Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φωτογραφικό άλμπουμ βάφτισης

ΧΡΙΣΤΙΝΑ31

Recommended Posts

σκεψου οτιεγω τις φωτο του γαμου περα απο 2 στο σαλονι σε κορνιζα που εχω τις αλλες ειναι στο αλμπουμ καπου χωμενα....δεν τις εχω ξαναδει απο τοτε....και να μη μιλησω για της πρωτης βαφτισης...μια στο σαλονι και οι αλλες ακομη ατυπωτες (γιατι μας τις εδωσε σιντι ) και δεν εχω ασχοληθει παραπερα.....

Από το cd γιατί δεν τις ζωντανεύεις σε photobook? Δεν έχεις χρόνο? Δώσε της σε κάποιον να στο φτιάξει. Δεν νομίζω να σου κοστίσει ακριβά.

π

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 153
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Από το cd γιατί δεν τις ζωντανεύεις σε photobook? Δεν έχεις χρόνο? Δώσε της σε κάποιον να στο φτιάξει. Δεν νομίζω να σου κοστίσει ακριβά.

π

ναι δεν εχω χρονο με 2 παιδια και το φοτομπουκ τωρα το πηρα χαμπαρι μεσα απο τη συζητηση σας....θα δω εαν κανω κατι οταν θα βρω χρονο και εφοσον....το θεωρω αυτη τη στιγμη τσαμπα εξοδο....:cool:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

οκ σας ευχαριστω γιατι τωρα καταλαβαινω πως βρισκω τοσο και καλα ''φθηνες προσφορες'' για τα βαφτισια....1 μεγαλο + 3 ψηφιακα μικρα και αλλα πολλα με 900 ευρω.....αλλα φοτομπουκ θα ειναι και μας τα περνανε ψηφιακα....γιατι μου φανηκε τοσο περιεργο οταν σε καποιους πηγα και μου ειπανε με ενα ψηφιακο 1000 και κατι..... και βικιντοσ συμφνωνω σε πολλα απο οσα ειπες....:cool:

.

Γιασεμι μπορεις να φανταστεις πως ειναι να λες την αληθεια απο πεποιθηση και να σε κοιτανε και στραβα σαν να βλεπουν κανεναν λησταρχο???!!

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω εγώ τυχαία είχα ανακαλύψει το πρόγραμμα blurb και το smilebox που έχει διάφορα και αυτό αλλά τώρα που πήγα να το κάνω εγκατάσταση στη μητέρα μου είδα ότι μάλλον είναι δοκιμαστικό και πρέπει να πληρώσεις αλλα δεν είμαι και σίγουρη.

Θα θελα λοιπόν να ρωτήσω:

Αυτά τα προγράμματα που λέτε που μετά τα στέλνετε στις εταιρείες να γίνουν βιβλία ψηφιακά μπορώ να τα αποθηκεύσω στον υπολογιστή μου και να τα χρησιμοποιήσω όποτε θέλω ή με το που τα φτιάξω πρέπει να τα στείλω κιόλας οπότε αναγκαστηκά θα το τυπώσουν αυτοί?

Εγώ μπορώ να τα τυπώσω σπίτι μου και να τα πάω σε ένα τυπωγραφείο να μου το κάνουν βιβλιοδεσία? Φαντάζομαι ότι δεν θα ναι το ίδιο ε?

Φώτοσοπ ξέρω κάπως να κάνω επεξεργασία αλλά εκτός απο μια ψηφιακή σελίδα που έφτιαξα με μερικές φωτο απο τον γάμο μου δεν ξέρω άλλα να κάνω όμως μαθαίνω συνέχεια.

Αν λοιπόν για τα παραπάνω πρέπει μόνο να τα κάνω σε αυτούς για το φώτοσοπ πως μπορώ να αναζητήσω πρότυπα ή κορνίζες ή ότι άλλο χρειάζομαι να φτιάξω ωραίες σελίδες?

nNJMp3.png

14rjp3.png

Το smilebox για να αποθηκευσεις ή να εκτυπωσεις την φωτογραφια σου ή εστω για να την στειλεις με μειλ σε καποιον πρεπει να πληρωσεις.. Αλλα γενικοτερα δεν θα στο συστηνα σαν προγραμμα.. Δεν ειναι ακριβο για να το αγορασεις (βασικα δεν το αγοραζεις, κανεις συνδρομη) αλλα εχει προβλημα με τις εκτυπωσεις καθως ολα του τα σχεδια ειναι τετραγωνα κ θα μπορεις να τα εκτυπωσεις μονο εσυ στο σπιτι..

το πηρα εγω για λιγο καιρο κ για να μου εκτυπωσουν τις φωτογραφιες μου ζητουσαν ενα καρο λεφτα στα φωτογραφια, καθως το προγραμμα τους εκτυπωσει ορθογωνιες φωτογραφιες κ για να μου βγαλουν αυτο επρεπε να μου εκτυπωσουν ολοκληρη σελιδα Α4.

τελικα τις εκτυπωσα μονη μου κ δεν ξαναεφτιαξα τιποτα εκει.. τσαμπα κοπος..:evil:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Με 600 ευρω κανατε και ψηφιακο αλμπουμ?

Καλημέρα,

κατ'αρχήν να πω οτι εγώ βρίσκω θετικό οτι στο thread υπάρχουν 2-3 άνθρωποι του χώρου και δίνουν κάποιες σωστότερες συμβουλές και εξηγήσεις,άσχετα αν δεν υπάρχει πάντα συμφωνία απόψεων.

Στα 600 συμφωνήσαμε μόνο για το αρχείο και 150 εκτυπωμένες φωτο, γιατί τους είχα ρωτήσει για photobook και μου εξήγησαν οι άνθρωποι τη διαφορά μεταξύ του ψηφιακού που πρότειναν και μου έδωσαν εναλλακτική (να μου δώσουν δηλαδή το αρχείο και να κάνω ότι θέλω). Όταν μου έδωσαν το αρχείο, και επειδή μόλις είχα αρχίσει να ασχολιέμαι με το myikona και μου ψιλοφαινόταν βουνό, μου έκαναν μια προσφορά για τετράγωνο (νομίζω 20Χ20) ψηφιακό με 100 ευρώ επιπλέον και 100 τυπωμένες (αντί για 150), κάτι που τότε μου φάνηκε λογικό και συμφωνήσαμε. Τελικά, και με κάτι έξτρα εκτυπώσεις μεγάλες που θέλαμε άμεσα, ο λογαριασμός πήγε στα 750.

Και αυτό είναι το σημείο κλειδί, να σου δίνουν 1. ΕΞΗΓΗΣΗ και 2. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ - αυτά δεν τα βρήκα στο γνωστό μου και γιαυτό και μας έχασε από πελάτες γιατί δεν κατάλαβε οτι οι καιροί έχουν αλλάξει και ο πελάτης έχει και οικονομικές ανυσηχίες και ίσως έχει ακούσει και 2-3 πράγματα (σωστά ή λάθος) για τα οποία πρέπει να του μιλήσεις, να του εξηγήσεις και να τον πείσεις για τα λεφτά που ζητάς.

Και να σου πω και κάτι τελευταίο, που ίσως συνάδει με το δικό σου σχόλιο "ότι πληρώνεις παίρνεις", δεν είμαστε τρελλαμένοι από τις φωτογραφίες - χωρίς να σημαίνει οτι φταίει μόνο ο φωτογράφος, γιατί ο Νικόλας έκλαιγε συνέχεια και εμείς δεν ακούγαμε τον φωτογράφο που μας μιλούσε αλλά κοιτόυσαμε συνέχεια το μωρό. Στο τέλος δε ο Νικόλας κοιμήθηκε τόσο βαθιά που με το ζόρι τον κρατήσαμε αγκαλιά για την οικογενιακή φωτό! Αλλά στο τέλος, μου έχει μείνει ένα αρχείο με 30-40 πολύ καλές φωτογραφίες και καμμία 100στη λιγότερο καλές - που όμως ανταποκρινονται στην τότε πραγματικότητα, με τις οποίες μπορώ να κάνω ότι θέλω. Και ότι λεφτά έδωσα τα έδωσα αφού μου μίλησαν και μου εξήγησαν τα βασικά....

Eμενα παντως ο φωτογραφος του γαμου μου ειπε:

συγνωμη αλλα δεν εχετε καθολου φωτογενεια! ο αντρας σου κατι κανει, εσυ καθολου!!

με πληγωσε.. αλλα δεν πειραζει....

αρα παιζει κι αυτο....

ο φωτογραφος να ειναι σουπερ αλλα η φατσα χάλια!!! :)

Αν λοιπόν για τα παραπάνω πρέπει μόνο να τα κάνω σε αυτούς για το φώτοσοπ πως μπορώ να αναζητήσω πρότυπα ή κορνίζες ή ότι άλλο χρειάζομαι να φτιάξω ωραίες σελίδες?

στην σελιδα 3 η vicky, έχει προτείνει 3 sites που μπορείς να προμηθευτείς πολύ ωραία σχέδια

@mamartista: εννοείται οτι υπήρχε και video (σε 3 dvd). Η αρχική συμφωνία ήταν 600 ευρώ για 1,5 ώρα μυστήριο και πάρτυ πίσω από την εκκλησία και 150 τυπωμένες 10Χ15, συν το αρχείο των φωτογραφιών.

Ο άλλος (γνωστός λόγω του οτι έκανε τον γάμο,΄όχι φίλος) ήθελε 900 ευρώ για 2 ώρες (μυστήριο και πάρτυ), με 100 τυπωμένες και 3 ψηφιακά άλμπουμ, ενα Α4 και 2 πολύ μικρά (σχεδόν άχρηστα) - το πρόβλημα ήταν οτι δεν συζητούσε τίποτα άλλο για το πακέτο, π.χ. να κόβαμε τα 2 μικρά για να μειώσουμε την τιμή. Άσε που όταν η γυναίκα μου του είπε οτι βρήκαμε κάποιον που θα μας δώσει το αρχείο την στραβοκοίταξε και είπε οτι κανένας επαγγελματίας φωτογράφος δεν δίνει το αρχείο!!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Λοιπόν, συναδέλφισες καλλιτέχνιδες, :mrgreen: ετοιμάζω και εγώ το δικό μου photoalbum και μόλις βρήκα μια δωρεάν συλλογή από εικόνες από κορνίζες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στις συνθέσεις μας. Είναι πάρα πολλές, σε πολύ καλό μέγεθος, ξεφονταρίζονται εύκολα αφού έχουν λευκό background και το κυριότερο είναι ΔΩΡΕΑΝ.:wink:

http://www.free-photo-frames.com

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

marandnik,

΄σ' ευχαριστώ πολύ για το site

καλη επιτυχία στο αλμπουμ σου , να βάλεις καμιά σελιδα να δουμε οταν το τελειωσεις

τους "συναδελφικούς χαιρετισμούς" μου :-)

• 4 εβδομάδες μετά...
Εχει δικιο η Βικυ...πολύ δικιο...

Σε ενα εχει αδικο...δεν βγαζει ΜΟΝΟ 900 η Μενεγάκη καθημερικά...:P

Πάντως χωρις πλάκα...οσοι εχουν τον κάλο- γιατι υπάρχουν και αυτοι...- και θελουν ντε και καλά να εχουν ψηφιακό αλμπουμ, ας το πληρωσουν λοιπον, αλλά θεωρω πως ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κανει τη δουλειά του και το φωτο μπουκ...

Οι καιροι ειναι χαλεποι...

ΑΑΑΑ αλλο το ψηφιακό αλμπουμ και αλλο το φωτο μπουκ??? Ποια η διαφορα τους?

Aν 8α μπορουσε καποιος να μου εξηγησει την διαφορα photobook και ψηφιακο ....8α το εκτιμουσα πολυ!!!!!

Και εγω ψαχνω φωτογραφο για την βαφτιση του γιου μου , αλλα να μου δωσει το υλικο σε μεγαλη αναλυση!

Διαφημίσεις

Μια και έχετε εμπειρία από τα photobooks, έχω και εγώ μια ερωτησούλα... σχεδίασα ένα photobook για τα παιδάκια μου στο http://www.foto.com, μου βγήκαν τα μάτια για να το καταφέρω, και όταν ήρθε η ώρα για να το παραγγείλω (και το δείχνει όλο έτοιμο) μου λέει πως δεν μπορεί να κάνει upload τις φωτογραφίες από το κομπιούτερ μου, λέει πως δεν βρίσκει το αρχείο. Mήπως έχει ιδέα κανείς τι μπορεί να φταίει?

Aν 8α μπορουσε καποιος να μου εξηγησει την διαφορα photobook και ψηφιακο ....8α το εκτιμουσα πολυ!!!!!

Και εγω ψαχνω φωτογραφο για την βαφτιση του γιου μου , αλλα να μου δωσει το υλικο σε μεγαλη αναλυση!

καλημέρα, μπορώ να σου δώσω το υλικό μετά την φωτογράφιση, πριν ή μετά την επεξεργασία σε photoshop, αν χρειάζονται.

• 2 εβδομάδες μετά...
α ρωτησω κατι??? εχει παραγγειλει κανεις απο fotomemories photobook???

Μόλις κατά τύχη έπεσα στο θέμα. Εγώ παρήγγειλα από το fotomemories άλμπουμ που το έφτιαξα μόνη μου. Μου πήρε καμμία εβδομάδα να το ετοιμάσω όπως το ήθελα. Έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένη, η παράδοση έγινε μέσα σε 2 μέρες. Παρήγγειλα το τετράγωνο μέγεθος 28 χ 28, στη μεγαλύτερή του έκδοση (120 σελίδες) και γύρω στις 550 φωτογραφίες. Έγινε καταπληκτικό και η τιμή μου φάνηκε πολυ καλή, γύρω στα 80 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Για φόντο στις σελίδες έβαλα και πάλι φωτογραφίες. Οι σελίδες είναι όντως λεπτές, σαν περιοδικού illustration, οπότε θα φροντίσεις, αν βάλεις φόντο διπλού αναπτύγματος (που πιάνει δύο σελίδες) να μην υπάρχει πρόσωπο στη μέση γιατί κόβεται λίγο. Ότι άλλο χρειαστείς μπορείς να με ρωτήσεις.

Μόλις κατά τύχη έπεσα στο θέμα. Εγώ παρήγγειλα από το fotomemories άλμπουμ που το έφτιαξα μόνη μου. Μου πήρε καμμία εβδομάδα να το ετοιμάσω όπως το ήθελα. Έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένη, η παράδοση έγινε μέσα σε 2 μέρες. Παρήγγειλα το τετράγωνο μέγεθος 28 χ 28, στη μεγαλύτερή του έκδοση (120 σελίδες) και γύρω στις 550 φωτογραφίες. Έγινε καταπληκτικό και η τιμή μου φάνηκε πολυ καλή, γύρω στα 80 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Για φόντο στις σελίδες έβαλα και πάλι φωτογραφίες. Οι σελίδες είναι όντως λεπτές, σαν περιοδικού illustration, οπότε θα φροντίσεις, αν βάλεις φόντο διπλού αναπτύγματος (που πιάνει δύο σελίδες) να μην υπάρχει πρόσωπο στη μέση γιατί κόβεται λίγο. Ότι άλλο χρειαστείς μπορείς να με ρωτήσεις.

ευχαριστω για την απαντηση!!! πως βαζεις διπλου αναπτυγματος??? τους το λες εσυ??? η επιλεγς μονη σου???

ευχαριστω για την απαντηση!!! πως βαζεις διπλου αναπτυγματος??? τους το λες εσυ??? η επιλεγς μονη σου???

Έλενα καλημέρα. Τις διπλού αναπτύγματος φωτογραφίες (φόντο που πιάνει δυο σελίδες - σαλόνι) το επιλέγεις μόνη σου, όπως και όλο το άλμπουμ. Αυτό που κάνουν στη photomemories είναι μόνο να σου το εκτυπώσουν και τίποτε άλλο. Τα πάντα τα διαμορφώνεις εσύ, εκτός κι αν θέλεις να τους στείλεις φωτογραφίες και να στο ετοιμάσουν αυτοί εξ ολοκλήρου. Σ΄αυτή την περίπτωση όμως δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που έχεις φανταστεί, ούτε φωτογραφίες φόντα (υπάρχουν κάποια τυποποιημένα), ούτε τα μεγέθη φωτογραφιών που θέλεις, ούτε τα περιγράμματα κλπ. κλπ.

Τώρα, το πως βάζεις τις διπλού αναπτύγματος: Όταν σύρεις τις φωτογραφίες επάνω στο photobook σου βγάζει το πρόγραμμα επιλογές: μονό ανάπτυγμα (φόντο μιας σελίδας), διπλό ανάπτυγμα (φόντο ενιαίο δύο σελίδων), προσθήκη εικόνας και κάποιες άλλες επιλογές που δεν θυμάμαι. Για ότι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε!

Το myikona δεν έχει τύχει να το δω. Θα το κάνω όμως οπωσδήποτε γιατί έχω τρέλλα με τις φωτογραφίες και χιλιάδες ακόμη να αρχειοθετήσω!

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας!!!παρηγγειλα απο φωτομεμορις και ειναι ετοιμο θα το παρω τεταρτη...θα σας πω πως ηταν η ποιοτητα μολλης το παραλαβω...απο myikona θα παρω και απο εκει,δεν εχω να χασω κατι....:P:p:p ευχαριστω αλλη μια φορα...

παιδια σημερα μου εφεραν το photobook το περιμενα αυριο αλλα μαλλον λογο απεργιας μου το εφερε σημερα ο courier... αυτο που δεν μου αρεσε ειναι οτι δεν με ειδοποιησαν οτι αλλαξε η μερα παραλαβεις μιας και τους ειχα πει οτι μπορω πεμπτη παλι καλα που ειχα χρηματα (ηθελα να παω για ψωνια και ετσι δεν εγινα ρεζιλι) αν δεν ειχα ομως η αν ελειπα...

απο ποιοτητα δεν τρελαθηκα αλλα εβαλα και φωτο με χαμηλη αναλυση οποτε δεν θα φταινε αυτοι...αλλα το αποτελεσμα καλο αν δεν ξερεις απο φωτογραφια καθολου δεν τα βλεπεις αυτα( εγω κατι ξερω επειδη εκανα photoshop πριν αρκετα χρονια στην σχολη),οποτε μαλλον γιαυτο βλεπω ατελειες αλλα μονο στις φωτο το ξαναλεω η δουλεια ειναι καλη....θα παρω και απο myikona...θα σας πω εντυπωσεις και απο εκει.....

αυτο θα κανω!! αλλα..... θα παω και στο φωτογραφο που θα αναλαβει την βαπτιση του μικρου να δω τι τιμες κανει εκει για photobook...

Άν έχεις κανονίσει για φωτο-βιντεο οκ. Άν όμως δεν έχεις κλείσει με συνάδελφο, τότε:

Η τιμή του photobook (τουλάχιστον σε εμάς έτσι είναι) θα είναι η ίδια που θα σου κοστίσει και εσένα. Αυτό που θα πληρώσεις στον φωτογράφο είναι "το στήσιμο" του άλμπουμ, τα περισσότερα frames που έχουμε, ο χρόνος μας, η επεξεργασία των φωτογραφιών, κλπ.

Πρόσεξε όμως. Θα πρέπει να έχει συνεννοηθεί από πριν να σου δώσει τα πρωτότυπα αρχεία των φωτογραφιών σε υψηλή ανάλυση, άν θέλεις να το κάνεις μόνη σου. Δεν τα δίνουν όλοι, ειδικά άν δεν έχετε συνεννοηθεί από πριν.

Οπότε σε αυτήν την περίπτωση (άν κάνεις photobook ή ψηφιακό άλμπουμ) κοίτα να μην σου χρεώσουν και το σύνηθες 80 φωτογραφίες τις βάφτισης

Άν έχεις κανονίσει για φωτο-βιντεο οκ. Άν όμως δεν έχεις κλείσει με συνάδελφο, τότε:

Η τιμή του photobook (τουλάχιστον σε εμάς έτσι είναι) θα είναι η ίδια που θα σου κοστίσει και εσένα. Αυτό που θα πληρώσεις στον φωτογράφο είναι "το στήσιμο" του άλμπουμ, τα περισσότερα frames που έχουμε, ο χρόνος μας, η επεξεργασία των φωτογραφιών, κλπ.

Πρόσεξε όμως. Θα πρέπει να έχει συνεννοηθεί από πριν να σου δώσει τα πρωτότυπα αρχεία των φωτογραφιών σε υψηλή ανάλυση, άν θέλεις να το κάνεις μόνη σου. Δεν τα δίνουν όλοι, ειδικά άν δεν έχετε συνεννοηθεί από πριν.

Οπότε σε αυτήν την περίπτωση (άν κάνεις photobook ή ψηφιακό άλμπουμ) κοίτα να μην σου χρεώσουν και το σύνηθες 80 φωτογραφίες τις βάφτισης

ναι θα το ψαξω καλα πριν καταληξω...πανω κατω ξερω απο τιμες και παντα επιλεγω αυτο που με συμφερει περισσοτερο...και ο φωτογραφος που συζυταμε τωρα μου δινει το αρχειο σε υψηλη αναλυση γιαυτο μαλλον και θα παρω αυτους... αλλα κοιταω παραλληλα και αλλες προσφορες αν βρω κατι αλλο θα τα συγκρινω πριν καταληξω...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...