Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

ήθελα να ρωτήσω πώς θα πρέπει να αναμένω το θηλασμό στον 3ο μήνα. Θηλάζω αποκλειστικά και η κόρη μου την επόμενη εβδομάδα γίνεται τριών μηνών. Εδώ και μία εβδομάδα είναι το στήθος μου μαλακό και δεν το νοιώθω να φουσκώνει όπως πριν.. Η μικρή μου τρώει με γκρίνια και άρχισε να αραιώνει τις ώρες, πχ σήμερα έφαγε στις 12:30, κοιμήθηκε ένα 2ωρο και μετά κάθησε πολύ λίγο στο στήθος μου (ούτε ένα λεπτό και αυτό με το ζόρι) και μετά γκρίνιαζε... τώρα στις 4:30 ξανακοιμάται και δεν ξέρω τι να θεωρήσω φυσιολογικό, αφού μέχρι τώρα έτρωγε κάθε 1 1/2 με 2 ώρες. Διάβασα πως μετά των 3ο μήνα τα μωρά τρώτε κάθε 3-4 ώρες.. Να την αφίσω να δω πότε θα θέλει να φαει? Αν θέλει να φάει και δε βρίσκει επειδή έχει μαλακώσει το στήθος μου? Πάνες βρέχει και όταν ήταν στον 2ο ήταν περίπου 5 κιλά και τώρα περίπου 5300 (γεννήθηκε 3700 και από ότι είδα στην καμπύλη όταν μπει στον τρίτο πρέπει να είναι γύρω στα 5,5 κιλά). Έχω αρχίσει να χάνω ρην αυτοπεποίθησή μου στο θηλασμό, της έδωσα γάλα που είχα βγάλει με το θήλαστρο καιρό πριν (από την κατάψυξη) αλλά ούτε αυτό ήθελε με το μπιμπερο, οπότε υποθέτω πως δεν πεινάει..

Έχει ζήσει καμία σας κάτι παρόμοιο ?

Διαφημίσεις

Ανα 3-4 ωρες ειναι φυσιολογικο για την ηλικια της. Επισης φυσιολογικο ειναι να τελειωνει πολυ γρηγορα το γευμα της. Για το στηθος που λες δεν χρειαζεται να ειναι και τουμπανο οπως τον πρωτο καιρο (συνηθως αυτον το καιρο αλλαζει γιατι εχει προσαρμοστει στις αναγκες του μωρου) αλλα αν εχεις να την θηλασεις 3-4 ωρες θα ειναι λιγο βαρυ. Το αντανακλαστικο οταν κατεβαινει το γαλα το ενιωθες; το νιωθεις και τωρα η οχι; Επισης, γκρινιαζει σε καθε θηλασμο; η απλα εκεινη την φορα δεν ηθελε να φαει και επειδη την εβαλες με το ζορι αντισταθηκε; Νομιζω οτι απλως μεγαλωνει η μικρη σου και αλλαζει συνηθειες και το στηθος σου προσαρμοζεται αλλα καλυτερα να μιλησεις συντομα με εναν συμβουλο θηλασμου, για να εισαι σιγουρη!

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Νομιζω οτι ο 3ος μηνας - καπου εκει γυρω- ειναι κρισιμος γιατι πολλες γνωστες μου το σταματησαν τοτε, νομιζοντας οτι δεν εχουν γαλα. Το ιδιο ενιωθα κι εγω, γιατι μετα απο 3 μηνες στηθους τουμπανου που δεν αδειαζε με τπτ, ξαφνικα αρχισα να το νιωθω αδειο...αναρωτιομουν, μα δεν εχω γαλα;

Εγω λεω να της προσφερεις στηθος οταν τη βλεπεις να γκρινιαζει ¨ή οταν φαινεται να μην εχει ενεργεια κι αν δεν το θελει, οκ, αλλα χωρις να κοιτας ωρα. Επισης, αυτο με το μπουκαλι νομιζω δεν ειναι παντα σωστο κριτηριο, γιατι μερικα μωρα, εχοντας θηλασει τοσο καιρο, αρνουνται το μπιμπερο, ειδικα απο τη μανα τους. Τελος, μπορει να εχει αραιωσει τωρα, αλλα σε καποια αλλη φαση μπορει να τους ξανακανει συχνοτερους για χ, ψ λογους.

Το θετικο ειναι οτι το στηθος εχει πια προσαρμοστει!

On 8/7/2017 at 4:24 ΜΜ, Χριστίνα_Γεω είπε:

Καλησπέρα σας,

ήθελα να ρωτήσω πώς θα πρέπει να αναμένω το θηλασμό στον 3ο μήνα. Θηλάζω αποκλειστικά και η κόρη μου την επόμενη εβδομάδα γίνεται τριών μηνών. Εδώ και μία εβδομάδα είναι το στήθος μου μαλακό και δεν το νοιώθω να φουσκώνει όπως πριν.. Η μικρή μου τρώει με γκρίνια και άρχισε να αραιώνει τις ώρες, πχ σήμερα έφαγε στις 12:30, κοιμήθηκε ένα 2ωρο και μετά κάθησε πολύ λίγο στο στήθος μου (ούτε ένα λεπτό και αυτό με το ζόρι) και μετά γκρίνιαζε... τώρα στις 4:30 ξανακοιμάται και δεν ξέρω τι να θεωρήσω φυσιολογικό, αφού μέχρι τώρα έτρωγε κάθε 1 1/2 με 2 ώρες. Διάβασα πως μετά των 3ο μήνα τα μωρά τρώτε κάθε 3-4 ώρες.. Να την αφίσω να δω πότε θα θέλει να φαει? Αν θέλει να φάει και δε βρίσκει επειδή έχει μαλακώσει το στήθος μου? Πάνες βρέχει και όταν ήταν στον 2ο ήταν περίπου 5 κιλά και τώρα περίπου 5300 (γεννήθηκε 3700 και από ότι είδα στην καμπύλη όταν μπει στον τρίτο πρέπει να είναι γύρω στα 5,5 κιλά). Έχω αρχίσει να χάνω ρην αυτοπεποίθησή μου στο θηλασμό, της έδωσα γάλα που είχα βγάλει με το θήλαστρο καιρό πριν (από την κατάψυξη) αλλά ούτε αυτό ήθελε με το μπιμπερο, οπότε υποθέτω πως δεν πεινάει..

Έχει ζήσει καμία σας κάτι παρόμοιο ?

Aλιμονο αν το στηθος εμενε για παντα πρησμενο, δε θα θηλαζε καμια γυναικα οχι για 1 και 2 χρονια, ουτε για εξαμηνο ! Το γαλα στην αρχη παραγεται λογω ορμονων και σιγα σιγα αρχιζει να παραγεται βαση ζητησης. Μπηκες σε αυτη τη φαση, που παραγεις οσο τρωει το μωρο και δεν νιωθεις πια φουσκωμενη συνεχεια. Μπορει να δεις οταν κανει αλματα αναπτυξης για 3-4 μερες να θηλαζει κυριολεκτικα συνεχεια. Και αυτο ειναι φυσιολογικο, και ετσι θα αυξανεται το γαλα σου οταν το χρειαζεται.

Ασε το μωρο να φαει οσο θελει και χαλαρωσε.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας πραγματικά,

ας χαλαρώσω λοιπόν και ας έχω εμπιστοσύνη στο μωρό μου. Το μαλακό στήθος δε μπορώ να το συνηθίσω αλλά αν δω ότι το μωρό μου παίρνει βάρος δε θα ανησυχώ.. Η γκρίνια του είναι αυτή που με ανησυχεί, θα κάνω υπομονή να ρυθμιστεί η παραγωγή γάλατος και πιστεύω όλα θα πάνε καλα.

Καλή συνέχεια σε όλες μας :)

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...