Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η μικρή μου είναι 16 μηνών και δεν θέλει να πιει γαλα

Recommended Posts

Καλημέρα σας!!!Είμαι πολυ αγχωμενη!!Η μικρή μου είναι 16 μηνών και μετά από ένα κρυολόγημα που επερνε αντιβίωση σταμάτησε να πίνει γαλα.Το βλέπει και κλαίει.

Τρώει τα πάντα μόνο γάλα που δεν πίνει.προσπαθησα να της αλλάξω το γάλα να της δώσω κρύο ή με λίγο μέλι μέσα αλλά τίποτα.Παρακαλω πείτε μου αν καμία από εσάς είχε την ίδια εμπειρία και πως το αντιμετώπισε!!!! Ευχαριστώ πολύ!!!!

Διαφημίσεις

Δε χρειάζεται γάλα αν τρώει γαλακτοκομικά, οπότε μην αγχώνεσαι. Δώσε της ένα γιαούρτι, κρέμα με άνθος αραβοσίτου, τυρί, δοκίμασε σπιτικό παγωτό ως επιδόρπιο κλπ. Επίσης τώρα το καλοκαίρι είναι πολύ καλή εποχή για smoothies, βάλε της γάλα ή γιαούρτι με φρούτα και λίγο μέλι στο μπλέντερ, μπορεί να της αρέσει για πρωινό.

5 ώρες πρίν, Kalliopaki2013 είπε:

Καλημέρα σας!!!Είμαι πολυ αγχωμενη!!Η μικρή μου είναι 16 μηνών και μετά από ένα κρυολόγημα που επερνε αντιβίωση σταμάτησε να πίνει γαλα.Το βλέπει και κλαίει.

Τρώει τα πάντα μόνο γάλα που δεν πίνει.προσπαθησα να της αλλάξω το γάλα να της δώσω κρύο ή με λίγο μέλι μέσα αλλά τίποτα.Παρακαλω πείτε μου αν καμία από εσάς είχε την ίδια εμπειρία και πως το αντιμετώπισε!!!! Ευχαριστώ πολύ!!!!

εφοσων τρωει ολα τα υπολοιπα αστην λιγες μερες χωρις γαλα να το ξεπερασει και για πρωινο η βαδυνο  μπορεις να τις δινεις κατι αλλο οπως γιαυρτακι ειτε με μελι η βρωμη  η ψωμακι με ταχινι ή μελι ειτε καμοια σπιτικι πιτα δλδ οτι εχεις και το βραδυ τις δινεις απο το μεσημεριαο

• 5 months later...

Κοριτσια καλημερα. Επαναφερω αυτο το θεμα με μικρες διαφορες βεβαια αλλα να μην ανοιγω αλλο τοπικ! Η μικρη μου ειναι 12μιση μηνων. Εχει τις τελευταιες μερες δεν πινει γαλα! Ξεκινησε να πινει μονο 80 μλ το πρωι αλλα το βραδυ επινε 210 μλ οποτε συμπληρωνε 300 μλ κ ηταν ενταξει.. Τωρα δεν πινει ουτε αυτα.. Παλεβω μηπως της το δωσω στον υπνο με καταλαβαινει κ ξυπναει!! τι μπορω να κανω λετε?

πρίν από 26 λεπτά , balletina είπε:

Κοριτσια καλημερα. Επαναφερω αυτο το θεμα με μικρες διαφορες βεβαια αλλα να μην ανοιγω αλλο τοπικ! Η μικρη μου ειναι 12μιση μηνων. Εχει τις τελευταιες μερες δεν πινει γαλα! Ξεκινησε να πινει μονο 80 μλ το πρωι αλλα το βραδυ επινε 210 μλ οποτε συμπληρωνε 300 μλ κ ηταν ενταξει.. Τωρα δεν πινει ουτε αυτα.. Παλεβω μηπως της το δωσω στον υπνο με καταλαβαινει κ ξυπναει!! τι μπορω να κανω λετε?

Κατ'αρχην μην προσπαθεις να της δωσεις το γαλα μεσα στον υπνο της γιατι απλα την ταλαιπωρεις. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να της σταματησεις το γαλα για μερικες ημερες και να το αντικαταστησεις με αλλες τροφες οπως ειπαν και τα κοριτσια παραπανω. Επισης, αν το γαλα της το δινεις με μπιμπερο, μπορεις να δοκιμασεις αλλους τροπους οπως ενα εκπαιδευτικο ποτηρακι ή ενα ποτηρι με καλαμακι.

Διαφημίσεις

πρίν από 23 λεπτά , CME2205 είπε:

Κατ'αρχην μην προσπαθεις να της δωσεις το γαλα μεσα στον υπνο της γιατι απλα την ταλαιπωρεις. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να της σταματησεις το γαλα για μερικες ημερες και να το αντικαταστησεις με αλλες τροφες οπως ειπαν και τα κοριτσια παραπανω. Επισης, αν το γαλα της το δινεις με μπιμπερο, μπορεις να δοκιμασεις αλλους τροπους οπως ενα εκπαιδευτικο ποτηρακι ή ενα ποτηρι με καλαμακι.

Το δοκιμασα με καλαμακι οπως κ το νερο πιο παλια δεν ρουφαει καν!!! Με το εκπαιδευτικο ποτηρακι πνιγεται γιατι εχει συνεχομενη ροη .. Η γιατρος μου ειπε μηπως εχει βαρεθει να δοκιμασω ενα αλλο γαλα αλλα κ εγω διαβασα τα παραπανω σχολια κ σκεφτομουν αυτο που μου λες.. Αλλα φοβαμαι μην το κοψει τελειως ...

πρίν από 7 λεπτά , balletina είπε:

Το δοκιμασα με καλαμακι οπως κ το νερο πιο παλια δεν ρουφαει καν!!! Με το εκπαιδευτικο ποτηρακι πνιγεται γιατι εχει συνεχομενη ροη .. Η γιατρος μου ειπε μηπως εχει βαρεθει να δοκιμασω ενα αλλο γαλα αλλα κ εγω διαβασα τα παραπανω σχολια κ σκεφτομουν αυτο που μου λες.. Αλλα φοβαμαι μην το κοψει τελειως ...

Νομιζω πως αν την πιεσεις θα γινει χειροτερο. Αγνοησε το και σε μερικες μερες προσπαθησε παλι. Νερο πως πινει;

1 hour ago, balletina είπε:

Αυτο το πρόβλημα το έχω κ εγώ με την μικρή μ αλλά ποτέ δεν ήταν φαν του γάλατος ούτε κ  όταν ήταν μηνών! Εσένα έτσι απλά σ σταμάτησε? Μήπως πέρασε κάποια ιωση? Δοκίμασε να της δώσεις φρέσκο γάλα μπορεί να βαρέθηκε την σκόνη. Αν βλέπεις ότι δεν πίνει θα το πάρεις απόφαση κ θα αναπληρωνεις το γάλα με άλλα τρόφιμα, γιαούρτι τυρί κλπ

Καλημερα. Εγω πιστευω πως καλα ειναι να μην σταματησεις να τις προσφερεις γαλα-απλα μην τη ζοριζεις να το πιει. Νερο πινει? Περασε καμια ιωση?  Γενικα υπαρχει περιπτωση  να ποναει οταν καταπινει? Θα μπορουσαν να την ενοχλουν τα αυτακια της η' τα δοντια. Τουλαχιστο εμενα μια φορα που ειχε κανει ακριβως αυτο που λες τον ειδε ο παιδιατρος κ ειχε ενα μικρο ερεθισμο στο αυτακι (οχι ωτιτιδα) και τον ενοχλουσε οχι η καταπωση τοσο, αλλα οι κινησεις που εκανε με τη γναθο για να ρουφηξει τον χτυπουσαν στο αυτακι. Γι αυτο και με το κουταλι δεν ειχε το ιδιο προβλημα-το φαγακι του δηλαδη το ετρωγε μια χαρα.

λογικα τωρα που χρονισε πρεπει να εχετε αλλαξει γαλα και να μπει σιγα σιγα στο φρεσκο... εκει μπορεις να κανεις και δοκιμες να δεις αν τις αρεσει το αγελαδινο η το κατσικισιο... μπορεις να κανεις εισαγωγη (για μωρο που εχει χρονισει παντα.. ) και στο μελι... η οπως αναφερθηκε και ποιο πανω να κανεις και σμουθις βασικα ενα παιδι που χρονιζει και μετα και γαλα να πιει καθολου δε εχει κανενα προβλημα εαν αναπληρωνει το ασβεστιο απο αλες τροφες που για μενα ειναι καλυτερες απο το γαλα οπως το γιαουρτι ενα ενα παραδειγμα... ξυροι καρποι αυγο ταχινι .. τυρια μετα το χρονο τα παιδια δε πρεπει να καταναλανουν περισσοτερο απο 300-500 μλ το 24 που μεσα σε αυτα ειναι και τα υπολοιπα τροφημα που παρεχουν στον οργανισμο του παιδιου ασβεστιο..... διαβασε και το παρακατω αρθρο για να εχεις μια ποιο ολοκληρωμενη εικονα.....!!!!!  

http://pediatros-thes.gr/άρθρα/μεσογειακή-διατροφή-για-παιδιά-άνω-το/

Διαφημίσεις

1 hour ago, CME2205 είπε:

Νομιζω πως αν την πιεσεις θα γινει χειροτερο. Αγνοησε το και σε μερικες μερες προσπαθησε παλι. Νερο πως πινει;

Ναι κ εγω δεν επιμενω για να μην πιεστει κ δε το ξαναπιασει .. Νερο πινει στο εκπαιδευτικο αλλα ειναι λιγοβσε σχεση με τα μλ του γαλατος.. Κ δε θελω να πνιγει κ να το παρει απο φοβο!! 

1 hour ago, mama16 είπε:

Αυτο το πρόβλημα το έχω κ εγώ με την μικρή μ αλλά ποτέ δεν ήταν φαν του γάλατος ούτε κ  όταν ήταν μηνών! Εσένα έτσι απλά σ σταμάτησε? Μήπως πέρασε κάποια ιωση? Δοκίμασε να της δώσεις φρέσκο γάλα μπορεί να βαρέθηκε την σκόνη. Αν βλέπεις ότι δεν πίνει θα το πάρεις απόφαση κ θα αναπληρωνεις το γάλα με άλλα τρόφιμα, γιαούρτι τυρί κλπ

Ενα μπουκωμα περασε μονο..Εχει περασει ομως εδω κ 3 μερες. Ελειψα κ εγω 2 μερες απο το σπιτι αλλα αυτο ηταν τη προηγουμενη εβδομαδα.. Η γιατρος μου ειπε να δοκιμασω αλλη μαρκα αλλιως μετα να το παμε σε φρεσκο... Προς το παρον θα την αφησω λεω καμια μερα με γιαουρτακι κ τυρακι..

2 ώρες πρίν, gorilaz είπε:

Καλημερα. Εγω πιστευω πως καλα ειναι να μην σταματησεις να τις προσφερεις γαλα-απλα μην τη ζοριζεις να το πιει. Νερο πινει? Περασε καμια ιωση?  Γενικα υπαρχει περιπτωση  να ποναει οταν καταπινει? Θα μπορουσαν να την ενοχλουν τα αυτακια της η' τα δοντια. Τουλαχιστο εμενα μια φορα που ειχε κανει ακριβως αυτο που λες τον ειδε ο παιδιατρος κ ειχε ενα μικρο ερεθισμο στο αυτακι (οχι ωτιτιδα) και τον ενοχλουσε οχι η καταπωση τοσο, αλλα οι κινησεις που εκανε με τη γναθο για να ρουφηξει τον χτυπουσαν στο αυτακι. Γι αυτο και με το κουταλι δεν ειχε το ιδιο προβλημα-το φαγακι του δηλαδη το ετρωγε μια χαρα.

Φτιαχνω κανονικα γαλα αλλα αν δω οτι δε θελει την αφηνω. Δοκιμαζω παλι μετα απο κανεναν τεταρτο εκει ισως πιει 2 γουλιες κ μετα παλι το αφηνει! Κ εμενα το φαι της το πτρωει κανονικα!! Ειχε περασει ενα μπουκωμα.. Μπορει να εχει αφησει κατι.. Νερο πινει αλλα δεν συγκρινεται σε διαρκεια που θα πιει λιγακι νερο με 180 μλ γαλα.!Για αυτο δεν το συγκρινω.Θα κανονισω να τη παω παιδιατρο ουτως η αλλως εχει παλι εμβολιο!! Ευχαριστω ! Δεν τα ειχα σκεφτει για τα αυτακια της!!

1 hour ago, xaroumenh mama είπε:

λογικα τωρα που χρονισε πρεπει να εχετε αλλαξει γαλα και να μπει σιγα σιγα στο φρεσκο... εκει μπορεις να κανεις και δοκιμες να δεις αν τις αρεσει το αγελαδινο η το κατσικισιο... μπορεις να κανεις εισαγωγη (για μωρο που εχει χρονισει παντα.. ) και στο μελι... η οπως αναφερθηκε και ποιο πανω να κανεις και σμουθις βασικα ενα παιδι που χρονιζει και μετα και γαλα να πιει καθολου δε εχει κανενα προβλημα εαν αναπληρωνει το ασβεστιο απο αλες τροφες που για μενα ειναι καλυτερες απο το γαλα οπως το γιαουρτι ενα ενα παραδειγμα... ξυροι καρποι αυγο ταχινι .. τυρια μετα το χρονο τα παιδια δε πρεπει να καταναλανουν περισσοτερο απο 300-500 μλ το 24 που μεσα σε αυτα ειναι και τα υπολοιπα τροφημα που παρεχουν στον οργανισμο του παιδιου ασβεστιο..... διαβασε και το παρακατω αρθρο για να εχεις μια ποιο ολοκληρωμενη εικονα.....!!!!!  

http://pediatros-thes.gr/άρθρα/μεσογειακή-διατροφή-για-παιδιά-άνω-το/

Δεν την εβαλα στο φρεσκο ακομα επινε το 2ης βρεφικης ηλικιας. Μου ειπε η γιατρος να το δοκιμασουμε! Θα το διαβασω!! σε ευχαριστω πολυ!!

Κ γω θα συμφωνησω κατα βαση με την χαρουμενη μαμα

Αρχικα θα δοκιμαζα φρεσκο,φυσικα χωρις πιεση,μπορεις να κανεις διαλλειμμα κ να το δοκιμασεις μετα απο μερικες μερες.κατσικισιο η αγελαδινο,με μελι η χωρις,κρυο η ζεστο

Αν δ θελει σκετο μπορει να φαει γαλα με δημητριακα,η κρεμα βρωμης με γαλα

Κ δ θα εδινα μπιμπερο στην ηλικια σας

Απλα εγω προσωπικα θα ηθελα να πινει γαλα μεχρι τα δυο,αν κ ειναι εξισου σημαντικο το ασβεστιο κ απο αλλες τροφες

@balletina  τα εκπαιδευτικα ποτηρακια εχουν στη συσκευασια μια βαλβιδουλα που περιοριζει πολυ τη ροη αν θες να την βαλεις. Επισης εμενα επινε πολυ καιρο το γαλα με το μπιμπερο ενω το νερο κανονινα σε ποτηρι εκπαιδευτικο ή καλαμακι. Οταν δοκιμαζα με αυτο το ποτηρι να της δωσω το γαλα της δεν το επινε. Τοτε της πηρα ενα ποτηρι ιδιο χρωμα με το μπιμπερο της το οποιο ειναι μονο για το γαλα, δεν της δινω νερο σε αυτο. Απο την πρωτη στιγμη το ηπιε. Δεν το επινε με τα αλλα ποτηρια οταν της το εδινα γιατι νομιζε πως ηταν νερο και δεν ηθελε.

Διαφημίσεις

Και τα δύο μου παιδιά πέρασαν δύο φορές, σε διαφορετικούς χρόνους από τη φάση άρνησης του γάλακτος ή μείωσης της ποσότητας που έπιναν. Συνέχισα να προσφέρω, χωρίς να πιέζω κι εντός δέκα ημερών επανήλθαν.

Ελπίζω να βοήθησα. Επίσης, έχουν δίκιο οι κοπέλες που αναφέρονται στο ότι μπορείς να προσφέρεις εναλλακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

• 1 χρόνο μετά...

Η μικρή μου έχει κόψει το γάλα κι όταν λέμε το έχει κόψει παπαλα τέλος. Ούτε να το μυρίσει. Και δεν είναι φάση απλή, πάνε μήνες τώρα. Της φτιάχνω όμως ρυζόγαλο και μέσα στη κρέμα της βάζω γάλα οπότε παίρνει κι από κει. Γιαούρτι κανονικό ούτε κατά διάνοια οπότε αναγκαστικά της δίνω επιδόρπια γιαούρτιου που τα τρώει. Έχω αλλάξει και γάλατα και γιαούρτια. Γιοκ. Τίποτα. Και το ρυζόγαλο δε τρελαινεται. Τρώει φέτα. Ανθότυρο με τίποτα. Οπότε έχω καταλήξει σε επιδόρπια, κρέμες με γάλα μέσα και φέτα αλλά δε της δίνω κ Συνέχεια. Έχω στερέψει από ιδέες. Τι άλλο να της φτιάχνω με το γάλα της μέσα? Κάτι εύκολο και γρήγορο...? Γιατί δεν το ετοιμάζω πάντα εγώ εκείνη την ώρα.. Σκέφτηκα το φρέσκο αλλά είναι μικρη ακόμα θέλω να κρατησω τη σκόνη λίγο ακόμα που είναι τούρμπο. Να της βάζω μέσα σε κάτι, αλλά σε τι? Αλλά ακόμα και το φρέσκο δε νομίζω να το πιει. Μια φορά δοκίμασα εβαπορέ επειδή δεν εξχζ φρέσκο για τη μεγάλη και ξινισε τα μούτρακια της πάλι. Γενικά τρώει πάντως τα πάντα. Αλλά αυτό με το γάλα με εχει κάπως προβληματίσει. Και η μεγάλη τα ίδια αλλά τουλάχιστον εκείνη θα πιει ένα ποτήρι μέσα στη μέρα με δημητριακά ξέρω γω. Έστω ένα. Η με χεμο. Σκέτο με τίποτα. Να δοκιμάσω χεμο στο μωρό? Αλλά ούτε 2 δεν είναι. Και έχει ζάχαρη μέσα αυτό. Δεν ξέρω. Εσείς τι λέτε? 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Ποσο ειναι ακριβώς; σορρυ δ θυμαμαι

Μέχρι τα 2εγω ήθελα να πίνουν γαλα, μετα δ με νοιάζει κ να μην ξαναπιουν, φυσικά με ισορροπημένη διατροφη

Αλλα μετα τον χρονο φρέσκο, δ ειμαι υπέρ της σκόνης, για ένα παιδί που τρωει τα πάντα. Κατσικισιο η αγελαδινό, ζεστό η κρύο, με μελι η δημητριακα

Σε συνταγές κρεμα πχ με βρωμη, κανελα, φρουτα, οχι για αντικατάσταση αλλα που κ που κεικ με γαλα η γιαουρτι, τυρόπιτα, σμουθις με φρούτα κ γαλα η γιαουρτι,, τυρί κρέμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κ σε τοστ η αλλειμμα με μαρμελαδα, γλυκό τύπου τσιζκεικ με δημητριακα η μπισκοτα για βάση, γιαουρτι κ μαρμελαδα, κριτσινια με κεφαλοτυρι, να κάνεις το γιαουρτι ντιπ σαν τζατζίκι κ να βουτάνε κριτσινια η στικ αγγουρι-καροτο

Πολύ ασβέστιο έχουν η παρμεζάνα, το τσενταρ, η μοτσαρελα κ η ρικοτα

Κ φυσικα οχι μονο τα γαλακτοκομικα, το σπανακι, τα αμύγδαλα,καρύδια, σουσάμι, ξερά σύκα, φασολια, σαρδελες

καλησπερα!δεν θυμαμαι ποσο ειναι η μικρη σου..νομιζω δεν εχει κλεισει χρονο ε?

ο δικος μου ειχε περασει φασεις που δεν επινε το γαλα,μεγαλα χρονικα διαστηματα πχ το εκοβε για 2 μηνες μετα το ξανα επινε αλλα πολυ λιγο 50 μλ πχ,μετα το ξαναεκοβε αλλους 2 μηνες μετα παλι σταγονα σταγονα...πριν το χρονο αυτα,καπου στο χρονο δοκιμασα εβαπορε ουτε καν μετα φρεσκο παλι τα ιδια..ρωτησα την γιατρο μου ειπε αν τρωει κανονικα τα υπολοιπα φαγητα δεν υπαρχει προβλημα.της ειπα οτι τρωει φετα,τυρι του τοστ και μου ειπε να μην τον πιεζω για το γαλα...τωρα ειναι 2 χρονων του φτιαχνω πρωι βραδυ 150 μλ αλλες φορες το πινει ολο αλλες το μισο αλλες δεν πινει ουτε γουλια!!

Ο δικος εκοψε το μπιμπερο 5 μηνων.Οποτε το γαλα το εκανα κρεμα ριχνοντας ριζαλευρο.Τωρα 2 χρονων ουτε με ποτηρι ουτε με καλαμακι.Χεμο δε βαζω γιατι δεν του αρεσουν τα γλυκα.Δινω πολυ τυρι φετα γραβιερα τρελαινεται για αυτα,κριτσινια με τυρι.Στην ομελέτα βαζω τυρι τρμμενο.

Η μεγάλη μου κόρη έκοψε το γάλα 18 μηνών και όταν λέμε το έκοψε μαχαίρι!!!Ο παιδίατρος δεν ανησύχησε καθόλου απλά  μου είπε ότι μετά το χρόνο τα παιδιά που τρώνε τα πάντα χρειάζονται δύο μερίδες γαλακτοκομικων τη μέρα.πχ.μια φέτα γκουντα και ένα κομματάκι φέτα η μια χούφτα αμύγδαλα και ένα επιδόρπιο γιαουρτιού η ένα ρυζόγαλο και μακαρόνια με τριμμενο τυρί σε ένα γεύμα κτλ.Και ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο φυσικά.Τωρα είναι 9 χρόνων ,1,40 ύψος και με εξετάσεις άψογες από θέμα ασβεστίου,σιδήρου,αιματοκρίτη κτλ.Και κάνουμε κάθε χρόνο εξετάσεις.Γαλα έχει να πιει από τότε φυσικά .Το μόνο που με δυσκόλευε ήταν όταν περνούσε καμία ιωσουλα που ένα μπουκάλι γάλα είναι καλό για τα μωράκια όταν τους κόβεται η όρεξη .....

On 3/12/2019 at 1:38 ΜΜ, Nefeli2014 είπε:

Η μικρή μου έχει κόψει το γάλα κι όταν λέμε το έχει κόψει παπαλα τέλος. Ούτε να το μυρίσει. Και δεν είναι φάση απλή, πάνε μήνες τώρα. Της φτιάχνω όμως ρυζόγαλο και μέσα στη κρέμα της βάζω γάλα οπότε παίρνει κι από κει. Γιαούρτι κανονικό ούτε κατά διάνοια οπότε αναγκαστικά της δίνω επιδόρπια γιαούρτιου που τα τρώει. Έχω αλλάξει και γάλατα και γιαούρτια. Γιοκ. Τίποτα. Και το ρυζόγαλο δε τρελαινεται. Τρώει φέτα. Ανθότυρο με τίποτα. Οπότε έχω καταλήξει σε επιδόρπια, κρέμες με γάλα μέσα και φέτα αλλά δε της δίνω κ Συνέχεια. Έχω στερέψει από ιδέες. Τι άλλο να της φτιάχνω με το γάλα της μέσα? Κάτι εύκολο και γρήγορο...? Γιατί δεν το ετοιμάζω πάντα εγώ εκείνη την ώρα.. Σκέφτηκα το φρέσκο αλλά είναι μικρη ακόμα θέλω να κρατησω τη σκόνη λίγο ακόμα που είναι τούρμπο. Να της βάζω μέσα σε κάτι, αλλά σε τι? Αλλά ακόμα και το φρέσκο δε νομίζω να το πιει. Μια φορά δοκίμασα εβαπορέ επειδή δεν εξχζ φρέσκο για τη μεγάλη και ξινισε τα μούτρακια της πάλι. Γενικά τρώει πάντως τα πάντα. Αλλά αυτό με το γάλα με εχει κάπως προβληματίσει. Και η μεγάλη τα ίδια αλλά τουλάχιστον εκείνη θα πιει ένα ποτήρι μέσα στη μέρα με δημητριακά ξέρω γω. Έστω ένα. Η με χεμο. Σκέτο με τίποτα. Να δοκιμάσω χεμο στο μωρό? Αλλά ούτε 2 δεν είναι. Και έχει ζάχαρη μέσα αυτό. Δεν ξέρω. Εσείς τι λέτε? 

Στο χρόνο τα παιδιά μπορούν να πιουν φρέσκο γάλα, και είναι και πολύ πιο υγεινό από όλα όσα ανέφερες, γιατί το αποφεύγεις;

Και η κόρη μου το έκοψε το γάλα λίγο μετά το έτος και ενώ είχαμε ξεκινήσει το φρέσκο που έδειχνε αρχικά να της αρέσει. Ξαφνικά μια μέρα δεν ήπιε και από τότε δεν το δοκιμάζει καν. Τι ποτήρια άλλαξα, τι γάλατα άλλαξα, τι μέλι έβαλα μέσα, τίποτα. Κάποια στιγμή έβλεπε να βγάζω το μπουκάλι από το ψυγείο και έτρεχε μακριά. Πλέον ταίζει γάλα τις κούκλες τις με μπιμπερό και δηλώνει ότι όλα τα παιδάκια πίνουν γάλα αλλά αυτή όχι :).

Εγώ έδινα και δίνω τυρί κυρίως γιατί και με το γιαούρτι δεν τρελαίνεται. Επιδόρπιο γιαουρτιού δε δίνω για κανένα λόγο, καλύτερα να μη φάει γιαούρτι. Χέμο και λοιπά επίσης δε δίνω. Ρυζόγαλο τρώει κάποια απογεύματα. Το τυράκι είτε το δίνω κομμένο μπαστουνάκι στο χέρι (γλυκιά γραβιέρα συνήθως), ή σε τυρόπιτα/τυροπιτάκια ή σε ομελέτα, ή τριμμένο σε φαγητά (όταν ταιριάζει). Τελευταία τρώει και φέτα κάποιες φορές στο φαγητό. Και σε εμάς η παιδίατρος ήταν χαλαρή όταν το έκοψε το γάλα η μικρή. Συμβαίνει σε πολλά παιδιά μου είπε. Γενικά μου απομυθοποίησε το γάλα αλλά μου είπε να το αντικαθιστώ με 2 μερίδες γαλακτοκομικών τη μέρα.

Θυμάμαι πως την περίοδο που ήθελα να κόψω τον πρωινό θηλασμό άρχισα να προσφέρω γάλα φρέσκο σε ποτήρι. Δεν έπινε γουλια! Δοκιμασα κι άλλα φρέσκα, μέχρι και εμπλουτισμένα και τίποτα. Δέχτηκε το εβαπορε αλλά όχι σαν γεύση μάλλον σαν ιδέα. Επειδή το κουτί είχε αγελάδες απέξω άρχισα να λέω ιστορίες για τις αγελαδιτσες που τρώνε χορτάρι και κοιμούνται την νύχτα κ μας δίνουν το γαλατάκι κτλ...

Το αντικατεστησα με φρέσκο χωρίς δυσαρέσκεια όταν ο μικρός άρχιζε να πίνει λίγα μλ (ναι τα μετρουσα για να δω τι πινει :lol:

). Αρχικά πρόσφερα κάθε μέρα έπινε δεν έπινε για να εδραιωθεί ως συνήθεια αλλά πλέον πιστεύω πως καθοριστικό ρόλο επαιξαν εκείνες οι ιστορίες,  του κέντρισαν το ενδιαφέρον , τον έκαναν να θέλει να δοκιμάσει. 

On 6/12/2019 at 8:40 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Στο χρόνο τα παιδιά μπορούν να πιουν φρέσκο γάλα, και είναι και πολύ πιο υγεινό από όλα όσα ανέφερες, γιατί το αποφεύγεις;

Γιατί εγω νόμιζα στα δύο. Κι επειδή η σκόνη είναι τουρμπατη με όλα αυτά μέσα. 

Θα το δοκιμάσω αν και δε νομίζω. Κάτι τη χαλάει δεν ξέρω. Γενικώς με τα ροφήματα. Δοκιμάζει λίγο μετά το φτύνει. Ίσως φταίει που της έκοψα το μπιμπερό νωρίς?αλλά και με το μπιμπερό μου τα χε ψιλοκοψει. Μόνο νερό θέλει να πίνει... Τι καλαμάκια τι παγούρια τι τι τι.. Τίποτα. Μια φορά όμως που της έδωσα γάλα με χεμο το κατέβασε. Εκεί κατάλαβα ότι εινια θέμα γεύσης κι όχι κάτι άλλο. Αλλά χεμο στο μωρό? 

Βρήκα μια προσωρινη λύση, βάζω σκόνη γάλα μέσα σε κρέμες, φρουτοκρεμα και δίνω φέτα ξαλμυρισμενη. Γιαούρτια επιδόρπια δεν θέλει κάτι άλλο. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω με το θέμα γάλα.. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...