Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

μήπως γνωρίζετε κάποια αποτελεσματική λύση για την απομάκρυνση γατών από κήπους?

έχω τεράστιο πρόβλημα με τις γάτες του "καλού" μου γείτονα που μπαινοβγαίνουν στον κήπο μου (και σε όλη τη γειτονιά) και με τις ακαθαρσίες τους μου χαλάνε το γκαζόν. άσε που δε μπορούν να βγουν τα παιδιά να παίξουν μέσα στα περιττώματα.

διάβασα για σπρέυ και τζελ απωθητικά, για ηλεκτρικές συσκευές υπερήχων ή για μπεκ που καταβρέχουν όταν εντοπίσουν κίνηση. έχει δοκιμάσει κανείς κάποια τέτοια λύση ή θα πετάξω τα χρήματα?

κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.

Διαφημίσεις

μήπως γνωρίζετε κάποια αποτελεσματική λύση για την απομάκρυνση γατών από κήπους?

έχω τεράστιο πρόβλημα με τις γάτες του "καλού" μου γείτονα που μπαινοβγαίνουν στον κήπο μου (και σε όλη τη γειτονιά) και με τις ακαθαρσίες τους μου χαλάνε το γκαζόν. άσε που δε μπορούν να βγουν τα παιδιά να παίξουν μέσα στα περιττώματα.

διάβασα για σπρέυ και τζελ απωθητικά, για ηλεκτρικές συσκευές υπερήχων ή για μπεκ που καταβρέχουν όταν εντοπίσουν κίνηση. έχει δοκιμάσει κανείς κάποια τέτοια λύση ή θα πετάξω τα χρήματα?

Φιλη μου συμπασχω...εχω ακριβως το ιδιο πρόβλημα.Μεχρι και τον καδο των σκουπιδιών μου ανοιγουν και μου βγαζουν τα σκουπίδια εξω.Εμεις εχουμε αγορασει αυτό που πεταει νερο το οποιο είναι αποτελεσματικο αλλα λιγο αβολο γιατι πρεπει να εχεις το νου σου να μη βραχεις κι εσυ.

Προσφατα ειχα μια συζητηση με μια κοπελα που εχει γατες και μου ειπε ότι αποκλείεται να κανουν οι γατες τα κακα τους στο γκαζον γιατι οι γατες λεει παντα σκαβουν για να κανουν την αναγκη τους και μετα τα καλυπτουν.Ισχυει οντως αυτό?Ξερει κανεις?Γιατι βγαινουν και τα δικα μου στο γκαζον να παιξουν και τρεμει η ψυχη μου.

Και βασιλικους εβαλα,και γερανια φυτεψα που μου ειπαν πως εχει δυσαρεστο αρωμα...τπτ.

Φιλη μου συμπασχω...εχω ακριβως το ιδιο πρόβλημα.Μεχρι και τον καδο των σκουπιδιών μου ανοιγουν και μου βγαζουν τα σκουπίδια εξω.Εμεις εχουμε αγορασει αυτό που πεταει νερο το οποιο είναι αποτελεσματικο αλλα λιγο αβολο γιατι πρεπει να εχεις το νου σου να μη βραχεις κι εσυ.

Προσφατα ειχα μια συζητηση με μια κοπελα που εχει γατες και μου ειπε ότι αποκλείεται να κανουν οι γατες τα κακα τους στο γκαζον γιατι οι γατες λεει παντα σκαβουν για να κανουν την αναγκη τους και μετα τα καλυπτουν.Ισχυει οντως αυτό?Ξερει κανεις?Γιατι βγαινουν και τα δικα μου στο γκαζον να παιξουν και τρεμει η ψυχη μου.

Και βασιλικους εβαλα,και γερανια φυτεψα που μου ειπαν πως εχει δυσαρεστο αρωμα...τπτ.

τα ίδια μου λέει κι εμένα μια φίλη που έχει γάτες. πάντως, εμείς πάνω στο γκαζόν τα βρίσκουμε. ο κηπουρός μου λέει ότι τους αρέσει που είναι καινούριο και καθαρό. τί να πεις...

από που τό πήρες το καταβρεχτήρι?

και το θέμα είναι ότι τα περιττώματα και τα ούρα τους "καίνε" το γκαζόν και το ξεραίνουν.

έχει δοκιμάσει κανείς τις λύσεις με τη ναφθαλίνη, το θειάφι, το κατακάθι του καφέ, το σκόρδο κλπ?

ο κηπουρός με αποκαρδίωσε, λέγοντας ότι δεν κάνουν και πολλά πράγματα, ειδικά το Χειμώνα, που βρέχει.

Και εγώ που έχω εμπειρία με γάτες, αυτό ξέρω... Φροντίζουν πάντα να σκάβουν...

Στη θεματοθέτρια προτείνω όταν βλέπει τις γάτες να τις διώχνει άμεσα και να μην αφήνει ποτέ τίποτα φαγώσιμο ή νερό.

Διαφημίσεις

και το θέμα είναι ότι τα περιττώματα και τα ούρα τους "καίνε" το γκαζόν και το ξεραίνουν.

έχει δοκιμάσει κανείς τις λύσεις με τη ναφθαλίνη, το θειάφι, το κατακάθι του καφέ, το σκόρδο κλπ?

ο κηπουρός με αποκαρδίωσε, λέγοντας ότι δεν κάνουν και πολλά πράγματα, ειδικά το Χειμώνα, που βρέχει.

Για το θειαφι που ρωτησα εγω μου ειπαν ότι θα πρεπει να βαζω συνεχως...τωρα με τα παιδια τι να κανω να ριχνω ολη την ωρα θειαφι?Φοβαμαι.

Στη θεματοθέτρια προτείνω όταν βλέπει τις γάτες να τις διώχνει άμεσα και να μην αφήνει ποτέ τίποτα φαγώσιμο ή νερό.

δεν αφήνω τιποτα φαγώσιμο, ούτε νερό. το θέμα είναι ότι λείπουμε αρκετές ώρες από το σπίτι κι αυτές αλωνίζουν στον κήπο. κάθε μέρα μαζεύουμε 4-5 βουναλάκια από περιττώματα.

Καλησπερα, η κοπελα με την οποια μιλησες εχει απολυτο δικιο. Οι γατες αφοδευουν μονο αφου πρωτα σκαψουν κι επειτα παντα τα καλυπτουν. Εκει που εχει γκαζον ειναι σκληρο το εδαφος, γι αυτό κ προτιμουν αμμωδη μερη.... Επομενως καποιο αλλο ζωο αφοδευει στο γκαζον σας! Οσο για το αν χρησιμοποιησετε καποιο σπρευ που "βρωμαει" η δυσαρεστη οσμη δεν θα τις αποτρεψει απο το να ερχονται στο μερος σας, παρόλο που η οσφρηση τους ειναι οξυμενη...Οσο για τα σκουπίδια αυτο συμβαίνει διοτι πεινουν... Αν τις ταιζε ο γειτονας δεν θα ειχαν αναγκη να χωθουν σ'αυτα!! Μιληστε με καποιον κτηνιατρο.. Ισως σας προτείνει καποια λυση..

δεν αφήνω τιποτα φαγώσιμο, ούτε νερό. το θέμα είναι ότι λείπουμε αρκετές ώρες από το σπίτι κι αυτές αλωνίζουν στον κήπο. κάθε μέρα μαζεύουμε 4-5 βουναλάκια από περιττώματα.

Περίεργο...

Το ποτιστικό ίσως βοηθούσε τότε... και το απενεργοποιείτε όταν θα είστε σπίτι.

Σε ένα παρτερι που εφτιαξα περσι και ηταν και αφρατο αφρατο το χωμ αυτό εκανε.Πηγαινε μια συγκεκριμενη και μου εσκαβε και εκανε τη δουλεια της.Μου ξεθαψε και τα φυτα μου γεμισε και το παρτερι.Αναγκαστηκα να αλλαξω ολο το χωμα.Τωρα στο γκαζον...το δικο μου τουλάχιστον...το χωμα είναι σκληρο...δε μπορει να σκαψει και να θελει.

Διαφημίσεις

Ισχύει μια χαρά. Εχω και γαζόν και γλάστρες. Μου έχουν βρωμίσει όλες τις γλαστρες!!!. Σκάβουν και τα καλύπτουν αλλά όχι πάντα. Δεν παύει να βρωμάει όμως και να είναι σιχαμένο να τα καθαρίζεις κάθε φορά που θέλεις να σκαλίσεις τις γλάστρες σου. Και στο γκαζόν πάντως τα κάνουν αλλά όχι αν έχουν χώμα. Οι σκύλοι από την άλλοι, παντου!!!

Καλησπερα, η κοπελα με την οποια μιλησες εχει απολυτο δικιο. Οι γατες αφοδευουν μονο αφου πρωτα σκαψουν κι επειτα παντα τα καλυπτουν. Εκει που εχει γκαζον ειναι σκληρο το εδαφος, γι αυτό κ προτιμουν αμμωδη μερη.... Επομενως καποιο αλλο ζωο αφοδευει στο γκαζον σας! Οσο για το αν χρησιμοποιησετε καποιο σπρευ που "βρωμαει" η δυσαρεστη οσμη δεν θα τις αποτρεψει απο το να ερχονται στο μερος σας, παρόλο που η οσφρηση τους ειναι οξυμενη...Οσο για τα σκουπίδια αυτο συμβαίνει διοτι πεινουν... Αν τις ταιζε ο γειτονας δεν θα ειχαν αναγκη να χωθουν σ'αυτα!! Μιληστε με καποιον κτηνιατρο.. Ισως σας προτείνει καποια λυση..

μωρέ, κι εγώ αυτό ήξερα. αλλά ο κηπουρός μου είπε ότι είναι σύνηθες το πρόβλημα να ξεραίνεται το γκαζόν επειδή οι γάτες αφοδεύουν στο γκαζόν. άσε που τέτοια ποσότητα περιττωμάτων, μόνο γάτα μπορεί να κάνει (όχι μικρότερο ζώο αλλά ούτε και μεγαλύτερο).

Ισχύει μια χαρά. Εχω και γαζόν και γλάστρες. Μου έχουν βρωμίσει όλες τις γλαστρες!!!. Σκάβουν και τα καλύπτουν αλλά όχι πάντα. Δεν παύει να βρωμάει όμως και να είναι σιχαμένο να τα καθαρίζεις κάθε φορά που θέλεις να σκαλίσεις τις γλάστρες σου. Και στο γκαζόν πάντως τα κάνουν αλλά όχι αν έχουν χώμα. Οι σκύλοι από την άλλοι, παντου!!!

κι εμένα υπάρχει χώμα στον κήπο αλλά πάνω στο γκαζόν βρίσκω τα περιττώματα.

μωρέ, κι εγώ αυτό ήξερα. αλλά ο κηπουρός μου είπε ότι είναι σύνηθες το πρόβλημα να ξεραίνεται το γκαζόν επειδή οι γάτες αφοδεύουν στο γκαζόν. άσε που τέτοια ποσότητα περιττωμάτων, μόνο γάτα μπορεί να κάνει (όχι μικρότερο ζώο αλλά ούτε και μεγαλύτερο).

πφφφφ, τι να πω.. παντως οι γατες ειναι δύσκολο να περιοριστουν... Ισως σε καποιο pet shop υπάρχει κατι που θα μπορούσε να σε βοηθησει..

Εγω αυτά που εβλεπα πανω στο γκαζον και θεωρουσα ότι είναι από τη γατα ,τα εδειξα στη φιλη μου αυτή και μου ειπε ότι αυτά είναι απλα χωμα από σκουλήκια που σκαβουν ...δεν είναι καν περιτωματα.Παντως στανταρ εχουν ουρησει στα μαξιλάρια μου.

Ως προς το ότι πεινανε...δοκιμασα μεχρι και να τους αφήσω φαγητο να φανε αλλα και παλι και το φαγητο εφαγαν και τα σκουπίδια μου αδειασαν.

Διαφημίσεις

Εγω αυτά που εβλεπα πανω στο γκαζον και θεωρουσα ότι είναι από τη γατα ,τα εδειξα στη φιλη μου αυτή και μου ειπε ότι αυτά είναι απλα χωμα από σκουλήκια που σκαβουν ...δεν είναι καν περιτωματα.Παντως στανταρ εχουν ουρησει στα μαξιλάρια μου.

Ως προς το ότι πεινανε...δοκιμασα μεχρι και να τους αφήσω φαγητο να φανε αλλα και παλι και το φαγητο εφαγαν και τα σκουπίδια μου αδειασαν.

Νίκη, το καταβρεχτήρι από πού το πήρες?

Συμπάσχω εδώ και χρόνια. Δυστυχώς φίλες γατό-φιλες, δεν ισχύει αυτό με το σκάψιμο πάντα. Είμαι στο σπίτι και ξέρω πολύ καλά ότι οι γάτες την κάνουν τη βρωμοδουλειά. Άλλωστε δεν χωράει άλλο ζώο απ τα κάγκελα... Τους τελευταίους μήνες ευτυχώς δεν αφοδεύουν πια στο γκαζον αλλά τα ούρα τους τα αφήνουν όπου γουστάρουν. Το γκαζον αυτή τη στιγμή έχει ένα σημείο καμμένου γκαζον (από ούρα προφανώς) ενώ κατά καιρούς ουρούν ακόμα και στην εξώπορτα. Όχι την καγκελόπορτα, την κεντρική είσοδο του σπιτιού...

Ποτέ δεν έχω ταίσει/ αφήσει ούτε κατά λάθος φαγητό. Όποτε τις έδιωχνα δε, συμπεριφερόντουσαν σαν κακοί εκδικητικοί γείτονες. Για ένα διάστημα μάζευα τα νεκρά ποντίκια που μου έφερναν στην αυλή...

Για κάποιο λόγο ηρέμησα. Εκείνο το διάστημα υπέφερε όλη η γειτονιά από δαύτες. Ήταν μια παρέα μεγάλη που μετακινούταν μαζί, σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια, έκαναν την ανάγκη τους παντού, τσακωνόντουσαν μέχρι θανάτου και δε συμμαζεύεται. Άλλοι βάζαν φάρμακα, άλλοι υψώναν φράχτες, άλλοι στήναν πέργκολες, άλλοι πήραν σκύλο.

Μιλάμε για κατάσταση απελπιστική. Και μη το μελετάω καθόλου...

Να έχεις κήπο και να μη μπορούν να τον χαρούν τα παιδιά σου!

Στη θεματοθέτρια, καθώς ρωτάει, να πω πως δοκίμασα τα πάντα. Ότι είχα διαβάσει στο διαδίκτυο από ματζούνια, τα έκανα. Λεμόνια, ξύδια, καφέ, βασιλικούς, σπρέυ απωθητικό για τα ζώα... Δεν έκανε τίποτα ουσιαστικά καθώς ήταν και φθινόπωρο/χειμώνας. Παρότι δε θεωρείται πως δεν αγαπούν την υγρασία, καθόλου δεν τις ενοχλούσε αν ήταν βρεγμένο το γκαζον.

Δεν χρησιμοποιώ χημικά αν δεν ειναι απόλυτη ανάγκη. Και δεν θεωρώ τη γάτα απόλυτη ανάγκη αν και τονίζω το ΠΟΣΟ σε καταλαβαίνω.

Δε θα έβαζα θειάφι δηλαδή. Άλλωστε έχουμε ρίξει θειάφι στο χωριό για τα φίδια και οι γάτες μια χαρά τριγύριζαν.

Προσπάθησε να κλείσεις τις διόδους τους και καλό κουράγιο.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Τα θάβουν δε τα θάβουν βρωμοκοπάει πάντως. Κυρίως τα κάτουρά του. Επίσης το άλλο που βρωμοκοπάει (με κίνδυνο να εκτροχιαστεί το θέμα) είναι το σπέρμα αρσενικού γάτου! Οι γάτες της γειτονιάς είχαν ορέξεις πάνω στη μηχανή του άντρα μου και σημάδεψαν την εξάτμιση. Με το που ζεσταίνονταν, βρωμαααα. Να τρέχουμε και να μας παίρνει η μυρωδιά.

Πάντως δεν τα βάβουν πάντα, έχω βρει στο μπαλκόνι μου κακά τους και πέρα από γάτες, άλλο ζώο πρόσβαση δεν έχει. Εκτός αν κυκλοφορούν ιπτάμενοι σκύλοι και δε το πήρα χαμπάρι.

Αν βρείτε λύση, πείτε μου και εμένα.

πάρε σκύλο....

Μεγάλη πληγή!! Μια χαρά τα κάνουν όπου βρουν οι γάτες! Μπορεί οι σπιτόγατες να θέλουν άμμο αλλά οι αλανιάρες τα κάνουν ΚΑΙ πάνω στο γκαζόν! :twisted::twisted::twisted::twisted: Θα σου έλεγα να πάρεις σκύλο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Φάρμακα - βιολογικά υποτίθεται - έχω δοκιμάσει, μέχρι να βρέξει είναι και είναι και πανάκριβα. Αυτό που έχει δουλέψει και έχουν μειωθεί αρκετά είναι το μπουγέλο. Μα με το λάστιχο, μα με ποτήρι, μα με κουβά με τα πολλά μπουγέλα το κόψανε κάπως. Και άλλο πράγμα δουλεύει βέβαια αλλά είναι βάρβαρο... Έχουνε φάει κάτι σουτ από κάτι γείτονες και δεν έχουν ξαναπατήσει στην αυλή τους αλλά τα λυπάμαι τα ζωντανά... Βέβαια όταν βλέπω ακαθαρσίες στο γκαζόν, ξανά, μου έρχεται να τις κάνω τσαντάκια αλλά τεσπα...!!!

Επίσης, κάτι που έκανε συνάδελφος... Μάζευε τις ακαθαρσίες και τις πέταγε στο σπίτι του γείτονα με τις γάτες! Όταν τον είδε κάτι πήγε να του πει αλλά του είπε ότι είναι τυχερός που δεν του τα τρίβει στα μούτρα και μαζεύτηκε! :twisted::twisted::twisted:

Κλείστε τις διόδους.. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι καλλίτερο!

Νίκη, το καταβρεχτήρι από πού το πήρες?

Το αγορασε ο αντρας μου καπου από το ιντερνετ...θα τον ρωτησω το απόγευμα και θα σου πω.Εδω ρε φιλος μου ειχε φτιαξει στην αυλη του μια λιμνη με ψαρακια και οι κακουργες φαγαν τα μισα ψαρια.

Εγω να κλεισω τις διόδους είναι αδυνατον...είμαι σε μονοκατοικια.

δυστυχώς δε μπορώ να κλείσω τις διόδους. είμαι κι εγώ σε μονοκατοικία...

αυτό ου με εξοργίζει πιό πολύ είναι ότι ο φιλόζωος γείτονάς μου δε δίνει δεκάρα που μας βλέπει να μαζεύπυμε κάθε μέρα τις ακαθαρσίες των ζώων του.

Ομοιοπαθουσα κ Εγω.

Εμεις δεν εχουμε φυτεμένο κήπο, αλλά τεράστιες γλάστρες τις οποιες τιμούν δεόντως...

Τι να λεμε τωρα... δεν ζούμε καθολου στην αυλη. Είχαμε προβλέψει να τοποθετήσουμε ένα μικρο τραπεζάκι εξω από την κουζίνα για να καθόμαστε κ τελικα ανέβαιναν οι γάτες στο τραπέζι κ τις καρέκλες κ τα αποσυραμε.

Ο άντρας μου κάθε μερα στη μηχανή βάζει κουκούλα.

Τα ποδηλατακια κ αλλά παιχνιδάκια της μικρης τα εχω μόνιμα μέσα στο σπιτι.

κ το χειρότερο μας φέρνουν ποντίκια... Σκοτωμένα στην πόρτα μας!!!

Στο πισω μέρος ενώνονται όλοι οι ακάλυπτοι κ μαζεύονται ολες οι γάτες της γειτονιάς. Δε γίνεται να αποκλείσουμε την αυλή! Αν βρει καποιος λύση, καλοδεχούμενη!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...