Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΙΑΣΩ

emanuela

Recommended Posts

ευχαριστώ για τις απαντήσεις για το τί να προσέξω από τις χρεώσεις του ΙΑΣΩ.

για τα υπόλοιπα είναι νομίζω 0ff-topic.

thanks again

Από την καθαρά προσωπική μου εμπειρία νοσηλείας στο Ιασώ έχω να πω, ότι αυτό που είδα φουσκωμένο ήταν το κόστος των εξετάσεων σε σχέση με ένα απλό μικροβιολογικό εργαστήριο. Αυτό συμβαίνει βέβαια σε όλα τα ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα. Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν μου αρνήθηκε να παίρνω μόνη μου τα δικά μου φάρμακα που τα είχα πάρει μαζί μου και μάλιστα ερχόντουσαν και μου θύμιζαν το φάρμακό μου. Γενικά ότι μου είχαν επικοινωνήσει ότι θα πληρώσω αυτό πλήρωσα. Τώρα το υγειονομικό υλικό που χρεώθηκε 30ευρώ, εντάξει, γάζες, σωληνάκια, μαντηλάκια δεν κάνανε τόσο αλλά δεν πλήρωσα και καμιά περιουσία για να το κάνω θέμα

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 319
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 3 months later...

Μου εχουν πει οτι κατα τη γεννηση του παιδιου στο Ιασω γινεται ο τυπικος ελεγχος για την κατασταση του νεογνου αμεσως μετα τη γεννα και καθημερινα περνα και ο παιδιατρος..

προσφατα ομως εμαθα οτι προσφερουν καποια επιπλεον πακετα με καποιες επιπλεον εξετασεις σχετικα με το νεογνο που καποιοι μου παν οτι δεν ειμαι υποχρεωμενη να δεχθω να γινουν..

προσφατα μια φιλη μου εδειξε το τιμολογιο της μετα τον τοκετο και στην αναλυση εκτος απο δυο αιματολογικες δεν ειδα να κοστολογουνται ακομη και αυτες οι τυπικες εξετασεις (οχι οι επιπλεον που πουλανε)..και εκεινη δεν το ειχε προσεξει ουτε ειχε δεχθει να κανει καποιο απο τα επιπλεον πακετα..

ξερει καμια κοπελα τι γινεται τελικα με το θεμα αυτο στο Ιασω?

Τελικα τα μωρα εξεταζονται ουτως η αλλως? Και ποσο απαραιτητο ειναι να ζητησω αυτα τα επιπλεον πακετα με τις παραπανω εξετασεις?Αν ειναι πεταμενα λεφτα να μην το κανω..ασε που ισως βγαζουν και επιτηδες προβληματα για να μενεις μεσα και να χρεωνεσαι με το παραπανω..τωρα ιδιως που ανοιξε και την κλινικη ΠΑΙΔΩΝ διπλα..φανταζομαι κομπινες

Εμάς εκτός απο τις καθημερινές εξετάσεις που κάναν, μας είπαν για μια εξέταση για την ακοή που ήταν 40 Ευρω και είχαμε δεχτεί. Δεν ξέρω για άλλα πακέτα εξετάσεων, είχα την εντύπωση οτι σε όλα τα νεογνά γίνονται οι ίδιες εξετάσεις, εκτός αν κάποιο μωρό έχει κάτι και απαιτούνται άλλες εξετάσεις.

Z1wgp3.png?2viAIhybxo82p3.png?qeXjQ4Ll

δεν υπαρχουν εξτρα πακετα εξετασεων , οτι ειναι να γινει στο κανουν με τη καταλληλη χρεωση φυσικα ως υποχρεωτικες εξετασεις.

Οσο για το τεστ ακοης εμας και ολες τις υπολοιπες κοπελες δε μας ρωτησαν ,μας εδωσαν ενα ενημερωτικο χαρτι οτι το μωρο θα κανει αυτην την εξεταση και κοστιζει 35 ευρω και τελος.

Διαφημίσεις

Εμάς εκτός απο τις καθημερινές εξετάσεις που κάναν, μας είπαν για μια εξέταση για την ακοή που ήταν 40 Ευρω και είχαμε δεχτεί. Δεν ξέρω για άλλα πακέτα εξετάσεων, είχα την εντύπωση οτι σε όλα τα νεογνά γίνονται οι ίδιες εξετάσεις, εκτός αν κάποιο μωρό έχει κάτι και απαιτούνται άλλες εξετάσεις.

Έτσι ακριβως... Και την εξεταση για την ακοη μας ειχαν ρωτησει αν τη θελουμε πριν την κανουν προ διετιας που γεννησα..

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Έχοντας μπει πια στην τελική ευθεία και έχοντας διαβάσει όλα τα σχετικά άρθρα για τον θηλασμό και το rooming in πήρα τηλέφωνο στο ΙΑΣΩ για τιμές και επι τη ευκαιρία ρώτησα για τον θηλασμό και το rooming in. Η απάντηση της προισταμένης ήταν πως πλέον σε όλα τα δωμάτια και όχι μόνο στο μονόκλινο όπως γινόταν μέχρι τώρα μπορεί να έχει η μητέρα δίπλα της το μωρό όσο θέλει!!! Επίσης στην σελίδα του ΙΑΣΩ αναφέρει πως είναι στην διαδικασία να πάρει πιστοποίηση ως φιλικό προς τα βρέφη νοσοκομείο...(βασική προυπόθεση το rooming in). Έχει καμμια κοπέλα ΠΡΟΣΦΑΤΗ εμπειρία για κάτι τέτοιο? (Μέχρι πριν απο λίγο καιρό σίγουρα δεν ίσχυε, τώρα όμως?)

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Μακάρι να άλλαξαν πράγματι πάντως το καλοκαίρι που γέννησε φίλη δεν υπήρχε. Ειναι όμως μια πρόοδος και μπράβο σου που θες να το διεκδικήσεις.

Είδες όταν τρώνε κράξιμο πως αρχίζουν και στρώνουν....εκτός κι αν δεν βγαίνει το budget και το κάνουν γιατι έχουν ήδη έλλειψη μαιών και παραπονιούνται οι γυναίκες :D

Εγώ γέννησα στο Ιασώ το Μάρτιο του 2007, ήμουν σε δίκλινο και είχα απίστευτη στήριξη στο θηλασμό από όλες τις κοπέλες ... και ναι το μωρό μου το άφηναν όσο ήθελα ... μπορεί να ακουγεται τελειως εξωπραγματικό αυτό το σενάριο και εγω ειλικρινα δεν το περιμενα ... είχα πάει προκατελλημένη και ετοιμοπόλεμη :lol: ... δες και εδώ που τα γράφω πιο αναλυτικά ....

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=5915&start=0

1aLup3.png

BtUIp3.png

Γεια σου Ασπασία

Γέννησα τον Μάιο στο Ιασώ, σε μονόκλινο. Όντως προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν στο θηλασμό - όλες οι μαίες ήταν αρνητικές στο να δοθεί στο μωρό ξένο γάλα και μου έφερναν το μωρό κάθε φορά που έκλαιγε. Έτρωγε μόνο από μένα και το ήξερα, γιατί ποτέ δεν έβγαλε γουλιά: μόλις το έπαιρνα αγκαλιά, έτρωγε με λαχτάρα

Ένα βράδυ που ήθελα να την έχω συνέχεια μαζί μου, δεν είχαν καμία αντίρρηση: μου ζήτησαν μόνο να υπογράψω ένα χαρτί, οτι παίρνω την ευθύνη της μεταφοράς και διαμονής του μωρού στο δωμάτιο μου.

Ξέρω οτι ακούγεται εξωπραγματικό για τα δεδομένα του ΙΑΣΩ, όμως εμένα αυτή ήταν η εμπείρία μου. Οι μαίες μου εξήγησαν οτι προσπαθούν να εφαρμόσουν την ίδια τακτική και στα δωμάτια περισσότερων κλινών - δυσκολεύονται όμως γιατί δεν επαρκεί το προσωπικό.

Πάντως, η επικοινωνιακή τους πολιτική, είναι φιλική προς τον θηλασμό: κανένας δεν μπήκε για να μου προωθήσει γάλατα, οι παιδίατροι σύστηναν να μην διακοπεί ο θηλασμός σε καμία περίπτωση, ζήτησαν τα στοιχεία μου για να τα συμπεριλάβουν σε εκτεταμένη έρευνα που κάνουν προκειμένου να μελετήσουν τον θηλασμό στις σύγχρονες μητέρες.

Προσωπικά πιστεύω οτι, το συγκεκριμένο μαιευτήριο, έχει κάνει όντως στροφή στο θέμα του θηλασμού - η εμπειρία μου με την πρώτη μου κόρη, πριν 6 χρόνια, ήταν 100% διαφορετική

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

Oταν γεννησα τα διδυμα πριν απο 5 + χρονια....οταν ερχοντουσαν να τα παρουν..τους ελεγα να τ αφησουν ..και ποτε δεν μου ειπαν οχι πρεπει να τα παρουμε..οποτε τα ειχα στο δωματιο ολη μερα (τα παιρναν μονο για μπανιο και τα ξαναεφερναν πισω).Ημουν σε δικλινο..και καμια μαια δεν μου ειχε πει μπαρουφα για τον θηλασμο..ο παιδιατρος βεβαια....εδωσε το χαρτακι του με τα στοιχεια του στην εξοδο και ποιο γαλα προτινει :roll:

Εγώ πάλι πρέπει να ήμουν η γκαντέμω της υπόθεσης. Γέννησα το Μάρτιο(2008) ήμουνα σε δίκλινο αλλά μόνη μου, και παρά το ότι τους ζήτησα να μου αφήσουν τα μωρά, αφού ήταν πάντα κάποιος μαζί μου, μου έλεγαν ότι θα τα ξαναφέρουν μόλις κλάψουν. Όσο για το θέμα του θηλασμού, την πρώτη φορά που ζήτησα θήλαστρο με κοίταγαν σαν εξωγήινη, όταν τους είπα κάποια μέρα που δεν έτρωγαν να τους δώσουμε μητρικό με μπουκάλι είπαν ότι δεν χρειάζεται και με ρώτησαν αν θέλω να τους δώσουμε ξένο, την πρώτη φορά που μου έφεραν τα μωρά συνοδευόντουσαν από μπουκάλι και όταν είπα ότι θέλω να τα θηλάσω μου είπαν να δοκιμάσω, αν και δεν θα έχω γάλα... Αυτά και άλλα διάφορα κουλά... Α, και κάθε τόσο εμφανιζόταν και κάποια υπεύθυνη με ερωτηματολόγιο στο οποίο πάντα υπήρχε η ερώτηση αν θα ήθελα όλη μέρα μαζί μου τα μωρά...

Φωτεινή εξαίρεση μια μαία που δυστυχώς την πέτυχα μόνο μια φορά, και είχε την καλοσύνη να μου δείξει πως να βάλω το μωρό στο στήθος και να με καθυσυχάσει ότι τρωει σωστά...

Μακάρι να ήμουνα η περίπτωση και σε όλες τις άλλες μαμάδες να έτυχαν καλύτερες μαίες...

kr3fp2.png

ΑΝ δηλωσεις αποκλειστικα θηλασμο ειναι υποχρεωμενες να το φερνουν το μωρο οποτε πεινασει...

Να προσεξεις ομως να το γραφει επανω στο "πυρεξακι" του.

ΜΟΝΟ τοτε ειναι αποκλειστικος ο θηλασμος...

Η μαία που θα με αναλάβει μου είπε τα εξής:

Αν ζητήσω αποκλειστικό θηλασμό, οι νοσοκόμες είναι υποχρεωμένες να τον παρέχουν. Αν διαπιστώσω το παραμικρό θα πρέπει να το δηλώσω στην Προϊσταμένη του ορόφου και εκείνη θα το φροντίσει.

Αν θέλω το μωρό μαζί μου πρέπει να υπογράψω ένα χαρτί και θα μεταφερθεί ανεξαρτήτως κατηγορίας κλίνης. Εγώ βέβαια το σκέφτηκα πολύ και αποφάσισα να μην το κάνω, γιατί θέλω να αποφύγω τα 'φτου φτου' και τα μικρόβια των επισκεπτών των δικών μου και των άλλων λεχώνων στο δωμάτιο. Εγώ τουλάχιστον έτσι το σκέφτομαι, ίσως αλλάξω γνώμη αν είναι κοινή απόφαση όλων των κοριτσιών στο δωμάτιο οπότε θα πάρουμε ομαδικά τα μέτρα μας...

Διαφημίσεις

Η μονη εξτρα εξεταση ειναι το ακουογραμμα το οποιο κοστιζει 35 ευρω, μικρο ποσο σε σχεση με αυτα που εχεςις πληρωσει. Σου φερνουν ενα χαρτι που εξηγει τι ειναι αυτη η εξεταση και αν δεν θες να την κανεις πας κ το λες. Το χαρτι το φερνουν νομιζω 1 η 2 μερες πριν την εξεταση για να εχεις περιθωριο κ να το σκεφτεις κ να αρνηθεις αν δεν θες.

Οταν παρεις το μωρο θα δεις στις πισω σελιδες του βιβλιαριου τις σφραγιδες των γιατρων απο εξετασεις που του εχουν κανει.

Αν παλι το μωρακι εχει καποιο προβλημα σε ενημερωνεουν και πρατεις αναλογα.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Εγώ γέννησα τον Ιούνιο 2008. Διαπίστωσα κάτι περίεργο: την 1η και τη 2η μέρα όταν μας έφερναν τα πυρέξ, τους ρωτούσα αν το μωρό έχει φάει και όλες ανεξαιρέτως οι μαίες απαντούσαν ότι όχι, γιατί δεν τους δίνουν τίποτα. Όταν την 3η μέρα ζήτησα αποκλειστικό θηλασμό, κατόπιν συμβουλής της μαίας μου, έβαλαν πράγματι το σχετικό καρτελάκι στο πυρέξ. Και ερωτώ: πώς αφού δεν τα ταϊζουν τίποτα, πρέπει να ζητήσεις αποκλειστικό θηλασμό συγκεκριμένα;

Κατά τα άλλα, μετά την 3η ημέρα μου το άφηναν όσο ήθελα. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν το ζητούσα και πολύ πέραν του κανονικού. Για μένα ήταν ανακούφιση το ότι το φρόντιζαν αυτές στην αρχή, γιατί πονούσα πολύ, οπότε σκεφτόμουν ότι θα ήταν χειρότερο και για μένα και για το μωρό να ήμαστε μαζί στο δωμάτιο.

Εγώ μόλις μίλησα με το Μητέρα, για το room in, και μου είπαν ότι δεν επιτρέπεται στο μαιευτήριό τους. Μου είπαν όμως ότι μπορώ να ζητήσω αποκλειστικό θηλασμό και να ζητήσω να μου φέρνουν τα μωρά όποτε κλαίνε, τίποτα άλλο.

Koρίτσια εσείς μη σταματάτε να ζητάτε συνεχώς και ευγενικά τα μωράκια σας και οι κοπέλες θα σας τα φέρνουν ... εμάς (εμένα και τη διπλανή μου) μας τα έφερναν ακόμα και τέσσερις η ώρα τη νύχτα και πάντα με χαμόγελο και διάθεση να μας βοηθήσουν με το θηλασμό ... τι στο καλό τοσο στην εξαίρεση πέσαμε πια;;;

1aLup3.png

BtUIp3.png

Γέννησα τον Αυγουστο στο ΙΑΣΩ. Είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό και όποτε έκλαιγε το μωρό μου το έφερναν. Γενικά πάντως ακόμη και όταν έφερναν τα μωρά την προγραμματισμένη ώρα, μας τα άφηναν αρκετά, περίπου ένα δίωρο την κάθε φορά. Ήταν υπεραρκετο ώστε να μας μείνει και λίγος χρόνος για ξεκούραση!

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

εγω σκεφτομαι να ζητησω εξ αρχης αποκλειστικο θηλασμο αλλα ξερω οτι για να ειναι επιτυχης πρεπει να χω το μωρο τακτικα κοντα μου..επειδη στο Ιασω θα ζητησω 6κλινο (τα λεφτα βλεπετε ειναι παρα πολλα) πιστευω οτι το να το χω πολλες ωρες κοντα μου και με τα ακαταστατα επισκεπτηρια θα κανει το επιχειρημα του θηλασμου δυσκολο και οχι μονο..(προσωπικα δεν εχω προβλημα να θηλασω και μπροστα στον Παπα της Ρωμης αλλα για την ησυχια και την ασφαλεια του μωρου ανησυχω)

αν μετα απο καθε θηλασμο το επιστρεφω στο θαλαμο νεογνων και μου το ξαναφερνουν οποτε υποτιθεται κλαιει ποιος μου διασφαλιζει το οτι δεν το κρυφοταιζουν αφενος και στην περιπτωση που το κραταω για ωρες κοντα μου η ευθυνη για το αλλαγμα της πανας ειναι δικη μου η θα τους το ζηταω να το κανουν οποτε χρειαζεται?

Τελος επειδη παιζει να γεννησω λιγο μετα τα χριστουγεννα λετε οι εμπειρες σε σχεση με το Ιασω να αντιμετωπισω προβληματα στην εξυπηρετηση λογω αδειων?

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σου prosperous

επειδη στο Ιασω θα ζητησω 6κλινο (τα λεφτα βλεπετε ειναι παρα πολλα) πιστευω οτι το να το χω πολλες ωρες κοντα μου και με τα ακαταστατα επισκεπτηρια θα κανει το επιχειρημα του θηλασμου δυσκολο και οχι μονο

Και εγω σε εξάκλινο στο Ιασω ήμουν και το μωρό μου το θήλαζα αποκλειστικά (πιστεύω) και το θηλάζω ακόμα. Η κατάσταση δεν είναι ιδανική σίγουρα αλλά μην απελπίζεσαι μπορείς να τα καταφέρεις!

Άμα βλέπεις ότι επιμένουν να σου πάρουν το μωρό οι μαίες μπορείς να το βάζεις στο στήθος όποτε είναι να περάσουν και να λες ότι τρώει ακόμα. Συνήθως τότε αποχωρούν.

Τις πάνες τις αλλάζουν οι μαίες, οπότε μπορείς να τους πεις να την αλλάξουν και να σου ξαναφέρουν το μωρό.

αν μετα απο καθε θηλασμο το επιστρεφω στο θαλαμο νεογνων και μου το ξαναφερνουν οποτε υποτιθεται κλαιει ποιος μου διασφαλιζει το οτι δεν το κρυφοταιζουν αφενος

Δυστυχώς δεν μπορείς να ξέρεις πραγματικά αν στον θάλαμο μέσα θα του δώσουν ξένο γάλα. Γι'αυτό όσο μπορείς κράτα το μαζί σου. Αν οι πολλοί επισκέπτες γίνονται ενοχλητικοί μπορείς να ζητήσεις ευγενικά να πάνε για λίγη ώρα στο σαλόνι. Εμείς έτσι κάναμε στο δωμάτιο με τα άλλα κορίτσια.

Γενικά όποτε θέλεις να δεις το μωρό η να το έχεις μαζί σου μπορείς να πας στο θάλαμο και να ζητήσεις να στο φέρουν. Και να επιμένεις ευγενικά αν σου φέρνουν αντιρρήσεις. Δικό σου είναι το μωρό.

(προσωπικα δεν εχω προβλημα να θηλασω και μπροστα στον Παπα της Ρωμης αλλα για την ησυχια και την ασφαλεια του μωρου ανησυχω)

Για την ησυχία του μωρού... ναι στο εξάκλινο δεν υπάρχει ησυχία, αλλά μήπως είναι πιο ήσυχα στο θάλαμο που φωνάζουν όλα μαζί τα μωράκια και χαλάνε τον κόσμο; Θέματα ασφάλειας δεν υπάρχουν ιδιαίτερα νομίζω. Μόνο τα παράθυρα να ανοίγετε όποτε μπορείτε να περνάει καθαρός αέρας.

Τελος επειδη παιζει να γεννησω λιγο μετα τα χριστουγεννα λετε οι εμπειρες σε σχεση με το Ιασω να αντιμετωπισω προβληματα στην εξυπηρετηση λογω αδειων?

Και εγώ είχα γεννήσει σε μέρες που είχε πολύ κόσμο στο μαιευτήριο και έλλειψη προσωπικού. Γενικά την ημέρα βοηθάει αν μπορείς να έχεις κάποιο άτομο (άνδρας, μαμά, φίλη...) μαζί σου που να πηγαίνει να φωνάζει μια μαία αν χρειάζεσαι βοήθεια πχ να βάλεις το μωρό στο στήθος.

Στην ενότητα Θηλασμός υπάρχουν πολλές συμβουλές για το πως να θηλάζεις το μωρό στην αρχή. Πολύ χρήσιμο είναι να της διαβάσεις απο πριν ώστε να είσαι προετοιμασμένη και γενικά να μην επηρεάζεσαι από τις συμβουλές που δίνουν στο μαιευτήριο του στυλ 7 λεπτά στο κάθε στήθος, να πλένεις το στήθος πριν κάθε θηλασμό κτλ.

Οτι άλλες απορίες έχεις εδώ είμαι.

εμενα ρε παιδια γιατι δεν με ρωτησε κανεις αν ηθελα αποκλειστικο θηλασμο σαν πρωταρα που ημουνα η οχι????δε με ρωτησε ποτε κανεις ασχετα οτι εγω την θηλασα για 6 μηνες....και δυστυχως οι μαιες του ισαω η καθεμια ελεγε και κατι διαφορετικο ...η μαια του γιατρου με εσωσε και ακολουθησα μονο τις οδηγιες της....

μακαρι να εχουμε πιο πολυ το μωρο μεσα απο δω και περα γιατι πρεπει να πω δεν μου αρεσε που την αφηνα την μικρη μεσα μονη της με τα αλλα μωρα,,,και ας ειχα καισαρικη και ας ημουνα κουρασμενη ....βεβαια σε εξακλινο με τις επισκεψεις....θυμαμαι οτι γινοτανε πανικος.....θα ειναι καλο αυτο????

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...