Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φωτογραφικό άλμπουμ βάφτισης

ΧΡΙΣΤΙΝΑ31

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη βοήθεια και τις ιδέες σας στο εξής θέμα.Ο φωτογράφος μου έδωσε το άλμπουμ και τις φωτογραφίες της βάπτισης να τις τοποθετήσω εγώ. Πιο καλά να τις κολλήσω με την ειδική κόλλα ή με κάτι αυτοκολλητάκια διπλής όψης που κυκλοφορούν? Επίσης μήπως έχετε κάποιες απλές ιδέες διακόσμησης που να δίνουν ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα ?

Διαφημίσεις

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να τις κολλήσεις με την ειδική κόλλα για φωτογραφίες.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διακορευτές για τις φωτογραφίες σε διάφορα σχέδια, να βάλεις αυτοκολλητάκια γύρω γύρω στο κενό της σελίδας που περισεύει αφού πρώτα κολλήσεις την φώτο, να ζωγραφίσεις και να βάλεις και glitter.

Καλή επιτυχία...

Μην ξεχάσεις να τις κολλήσεις χρονικά και προσπάθησε να καλύψεις όλο το άλμπουμ, δηλαδή μην αρχίσεις να τις κολλάς δυο δυο σε μια σελίδα και μετά σου μείνουν κενές από πίσω οι σελίδες.

Η γνώμη μου, καλύτερα σε αυτή την περίπτωση να της κολλήσεις μία μία ή σε κάποιες σελίδες μία φώτο και σε άλλες δύο.

Νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να τις κολλήσεις με την ειδική κόλλα για φωτογραφίες.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διακορεπτές για τις φωτογραφίες σε διάφορα σχέδια, να βάλεις αυτοκολλητάκια γύρω γύρω στο κενό της σελίδας που περισεύει αφού πρώτα κολλήσεις την φώτο, να ζωγραφίσεις και να βάλεις και glitter.

Καλή επιτυχία...

Μην ξεχάσεις να τις κολλήσεις χρονικά και προσπάθησε να καλύψεις όλο το άλμπουμ, δηλαδή μην αρχίσεις να τις κολλάς δυο δυο σε μια σελίδα και μετά σου μείνουν κενές από πίσω οι σελίδες.

Η γνώμη μου, καλύτερα σε αυτή την περίπτωση να της κολλήσεις μία μία ή σε κάποιες σελίδες μία φώτο και σε άλλες δύο.

Anthoula μου διακορευτες με σχεδια που μπορω να βρω?Ξερεις, αυτους που εχουν αστερακια, καρδουλες κ.α.?

Και εγω θα σε συμβούλευα να κάνεις πρώτα ένα γενικό πλάνο ώστε να ξερεις τι θα μπει που και μετά να αρχισεις να κολλάς ...

Εκτός απο τους διακορευτές με τα σχεδιάκια, υπάρχουν και ψαλίδια που κόβουν σε διάφορα σχέδια και με αυτα θα μπορέσεις να δώσεις ωραίο τελείωμα στις φωτό σου...

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιησεις glitter μαρκαδόρους, κορδέλες και διάφορα αυτοκολλητάκια για ένα πιο πλούσιο αποτέλεσμα ... κάνε μια βολτα σε ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο ή κατάστημα με είδη για χόμπι και θα τρελλαθείς απο την ποικιλία ... :wink:

Αν θες να το ψάξεις και λίγο παραπάνω αλλα και για ιδέες δες εδω ...

http://www.scrapbooking.gr/index.php

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

Κορίτσια, είχα διαβάσει νομίζω παλιά κάπου μέσα στο forοum από κάποια κοπέλα ότι έστειλε τις φωτο σε κάποια χώρα-δε θυμάμαι ποια- για ψηφιακό φωτογραφικό άλμπουμ και ήταν πολύ πιο φτηνά από εδώ.Ξέρει καμιά σας κάτι;

Κορίτσια, είχα διαβάσει νομίζω παλιά κάπου μέσα στο forοum από κάποια κοπέλα ότι έστειλε τις φωτο σε κάποια χώρα-δε θυμάμαι ποια- για ψηφιακό φωτογραφικό άλμπουμ και ήταν πολύ πιο φτηνά από εδώ.Ξέρει καμιά σας κάτι;

kerasaki, δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε αυτό που είχα γράψει εγώ εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4534&postdays=0&postorder=asc&highlight=yopix&start=0

Τελικά, επειδή φύγαμε πολύ σύντομα μετά τη βάφτιση για Ολλανδία και δεν είχα χρόνο να περιμένω την κοπέλα που μου έβγαλε τις φωτό να μου φτιάξει το ψηφιακό άλμπουμ (+ότι ζητούσε πολλά λεφτά), αγόρασα τα ψηφιακά αρχεία από τις φωτό που μου άρεσαν περισσότερο και έφτιαξα ψηφιακό άλμπουμ με ένα άλλο προγραμμα. Αυτό: http://www.blurb.com

Το τελικό αποτέλεσμα είναι και πάλι σαν βιβλίο, αλλά τελικά καλό είναι κι αυτό! Συν ότι, επειδή έχω τις φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή μπορώ να τις κάνω ό,τι θέλω, να τις τυπώσω, να τις βάλω σε ψηφιακό άλμπουμ, να τις πειράξω στον υπολογιστή κλπ. Και βέβαια, η τιμή...καμία σχέση με το ψηφακό άλμπουμ που πληρώνεις στην Ελλάδα, το οποίο είναι φτιαγμένο με το γούστο του εκάστοτε φωτογράφου + περιέχει πολύ λιγότερες φωτο από αυτές που ήθελα εγώ. Ενδεικτικά αναφέρω: άλμπουμ 28x33, με 68 σελίδες και 120 περίπου φωτογραφίες= 73,55 ευρώ περιλαμβανομένων των μεταφορικών (ήρθε με UPS Priority mail) και ήρθε μέσα σε δέκα μέρες σε περίδο γιορτών. (σημ. τα μεταφορικά είναι φτηνότερα για Ολλανδία από ότι για Ελλάδα, βέβαια, αλλά και πάλι η τιμή δεν συγκρίνεται νομίζω)

Το Blurb είναι αμερικάνικο, έχει πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης (αν και σε αυτό βοηθά πολύ το γεγονός ότι οι φωτο τραβήχτηκαν από επαγγελματία, με καλή φωτ. μηχανή με υψηλή ανάλυση). Ζήτησα μάλιστα και ποιο χοντρό χαρτί για την εκτύπωση και βγήκε σαν λεύκωμα!

Σε κάθε περίπτωση εξαρτάται τί θέλει κανείς να κάνει και κατα πόσο έχει εξοικείωση (+χρόνο) για να ασχοληθεί με αυτά τα προγράμματα. Πάντως εγώ έχω πάθει εξάρτηση...τώρα ετοιμάζω ένα άλμπουμ για τους παππουδογιαγιάδες με φωτογραφίες του Αλέξανδρου από τότε που γεννήθηκε, αλλά θέλει πολύ χρόνο το άτιμο....

Σημ. στην Ολλανδία είναι πάρα πολύ διαδεδομένο και υπάρχουν πολλά μαγαζιά (ακόμα και καλυντικάδικα) που φτιάχνουν τέτοια πράγματα, όπως και διάφορα άλλα, όπως ημερολόγια με φωτογραφίες, κουπες, mouse pads κλπ. έφτιαξα ένα ημερολόγιο 2009 για τον πατέρα μου, αλλά δεν τρελάθηκα με το αποτέλεσμα...θα ξαναδοκιμάσω όμως! :wink:

fUvDp2.png

• 3 months later...

Γεια σου καλή μου karfori's baby,

πήρα πολύ χρήσιμες ιδέες από αυτά που προτείνεις. Έχω και εγώ πάθος με τη ψηφιακή φωτογραφία, και με την κόρη μου βέβαια! Οπότε κατέβασα το blurb software, kαι έφτιαξα ένα βιβλίο που σκοπεύω να παραγγείλω. Θα ήθελα και γω να ζητήσω χοντρύτερες σελίδες για το λεύκωμά μου όμως, όπως και συ. Ξέρεις πώς να το ζητήσω? (Είναι και τα Αγγλικά μου λίγο "αξεσκόνιστα"...) :lol:

Μα εσύ τι κάνεις στην Ολλανδία? Το μωράκι σου τι κάνει? Ελπίζω να τα ξαναπούμε! Α, το Blurb είπες είναι αμερικάνικο? Αυτό είναι καλό ή κακό? Λες να πειραματιστω και με κανένα άλλο? Απλά έχω ήδη ασχοληθεί αρκετά με το blurb, και το σκέφτομαι τώρα...

Και ένα καλό με 'μενα ήταν ότι ο φωτογράφος της βάφτισης μας, μου έδωσε τσάμπα το ψηφιακό αρχείο! Απίστευτο, ε? Βέβαια πήρε και 600€ για όλο το πακέτο, όχι και πα΄ρα πολλά δλδ. Αλλά ρώτησα σε ένα άλλο φωτογραφείο για ένα 2ο ψηφιακό άλμπουμ με δικές μου φωτό, και ξέρεις τι τιμή ζητήσαν οι αλήτες? 500€!!! :twisted:

Διαφημίσεις

Γεια σου Χάιδω από την όμορφη Θεσσαλονίκη μας!

Χαίρομαι πολύ που σε βοήθησαν οι πληροφορίες μου! Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό δεν είχα πολύ χρόνο να ασχοληθώ με τη δημιουργία κι άλλων ψηφιακών άλμπουμ, όπως σχεδίαζα...ακόμα και αυτό το λεύκωμα που ήθελα να φτιάξω για τις παππουδογιαγιάδες μας, δεν κατάφερα να το ολοκληρώσω... :?

Για να ζητήσεις πιο χοντρές σελίδες στο blurb, πρέπει να επιλέξεις το premium paper και αυτό γίνεται, αν δεν απατώμαι, όταν κάνεις upload το άλμπουμ σου και κάνεις την παραγγελία σου. Καλό είναι, επίσης, να ζητήσεις priority αποστολή, γιατί αν και αρκετά πιο ακριβή από την standard, έχει το πλεονέκτημα ότι είναι traceable, μπορείς δλδ. ανά πάσα στιγμή (από τη στιγμή που σε ειδοποιήσουν ότι είναι έτοιμη η παραγγελία σου και σου δώσουν τον αριθμό της αποστολής) να δεις πού βρίσκεται το πακετάκι σου.

Το ότι το blurb είναι αμερικάνικο δεν είναι ούτε καλό, ούτε κακό απαραίτητα! Το πλεονέκτημά του είναι βασικά ότι κάνουν πολύ προσεγμένη, ποιοτική δουλειά στην εκτύπωση. Το μειονέκτημα είναι, ίσως, ότι τα μεταφορικά είναι λίγο πιο τσιμπημένα ίσως, αλλά βέβαια σε σχέση με τα παλαβά που σου ζητάνε οι μάγκες στην Ελλάδα, δεν είναι και τόσο τραγικά, νομίζω! Άλλα προγράμματα που έχω χρησιμοποιήσει είναι το yopix και το printing-1. Από τα δύο, μου άρεσε καλύτερα το printing-1, όπως θα είδες να γράφω και παλαιότερα. Όμως ειδικά για το άλμπουμ της βάφτισης, χαίρομαι που επέλεξα τελικά το blurb! :D

fUvDp2.png

XRISTINA31 μπορείς να βρεις οικονομικά αυτοκόλλητα και διάφορα ίδη χειροτεχνίας στα Jumbo φυσικά!! Σου το λέει επαγγελματίας στο είδος διακόσμηση αλμπουμ. Κάνω αυτή τη δουλεια για κάποιον φωτογράφο και έχω κάνει αρκετά αλμπουμ για μαμάδες που δεν προλαβαίνουν.

Μπορείς να πάρεις τα ψαλιδια που κόβουν με σχέδιο (τρία ψαλίδια 1€ νομίζω), σελίδες ολόκληρες με αυτοκόλλητα σε κάποιο θέμα που θα διαλέξεις π.χ. ψαράκια, νεράιδες, μπορείς να βρεις σφραγίδες και διακορευτές.

Αν θέλεις περισσότερες διευκρινήσεις στείλε πμ για να μην γράφω πολλά και τρώμε χώρο.

Γεια σου καλή μου karfori 's baby,

σε ευχαριστώ και για τις περισσότερες πληροφορίες που μου έδωσες, ήταν χρησιμότατες! Έκανα τελικά χθες την παραγγελία, σε premium paper, αλλά στην φτηνή επιλογή μεταφορικών, ελπίζω να μην το μετανιώσω! Το βιβλίο μου είναι αυτό: http://www.blurb.com/bookstore/detail/629995, ελπίζω να μπορείς να το δεις και να σου αρέσει! Kαι όποιος μπορεί να το δει, με χαρά μου να ακούσω σχόλια!

Τώρα που άρχισα θα συνεχίσω και με άλλα βιβλία, για να κάνω δωράκια, σκέφτομαι π.χ. να κάνω ένα δώρο στους κουμπάρους μας με φωτό της βάφτισης. Πορώθηκα πολύ!

Πείτε κι άλλες ιδέες... Τώρα σκέφτομαι να κατεβάσω και άλλα προγράμματα, π.χ. yopix, & printing.

Den το συζητώ, είναι πολύ πιο φτηνά, αλλά και ωραία να κάνεις μόνος/η σου τα δικά σου βιβλία...

Διαφημίσεις

haido, πώς θα πληρώσεις την παραγγελία σου; Εδώ και μήνε ςέχω ετοιμάσει ένα άλμπουμ .Μόνο πιστωτική δέχονται ή και άλλους τρόπους; Ρωτάω γιατί δεν έχω και δε θέλω κιόλας να βγάλω μόνο και μόνο για το άλμπουμ.

haido, πρώτα από όλα το μωρό σου είναι τέλειο!!!!!!!!!!!!!

Απίστευτη φατσούλα!!! Πολύ φωτογένεια το μωρό, αλλά και οι γονείς δεν πάνε πίσω... :wink:

Το άλμπουμ το είδα με πολύ προσοχή, γιατί με ενδιαφέρει και εμένα να κάνω κάτι αντίστοιχο. Οι περισσότερες φωτογραφέις μου άρεσαν πολύ, ιδιαίτερα η φωτογραφία στην τελευταία σελίδα (στο οπισθόφυλλο). Θα μου άρεσε όμως πιο πολύ, οι φωτογραφίες που είναι στις διπλανές σελίδες, να έχουν ίδιο θέμα (π.χ. μόνο το μωρό, ή μόνο οι γονείς, ή μόνο η περίοδος της εγκυμοσύνης ) και θα πρόσεχα λίγο τις ενώσεις στις φωτογραφίες (το πώς ενώνονται στο κέντρο των σελίδων οι φωτογραφίες). Ίσως αυτό να μπορούσες να το κάνεις και με photoshop.

Πάντως, είναι μία πολύ καλή ιδέα για δωράκια στους νονούς και τους παπούδες...

Τέλειο, μπράβο σου!

t6c4p3.pngXRnsp2.png

ξερεις αν γινεται να κανω εγω τη δουλεια και να μου κανουν μονο το τυπωμα και την βιβλιοδεσια???

Bεβαίως! Ακριβώς έτσι γίνεται. Αυτό είναι και το νόημα δλδ. Να κάνεις εσύ την σύνθεση!

Η τιμή βγήκε 40,19€ με σκληρό εξώφυλλο και premium paper δλδ πιο χοντρές σελίδες. Με την φτηνότερη μεταφορική χρέωση, κάπου 5,5€ αν θυμάμαι καλά. Συνολικά έχω 50 σελίδες. Όταν το παραλάβω θα σας πω εντυπώσεις!

Πλήρωσα με πιστωτική kerasaki, νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρη...

haido, πρώτα από όλα το μωρό σου είναι τέλειο!!!!!!!!!!!!!

Απίστευτη φατσούλα!!! Πολύ φωτογένεια το μωρό, αλλά και οι γονείς δεν πάνε πίσω... :wink:

Το άλμπουμ το είδα με πολύ προσοχή, γιατί με ενδιαφέρει και εμένα να κάνω κάτι αντίστοιχο. Οι περισσότερες φωτογραφέις μου άρεσαν πολύ, ιδιαίτερα η φωτογραφία στην τελευταία σελίδα (στο οπισθόφυλλο). Θα μου άρεσε όμως πιο πολύ, οι φωτογραφίες που είναι στις διπλανές σελίδες, να έχουν ίδιο θέμα (π.χ. μόνο το μωρό, ή μόνο οι γονείς, ή μόνο η περίοδος της εγκυμοσύνης ) και θα πρόσεχα λίγο τις ενώσεις στις φωτογραφίες (το πώς ενώνονται στο κέντρο των σελίδων οι φωτογραφίες). Ίσως αυτό να μπορούσες να το κάνεις και με photoshop.

Πάντως, είναι μία πολύ καλή ιδέα για δωράκια στους νονούς και τους παπούδες...

Τέλειο, μπράβο σου!

ELISA έχεις απόλυτο δίκιο! Τις ίδιες παρατηρήσεις ακριβώς θα έκανα και εγώ στον εαυτό μου! Αλλά αδημονούσα τόσο πολύ να στείλω την παραγγελία, που το έστειλα αρκετά βιαστικά. Το έκανα και κάπως δοκιμαστικά θα μπορούσα να πω... Και για το photoshop, δυστυχώς δεν το ξέρω καλά, αλλά σκοπεύω να ασχοληθώ...

Η Χριστινούλα πράγματι έχει πολύ φωτογένεια (κουκουβάου!) και πραγματικά ποζάρει όταν βλέπει τη φωτογραφική μου!!! χαχα... :lol:

elisa, ξέχασα και να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια! Εκτός από τις 15 πρώτες φωτογραφίες που φαίνονται στο preview έχω μερικές ακόμα πάρα πολύ ωραίες! Συνολικά 50 σε αυτό το βιβλίο. Έχω τρέλα με τις φωτό, γεμίζω σκληρούς αβέρτα. Μέχρι τώρα έχω βγάλει τη Χριστινούλα πάνω από 3000 φωτό...

Περιμένω να δω και δικά σας έργα, να παίρνουμε ιδέες! ΚΑι να βελτιωνόμαστε :wink:

Συγχαρητηρια! Μου αρεσε παρα πολυ!

Ειστε μια γλυκια οικογενεια!

Περιμενω εντυπωσεις οταν το παραλαβεις κ θα μπω εν τω μεταξυ κ εγω να δω πως γινεται... Με εβαλες στην πριζα που λενε :lol: