Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ Η' ΑΠΛΑ ΤΥΠΙΚΟΣ;

mata

Recommended Posts

...εμείς πρέπει να παρέμβουμε και όχι λύνοντας τις ασκήσεις...

+1000

Να λύνουμε ασκήσεις!!! Αν είναι δυνατόν. "Ευνουχισμός" της κριτικής σκέψης. Και μετά, από ότι έχω ακούσει, αποστηθίζουν και την λύση - φυσικά.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγαπητή mesastoura ,φυσικά και θεωρώ ότι ένα παιδί Α' δημοτικού είναι λιγάκι δύσκολο να΄γράψει μόνος του δυο επαναληπτικά φυλλάδια τα οποία περιλαμβάνουν και παραγωγή γραπτού λόγου , που είναι κάτι το καινούργιο γι'αυτόν και τον βοηθάω να καταλάβει πως θα μπορέσει να ξεκινήσει να γράφει μια μικρή σκέψη του μέσα σε 5-6 σειρές.Και εγώ και ο άντρα μου είμαστε εκπαιδευτικοί οπότε προσπαθώ με πολύ ήπιο τρόπο,να του μεταδώσω αυτά που ξέρω έτσι ώστε να τα καταλάβει.Είμαι σίγουρη ,το έχω ήδη συζητήσει και με άλλες μαμάδες που έχουν παιδιά σε μεγαλύτερη τάξη , ότι θα αρχίσει να βαριέται , αλλά όλα τα παιδάκια έτσι είναι.

Ooops παρεξήγηση: Νόμιζα πως το δύσκολο αναφερόταν στον έλεγχο- και υποψιαζόμουν έλλειψη χρόνου από την πλευρά σας. Δεν ψιλιάστικα ότι το δύσκολο πήγαινε στο μόνος του. :wink:

:arrow: Το βρίσκω πάντως πολύ θετικό να θέλει "μόνος" του. Θα προσπαθούσα να μην το χαλάσω αυτό. Θα προτιμούσα δηλαδή να μην πάει τέλεια προετοιμασμένος αλλά να είναι ποιο "μόνος του" παρά να πάει τέλεια αλλά με μεγάλη βοήθεια από τους γονείς.

Εξ' άλλου - όπως θυμάμαι από μένα - τα λάθη είναι που μας μένουν.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Αγαπητή mesastoura συμφωνώ άπόλυτα και αυτό είναι που προσπαθώ να του περάσω σαν ΄μήνυμα , οτι δηλαδή απο τα λάθη μας μαθαίνουμε.Είναι ανταγωνιστικός και ενας απο τους λόγους είναι ότι η κόρη της κολλητής μου είναι στην ίδια τάξη και καταλαβαίνεις τι ανταγωνισμός υπάρχει μεταξύ τους.Είναι στο ίδιο επίπεδο και κάθε φορά που πάμε να τους πάρουμε μετράνε ποιός έκανε τα περισσότερα λάθη και ποιός όχι!!Έλεος πια,αλλά δεν το δίνουμε πιά σημασία τους αφήνουμε ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα ηρεμήσουν .Σύμφωνα με τον άντρα μου του μοιάζει πάρα πολύ,μου είπε οτι είναι σαν να βλέπει τον εαυτό του.Και εγω τον παρηγορώ λέγοντας του ότι κάτι πήρε και απο αυτόν αφού και ο μεγάλος και ο μικρός μου μοιάζουν :D:D:D:D:D

Διαφημίσεις

αν έχετε βρεί σε ποιον μοιάζει και το έχετε συζητήσει το εχετε κάνει κάπως ένα εύθυμο θέμα,

θα βοηθήσει αν το άτομο στο οποίο μοίαζει, πει κάποια ιστορία,

"ξέρεις τι; όταν πηγαινα και εγώ σχολείο μια φορά ...

είχα μια άσκηση να κάνω, και ξέρεις τι έγινε, έρχεται ο //// τάδε,.. (σκύλος, αστραπή, γάτα, ποντικάκι οτιδήποτε) και λερώνεται το τετράδιο στην σελίδα αυτή, λιγο πριν παω σχολείο! και δώστου εγώ κλάμαααα και ούρλιαζα και δεν ήθελα να παω σχολείο κτλ και τελικά ξέρεις τι έγινε πήγα στην δασκάλα και φοβόμουν μήπως νευρίαζε,.. και οτι θα μου έλεγε να μην ξαναπαω στην τάξη αφου δεν έκανα τα μαθήματά μου, κτλ...

αλλά εκείνη τελικά δε μου είπε τιποτα και με βοήθησε να βγάλω την βρώμικη σελίδα για να κάνουμε το επόμενο μάθημα, και να μη λερωθεί όλο το τετράδιο!

εγώ ήθελα να ειναι πάντα τέλειο το τετράδιο μου και να μην έχει ούτε μια .. (τσαλακωμένη λερωμένη σκισμένη σελίδα),

και ξέρεις τι μου ειπε, λεει,

μα εντάξει , δεν πειράζει να μη γίνει κάτι τέλεια.

ε ας έχει και μια τσαλακωμένη σελίδα! ή ένα λεκέ. Αφού κάθε φορά κανεις τόσο μεγάλη προσπάθεια, ξέρω οτι είσαι πολύ καλός μαθητής, δεν πειράζει μια φορά να μην τα καταφέρεις. σημαίνει κάτι? όχι βέβαια... και μου κανε πατ πατ στην πλάτη για να παρηγορηθώ που ήμουν χάλια και έκλαιγα! μπου χου!!! "

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Καλημέρα και καλό μήνα!!Εκτός απο αυτά που λές και έχω κάνει κάτι παρόμοιο του λέω κάθε φορά ότι θα ανταμοίβεται με φιλάκια ότι και αν κάνει.π.χ. ένα λάθος ένα φιλάκι κ.λ.π Δεν ξέρω αν όλα τα αγόρια είναι έτσι πάντως οι δικοί μου είναι πολύ της αγκαλίστας και του φιλιού και μ'αρέσει :D:D:D:D:D

αν έχετε βρεί σε ποιον μοιάζει και το έχετε συζητήσει το εχετε κάνει κάπως ένα εύθυμο θέμα,

θα βοηθήσει αν το άτομο στο οποίο μοίαζει, πει κάποια ιστορία,

"ξέρεις τι; όταν πηγαινα και εγώ σχολείο μια φορά ...

είχα μια άσκηση να κάνω, και ξέρεις τι έγινε, έρχεται ο //// τάδε,.. (σκύλος, αστραπή, γάτα, ποντικάκι οτιδήποτε) και λερώνεται το τετράδιο στην σελίδα αυτή, λιγο πριν παω σχολείο! και δώστου εγώ κλάμαααα και ούρλιαζα και δεν ήθελα να παω σχολείο κτλ και τελικά ξέρεις τι έγινε πήγα στην δασκάλα και φοβόμουν μήπως νευρίαζε,.. και οτι θα μου έλεγε να μην ξαναπαω στην τάξη αφου δεν έκανα τα μαθήματά μου, κτλ...

αλλά εκείνη τελικά δε μου είπε τιποτα και με βοήθησε να βγάλω την βρώμικη σελίδα για να κάνουμε το επόμενο μάθημα, και να μη λερωθεί όλο το τετράδιο!

εγώ ήθελα να ειναι πάντα τέλειο το τετράδιο μου και να μην έχει ούτε μια .. (τσαλακωμένη λερωμένη σκισμένη σελίδα),

και ξέρεις τι μου ειπε, λεει,

μα εντάξει , δεν πειράζει να μη γίνει κάτι τέλεια.

ε ας έχει και μια τσαλακωμένη σελίδα! ή ένα λεκέ. Αφού κάθε φορά κανεις τόσο μεγάλη προσπάθεια, ξέρω οτι είσαι πολύ καλός μαθητής, δεν πειράζει μια φορά να μην τα καταφέρεις. σημαίνει κάτι? όχι βέβαια... και μου κανε πατ πατ στην πλάτη για να παρηγορηθώ που ήμουν χάλια και έκλαιγα! μπου χου!!! "

Μαρία, ευχαριστούμε!!!!!!!!!!!Μόλις είπα την ιστορία στον γιό μου και το έπιασε το συμπέρασμα!!!!!!! :D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...