Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βραδυνή πάνα - πισωγύρισμα ???

Recommended Posts

Οντως εχει κρύο. Η απορία μου ειναι τι ειναι προτιμότερο να φοράει ενα παιδί χωρις πάνα ωστε σίγουρα να μην κρυώνει. Εγω μεχρι πέρυσι τους φορούσα υπνόσακους και ηταν μια χαρα. Τωρα ομως με δεδομένο οτι τα σηκώνω το βραδυ για τσισα δεν βολεύουν και τόσο. Απο την άλλη με πιτζάμες ξεσκεπάζονται και μαλλον δεν αρκούν. Εσεις τι τους φοράτε;

Επισης ειναι τωρα περιπου μια βδομάδα που σταμάτησαν να κοιμούνται μεσημερι. Έτσι το βραδυ γυρω στις 8.30 ειναι στα κρεβάτια τους. Τα σηκώνω κατα τις 12 για τσισα αλλα δεν κάνουν παντα. Εχω παρατηρήσει οτι το πρωι μπορει να ξυπνήσουν νωρίτερα επειδή κατουριουνται κι έτσι δεν συμπληρώνουν τον υπνο που χρειαζονται τελικά. Μου φαίνεται ολίγον βάρβαρο να βάλω ξυπνητήρι μες τη νύχτα για να κατουρήσουν. Εσυ Deena τι κανεις; Τον ξυπνάς ενδιάμεσα ή το πατε σερί;

Annoulen δως του ευκαιρίες δοκιμάζοντας διαφορα μεχρι να βρεις τι φταίει. Εχει οντως περισσότερο κρύο τωρα. Φορα του τα σωστα ρούχα ωστε να μην κρυώνει κι αν συνεχίσει τα ατυχήματα σήκωσε τον ενδιάμεσα αφου τσεκάρεις περιπου τι ωρα του συμβαίνει. Δε θα σου πρότεινα να του βάλεις πάνα σε καμια περίπτωση. Εξαλλου η κατάσταση αυτη δεν μπορει να αλλάξει απο τη μια μερα στην άλλη.

OTSwp2.png

B6DFp2.png

Διαφημίσεις

Οντως εχει κρύο. Η απορία μου ειναι τι ειναι προτιμότερο να φοράει ενα παιδί χωρις πάνα ωστε σίγουρα να μην κρυώνει. Εγω μεχρι πέρυσι τους φορούσα υπνόσακους και ηταν μια χαρα. Τωρα ομως με δεδομένο οτι τα σηκώνω το βραδυ για τσισα δεν βολεύουν και τόσο. Απο την άλλη με πιτζάμες ξεσκεπάζονται και μαλλον δεν αρκούν. Εσεις τι τους φοράτε;

Επισης ειναι τωρα περιπου μια βδομάδα που σταμάτησαν να κοιμούνται μεσημερι. Έτσι το βραδυ γυρω στις 8.30 ειναι στα κρεβάτια τους. Τα σηκώνω κατα τις 12 για τσισα αλλα δεν κάνουν παντα. Εχω παρατηρήσει οτι το πρωι μπορει να ξυπνήσουν νωρίτερα επειδή κατουριουνται κι έτσι δεν συμπληρώνουν τον υπνο που χρειαζονται τελικά. Μου φαίνεται ολίγον βάρβαρο να βάλω ξυπνητήρι μες τη νύχτα για να κατουρήσουν. Εσυ Deena τι κανεις; Τον ξυπνάς ενδιάμεσα ή το πατε σερί;

Annoulen δως του ευκαιρίες δοκιμάζοντας διαφορα μεχρι να βρεις τι φταίει. Εχει οντως περισσότερο κρύο τωρα. Φορα του τα σωστα ρούχα ωστε να μην κρυώνει κι αν συνεχίσει τα ατυχήματα σήκωσε τον ενδιάμεσα αφου τσεκάρεις περιπου τι ωρα του συμβαίνει. Δε θα σου πρότεινα να του βάλεις πάνα σε καμια περίπτωση. Εξαλλου η κατάσταση αυτη δεν μπορει να αλλάξει απο τη μια μερα στην άλλη.

Καλημέρα.

Εγώ του φοράω ολόσωμο υπνόσακο εδώ και 2 βράδια και πέρυσι τον χειμώνα το ίδιο (έχει κόψει την πάνα από 2,5 ετών περίπου, τώρα είναι 4). Είναι λίγο μανούρα τα τσίσα αλλά γίνεται. Εγώ κάνω το εξής : τον γυρνάω ανάσκελα και ξεκουμπώνω το φερμουάρ μέχρι τέλος. Τον παίρνω αγκαλιά και καθώς πηγαίνω προς το μπάνιο του βγάζω τα μανίκια τραβώντας τα απαλά. Όταν φτάνουμε στην λεκάνη λοιπόν, η φόρμα έχει πια μετατραπεί σε παντελόνι :):):), το κατεβάζω μαζί με το εσώρουχο και κάνει τσίσα. Μετά ανεβάζω εσώρουχο και μισή φόρμα (όπως κάνουμε και με την κανονική πυτζάμα δηλαδή) και την υπόλοιπη φόρμα του την φοράω στο κρεβάτι, πάλι τον βάζω ανάσκελα και σιγά-σιγά βάζουμε τα μανίκια κλπ. Δεν ξυπνάει ποτέ ή ξυπνάει ανεπαίσθητα και ξανακοιμάται στο καπάκι.

Υπάρχει και αυτή η λύση, την οποία δοκίμασα, αλλά ο δικός μου δραπέτευε με ευκολία. http://www.gro-store.com/grobag-duvets-and-bedding/jolly-jungle-gro-to-bed-for-single-beds.html

Γύρω στις 24.00 τον πάω κι εγώ και τις περισσότερες φορές κάνει, αλλά και τις φορές που δεν θα κάνει δεν θα βραχεί, ίσως ξυπνήσει όντως νωρίτερα το πρωί, αλλά εμείς έτσι κι αλλιώς 7.00-7.15 ξυπνάμε λόγω σχολείου. Βέβαια να πω ότι πριν κοιμηθεί κάνει τσίσα αμέσως μετά το βραδυνό γάλα, οπότε σίγουρα ακόμα το γάλα δεν φεύγει με τσίσα κι έτσι σχεδόν πάντα κατά τις 24.00 θα κάνει. Κοιμάται κι εμένα κατά τις 20.30 - 20.45, οπότε το γάλα το πίνει κατά τις 20.15.

Deena σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική περιγραφή. Κάπως έτσι το κάνω κι εγω βέβαια η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα σκεφτεί την προετοιμασία του σάκου απο το κρεβάτι. Μου δωσες ωραια ιδεα. Γενικά βλέπω ακολουθούμε παρόμοια τακτική. Αυτο που σκεφτόμουν ομως ειναι οτι τωρα συμπληρώνουν 10 ώρες υπνου ενώ μεχρι πριν μια βδομάδα 11. Αυτο ηταν που με παρακίνησε κυριως στο να ρωτησω. Δεν ξέρω πόσες ώρες προβλέπονται στην ηλικία των δικών μου. Θα γινουν 3 σε ενα μηνα κι εχουν 6 μήνες που έβγαλαν την πάνα. Μια μερα δε που ο αντρας μου πήγαινε ταξίδι και ξυπνησε στις 5 τους πήγε εκείνη την ωρα και μετα κοιμηθηκαν ως τις 8. Στον παιδικό πάνε 9 παρα οποτε μας παίρνει λιγο παραπάνω. Θα κάνω τα τσεκαρισματα μου και θα επανέλθω.

ΥΓ. Μεγάλο πράγμα να κοιμούνται τα παιδια απο τις 8.30!!!

OTSwp2.png

B6DFp2.png

Deena σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική περιγραφή. Κάπως έτσι το κάνω κι εγω βέβαια η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα σκεφτεί την προετοιμασία του σάκου απο το κρεβάτι. Μου δωσες ωραια ιδεα. Γενικά βλέπω ακολουθούμε παρόμοια τακτική. Αυτο που σκεφτόμουν ομως ειναι οτι τωρα συμπληρώνουν 10 ώρες υπνου ενώ μεχρι πριν μια βδομάδα 11. Αυτο ηταν που με παρακίνησε κυριως στο να ρωτησω. Δεν ξέρω πόσες ώρες προβλέπονται στην ηλικία των δικών μου. Θα γινουν 3 σε ενα μηνα κι εχουν 6 μήνες που έβγαλαν την πάνα. Μια μερα δε που ο αντρας μου πήγαινε ταξίδι και ξυπνησε στις 5 τους πήγε εκείνη την ωρα και μετα κοιμηθηκαν ως τις 8. Στον παιδικό πάνε 9 παρα οποτε μας παίρνει λιγο παραπάνω. Θα κάνω τα τσεκαρισματα μου και θα επανέλθω.

ΥΓ. Μεγάλο πράγμα να κοιμούνται τα παιδια απο τις 8.30!!!

Αν τώρα κοντά κόψανε τον μεσημεριανό ύπνο, μπορείς να τολμήσεις και το 20.00 ως ώρα ύπνου, θα κερδίσεις και λίγο παραπάνω ύπνο και θα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν τσίσα κατά τις 24.00. Τώρα που θα αλλάξει και η ώρα, είναι και ευκαιρία.

Επίσης, αρχίζοντας να φοράτε υπνόσακους, μπορεί να κερδίσεις και έξτρα ύπνο το πρωί, καθώς δεν θα ξυπνάνε από το κρύο.

8 λες ε; Μου φαίνεται ολίγον υπερβολικό αλλα η αλλαγη της ωρας μπορει να βοηθήσει. Εξαλλου δεν κοιμούνται και με το που τα ακουμπάω το 10λεπτακι τους το χρειαζονται. Βέβαια μειώνεται ο χρόνος που ειμαστε μαζι τους γιατι κι ο αντρας μου δε γυρίζει πολυ νωρίς αλλα ενταξει ίσως δεν προέχει αυτο τωρα. Θα προμηθευτώ και καινούργιους υπνόσακους μιας και οι περσινοί ειναι τσίμα τσίμα κι ίσως στρώσει καλυτερα.

OTSwp2.png

B6DFp2.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...