Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

To ιδιωτικό μας σχολείο αύριο απεργεί

Recommended Posts

με έχεις μπερδέψει λίγο.. η πορεία τι σκοπό θα έχει? για ποιο λόγο δηλαδή θα πάει στην πορεία? για να διαμαρτυρηθεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του το απόγευμα γιατί το πρωί δουλεύει και άρα δεν πρέπει να απεργήσει κατά του εργοδότη του (πάντα για το πρωί μιλάμε) ενώ αν το κάνει το απόγευμα εκτός ωραρίου είναι οκ?? :shock::shock::shock:

αν θέλει να διαμαρτυρηθεί για το ασφαλιστικό, θα διαμαρτυρηθεί εναντίον της κυβέρνησης, όχι τυ εργοδότη του.

άρα μπορεί να το κάνει το απόγευμα, στην πορεία. ο εργοδότης του δε φταίει σε κάτι.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 122
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν είναι αστέρια οι δάσκαλοι, δώσε τους την ανοχή να δείξουν και αυτοί τη δυσαρέσκειά τους για τα θέματα που αντιμετωπίζουν.

Η απεργία είναι νόμιμο δικαίωμα, ίδιο για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, τους δικηγόρους, τους φαρμακοποιούς, τους δασκάλους κλπ κλπ.

Κάποια κατηγορία θα μας ξεβολέψει. Νομίζω σαν κοινωνία καλό είναι να έχουμε μια ανοχή (ή μη ανοχή αλλά σε όλους, όχι επιλεκτικά εκεί που μπαίνει στο δικό μας κ*λ*).

Όλοι μας δείχνουμε ανοχή εκείνη την ημέρα και γενικά σε απεργίες, γιατί σίγουρα όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και έστω κι αν πληττόμαστε λόγω π.χ. συγκοινωνίας κ.α. το υποφέρουμε αυτό που ουσιαστικά πονάει τον καθένα προσωπικά.

Ομως....η κοπέλα αναφέρεται σε ανησυχίες για το μέλλον γενικότερα του σχολείου της. Είναι κι αυτό μία επιχείρηση και δεν είναι εύκολο να επιβιώσει υπό τις συνθήκες που επικρατούν. Αυτό την απασχολεί και όχι το να κάνει υπομονή μία μέρα, έστω κι αν είναι το μοναδικό ιδιωτικό σχολείο που απεργεί..... Το μέλλον του παιδιού της σκέφτεται σε συνδυασμό με τα χρήματα που επενδύει σε αυτό.

αν θέλει να διαμαρτυρηθεί για το ασφαλιστικό, θα διαμαρτυρηθεί εναντίον της κυβέρνησης, όχι τυ εργοδότη του.

άρα μπορεί να το κάνει το απόγευμα, στην πορεία. ο εργοδότης του δε φταίει σε κάτι.

Ναι αλλά το απόγευμα οι πορείες θα εμποδίσουν όλους εμάς που σχολάμε και πάμε να ψωνίσουμε στη Βουκουρεστίου... Πως θα κατέβουμε στο κέντρο;; Μήπως να βρούν κάποιον άλλο τρόπο να διαμαρτυρηθούν; Δεν είναι καλή ιδέα οι απογευματινές απεργίες..:rolleyes:

Ναι αλλά το απόγευμα οι πορείες θα εμποδίσουν όλους εμάς που σχολάμε και πάμε να ψωνίσουμε στη Βουκουρεστίου... Πως θα κατέβουμε στο κέντρο;; Μήπως να βρούν κάποιον άλλο τρόπο να διαμαρτυρηθούν; Δεν είναι καλή ιδέα οι απογευματινές απεργίες..:rolleyes:

πήγαινε στην Κηφησιά, έτσι για αλλαγή:rolleyes:

Πολύ σωστά!! :P

Γιατί να δαγκώσω το χέρι που μου δίνει ψωμί, αν είμαι ευχαριστημένη από το ψωμί αυτό???

Διαφημίσεις

Πολύ σωστά!! :P

Γιατί να δαγκώσω το χέρι που μου δίνει ψωμί, αν είμαι ευχαριστημένη από το ψωμί αυτό???

Ακριβώς. Μα είναι αχάριστοι μερικοί άνθρωποι... δεν μπορώ να τους καταλάβω...

Γουστάρω......shoping therapy:twisted::mrgreen::-P

Όλοι μας δείχνουμε ανοχή εκείνη την ημέρα και γενικά σε απεργίες, γιατί σίγουρα όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και έστω κι αν πληττόμαστε λόγω π.χ. συγκοινωνίας κ.α. το υποφέρουμε αυτό που ουσιαστικά πονάει τον καθένα προσωπικά.

Ομως....η κοπέλα αναφέρεται σε ανησυχίες για το μέλλον γενικότερα του σχολείου της. Είναι κι αυτό μία επιχείρηση και δεν είναι εύκολο να επιβιώσει υπό τις συνθήκες που επικρατούν. Αυτό την απασχολεί και όχι το να κάνει υπομονή μία μέρα, έστω κι αν είναι το μοναδικό ιδιωτικό σχολείο που απεργεί..... Το μέλλον του παιδιού της σκέφτεται σε συνδυασμό με τα χρήματα που επενδύει σε αυτό.

Γιατί θα έπρεπε να το ένα να σημαίνει το άλλο?

Ίσως απλά σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης δείχνει σεβασμό στους δασκάλους του.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Θα χάσει όμως έτσι τους εξαγριωμένους γονείς-πελάτες από ό,τι φαίνεται...

Διαφημίσεις

Πώς τους δείχνει σεβασμό ???? Με το να τους έχει απλήρωτους???:confused:

Ακριβώς. Μα είναι αχάριστοι μερικοί άνθρωποι... δεν μπορώ να τους καταλάβω...

προφνώς, αν είσαι δυσαρεστημένος από τον εργοδότη σου, δεν περιμένεις τη μέρα της γενικής απεργίας για να το δείξεις....

εκτός αν θεωρείς ότι για το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό, τις μειώσεις μισθών κλπ, φταίει ο εργοδότης σου.

σε κάποιες επιχειρήσεις, που οι εργαζόμενοι είναι μήνες απλήρωτοι, κάνουν απεργία ή κατάληψη της επιχείρησης και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, άσχετα με τις γενικές απεργίες.

Αν είναι αστέρια οι δάσκαλοι, δώσε τους την ανοχή να δείξουν και αυτοί τη δυσαρέσκειά τους για τα θέματα που αντιμετωπίζουν.

Η απεργία είναι νόμιμο δικαίωμα, ίδιο για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, τους δικηγόρους, τους φαρμακοποιούς, τους δασκάλους κλπ κλπ.

Κάποια κατηγορία θα μας ξεβολέψει. Νομίζω σαν κοινωνία καλό είναι να έχουμε μια ανοχή (ή μη ανοχή αλλά σε όλους, όχι επιλεκτικά εκεί που μπαίνει στο δικό μας κ*λ*).

Ωραία τα λες φίλη μου και πραγματικά συμφωνώ μαζί σου.

Το πρόβλημά μου δεν ειναι τόσο η απεργία, ειλικρινά αν πίστευα ότι θα βοηθούσε το προσωπικό δε θα είχα πρόβλημα.

Εργάζομαι πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και εχω καταλήξει στο εξής: υπαρχουν εργοδότες που από μόνοι τους παρακινούν τους υπαλλήλους τους να συμμετέχουν σε απεργίες. Υπάρχουν εργοδότες που και να θες, δε μπορείς να απεργήσεις γιατί ξερεις ότι αυτό θα εχει συνέπειες (κι ας ειναι νομιμο δικαίωμα). Υπάρχουν εργοδότες που παρότι ξερεις ότι θα μπορούσες να απεργήσεις χωρίς πρόβλημα επιλέγεις να μην το κανεις, γιατί δε θες να τους φερεις σε δυσκολη θεση, μιας και εκεινοι σου εχουν φερθεί καλά. Και υπάρχουν και οι εργοδότες που δε σε νοιάζει πώς θα αντιδράσουν, γιατί

σε εχουν απλήρωτο μήνες και δε μπορούν να σου προσφέρουν ούτε μια αξιοπρεπή απόλυση.

Εχω βρεθεί σε καθε θεση απ αυτές στο παρελθόν.

Ανησυχώ για την τελευταία, γιατί μετά τις απεργίες ακολουθούν κι άλλα...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

προφνώς, αν είσαι δυσαρεστημένος από τον εργοδότη σου, δεν περιμένεις τη μέρα της γενικής απεργίας για να το δείξεις....

εκτός αν θεωρείς ότι για το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό, τις μειώσεις μισθών κλπ, φταίει ο εργοδότης σου.

σε κάποιες επιχειρήσεις, που οι εργαζόμενοι είναι μήνες απλήρωτοι, κάνουν απεργία ή κατάληψη της επιχείρησης και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, άσχετα με τις γενικές απεργίες.

Το φορολογικό τσακίζει τις επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα.. οπότε εγώ θέλω να απεργήσω για να στηρίξω τον εργοδότη μου....

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Έχω χάσει κάτι???? Ξέρουμε ότι είναι απλήρωτοι???? :confused:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Διαφημίσεις

Μα πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι απλήρωτοι οι εκπαιδευτικοί που απεργούν. Αλλο αν η θεματοθέτρια έχει γενικότερη ανησυχία για τη βιωσιμότητα του σχολείου. Όπως λέει κι η sofiap, η γενική απεργία είναι άλλο. Όταν οι εργαζόμενοι είναι μήνες απλήρωτοι, δεν περιμένουν τη συγκεκριμένη μέρα να αντιδράσουν.

Τεσπα όπως είπα, ούτε εμένα είναι η καλύτερή μου, αλλά είναι νόμιμο δικαίωμα και στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικά για το σχολείο της κόρης μου, πιστεύω ότι αυτό ισχύει παρά το ότι έχει προβλήματα βιωσιμότητας.

Το φορολογικό τσακίζει τις επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα.. οπότε εγώ θέλω να απεργήσω για να στηρίξω τον εργοδότη μου....

αν ο εργοδότης σου κλείσει την εταιρεία εκείνη τη μέρα και πάτε μαζί στην πορεία, μπράβο σας!!

εκτός αν γίνονται Δευτέρα και Τετάρτη που είναι κλειστά τα μαγαζιά.. τώρα και με τις εκπτώσεις όντως είναι θέμα να μην μπορείς να πας στα μαγαζιά...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Πλάκα πλάκα, αυτό έχει μια λογική!!!!

Ή θα είχε, αν είμασταν αλληλέγγυα κοινωνία!

Albert Einstein

αν ο εργοδότης σου κλείσει την εταιρεία εκείνη τη μέρα και πάτε μαζί στην πορεία, μπράβο σας!!

μα δεν θα πάμε στην πορεία απλά θα απεργήσουμε! :P

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

ναι

και η ανησυχια ειναι γενικότερη, επίσης ναι

Αν είναι αυτή η περίπτωση, τότε έχεις δίκιο.

Ελπίζω να μην πάει για φούντο, για χάρη όλων των εμπλεκόμενων!

Albert Einstein

μα δεν θα πάμε στην πορεία απλά θα απεργήσουμε! :P

πολύ καλά θα κάνετε και μπράβο που στηρίζεις τον εργοδότη σου στο να διαδηλώσει ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που τον πλήττουν.

Πώς σας φαίνεται?

Φυσικά και ειναι δικαίωμά τους, αλλά δεν ειναι περίεργο ιδιωτικό σχολείο να συμμετέχει στην απεργία?

Εχετε ακούσει για άλλα σχολεία?

Στα 4 χρόνια που το παιδί μου πηγαίνει σε δημόσιο σχολείο και στου Αμαρουσίου και εδώ και ένα χρόνο σε δημοτικό των Βριλησσίων, απεργίες δεν είδαμε.Και αύριο θα πάει κανονικά.Δεν απεργεί ούτε η βασική η δασκάλα,ούτε οι άλλες οι ειδικότητες.Τώρα όσον αφορά για απεργίες σε ιδιωτικά σχολεία...παρότι έχω τελειώσει ιδιωτικό πρώτη φορά κι εγώ το ακούω και με εκπλήσσει...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...