Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λάθος οδηγία από Κέντρο Μάνας Παιδιού σε 11μηνών μωρό

Recommended Posts

Κι εμένα η δική μου όταν έγινε 10 μηνών η παιδίατρος μού είπε ότι τον τελευταίο μήνα δεν είχε πάρει γραμμάριο. Να σημειώσω ότι έκατσε στον ποπό της νωρίς, μπουσούλησε νωρίς (7 μηνών), περπάτησε νωρίς (9μηνών το πρώτο της βήμα), έτρεξε νωρίς (12 μηνών) και γενικά ακόμα είναι ένα παιδί (2μιση χρονών) που στην παιδική χαρά έχει μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα, είναι σίφουνας. Δεν μπορεί ένα τέτοιο παιδί να καταναλώνει τις ίδιες θερμίδες με ένα άλλο που περπάτησε 14 μηνών (πχ η υποφαινόμενη).

Κι εγώ βασανίστηκα πάρα πολύ με το τι να της δώσω που να είναι και υγιεινό και να παίρνει βάρος. Το συμπέρασμά μου πλέον είναι ότι η μαμά πρέπει να είναι ευέλικτη. Αν δεν ξέρει να φτιάχνει κρέμα σιμιγδαλιού και γαλατόπιτα, ας δίνει άνθος αραβοσίτου και ας ψάξει μάρκες δημητριακών (πχ hipp, holle) που να μην περιέχουν γάλα. Να βάζει μόνη της γάλα και λίγη ζάχαρη (δεν βλάπτει-δεν είναι δηλητήριο-αν έπαιρνε έτοιμες σκόνες, θα είχαν 3 κουταλιές ζάχαρη σε κάθε βρεφικό γεύμα). Δεν μπορεί ούτε αυτά; Ας δώσει φαρίν λακτέ και έτοιμη μπισκοτόκρεμα. Έτσι απλά. Μπορεί να ξεκουραστεί, να χαλαρώσει και να βρει συνταγές στην πορεία. Δεν γεννήθηκε καμία μαθημένη.

Τα τυριά παρεμπιπτόντως η δικιά μου τα έτρωγε με ευχαρίστηση. Απλώς να πω ότι το γκούντα και τα περισσότερα εισαγόμενα έχουν συντηρητικά και χρωστικές. Οι γραβιέρες και τα κασέρια (από αιγοπρόβειο γάλα τα περισσότερα) τα ελληνικά τυριά γενικά δεν έχουν ούτε συντηρητικά ούτε χρωστικές, αλλά είναι πιο ακριβά.

Επεξεργάστηκαν by xristas

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

On 12/8/2017 at 10:53 ΠΜ, summer wine είπε:

Καλος ο θηλασμος, πολυ οφελιμος αλλα μην μας γινεται και εμμονη!!!   Δεν μπορω να καταλαβω τις φοβιες πολλων κορτισιων σε αυτο το forum με τα ξενα γαλατα και τις κρεμες.  Ας αφησουμε τους παιδιατρους να κανουν τη δουλεια τους και το οτι μεγαλωνουμε και θηλασαμε δεν γιναμε ξαφνικα αυθεντιες στην παιδιατρικη.

Γιατί να μιλάμε για εμμονή κι όχι για συνειδητή γονεϊκή επιλογή, τόσο για το θηλασμό, όσο και για την υγιεινή διατροφή? Δεν είναι κρίμα να χαρακτηρίζεται μια μαμά εμμονική επειδή δεν θέλει να παίρνει έτοιμες κρέμες για το παιδί της και προτιμάει να τις φτιάχνει η ίδια με φυσικά, αγνά υλικά? Δεν είναι κρίμα οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες να μην προωθούνται από τους παιδίατρους με τη σοβαρότητα και τη συχνότητα που προτείνουν τις έτοιμες κρέμες γεμάτες συντηρητικά? Είναι εμμονή να προτιμάς να σπαταλήσεις 10' παραπάνω για να μην δώσεις κάτι έτοιμο να φάει το παιδί σου? Είναι εμμονή να το προτείνεις και σε άλλους γιατί μπορεί να μην το έχουν οι ίδιοι σκεφτεί ή γιατί μπορεί να τους παραπληροφόρησαν?

Προφανώς δεν θέλω να μου απαντήσεις σε όλα αυτά, απλά αναρωτιέμαι γιατί μου έκανε εντύπωση το σχόλιο σου.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Να γραψω κ κτ τελειως ασχετο

Μια χαρα θεωρω οτι αφηνω τον παιδιατρο να κανει τη δουλεια του.αν δω το παιδι με πυρετο,εξανθημα,μυξες,αδιαθετο,να δειχνει να ποναει κ θα το παω στο γιατρο κ θα ακουσω τις οδηγιες κ φαρμακα θα παρουμε

Το οτι εχω αποψη στο τι θα ταισω το παιδι μου δ νομιζω οτι δ του επιτρεπει να εξασκησει το επαγγελμα του

Σε λογικα πλαισια παντα.δ θα δωσω σοκολατουχο κ μπουγατσα σε 6μηνων.ουτε θα πω οτι ακολουθω πχ διατροφη χωρις γλουτενη γτ ετσι μου καπνισε,χωρις δλδ να εχει το παιδι δυσανεξια

Οσον αφορα την διατροφη επισης δ κανω του κεφαλιου μου,ακουω τι προτεινει η παιδιατρος μας,αλλα κ γενικα το πλανο που ακολουθουμε ειναι του παπαβεντση,επισης παιδιατρος

Κ γενικα οπως κ να το κανουμε πολλοι παιδιατροι ουτε απο διατροφη ξερουν αλλα ουτε κ απο θηλασμο.κ ειμαι απο τις τυχερες που η προηγουμενη απλα δ ηξερε κ εκανα οτι ηθελα κ η τωρινη ειναι κοντα σε αυτα που θελω

Δ ειπα ποτε οτι ειμαι αυθεντια,ακομη κ αυτα που προτεινω για το θηλασμο δ το κανω με καποια ιδιοτητα παρα μονο απο προσωπικη εμπειρια μαμας που θηλασε σχεδον 3χρονια δυο παιδια.κ φυσικα δ τα ξερουμε ολα,κ λεμε παντα να μιλαμε κ με το γιατρο μας,κ να δουμε κ κανεναν συμβουλο.απλα καποιος που το χει ζησει μπορει να μας προτεινει κτ που δ περασε απο το μυαλο μας.απο την αλλη καθε ζευγος μαμας-μωρου ειναι μοναδικο κ κτ που δουλεψε σε μας μπορει σε καποιον αλλο οχι

Οι περισσοτερες ομως κτ δυσκολο περασαμε κ φιλικη συμβουλη δινουμε.τουλ εγω προσωπικα ετσι το βλεπω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...