Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καλά Χριστούγεννα με ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ!!!


aglaia

Recommended Posts

Ελευθερια με το καλο!Γεννας απο ωρα σε ωρα ε;Αυτο με το κλαρακι πρωτη φορα το ακουω.Παντως η γιαγια μου την εκανε μια ζωη αυτη την βασιλοπιτα,Φετος λεω να την κανω εγω :)

 

 

Να ρωτησω,στους κουραμπιεδες του Παρλιαρου,αντι για ρουμι μπορουμε να βαλουμε κατι αλλο λετε;Δεν εχω ρουμι και λεω κριμα ειναι να παρω ολοκληρο μπουκαλι για τοσο λιγο.Κι οταν λεμε μαυρο ρουμι εννοουμε πχ το havana το μαυρο;

Σημερα εψαξα το βουτυρο Ηπειρος αλλά δε βρηκα.Θα κοιταξω και αλλου.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 77
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Φρυνη η κοπέλα που εκανε τη συνταγή στο ένα λινκ που ειχα γράψει λέει πως την έκανε με κονιακ και βγήκε ΟΚ.

Όσο για το βούτυρο μάλλον τελειωσε στο σουπερ μαρκετ! Εγω δεν βρήκα σημερα ούτε κοκκο ζάχαρη άχνη. Δες μήπως βρεις κάποιο άλλο τύπου κερκύρας..

  lazy.gif

Link to comment
Share on other sites

δεν ηταν κονιακ,ρουμι ηταν,αυτο εννοεις ε;

Μηπως να βαλω κονιακ ή τιποτα;;;;

 

Κερκυρας ειχε πολλα,το ιδιο ειναι με το Ηπειρου;Αληθεια τι διαφορα εχουν με τα υπολοιπα;

 

 

Α και κατι αλλο,μια βανιλια ασπρη την αντικαθιστουμε, μου ειπε η Λαμπρινη με κανα δυο σταγονες απο την υγρη,αλλά η Αγλαια στην συνταγη για τα μελομακαρονα γραφει 2κσ υγρη ή 2 βανιλιες :roll:

Link to comment
Share on other sites

Όχι λέει πως δεν είχε μαύρο ρούμι και έβαλε κονιακ αντι για αυτό και έγιναν ΟΚ

 

Το Κερκύρας είναι τύπος βουτύρου. Οπότε και ήπειρος να μην είναι φαντάζομαι ΟΚ και αυτό.

 

Όσο για την απορία με τη βανίλια την έχω και εγώ. Όπως και πως αντικαθιστούμε το κέρατο της βανίλιας στη δοσολογία με τις συνταγές..

  lazy.gif

Link to comment
Share on other sites

 

 

Α και κατι αλλο,μια βανιλια ασπρη την αντικαθιστουμε, μου ειπε η Λαμπρινη με κανα δυο σταγονες απο την υγρη,αλλά η Αγλαια στην συνταγη για τα μελομακαρονα γραφει 2κσ υγρη ή 2 βανιλιες :roll:

 

Εξαρτάται σε ποιον θα τα προσφέρεις! Για τους καλούς βάζουμε υγρή. για πεθερές κλπ που δεν το εκτιμούν δεν ξοδεύουμε τα λεφτά μας και βάζουμε σκόνη. :lol:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μήπως έχετε υπόψη σας καμία συνταγή για βασιλόπιττα χωρίς όμως αυγό και ξηρούς καρπούς?(Έχει η κορούλα μου αλλεργία, κρίμα να τρώμε όλοι και το καημένο να κοιτάει!)

 

Τα μελομακάρονα τα έστειλα στον σύζυγο να τα τυπώσει, αύριο πάω για υλικά και μετά happy hour με την μικρούλα μου.... δυστυχώς χωρίς καρύδι λόγω της αλλεργίας, αλλά φαντάζομαι και πάλι θα βγούνε πολύ καλά.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως να κάνεις κάποιο νηστίσιμο κέικ?

 

Δες αυτό που είχε γράψει η Λαμπρινή..

 

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=12172&postdays=0&postorder=asc&start=15

χωρίς τα καρύδια :wink:

  lazy.gif

Link to comment
Share on other sites

 

 

Α και κατι αλλο,μια βανιλια ασπρη την αντικαθιστουμε, μου ειπε η Λαμπρινη με κανα δυο σταγονες απο την υγρη,αλλά η Αγλαια στην συνταγη για τα μελομακαρονα γραφει 2κσ υγρη ή 2 βανιλιες :roll:

 

Εξαρτάται σε ποιον θα τα προσφέρεις! Για τους καλούς βάζουμε υγρή. για πεθερές κλπ που δεν το εκτιμούν δεν ξοδεύουμε τα λεφτά μας και βάζουμε σκόνη. :lol:

 

 

:lol: Εννοειται αυτο Αγλαια!!! :lol:

 

Αλλα εγω αναρωτιομουν για την ποσοτητα αντικαταστασης,δηλαδη 1 βανιλια ασπρη ισουται με 2-3 σταγονες ή με μια κ.σ. υγρη;

Η Λαμπρινη μου πε 2-3 σταγονες....

 

 

zoitheodos η μικρουλα σε βοηθαει να κανετε μαζι γλυκακια;Τι ωραια!!! :D

Link to comment
Share on other sites

Η βανίλια που κυκλοφορεί εδώ δεν είναι τόσο συμπυκνωμένη, χρειάζεται μια κουταλιά για να αντικαταστήσει μια βανίλια.

 

Δεν ξέρω αν υπάρχει τόσο συμπυκνωμένη βανίλια που να αρωματίζει με λίγες σταγόνες, δεν την έχω συναντήσει ούτε σε γαλλικές, ούτε σε αγγλόφωνες συνταγές (αυτές ομολογώ ότι δεν τις ψάχνω και πολύ).

 

Μια άλλη πολύ καλή λύση είναι τα μπαστουνάκια βανίλιας, όταν χρησιμοποιώ σε κάποιο γλυκό τα σποράκια, μετά κρατώ τα μπαστουνάκια και τα βάζω μέσα σε ένα βάζο που φυλώ τη ζάχαρη. Η ζάχαρη αρωματίζεται και όταν ξαναγεμίζεις το βάζο αρωματίζεται και η επόμενη και κρατάει μήνες!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αγλαια ευχαριστουμε για τη συνταγη και καλα να περασεις και να φας σε παρακαλω και καμια λιχουδια και για μας τους παρισοπληκτους....λιγο καλο chevre ισως πανω σε λιγο baguette de campagne Η κλασσικη μπαγκετα ειναι ξενερωτη...ΑΑΑΑΑχ!!!!

Υ

t605sfybbbgaujm4.png
Link to comment
Share on other sites

Αγλαΐα με τι δοσολογια χρησιμοποιείς τα μπαστουνάκια?

Ένα μπαστούνι για μια δόση γλυκού (πχ ένα κέηκ, μια δόση μελομακάρονα...)

 

Και μετά τα σποράκια δε φαίνονται στο γλυκό?

Φυσικά και φαίνονται!

Δεν φτάνει που κοστίζουν μια περιουσία, φαντάζεσαι και να μη φαινόταν;

Σου δίνουν την ευκαιρία να εκπαιδεύσεις τους ανίδεους και να εκτιμηθείς από τους ψυλιασμένους! :wink: (για μια υπόληψη ζούμε!)

Link to comment
Share on other sites

Αγλαια ευχαριστουμε για τη συνταγη και καλα να περασεις και να φας σε παρακαλω και καμια λιχουδια και για μας τους παρισοπληκτους....λιγο καλο chevre ισως πανω σε λιγο baguette de campagne Η κλασσικη μπαγκετα ειναι ξενερωτη...ΑΑΑΑΑχ!!!!

Υ

 

Με προκαλείς!

Δεν παίρνω ψωμί από όπου να 'ναι! :lol:

 

PAUL+BAG+8.JPG

 

PAUL+PAIN+12.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Χωρίς κονιάκ δε γίνονται τα μελομακάρονα? :(

 

Γίνονται αλλά είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ένα υγρό με αλκοόλ (βότκα, ρακή, eau de vie, σλίβοβίτσα) γιατί το αλκοόλ εξατμίζεται εντελώς με τη θερμότητα και κάνει τη ζύμη πιο τραγανή. Την ώρα του ζυμώματος βοηθάει να γίνει η ζύμη πιο εύλαστη.

 

Γιατί σε προβληματίζει; έτσι κι αλλιώς εξατμίζεται εντελώς.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς κονιάκ δε γίνονται τα μελομακάρονα? :(

 

Γίνονται αλλά είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ένα υγρό με αλκοόλ (βότκα, ρακή, eau de vie, σλίβοβίτσα) γιατί το αλκοόλ εξατμίζεται εντελώς με τη θερμότητα και κάνει τη ζύμη πιο τραγανή. Την ώρα του ζυμώματος βοηθάει να γίνει η ζύμη πιο εύλαστη.

 

Γιατί σε προβληματίζει; έτσι κι αλλιώς εξατμίζεται εντελώς.

 

Ε μια που θα εξατμιστεί ας μη βάλω :lol::lol::lol:

Με προβληματίζει γιατί δεν έχω, και... "που να τρέχω τώρα που βαριέμαι, όσο κι αν βιαστώωω δε θα προφτάσωωωωω..."

Καλά καλά, θα πάω στο σουπερ μάρκετ να πάρω.

Link to comment
Share on other sites

Τα έφτιαξα και έμειναν όλοι άναυδοι!

Κατέπληξα σας λέω! Γίνανε τέλεια!

Αγλαϊα είσαι η θεά μου!

 

Χαίρομαι που κατέπληξες!

 

Ξέρεις συνταγή για κουραμπιέδες με σοκολάτα????

δυστυχώς όχι γιατί δεν μου αρέσουν οι κουραμπιέδες και δεν κάνω ποτέ!

ο Παρλιάρος έχει συνταγή και πιστεύω ότι είναι καλή γιατί αν εξαιρέσεις τα μελομακάρονά του, τα υπόλοιπα είναι πολύ καλά!

:lol:

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έγιναν πολύ νόστιμα!! Κι είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί τρελαίνομαι για μελομακάρονα, και τα έκανα χωρίς καθόλου ζάχαρη, και τώρα τα τρώω χωρίς τύψεις!!! :lol:

Ευχαριστούμε Αγλαΐα! :D

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έγιναν πολύ νόστιμα!! Κι είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί τρελαίνομαι για μελομακάρονα, και τα έκανα χωρίς καθόλου ζάχαρη, και τώρα τα τρώω χωρίς τύψεις!!! :lol:

Ευχαριστούμε Αγλαΐα! :D

 

 

Ημουνα σιγουρη οτι δεν θα εβαζες ζαχαρη Χλοη μου :D:D

Το κακο κοριτσια ειναι οτι εμενα δεν μου αρεζαν τα μελομακαρονα οποτε δεν υπηρχε προβλημα.......... τωρα με αυτα της Αγλαιας... τα τρωω δυο δυο.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έγιναν πολύ νόστιμα!! Κι είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί τρελαίνομαι για μελομακάρονα, και τα έκανα χωρίς καθόλου ζάχαρη, και τώρα τα τρώω χωρίς τύψεις!!! :lol:

Ευχαριστούμε Αγλαΐα! :D

Στη ζύμη έβαλες μέλι ή τα άφησες σκέτα;

Σιρόπιασες; και αν ναι πώς;

Link to comment
Share on other sites

Στη ζύμη αφαίρεσα ελάχιστο χυμό πορτοκάλι, και έβαλα χυμό αγάβης. Τόσο λίγο όμως που νομίζω και καθόλου να μην έβαζα δε θα είχε σημασία.

 

Για το σιρόπι έβαλα 1.5 κούπα μέλι, 1 κούπα αγαύη, και 1 κούπα νερό. Δεν έριξα το σιρόπι από πάνω γιατί φοβήθηκα μη μελώσουν πολύ. Τα βούτυξα ένα ένα στο σιρόπι για λιγότερο από λεπτό. Ήταν αρκετά μελωμένα, αλλά όχι λασπωμένα. Παρέμειναν λίγο τραγανά (ακριβώς όπως τα ήθελα. Και στον άντρα μου και την κόρη εξ αγχιστείας, άρεσαν πάρα πολύ.

Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να ρίξω το σιρόπι από πάνω στο ταψί, να δω τη διαφορά.

Link to comment
Share on other sites

Kάνε μου μία χάρη, θέλω ένα σιρόπι που να γίνεται με σκέτο μέλι! Το σιρόπι το θέλω αρκετά πηχτό, όταν κρυώνει να είναι λίγο πιο ρευστό από το μέλι.

 

Αν έχεις κάτι πολύ θα με εξυπηρετήσει!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...