Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Recommended Posts

κορίτσια το πράσινο τσάι μειώνει την παραγώγή (το γράφει στο σαιτ της ameda); το λέω γιατί πίνω αρκετό, περίπου 3 φλιτζάνια την ημέρα.. μου αρέσει γιατί πίνω διάφορες γεύσεις και δεν πειράζει και τη μικρή μου, αν πιω την ίδια ποσότητα σε καφέ δαιμονίζεται :D δεν θέλω όμως να μειωθεί και το γάλα μου είμαι οριακά στο να την καλύπτω (προσπαθώ με τις αντλήσεις γιατί λείπω και πολλές ώρες κι εκείνη θηλάζει το βράδυ μόνο -την ημέρα δεν θέλει..)

Επίσης Αγλαΐα μου, διάβασα για ένα "τσάι θηλασμού"; ισχύει ή είναι μύθος;

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 572
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καμία μανούλα δεν γνωρίζει για το τσάι; πέτε καλέ κοπέλες :-)

Δες αυτό:

Rich Milk Tea

Wildcrafted Nettle leaves, Organic Fenugreek, Organic Alfalfa, Organic Raspberry Leaves, Organic Chamomile, Organic Fennel, Organic Marshmallow Root

http://www.wildrootbotanicals.com/html/rich_milk_tea.html

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Α, ωστέ υπάρχει τελικά αυτό το τσάι! Ευχαριστώ πολύ rosie μου.

Και με το πράσινο τσάι που πίνω ελπίζω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα μείωσης έτσι; αναρωτήθηκα επειδή πίνω 3 φλυτζάνια την ημέρα περίπου..

Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο για το πράσινο τσάι.

Εγώ πίνω αρκετό μαύρο τσάι (τρεις κούπες τη μέρα περίπου) και δεν είχα ποτέ πρόβλημα παραγωγής, το αντίθετο θα έλεγα γιατί για πολλούς μήνες είχα πρόβλημα με υπερπαραγωγή.

Το μαύρο και το πράσινο τσάι προέρχονται από το ίδιο φυτό, απλά το πράσινο έχει λιγότερη επεξεργασία.

Αλλά αν τελικά πάρεις αυτό το τσάι θηλασμού που έβαλα πιο πάνω ρώτησε την κοπέλα (Leslie το όνομά της) για το πράσινο τσάι, αυτή θα ξέρει σίγουρα.

ΥΓ. Αν σου αρέσει και σε βοηθήσει μπορεί να σου στείλει και σε ποσότητα σε μια πλαστική σακουλίτσα για να είναι χαμηλά τα μεταφορικά.

Αυτό κάναμε με το Pregnancy Tea που έπινα σε μεγάλη ποσότητα στην εγκυμοσύνη και μ' ένα άλλο που έχει και μ' αρέσει πολύ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Αχ ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω σίγουρα καθότι μου αρέσει γενικώς το τσάι. Κι εγώ πίνω και μαύρο και απ' όλα, απλά επειδή πίνω παααρα πολύ είπα μήπως πείραζε τη μικρή η καφεΐνη γι' αυτό πίνω πράσινα τώρα τελευταία. Πίνω κι αυτό το λευκό με το βερίκοκο θα το ξέρεις στάνταρ είναι βιολογικό.

θα ηθελα πολυ να με βοηθησεις αγλαια μου....εχω κ εγω προβλημα με το θηλασμο,λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης:

το μωρο μου εκλεισε προχθες 2 μηνες-ηθελα φανατικα να τηνθηλασω αποκλειστικα αλλα δυστηχως δεν καταφερνω εως τωρα-πριν σαραντισω το μωρο ειχε συνεχεια γκριναι και ηθελα να με θηλαζει ασταματητα-θεωρεισαμε οικογενειακως οτι δεν χορταινει γιατι μια μερα εφτασε να με θηλαζει απο της 12 εως της 6.00!ηξερα πως ετσι ειναι στην αρχη,οποτε θελει και οσο θελει αλλα εγω επρεπε να ξεκινησω δουλεια και δεν γινοταν να με ειμαι τοσες ωρες με το μωρο στο στηθος...(ναι,πριν σαραντισω επρεπε να δουλεψω)και ετσι πηρα θηλαστρο να το βγαζω το γαλα μου και να της το δινω οταν 8α εργαζομουν αλλα ειδα οτι και παλι δε χορταινε προφανως μετο θηλαστρο ''εκοψα'' την ροη?το λεω σωστα?φρεναρισα το γαλα μου?μετα απο κλαμματα και πιεση και ενω νομιζαμε οτι το παιδι με τοση γκρινια εχει πονακια ανακαλυψαμε οτι πεινουσε και με πιεσαν οικογενειακως να δωσω συμπληρωμα(δεν ηθελα αλλα πιεζομουν...)και απο θεμα δουλειας και απο θεμα ηρεμιας του παιδιου.απο τοτε που δινω και συμπληρωμα το παιδι ηρεμησε.το προβλημα μου ειναι οτι καθε φορα που ειναι να ταισω το παιδι(εκτος αν δουλευω και δινουν απευθεις ξενο)την θηλαζω πρωτα και μετα περιμενω αν θα αρχισει να κλαει και της δινω το ξενο-ΑΛΛΑ πλεον εδω και 1μηνα περιπου δεν θελει πολυ ωρα να με θηλαζει πινει 5 λεπτα αντε 10 και τσαντιζεται κλαιει και δεν πινει-μαλακωνει η ρωγα μου δεν μπορει να την πιασει?κουραζεται να τραβαει γιατι εμαθε με την ευκολη καταποση του μπουκαλιου????τι να κανω?δε θελω να σταματησει να με θηλαζει!!πινω το τσαι της weleda και προσπαθω οσο το δυνατον περισσοτερα υγρα,προσεχω τι τρωω...τι να κανω?την θηλαζα αποκλειστικα χωρις ξενο γαλα μονο τις πρωτες πρωινες ωρες εδω και 2 μερες αρχιζει και θελει και ξενο και το παλευω με το ζορι να με θηλαζει βαζω λιγο πιπιλα ξεχνιεται ξαναδινω στηθος αλλαζω τα στηθη κτλ.....πεσμου την γνωμη σου σε παρακαλω...μια φιλη μου με διαφορα ενος μηνα και εκεινη το ιδιο επαθε και πλεον δε θηλαζει της το εκοψε!!!δε θελω να παθω το ιδιο...

θα ηθελα να κανω την εξης ερωτηση: Εφόσον η προλακτινη ειναι εκτος των αλλων υπευθυνη για το γαλα ειναι δυνατον να παρει κανεις προλακτινη σε χαπι, αν διαπιστωθει οτι ειναι χαμηλη η τιμη της μεσω ορμονολογικων εξετασεων, και ετσι να εχει αυξηση στην παραγωγη;

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

θα ηθελα να κανω την εξης ερωτηση: Εφόσον η προλακτινη ειναι εκτος των αλλων υπευθυνη για το γαλα ειναι δυνατον να παρει κανεις προλακτινη σε χαπι, αν διαπιστωθει οτι ειναι χαμηλη η τιμη της μεσω ορμονολογικων εξετασεων, και ετσι να εχει αυξηση στην παραγωγη;

σε ποια φάση βρίσκεσται τώρα?

υπάρχουν χάπια που ανεβάζουν τα επίπεδα προλακτίνης όπως π.χ το cilrotron

θα ήταν καλό να σε παρακολουθήσει ένας ενδοκρινολόγος (εξετάσεις δοσολογία κλπ) σχετικός με το αντικείμενο

αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου στείλω π.μ

αυτη τη στιγμη αντλω ανα τριωρο την ημερα, και οσο βεβαια μου το επιτρεπει ο μικρος και ανα τετραωρο τη νυχτα. οταν το παιδι θελει λιγο ακομα απο αυτο που του εχω δωσει το δικο μου στο μπουκαλι, τον βαζω και στο στηθος . οταν γινεται αυτο, αν εχω βγαλει ηδη πριν λιγο δεν αντλω, αν εχω ωρα που εβγαλα θα κανω αντληση να "αδειασει" τελειως. Εχω δοκιμασει χαπια μαγια μπυρας για 2 εβδ- απουσια και παλι το ιδιο αλλα καμια βελτιωση πραγματικα, εχω δοκιμασει χαπια τριγωνελας για 2 εβδ και το μονο που πηρα ηταν μια απαισια μυρωδια παντου στο σωμα μου!δεν ξερω τι αλλο να κανω, πινω ολο υγρα, τρωω σουπες και τιποτα. βγαζω περιπου 30μλ το 3ωρο απο το καθε στηθος. την ημερα αποθηκευω και δινω περιπου 450μλ για το παιδι που συνολο πινει περιπου 900μλ, απο 800 μεχρι 900. παλια ειχα προβλημα με προλακτινη για αυτο και ρωτησα. μενω λιβαδεια και δεν μπορω να παω αθηνα.

επισης, στο 5ωρο το στηθος τρεχει, οταν δηλαδη το βραδι με παρει ο υπνος και δεν σηκωθω στο 4ωρο γινομαι μουσκεμα. αλλα παλι βγαζω 10μλ ανα ωρα!

απλα αναρωτιομουν αν αυτο που σκεφτομαι γινεται, αν θα μπορουσε να ειχε αποτελεσμα αν υπηρχε οντως προβλημα

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Διαφημίσεις

θα ηθελα πολυ να με βοηθησεις αγλαια μου....εχω κ εγω προβλημα με το θηλασμο,λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης:

το μωρο μου εκλεισε προχθες 2 μηνες-ηθελα φανατικα να τηνθηλασω αποκλειστικα αλλα δυστηχως δεν καταφερνω εως τωρα-πριν σαραντισω το μωρο ειχε συνεχεια γκριναι και ηθελα να με θηλαζει ασταματητα-θεωρεισαμε οικογενειακως οτι δεν χορταινει γιατι μια μερα εφτασε να με θηλαζει απο της 12 εως της 6.00!ηξερα πως ετσι ειναι στην αρχη,οποτε θελει και οσο θελει αλλα εγω επρεπε να ξεκινησω δουλεια και δεν γινοταν να με ειμαι τοσες ωρες με το μωρο στο στηθος...(ναι,πριν σαραντισω επρεπε να δουλεψω)και ετσι πηρα θηλαστρο να το βγαζω το γαλα μου και να της το δινω οταν 8α εργαζομουν αλλα ειδα οτι και παλι δε χορταινε προφανως μετο θηλαστρο ''εκοψα'' την ροη?το λεω σωστα?φρεναρισα το γαλα μου?μετα απο κλαμματα και πιεση και ενω νομιζαμε οτι το παιδι με τοση γκρινια εχει πονακια ανακαλυψαμε οτι πεινουσε και με πιεσαν οικογενειακως να δωσω συμπληρωμα(δεν ηθελα αλλα πιεζομουν...)και απο θεμα δουλειας και απο θεμα ηρεμιας του παιδιου.απο τοτε που δινω και συμπληρωμα το παιδι ηρεμησε.το προβλημα μου ειναι οτι καθε φορα που ειναι να ταισω το παιδι(εκτος αν δουλευω και δινουν απευθεις ξενο)την θηλαζω πρωτα και μετα περιμενω αν θα αρχισει να κλαει και της δινω το ξενο-ΑΛΛΑ πλεον εδω και 1μηνα περιπου δεν θελει πολυ ωρα να με θηλαζει πινει 5 λεπτα αντε 10 και τσαντιζεται κλαιει και δεν πινει-μαλακωνει η ρωγα μου δεν μπορει να την πιασει?κουραζεται να τραβαει γιατι εμαθε με την ευκολη καταποση του μπουκαλιου????τι να κανω?δε θελω να σταματησει να με θηλαζει!!πινω το τσαι της weleda και προσπαθω οσο το δυνατον περισσοτερα υγρα,προσεχω τι τρωω...τι να κανω?την θηλαζα αποκλειστικα χωρις ξενο γαλα μονο τις πρωτες πρωινες ωρες εδω και 2 μερες αρχιζει και θελει και ξενο και το παλευω με το ζορι να με θηλαζει βαζω λιγο πιπιλα ξεχνιεται ξαναδινω στηθος αλλαζω τα στηθη κτλ.....πεσμου την γνωμη σου σε παρακαλω...μια φιλη μου με διαφορα ενος μηνα και εκεινη το ιδιο επαθε και πλεον δε θηλαζει της το εκοψε!!!δε θελω να παθω το ιδιο...

αγλαιααααα Please help

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπέρα,

χρειάζομαι μια έγκυρη απάντηση για το εξής ερώτημα, ελπίζω κάποιος να μπορεί να με βοηθήσει: έχω το μωρό μου 7 ημερών και πήρα από το φαρμακείο μαγιά μπύρας σε κάψουλες, όπως αναφέρεται στην αρχή αυτού του θέματος. όμως ενώ η κα αγλαϊα αναφέρει ότι για να έχει αποτέλεσμα το συμπλήρωμα πρέπει να λαμβάνουμε 6γρ την ημέρα δηλαδή 12 κάψουλες, στο κουτί επάνω του συμπληρώματος γράφει ότι η δόση είναι από 1-6 κάψουλες την ημέρα. είμαι πολύ προβληματισμένη γιατί από τη μία θέλω να έχω αποτέλεσμα και από την άλλη φοβάμαι την υπερδοσολογία μην πάθω κάτι εγώ ή το μωρό.

Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ να βοηθήσει;;;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

καλησπέρα,

χρειάζομαι μια έγκυρη απάντηση για το εξής ερώτημα, ελπίζω κάποιος να μπορεί να με βοηθήσει: έχω το μωρό μου 7 ημερών και πήρα από το φαρμακείο μαγιά μπύρας σε κάψουλες, όπως αναφέρεται στην αρχή αυτού του θέματος. όμως ενώ η κα αγλαϊα αναφέρει ότι για να έχει αποτέλεσμα το συμπλήρωμα πρέπει να λαμβάνουμε 6γρ την ημέρα δηλαδή 12 κάψουλες, στο κουτί επάνω του συμπληρώματος γράφει ότι η δόση είναι από 1-6 κάψουλες την ημέρα. είμαι πολύ προβληματισμένη γιατί από τη μία θέλω να έχω αποτέλεσμα και από την άλλη φοβάμαι την υπερδοσολογία μην πάθω κάτι εγώ ή το μωρό.

Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ να βοηθήσει;;;;

Να σου ζήσει γλυκιά μου το μωράκι σου:-D

Η δοσολογία για την μαγιά είναι αυτή που γράφει για να έχει αποτέλεσμα, μικρότερη δοσολογία δεν θα κάνει τίποτα σε σχέση με την παραγωγή.

Επειδή όμως είσαι πολύ κοντά στον τοκετό και οι ορμόνες σου λειτουργούν υπερ της παραγωγής σου συνήθως δεν χρειάζεται κάποια παρέμβαση για την αύξηση της παραγωγής πέραν του ερεθίσματος που δέχεται το στήθος.

Αν θέλεις εκτιμώ καλύτερο να κουβεντιάσουμε λίγο τι ακριβώς σε προβληματίζει και θέλεις να πάρεις μαγιά..

Θα σε παρακαλούσα να απαντήσεις στις ερωτήσεις εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Καλημέρα κορίτσια και να σας ζήσουν τα μπουμπουκάκια.Έχω και εγώ μία απορία σχετικά με την επάρκεια γάλακτος και την διαδικασία παραγωγής.Η κουκλίτσα μου είναι 9 μηνών και θηλάσαμε αποκλειστικά μέχρι τον 7ο μήνα.Μετά μπήκαν μαζί με τον θηλασμό και οι στερεές τροφές,όλα καλά.Τις καθημερινές που δουλεύω,τρώει 3-4 γεύματα με γαλατάκι της μαμάς,ενώ τα Σαββατοκύριακα καθόμαστε πολλές ώρες το μεσημέρι,πράγμα που γουστάρουμε πολύ,όποτε αλλάζουν τα προγράμματα με τις στερεές τροφές και πίνει περισσότερο γάλα.Πίνει όμως πραγματικά περισσότερο γάλα και τι γίνεται με την αυξομείωση στους θηλασμούς που κάνω;Αυξάνεται το γάλα το Σαββατοκύριακο και ξαναμειώνεται τις καθημερινές;Τα φώτα σας παρακαλώ..(και από εσένα Αγλαία αν μπορείς παρακαλώ).

Υ.Γ. Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο άγχος για την μείωση παραγωγής μου ούτε για τα κιλά της μικρής.Απλώς επειδη είμαι πάντα χύμα με τα ωράρια προσπαθώ να καταλάβω αν κάνω καλά...

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Διαφημίσεις

Η δοσολογία για την μαγιά είναι αυτή που γράφει για να έχει αποτέλεσμα, μικρότερη δοσολογία δεν θα κάνει τίποτα σε σχέση με την παραγωγή.

Επειδή όμως είσαι πολύ κοντά στον τοκετό και οι ορμόνες σου λειτουργούν υπερ της παραγωγής σου συνήθως δεν χρειάζεται κάποια παρέμβαση για την αύξηση της παραγωγής πέραν του ερεθίσματος που δέχεται το στήθος.

Αν θέλεις εκτιμώ καλύτερο να κουβεντιάσουμε λίγο τι ακριβώς σε προβληματίζει και θέλεις να πάρεις μαγιά..

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που απάντησες. Σε βλέπω σα σανίδα σωτηρίας αυτή τη στιγμή. σήμερα είμαι χάλια ψυχολογικά. το μωράκι μου γεννήθηκε 3750 και βγήκε από το μαιευτήριο 3580. την τελευταία μέρα στο μαιευτήριο πήρε και 30 γραμμάρια. χτες ήρθε η παιδίατρος και τον ζύγισε και έδειξε 3530, ότι έχασε δηλαδή. μου είπε να τον ξαναζυγίσουμε σε 3 μέρες και βλέπουμε. πήρα σήμερα ζυγαριά και τον έδειξε 3500. ξέρω ότι από ζυγαριά σε ζυγαριά διαφέρει αλλά βλέπω και το στήθος μου πολύ πεσμένο τις 2 τελευταίες μέρες. σα να μου φαίνεται ότι στο μαιευτήριο και τις πρώτες μέρες εδώ είχα περισσότερο. και δεν είναι ιδέα μου γιατί επειδή και στο πρώτο μωρό μου ταλαιπωρήθηκα πολύ για να καταφέρω να θηλάσω έχω την εμπειρία και πάντα ό,τι σκεφτόμουν αποδεικνυόταν ότι ίσχυε. το μωρό λερώνει την πάνα του συνέχεια, κοιμάται πολύ, συχνά αναγκάζομαι να τον ξυπνάω στις 3 ώρες. χτες το βράδυ έδειχνε να πεινάει και να μην του φτάνει το στήθος. στο πρώτο παιδί το γάλα μου ήρθε στις 10 μέρες περίπου, είναι στο μόνο το οποίο ελπίζω. το θέλω τόσο πολύ και το παλεύω τόσο πολύ που λέω ότι είναι άδικο να το παλεύω τόσο πολύ και να μην το καταφέρω. συγγνώμη που σε ζάλισα αλλά χρειάζομαι βοήθεια και θεωρώ ότι όσο πιο πολλά στοιχεία δώσω τόσο καλύτερα μπορείς να μου δώσεις καμιά ιδέα. όσο για το συμπλήρωμα: θα έχω καμία παρενέργεια εγώ ή το μωρό αν πάρω τόσο μεγάλη δόση; μιλάμε για την διπλάσια...

απαντάω στις ερωτήσεις στο επόμενο μήνυμα.

χίλια ευχαριστώ για την προσοχή σου....

4opXp3.png 1cSqp3.png

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

Α. 39+4

Β. αγόρι

Γ. ΦΤ

Δ. επισκληρίδιος

Ε. 8,8 και 7,2

Ε. όχι

1. 12/04=3750

13/04=3690

14/04=3600

15/04=3550

16/04=3580

19/04=3550 (με διαφορετική ζυγαριά)

20/04=3500 (με διαφορετική ζυγαρια)

2. Περίπου 6 (αυτά που είναι ανά μία ώρα μετράνε ως διαφορετικά ή συνέχεια του προηγούμενου;

3. μόνο μητρικό θηλασμό

4. και 5. όχι

6 και 7. όχι αντλήσεις

8. πολλές, πάνω από 6 γιατί τον αλλάζω σε κάθε γεύμα και συνήθως είναι πολύ φουσκωμένη η πάνα, σα να έχει ουρήσει πάνω από μία φορές και κάνει και 1-2 ενώ τον έχω ανοιχτό και τον αλλάζω.

9. περίπου 4, ίσως και παραπάνω.

10. κοιμάται πολύ, συνήθως τον ξυπνάω εγώ για να φάει αλλά όταν τον ξυπνάω δείχνει να πεινάει πολύ. δε θα έπρεπε να έχει ξυπνήσει μόνο του αφού πεινούσε;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

Είναι συνηθισμένο τόσο μικρά μωρά να δυσκολεύονται να ξυπνήσουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πεινούν. Οπότε είναι καλή τακτική να τα ξυπνούμε κάθε 2-3 ώρες. Στοχεύουμε σε τουλάχιστον 8-12 θηλασμούς, το οποίο σημαίνει ότι δεν αφήνουμε πάνω από 3 ώρες τη μέρα και 4 τη νύχτα χωρίς θηλασμό. Οι ώρες μετρούν από την αρχή του ενός γεύματος ως την αρχή του επόμενου.

Προσφέρεις το ένα στήθος, ώστε το μωρό να πιεί αρκετά και να φτάσει στο λιπαρό γάλα και όταν το μωρό χάσει το ενδιαφέρον του για αυτό το στήθος, προσφέρεις και το άλλο. Επαναλαμβάνεις, όσο το μωρό συνεχίζει να ενδιαφέρεται. Αν αποκοιμιέται εύκολα, προσπάθησε να το ξυπνήσεις μιλώντας ή χαϊδεύοντας, αφήνοντας λιγότερα ρούχα, κάνοντας μαλάξεις, ώστε να παίρνει το γάλα με λιγότερο κόπο.

Οι πάνες πρέπει να είναι 6-8 βρεγμένες και 3-4 λερωμένες. Με βάση αυτό, φαίνεται ότι το μωρό παίρνει αρκετό γάλα, οπότε θα πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο και σε σένα και στο μωρό σου. Αν πιστεύεις ότι δεν παίρνει αρκετό γάλα, προσπάθησε να θηλάζεις συχνότερα. Τσέκαρε το με τον παιδίατρο εβδομαδιαία, πρέπει να έχει ανακτήσει το βάρος γέννησης στις 2-3 εβδομάδες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

Α. 39+4

Β. αγόρι

Γ. ΦΤ

Δ. επισκληρίδιος

Ε. 8,8 και 7,2

Ε. όχι

1. 12/04=3750

13/04=3690

14/04=3600

15/04=3550

16/04=3580

19/04=3550 (με διαφορετική ζυγαριά)

20/04=3500 (με διαφορετική ζυγαρια)

2. Περίπου 6 (αυτά που είναι ανά μία ώρα μετράνε ως διαφορετικά ή συνέχεια του προηγούμενου;

3. μόνο μητρικό θηλασμό

4. και 5. όχι

6 και 7. όχι αντλήσεις

8. πολλές, πάνω από 6 γιατί τον αλλάζω σε κάθε γεύμα και συνήθως είναι πολύ φουσκωμένη η πάνα, σα να έχει ουρήσει πάνω από μία φορές και κάνει και 1-2 ενώ τον έχω ανοιχτό και τον αλλάζω.

9. περίπου 4, ίσως και παραπάνω.

10. κοιμάται πολύ, συνήθως τον ξυπνάω εγώ για να φάει αλλά όταν τον ξυπνάω δείχνει να πεινάει πολύ. δε θα έπρεπε να έχει ξυπνήσει μόνο του αφού πεινούσε;;

Σταματάς άμεσα να ζυγίζεις το μωρό κάθε μέρα σου προκαλεί άγχος και αρνητική ψυχολογία:P

Οι πάνες δείχνουν ξεκάθαρα ότι το μωρό πέρνει το γάλα που πρέπει

Θέλουμε 8 απλά βρεγμένες πάνες (δεν μας νοιάζει το βάρος τους δηλ απλά η πάνα να έχει βραχεί ή διαφορετικά 6 καλά βρεγμένες δηλ. ρίχνεις 3 κουταλιές τις σούπας νερό σε μια καθαρή πάνα για να κατάλαβεις το βάρος που πρέπει να εχει)

Απο την 5 μέρα και μετά θέλουμε 3-4 κενώσεις στο μέγεθος μιας κουταλιάς της σούπας, σε όλες τις αποχρώσεις του κίτρινου ιδανικά με σποράκια μέσα (δείχνει ότι το μωρό πίνει το λιπαρό γάλα)

Τα γεύματα σας να είναι τουλάχιστον 8

Συμφωνώ απόλυτα με την Αμαρετο.

Δεν είναι όλα τα μωρά απαιτητικά. Για τις πρώτες 6 εβδομάδες θα έχεις εσύ το νου σου στα γεύματα όπως ακριβώς είπε η Αμαρέτο (3ώρες την ημέρα μαξ 4 ώρες τη νύχτα ο χρόνος μετράει απο τη αρχη του προηγουμενου γεύματος)

Για το βάρος

Θα ζυγίζεις το μωρό μια φορά την εβδομάδα στην ίδια ζυγαριά, στην ίδια θέση η ζυγαριά , την ίδια ώρα χωρίς ρούχα

Η ζυγαριά είναι απλά ενα εργαλείο να σε βοηθήσει να εντοπίσεις αν κάπου υπάρχει θέμα. Δεν πρέπει να ζυγίζεις κάθε μέρα το μωρό.

Θα ζυγίσεις το μωρό σου μια και καλή στις 27/4/2011 θα πρέπει να πληρσιάζει τα 3750 το βάρος γέννησης δηλ. (μερικά μωρά ανακτούν το βάρος γέννησης στις 3 εβδομάδες)

Απο εκεί και πέρα θέλεις απο 155-241 γρ την εβδομάδα κατά μέσο όρο

Δεν βλέπω τίποτα που θα πρέπει να σε ανησυχεί.

Πολύ περισσότερο δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις μαγιά μπύρας.

Συμπληρώματα αύξησης γάλακτος συστήνουμε μόνο όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.

Στην παρούσα φάση θα σου δημιουργήσει προβλήματα υπερπαραγωγής με αποτέλεσμα να κινδυνεύεις εσύ από μαστίτιδα και το μωρό να τρέφεται κυρίως με το πρώτο μη λιπαρό γάλα.(δεν είναι καλό αυτό γιατί θα ερεθιστεί το έντερο του, κολλικοί όχι καλή πρόσληψη βάρους με λίγα λόγια το πολύ δεν σημαίνει απαραίτητα καλό)

Χρειάζεσαι συμπλήρωμα αυτοπεποίθησης (όχι αύξησης γάλακτος) οπότε να μπαίνεις να μας τα λες και να σου απαντάμε:-D

Τι είναι ακριβώς αυτό που σε προβληματίζει????

Σου εύχομαι καλή συνέχεια :D

Σταματάς άμεσα να ζυγίζεις το μωρό κάθε μέρα σου προκαλεί άγχος και αρνητική ψυχολογία:P

Θέλουμε 8 απλά βρεγμένες πάνες (δεν μας νοιάζει το βάρος τους δηλ απλά η πάνα να έχει βραχεί ή διαφορετικά 6 καλά βρεγμένες δηλ. ρίχνεις 3 κουταλιές τις σούπας νερό σε μια καθαρή πάνα για να κατάλαβεις το βάρος που πρέπει να εχει)

Απο την 5 μέρα και μετά θέλουμε 3-4 κενώσεις στο μέγεθος μιας κουταλιάς της σούπας, σε όλες τις αποχρώσεις του κίτρινου ιδανικά με σποράκια μέσα (δείχνει ότι το μωρό πίνει το λιπαρό γάλα)

Δεν είναι όλα τα μωρά απαιτητικά. Για τις πρώτες 6 εβδομάδες θα έχεις εσύ το νου σου στα γεύματα όπως ακριβώς είπε η Αμαρέτο (3ώρες την ημέρα μαξ 4 ώρες τη νύχτα ο χρόνος μετράει απο τη αρχη του προηγουμενου γεύματος)

Για το βάρος

Θα ζυγίζεις το μωρό μια φορά την εβδομάδα στην ίδια ζυγαριά, στην ίδια θέση η ζυγαριά , την ίδια ώρα χωρίς ρούχα

Η ζυγαριά είναι απλά ενα εργαλείο να σε βοηθήσει να εντοπίσεις αν κάπου υπάρχει θέμα. Δεν πρέπει να ζυγίζεις κάθε μέρα το μωρό.

Θα ζυγίσεις το μωρό σου μια και καλή στις 27/4/2011 θα πρέπει να πληρσιάζει τα 3750 το βάρος γέννησης δηλ. (μερικά μωρά ανακτούν το βάρος γέννησης στις 3 εβδομάδες)

Στην παρούσα φάση θα σου δημιουργήσει προβλήματα υπερπαραγωγής με αποτέλεσμα να κινδυνεύεις εσύ από μαστίτιδα και το μωρό να τρέφεται κυρίως με το πρώτο μη λιπαρό γάλα.(δεν είναι καλό αυτό γιατί θα ερεθιστεί το έντερο του, κολλικοί όχι καλή πρόσληψη βάρους με λίγα λόγια το πολύ δεν σημαίνει απαραίτητα καλό)

Χρειάζεσαι συμπλήρωμα αυτοπεποίθησης (όχι αύξησης γάλακτος) οπότε να μπαίνεις να μας τα λες και να σου απαντάμε:-D

Σου εύχομαι καλή συνέχεια :D[/quote

κορίτσια καλημέρα,

ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας και τις συμβουλές σας, μου είναι πολύτιμες αυτή τη στιγμή.

απλά οι παιδίατροι μου είπαν ότι το βάρος γέννησης πρέπει να ανακτάται στις 10 ημέρες. έπειτα βλέπω το μωρό μου να τελειώνει και με τα δύο στήθη και να αναζητά με το στοματάκι του ακόμα γάλα, τρώει τα χέρια του, αν του βάλω το στήθος το ρουφάει με μανία αλλά γάλα δεν έχει...

επιπλέον πώς μπορώ να τον βάζω στο στήθος ανά 3 ώρες ξεκινώντας να μετράω από την αρχή του προηγούμενου γεύματος όταν τον κρατάω μία ώρα και παραπάνω στο στήθος;;;πχ σήμερα το πρωί τον ξεκίνησα στις 9 και τελειώσαμε (κάνοντας και διάλλειμμα να ρευτεί) στις 10:30. δηλαδή πρέπει να τον βάλω στις 12 στο στήθος;; μα δε θα έχει προλάβει να κατέβει καθόλου γάλα...

παίζει ρόλο λέτε στην παραγωγή το ότι αγχώνομαι και στεναχωριέμαι;;;

σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα:P

4opXp3.png 1cSqp3.png

Για το βάρος

Σου εύχομαι καλή συνέχεια :D[/quote

κορίτσια καλημέρα,

ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας και τις συμβουλές σας, μου είναι πολύτιμες αυτή τη στιγμή.

απλά οι παιδίατροι μου είπαν ότι το βάρος γέννησης πρέπει να ανακτάται στις 10 ημέρες. έπειτα βλέπω το μωρό μου να τελειώνει και με τα δύο στήθη και να αναζητά με το στοματάκι του ακόμα γάλα, τρώει τα χέρια του, αν του βάλω το στήθος το ρουφάει με μανία αλλά γάλα δεν έχει...

επιπλέον πώς μπορώ να τον βάζω στο στήθος ανά 3 ώρες ξεκινώντας να μετράω από την αρχή του προηγούμενου γεύματος όταν τον κρατάω μία ώρα και παραπάνω στο στήθος;;;πχ σήμερα το πρωί τον ξεκίνησα στις 9 και τελειώσαμε (κάνοντας και διάλλειμμα να ρευτεί) στις 10:30. δηλαδή πρέπει να τον βάλω στις 12 στο στήθος;; μα δε θα έχει προλάβει να κατέβει καθόλου γάλα...

παίζει ρόλο λέτε στην παραγωγή το ότι αγχώνομαι και στεναχωριέμαι;;;

σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα:P

Στις 15 μέρες θέλουμε να ανακτήσει βάρος γέννησης (τις πρώτες 4 μέρες το μωρό χάνει 4-7% του βάρους γέννησης απο την 5ή και μετά αρχίζει να παίρνει βάρος .......)

Ναι να το βάλεις στις 12 ......το στήθος δεν θα περιμένεις να γεμίζει για να βάλεις το μωρό. Δεν λειτουργεί έτσι.......

όσο βάζεις το μωρό το στήθος παράγει γάλα

Αν τελειώσει με το δεύτερο και ακόμα πεινάει βάζεις ξανά στο πρώτο. όση ώρα θηλάζεις απο το ένα στήθος στο άλλο παράγεται γάλα:)

θα παρακολουθείς το πηγούνι του μωρού για να καταλάβεις ότι καταπίνει γάλα

σου βάζω ένα βίντεο που φαίνεται το μωρό που πίνει καλά

http://s795.photobucket.com/albums/yy240/nbci/?action=view&current=Gooddrinking-1.mp4

και ένα βίντεο το οποίο ναι μεν καταπίνει αλλά και πιπιλάει αρκετά οπότε η μαμά το βοηθάει ασκόντας πίεση στο στήθος

http://s795.photobucket.com/albums/yy240/nbci/?action=view&current=28_hour_baby.mp4

Σήμερα ήπια 2 ποτήρια από το τσάι θηλασμού της weleda και φοβάμαι μήπως έδωσε κάποια γεύση η τριγωνέλλα στο γάλα μου και γι αυτό το μωρό δεν έχει όρεξη για γάλα εδώ και 4 ώρες... Μήπως όμως είναι λίγη η ποσότητα που περιέχεται στο τσάι και ανησυχώ άδικά...;

70kwp3.png

Στις 15 μέρες θέλουμε να ανακτήσει βάρος γέννησης (τις πρώτες 4 μέρες το μωρό χάνει 4-7% του βάρους γέννησης απο την 5ή και μετά αρχίζει να παίρνει βάρος .......)

Ναι να το βάλεις στις 12 ......το στήθος δεν θα περιμένεις να γεμίζει για να βάλεις το μωρό. Δεν λειτουργεί έτσι.......

όσο βάζεις το μωρό το στήθος παράγει γάλα

Αν τελειώσει με το δεύτερο και ακόμα πεινάει βάζεις ξανά στο πρώτο. όση ώρα θηλάζεις απο το ένα στήθος στο άλλο παράγεται γάλα:)

Κριστίνα μου είσαι θησαυρός. σε ευχαριστώ πολύ για όλα. το κακό είναι (και γιαυτό ανησύχησα και αγχώθηκα ότι ζύγισα το παιδί την 8η μέρα και δείχνει όχι μόνο να μην έχει πάρει αλλά ότι ακόμα έχανε. γιαυτό μου είπε η παιδίατρος που είναι και αυτή υπέρ του θηλασμού (έχει τρία παιδιά τα οποία θήλασε αποκλειστικά) να το ζυγίσουμε αύριο και να δούμε τι γίνεται. αυτό με αγχώνει, όχι τόσο ότι δεν ανάκτησε το βάρος του αλλά αν ακόμα χάνει δεν έχω περιθώριο.......

4opXp3.png 1cSqp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...