Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 135
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στο κέντρο ημέρας που πηγάινουμε μου είπαν μια άλλη ιδέα!

Για ένα υφασμα που θα το τυλίξω γύρω από το καπάκι της μεγάλης λεκάνης και έτσι θα γίνει λίγο πιο μικρή η τρύπα γιατί λίγο πιο μικρή τη θέλουμε αλλά αυτά τα υφάσματα ποιος τα πλένει κάθε φορά;;; και πόσα τέτοια να φτιάξεις;;;

Θα το σκεφτώ και κάτι θα βρώ και θα σας το γράψω!!! :wink:

Οπότε προσοχή στο μέγεθος, αν είναι πολύ μικρό και δυσκολεύεται δεν θα πηγαίνει.

! Το ίδιο και στο κάθισμα το παιδικό !!! Πρέπει να σκεφτώ μια πατέντα γιατί αλλιώς μας βλέπω σε λεκάνη... που πλένουμε τα ρουχα :lol::lol::lol:

Νομίζω να δοκιμάσετε το καθισμα του mother care αυτό με τα χερούλια, το γραφω και στο παραπάνω ποστ μου είναι αρκετά πιο ακριβό απο του jumbo αλλα δεν έχει καμμιά σχέση. Στου jumbo δεν καλοκαθεται ουτε ο Δημήτρης.

Σοφία πόσο το είχες αγοράσει; εγώ αυτό που λέω (έχει και χερούλια και μαξιλαράκι στο δακτυλίδι) έκανε περίπου 20-25 ευρώ (περυσι). Τον Ιωακείμ τον έχει βολέψει, ως γιογιό. Στη λεκάνη δεν κάθεται ακόμη.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

αυτά σας λέω έχω πάρει από το jumbo πέρυσι και δεν... κάτι μας περισεύει πάλι έξω και καλά να καταλάβαινε σε τι χρησιμεύει ... αλλά ... ακόμη καθιστός κατουράει!!! :oops:

βάζε τον στην μπανιέρα!! :wink:

ο Ιωακείμ πολύ τη βρίσκει να κατουράει εκεί πάντως. Βλέπει και το χείμαρο που φτιάχνει και πορώνεται!! :lol:

Σοφία πόσο το είχες αγοράσει; εγώ αυτό που λέω (έχει και χερούλια και μαξιλαράκι στο δακτυλίδι) έκανε περίπου 20-25 ευρώ (περυσι). Τον Ιωακείμ τον έχει βολέψει, ως γιογιό. Στη λεκάνη δεν κάθεται ακόμη.

30 ευρώ περίπου πριν 5-6 μήνες. Διευκρινίζω ότι αυτό ειναι καθισματάκι λεκάνης. Του jumbo εχουν 5-6 ευρώ του πήρα πριν κανα μηνα για το χωριό.. Οταν είδα την τιμή φρίκαρα έλεγα οτι ειμαι χαζή που έδωσα τοσα λεφτά στο mother care... Αλλα τελικά δεν έχει καμμιά σχεση το πως εφαρμόζει και ποσο άνετο είναι για το παιδί..

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

Νομίζω... κάθεται καλύτερα δεν ξερω αν ειναι θέμα διαστάσεων ή εφαρμογής. Το Σαββάτο που μάλλον θα πάμε στο χωριό θα μετρήσω διάμετρο και θα σου πω σίγουρα τη Δευτέρα. 'Η μπορώ να μετρήσω αυτό που έχω σπιτι του m.c. και να το συγκρίνεις με το δικό σου..

Οι θησαυροί μου:

Διαφημίσεις

30 ευρώ περίπου πριν 5-6 μήνες. Διευκρινίζω ότι αυτό ειναι καθισματάκι λεκάνης. Του jumbo εχουν 5-6 ευρώ του πήρα πριν κανα μηνα για το χωριό.. Οταν είδα την τιμή φρίκαρα έλεγα οτι ειμαι χαζή που έδωσα τοσα λεφτά στο mother care... Αλλα τελικά δεν έχει καμμιά σχεση το πως εφαρμόζει και ποσο άνετο είναι για το παιδί..

Α κατάλαβα. Εγώ αυτό που έχω είναι 3 σε 1. Δηλ χρησιμοποιείται ως γιογιό (αδειάζεις το δοχειακι που έχει). Το δακτυλίδι βγαίνει και μπορεί να μπεί στη λεκάνη (είναι και μαλακό με μαξιλαράκι αφρολέξ) και το κάτω μέρος του αν κλείσεις το καπάκι γίνεται σκαλοπάτι για να ανέβει στη λεκάνη. Πριν απο κάτι μήνες που ξαναπήγα στο τζάμπο δεν το είδα. Πάντως είναι πολύ καλό και βολικό, δεν είναι κλασσικό γιογιό (λεκανίτσα).

Αυτά που κάνουν 5-6 ευρώ (έχω και τέτοιο) είναι άβολα, έχεις δίκιο.

γιεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

Δεύτερη συναπτή ημέρα που χέζουμε στο γιο γιο!!!!πρωινό ξύπνημα, γάλα και ομαδική ..εκτόνωση μαμας και κόρης στην τουαλέτα!!

χτες μάλιστα το απόγευμα κατούρησε, εκεί!!!!

Για να δούμε τι θα δούμε!!!!!

Βλέπετε δεν έχω την πολυτέλεια να την αφήνω γυμνή να κατουράει το σύμπαν γιατί κουράζομαι παρα πολύ να σφουγγαρίζω συνέχεια (μαρκάρει τον χώρο της όπως τα σκυλάκια).

Oh mamy, τα θερμά μου συγχαρητήρια!!!!!! :!::!:

Κι εμείς επίσημα πλέον έχουμε κόψει τις πάνες... και στο σχολείο πάμε χωρίς πάνα... και το μεσημέρι κοιμόμαστε χωρίς... Μόνο το βράδυ τη φοράμε στον ύπνο (αν και το βραδυνό κατούρημα έχει μειωθεί αισθητά αλλά δεν έχει κοπέι!!!)...

Μόνο καμιά φορά, μάλλον δεν καταλαβαίνει πόσο επείγον είναι να πάει στην τουαλέτα και μέχρι να πάει της ξεφεύγουν κανα δυο σταγόνες....

Άντε και εις ανώτερα....

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

ευχαριστούμε, ευχαριστούμε (τι χειροκρότημα έπεσε μπροστά στο γιογιο δε λέγεται!)

Αλλά ερώτησις κρίσιμη και σοβαρή : (εξαρτάται βέβαια απο το παιδί), αλλά, απο εδώ και πέρα μέχρι να φτάσουμε στο δικό σας σημείο, πόσος καιρός περιπου θα περάσει;;;;

Όπως το είπες: Εξαρτάται από το παιδί...

Εμείς φαντάσου, τα κακά μας τα κάναμε στο γιογιό από 1 χρονών και χρειάστηκε να περάσουν άλλα 2 χρόνια (είμαστε σχεδόν 3) για να αποφασίσουμε να κόψουμε και τα τσίσα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να το αποφασίσει ΜΟΝΗ της...

Εμείς όσο καιρό την πιέζαμε και της πιπιλίζαμε το μυαλό, είχαμε μια μόνιμη αντίδραση : "τα τσίσα θα τα κάνω στο βρακί μου". Και όταν σταματήσαμε να το κάνουμε θέμα, ξαφνικά μία ωραία πρωϊα, μου είπε "δεν θέλω να βάλω πάμπερς, θέλω κανονικό βρακί" :!::!:

Οπότε, χωρίς πίεση και άγχος....

Το μόνο που θέλω να προσθέσω (δεν ξέρω αν ισχύει), είναι ότι αν είναι καλοκαίρι ακόμη καλύτερα γιατί τότε αρχίζουν να τα ενοχλούν οι πάνες και θέλουν μόνα τους να τις βγάλουν!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Διαφημίσεις

Εμείς αγοράσαμε το πρώτο μας γιογιο, αλλά προς το παρόν το αγνοούμε..

Όταν το πρωτοείδε, τον έβαλα να κάτσει πάνω (με τα ρούχα αρχικά) για να δω αν βολεύει το μέγεθος..

Από τότε όταν το θυμηθεί ότι υπάρχει, στέκεται όρθιος μέσα στην "Τρύπα"

Δεν θεωρώ ότι είναι έτοιμος οπότε δεν θέλω να τον πιέσω, αλλά πως θα τον κάνω να πάρει μια ιδέα σχετικά με την χρήση του??

εγώ απλά της το είπα και της πιπιλισα το μυαλο με σχετικά παραμυθια (άλλα εγω τα φανταζόμουν και ένα απο το βιβλιοπωλείο).

Ε΄πίσης της αγόρασα μια κουκλα με μπιπμερο και γιογιο και βαζαμε την κουκλα να κανει κακα μεσα. Εκεινο πάντως που έδωσε «ωθηση» στο θέμα μας ήταν να με δει εμενα στην τουαλετα, ενω την ειχα καθισμενη και γυμνη στο γιογιο

• 2 εβδομάδες μετά...

Εχθές κάναμε πρώτη φορά τσίσα και κακά στο γιο – γιο.

Ήμασταν περίπου από τις 5.30 μέχρι τις 8:00 χωρίς πάνα και δεν είχαμε ατύχημα.

Μετά βγήκαμε να παίξει έξω με τα παιδάκια και του έβαλα πάνα. Τι πρέπει όμως να κάνω σε αυτή την περίπτωση?? Να τον αφήσω να τα κάνει στην πάνα?? Τελικά δεν τον μπερδεύω??

Help please καμιά ποιο έμπειρη από μένα :oops::oops::oops:

Γνώμη είναι να μην τον μπερδεύεις.. Αλλα εχθές ήταν και η πρωτη μερα οπότε νομίζω ότι καλύτερα να του αφήσεις μια δύο μέρες προσαρμογής.. και μετα για λίγες μέρες να τον ρωτάς.. και μέτα καθόλου...

Εκτός σπιτιού δεν είχαμε ΠΟΤΕ ατύχημα.. Στην αρχή μπορεί να χαμε δυο τρεις φορές ατύχημα μέσα στο σπίτι επειδή ξεχνιόταν όταν έπαιζε..

Οι θησαυροί μου:

Δηλαδή να μην του φοράω την πάνα ούτε όταν κατεβαίνει να παίξει ή όταν πάμε για ψώνια??

Αν τα κάνει πάνω του και τον κοροϊδέψουν τα παιδάκια τα οποία είναι μεγαλύτερα, δεν θα είναι χειρότερα?

Να σου πω την αλήθεια... κι εγώ είχα τον ίδιο προβληματισμό... και πάλι η Σοφία μου απάντησε :D

Όταν τέλικά η Μαρία απόφάσισε μόνη της να κόψει τα τσίσα, ήταν Σ/Κ, οπότε ήμασταν μαζί όλη μέρα και στο σπίτι όλο το Σάββατο. Την Κυριακή που χρειάστηκε να βγούμε για αρκετή ώρα (2-3ώρες) έκανα το εξής. Της έβαλα ένα πάμπερς-φραουλίτσα (είναι για κορίτσια αλλά νομίζω υπάρχει και το αντίστοιχο για αγόρια) που αισθάνεται τα τσίσα αν τα κάνει πάνω της, και επιπλέον μοιάζει πιο πολύ με κανονικό βρακάκι και είναι τελείως διαφορετικό από τα συμβατικά πάμπερς. Εεε λοιπόν η Μαρία τόση ώρα που ήμασταν έξω, δεν το κατούρησε καθόλου!!!!

Το ίδιο εφάρμοσα και την επόμενη εβδομάδα (όταν βγαίναμε έξω για πολύ ώρα - αλλά σε μέρος που ήξερα ότι δεν θα βρω τουαλέτα).

Τώρα, μετά από 3 εβδομάδες, είμαστε ανεξάρτητοι από τα πάμπερς πλέον....

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Να σου πω την αλήθεια... κι εγώ είχα τον ίδιο προβληματισμό... και πάλι η Σοφία μου απάντησε :D

Όταν τέλικά η Μαρία απόφάσισε μόνη της να κόψει τα τσίσα, ήταν Σ/Κ, οπότε ήμασταν μαζί όλη μέρα και στο σπίτι όλο το Σάββατο. Την Κυριακή που χρειάστηκε να βγούμε για αρκετή ώρα (2-3ώρες) έκανα το εξής. Της έβαλα ένα πάμπερς-φραουλίτσα (είναι για κορίτσια αλλά νομίζω υπάρχει και το αντίστοιχο για αγόρια) που αισθάνεται τα τσίσα αν τα κάνει πάνω της, και επιπλέον μοιάζει πιο πολύ με κανονικό βρακάκι και είναι τελείως διαφορετικό από τα συμβατικά πάμπερς. Εεε λοιπόν η Μαρία τόση ώρα που ήμασταν έξω, δεν το κατούρησε καθόλου!!!!

Το ίδιο εφάρμοσα και την επόμενη εβδομάδα (όταν βγαίναμε έξω για πολύ ώρα - αλλά σε μέρος που ήξερα ότι δεν θα βρω τουαλέτα).

Τώρα, μετά από 3 εβδομάδες, είμαστε ανεξάρτητοι από τα πάμπερς πλέον....

Σοφία δεν κατάλαβα τιπάνα είναι αυτή?? Καλό μου ακούγετε!

εμείς ξεκινήσαμε την αγωγή σιγά σιγά. Όταν βγαίναμε για ψώνια φοράγαμε Pumpers μετά από λίγες μέρες το κόψαμε και αυτό το θέμα είναι ότι κάθε μία ώρα την πήγαινα στην τουαλέτα για να μπαίνει στην διαδικασία, εκτός σπιτιού δεν μου έχει κάνει ποτέ τσίσα αλλα για καλό και για κακό τώρα που δεν φοράμε Pumpers έχω ένα γιο-γιο στο αμάξι για ώρα ανάγκης και πάντα έχω μαζί μου το καθισματάκι της τουαλέτας

MTHEO και εγω

περυσι το καλοκαιρι που του εκοψα την πανα μονο στον υπνο του τη φοραγα.

Οταν βγαιναμε εξω τον ρωτουσα σε τακτα χρονικα διαστηματα.Ειχαμε ενα δυο ατυχηματα και με τσισα και με κακα αλλα ηταν επειδη ξεχνιοταν με το παιχνιδι και δεν προλαβαινε.Ειχα αλλαξια μαζι μου .Με βοηθησε βεβαια οτι ειμασταν διακοπες η αληθεια ειναι.

Αλλα ετσι εκοψε αμεσως και το βραδυνο .Μπορω να σου πω οτι το βραδυ δυο τρεις φορες εκανε τσισα και αυτο γιατι καποιες φορες ηταν τοσο χωμα που δεν προλαβαινε να κανει πριν κοιμηθει .

2eaW.jpg.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...