Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η μελαγχολία των Χριστουγέννων

Sam

Recommended Posts

Εψαξα να βρω κάποιο σχετικό θέμα αλλά δε βρήκα. Δεν ξέρω τι μ' έχει πιάσει! Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου περίοδος και φέτος έχω κάθε λόγο να χαίρομαι γιατί επιτέλους μετά από 8 χρόνια προσπαθειών και 7 αποβολές, απέκτησα τη μονάκριβή μου καρούλα. Παρόλα αυτά είμαι μέσα στα νεύρα και την κατάθλιψη όλη μέρα!

Έχω περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μου κι όμως πάντα το πάλευα και γενικά όλοι οι φίλοι και γνωστοί πάντα μου λέγανε (με τα τόσα που μου συνέβαιναν) που έβρισκα το κουράγιο και τη θετική ενέργεια. Φέτος αισθάνομαι απομακρυσμένη απ' όλους κι απ' όλα, γερασμένη και κακιά και το μοναδικό πράγμα που με κάνει να χαίρομαι είναι η επαφή με την κόρη μου. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και το γεγονός ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου αντιμετωπίζω προβλήματα με τα πεθερικά τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον έντασης και αρνητισμού στο σπίτι μου αφού τσακώνονται συνέχεια περισσότερο με τον σύζυγο μου και λιγότερο μαζϊ μου.

Έχω συνέχεια την τάση να μη θέλω να πάω φέτος σε διάφορα σπίτια που μας προσκαλούν λόγω εορτών γιατί φοβάμαι μην έχει κρυωμένους και μου κολλήσουν και το μωρό. Δεν είπα να μην πάμε πουθενά αλλά να περιοριστούμε λίγο φέτος. Αυτό όμως είμαι σίγουρη πως θα φέρει αντιδράσεις (ιδιαίτερα από την οικογένεια του συζύγου) κι αυτό με κουράζει ΠΟΛΥ! Εχω βαρεθεί και κουραστεί να πρεπει να εξηγω τι θέλω να κάνω με το μωρό μου και τον άντρα μου. Αισθάνομαι πως πρεπει να κάνω πάντα αυτό που θέλουν οι άλλοι!

Και το χειρότερο απ' όλα είναι που νιώθω ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΑΡΙΣΤΗ προς το Θεό που χωρίς τη βοήθεια Του δεν θα μπορούσα να κρατάω στα χέρια μου φέτος το υπέροχό μου πλασματάκι. Αισθάνομαι μια ηλίθια που αφήνει το κάθετι να επηρεάζει την ψυχολογία μου... :(

Καταρχήν να σου ζήσει η μικρή σου ψυχούλα...:D

Ο σύζηγος σου πως σκέφτεται όσο αναφορά τις επισκέψεις ?? αν θέλει και εκείνος μια σχετική απομόνωση άφησε τον να εξηγήσει εκείνος, μην μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες...

Αν επίσης το μωρό είναι πολύ μωρό, μπορείς να πεις ότι ο γιατρός δεν επιτρέπει την πολυκοσμία...

Αχάριστη προς τον Θεό γιατί ?? επειδή αισθάνεσαι έτσι...

Η αλήθεια είναι ότι ενώ και εμένα τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου γιορτή τα τελευταία χρόννια νιώθω κάπως, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω μέσα μου το λόγο...

Δεν ήταν το ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει κατάθλιψη στις γιορτές;

Σε αυτό απάντησα.....

Και εγώ έτσι ακριβώς εξέλαβα την απάντηση σου emmaki...το θέμα εμπεριείχε ερώτηση luna αν πρόσεξες

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

νομίζω ότι όλα αυτά που νιώθεις είναι φυσιολογικά, εάν λάβεις υπόψη σου ότι με το που γινόμαστε μητέρες αλλάζει ολόκληρη η κοσμοθεωρία μας και δίνουμε σημασία σε πράγματα που προηγουμένως ούτε καν θα μας απασχολούσαν..λογικό δεν είναι να σε απασχολεί εάν στη γιορτή που θα πας θα έχει κρυολογημένους; ή λογικό δεν είναι να θες να είσαι συνέχεια και αποκλειστικά με το μονάκριβο παιδί σου, από την ώρα κι όλας που τόσο πολύ πάσχισες για να αποκτήσεις;

η συμβουλή μου είναι να κάνεις όντως αυτό που ευχαριστεί εσένα το παιδί σου και τον άντρα σου και τίποτε άλλο, και δε χρειάζεται να λογοδοτήσεις πουθενά, πόσο μάλλον που έχεις και το νεογνάκι, ούτε πιστεύω ότι κανείς λογικός άνθρωπος παρεξηγεί ανθρώπους με νεογέννητο γιατί δεν θα πάνε σε ρεβεγιόν!

Δεν το ειπα με κακη διαθεση απλα οταν το διαβασα η κοπελα ηθελε να ακουσει και μια γνωμη ,μια συμβουλη γι αυτο...Emmaki το ειπα γιατι στην αρχη δεν εγραψες κατι αλλο τωρα ειμαστε οκ!!!Καλες γιορτες να εχετε ολες κοριτσια και η κακη ψυχολογια που μας πιανει πολλες φορες θα περναει με λιγη θετικη σκεψη και με αγαπημενα προσωπα!!!

empty.gif

fHaOp2.png

Δεν ειναι καταθλιψη αυτο που περιγραφεις, ειναι το φυσιολογικο αγχος και κουραση της νεας μαμας!

Μεχρι τωρα εισασταν οι δυο σας, λειτουργουσατε διαφορετικα στις γιορτες, πλεον ειστε τρεις και ο ενας απο εσας ειναι ενα ευαλωτο μωρουδακι που καλο ειναι να το προστατευετε απο ιωσεις, πολυκοσμια, βαβουρα και ξενυχτια. Οποιος δεν μπορει να το καταλαβει προβλημα του.

Μιλησε με τον αντρα σου να δεις τις προθεσεις του, πες του και εσυ πως θες να περασετε τις γιορτες και προσπαθηστε να κανετε αυτο που θα ευχαριστησει εσας και οχι τους αλλους. Να χαιρεστε την μπεμπα!

βρηκα μερος να πω και τα δικα μου...προ παιδιου δεν τα θελα καθολου. ηθελα απλα να περασουν οι μερες. σχεδον παντα δουλευα, αρκετες φορες με τρελα ωραρια και εφτανα στο σημειο να εκνευριζομαι ακομα και με τα καλαντα(γιατι χτυπουν κουδουνια απο τις 7?????).απο δωρα , αγοραζα τα απολυτως απαραιτητα για την οικογενεια και πολλες φορες το κανα και αναγκαστικα.

μετα παιδιου,εξακολουθω να μην τα θελω. πλεον το μονο που μου αρεσει ειναι ενα ελατο απλα στολισμενο, να φτιαξω τους κουραμπιεδες μου και τα μελομακαρονα μου και μετα την βασιλοπιτα. γενικα κανω προσπαθεια λογω του παιδιου.

αυτο ομως με τα ρεβεγιον δεν το αντεχω. προτιμω με λιγα ατομα στο σπιτι.και δεν καταλαβαινω μερικες και μερικους που πανε χτενιζονται-στολιζονται-παρφουμαριζονται λες και πανε στην δεξιωση του πρεσβη. ειλικρινα αν μπορουσα να ειμαι με τις πυτζαμουλες μου, θα ηταν τελεια!:oops:

ειμαι καλα γιατρε μου..??

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα λόγια σας! Ειλικρινά όλες μου είπατε κι από κάτι που με άγγιξε πολύ. Ο άντρας μου είναι κι αυτός μπουχτισμένος από τους δικούς του αλλά νομίζω πως επειδή δεν μπορεί να βρει μια άκρη μαζί τους είπε ότι απλά θα πάψει να ασχολείται με το όλο θέμα. Περίμενα τόσο πολύ καιρό να ζήσω αυτά τα πολύ ιδιαίτερα Χριστούγεννα με μια παιδική φωνούλα μέσα στο σπίτι, που δεν αντέχω να γίνει κάτι και να μας τα χαλάσει. Θα μιλήσουμε και θα απόφασίσουμε μαζι που θα πάμε κι όποιος έχει πρόβλημα... πρόβλημα του! (εδώ είναι το σημείο που αισθάνομαι κακιά αλλά τι να κάνω!!!) Τεσπα! Ας προσπαθησουν κάποτε και οι άλλοι να μας καταλάβουν έστω και για λίγο. Το μόνο που λυπάμαι είναι που αν τελικά υπάρξουν "παραπονούμενοι" θα αισθάνομαι το αγκαθάκι στην καρδιά. Σας ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι να περάσουμε όλοι μας όμορφα και χαρούμενα Χριστούγεννα!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Δεν είσαι καθούλου κακιά και να μην σκεφτεσαι έτσι. Μετά από όσα πέρασες έχεις το δικαίωμα να ζήσεις και να περάσεις τις γιορτές όπως θες! Οποιος σε καταλαβαινει έχει καλως για τους άλλους να μη σε νοιαζει. Μετά τη γέννηση των παιδιών μου έτσι ακριβως ενοιωθα κι εγω. Τωρα δε με ενδιαφερει κανενας μόνο η οικογένειά μου και είμαι πολυ καλα και πολυ ευτυχισμένη. Μην αφήνεις κανεναν να σου κλεψει την ευτυχια των ημερων αυτων.

eNortjK1UjKzMLM0V7IGXDAS-gKw47.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...