Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

mtheo , αλήθεια , αυτό το καθισματάκι από πού το προμηθευτήκατε;

Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή ο Γιωργής ανέφερε ότι το γιογιό είναι στενό / μικρό και πιθανότατα δε βολεύεται σε αυτό. Οπότε ας έχω και μια εναλλακτική :wink:

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 135
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

medea είπε:
mtheo , αλήθεια , αυτό το καθισματάκι από πού το προμηθευτήκατε;

Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή ο Γιωργής ανέφερε ότι το γιογιό είναι στενό / μικρό και πιθανότατα δε βολεύεται σε αυτό. Οπότε ας έχω και μια εναλλακτική :wink:

Απο τα Jumbo!!

Καλησπέρα σας!

Εντελώς τυχαία, μετά από πλήρη απόγνωση καθώς έψαχνα τεχνικές για εκμάθηση γιογιο στο google στην ιστοσελίδα σας και είναι σαν να βρήκα το φως! :lol:

Το πρόβλημα γνωστό (γιογιό) η κόρη θα κλείσει τα 3 στις 12/7 και είναι κάτοχος ενός πείσματος αλλιώτικου από τα άλλα!

Εργαζόμενη γυναίκα καθώς είμαι, τα πρωινά την προσέχει ο μπαμπάκας της τον οποίο έχει και αδυναμία. Έσπασε όμως το χέρι του και αναγκαστήκαμε να τη στείλουμε στην μητέρα μου που παραθερίζει στο εξοχικό της 300 χιλιόμετρα μακριά από μας!!!

Βέβαια και τη γιαγιά της έχει αδυναμία, αλλά φέτος είπαμε να πάει στον παιδικό σταθμό. Όντας Δημοτικός πρέπει να έχει καθαρίσει από τουαλέτα και ο άντρας μου (παρακινημένος από τους λογής φίλους του των οποίων ω του θαύματος όλα τα παιδιά τους έχουν καθαρίσει από 1,5 με 2 χρονών) με πιέζει ότι η μικρή πρέπει να μάθει μέσα στο καλοκαίρι τουαλέτα...

Λες και δεν ξέρει τη κόρη μας! :cry:

Διότι στη γιαγιά της η μικρή δυνάστρια Τζένγκις Χαν δεν θέλει να βάλει ούτε βρακάκι ούτε έστω πάνα ούτε ένα φόρεμα μακρύ τέλος πάντων παρά να περιφέρεται ξεβράκωτη. Κάνει τσίσα και κακά οπουδήποτε αλλού καθώς αρνείται επίσης σθεναρά να καθήσει στο γιογιό της γιατί όλα είναι -λέει- μικρά(!)

Μικρό το γιογιό μικρό το βρακί μικρή η πάνα μικρό το φόρεμα κ.ο.κ.

Μόνο μαγιό μπορεί να βάλει κι αυτό ολόσωμο, ένα άλλο τόπλες που έχει πάλι μικρό είναι λέει!!!!

Τώρα αυτό το βιολί με το γιογιό λέω μήπως αν της πάρω κάλυμμα για τη λεκάνη (αυτό της mothercare που απ' ό,τι κατάλαβα είναι το καλύτερο!) της έρθει καλύτερα καθότι έχει το ψώνιο να κάνει ό,τι κι οι μεγάλοι!

Στο σπίτι ας πούμε καθόταν πάνω στο καπάκι κι έλεγε "τώρα κάνουμε τσίσα!!!!"

Για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω ότι μπορεί να μάθει αφού δεν μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί της, είναι και αντιδραστική. Δεν την πιέζω και η μάνα μου είναι επίσης προοδευτικός άνθρωπος και με το μαλακό. Αλλά τζίφος!!! :roll:

Θα ήταν ευχής έργο να μπορούσε έστω τα κακά να κάνει στο γιογιό ή στην τουαλέτα! Τόσο απελπισμένη είμαι!

Πάντως διαβάζοντας τα όσα έχετε τραβήξει όλοι σας πήρα κουράγιο γιατί νόμιζα (με τα φιλικά μας πρόσωπα να λένε ότι ΟΛΟΙ πια καθάρισαν στα 1,5 με 2) ότι η κόρη μου έχει πρόβλημα κανένα αυτισμό τέτοια τρομερά!

Κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη!

Σημειωτέον ότι είναι τόσο αντιδραστική και πονηρή που αν δεν θέλει να κάνει κάτι απλώς τσιρίζει στη διαπασών. Πού να τη ζορίσουμε κιόλας!

Μαρίνα, καλώς ήρθες...

κι η δική μου καθάρισε (από τα τσίσα, γιατί τα κακά τα κάνουμε στο γιογιό από 1 χρ. σχεδόν) περίπου 1 μήνα πριν κλείσει τα 3.

Μέχρι τότε όμως όταν την ρωτούσα πού κάνουμε τσίσα μου απαντούσε "στο βρακί μας". Ήξερα ότι μπορεί να το ελέγξει και να κρατηθεί. Απλά εκείνη δεν ήθελε να βγάλει το πάμπερς (ίσως -μάλλον από αντίδραση).

Τελικά όταν το αποφάσισε μόνη της και αιστάνθηκε έτοιμη, μου το ζήτησε μόνη της. Είχαμε μόνο 2 ατυχήματα και από τότε είμαστε μια χαρά.

Συμπέρασμα: Πρέπει να το θέλουν μόνα τους. Να το αποφασίσουν τα ίδια.

Συμβουλή: Δοκίμασε να μην της το αναφέρεις ξανά (ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος) και άστο για ένα χρονικό διάστημα. Μην δίνετε σημασία. Ίσως έτσι να νομίζει ότι τραβάει την προσοχή σας.

Εμείς όταν σταματήσαμε να της το λέμε, τότε το αποφάσισε μόνη της...

Καλή επιτυχία.

Περιμένουμε νέα.

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Μαρίνα καταρχήν καλωσήρθες στην παρέα μας!!

Η πίεση του χρόνου που νιώθετε και υπάρχει πραγματικά λογω του σταθμού είναι νομιζω ανασταλτικός παράγοντας όπως και η επιμονή του μπαμπά σας (εχουμε ξαναναφερει εδώ ότι οι μπαμπάδες καμμια φορά είναι συμφορά :wink: ). Προσπαθήστε καταρχήν να ξεαγχωθείτε εσείς.. και μέτά όλα θα πάρουν το δρόμο τους πολύ πιο εύκολα απο ότι νομίζετε...

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

επίσης θέλω να ζητήσω συγγνώμη για εκείνο το αγενέστατο "αυτισμός και άλλα τρομερά" που έγραψα από κεκτημένη ταχύτητα μάλλον. :oops::oops::oops:

διάβασα για τον Νεκτάριο πολύ μετά που έστειλα το μήνυμα και αισθάνθηκα πολύ άσχημα γιατί φαίνεται ότι είναι ένα χαρισματικό παιδί, απλώς λίγο διαφορετικό!

ενημέρωσα την μητέρα μου κι ελπίζω μέχρι να πάω να πάνε τα πράγματα κατ' ευχήν! :roll:

μου σβήστηκαν αυτά που ήθελα να γράψω!

αγκρ...

θα γράψω αύριο πάλι!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

λοιπόν

αφού της αρέσει να μιμείται

πάρε την μαζί στο μπάνιο και μια μέρα πές της σαν παιχνίδι (εντελώς)

ποιά θέλεις να κάτσει πρώτα στην τουαλέτα εγώ ή εσύ?

αφού πρίν έχει δεί/καταλάβει τι κάνεις εκεί - ότι κάνεις τσίσα ή κακά.

και της έχετε δείξει πως καθόμαστε - και πως να βάζει τα χέρια της στο πλάι για να στηρίζεται καλύτερα.

(και αυτό σαν παιχνίδι και απλώς ενημερωτικά)

πηγαίντε την να διαλέξει μόνη της:

βρακάκια και πείτε της ότι αυτά είναι για παιδιά που δεν φοράνε πάνα, και φοράνε μόνο αυτά (το πρωί αρχικά )

αυτοκόλλητα να της τα δίνετε για όποτε πηγαίνει στην τουαλέτα να τα βάζει στον τοίχο της ή σε ένα άλμπουμ ή όπου θέλει, .. να της τα δίνετε ακόμα και άν δεν πρόλαβε εγκαίρως ( είχε πρόθεση δηλαδή).

μην μαλώνετε καθόλου όταν έχει αποτυχίες.

να της πείτε ότι όταν της έρχονται τα τσίσα και τα κακά να φωνάζει δυνατά τσίσα κακά για να έρθετε να την βοηθήσετε να πάτε στο μπάνιο.

κάθε μέρα που προσπαθεί, δώστε πολύ προσοχή,.. δεν είναι κάτι εύκολο και πρέπει να επιβραβεύονται τα παιδιά που προσπαθούν ακόμα και αν δεν τα καταφέρνουν.

για το θέμα του τσιρίγματος, μην ενδίδετε όταν σας τσιρίζει,....

να της λέτε, δεν καταλαβαίνω έτσι όπως μου μιλάς δεν ακούγεται... μίλα μου κανονικά.

επαναλάβετέ το όσες φορές χρειαστεί σαν κασέτα, μέχρι να μιλήσει κανονικά.

με τόνο ουδέτερο εντελώς.

όταν μιλήσει συζητήστε κανονικά για το θέμα, κάνοντας υποχωρήσεις απο τη στιγμή που ζητάει κάτι κανονικά.

στην ηλικία που είναι πρέπει να μάθει να εκφράζετε λεκτικά και όχι με τσιριχτά.

αυτό είναι σημαντικό για την τάξη που θα βρίσκεται.

πρέπει να μάθει να λέει φράσεις όπως δεν θέλω δεν μου αρέσει αντί να τσιρίζει.

(εάν αυτό εννοεί - βρείτε τι εννοεί όταν τσιρίζει και ρωτήστε την "δεν θέλεις αυτό? για αυτό τσιρίζεις? πες μου ναί" τότε και μόνο τότε εάν σας πεί "ναι" ή "όχι" να προχωράτε σε αυτό που θέλει συμπληρώνοντας "αυτό ήθελες? γιατί δεν σε καταλάβαινα έτσι όπως τσίριζες...!"

για το θέμα του αυτισμού, είναι καλό που ενημερώθηκες και έτσι στο μέλλον δεν θα αντιμετωπίσεις το θέμα αυτό με φόβο σαν να είναι κάτι το τρομερό όπως λές.

εκτύπωσε όσα περισσότερα μπορείς να τα δώσεις στους παπούδες... οπωσδήποτε....!! βάλε στην αναζήτηση, (κέντρο επάνω πάτα πάνω στην λέξη), την λέξη "πάνα" και διάβασε και αυτά, είμαι σίγουρη ότι θα βγούν πολλά.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Είμαστε εδώ και 2 εβδομάδες στην φάση που προσπαθούμε να βγάλουμε την πάνα γιατί "φάγαμε πόρτα" από το προνήπιο γιαυτό το θέμα!!! :evil:

Ναι καλά καταλάβατε τα παιδιά μας είτε έχουν προβλημα υγείας ή όχι αν φοράνε πάνα δεν τα δέχονται στο σχολείο, δηλ η πάνα καθορίζει την μάθηση; απάντηση δεν πήρα!!! :evil:

Τέλως πάντων, θα συνεχίσουμε και αυτή την χρονιά στο δικό μας πια Κέντρο Ημέρας, είναι και καλύτερο από το δημόσιο πρόνήπιο με τα 20 παιδάκια και την μία δασκάλα, αυτά τα σκέφτομαι για να παρηγοριέμαι και αποφασίσαμε ότι είναι καιρός να πάρω δραστηκά μέτρα και να βγάλουμε την πάνα.

Την πρώτη εβδομάδα έγινε η γνωριμία με τον χώρο επισήμως πλέον και εδώ το καζανάκι, εδώ η τουαλέτα , δείξε μου την τουαλέτα, δείξε μου πως ανεβάζουμε το καπάκι, που κάνουμε κακά και τσίσα δείξε μου κλπ και όλα καλά.Του σύστησα όλες τις τουαλέτες, της μάνας μου, του κέντρου ημέρας και σε όλες έκατσε για λίγο.

Τωρα την δεύτερη εβδομάδα τις περισσότερες ώρες τις ημέρας που είμαστε στο σπίτι είναι με το βρακί και αυτό ως δια μαγείας πάντα στεγνό και καθαρό. Περιμένει την ώρα που θα κάνουμε μπάνιο για να με κατουρήσει και την ώρα που θα βγούμε έξω για θεραπείες ή βόλτα για να τα κάνει στην πάνα. :wink: Πονηρούλης τα κρατάει!!! Ακόμη και όταν γυρνάμε από την θάλασσα δεν του βάζω πια πάνα αλλά βρακί και του υπενθυμίζω συνέχεια την ώρα που ειναι στο αυτοκίνητο οτι δεν φοράει πάνα και αμέσως την κοιτάει και πιάνει το ...πουλάκι και κάνει ΑΑΑ!!!

Το μόνο μου παράπονο είναι ότι δεν με βοηθάνε οι κοπέλες στο κέντρο ημέρας και έτσι τα πρωινά αναγκάζομαι να του φοράω πάνα και φυσικά εκεί εκτος από τις μέρες και την ώρα που τον έχει η εργοθεραπευτρια και τον τρέχει στην τουαλέτα οι υπόλοιπες τον αφήνουν και χέζετε πάνω του. :evil:

Το μόνο καλό από αυτή την υπόθεση είναι που βρήκα ενισχυτή :twisted: γιατί δεν τον καθαρίζουν και καλά και συγκαίγεται και έτσι του λέω την τελευταία εβδομάδα "είδες που κάνει αουα και πονάει που κάνεις κακά στην πάνα !!! να πάμε στην τουαλέτα να μην κάνει αουα" και το καταλαβαίνει γιατί μου δείχνει την πάνα και λέει "αουα" και μετά μου δείχνει την τουαλέτα μας!!!

Κουράγιο και θα τα καταφέρουμε και εδώ Νεκτάριε, κουράγιο! :wink:

Σίγουρα θα τα καταφέρεται Αγγέλα!! :P

Εξάλλου η αρχή έγινε, χρειάζονται και αυτά τον χρόνο τους για να καταλάβουν τι σημαίνει δεν φοράω πάνα…… :roll::roll::roll:

Υπομονή :!: , πιστεύω ότι τελικά θα δείς ότι θα είναι πολύ ποιο εύκολα τα πράγματα απο ότι περίμενες. :wink:

Εγώ πίστευα ότι και ο Αναστάσης θα αργήσει παααααρα πολύ να βγάλει την πάνα γιατί τον έβλεπα ότι είναι εντελώς αδιάφορος για το συγκεκριμένο θέμα.

Τελικά όλα ήταν πολύ ποιο εύκολα. :D:D

Αντε καλή επιτυχία και περιμένουμε νέα. :D:D

Διαφημίσεις

δεν ξέρω για σας αλλά εμένα με έχουν ζαλίσει όλοι να μου λένε τι γρήγορα που καθάρισαν τα παιδιά τους λες και την κόρη μου θα της έρθει η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος αυτομάτως και θα τρέχει μόνη της να κάνει τα πάντα σωστά από την πρώτη μέρα!

:evil::evil::evil:

Έλεος!

Έχω υπόψη μου ΠΟΛΥ άσχημη τακτική εκφοβισμού σε άλλο κοριτσάκι για να μάθει "γρήγορα" τουαλέτα (απειλή ότι θα την κάψει!) με αποτέλεσμα να πάθει ακράτεια όχι μόνο το ψιλό αλλά και το χοντρό και να πάει στο νοσοκομείο όπου ο γιατρός στόλισε με τα κατάλληλα λόγια τον "στοργικό" πατέρα... Και το χειρότερο: το παιδάκι είναι επτά χρονών... :shock:

Νομίζουν δηλαδή μερικοί άνθρωποι ότι με τη βία θα πετύχουν σε παιδιά και μάλιστα μικρά και σε θέμα τόσο λεπτό που μπορεί να επιφέρει αντιστροφή ανάπτυξης (όπως συνέβη με το κοριτσάκι αυτό).

:cry:

Έχω την πίεση με τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό (όπου απαιτούν να έχει καθαρίσει το παιδί) αλλά προτιμώ να μάθει στην ώρα της κι ας μην πάει παιδικό παρά να την υποχρεώνω με το ζόρι, άλλωστε αγύριστο κεφαλάκι είναι ούτως ή άλλως, ζωή νάχει η ζουζούνα μου!!! :D:D:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...