Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ

mama

Recommended Posts

ειναι η 4η φορα που προσπαθω να απαντησω, για να δουμε αν θα τα καταφερω....

Λοιπον, το βιβλιο του ΟΑΕΔ υπαρχει στο site του Παιδαγωγικου Ινστιτουτου και ειναι το

http://pi-schools.sch.gr/dimotiko/nipi/nipi_ex.pdf,

http://pi-schools.sch.gr/dimotiko/nipi/nipi_1_140.pdf,

http://pi-schools.sch.gr/dimotiko/nipi/nipi_141_280.pdf,

http://pi-schools.sch.gr/dimotiko/nipi/nipi_281_432.pdf

Διαφημίσεις

Έχω να προτείνω:

1. ΟΔΗΓΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ- ΟΕΔΒ

2. 1001 δραστηριότητες για ν' αγαπήσω το βιβλίο- εκδ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (αυτό το βιβλίο περιέχει πρωτότυπες δραστήριότητες με βιβλία, για να προωθήσουμε τη φιλαναγνωσία. Κάνει και για δασκάλους του δημοτικού.

3. Θεματικές Προσεγγίσεις-Σχέδια Εργασίας για το νηπιαγωγείο-Φθινόπωρο- εκδ:ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (περιέχει ιδέες για δραστηριότητες που συνδέονται με το θέμα του φθινοπώρου)

4. Δημιουργικές Διαθεματικές Δραστηριότητες-με αφορμή ένα ποίημα- εκδ:ΚΕΔΡΟΣ

5. Πρακτικές λύσεις για κάθε πρόβλημα- εκδ:ΠΑΤΑΚΗΣ (προβλήματα συμπεριφοράς, παιδιά με ιδιαιτερότητες, γονείς που παραπονιούνται κλπ. Απαραίτητο σε κάθε νηπιαγωγό!)

6. Κουκλοθέατρο Ι και ΙΙ- εκδ:ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

7. Η γραπτή γλώσσα στο νηπιαγωγείο -εκδ:ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ (Δραστηριότητες για τη γραφή. Της Αγγελικής Γιαννικοπούλου, που είναι κορυφαία στο είδος της!)[/b]

1eca.jpg1ecap3.png

Πρόσφατα αγόρασα το

"Ο ρόλος του παραμυθιού και της μαριονέτας στην αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών: Γνωστική και ψυχαναλυτική προσέγγιση."

του Δημήτρη Κ. Σαρρή, εκδόσεις Άνθρωπος, 2004.

Πολύ καλό (ως εκεί που έχω διαβάσει). Είναι βέβαια λίγο ακριβό αλλά πιστεύω πως αξίζει.

Πολύ καλό και για παιδοψυχολόγους!!!

1eca.jpg1ecap3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Στη σχολή (μάθημα: Επικοινωνία-Ανθρώπινες Σχέσεις), μας πρότειναν τα εξής βιβλία:

"Η επικοινωνία στο νηπιαγωγείο"- από Hedi Friedrich- εκδ. ΤΥΠΩΘΗΤΩ

"Η μη-λεκτική επικοινωνία στο νηπιαγωγείο"- από Κοντάκος, Πολεμικός- εκδ. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

1eca.jpg1ecap3.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
Έχω ξεχάσει να αναφέρω το "Κούκλες και μαριονέτες" από H.Delpeux- εκδ: GUTENBERG (μικρό- 102 σελίδες).

ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ!!! :D:D

Ναι!Έχει τύχει να το διαβάσω λόγω του ότι η κουμπάρα μου είναι νηπιαγωγός και είναι τέλειο! :D

Επίσης " Η αγωγή της φαντασίας στο νηπιαγωγείο" της Άννας Τζώρτζη,εκδόσεις Σπουδή,"Οργάνωση και Διαμόρφωση του χώρου στο νηπιαγωγείο" της Ρούλας Παπανικολάου,εκδόσεις Καστανιώτη,"Δραστηριότητες ρυθμικής αγωγής-Νηπιαγωγείο" της Brita Glathe,"Γιορτές στο νηπιαγωγείο" της Τασούλας Δ.Τσιλιμένη,εκδόσεις Καστανιώτη,"Mαθησιακές δραστηριότητες στο νηπιαγωγείο",εκδόσεις Καστανιώτη,"Καινοτομίες στην προσχολική εκπαίδευση" των Sue Bredekamp & Carol Cop,εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

• 1 month later...
  • 7 months later...

Μου αρέσει πολύ αυτό το θέμα!!! Θα προτείνω συχνά βιβλία για νηπιαγωγούς μιας και είμαι και εγώ νηπιαγωγός!!

Έχω να προτείνω ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που το πήρα πρόσφατα:

Το μουσικό γιασεμάκι

Διαθεματικές δραστηριότητες μουσικής για το νηπιαγωγείο

των Μωραΐτη Τζένη, Κουρκουρίκα Μαρία

εκδόσεις Μεταίχμιο

Επίσης έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος μία σειρά με τον τίτλο "Θαλασσίνά παιχνίδια" , η οποία αποτελείται από τρία επιμέρους βιβλιαράκια:

1. θαλασσινά παιχνίδια με τον Φλαπ το φωκάκι Μονάχους μονάχους

2. θαλασσινά παιχνίδια με την Πλιτς τη χελωνίτσα Καρέτα καρέτα

3. θαλασσινά παιχνίδια με τον Μπλουμ το δελφινάκι

Είναι βιβλιαράκια με φύλλα εργασίας πολύ ενδιαφέροντα!

Η συγγραφέας είναι η Εύη Τσιτιρίδου

Μάλιστα είναι και οικονομικά περίπου 2,30 ευρώ το ένα!!

*** Θέλω να ρωτήσω για ένα βιβλίο που στέλνεται στα δημόσια νηπιαγωγεία...Ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων για το Νηπιαγωγείο πρέπει να λέγεται...Μήπως κάποια κοπέλα μπορεί να με βοηθήσει;;;

Δεν μπορώ να το βρω..... :(:(

~ Αφού το σχολείο δεν μας καταλαβαίνει, θα το καταλάβουμε εμείς... (Ανώνυμος) ~

Ανθολόγιο για το νηπιαγωγείο

ΚΩΔΙΚΟΣ: 3330109653

Συγγραφέας: Γαβαλάς. Λάζαρος

Εκδοτικός οίκος: Δίπτυχο

Ετος Εκδοσης: 1978

Σελίδες: 325

Προηγούμενη τιμή: €4,50

Τιμή florasfun €4,05

Κερδίζετε : €0,45

ισωσ αθτο εννοεισ.. εχει 2 παιδακι στο εξωφιλο...

MZw9p3.png

Διαφημίσεις

ευχαριστώ πολύ dudu...αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτό το βιβλίο που ψάχνω.. Βρήκα τον ακριβή τίτλο ο οποίος είναι:

'' Ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων για το νηπιαγωγείο" Υ.Π.Ε.Π.Θ -Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΟΕΔΒ, Αθήνα, 2000

Σε βιβλιοπωλείο δεν κυκλοφορεί όπως και ο οδηγός της νηπιαγωγού, απλά μήπως κάποιος ξέρει αν μπορώ να το βρω κάπου ή έστω στο νετ.... Το ψάχνω καιρό και δυστυχώς τίποτε....

~ Αφού το σχολείο δεν μας καταλαβαίνει, θα το καταλάβουμε εμείς... (Ανώνυμος) ~

• 7 months later...

Φαντάζομαι οτι οι περισσότερες συνάδελφοι θα έχετε τα παρακάτω εγχειρίδια, αλλά λέω να τα προτείνω :wink:

1)Αγωγή της προσχολικής ηλικίας

2) παιδαγωγική της προσχολικής ηλικίας

εκδοσεις gutenberg, συγγρ. Μαρία Σμαράγδα-Τσιαντζή

3)Δραστηριότητες απο τον κόσμο της φυσικής (για το νηπιαγωγείο) συγγρ.Ραβανής-εκδόσεις Διπτυχο

• 6 months later...

Επίσης πολύ ωραίο και χρήσιμο είναι το περιοδικό "Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού". Κυκλοφορεί ακόμα και σε περίπτερα (όχι σε όλα).

Έχει πάρα πολλές δραστηριότητες και συνοδεύεται απο cd.

Είσαι όλη μου η ζωή!!!!!

line_m122_beg_17_time_1168750800_text_cf20c1ebe5eee1ede4f1dceaeff220eceff520e5dfede1e9.gif

• 2 months later...

Εγώ έχω να προτείνω ένα βιβλίο που ενθουσίασε και εμένα και την κόρη μου και λέγεται "Η μουσικοπολιτεία της κυρίας Σολεδάρ". Στην αρχή μου τράβηξε την προσοχή ο τίτλος του, αλλά και το περιεχόμενό του είναι θαυμάσιο!

• 6 months later...

Διαφημίσεις

Γεια σας!Σε 2 μήνες θα μπω για πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο να δουλέψω. Όπως καταλάβατε είμαι νεοδιόριστος κ πολύ αγχωμένος!!!:confused: Θα μπορούσε ίσως κάποιος πιο έμπειρος από μένα να μου προτείνει αξιόλογα βιβλία που θα με βοηθήσουν στο ξεκίνημα της εκπαιδευτικής μου ζωής! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Καλημέρα νέε.

Σίγουρα μπορείς να αρχίσεις με το περιοδικό που αναφέρει η PatPan πιο πάνω ("Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού"), το οποίο θα λατρέψεις.

Στη συνέχεια θα σου πρότεινα να ψάξεις βιβλία με παιχνίδια, που πάντα είναι χρήσιμα (ένα πολύ καλό που έχω είναι το "Το μεγάλο βιβλίο των παιχνιδιών"-εκδόσεις Αγκυρα) και βιβλία με πειράματα (το "250 πειράματα φυσικής για το νηπιαγωγείο"-εκδόσεις Πατάκη είναι καλό, έχουμε κάνει 5-6 πειράματα από αυτό).

Ύστερα θα ψάξεις βιβλία που μπορεί να χρειαστείς σε σχέση με τη θεματολογία σου (υποθέτω πως έχεις ήδη ένα πλάνο με τα θέματα που θα επεξεργαστείτε με τα παιδιά, πέρα απ' αυτά που θα προκύψουν). Εάν δεν έχεις πλάνο και νιώθεις λίγο αγχωμένος, ένα πολύ καλο βιβλίο με θέματα και ενδεικτικές δραστηριότητες για όλη τη χρονια είναι το "Τι θέμα να διαλέξω στο χρόνο για να τρέξω;" -εκδόσεις Μεταίχμιο.

Εκτός απ' αυτά όμως, θεωρώ ότι θα σου χρησιμεύσουν πολύ και δύο άλλα βιβλία, το "Πρακτικές λύσεις για κάθε πρόβλημα", που αναφέρεται σε προβλήματα συμπεριφοράς, προσαρμογής, σχέσεων με τους γονείς κλπ. και το "Επικοινωνία στο νηπιαγωγείο" -εκδόσεις Τυπωθήτω.

Τέλος, θα υπάρχουν μάλλον αρκετα βιβλία και στο νηπιαγωγείο που θα πας. Κάτσε μια ωρίτσα στο σχόλασμά σου να τα ψάξεις για να ξέρεις τι υπάρχει διαθέσιμο.

Καλή επιτυχία!

1eca.jpg1ecap3.png

• 3 months later...

Καλημέρα κι από εμένα!

Όταν πρωτοξεκίνησα κι αισθανόμουν οτι δεν ξέρω το να κάνω,

με βοήθησαν πολύ το "Τι θέμα να διαλέξω στο χρόνο για να τρέξω;" και το "Καθημερινές διαθεματικές δραστηριότητες για το νηπιαγωγείο" της Νικης Καντζου. Το πρώτο γιατί όταν δεν κατέβαζα ιδέες με τι θέμα να ασχοληθώ με βοηθούσε και το δευτερο γιατί εκτός από τα θέματα έχει ενδιαφέρουσες και απλές για τα παιδιά δραστηριότητες, κάτι στο οποίο νομίζω ότι υστερεί το πρώτο.

• 8 months later...

Να ρωτησω αν καποιος δεν χρειαζεται καποια απο τα παραπανω βιβλια αν μπορει να μου τα πουλησει? Ή να μου τα δανεισει για το καλοκαιρι...με ενδιαφερουν τα 250 πειραματα για το νηπιαγωγειο και το τι θεμα να διαλεξω το χρονο για να τρεξω περισσοτερο ή αλλα με αντιστοιχα θεματα...

Γιατι ειναι πολυ ωραια αλλα πολλα τα λεφτα που χρειαζονται αν δεν τα θελεις για επαγγελματικους λογους...

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...