Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η μελαγχολία των Χριστουγέννων

Sam

Recommended Posts

Μελαγχολια? Ε οχι ντε...η μεγαλυτερη γιορτη

της αγαπης κ μελαγχολια...δεν παει....

η καλυτερη γιορτη του χρονου η πιο λαμπερη

η πιο μαγικη....τα καλυτερα Χριστουγεννα ηταν

εκεινα που γεννησα τον μεγαλο μου γιο

8 Δεκεμβριου...η πρωτη του φωτογραφια θυμαμαι

ηταν κατω απο το δεντρο στη μεση η φατνη μας κ αγκαλια μας

το αγγελουδι μας....υπαρχει μεγαλυτερη

μαγεια??

772394fjj6hmuxf9.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πολύ χαίρομαι που υπάρχουν κι άλλοι που ΔΕΝ ενθουσιάζονται με τις γιορτές...

Δεν αντέχω αυτή τη "δήθεν" χαρούμενη κι ευτυχισμένη ατμόσφαιρα, όπου όλοι μας ξαφνικά αγαπάμε τον πλησίον μας και ξεχυνόμαστε στα μαγαζιά να αγοράσουμε ό,τι βρούμε μπροστά μας, για να αποδείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε κι ότι τους αγαπάμε όλους!

Δεν μ' αρέσει που αρχίζουν να στολίζουν από τα μέσα Νοέμβρη, λες και θ' αλλάξει κάτι αν στερεώσουμε πέντε-δέκα λαμπάκια που αναβοσβήνουν στα μπαλκόνια μας. Τίποτα δεν αλλάζει, μόνο ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα αλλάξει (προς τα πάνω).

Βαρέθηκα να βλέπω κάθε χρόνο τα κακόμοιρα τα έλατα που "ξεφυτρώνουν" σε κάθε πλατεία και αργοπεθαίνουν καρφωμένα στο δικό τους σταυρό.

Όπου κι αν πας, πληρώνεις τα διπλά. Ταξί, κομμωτήριο, καφέ, φαγητό, όλα έχουν "δώρο Χριστουγέννων". Υποτίθεται πως κι εσύ παίρνεις δώρο Χριστουγέννων αν είσαι μισθωτός, αλλά προσωπικά το χρησιμοποιώ για να μπαλώσω τις τρύπες μιας ολόκληρης χρονιάς. Δε θέλω βρε παιδί μου να σου κάνω δώρο, δεν θέλω να μου κάνεις ούτε εσύ δώρο! Τόσο απλά!

Όλοι σε ρωτάνε "πού θα κάνετε ρεβεγιόν" και σε κοιτάζουν σαν εξωγήινο αν τολμήσεις και πεις ότι δεν έχεις κανονίσει τίποτα. Συγνώμη, αλλά σε σκυλάδικο μαζί με άλλους 1012 δεν πάω ούτε υπό νορμάλ συνθήκες, πόσο μάλλον Πρωτοχρονιάτικα με κίνηση και διπλή ταρίφα!

Φέτος έχω άλλοθι... ευτυχώς... δεν θα κουνήσω ρούπι, δεν πάω πουθενά, δεν καλώ κανέναν. Υπάρχουν άλλες 360 μέρες το χρόνο που μπορώ ν' αφιερώσω στους ανθρώπους που αγαπώ...

Ειδικα το σημειο του ρεβεγιον με τους αλλους 1000 τοσους,συμφωνω απολυτα :!: .Φρικηηηηηηηηηηηηηη :!::!::!: .Δεν αφοριζω παντως τα Χριστουγεννα,απλα με εχουν απογοητευσει,οταν ειμουν μικρη,χαλια,οταν αρχισα να δουλευω,παντα στην δουλεια εκανα Χριστουγεννα,απο τοτε που παντρευτηκα καθε Χριστουγεννα ο αντρουλης μου ελειπε,φετος που μπορει να ειναι εδω,εχω τον μπαμπα μου βαρια αρρωστο.........Και γιορταζω,την τυχη μου.Σκ#$@.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

εμενα πεθανε η μαμα μου τη δευτερη μερα των Χριστουγεννων....

αλλα μ αρεσουν ακομα τα Χριστουγεννα

φετος εκτος απο δεντρο, θα στολισω και ενα ροζ τυπακι!!!! με ροζ πατουσακια!!! :)

Κι εγώ μια απ' τα ίδια... Έχασα τον μπαμπά μου πέρσυ τον Οκτώβριο και από τότε δεν έχω διάθεση για τίποτα (αν και πριν τρελλαινόμουν για τα Χριστούγεννα)... Πέρσυ φυσικά δε στόλισα, αλλά πέρασα Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά στον καναπέ παρέα με τα χαρτομάνδηλα :cry:

Φετος κάνω μια προσπάθεια να ξαναμπώ στο κλίμα των Χριστουγέννων, το μπεμπάκι μου σκέφτομαι που δε φταίει σε τίποτα... και τον άντρα μου βέβαια... Αν και μόνο που το σκέφτομαι, ανοίγουν οι βρύσες πάλι...

Αναρωτιέμαι... την ξεπερνάς ποτέ την απώλεια? Θα νιώσω ποτέ καλύτερα?

:cry:

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Αναρωτιέμαι... την ξεπερνάς ποτέ την απώλεια? Θα νιώσω ποτέ καλύτερα?

:cry:

Και γω στην ίδια κατάσταση είμαι φέτος....πως θα θελα να πεφτα σε χειμερια νάρκη στις 23 Δεκέμβρη και να ξυπνούσα στις 8 Ιανουαρίου.

Τις προηγούμενες χρονιές αν και με κούραζε η περίοδος των Χριστουγέννων με διασκέδαζε. Στολιζαμε το δέντρο μας λιγο πριν του Αγ.Νικολάου και ο Νίκος το απολαμβανε περισσότερο και από την Αλκμηνη, μια ζωή τους έλεγα ότι θα φτιάξω εγώ τη βασιλόπιτα και τελικά καταλήγαμε στο να μας τη φέρνει ο Νίκος από κανένα φούρνο.. η φρίκη ήταν με τα σόγια....αυτό που είπε και η Sam (όχι θα πάμε στη μαμά μου, όχι στη δική μου).

Φέτος δεν θα στολίσω δέντρο! Το ανακοίνωσα και στην Αλκμήνη όταν με ρώτησε πότε θα στολίσουμε..Εκλαψε, μου διαμαρτυρήθηκε ότι θα είναι το μοναδικό παιδί που δεν θα έχει στολισμένο σπίτι....αλλα πως να το κάνουμε.. Της τα πα λιγο χύμα σα πιο μεγάλη....της είπα ότι κάποια στιγμή πρέπει να νοιαστεί και για το πως αισθάνομαι εγώ.. της θύμισα τα περσινά μας χριστούγεννα και πόσο άβολα θα νιώθω φέτος να στολίζω δέντρο στο σαλόνι. Της είπα μόνο αν θέλει να στολισει κάποιο μικρό δεντράκι στο δωμάτιο της και μέχρι εκεί...

Διαφημίσεις

Εμενα με χαλαει αυτη εμπορευματοποιηση των παντων. Με χαλαει το σωνει και ντε δωρο, με χαλαει η εκμεταλλευση της χαρας των παιδιων, οι χιλιαδες ενοχλητικες διαφημισεις για παιχνιδια που βομβαρδιζουν τα παιδικα μυαλουδακια προς αγραν χρηματων, με εκνευριζει ακομη κι αυτη η "επιλεκτικη χρονικα" αφυπνιση της ανθρωπιας μας... Λες και τα παιδακια στα ιδρυματα ξεφυτρωνουν μονο τα Χριστουγεννα και με το περας αυτων μπαινουν στο παταρι μαζι με το δεντρο και τα λαμπακια για να ξαναβγουν ξανα του χρονου. Με χαλαει η ρεβεγιον "πατεις με πατω σε" σε κλαμπακια και σκυλαδικα, με χαλαει που ξοδευονται εκατομμυρια σ' ολον τον κοσμο για στολιδια που θα ετρεφαν για χρονια παιδια πεινασμενα, με χαλαει που μια γιορτη αγαπης και χαρας εγινε ευκαιρια για καθε λογης "τζιρο" Θελω Χριστουγεννα με ενα σεμνο δεντρακι, ζεστο φαγητο και γλυκα, συμβολικα δωρακια δοσμενα με αγαπη χειροποιητα αν ειναι δυνατον για καθε ανθρωπο πανω στη γη. Ολα τα αλλα ειναι κατα τη γνωμη μου σημεια των καιρων!

Pam σε καταλαβαίνω.. Λυπάμαι τόσο πολύ..

Και οι κοπέλες που έχασαν τότε ένα αγαπημένο τους πρόσωπο.. :cry:

Yπάρχουν τα Χριστούγεννα που περιγράφουν ή Lilly.. η Christianna..

Yπάρχουν όμως και τα άλλα Χριστούγεννα. Αυτά που λατρεύω.

Αυτά που βάζω Χριστουγεννιάτικα τραγούδια δυνατά, και χορεύω με την κόρη μου.

Που όταν μου τραγουδάει τα κάλαντα η καρδούλα μου φτερουγίζει.

Αυτά που έρχονται τα γειτονάκια από δίπλα και τραγουδάμε τα κάλαντα στο πιάνο.

Που γινόμαστε παιδιά μαζί με τα παιδιά σε μικρές στιγμές απόλυτης ευτυχίας.

Με ρεβεγιόν σε σπίτι με λίγους καλούς φίλους επιτραπέζια-τζάκι-κρασάκι, μακριά από ασφυχτικά γεμάτα κέντρα.

Με δωράκια-"φτιάξτο μόνος σου". Υπάρχουνε κι αυτά, και είναι μεγαλύτερης αξίας.

Με στολίδια-επίσης "φτιάξτο μόνος σου". Ειδικά αν έχει συντελέσει και κανένα χεράκι παιδικό...

Με τον κο Σκρουτζ του Ντίκενς για χιλιοστή φορά στην τηλεόραση να σου προκαλεί αυτό το τσίμπημα στην καρδιά και συ να χαίρεσαι που μπορείς ακόμα και το νοιώθεις..

Υπάρχουν τρόποι εναλλακτικοί για να αφαιθούμε στη μαγεία τους... χωρίς την πιστωτική μας κάρτα.

Παμ εχεις ολα τα δικια του κοσμου να αισθανεσαι οπως αισθανεσαι αλλα αν μου επιτρεπεις...(μου επιτρεπεις; ). Μην στερησεις αυτη τη χαρα στα παιδια. Στολιστε ενα μικρο δεντρακι στην αγαπημενη σας γωνιτσα, φτιαξε το αγαπημενο τους φαγητο και δειτε μαζι ταινιουλες Χριστουγεννιατικες. Χουχουλιαστε αγκαλιτσα στο σαλονι σας. Θυμασαι λιγο καιρο μετα που εφυγε ο Νικος τι λεγαμε; Θυμασαι τι υποσχεθηκες για τα παιδακια σου; Θυμασαι που εκοψες τουρτα για τα γενεθλια του παιδιου λιγο καιρο μετα; Δεν ειναι θυσια Μαρια μου, ουτε υποχρεωση. Ειναι παιδακια και νιωθουν βαθια μεσα τους οτι εχουν αλλαξει πολλα στη ζωή του απο τοτε που εφυγε ο μπαμπας τους. Ολοι μαζι βιωνετε αυτη την απωλεια. Αλλα ειναι παιδια κι εχουν δικαιωμα στα Χριστουγεννα. Υπαρχουν πολλων ειδων Χριστουγεννα. Υπαρχουν τα Χριστουγεννα της αγαπης που δεν χρειαζονται πολλες φιοριτουρες για να τα νιωσουν τα παιδια.

Ολα αυτα παντα φιλικα και με πολλη αγαπη. ξερεις ποσο σε εκτιμω...

Υπαρχουν τα Χριστουγεννα της αγαπης που δεν χρειαζονται πολλες φιοριτουρες για να τα νιωσουν τα παιδια.

Αυτά είναι τα πραγματικά Χριστούγεννα.

Pam,δεν τα εχουμε πει πολλες φορες,διαβασα καπου στο αρχειο ομως τι σου ετυχε.Λυπαμαι πολυ,γλυκεια μου,αλλα κανε κουραγιο και δωσε λιγη χαρα στα παιδακια σου σιγουρα και αυτα εχουν μονιμα μια λυπη στην καρδια τους.Θα δεις,απο την χαρα τους θα παρεις κι'εσυ χαρα και ας σου φαινεται τωρα αδιανοητο.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Διαφημίσεις

εμενα ολα τα γλυκα και τα πικρα της ζωης μου, Χριστουγεννα εχουν κατσει!!! θυμαμαι Χριστουγεννα τη μανα μου να μ εχει παρει αγκαλια και να κλαιει επειδη πεθανε η μανα της... 5 χρονων ημουν

φετος θα κραταω τη δικια μου κορη αγκαλια... και στο Χριστουγεννιατικο δεντρο θα βαλω και μια φωτογραφια της δικης μου μανας... Χριστουγεννα εφυγε κι εκεινη...

Χριστουγεννα παραλιγο να πεθανω απο οξεια σκωλεικοειδιτιδα... Πρωτοχρονια αρραβωνιαστηκα

Χριστουγεννα εμεινα και εγκυος!!!

Πρωτοχρονια θα κερδισω και το λαχειο φετος... θα σας δανεισω ολες απο 50 ευρω βρε, και οποτε εχετε μου τα δινετε... :lol:

Pam σε καταλαβαινω ολο αυτο το σκηνικο

το βιωσα κοντα στη φιλεναδα μου οπου κ εκεινη

εχασε τον αντρα της...περυσι ηταν τα πρωτα Χριστουγεννα

χωρις εκεινον τον θαυμασιο ανθρωπο....εχεις χιλια δικια

.....για τα παιδια ομως πηγα την ξεκουνησα απο τον

καναπε....την ανεβασα με το ζορι στο παταρι.....

κατεβασαμε το δεντρο κ με τα παιδια το στολισαμε..

χαμογελασε για λιγο με τις φωνες κ τα τραγουδακια των παιδιων....

δεν ηθελε να συμμετεχει κ καλα εκανε.......εχει κ εχεις

δικιο!!!!! Αλλα για τα παιδια μια ζωη τα κανουμε ολα..ετσι

δεν ειναι? Κ οι πονοι μας κ οι ανυσηχιες μας για αυτα

ειναι.....αυτες τις Αγιες Μερες ομως οι απωλειες πονανε

περισσοτερο....το ξερω....εχω χασει κ εγω αδερφο 15 χρονων...

ξερω...........αλλα για τους γονεις τοτε σταθηκα ορθια...

τωρα κ εσυ για τα παιδια......γιατι ξερουν οτι εχουν ΕΣΕΝΑ.

Εγραψα πολλα κ ισως τα περισσοτερα να ειναι μπουρδες.....

αλλα στολιστε ολοι μαζι κ περισσοτερο εκεινα.....τους κανει

καλο.Ελπιζω να μη σε κουρασα...

Οταν επαψα να ειμαι παιδι αρχισα να δουλευω με παιδια...

Ολη μου αυτη η ανυπομονησια που ειχα σαν παιδι συνεχισε μεχρι τα 29 μου που σταματησα να δουλευω με παιδια καιπηγα σε σουλεια γραφειου (οχι με τη θεληση μου..) Ευτυχως τα αμεσως επομενα Χριστουγεννα ειχα ηδη δικο μου παιδακι και ετσι η ανυπομονησια των Χριστουγεννων ξαναγυρισε..

Θεωρω πως εχω χασει μια ολοκληρη χρονια απο τη ζωη μου επειδη δεν βιωσα και δεν εζησα τα Χριστουγεννα με παιδια..

Τωρα ηδη τα πρωτα Χριστουγεννιατικα στολιδια βιβλια και τραγουδια εχουν ερχισει να μπαινουν στο σπιτι μας...

Λεω στο χαρη ελα να πουμε τα καλαντα.. λεμε τα Τριγωνα καλαντα (εγω λεω δηλαδη) και αυτος με πιανει απο τα χερια και χοροπηδαει.. Μετα λεμε την Αγια Νυχτα και χορευουμε τσικ του τσικ.. :lol::lol:

Οταν χτυπαει η πορτα μας ο Χαρης τρεχει και φωναζει.."Αη-Βασιλης??? Ανοιτσω????

Την μοναδικη χρονια που δεν ημουν με παιδια επειδη ηθελα να κανω κατι εφτιαξα πυλινα πεταλακια, τα εβαψα χρυσα, τα εβαλα σε μικρα κουτακια και παραμονη Χριστουγεννων τα μοιραζα σε ολους τους ασθενεις που ερχοταν για εισαγωγη στο νοσοκομειο..

Φετος σκεφτομαι να κανω παλι κατι τετοιο.. Ειναι απιστευτη η χαρα των ανθρωπων οταν σε μια τοσο δυσκολη στιγμη τους μια τετοια μερα τους χαριζεις ξαφνικα κατι.. εστω τοσο μικρο..

Καταθλιψη οχι δεν παθαινω.. ουτε μελαγχολω.. αλλωστε ο Αη-Βασιλης θα ερθει και παλι ...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Πρωτοχρονια θα κερδισω και το λαχειο φετος... θα σας δανεισω ολες απο 50 ευρω βρε, και οποτε εχετε μου τα δινετε... :lol:

:lol::lol::lol::lol::lol: είδες δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει και εσύ τον έχεις βρε! :lol:

Jean σου επιτρέπω (το ρωτάς κιόλας?), έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα αυτά που μου γράφεις αλλά δεν μπορώ, δεν αντέχω άλλο... θα στολίσει η Αλκμήνη ένα μικρό δεντράκι στο δωμάτιο της για να τους φέρει και τα δώρα ο Αι Βασίλης, θα τα πάω και στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στης Νινέττας και μάλλον αμα βρούμε μία πρόσκληση που περιμένω θα πάω την Αλκμήνη και στο μέγαρο μουσικής που θα έχει χριστουγεννιάτικη παράσταση για τα παιδιά....και γενικώς τα παιδιά όσο μπορώ θα τα βγάλω έξω από το σπίτι....

Βρε Ντίνα μόνο μπούρδες δε λες, μόνο που αισθάνομαι μερικές φορές ιδίως όταν ακουω για απώλεις νέων ανθρώπων τόσο λίγη....Καλά κάνετε και με ταρακουνάτε γενικώς

pam δεν πρέπει να σου έχω πεί οτι έχω τα βιονικά χέρια του αστυνόμου Σαίνη..αυτά που επιμηκύνονται και φτάνουν όπου θέλω...τώρα θέλω ας πούμε να σε αγκαλιάσω...με το 1 με το 2 με το 3....σουυυυυυυυυυυυυυυυ ρχομαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ( pam )

Κορίτσια εγώ λατρεύω τα Χριστούγεννα...και όχι δεν είμαι των εμπορικών Χριστουγέννων...απλά μου αρέσει αυτό το κλίμα το χειμωνιάτικο...τα άπειρα λαμπιόνια που κρέμονται απο τα σπίτια μας και φωτίζουν τις νύχτες, τα χαμόγελα και η ανεμελιά των άγνωστων ανθρώπων που συναντώ όταν περπατάω, τα γλυκά τραγουδάκια, τα γλυκά σκέτο :lol: , το αναμμένο τζάκι μετην μπότα του Βασίλη να κρέμεται, το γεγονός οτι γιορτάζω το όνομα μου παρέα με ανθρώπους που αγαπώ, ή κλασική εβδομαδιαία διακοπή απο την εργασία μου αχ και τόσα άλλα.

Διαφημίσεις

Από μικρό παιδί μου άρεσαν τα Χριστούγεννα για πολλούς και διαφόρους λόγους..για το στολισμένο σπίτι,τις υπέροχες λιχουδιές,τις βόλτες με τους γονείς μου που δεν δούλευαν λόγω αδείας,το δώρο του Αη Βασίλη και γενικά για όλη αυτή την γιορτινή ατμόσφαιρα που χάριζε κάθε χρόνο όμορφες αναμνήσεις στην παιδική μου ηλικία.

Τώρα όμως τα χαίρομαι ακόμα πιο πολύ γιατί περνάω αυτές τις γιορτές με την δική μου οικογένεια.Σήμερα στολίσαμε το δέντρο μας και η κόρη μου έλαμπε από χαρά όταν έβαζε μόνη της τις μπάλες και όλο μου έλεγε:"Μανούλα να έχουμε το δέντρακί μας συνέχεια στολισμένο?"

Εκείνη τη στιγμή είδα στα λαμπερά από χαρά ματάκια της κόρης μου τα μάτια τα δικά μου όταν ήμουνα παιδί και τις όμορφες αναμνήσεις να ξετυλίγονται μπροστά μου κι εκείνη η γλυκειά γεύση της προσμονής των εορτών αναδύθηκε από το παρελθόν και με έκανε και εμένα να γίνω πάλι παιδί και να περιμένω με ανυπομονησία...

Και γιατί σας τα λέω όλα αύτά...είναι που σημερα συγκηνήθηκα λίγο....μάλλον πολύ!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Και εγώ μέχρι και φέτος δεν έβρισκα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις γιορτές στους στολισμούς κλπ

ΑΛΛΑ

φέτος νιώθω σαν να έχω ξαναγεννηθεί, σαν να έχω γίνει ξανά παιδί και περιμένω πως και πως να στολίσουμε δέντρο για πρώτη φορά με τον καλό μου (τις άλλες χρονιές το σνομπάραμε)...αν και λόγω της κοιλάρας μου δεν θα πάμε πουθενά (ούτε καν στην οικογένεια μου που είναι πολύ μακρυά και με στεναχωρεί αυτό πολύ), νιώθω τρελά ευτυχισμένη που θα περάσω τις γιορτές με την αγάπη μου και γενικά νιώθω να πλέω σε πελάγη χαράς και ευτυχίας καθώς ταυτόχρονα θα ετοιμάζουμε το δωμάτιο του μπέμπη μας...νομίζω ότι όλα αυτά τα συναισθήματα μου τα προκαλεί η κατάσταση μου και ο ερχομός του μωρού μας που ομολογουμένως με έχει κάνει απίστευτα ευσυγκίνητη (μέχρι αηδίας...)!

υ.γ. το μόνο που συνεχίζει να με χαλάει απίστευτα είναι αυτοί οι κιτς στολισμοί μπαλκονιών σαν τσίρκο!

gwggp2.png ISWTp2.png

• 3 χρόνια μετά...

Εψαξα να βρω κάποιο σχετικό θέμα αλλά δε βρήκα. Δεν ξέρω τι μ' έχει πιάσει! Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου περίοδος και φέτος έχω κάθε λόγο να χαίρομαι γιατί επιτέλους μετά από 8 χρόνια προσπαθειών και 7 αποβολές, απέκτησα τη μονάκριβή μου καρούλα. Παρόλα αυτά είμαι μέσα στα νεύρα και την κατάθλιψη όλη μέρα!

Έχω περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μου κι όμως πάντα το πάλευα και γενικά όλοι οι φίλοι και γνωστοί πάντα μου λέγανε (με τα τόσα που μου συνέβαιναν) που έβρισκα το κουράγιο και τη θετική ενέργεια. Φέτος αισθάνομαι απομακρυσμένη απ' όλους κι απ' όλα, γερασμένη και κακιά και το μοναδικό πράγμα που με κάνει να χαίρομαι είναι η επαφή με την κόρη μου. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και το γεγονός ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου αντιμετωπίζω προβλήματα με τα πεθερικά τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον έντασης και αρνητισμού στο σπίτι μου αφού τσακώνονται συνέχεια περισσότερο με τον σύζυγο μου και λιγότερο μαζϊ μου.

Έχω συνέχεια την τάση να μη θέλω να πάω φέτος σε διάφορα σπίτια που μας προσκαλούν λόγω εορτών γιατί φοβάμαι μην έχει κρυωμένους και μου κολλήσουν και το μωρό. Δεν είπα να μην πάμε πουθενά αλλά να περιοριστούμε λίγο φέτος. Αυτό όμως είμαι σίγουρη πως θα φέρει αντιδράσεις (ιδιαίτερα από την οικογένεια του συζύγου) κι αυτό με κουράζει ΠΟΛΥ! Εχω βαρεθεί και κουραστεί να πρεπει να εξηγω τι θέλω να κάνω με το μωρό μου και τον άντρα μου. Αισθάνομαι πως πρεπει να κάνω πάντα αυτό που θέλουν οι άλλοι!

Και το χειρότερο απ' όλα είναι που νιώθω ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΑΡΙΣΤΗ προς το Θεό που χωρίς τη βοήθεια Του δεν θα μπορούσα να κρατάω στα χέρια μου φέτος το υπέροχό μου πλασματάκι. Αισθάνομαι μια ηλίθια που αφήνει το κάθετι να επηρεάζει την ψυχολογία μου... :(

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Οι γιορτες σιγουρα φερνουν στη επιφανεια πραγματα που δεν τα σκεφτομαστε τις υπολοιπες μερες....Αν νιωθεις οτι θελεις να απομονωθεις λιγο απο τις πολλες παρεες και επισκεψεις νομιζω οτι ειναι δικαιωμα σου να το κανεις.Το καλυτερο θα ηταν να το συζητησεις και με τον συζυγο σου αφου οπως λες υπαρχει και ενταση ...Ειναι μερες που πρεπει να τις περασουμε με αυτους που αγαπαμε και μας κανουν να νιωθουμε ομορφα μαζι τους ,επιλεξτε αυτους τους ανθρωπους και οχι αυτους που σας δημιουργουν ασχημα συναισθηματα ακομα και αν αυτο σημαινει να κανετε γιορτες οι τρεις σας!!Δεν εχεις καταθλιψη ειναι αναγκη σου τωρα που εχεις και αυτο που παντα ηθελες, την κορουλα σου, να ειναι γιορτες ηρεμιας και χαρας!!Να ευχαριστεις το Θεο για το δωρο που σου εστειλε και δεν υπαρχει λογος να νιωθεις αχαριστη οπως λες,τωρα υπαρχουν σπουδαια πραγματα στη ζωη σου,δες μαζι με τον συζυγο τι ειναι αυτο που θα σας ευχαριστουσε να κανετε φετος σαν οικογενεια και βγαλτε τα "πρεπει" και οι γιορτες σας θα ειναι υπεροχες!!!!!Σας το ευχομαι!!!!

empty.gif

fHaOp2.png

Δεν είναι τυχαίο ότι την περίοδο γύρω από τις γιορτές (κυρίως αμέσως μετά και λιγότερο στη διάρκεια) υπάρχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών.

Ο λόγος είναι ότι τότε βγαίνουν στην επιφάνεια πράγματ που ούτε οι ίδιοι ξέραμε ότι τα είχαμε μέσα μας....

Δεν είναι τυχαίο ότι την περίοδο γύρω από τις γιορτές (κυρίως αμέσως μετά και λιγότερο στη διάρκεια) υπάρχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών.

Ο λόγος είναι ότι τότε βγαίνουν στην επιφάνεια πράγματ που ούτε οι ίδιοι ξέραμε ότι τα είχαμε μέσα μας....

Λιγο αστοχο το σχολιο εδω,ενημερωτικο μεν αλλα αστοχο για την κοπελα....

empty.gif

fHaOp2.png

Λιγο αστοχο το σχολιο εδω,ενημερωτικο μεν αλλα αστοχο για την κοπελα....

Δεν ήταν το ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει κατάθλιψη στις γιορτές;

Σε αυτό απάντησα.....

Αν διαβασες μονο την επικεφαλιδα ναι εχεις δικιο ηταν απαντηση στο ερωτημα!

Χμμμμμ........

Με έκανες και ξανακοίταξα το ποστ μου....

Δημοσιεύτηκε μισό.......... Δεν ξέρω τι έγινε το υπόλοιπο.......

Πάντςω, σίγουρα αυτό που θα ήταν καλό να κάνει η θεματοθέτρια (και αυτό που έγραφα και πριν) είναι να βρει τι την ευχαριστεί και να κάνει αυτό το πράγμα.

Μπορεί να είναι μια βόλτα στην αγορά, μπορεί μια χουχουλιάρικη οικογενειακή βραδιά στο σπίτι, μπορεί 2-3 φίλοι......

Και αν ο σύζυγος μπορεί να δυσαρεστηθέι, να καθίσουν και να μιλήσουν. Να ξηγήσει πώς αισθάνεται και τι θέλει....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...