Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βραδυνή πάνα - πισωγύρισμα ???

Recommended Posts

γεια σας φίλες μου,

δεν ξέρω αν ηλικιακά γράφω στη σωστή ενότητα.

Ο μικρότερός μου γιος θα γίνει 4 τον Δεκέμβριο. Ενώ είχαμε κόψει την βραδυνή πάνα τον Αύγουστο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, (απλώς ξυπνούσε στεγνός για αρκετές εβδομάδες μετά το κόψιμο της πρωινής πάνας το οποίο έγινε τον ιούνιο, δηλαδή στα 3,5.), τώρα πάλι "πισωγύρισε".

Δηλαδή από ένα "ατυχηματάκι" την εβδομάδα, το οποίο το θεωρώ φυσιολογικό, φτάσαμε κάθε βράδυ να έχουμε "ατυχήματα". Αντί να το αραιώνει, το πύκνωσε. Αποτέλεσμα ? περιμένω να κοιμηθεί κ του βάζω πάνα όταν κοιμάται γιατί μετά από μία εβδομάδα συνεχούς ξενυχτιού, αλλαγή σεντονιών κλπ, απελπίστηκα :oops:. Και το πρωί του την βγάζω πριν ξυπνήσει.

Τώρα, έχει να ξυπνήσει στεγνός πάνω από 20 ημέρες.

Στον μεσημεριανό ύπνο δεν έχουμε θέμα, άλλωστε είναι 1-2 ώρες μόνο.

Το θέμα είναι ότι το καταλαβαίνει (εννοείται) κ όταν του λέω "πήγαινε για τσισάκια" μετά το γάλα, μου λέει "αφού θα μου βάλεις πάμπερς, γιατί να πάω"? Βέβαια δεν του περνάει και πάει, αλλά θέλω να σας πω μήπως έχει επαναπαυτεί ??? Κ έτσι να είναι, τι να κάνω ? κάθε βράδυ άλλαγμα σεντόνια, πλυντήρια, όλο το σπίτι ανάστατο ?? (έχω κ ένα μεγαλύτερο αγοράκι, νηπίου, το οποίο τα έκοψε όλα στα 3, πρωινή βραδυνή, δεν έχω θέμα με αυτό). Το να τον ξυπνάω το βράδυ μου φαίνεται βάρβαρο για το παιδάκι.

Δεν είναι μεγάλος για να φοράει πάνα ? έχει καμμία φίλη παρόμοια εμπειρία? να περιμένω λίγο ακόμα ??

Διαφημίσεις

Καλησπερα! Δεν μου φαίνεται αρκετα μεγάλος για να χει την βραδινή πάνα ο γιος σου αλλα αφου του την έβγαλες κριμα να το πάρεις πισω. Καταρχήν ίσως ηταν καλο να δεις αν συνδέεται το "πισωγύρισμα" που λες με καποιο στρες του παιδιού αυτήν την περίοδο (πχ έναρξη σχολείου ή κατι άλλο). Στα πρακτικά τωρα τι ωρα που δίνεις γαλα το βραδυ; Ίσως θα ηταν σκόπιμο 2-3 ώρες μετα να τον πηγαίνεις για τσισα ωστε να μην του φεύγουν μετα ως το πρωι. Τουλάχιστον μεχρι να συνηθίσει. Δεν ειναι τόσο βάρβαρο οσο ακούγεται. Εγω τα σηκωνω κοιμισμένα τα βάζω στο γιογιό και τα επιστρέφω αγκαλια στο κρεβάτι τους. Μηχανικά κατουράνε το πρωι ούτε που το θυμούνται. Στις αρχές τους έβαζα να πίνουν γαλα το απόγευμα και μετα τους έδινα κατι πιο στέρεο αλλα με τις βόλτες και το γενικότερο προγραμμα δεν με βολεψε αυτο. Παντως δεν ξέρω τι θα σας βολέψει καλυτερα αλλα θα σου πρότεινα οτι κι αν κανεις να το κανεις σε συνεργασία μαζι του εξηγώντας του και το λόγο.

OTSwp2.png

B6DFp2.png

Μεγάλος για να έχει ατυχήματα δεν είναι, μπορεί ένα παιδάκι να έχει ατυχήματα και πολύ μεγαλύτερο. Μεγάλος για να έχει την πανα νομίζω πως είναι, πόσο μαλλον που την είχε κόψει.

Θα έλεγα να επιμείνεις πολύ στο να πηγαίνει τουαλέτα πριν ξαπλώσει, στην ανταμοιβή αν σηκωθεί για τσίσα τη νύχτα αντί να κατουρηθεί, και στην ανάγκη, ξύπνα τον για τουαλέτα πριν ξαπλώσεις εσύ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

...... Καταρχήν ίσως ηταν καλο να δεις αν συνδέεται το "πισωγύρισμα" που λες με καποιο στρες του παιδιού αυτήν την περίοδο (πχ έναρξη σχολείου ή κατι άλλο). Στα πρακτικά τωρα τι ωρα που δίνεις γαλα το βραδυ; Ίσως θα ηταν σκόπιμο 2-3 ώρες μετα να τον πηγαίνεις για τσισα ωστε να μην του φεύγουν μετα ως το πρωι. ......... Παντως δεν ξέρω τι θα σας βολέψει καλυτερα αλλα θα σου πρότεινα οτι κι αν κανεις να το κανεις σε συνεργασία μαζι του εξηγώντας του και το λόγο.

Το πισωγύρισμα ίσως να συνδέεται με το σχολείο (ουσιαστικά 1η Σεπτεμβρίου ξαναξεκίνησε κ κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου άρχισε πάλι να "βρέχεται" καθημερινά το βράδυ) όμως πάει στο ίδιο σχολείο (ιδιωτικός παιδικός σταθμός) με πέρσι κ ουσιαστικά μόνο τον Αύγουστο δεν πήγε. Έχει αλλάξει δασκάλα, με την οποία όμως έχουν πολύ καλές σχέσεις. Την ενημέρωσα κ για το συμβάν κ εκείνη μου πρότεινε Marilw αυτό που λες κ εσύ, να το συζητήσω μαζί του κ να συνεργαστώ με το παιδί σε ότι κ να κάνω. Θα του μιλήσει κ εκείνη.

Επίσης έχω προσέξει το εξής : Γάλα πίνει στις 9 το βράδυ και κοιμάται κατά τις 930 με 10 παρά. Μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα δεν έχει "βραχεί', νομίζω ότι το ατύχημα συμβαίνει κατά τις 2-4 ξημερώματα......

...

Θα έλεγα να επιμείνεις πολύ στο να πηγαίνει τουαλέτα πριν ξαπλώσει, στην ανταμοιβή αν σηκωθεί για τσίσα τη νύχτα αντί να κατουρηθεί, και στην ανάγκη, ξύπνα τον για τουαλέτα πριν ξαπλώσεις εσύ.

ΑγγεΚ πάντα πάει τουαλέτα πριν κοιμηθεί, μετά το γάλα, αλλά ουσιαστικά το γάλα το "αφήνει" τα ξημερώματα, όπως λέω κ στην Marilw πάνω.

Η δασκάλα μου είπε ότι είναι ψυχολογικό κ ότι θα πρέπει να μην θεωρήσει δεδομένο ότι γυρνάμε πάλι στην εύκολη λύση, στην πάνα δηλαδή. Το κακό ξέρετε ποιο είναι? ότι όταν βρεχόταν το βράδυ, ΔΕΝ ξυπνούσε, δηλαδή όλα, αλλαγές, μετακινήσεις κλπ τα κάναμε με το παιδί κοιμισμένο παρόλο που του μιλούσα (σε ήρεμο τόνο εννοείται για να τον ξυπνήσω όχι για να τον τρομάξω). Αν ξυπνούσε ίσως να το καταλάβαινε καλύτερα.

Και μου είχε φανεί τόσο εύκολο κ απλό με το πρώτο παιδί.......:-(

Διαφημίσεις

Ο δικός μου έχει καθαρίσει από την βραδυνή πάνα ήδη από ηλικία 2 ετών και 7 μηνών, ωστόσο ακόμα τον σηκώνω για τσίσα κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ εγώ. Αν δεν το κάνω, άλλοτε θα βραχεί και άλλοτε θα ξυπνήσει και θα με φωνάξει. Ωστόσο, όταν είναι πολύ κουρασμένος κοιμάται πολύ βαριά και δεν ξυπνάει με τίποτα, για αυτό τον σηκώνω για να είμαι σίγουρη.

Annoulen, υπάρχει το ενδεχόμενο να κρυώνει? Όταν κρυώνουν είναι πιο συχνό να φεύγουν τα τσίσα και ο καιρός είναι περίεργος. Μπορεί εκεί λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα να έχει περάσει αρκετή ώρα ξεσκέπαστος και να κρυώνει.

........

Annoulen, υπάρχει το ενδεχόμενο να κρυώνει? Όταν κρυώνουν είναι πιο συχνό να φεύγουν τα τσίσα και ο καιρός είναι περίεργος. Μπορεί εκεί λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα να έχει περάσει αρκετή ώρα ξεσκέπαστος και να κρυώνει.

A! σε ευχαριστώ, :) αυτό όντως δεν το είχα σκεφτεί ΚΑΘΟΛΟΥ.

Εννοείται ότι είναι ξεσκέπαστος. Θα του βάλω πυτζαμούλες γιατί μέχρι τώρα είμαστε με το εσώρουχο κ ένα φανελάκι.

........

A! σε ευχαριστώ, :) αυτό όντως δεν το είχα σκεφτεί ΚΑΘΟΛΟΥ.

Εννοείται ότι είναι ξεσκέπαστος. Θα του βάλω πυτζαμούλες γιατί μέχρι τώρα είμαστε με το εσώρουχο κ ένα φανελάκι.

Deena, επανέρχομαι για να σου πω ότι εχθές του έβαλα πυτζαμούλες (μακρυμάνικες κ μακρύ παντελόνι κ φανελάκι εννοείται) κ το πρωί ξύπνησε ΣΤΕΓΝΟΣ (πρώτη φορά ξανά μετά από σχεδόν ένα μήνα). Μπορεί να ήταν ένα τυχαίο γεγονός αλλά ήταν ένα ΓΕΓΟΝΟΣ. :D:D:D:D

Σε ευχαριστώ πολύ !!!

Kαλημερα, κ μενα η κορη μου από τα 2,5 εκοψε τη πανα τελειως χειμωνα κιολας κ τη νυχτα ,ενώ ο γιος μου το Δεκεμβρη κλεινει τα 4 κ φοραει το μεσημερι κ το βραδυ κ οσο κ αν προσπαθησα κατουριεται, τωρα λιγες μερες, το μεσημερι αρχισε να κρατιεται. Ο παιδίατρος μου ειπε είναι στο παιδι , τα αγορακια συνηθως καθυστερουν, ανκανει πολλα τσισα δεν είναι ετοιμο. Μολις δω στεγνες πανες μια βδομαδα τοτε να αρχισουμε σιγα σιγα. Μην αγχωνεσαι αστο κ σε λιγο καιρο θα σου δειξει μονο του, δε χρειαζεται ζορισμα. Απλα θυμιζε του πριν κοιμηθεί να κανει τσισα κ αν θελει το βραδυ να σε ξυπναει να πηγαίνετε μαζι στο μπανιο. Εγω εχω βαλει μουσαμα κατω από το σεντονι που είναι κ φτηνο σε όλα τα κρεβατια γιατι καμια φορα ερχεται τη νυχτα κ στο δικο μου κ μολις κατουρησει τη πανα τη πεταει κ συνεχιζει να κοιμαται , ανδε το παρω χαμπαρι. Για να μη σε κουραζω μιλα του πριν τον υπνο κ να του λες επειδή μεγάλωσες κ οι πανες δε βγαινουν στο νουμερο σου πια προσπαθησε να κρατιεσαι η να με ξυπνάς, να τον επιβραβευβεις όταν τις κρατα στεγνες με ένα δελεαρ σιγουρα θα προσπαθησει περισσοτερο κατι που να θελει πολύ, αν μια βδομαδα αντεξει θα το παρει αυτό εχω κ γω υποψη να ξεκινησω αμεσα.

age.png

CfYbp2.png

Εμένα ο μεγάλος γιος που είναι τώρα 3,5 έχει κόψει την πάνα από 17 μηνών..Χωρίς να έχουμε πισωγυρίσματα η ατυχήματα. Ο μικρός είναι τώρα 2,3 και έχει κόψει την πάνα από 20 μηνών. Την έκοψε πολύ εύκολα κ αυτός και εννοείτε με την μια μέρα κ νύχτα χωρίς πάνα. Ενώ στην αρχή πήγαινε καλά για 3-4 μήνες τώρα τελευταία ξεκίνησε κ εμένα κάθε βράδυ να κατουριεται.... Επειδή όμως κοιμούνται νωρίς 8-8:30 μάλλον γιαυτο του φεύγουν οποτε πριν κοιμηθώ εγώ γύρο της 12 τον σηκώνω κ γεμίζει ένα γιο γιο. Και του αφήνω το γιο γιο δίπλα στην κούνια κ αν θέλει ξυπναει κ κάνει κ τσισια.αν τύχει κ μέσα στηνννυχτα σηκωθώ η εγω η ο άντρας μου για νερό ή τουαλέτα εχουμενσυνενοηθει και τον ξανά βάζουμε Στο γιο γιο.

Όποτε σου προτινω να δοκιμάσεις να σηκωθείς μια φορά μέσα στην νύχτα να τον βάλεις να κάνει τσισια.

Διαφημίσεις

......να του λες επειδή μεγάλωσες κ οι πανες δε βγαινουν στο νουμερο σου πια .....

Ωραίο και πανέξυπνο - ούτε αυτό το είχα σκεφτεί, σε ευχαριστώ. Είδες το parents ??? :wink:

γιάννα!, σε ευχαριστώ κ εσένα για τις συμβουλές. Το κακό είναι (όπως είπα σε προηγούμενο μνμ) ότι το παιδί ΔΕΝ ξυπνάει το βράδυ. Εδώ ήταν μούσκεμα ολόκληρος κ προσπαθούσα να τον ξυπνήσω για να συνειδητοποιήσει τι έκανε κ δεν μπορούσα.

Πάντως μία φορά που είχα ξυπνήσει τον μεγάλο μου γιο για τον ίδιο λόγο παλαιότερα, το είχα μετανιώσει, να μου λέει "δεν έχω τσίσα" (κ όντως δεν είχε) κ να κλαίει ασταμάτητα που του έκοψα τον ύπνο. Αλλά με αυτόν "ξεμπέρδεψα" πολύ εύκολα. Κ να σας πω την αλήθεια, δεν θέλω να το ξαναζήσω το ίδιο σκηνικό - αλλά μάλλον θα αναγκαστώ να το κάνω εάν δεν βρω γιατρειά......

Α καλα κ εμένα εύκολα δεν ξυπνάει σχεδόν κοιμισμένο τον σηκωνω κ εχω το γιο γιο δίπλα.κοιμησμενος κατουράει. Μην ανοίξεις φώτα κλπ κ ξυπνήσει κανονικα κ αρχίσει γκρινια

Κι εγω θα σου πρότεινα να μην τον ξυπνησεις καν. Σήκωσέ τον εσύ πριν πας για υπνο κοιμισμένο και βάλουν στο γιογιό. Εμενα έτσι αντέχουν μετα ως το πρωι. Ιδανικά αν τον σηκώσεις 3 ώρες μετα απο το γαλα θα ειναι μια χαρα για το υπόλοιπο βραδυ. Ο παιδικός παντως παιζει το ρόλο του (οπως και κάθε αλλαγη βέβαια) και λογικά τον εχει λιγο επηρεάσει. Σε λιγο καιρο θα ειναι μια χαρά μην ανησυχείς!

OTSwp2.png

B6DFp2.png

Καλημέρα :)

Ο μικρός μου είναι δύο και 3 μηνών , το καλοκαίρι καθάρισε, αλλά στον παιδικό μου είπαν πως θα πρέπει να φοράει πάνα βρακάκι γιατί είναι πολλά τα παιδάκια επίσης τα πηγαίνουν τουαλετα όχι όποτε θέλουν αλλά κάθε μία ώρα.

Από τότε σταμάτησε να πηγαίνει μόνος του τουαλέτα και πολλές φορές κατουριέται πάνω του.. Για τα κακάκια ευτυχώς μας το λεει ακόμα.

Μπορώ να κάνω κάτι?

2t7wp3.png

Ο μικρός μου είναι δύο και 3 μηνών , το καλοκαίρι καθάρισε, αλλά στον παιδικό μου είπαν πως θα πρέπει να φοράει πάνα βρακάκι γιατί είναι πολλά τα παιδάκια επίσης τα πηγαίνουν τουαλετα όχι όποτε θέλουν αλλά κάθε μία ώρα.

Από τότε σταμάτησε να πηγαίνει μόνος του τουαλέτα και πολλές φορές κατουριέται πάνω του.. Για τα κακάκια ευτυχώς μας το λεει ακόμα.

Μπορώ να κάνω κάτι?

Ναι! Να τους βρισεις εκει στον παιδικο! Ακουτε ρε κατι πραγματα! Να κανεις ουσιαστικα πισωγύρισμα στο παιδακι επειδη είναι πολλά τα παιδιά στον παιδικο! Απαράδεκτο...

veMDp3.png

Διαφημίσεις

τι να έκανα αυτοί είναι οι κανονισμοί μου είπαν...

νομίζω ότι δεν είναι τόσο λόγω της πάνας βρακάκι, όσο λόγω του ότι τα πηγαίνουν αυτές...... Δηλαδή το παιδί σταμάτησε να πηγαίνει οποτε θέλει και περιμένει κάποιον άλλον να τον πάει.. και εαν αυτό δε γίνει όταν πρέπει τα κάνει πάνω του...:(

Τώρα τι θα μπορούσα να κάνω?

2t7wp3.png

Μπορώ να κάνω κάτι?

Βρες άλλο παιδικο αν μιλάμε για ιδιωτικό, κάνε φασαρία (και προφανώς μη βάλεις πάνα) αν είναι δημόσιο. Και πέτα τις πάνες! Το καημένο το παιδί :( Το να υποχρεώνουν ένα παιδί να φορά πάνα γιατί δεν προλαβαίνουν να το πάνε στην τουαλέτα, και μήνυση υποπτέυομαι ότι σηκώνει.

Και ΟΧΙ δεν είναι κανονισμός γενικά, δεν συνηθίζεται και είναι μία καλή ένδειξη ότι στο συγκεκριμένο παιδικό, τα παδιά τα παραμελούν ή έχουν πολύ περισσότερα από όσα μπορούν να προσέξουν

Μπορώ να κάνω κάτι?

Πρώτη φορά το ακούω αυτό !!! :shock::shock::shock::shock:

Φαντάζομαι ότι δεν είναι ιδιωτικό. Να αλλάξεις σταθμό όπως σου λένε οι κοπέλες.

Εγώ ξανα-επανέρχομαι για να πω ότι εδώ κ τρεις μέρες (νύχτες εννοώ) το παιδί μου ξυπνάει στεγνό - μετά τα πυτζαμάκια που λέγαμε. Τι να πω, προφανώς κρύωνε .......

Κορίτσια καλημέρα και ευχαριστώ πολύ.

Σήμερα που τον πήγα μίλησα με τη διευθύντρια και μου είπε ότι

1ον θα μιλήσει με τα κορίτσια και

2ον όταν θα είναι και πάλι έτοιμος να τον πάω με βρακί.

Επίσης μου είπε πώς αυτά που έχουν καθαρίσει πολύ απλά τα πηγαίνουν όποτε ζητάνε αυτά (πράγμα που δε μου είπαν οι κοπέλες) αλλά θεώρησε πως όταν τον έφερα δεν είχε καθαρίσει εντελώς γι αυτό και πισωγύρισε... Είχε καθαρίσει ο μικρός μου απλά είχε περάσει λίγος καιρός (περίπου ένας μήνας)

Είναι δημόσιος και κατά τ άλλα είμαι ευχαριστημένη σε γενικές γραμμές. Πέρυσι τον έστειλα ιδιωτικό και πέτυχα τη νηπιαγωγό να ουρλιάζει στα παιδιά 2 φορές , οπότε φέτος έψαξα παααρα πολύ και κατέληξα σε αυτόν.... Βλέπω ότι και ο μικρός είναι μια χαρά κατά τ άλλα... Μόνο αυτό είναι το πρόβλημα!!!

Θα περιμένω να (ξανα) καθαρίσει τελείως και αρχίζουμε το βρακάκι. Ελπίζω να το δεχτούν και οι παιδαγωγοι και να μην έχουμε ιστορίες

2t7wp3.png

Εγώ ξανα-επανέρχομαι για να πω ότι εδώ κ τρεις μέρες (νύχτες εννοώ) το παιδί μου ξυπνάει στεγνό - μετά τα πυτζαμάκια που λέγαμε. Τι να πω, προφανώς κρύωνε .......

Καλά ρε συ...άσχετο με τα τσίσα, αλλά μόνο με εσώρουχο και φανελάκι δεν κρύωνε το παιδί τόσο καιρό :confused::confused::confused:

Καλά ρε συ...άσχετο με τα τσίσα, αλλά μόνο με εσώρουχο και φανελάκι δεν κρύωνε το παιδί τόσο καιρό :confused::confused::confused:

χίλια δίκια έχεις - εγώ φταίω :oops::oops::oops: λες κ είμαι πρωτάρα .......

- απλώς μέχρι πρότινος, κ τα δύο μου παιδιά πριν κοιμηθούν ήθελαν ακόμα κ το φανελάκι να βγάλουν - λένε ότι ζεσταίνονται !! λογικό, αν σκεφτείς ότι έχουν κάνει το κρεβάτι τραμπολίνο.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...