Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Recommended Posts

γεια σας ,

το αγοράκι μου ειναι 3 μηνών και 8 ημερών.Μετά από κούραση και ξενύχτια-τα ξέρετε-κατάφερα αποκλειστικό θηλασμό.Τους 2 πρώτους μήνες έδινα συμπλήρωμα περίπου 100 ml ημερησίως.Το μωράκι αναπτύσσεται πλήρως,παίρνει βάρος+ύψος ικανοποιητικά,είναι ευδιάθετος και γενικά όλα είναι πολύ όμορφα(τώρα πια!)

Όμως τις 2 τελευταίες εβδομάδες μειώθηκε η παραγωγή γάλακτος ή τουλάχιστον έχω την εντύπωση...

Το στήθος δεν γεμίζει όπως πριν,ιδιαίτερα το βράδυ που ξεκουράζομαι...

Ο μικρός τελειώνει πολύ γρήγορα το θηλασμό και τραβάει τη θηλή..

Τον βάζω στο στήθος μου συνέχεια φυσικά αλλά δεν αποδίδει..

Δεν άλλαξε κάτι στη διατροφή ή τις συνήθειές μου ,απλά όταν ξεκίνησε ήμασταν σε διακοπές..

Αν θα μπορείτε να με διαφωτίσετε,θα μας κάνατε και τους δύο πολύ πολύ χαρούμενους..

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού

Καλή δύναμη σε όλες τις μανούλες :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 572
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεια σας ,

το αγοράκι μου ειναι 3 μηνών και 8 ημερών.Μετά από κούραση και ξενύχτια-τα ξέρετε-κατάφερα αποκλειστικό θηλασμό.Τους 2 πρώτους μήνες έδινα συμπλήρωμα περίπου 100 ml ημερησίως.Το μωράκι αναπτύσσεται πλήρως,παίρνει βάρος+ύψος ικανοποιητικά,είναι ευδιάθετος και γενικά όλα είναι πολύ όμορφα(τώρα πια!)

Όμως τις 2 τελευταίες εβδομάδες μειώθηκε η παραγωγή γάλακτος ή τουλάχιστον έχω την εντύπωση...

Το στήθος δεν γεμίζει όπως πριν,ιδιαίτερα το βράδυ που ξεκουράζομαι...

Ο μικρός τελειώνει πολύ γρήγορα το θηλασμό και τραβάει τη θηλή..

Τον βάζω στο στήθος μου συνέχεια φυσικά αλλά δεν αποδίδει..

Δεν άλλαξε κάτι στη διατροφή ή τις συνήθειές μου ,απλά όταν ξεκίνησε ήμασταν σε διακοπές..

Αν θα μπορείτε να με διαφωτίσετε,θα μας κάνατε και τους δύο πολύ πολύ χαρούμενους..

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού

Καλή δύναμη σε όλες τις μανούλες :)[/quote

ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ ΠΑΘΑΜΕΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΕΓΩΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΓΑΛΑ...ΗΚΟΥΜΠΑΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΙΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΑΠΤΟΗΤΗ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΠΑΛΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ-Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΑΛΟΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΟΩΡΗΞΙΑ ΚΑΙ ΓΙΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΛΑΓΗ ΑΥΤΗ..ΖΗΛΕΥΩ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ..ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ.ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΣΟ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ Η ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ..

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

mariakara, το στήθος σου δεν θα είναι πλέον πρησμένο όπως ήταν στην αρχή, η παραγωγή γάλακτος έχει ρυθμιστεί και δεν μένει γάλα μέσα στο στήθος για να πρήζεται. Επίσης, το μωρό τώρα τραβάει πιο δυνατά και μπορεί να πάρει την ποσότητα που χρειάζεται σε λιγότερο χρόνο. Αν οι βρεγμένες πάνες του είναι αρκετές, η ανάπτυξή του είναι καλή και δείχνει ικανοποιημένο, μην ανησυχείς για τίποτα. Αν το μωρό σου θέλει περισσότερο γάλα, ξέρει να σου το δείξει!

HXuSp2.pngaS46p2.png

sofuka καλημέρα και σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές!

Είσαι σίγουρα ηρωίδα με τόσα αγγελούδια!!

Να τα χαίρεσαι και να σε χαίρονται κι εκείνα!

Μόλις σήμερα ανακάλυψα γιατί είχα μείωση παραγωγής..

Ήρθε ξανά η περίοδος-πρώτη φορά μετά τη γέννα..

Όλα φυσιολογικά..θα το περάσουμε κι αυτό :)

Διαφημίσεις

Καλησπερα

Θηλαζω το αγορακι μου 9 μηνες τωρα και χτες και σημερα τρωει και μετα κλαιει σα να θελει κιαλλο γαλα και εχω την εντυπωση πως μειωθηκε το γαλα μου και δεν του φτανει.

Εν τω μεταξυ εδω και 3 μηνες βγαζω γαλα καθε πρωι και ενω αρχικα εβγαζα 100-110 μλ (ποτε δεν ειχα πολυ γαλα νομιζω) τον τελευταιο μηνα βγαζω ολο και λιγοτερο. Σημερα εβγαλα 50 μλ με το ζορι το πρωι ενω μεχρι και την προηγουμενη εβδομαδα εβγαζα 80 μλ. Γινεται να σταματησει το γαλα μετα απο τοσο καιρο που το θηλαζω?τι μπορω να κανω για να αυξηθει η παραγωγη αν πραγματι μειωθηκε? Εχω μαζεψει πολυ γαλα στην καταψυξη και εχω υπολογισει να σταματησω τις αντλησεις γιατι εχω κουραστει παρα πολυ! Θα μειωθει ακομα περισσοτερο το γαλα μου? Σας παρακαλω συμβουλεψτε με γιατι δε θελω να σταματησω ακομα να το θηλαζω. Εχω κανει πολυ κοπο να φτασω ως εδω και δε θελω να σταματησει ετσι...αδοξα.

klairh, είναι απίθανο να μην του φτάνει ξαφνικά το γάλα σου μετά από 9 μήνες! Το τι βγάζεις με το θήλαστρο δεν είναι ένδειξη του πόσο γάλα έχεις. Πάντα τα μωρά είναι πιο αποτελεσματικά από το θήλαστρο και ένα μωρό 9 μηνών σίγουρα πλέον θηλάζει αποτελεσματικά!

Η συμπεριφορά του μωρού μπορεί να οφείλεται σε διάφορα!

Μπορεί να βγάζει δόντι και να πονά

μπορεί να περνάει κάποια ίωση πολύ ελαφρά και να έχει γκρίνια γι' αυτό (συν ότι τα μωρά που έχουν ίωση και θηλάζουν αυξάνουν συνήθως τους θηλασμούς για να πάρουν περισσότερα αντισώματα)

Μπορεί να περιμένεις περίοδο και να έχει μειωθεί ελαφρά το γάλα, κάτι όμως που είναι παροδικό και θα επανέλθει μόλις έρθει η περίοδος (αν είναι αυτός ο λόγος).

Γράψε μας πόσα γεύματα θηλασμού κάνει το μωρό την ημέρα και πόσα στερεών (αν τα γεύματα στερεών είναι πολλά και οι θηλασμοί λίγοι, τότε μπορεί πραγματικά να μειωθεί το γάλα.

Επίσης τι θήλαστρο χρησιμοποιείς;

Θα βοηθούσε να απαντούσες σ' αυτές τις ερωτήσεις http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

HXuSp2.pngaS46p2.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος - 40 weeks

Β. Το φύλο του βρέφους -αγορακι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.-επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.-οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.-οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες- οταν ηταν 8 μηνων ηταν 8800 και βαζει περιπου 400 γρ το μηνα τους τελευταιους μηνες.τωρα που ειναι σχεδδον 9 μηνων πρπει ναναι γυρω στα 9400

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.-3 θηλασμο και 2 μιση στερεα τροφη

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα-δεν πηρε ποτε συμπληρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.-medela symphony

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο-για 2 μηνες εκανα 2/24ωρο και τωρα 1/24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι-6 το πρωι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση-30-40 λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

οσο αναφορα τα γευματα τρωει ως εξης

7πμ παρα θαλασμό

11πμπαρα φρούτα περιπου 200 μλ

:arrow:1μιση-2μμ 100μλ μονο κρεμα δημητριακων χωρις γαλα αραιωμενη με το γαλα μου(στην αρχη του εδινε 200 μλ κρεμα αλλα δεν πεινουσε να θηλασει το μεσημερι που σπιστρεφω απο τη δουλεια για αυτο του δινω τη μιση τωρα ποσοτητα αποτι μουχει πει ο γιατρος για να θηλαζει κιολας

4μμ θηλασμό

7μμ κοτοσουπα

10μμ θηλασμό

Τα σαββατοκυριακα που είμαι σπιτι δεν αντλώ καθόλου και τον θηλαζω πριν τα φρουτα και πριν το κοτοπουλο συνηθως ή μετα οποτε θηλάζω περισσοτερες φορες απο 3 που τον θηλαζω καθημερινα.Αν σταματησω να αντλω θα μειωθει ακομα περισσοτερο?:?:

όντως βγαζει 3 δοντακια πανω που εχουν ασπρισει αλλα στα κατω που εβγαλε δεν ειχε τετοια συμπεριφορα. Επισης κατα τη διαρκεια της ημερας και την νυχτας δεν παραπονιεται καθόλου οποτε δε φαινεται να τον ενοχλουν τ αδοντια αλλα θελει ολο κατι να μασαει και το μασαει με μανια και τρεχουν και τα σαλακια του.

Περιοδο δεν περιμενω και εχω παρατηρησει οτι μειωνεται στην περιοδο.

Για ιωση δεν ξερω αλλα δε νομιζω...

Καλημερα

Σημερα το πρωι προσπαθησα για 10 λεπτα και λιγο παραπανω να βγαλω την καθιερωμενη ποσοστητα με το θηλαστρο και δεν ετρεξε σταγονα. Τι συμβαινει?Ειμαι πολυ στεναχωρημενη και αγχωμενη!Γινεται τοσο καιρο να εβγαζα γαλα και τωρα να μη μπορω?Βεβαια ποτε δνε εβγαζα πολυ αλλα οχι και καθολου!Μηπως το μωρο δεν πινει πολυ καθε φορα και μου μειωθηκε?Μεπρηξαν ολοι στη δουλεια να σταματησω να θηλαζω πια και μου μειώθηκε το γαλα:evil:

Μηπωα να ξεκινησω μαγια μπουρας?Δενε χω ξαναπαρει σε ολη τη διαρκεια του θηαλσμου αλλα μηπως χρειαζεται τωρα? :?:

Να σημειωσω πως εχωκαποιο πρεπει να κανω κατι εξετασεις μηπως εχω καποιο προβλημα υγειας και το σαββατοκυριακο ειχα αγχωθει πολυ αλλα χτεσ ημουνα μια χαρα. Μπορει να φταιει αυτο? Το σαββατοκυριακο ετρωγε μια χαρα. Χτεσ ειχε μεγαλο προβλημα και γκρινιαζε. Βοηθηστε σας παρακαλω.

Κλαίρη, απ' ότι κατάλαβα αντλείς μόνο και μόνο για να φτιάχνουνε την κρέμα στο μωρό; Και δεν ξυπνάει καθόλου τη νύχτα, οπότε θηλάζεις 3 φορές τη μέρα τις καθημερινές.

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να μην του δίνεις κρέμα καθόλου! Να του δίνουνε την κοτόσουπα το μεσημέρι και όταν γυρνάς να τον θηλάζεις μόνο! Δύο γεύματα στερών είναι αρκετά για την ηλικία του! Απ' ότι βλέπω, αυτό κάνεις και τα σαββατοκύριακα (αν κατάλαβα καλά).

Το πολύ πολύ, αν δεις να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος το απόγευμα, να του δίνεις κάποιο φρούτο, λιωμένο στον τρίφτη αν είναι σκληρό, ή κομματάκια ή πατημένο με το πηρούνι αν είναι μαλακό (όχι όμως 200 ml φρουτόκρεμα και το απόγευμα, γιατί πάλι είναι πολύ!

Έτσι θα αυξηθούν οι θηλασμοί τις ώρες που θα είσαστε μαζί και δεν θα χρειάζεται να αντλείς!

Η μία άντληση την ημέρα που κάνεις δεν είναι αυτό που διατηρεί την παραγωγή σου, το μωρό είναι!

Η μαγιά μπύρας από μόνη της δεν αυξάνει το γάλα! Για να γίνει αυτό πρέπει να αυξηθούν και οι θηλασμοί (ή οι αντλήσεις).

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Κλαίρη, απ' ότι κατάλαβα αντλείς μόνο και μόνο για να φτιάχνουνε την κρέμα στο μωρό; Και δεν ξυπνάει καθόλου τη νύχτα, οπότε θηλάζεις 3 φορές τη μέρα τις καθημερινές.

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να μην του δίνεις κρέμα καθόλου! Να του δίνουνε την κοτόσουπα το μεσημέρι και όταν γυρνάς να τον θηλάζεις μόνο! Δύο γεύματα στερών είναι αρκετά για την ηλικία του! Απ' ότι βλέπω, αυτό κάνεις και τα σαββατοκύριακα (αν κατάλαβα καλά).

Το πολύ πολύ, αν δεις να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος το απόγευμα, να του δίνεις κάποιο φρούτο, λιωμένο στον τρίφτη αν είναι σκληρό, ή κομματάκια ή πατημένο με το πηρούνι αν είναι μαλακό (όχι όμως 200 ml φρουτόκρεμα και το απόγευμα, γιατί πάλι είναι πολύ!

Έτσι θα αυξηθούν οι θηλασμοί τις ώρες που θα είσαστε μαζί και δεν θα χρειάζεται να αντλείς!

Η μία άντληση την ημέρα που κάνεις δεν είναι αυτό που διατηρεί την παραγωγή σου, το μωρό είναι!

Η μαγιά μπύρας από μόνη της δεν αυξάνει το γάλα! Για να γίνει αυτό πρέπει να αυξηθούν και οι θηλασμοί (ή οι αντλήσεις).

Σε ευχαριστω παραπ ολυ σοφουκα.ναι ακριβως οπως τα λες τα κανω.καταλαβες πολυ καλα το προγραμμα μας. Οκ θα προσπαθησω να του αλλαξω το προγραμμα απλα του εδινα την κοτοσουπα το απογευμα γιατι την ετοιμαζα και πηγαιναμε στο παρκο η καπου αλλου και ημουνα ανεξαρτητη απο θηλασμο και μπορουσαμε να βγουμε εξω και με βολευε.αλλα δεν πειραζει θα το δοκιμασω οπως ειπες.εχω φιλες ομως που ταιζουνε μονο πρωι βραδυ το μωρο και παλι διατηρειται μ ια χαρα η παραγωγη τους.εμενα γιατι να μειωθει?εκτος αν δε μειωθηκε και ηταν τυχαια τα γεγονοτα χτες και προχτες.ως ποτε ομως κανουν αυτο το προγραμμα?γιατι κατ ατη γιατρο μου θα επρεπ να το ταιζω ηδη μονο πρωι βραδυ!!!:mad:

Δηλ γινεται ετσι ξαφνικα να μειωθει το γαλα ενω τρεφοταν καλα τοσο καιρο?

AAA επισης τον θηλαζω το μεσημερι για να αποσυμφοριζεται λιγο το στηθος. Δε θαχω τωρα προβλημα να μενει χωρις να θηλαζει απο το προηγουμενο βραδυ ως τις 6 το απογευμα?γιατι απο το ενα στηθος τρωει καθε φορα.

Επισης ηθαλα να σας πω οτι απο το ενα στηθος εδω και 1 μηνα περιπου δε μπορω να βγαλω καθολου γαλα και βγαζω καθε μερα απο το αλλο μονο και το μωρο τις περισσοτερες φορες που το βαζω να φαει απο αυτο κλαιει και δε δεχεται και απο το αλλο τρωει μια χαρα. Προφανως δεν εχει τοσο γαλα οσο το αλλο.μπορω να κανω κατι για αυτο>φοβαμαι οτι θα σταματησει εντελως σε λιγο.

Ο θηλασμός είναι ανεμπόδιστος και στο δεύτερο εξάμηνο της ζωής του μωρού και οι στερεές είναι συμπληρωματικές αυτού, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Άρα, δεν αντικαθιστούμε θηλασμούς, όπως λένε οι περισσότεροι παιδίατροι με στερεές, αλλά συμπληρώνουμε τον θηλασμό με γεύματα στερεών. Οι παιδίατροι ξέρουν μόνο για τη διατροφή με φόρμουλα όπου τα γεύματα γάλακτος πρέπει να είναι μόνο 2-3 γιατί αλλιώς επιβαρύνονται τα νεφρά του μωρού, όμως με τον μητρικό θηλασμό δεν ισχύει αυτό.

Το ίδιο το μωρό λοιπόν θα καθορίσει πόσες στερεές θα φάει και πόσες φορές θα θηλάσει (η κόρη μου πχ ακόμα και τώρα που είναι 18 μηνών θηλάζει πριν και μετά από κάθε γεύμα στερεών που συνήθως είναι πολύ μικρό σε ποσότητα. Επίσης, θηλάζει τώρα πιο συχνά απ' ότι στον 9ο ή στον 10ο μήνα πχ. Αντίθετα ο δεύτερος γιος μου που τον θήλασα μέχρι 9 μηνών, πολύ γρήγορα αντικατέστησε τους θηλασμούς με στερεές μόνος του και θήλαζε πρωί, βράδυ, αλλά και 3-4 φορές τη νύχτα!)

Μερικά μωρά καταφέρνουν να διατηρήσουν τη γαλουχία και να πάρουν το απαραίτητο γάλα με μόνο 2 θηλασμούς τη μέρα, αυτά όμως είναι πολύ λίγα. Μεγαλώνοντας το μωρό σου θα αρχίσει να συμμετέχει πιο ενεργά στη διαμόρφωση των γευμάτων του και θα δείχνει πιο καθαρά πότε θέλει να θηλάσει. Προς το παρόν όμως, εσύ θα προσφέρεις όσο πιο συχνά μπορείς.

Φυσικά και πρέπει να θηλάζεις όταν γυρίζεις από τη δουλειά. Ίσως χρειαστεί να δίνουν στο μωρό πάλι μειωμένη ποσότητα σούπας, ή να μεταφερθεί το γεύμα αυτό λίγο νωρίτερα, για να είναι πεινασμένο μόλις γυρνάς!

Το γάλα που έχεις, αν λήγει σύντομα, μπορείς να το κάνεις κανένα ρυζόγαλο ή να το χρησιμοποιήσεις κάπου στη μαγειρική, αν δεν σε ενοχλεί η ιδέα, αλλιώς ας υπάρχει για ώρα ανάγκης.

Όσο για το στήθος που έχει λιγότερο γάλα, υπάρχουν αρκετές κοπέλες που θηλάζουν μόνο από το ένα στήθος. Ένας τρόπος για να τον κάνεις να δεχτεί και το άλλο στήθος είναι να τον πιάσεις στον ύπνο, όταν δηλαδή είναι σχεδόν κοιμισμένος ή σε φάσεις τη νύχτα που κάνει ελαφρύ ύπνο, αλλά μάλλον αφού δεν σου ξυπνάει το βράδυ δεν είναι καλή ιδέα να πας γυρεύοντας!

Αν προσπαθούσες αφού θα έχει φάει αρκετά από το άλλο να του δώσεις κι απ' αυτό που δεν δέχεται; Δεν το θέλει ούτε τότε;

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

καλημερα!ηθελα να ρωτησω...παιρνω μαγια μπυρας 2 εβδομαδες.την Τεταρτη σταματαω για μια.την Τεταρτη ομως μου ερχεται το φενουγκρικ-αργησε λογω αυγουστου που υπολειτουργουν ολα- το φενουγκρικ να το αρχισω ή για μια εβδομαδα σεν πρεπει να παιρνω κανενα συμπληρωμα?και κατι ακομα...γιατι πρεπει να τα σταματαμε για μια εβδομαδα?ευχαριστω εκ των προτερων...

Ο θηλασμός είναι ανεμπόδιστος και στο δεύτερο εξάμηνο της ζωής του μωρού και οι στερεές είναι συμπληρωματικές αυτού, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Άρα, δεν αντικαθιστούμε θηλασμούς, όπως λένε οι περισσότεροι παιδίατροι με στερεές, αλλά συμπληρώνουμε τον θηλασμό με γεύματα στερεών. Οι παιδίατροι ξέρουν μόνο για τη διατροφή με φόρμουλα όπου τα γεύματα γάλακτος πρέπει να είναι μόνο 2-3 γιατί αλλιώς επιβαρύνονται τα νεφρά του μωρού, όμως με τον μητρικό θηλασμό δεν ισχύει αυτό.

Το ίδιο το μωρό λοιπόν θα καθορίσει πόσες στερεές θα φάει και πόσες φορές θα θηλάσει (η κόρη μου πχ ακόμα και τώρα που είναι 18 μηνών θηλάζει πριν και μετά από κάθε γεύμα στερεών που συνήθως είναι πολύ μικρό σε ποσότητα. Επίσης, θηλάζει τώρα πιο συχνά απ' ότι στον 9ο ή στον 10ο μήνα πχ. Αντίθετα ο δεύτερος γιος μου που τον θήλασα μέχρι 9 μηνών, πολύ γρήγορα αντικατέστησε τους θηλασμούς με στερεές μόνος του και θήλαζε πρωί, βράδυ, αλλά και 3-4 φορές τη νύχτα!)

Μερικά μωρά καταφέρνουν να διατηρήσουν τη γαλουχία και να πάρουν το απαραίτητο γάλα με μόνο 2 θηλασμούς τη μέρα, αυτά όμως είναι πολύ λίγα. Μεγαλώνοντας το μωρό σου θα αρχίσει να συμμετέχει πιο ενεργά στη διαμόρφωση των γευμάτων του και θα δείχνει πιο καθαρά πότε θέλει να θηλάσει. Προς το παρόν όμως, εσύ θα προσφέρεις όσο πιο συχνά μπορείς.

Φυσικά και πρέπει να θηλάζεις όταν γυρίζεις από τη δουλειά. Ίσως χρειαστεί να δίνουν στο μωρό πάλι μειωμένη ποσότητα σούπας, ή να μεταφερθεί το γεύμα αυτό λίγο νωρίτερα, για να είναι πεινασμένο μόλις γυρνάς!

Το γάλα που έχεις, αν λήγει σύντομα, μπορείς να το κάνεις κανένα ρυζόγαλο ή να το χρησιμοποιήσεις κάπου στη μαγειρική, αν δεν σε ενοχλεί η ιδέα, αλλιώς ας υπάρχει για ώρα ανάγκης.

Όσο για το στήθος που έχει λιγότερο γάλα, υπάρχουν αρκετές κοπέλες που θηλάζουν μόνο από το ένα στήθος. Ένας τρόπος για να τον κάνεις να δεχτεί και το άλλο στήθος είναι να τον πιάσεις στον ύπνο, όταν δηλαδή είναι σχεδόν κοιμισμένος ή σε φάσεις τη νύχτα που κάνει ελαφρύ ύπνο, αλλά μάλλον αφού δεν σου ξυπνάει το βράδυ δεν είναι καλή ιδέα να πας γυρεύοντας!

Αν προσπαθούσες αφού θα έχει φάει αρκετά από το άλλο να του δώσεις κι απ' αυτό που δεν δέχεται; Δεν το θέλει ούτε τότε;

ΚΑλημερα

Εκανα κατα καποιο τροπο αυτο που μου λες αλλα δε βλεπω μεγαλη διαφορα .τον θηλαζω πιο συχνα δηλ αλλα δεν πολυ τρωει μου φαινεται. Αντιθετα φαι τρωει παρα πολυ και ενω το θηλαζω πριν το φαι μετα τρωει την ιδια ποσοτητα φαγητου που ετρωγε πριν. Το ενα στηθος που πιστευω πως δεν εχει πολυ γαλα οντως το δεχεται χωρις να παραπιονεται καθολου το πρωι που ξυπναει αλλα κατα τη διαρκεια της ημερας που ειναι ξυπνιος με δυσκολια τεραστια το δεχεται αλλα και οταν τον βαζω στο αλλο στηθος μεχρι να φαει κανονικα χωρις να χτυπιεται περναει ωρα. Δηλ στην αρχη σηκωνεται απο πανω μου 100 φορες, γυρναει μπρουμυτα καθως τρωει και αλλα τετοια. Δηλ πινει 1 γουλια και σηκωνεται και μετα ξαναξαπλωνει μονος του.Ειναι παιδεμα δηλ το ταισμα συνηθως κατα τη διαρκεια της ημερας. Γιατι το κανει αυτο?Μηπως επειδη τρεχει λιγο βαριεται να προσπαθει γιατι η αληθεια ειναι πως τον βλεπω να ρουφαει πολυ δυνατα και με κοπο.εκτος αν ειναι η ιδεα μου. Εν τω μεταξυ του εκοψα την κρεμα του 1 μηνα περιπου για να τον θηλαζω πιο συχνα και μου φαινεται πως δεν πηρα καθολου βαρος αυτο το μηνα επειδη τουφυγαν τα μεγαλα μαγουλακια και οι τεραστιες διπλες στα μπουτακια :(. Μηπως η κρεμα ειναι πιο παχυντικη απο το γαλα και μηπως το γαλα δεν ειναι παχυντικο αλλλα είναι πιο θρεπτικο(προφανως ειναι πιο θρεπτικο)? Αλλα σημερα- αυριο θαπαμε στη παιδιατρο και αν δεν εχει παρει βαρος και της πω πως εκοψα την κρεμα θα μου πει να την ξαναρχισω και να μην του δινω τοσο συχνα γαλα:?.

Επισης εχω ενα αλλο προβλημα. απο το σεπτ θα δουλευω καθε τεταρτη ως τις 6μιση. Ενω τις αλλες μερες εως τις 2μιση. Σκεφτομαι λοιπον τι μπορω να κανω με το γαλα μου. Γινεται να το θηλαζω κατευθειαν οταν επιστρεφω στις 6μιση ή αν μεινει το στηθος χωρις να δωσει γαλα απο τις 6μιση το πρωι ως τισ 6μιση το απογευμα θα μειωθει το γαλα? Επηρεζει δηλ 1 φορα την εβδ αν γινεται αυτο ή μαθαινει το στηθος?Αλλιως θα πρεπει στο διαλλειμμα (2-3)να πηγαινω στην κοπελα που τον κραταει να τον θηλαζω αλλα ειναι δυσκολο γιατι ειναι μακρια απο τη δουλεια μου και θα τρεχω σαν τρελη να προλαβω και δε θαναι ψυχοφθορο:(.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!!

ΗΜΑΣΤΕ 2 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ 4 ΗΜΕΡΩΝ

ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΗΣΤΙΚΑ

το ΣΚ ειχαμε προβληματα με τον μικρο μασ..

προχθεσ μασ εκλεγε το βραδυ 6 ωρεσ...τα καναμε ολα..με κανενα αποτελεσμα...

και στηθοσ ξανα και ξανα...τελικα αποκοιμηθηκε εξαντλημενοσ..με αναφηλητα..αφου μεχρι και τον γιατρο πηραμε...και ειπε..πωσ καμια φωρα απλωσ ετσι κλαινε να μωρα..

τρελαθηκα..

την επομενη το πρωι..τα στηθη μου ηταν γεματα..για πρωτη φωρα αδιασα το ενα και μαζεψα 50 μλ..

το βραδυ που ξανα ειχαμε φωνεσ..και φασαριεσ...μετα απο 1-1μιση ωρα..του το εδωσα..και το ηπιε μονορουφι...και ηρεμισε..

υστερα απο μια ωρα ξανα ηπιε απο το στηθοσ και κοιμηθηκε...

πεινουσε το μωρο μασ..

μαλλον απο εδω και περα αυτο θα κανω..αν και δεν ξερω κατα ποσο καλο ειναι..??????????????????????????????????????????

ηθελα να σασ ρωτησω

Α ΕΠΙΣΕΙΣ ΣΥΧΝΑ ΜΟΥ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ..ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ 5 ΩΡΕΣ... ΕΙΝΑΙ ΝΟΡΜΑΛ ΑΥΤΟ?

MZw9p3.png

Ειμαι εδω και 4 μερες σπιτι με αδεια και τον θηλαζω πειρσσοτερο σχεδον καθε 3 ωρες οποτε το ζηταει δηλ για να μου κατεβει κιαλλο γαλα που μου ειπατε αλλα δε βλεπω διαοφρα και ισα ισα τοσο συχνα που τον ταιζω μου φαινεται πως δνε προλαβαινει να γεμισει το στηθς γιατι τρωει λιγο και αρχιζει τα κλαματα μετα και χτυπιεται σα να πειναει και να μην εχει γαλα. Εχω απελπιστει γιαιτ δημιοθργω και ενταση στο μωρο γιατι το βαζω στο στηθος να φαει και κλαει εκτος αν δεν πειναει γιαυτο κλαιει.αχχ δεν ξερω παντως χαλασα το προγραμμα που ειχαμε πριν και θηαλζα 3 φορε τη μερα και ειναι ακομα πιο νευρικος και κλαιει στο στηθος μου καθε φορα μετα απο 2-3 λεπτα θηλασμου. Τον αλλαζω στηθος τρωει λιγο παλι και ξανα κλαματα.

klairh sorry αλλα δεν έχω καταλάβει αύξησες θηλασμούς και μείωσες στέρεες????...μου φαίνεται περίεργο τόσο μεγάλο μωρό να κλαίει από πείνα. Κοίταξα κάποια προηγούμενα μηνύματα αλλά δεν είδα κάπου το πρόγραμμα σας μπορείς να το γράψεις

Δε μειωσα στερεες. Του δινω οτι τουδινα απλα τον βαζω στο στηθος πριν φαει το φαι του ή πριν κοιμηθει πχ.και ενω τρωει λιγο κλαιει μετα. Μηπως επειδη δεν πειναει θελει να σηκωθει. Ομως στις 4 πχ που πιο πριν δεν εχει φαει στερεη τροφη και εχουν περασει 3 ωρες θαπρεπε να πειναιε αλλ και παλι κλαει σα να μη βρισκει γαλα.

7πμ παρα θαλασμό

1μιση θηλασμο

4μισημμ θηλασμό

7μμ κοτοσουπα

10μμ θηλασμό

οκ και κλαίει πότε? ενδεικτικά εμείς ήμασταν ως εξής

6-7 θηλασμός (κοιμισμένη)

10 φρούτα

13 θηλασμός και ύπνος

16 κρεατοχορτόσουπα

19 θηλασμός

21 30-22 00 θηλασμός και ύπνος (κοιμόμαστε μαζί οπότε ξύπναγε και άλλες δύο φορές μες στη νύχτα και θήλαζε)

Μήπως τον θηλασμό των 16 30 να τον κάνετε κρεατάκι και μετά θηλασμό

αυτο το προγραμμα το κανω αυτη την εβδομαδα επειδη εχω αδεια και ειμαι σπιτι αλλιως δε μπορω ναντον θηλαζω συνεχεια.το προγραμμα μας οταν παε δουλεια ειναι το εξης

7πμ παρα θαλασμό

1μιση-2μμ 100μλ μονο κρεμα δημητριακων χωρις γαλα αραιωμενη με το γαλα μου(στην αρχη του εδινε 200 μλ κρεμα αλλα δεν πεινουσε να θηλασει το μεσημερι που σπιστρεφω απο τη δουλεια για αυτο του δινω τη μιση τωρα ποσοτητα αποτι μουχει πει ο γιατρος για να θηλαζει κιολας

4μμ θηλασμό

7μμ κοτοσουπα

10μμ θηλασμό

το μωρο κλαιει καθε φορα που τον θηλαζω ειδικα στι 1 και στις 4μιση

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...