Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Recommended Posts

Ευχαριστώ!

Είναι το ίδιο πράγμα με το βατόμουρο δηλαδή; Γιατί έχω δει στη Χαλκιδική πολλές άγριες βατομουριές...

Θα το κοιτάξω όμως και στα καταστήματα βοτάνων, ελπίζω να έχουν φύλλα από άγριο σμέουρο ή τουλάχιστον από καλλιεργήσιμο βιολογικό.

Μου έστειλε μια γνωστή μου ένα Rich Milk Tea Blend από Αμερική (το φτιάχνει η ίδια) για να το χρησιμοποιήσω στο θηλασμό και πρόσεξα ότι το φύλο από σμέουρο είναι ένα από τα συστατικά μαζί με τη τσουκνίδα και διάφορα άλλα για τα οποία δεν έχω ιδέα ποια είναι η ελληνική τους ονομασία...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 572
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστώ!

Είναι το ίδιο πράγμα με το βατόμουρο δηλαδή; Γιατί έχω δει στη Χαλκιδική πολλές άγριες βατομουριές...

Θα το κοιτάξω όμως και στα καταστήματα βοτάνων, ελπίζω να έχουν φύλλα από άγριο σμέουρο ή τουλάχιστον από καλλιεργήσιμο βιολογικό.

Όχι, δεν είναι το ίδιο είδος με το βατόμουρο αν και ανήκουν στο ίδιο γένος Rubus

To βατόμουρο είναι το Rubus ulmifolius και μερικά άλλα είδη του ίδιου γένους

Στα αγγλικά το βατόμουρο είναι το blackberry

Από ότι καταλαβαίνω (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) σε πλήγωσε στην αρχή το μωρό, τώρα τοποθετείται σωστά αλλά εσύ λόγω των πληγών πονάς.

Ερωτήσεις:

1. Ο πόνος είναι υποφερτός ή όχι;

2. Τη κεραλοιφή τη γνωρίζεις;

Ναι, έτσι έγινε...Θεωρώ ότι τώρα τοποθετείται σωστά (προσέχω να είμαστε "κοιλιά με κοιλιά" και το αυτί του με τον ώμο και τον γοφό του σε μια ευθεία), ευτυχώς οι πληγές δεν έχουν επιδεινωθεί, παραμένουν όμως και σε συνδυασμό με το ότι τραβάει δυνατά, γιατί δε βρίσκει ροή, πονάει...

1. Ο πόνος είναι πιο οξύς στην αρχή, μετά μαλακώνει αλλά εξαφανίζεται μόνο όταν μειώνει την ένταση το μωρό (κοινώς ψιλοπιπιλάει).

2. όχι. εγώ χρησιμοποιώ την mammylan. Που μπορώ να την βρω την κεραλοιφή;;

ψυχραιμία!

Πριν σου δώσω οδηγίες για το τι θα κάνεις, καλό θα ήταν να γνωρίζω αναλυτικά την ιστορία θηλασμού με το πρώτο μωρό. Αυτό θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε χρόνο και να μην ψάχνουμε στα τυφλά.

Η ιστορία έχει ως εξής: ο πρώτος γεννήθηκε Παρασκευή, 17/10/08 και ζύγιζε 3.070. Είχα δηλώσει αποκλειστικό θηλασμό, πάλι μου πλήγωσε σχετικά νωρίς τις θηλές (χρησιμοποιούσα θηλές σιλικόνης προληπτικά και τελικά χειρότερα ήταν), αλλά συνέχιζα-ειδικά η δεξιά έβγαλε πολύ αίμα ήδη την επόμενη μέρα και δεν τον έβαζα απο κει για κάποιες μέρες. Ώσπου την Κυριακή, 19/10, τον είχα στο δωμάτιο αρκετές ώρες αλλά δεν ξυπνούσε για να φάει. Την άλλη μέρα το πρωί περνάει παιδίατρος και λέει ότι στις 12 και κάτι τη νύχτα το παιδί έκανε πυρετό 38,6, πρόκειται μάλλον για μικρή αφυδάτωση και συνιστά συμπλήρωμα. Φυσικά πανικοβλήθηκα, τον κράτησα όλη μέρα στο δωμάτιο και του έχωνα μπουκάλια...Κάτσαμε μια μέρα παραπάνω στο μαιευτήριο από μαλ... του παιδιάτρου (νόμιζε ότι ο πυρετός παρουσιάστηκε τα ξημερώματα της ημέρας εξόδου και όχι την προηγούμενη), τα νεύρα και η ψυχολογία η δική μου κουρέλια...οπότε γυρνώντας σπίτι αυτό που με ένοιαζε ήταν να του δίνω το ξένο γάλα του κανονικά (150ml/κιλό) και όχι να προσπαθήσω για θηλασμό (πάλι δεν είχα γάλα εννοείται και με όλα αυτά που είχαν γίνει, δεν είχα και καμία διάθεση να προσπαθήσω για τίποτα...), αν και το βάρος εξόδου ήταν τελικά καλό, μόνο 200gr έχασε. Τέλος πάντων, συνέχισα για καμιά 10ριά μέρες να τον βάζω λίγο στο στήθος, έτσι απλά για την "επαφή", αλλά η κύρια διατροφή του ήταν το ξένο γάλα.

Αυτά από μένα. Ελπίζω να είσαι ΟΚ με τις πληροφορίες που σου έδωσα.

Περιμένω την απάντησή σου.

Σε ευχαριστώ.

Ναι, έτσι έγινε...Θεωρώ ότι τώρα τοποθετείται σωστά (προσέχω να είμαστε "κοιλιά με κοιλιά" και το αυτί του με τον ώμο και τον γοφό του σε μια ευθεία), ευτυχώς οι πληγές δεν έχουν επιδεινωθεί, παραμένουν όμως και σε συνδυασμό με το ότι τραβάει δυνατά, γιατί δε βρίσκει ροή, πονάει...

1. Ο πόνος είναι πιο οξύς στην αρχή, μετά μαλακώνει αλλά εξαφανίζεται μόνο όταν μειώνει την ένταση το μωρό (κοινώς ψιλοπιπιλάει).

2. όχι. εγώ χρησιμοποιώ την mammylan. Που μπορώ να την βρω την κεραλοιφή;;

Πρόσεχε να ανοίγει καλά το στόμα του και η θηλή να φτάνει στην αρχή της μαλακής υπερώας: βάλε το χέρι σου στο στόμα σου και εντόπισε τη σκληρή υπερώα (πίσω από τα δόντια και μέχρι κάποιο σημείο). Εκεί που σταματά η σκληρή υπερώα και αρχίζει η μαλακή, τόσο βαθιά πρεπει να φτάνει η θηλή στο στόμα του παιδιού για να μην πονάς.

Για να εκπαιδεύσεις το παιδί να πιάνει σωστά τη θηλή, μπορείς να του δίνεις για πιπίλα το μικρό σου δάχτυλο με το μαλακό στραμένο προς τα πάνω (το νύχι προς τη γλώσσα). Το δάχτυλο θα πρέπει να φτάνει στην αρχή της μαλακής υπερώας.

Την κεραλοιφή την κάνεις μόνη σου. Θα χρειαστείς ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κερί μέλισσας (από κηροπωλείο ή μελισσοκόμο), είναι περίπου 8-10 γραμμάρια. Σε ένα μπρίκι βάζεις 50 ml ελαιόλαδο παρθένο και το κερί. Βάζεις το μπρίκι σε ένα κατσαρολάκι με νερό και το ζεσταίνεις. Δεν πρέπει να βράσει, αρκεί να ζεσταθεί τόσο που να λιώσει το κερί. Το κερί λιώνει στους 60 βαθμούς Κελσίου.

Ανακατεύεις το μίγμα με ένα καθαρό κουταλάκι και το αδειάζεις σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο (πχ από κρέμα προσώπου ή από μικρή μαρμελάδα). Όταν κρυώσει γίνεται μια μαλακή αλοιφή.

Τη βάζεις στη θηλή και τη θηλαία άλω μετά από κάθε θηλασμό και δεν την αφαιρείς πριν το θηλασμό.

Τέλος πάντων, συνέχισα για καμιά 10ριά μέρες να τον βάζω λίγο στο στήθος, έτσι απλά για την "επαφή", αλλά η κύρια διατροφή του ήταν το ξένο γάλα.
Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι ούτε την πρώτη φορά κατέβασες γάλα. Βέβαια, ο θηλασμός και τότε δεν ήταν αρκετός. Διερευνούμε λοιπόν δύο υποθέσεις. Η μία είναι να κατεβαίνει αργά το γάλα και η άλλη να είναι ανεπαρκής η γαλουχία.

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αυτό;

bre_nursing_inuse_l.jpg

Εκεί που σταματά η σκληρή υπερώα και αρχίζει η μαλακή, τόσο βαθιά πρεπει να φτάνει η θηλή στο στόμα του παιδιού για να μην πονάς.

..............................................

Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι ούτε την πρώτη φορά κατέβασες γάλα. Βέβαια, ο θηλασμός και τότε δεν ήταν αρκετός. Διερευνούμε λοιπόν δύο υποθέσεις. Η μία είναι να κατεβαίνει αργά το γάλα και η άλλη να είναι ανεπαρκής η γαλουχία.

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αυτό;

bre_nursing_inuse_l.jpg

Σχετικά με τον πόνο, πάμε καλά! Δεν είναι το ίδιο όπως τις προηγούμενες μέρες, μάλιστα θα έλεγα ότι περνάει σιγά σιγά...Το θέμα είναι ότι ο μικρός χάνει το ενδιαφέρον του για το στήθος, ενώ δεν του έχω αυξήσει το συμπλήρωμα...Συνεχίζω να του δίνω μόνο 60ml (το οποίο το στραγγίζει το κακόμοιρο) και μετά να τον βάζω στο στήθος, όποτε διαμαρτύρεται (μπουκάλι ξαναπαίρνει μόνο αν περάσουν 3-4 ώρες). Εκεί που τις προηγούμενες μέρες το προσπαθούσαμε για καμιά ώρα σε κάθε γεύμα, τώρα ένα μισάωρο και πολύ μας είναι. Αδύνατον να κάτσει παραπάνω!

Ναι, ούτε την προηγούμενη φορά κατέβηκε...Και επειδή αυτή τη φορά το μωρό έχει περάσει στο στήθος απείρως περισσότερη ώρα, από ότι το προηγούμενο, τείνω να πιστέψω ότι βρίσκομαι στη 2η περίπτωση (πόσο "απλώς αργά" να κατεβαίνει αυτό το γάλα πια??). Αυτή τη στιγμή, μόνο το αριστερό βγάζει, αν το πιέσω. Δεξιά δε βλέπω ιδιαίτερα πράγματα. Τι να πω...

Αυτό που βλέπω στη φωτό, πολύ ενδιαφέρον φαίνεται. Πού βρίσκεις κάτι τέτοιο? αποστειρώνεις μόνο το μπουκαλάκι?

Διαφημίσεις

Σχετικά με τον πόνο, πάμε καλά! Δεν είναι το ίδιο όπως τις προηγούμενες μέρες, μάλιστα θα έλεγα ότι περνάει σιγά σιγά... ετσι ειναι με τον καιρο περναει σιγα σιγα λιγο υπομονη θελει... το πρωτο λεπτο ειναι δυσκολο...μετα ο πονοσ μαλακωνει Το θέμα είναι ότι ο μικρός χάνει το ενδιαφέρον του για το στήθος, ενώ δεν του έχω αυξήσει το συμπλήρωμα...Συνεχίζω να του δίνω μόνο 60ml (το οποίο το στραγγίζει το κακόμοιρο) και μετά να τον βάζω στο στήθος, όποτε διαμαρτύρεται (μπουκάλι ξαναπαίρνει μόνο αν περάσουν 3-4 ώρες). Εκεί που τις προηγούμενες μέρες το προσπαθούσαμε για καμιά ώρα σε κάθε γεύμα, τώρα ένα μισάωρο και πολύ μας είναι. Αδύνατον να κάτσει παραπάνω!ισως να εχει δυναμωσει και να τραβαει πιο δυνατα με αποτελεσμα να περνει το γαλα σε λιγοτερο χρονο..δε σημενει οτι δεν θελει το στηθοσ

Ναι, ούτε την προηγούμενη φορά κατέβηκε...Και επειδή αυτή τη φορά το μωρό έχει περάσει στο στήθος απείρως περισσότερη ώρα, από ότι το προηγούμενο, τείνω να πιστέψω ότι βρίσκομαι στη 2η περίπτωση (πόσο "απλώς αργά" να κατεβαίνει αυτό το γάλα πια??).για να σε παρηγορησω και εμενα αργησε πολυ να κατεβει και ειχα ανησυχισει σχεδον στην 7ημερα οπου και γω εδινα συμπληρωμα γιατι πιστευα οτι δεν τον εφτανε επειδη εκλαιγε και δεν τον επερνε ο υπνοσ...λαθοσ μου οπου εφτησα αιμα μετα για να το κοψω....μην κανεισ αυτο το λαθοσ απλα δινε οσο πιο συχνα μπορεισ το στηθοσ σου στο παιδι και αυτο σιγα σιγα θα κατεβει περισσοτερο...να θυμασε στο θηλασμο ισχει ο νομοσ της προσφορα με τησ ζητησησ οσο ζηταει δινεισ και τοσο αυτο κατεβενει...μην απελπιζεσε λιγο υπομονη κανε και θα ανταμηφθεισ καλητερα να το κοψεισ σταδιακα το συμπληρωμα (γευμα παρα γευμα για παραδειγμα στην αρχη,την επομενη ενα λιγοτερο ημερησιοσ και παει λεγοντασ)και να δινεισ πιο συχνα στηθοσ ετσι ωστε σιγα σιγα να το κοψεισ και ετσι με το να δινεισ και συχνοτερα το στηθοσ θα κατεβει και πιο πολυ γαλα....εγω ετσι το εκαν παντοσ και τα καταφερα ειμαστε στον 6 μηνα αποκλιστικου θηλασμου...και συνεχιζουμε δυναμικα.... Αυτή τη στιγμή, μόνο το αριστερό βγάζει, αν το πιέσω. Δεξιά δε βλέπω ιδιαίτερα πράγματα. Τι να πω...

Αυτό που βλέπω στη φωτό, πολύ ενδιαφέρον φαίνεται. Πού βρίσκεις κάτι τέτοιο? αποστειρώνεις μόνο το μπουκαλάκι?

το χρησημοποιησα και αυτο οταν αρνιωταν το στηθοσ και εκνεβριζοταν που δεν χορτενε δινοντασ του το ξενο απο κει ωστε να ξεχεσει το μπιμπερο (το ευκολο δηλ)και να αποκτισει την υπομονη του παλυ για το στηθοσ με βοηθησε και αυτο πολυ..

εγω πηρα αυτο το σολινακι σκετο απο φαρμακιο και το εβαζα σε δικο μου μπουκαλι η με σηριγκα (εχει υποδοχη)το εριχνα σιγα σιγα

αλλα θα στα πει καλυτερα και η αγλαια που ειναι ειδηκοσ εγω ειμαι μια απλη μανουλα που παλεψα πολυ για να εγκατηστισω το θηλασμο αλλα και να κοψω το συμπληρωμα

αν το θεσ πραγματικα να εισαι σιγουρη οτι θα τα καταφερεισ εγω ετσι πιστευω...καλη τυχη και οτι θεσ ρωτα:-)

Σχετικά με τον πόνο, πάμε καλά! Δεν είναι το ίδιο όπως τις προηγούμενες μέρες, μάλιστα θα έλεγα ότι περνάει σιγά σιγά...Το θέμα είναι ότι ο μικρός χάνει το ενδιαφέρον του για το στήθος, ενώ δεν του έχω αυξήσει το συμπλήρωμα...Συνεχίζω να του δίνω μόνο 60ml (το οποίο το στραγγίζει το κακόμοιρο) και μετά να τον βάζω στο στήθος, όποτε διαμαρτύρεται (μπουκάλι ξαναπαίρνει μόνο αν περάσουν 3-4 ώρες). Εκεί που τις προηγούμενες μέρες το προσπαθούσαμε για καμιά ώρα σε κάθε γεύμα, τώρα ένα μισάωρο και πολύ μας είναι. Αδύνατον να κάτσει παραπάνω!

Ναι, ούτε την προηγούμενη φορά κατέβηκε...Και επειδή αυτή τη φορά το μωρό έχει περάσει στο στήθος απείρως περισσότερη ώρα, από ότι το προηγούμενο, τείνω να πιστέψω ότι βρίσκομαι στη 2η περίπτωση (πόσο "απλώς αργά" να κατεβαίνει αυτό το γάλα πια??). Αυτή τη στιγμή, μόνο το αριστερό βγάζει, αν το πιέσω. Δεξιά δε βλέπω ιδιαίτερα πράγματα. Τι να πω...

Σε μερικές περιπτώσεις το γάλα αργεί να κατέβει (δύο εβδομάδες ή λίγο περισσότερο) ή δεν έχουμε καθόλου το φαινόμενο παρόλο που η παραγωγή μπορεί σταδιακά να αυξηθεί και να καλύψει τις ανάγκες του μωρού.

Όταν δεν κατεβαίνει το γάλα, πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή γιατί μπορεί η παραγωγή να παραμείνει χαμηλή.

Το βοηθητικό σύστημα γαλουχίας της φωτογραφίας το βρίσκεις από τη medela και αποστειρώνεται και το μπουκαλάκι και τα σωληνάκια.

Το μπουκαλάκι το γεμίζεις με ξένο γάλα. Το θετικό είναι ότι το μωρό παραμένει στο στήθος και δίνει το ερέθισμα, οπότε η παραγωγή δεν μειώνεται και ίσως αυξάνεται.

Σε ποια πόλη βρίσκεσαι; Ίσως θα μπορούσε να σε στηρίξει κάποιος ενδοκρινολόγος.

• 4 εβδομάδες μετά...

Γέννησα την 1/12/2009 και από την αρχή ο θηλασμός, με δική μου επιμονή και με φετίχ του στήθους του μπέμπη (εκεί κοιμόταν, εκεί ξυπνούσε ... κυριολεκτικά), πήγε πολύ καλά. Τώρα που είμαστε στον 7ο μήνα, τρώει με ευχαρίστηση τη φρουτόκρεμα και την απογευματινή κρέμα, αλλά όχι ιδιαίτερα την κρεατοχορτόσουπα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν του αρέσει ιδιαίτερα, αλλά και γιατί εκείνη την ώρα θέλει να κοιμηθεί συνήθως και θέλει οπωσδήποτε να κοιμηθεί στι στήθος πίνοντας γάλα. Έτσι, μερικά μεσημέρια τρώει σχεδόν όλο το φαγητό του κι άλλες τρώει λίγο ή καθόλου, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύ, λίγο ή καθόλου γάλα. Το στήθος μου, όμως, εφόσον ισχύει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, υποθέτω δεν θα παράγει ικανοποιητική ποσότητα εκείνη την ώρα. Γι' αυτό γκρινιάζει θηλάζοντας. Μετά μπορεί να ξεχαστεί, βέβαια. Γκρινιάζει μερικές φορές και το βράδυ θηλάζοντας. Σταμάτησε να ξυπνάει τη νύχτα για γάλα στους 6 μήνες. Τώρα ξυπνάει που και που τη νύχτα κλαίγοντας και ησυχάζει με θηλασμό. Αλλά από 2 μηνών έχει πολυ φουσκωμένα ούλα και πόνο από οδοντοφυϊα και χρησιμοποιει το θηλασμό γενικά για παρηγοριά. Έτσι, δεν μπορώ ποτέ να είμαι σίγουρη για το αν κλαίει επειδή δεν χορταίνει ή επειδή πονάει. Πώς θα το καταλάβω αυτό; Υπάρχει περίπτωση να μην έχω πια αρκετό γάλα; Στην περίπτωση αυτή, τι να κάνω για να το αυξήσω; Παραθέτω τις ζυγίσεις από τη γέννηση ως τώρα. Δυστυχώς, δεν έχω ζύγιση από τη στιγμή που παρατήρησα αυτό το πρόβλημα.

1/12/2009 3600gr

5/12 3330gr

11/12 3400gr

22/12 4190gr

31/12 4460gr

1/2/2010 6000gr

2/3 6680gr

31/3 6980gr

3/5 7340gr

31/5 7780gr

(Τις κρέμες τις αρχίσαμε σιγά σιγά στην αρχή του 5ου μήνα)

KOLgp3.png

Γέννησα την 1/12/2009 και από την αρχή ο θηλασμός, με δική μου επιμονή και με φετίχ του στήθους του μπέμπη (εκεί κοιμόταν, εκεί ξυπνούσε ... κυριολεκτικά), πήγε πολύ καλά. Τώρα που είμαστε στον 7ο μήνα, τρώει με ευχαρίστηση τη φρουτόκρεμα και την απογευματινή κρέμα, αλλά όχι ιδιαίτερα την κρεατοχορτόσουπα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν του αρέσει ιδιαίτερα, αλλά και γιατί εκείνη την ώρα θέλει να κοιμηθεί συνήθως και θέλει οπωσδήποτε να κοιμηθεί στι στήθος πίνοντας γάλα. Έτσι, μερικά μεσημέρια τρώει σχεδόν όλο το φαγητό του κι άλλες τρώει λίγο ή καθόλου, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύ, λίγο ή καθόλου γάλα. Το στήθος μου, όμως, εφόσον ισχύει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, υποθέτω δεν θα παράγει ικανοποιητική ποσότητα εκείνη την ώρα. Γι' αυτό γκρινιάζει θηλάζοντας. Μετά μπορεί να ξεχαστεί, βέβαια. Γκρινιάζει μερικές φορές και το βράδυ θηλάζοντας. Σταμάτησε να ξυπνάει τη νύχτα για γάλα στους 6 μήνες. Τώρα ξυπνάει που και που τη νύχτα κλαίγοντας και ησυχάζει με θηλασμό. Αλλά από 2 μηνών έχει πολυ φουσκωμένα ούλα και πόνο από οδοντοφυϊα και χρησιμοποιει το θηλασμό γενικά για παρηγοριά. Έτσι, δεν μπορώ ποτέ να είμαι σίγουρη για το αν κλαίει επειδή δεν χορταίνει ή επειδή πονάει. Πώς θα το καταλάβω αυτό; Υπάρχει περίπτωση να μην έχω πια αρκετό γάλα; Στην περίπτωση αυτή, τι να κάνω για να το αυξήσω; Παραθέτω τις ζυγίσεις από τη γέννηση ως τώρα. Δυστυχώς, δεν έχω ζύγιση από τη στιγμή που παρατήρησα αυτό το πρόβλημα.

1/12/2009 3600gr

5/12 3330gr

11/12 3400gr

22/12 4190gr

31/12 4460gr

1/2/2010 6000gr

2/3 6680gr

31/3 6980gr

3/5 7340gr

31/5 7780gr

(Τις κρέμες τις αρχίσαμε σιγά σιγά στην αρχή του 5ου μήνα)

Στην θέση σου θα έκοβα την απογευματινή κρέμα και θα έδινα το απόγευμα την κρεατοχορτόσουπα. Αφού το μεσημέρι θέλει στήθος γιατί όχι. Το αφήνεις να κοιμηθεί και όταν ξυπνήσει του δίνεις το φαγάκι του και μετά θηλασμός ανεμπόδιστα. Στην ηλικία που είναι με δυο γεύματα στέρεων (φρούτα και κρεατοχορτόσουπα) και θηλασμός ανεμπόδιστα θα είναι μια χαρά. Αν θέλεις τρια γεύματα και θηλασμό πρωί και βράδυ είναι δρόμος προς απογαλακτισμό. Μέχρι το πρώτο έτος οι στέρεες λειτουργούν συμπληρωματικά του θηλασμού για να παίρνει το μωρό τις βιταμίνες και των σίδηρο, θερμιδικά(και όχι μόνο) το γάλα σου είναι ανώτερο από οποιαδήποτε κρέμα του εμπορίου..........δεν σημαίνει ότι το μωρό θα σταματήσει να ξυπνάει. Το ξύπνημα δεν είναι δείγμα ότι πρέπει να κάνεις κάτι να αυξήσεις το γάλα, το μωρό ξυπνάει για τον όποιο λόγο και στο στήθος ανακουφίζεται, αυτό δεν σημαίνει ότι το γάλα σου είναι λίγο.....

Διαφημίσεις

γεια σας κοριτσια ειμαι και γω καινουρια μανουλα και πολυ μπερδεμενη ακομα και τωρα που η μπεμπα μου θα γινει 3μηνων.ειχα παει σε σεμιναριο θηλασμου γιατι ηθελα παρα πολυ να θηλασω το μωρο μου ομως στο περιβαλλον μου δεν υπηρχε καποιος που να με στηριξει.η αληθεια ειναι οτι ο αντρας μου ειχε ολη την καλη διαθεση ομως οταν μετα απο 15ημερες αποκλειστικου θηλασμου(μετα απο γεννα) πηγαμε στην παιδιατρο το μωρο ειχε παρει μολις 300γρ. και θηλαζα 1,30 με 2ωρες.απογοητευθηκα και εγω και ο συζηγος.η παιδιατρος ειξε το βαρος σε μενα οτι κατι θα πρεπει να κανω γιατι το μωρο ειναι λιποβαρες.σκεφτηκα οτι μαλλον δεν εχω θρεπτικο γαλα και αποφασισα(με τη βοηθεια των γυρω μου) να τις δινω 2 φορες τουλαχιστον ξενο και αν δω οτι θηλαζα 2ωρο και πειναγε συμπληρωμα.εντωμεταξυ στην κλινικη μου ειπαν για το θηλαστρο και το χρησιμοποιω ακομη και τωρα.η μικρη παιρνει βαρος και ειναι κανονικη ομως δεν εχω σταματησει τελειως το ξενο γιατι φοβαμαι.....οι ευθυνες πεφτουν στην μητερα και ειμαστε και σε δυσκολη ψυχολογια.ισως αν ειχα διαβασει το forum απτην αρχη να μην κατεφευγα σε αυτες τις μεθοδους.μπραβο στην Αγλαια πολυ ενημερωμενη.

γεια σας κοριτσια ειμαι και γω καινουρια μανουλα και πολυ μπερδεμενη ακομα και τωρα που η μπεμπα μου θα γινει 3μηνων.ειχα παει σε σεμιναριο θηλασμου γιατι ηθελα παρα πολυ να θηλασω το μωρο μου ομως στο περιβαλλον μου δεν υπηρχε καποιος που να με στηριξει.η αληθεια ειναι οτι ο αντρας μου ειχε ολη την καλη διαθεση ομως οταν μετα απο 15ημερες αποκλειστικου θηλασμου(μετα απο γεννα) πηγαμε στην παιδιατρο το μωρο ειχε παρει μολις 300γρ. και θηλαζα 1,30 με 2ωρες.απογοητευθηκα και εγω και ο συζηγος.η παιδιατρος ειξε το βαρος σε μενα οτι κατι θα πρεπει να κανω γιατι το μωρο ειναι λιποβαρες.

Λυπάμαι αλλά η παιδίατρός σου σας δούλεψε εν γνώση της για να σας οδηγήσει σε αποθηλασμό.

Τα 300 γρ. είναι πολύ καλό βάρος για το πρώτο δεκαπενθήμερο!

σκεφτηκα οτι μαλλον δεν εχω θρεπτικο γαλα

Δεν υπάρχει μη θρεπτικό γάλα.

Υπάρχουν μόνο παιδίατροι που ενώ υπονομεύουν το θηλασμό των παιδιών μας με τον πιο ανήθικο τρόπο, λέγοντας ψέματα, εμείς συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε με τα χρήματα που τους δίνουμε.

εντωμεταξυ στην κλινικη μου ειπαν για το θηλαστρο και το χρησιμοποιω ακομη και τωρα.

Γιατί χρησιμοποιείς το θήλαστρο;

η μικρη παιρνει βαρος και ειναι κανονικη ομως δεν εχω σταματησει τελειως το ξενο γιατι φοβαμαι.....

Γιατί είσαι τόσο φοβισμένη;

οι ευθυνες πεφτουν στην μητερα και ειμαστε και σε δυσκολη ψυχολογια.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν και τις γνώσεις και τη διάθεση να σε στηρίξουν.

ισως αν ειχα διαβασει το forum απτην αρχη να μην κατεφευγα σε αυτες τις μεθοδους.

ΤΩΡΑ, ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ;

Μήπως είναι καιρός να υπερασπιστείς την υγεία του παιδιού σου αλλά και τη δική σου υγεία;

• 4 εβδομάδες μετά...
Λυπάμαι αλλά η παιδίατρός σου σας δούλεψε εν γνώση της για να σας οδηγήσει σε αποθηλασμό.

Υπάρχουν μόνο παιδίατροι που ενώ υπονομεύουν το θηλασμό των παιδιών μας με τον πιο ανήθικο τρόπο, λέγοντας ψέματα, εμείς συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε με τα χρήματα που τους δίνουμε.

Μήπως είναι καιρός να υπερασπιστείς την υγεία του παιδιού σου αλλά και τη δική σου υγεία;

το θηλαστρο το χρησιμοποιω γιατι η μικρη ενω καθεται στο στηθος και τρωει σταματαει και το στηθος το νιωθω ακομη να εχει οποτε το βγαζω για να μην μεινει.....το ξενο το τρωει μονο οταν βρισκομαστε σε εξωτερικο χωρο η''' σε επισκεψη...εψαξα και βρηκα καποιο βιολογικο απο φαρμακειο γιατι οταν διαβασα τι εχουν μεσα φρικαρα......φοβηθηκα γιατι δεν ηξερα τι πρεπει να κανω καλυτερο για το παιδι μου....δεν ειχα σωστη βοηθεια και εγω δεν ειχα τις γνωσεις να τουσ σταματησω.ακομη και την παιδιατρο.....εντωμεταξυ μου ειπαν οτο λογω ομαδα αιματος (ο-) εχω αραιο γαλα.γιαυτο το ανεφερα....(απο την αδελφη μιας φιλης που θηλαζε και το παιδι ηταν λιποβαρη για 3μηνες σχεδον)..τι να πω.....

επισης δειχνει να μην χορταινει.....σε 15' θελει παλι.μονο το πρωι που το στηθος ξεχειλιζει χορταινει.ακομη τωρα 3μερες δεν ειχα γαλα παρα μονο σταγονες(γυρω στα 40γρ) και η παιδιατρος μου ειπε να πιο περισσοτερο νερο γιατι μαλλον αφυδατωθηκα.τωρα ειμαι οκ

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα κορίτσια,

Αγλαΐα βοήθησε με σε παρακαλώ, είμαι και εγώ μια από τις πολλές μητέρες που δεν βγάζουν πολύ έως καθόλου γάλα. Εμείς στην αρχή πηγαίναμε καλά, όχι πολύ καλά, δεν ήμουν ποτέ από τις τυχερές μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά αλλά τουλαχιστον εδεινα στον αγγελουδι μονό 2 με τρία γεύματα ξένο και το υπόλοιπο από μένα. Ήθελα τόσο πολύ να θηλάζω αποκλειστικά και νόμιζα ότι είναι κάτι πολύ εύκολο, δεν ήξερα τις διασκολιες που έχει. Αγόρασα και εγώ ένα θήλαστρο τιε medial το swing και από το δεξί έβγαζα 70μλ με 100μλ, ανάλογος ενώ από το αριστερό 40μλ με 60μλ. Τώρα έχω φτάσει να βγάλω 30μλ με 40μλ και μαζί δεξί και αριστερό. Ρώτησα την παιδίατρο για το χάπι τις μαγιάς μπύρας και δεν ήξερε, μου είπε ότι θα ρωτούσε έναν φίλο της φαρμακοποιό και ακόμα δεν μου έχει απαντήσει (έχει περάσει ένας μήνας). Αγλαΐα σήμερα αγόρασα το χάπι τις μαγιάς μπύρας αλλά δεν είναι τις lanes είναι τις solgar και τρόμαξα λίγο και δεν τα πήρα ακόμα γιατί στην συσκευασία λέει ότι αν θηλάζετε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Αγλαΐα πες μου, μπορώ να τα πάρω, ποσά την ημέρα να πάρω, θα έχει επιπτώσεις αυτό στο παιδί γιατί έχει και βιταμίνη B12 και δεν ξέρω αν κάνει. Η φαρμακοποιός μου είπε να προσέχω στη λείψει τους, να ξεκινήσω με μικρή δώσει ( 2 την ημέρα, ενώ στη συσκευασία λέει το πολύ μέχρι 6 την ημέρα, και μετά από δυο τρις μέρες να την αυξήσω την δώσει στα 4 και πάει λέγοντας. Μου είπε να προσέξω τις αντιδράσεις του παιδιού στο συγκεκριμένο συμπλήρωμα και μην προκαλέσει κολικούς στο παιδί. Μήπως δεν πήρα το σωστό;

Ξέχασα να σας πω το αγγελουδι μου είναι 2 μηνών και 24 ήμερων.

Όσο αφόρα τον θηλασμό δεν είχα υποστήριξη από κανένας και αυτό είναι και το παράπονο μου με όλους που έχω γύρω μου, πάω να τρελαθώ, δεν θέλω να κόψω τον θηλασμό, βοηθήστε με τις εμπειρίες σας και Αγλαΐα με τις γνώσεις σου !!!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια,

Αγλαΐα βοήθησε με σε παρακαλώ, είμαι και εγώ μια από τις πολλές μητέρες που δεν βγάζουν πολύ έως καθόλου γάλα. Εμείς στην αρχή πηγαίναμε καλά, όχι πολύ καλά, δεν ήμουν ποτέ από τις τυχερές μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά αλλά τουλαχιστον εδεινα στον αγγελουδι μονό 2 με τρία γεύματα ξένο και το υπόλοιπο από μένα. Ήθελα τόσο πολύ να θηλάζω αποκλειστικά και νόμιζα ότι είναι κάτι πολύ εύκολο, δεν ήξερα τις διασκολιες που έχει. Αγόρασα και εγώ ένα θήλαστρο τιε medial το swing και από το δεξί έβγαζα 70μλ με 100μλ, ανάλογος ενώ από το αριστερό 40μλ με 60μλ. Τώρα έχω φτάσει να βγάλω 30μλ με 40μλ και μαζί δεξί και αριστερό. Ρώτησα την παιδίατρο για το χάπι τις μαγιάς μπύρας και δεν ήξερε, μου είπε ότι θα ρωτούσε έναν φίλο της φαρμακοποιό και ακόμα δεν μου έχει απαντήσει (έχει περάσει ένας μήνας). Αγλαΐα σήμερα αγόρασα το χάπι τις μαγιάς μπύρας αλλά δεν είναι τις lanes είναι τις solgar και τρόμαξα λίγο και δεν τα πήρα ακόμα γιατί στην συσκευασία λέει ότι αν θηλάζετε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Αγλαΐα πες μου, μπορώ να τα πάρω, ποσά την ημέρα να πάρω, θα έχει επιπτώσεις αυτό στο παιδί γιατί έχει και βιταμίνη B12 και δεν ξέρω αν κάνει. Η φαρμακοποιός μου είπε να προσέχω στη λείψει τους, να ξεκινήσω με μικρή δώσει ( 2 την ημέρα, ενώ στη συσκευασία λέει το πολύ μέχρι 6 την ημέρα, και μετά από δυο τρις μέρες να την αυξήσω την δώσει στα 4 και πάει λέγοντας. Μου είπε να προσέξω τις αντιδράσεις του παιδιού στο συγκεκριμένο συμπλήρωμα και μην προκαλέσει κολικούς στο παιδί. Μήπως δεν πήρα το σωστό;

Ξέχασα να σας πω το αγγελουδι μου είναι 2 μηνών και 24 ήμερων.

Όσο αφόρα τον θηλασμό δεν είχα υποστήριξη από κανένας και αυτό είναι και το παράπονο μου με όλους που έχω γύρω μου, πάω να τρελαθώ, δεν θέλω να κόψω τον θηλασμό, βοηθήστε με τις εμπειρίες σας και Αγλαΐα με τις γνώσεις σου !!!!

Για να έχεις καλύτερη βοήθεια, σε παρακαλώ απάντησε στις ερωτήσεις που υπάρχουν εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Η δοσολογία για τη μαγιά:

3 φορές την ημέρα από 7 ταμπλέτες αν είναι των 300 mg (οι περισσότερες μάρκες)

3 φορές τη μέρα από 4 ταμπλέτες αν είναι των 500 mg (solgar)

Εφόσον είναι απαραίτητη (θα φανεί από τις απαντήσεις που θα δώσεις στις παραπάνω ερωτήσεις) τη λαμβάνεις για 2 βδομάδες και μετά διακόπτεις για μια βδομάδα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλημέρα κορίτσια,

Αγλαΐα βοήθησε με σε παρακαλώ, είμαι και εγώ μια από τις πολλές μητέρες που δεν βγάζουν πολύ έως καθόλου γάλα. Εμείς στην αρχή πηγαίναμε καλά, όχι πολύ καλά, δεν ήμουν ποτέ από τις τυχερές μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά αλλά τουλαχιστον εδεινα στον αγγελουδι μονό 2 με τρία γεύματα ξένο και το υπόλοιπο από μένα.

Θα σε παρακαλούσα να γράψεις το πλήρες ιστορικό γιατί έτσι δεν καταλαβαίνω και πολλά.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι δεν θήλαζες σε όλα τα γεύματα. Υποθέτω ότι περιέμενες να γεμίσει το στήθος για να θηλάσεις. Αυτή η τακτικη μειώνει την παραγωγή. Αν το μωρό δεν μπαίνει σε όλα τα γεύματα στο στήθος δεν μπορείς να έχεις πλήρη παραγωγή.

Αγόρασα και εγώ ένα θήλαστρο τιε medialτο swingκαι από το δεξί έβγαζα 70μλ με 100μλ, ανάλογος ενώ από το αριστερό 40μλ με 60μλ. Τώρα έχω φτάσει να βγάλω 30μλ με 40μλ και μαζί δεξί και αριστερό.

Το θηλαστρο αυτή είναι ακατάλληλο για να υποστηρίξει τη γαλουχία.

Δεν κατάλαβα γιατί χρησιμοποιείς θηλαστρο. Δεν θηλάζεις σε κάποια γεύματα; Προσπαθείς να αυξήσεις την παραγωγή;

Μόνο τα νοσοκομειακά θήλαστρα που ενοικιάζονται μπορούν να σε βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής.

Ρώτησα την παιδίατρο για το χάπι τις μαγιάς μπύρας και δεν ήξερε, μου είπε ότι θα ρωτούσε έναν φίλο της φαρμακοποιό και ακόμα δεν μου έχει απαντήσει (έχει περάσει ένας μήνας).

για το ξένο γάλα όμως θα σου απαντούσε αμέσως!

Αγλαΐα σήμερα αγόρασα το χάπι τις μαγιάς μπύρας αλλά δεν είναι τις lanesείναι τις solgarκαι τρόμαξα λίγο και δεν τα πήρα ακόμα γιατί στην συσκευασία λέει ότι αν θηλάζετε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Η μόνη διαφορά είναι ότι είναι των 500 mg

H δοσολογία είναι 3 φορές την ημέρα από 4 ταμπλέτες τη φορά, σύνολο 12 το 24ωρο.

Μου είπε να προσέξω τις αντιδράσεις του παιδιού στο συγκεκριμένο συμπλήρωμα και μην προκαλέσει κολικούς στο παιδί.

Σε μερικά παιδιά δεν αρέσει η γεύση του και θηλάζουν λιγότερο. Αυτό είναι πρόβλημα αλλά θα το καταλάβεις αν δημιουργηθεί και θα διακόψεις τη μαγιά.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

41 εβδομάδες + 3 μερες

Β. Το φύλο του βρέφους

Αγοράκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Φυσιολογικός

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληριδιο

Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ναι εμφάνισε, η μέγιστη αν θυμάμαι καλά ήταν 16,3 και η ελαχίστη 12

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Όχι, για τον ίκτερο μόνο 2 μέρες

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Γεννήθηκε 3540 στις 5/05/10, την ημέρα της εξόδου από το μαιευτήριο ήταν 3480

8/06/10 – 4920 kg

8/07/10 – 6000 kg

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

6 με8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Στην αρχή προσπαθούσα σε όλα και επειδή πίστευα ότι δεν έχω γάλα του έδινα και συμπλήρωμα, είχα και την μάνα μου που μου έλεγε συνέχεια αφού δεν έχεις γάλα δώσε του συμπλήρωμα και τον μπούκωνα τον μικρούλι μου γάλα, σκεφτείτε ότι έτρωγε μέχρι να σαραντίσει πιο πολύ από τι τρώει τώρα, (γι΄αυτο και τα κιλά που πήραμε) μέχρι που πάθαμε παλινδρόμηση. Όταν έφυγε η μάνα από το σπίτι και στρώσαμε και εμείς έτρωγε 5-6 γεύματα από μένα και 2-3 γεύματα μπουκάλι. Του έδινα μπουκάλι γιατί έπιανα το στήθος μου και το αισθανόμουν άδειο και όταν έβαζα τον μικρό γκρίνιαζε, υπήρχαν φόρες λόγο της παλινδρόμησης δεν καθόταν, είχαμε και εντόνους κολικούς οπότε καταλαβαίνετε το τι γινόταν.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

90 με 120 μλ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

400 μλ με 600 μλ και το υπόλοιπο θηλασμός ( 30 – 45 λεπτά, σκεφτείτε όμως ότι έχω μονό 30μλ γάλα και από τους δυο μαστούς όποτε λογικό το καμάρι μου να ζητήσει και άλλο.)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Medela to swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

Τώρα άρχισα, εδώ και μια εβδομάδα έχω,

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

4 με 5 φορές

7β. ποιες ώρες αντλείτε και

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση.

Όταν δεν τον βάζω καθόλου στο στήθος γιατί πεινάει πολύ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 5-8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Από 0 εως 2 το πολυ

1) Δεν κατάλαβα γιατί χρησιμοποιείς θηλαστρο. Δεν θηλάζεις σε κάποια γεύματα;

Το θήλαστρο το χρησιμοποιούσα στην αρχή για να με βοηθήσει να μου βγάλει την θηλή από το αριστερό στήθος γιατί ήταν επίπεδη και επειδή είχαμε παλινδρόμηση και κολικούς μαζί κάποιες φόρες ο μικρός δεν καθόταν. Δεν το χρησιμοποιούσα συχνά, λίγες φορές, τώρα έχω αρχίσει συστηματικά.

2)Προσπαθείς να αυξήσεις την παραγωγή;

Ναι αυτό έκανα, στο γεύμα του που ήταν στις 22:00 η 23:00 του έδινα μπουκάλι και έλεγα να κρατήσω το γάλα για το βραδύ. ( χαζή ).

3)Μόνο τα νοσοκομειακά θήλαστρα που ενοικιάζονται μπορούν να σε βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής.

Που μπορώ να το βρω να το νοικιάσω και πόσο κοστίζει ξέρεται;

4)Η μόνη διαφορά είναι ότι είναι των 500 mg

H δοσολογία είναι 3 φορές την ημέρα από 4 ταμπλέτες τη φορά, σύνολο 12 το 24ωρο.

Άρα να τα πάρω χωρίς φόβο Αγλαΐα, γιατί η συσκευασία λέει 6, δεν θα αχώ πρόβλημα. Αυτό με τους κολικούς του παιδιού που μου είπε η φαρμακοποιός δεν ισχύ;

Σε πόσες μέρες θα δω βελτιώσει ( σήμερα έβγαλα όλη μέρα μονό 60 μλ και θήλασα 35 λεπτά)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

90 με 120 μλ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

400 μλ με 600 μλ και το υπόλοιπο θηλασμός

Το μωρό σου πίνει περίπου 1 λίτρο γάλα τη μέρα. Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι το μισό γάλα το παίρνει από σένα.

Πολύ καλη ποσότητα για το ότι δεν θηλάζεις όλα τα γεύματα.

( 30 – 45 λεπτά, σκεφτείτε όμως ότι έχω μονό 30μλ γάλα και από τους δυο μαστούς όποτε λογικό το καμάρι μου να ζητήσει και άλλο.)

Προφανώς αντλείς τόσο γάλα και γι αυτό νομίζεις ότι έχεις μόνο τόσο!

Λυπάμαι που είσαι τόσο παραπληροφορημένη. Αν το μωρό σου έπινε μόνο τόσο από σένα, θα έβαζε περίπου 600 γρ. το μήνα και όχι πάνω από ένα κιλό που έβαλε τον τελευταίο μήνα.

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Medelatoswing

Λάθος θήλαστρο. Αυτό το θήλαστρο είναι κατάλληλο μόνο για μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά και θέλουν να αποθηκεύσουν κάποιο γεύμα για τις ώρες που απουσιάζουν.

Μόνο με ένα νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης θα καταφέρεις να αυξήσεις την παραγωγή.

4 με 5 φορές

Θα θηλάζεις σε όλα τα γεύματα και θα προσπαθείς να αντλείς μετά από κάθε γεύμα ή τουλάχιστον 6 φορές το 24ωρο ΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΤΛΗΣΗΣ.

2)Προσπαθείς να αυξήσεις την παραγωγή;

Ναι αυτό έκανα, στο γεύμα του που ήταν στις 22:00 η 23:00 του έδινα μπουκάλι και έλεγα να κρατήσω το γάλα για το βραδύ. ( χαζή ).

Όσες περισσότερες ώρες μένει το στήθος χωρίς να θηλάσει, τόσο μειώνεται η παραγωγή.

3)Μόνο τα νοσοκομειακά θήλαστρα που ενοικιάζονται μπορούν να σε βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής.

Που μπορώ να το βρω να το νοικιάσω και πόσο κοστίζει ξέρεται;

Μόνο τα νοσοκομειακά

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

Άρα να τα πάρω χωρίς φόβο Αγλαΐα, γιατί η συσκευασία λέει 6, δεν θα αχώ πρόβλημα.

Αφού την έχεις πάρε την αλλά έχε το νου σου μήπως το μωρό αντιδράσει στη γεύση.

Αν δεν το έχεις ανοίξει, γύρισέ την πίσω και πάρε το fenugreek

Η δοσολογία γι αυτό είναι 3 φορές από 3, σύνολο 9 το 24ωρο. Στη συσκευασία γράφει πολύ λιγότερο αλλά δεν είναι δοσολογία για αύξησης της παραγωγής γάλακτος.

Αυτό με τους κολικούς του παιδιού που μου είπε η φαρμακοποιός δεν ισχύ;

Απάντησα.

Σε πόσες μέρες θα δω βελτιώσει ( σήμερα έβγαλα όλη μέρα μονό 60 μλ και θήλασα 35 λεπτά)

Σε 2-4 εβδομάδες

Amaretto σ΄ ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση σου.

Αγλαΐα, να ήξερες πόσο με βοήθησες, ψυχολογικά πάνω από όλα, για τα αλά περιμένω, στην πράξη.

1) Προφανώς αντλείς τόσο γάλα και γι αυτό νομίζεις ότι έχεις μόνο τόσο!

Ναι, αυτό πιστεύω, δεν ισχύ αυτό;

Σήμερα θα πάρω για το θήλαστρο, για πόσο διάστημα να το νοικιάσω, για όσο θέλω να θηλάσω;

Την μαγιά την ξεκίνησα από χθες, δεν έχω δει κάτι περίεργο ακόμα στον μικρό μου αλλά γιατί μου είπες ότι αν δεν τα έχω ανοίξει να τα πάω πίσω και να πάρω το fenugreek;

Να σου πω λοιπόν τι έκανα σήμερα, έβαλα τον μικρό μου και στα 7 του γεύματα στο στήθος και το αποτέλεσμα είναι το έξεις:

3:30 το πρωί 30 λεπτά

07:00 – 25 λεπτά – 120 συμπλήρωμα

10:30 – 10 λεπτά – 90 συμπλήρωμα

13:30 – 30 λεπτά – 90 συμπλήρωμα

15:50 – 20 λεπτά κοιμήθηκε για μίση ώρα

16:45 – 115 ( 25 μλ μητρικό + 90 συμπλήρωμα )

19:30 – 25 λεπτά

20:00 – 120 συμπλήρωμα

22:30 – 15 λεπτά – 120 συμπλήρωμα

Είναι προφανές ότι δεν τρώει από μένα και ότι δεν έχω γάλα, έτσι δεν είναι;

Να κάνω μια χάζι ερώτηση, παίζει ρόλο αν τα ροφήματα που πίνουμε ( νερά, χυμούς, γάλατα ) είναι κρύα η ζεστά για το γάλα;

1) Προφανώς αντλείς τόσο γάλα και γι αυτό νομίζεις ότι έχεις μόνο τόσο!

Ναι, αυτό πιστεύω, δεν ισχύ αυτό;

Δεν ισχύει για κανένα θήλαστρο. Βέβαια όσο χειρότερο το θήλαστρο τόσο λιγότερο το γάλα.

Όμως υπάρχουν και μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά και δεν καταφέρνουν να αντλήσουν καθόλου γάλα ή αντλούν ελάχιστο.

Οι μητέρες δεν είναι σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται στα μηχανήματα και ακόμη και το καλύτερο θήλαστρο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, από τις προδιαγραφές της εταιρείας λέγεται ότι μόνο στο 85% των μητέρων μπορεί να λειτουργήσει.

Για όλα τα υπόλοιπα θήλαστρα το ποσοστό είναι μικρότερο.

Σήμερα θα πάρω για το θήλαστρο, για πόσο διάστημα να το νοικιάσω, για όσο θέλω να θηλάσω;

Προπληρώνεις ένα μήνα, αν το κρατήσεις περισσότερο, χρεώνεσαι με τη μέρα. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Την μαγιά την ξεκίνησα από χθες, δεν έχω δει κάτι περίεργο ακόμα στον μικρό μου αλλά γιατί μου είπες ότι αν δεν τα έχω ανοίξει να τα πάω πίσω και να πάρω το fenugreek;

Το fenugreek είναι πιο αποτελεσματικό και δεν δημιουργεί τα προβλήματα που πιθανώς να δημιουργήσει η μαγιά.

Είναι προφανές ότι δεν τρώει από μένα και ότι δεν έχω γάλα, έτσι δεν είναι;

τρώει πολύ λίγο από σένα

θεωρώ ότι η μαγιά δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση

το καλύτερο θα ήταν να βρεις κάποιον γιατρό που γνωρίζει από θηλασμό για να εκτιμήσει αν μπορεί να σου χορηγήσει cilroton

Να κάνω μια χάζι ερώτηση, παίζει ρόλο αν τα ροφήματα που πίνουμε ( νερά, χυμούς, γάλατα ) είναι κρύα η ζεστά για το γάλα;

Δεν παίζει καμία σημασία.

Αγλαΐα σʼ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, μου έκανες την καρδία περιβόλι βεβαία αλλά αυτή είναι και η αλήθεια.

Σε έχω ζαλίσει αλλά να ρωτήσω όταν μου λες ότι το fenugreek είναι πιο αποτελεσματικό και δεν δημιουργεί τα προβλήματα που πιθανώς να δημιουργήσει η μαγιά , για πιο πρόβλημα μιλάμε, τις μυρωδιάς;

Να την συνεχίζω, τι να κάνω, η να πάρω το fenugreek;

1) τι γιατρό να βρω, τι ειδικότητα;

2) Με όσο ξέρω το cilroton είναι το σιρόπι για την ΓΟΠ έτσι δεν είναι και γιατί πιστεύεις ότι το χρειάζεται; ( Εκτός αν κάνω λάθος )

Να σου πω ότι χθες το βραδύ μετά από τόσες μέρες που βγάζω με το θήλαστρο έβγαλα 70μλ γάλα και σήμερα μέχρι στιγμής το πικ είναι 50μλ. Σε καλό δρόμο είμαι, έτσι δεν είναι, αφού με το ζόρι έβγαζα 20μλ με 30μλ.

Πιο θήλαστρο να πάρω το Symphony, Medela η το Lactina, Medela;

Σε έχω ζαλίσει αλλά να ρωτήσω όταν μου λες ότι το fenugreek είναι πιο αποτελεσματικό και δεν δημιουργεί τα προβλήματα που πιθανώς να δημιουργήσει η μαγιά , για πιο πρόβλημα μιλάμε, τις μυρωδιάς;

έγραψα και παραπάνω ότι σε μερικά μωρά δεν αρέσει η γεύση της μαγιάς, με το fenugreek δεν έχουν πρόβλημα

Να την συνεχίζω, τι να κάνω, η να πάρω το fenugreek;

το fenugreek είναι πιο αποτελεσματικό

μπορείς να παίρνεις ταυτόχρονα και τα δύο

1) τι γιατρό να βρω, τι ειδικότητα;

το Στέλιο Γρηγοράκη, είναι ενδοκρινολόγος και είναι ο μόνος που γνωρίζω να ξέρει το θηλασμό

ίσως υπάρχουν και άλλοι αλλά επειδή δεν είμαι βρίσκομαι στην Αθήνα, γνωρίζω ελάχιστους γιατρούς στην πόλη

2) Με όσο ξέρω το cilroton είναι το σιρόπι για την ΓΟΠ έτσι δεν είναι και γιατί πιστεύεις ότι το χρειάζεται; ( Εκτός αν κάνω λάθος )

είναι αντιεμετικό που έχει ως παρενέργεια την αύξηση της προλακτίνης

http://www.drjacknewman.com/help/Domperidone%20Getting%20Started.asp

Να σου πω ότι χθες το βραδύ μετά από τόσες μέρες που βγάζω με το θήλαστρο έβγαλα 70μλ γάλα και σήμερα μέχρι στιγμής το πικ είναι 50μλ. Σε καλό δρόμο είμαι, έτσι δεν είναι, αφού με το ζόρι έβγαζα 20μλ με 30μλ.

Πιο θήλαστρο να πάρω το Symphony, Medela η το Lactina, Medela;

Πολύ καλές ποσότητες για τώρα!

Το symphony με διπλό σύστημα άντλησης

Αν δεν το έχουν τότε το lactina, πάλι με διπλό σύστημα άντλησης και τους λες να σε ειδοποιήσουν μόλις έχουν symphony

τελικα Αγλαια απτην τελευταια φορα που μιλησαμε το παιδι μου με βοηθησε να μου φυγουν ολες οι φοβιες και οι προκαταληψεις των γυρω μου οτι το παιδι πρεπει να τρωει,πρεπει να παρει βαρος.....εδω και 1μηνα εχει επιλεξει μονη της να τρωει μονο στηθος και αυτο διαπιστωνεται εντονα απτο γεγονος οταν εχουμε βγει για βολτα της δινω μπιμπερο και προτιμα να μην φαει καθολου αν δεν της δωση στηθος......βεβαια μπορει και η ιδια να φαει πολυ καλυτερα αφου πιανει μονη της το στηθος......πολυ χαιρομαι.......

• 2 εβδομάδες μετά...

Αγλαία και κορίτσια καλησπέρα, παίρνω όπως είπαμε το fenugreek από την προηγούμενη Πέμπτη, 9 χάπια την ημέρα, αλλά νομίζω πως δεν λειτουργεί σε μένα :( πόση αύξηση πρέπει να δω; Αγλαία συνεχίζω το πρωτόκολλο όπως έχουμε πει, 9 ή 10 αντλήσεις την ημέρα (από 29/07), αλλά ακόμη βγάζω 20-25ml από κάθε στήθος κάθε 1,5-2 ώρες, άντε και 30ml σε κάποιες. Εν τω μεταξύ, βάζω και την μικρή 3-4 γεύματα στήθος -τη νύχτα και το πρωί που έχω πιο πολύ γάλα- στα οποία είμαι σίγουρη ότι δεν πιάνει πάντα καλά γιατί δεν ανοίγει καλά το στοματάκι της, μήπως φταίει και αυτό; όμως μετά κάνω πάντα άντληση..:? έχει νόημα να ξεκινήσω και το milk thistle, είδα ότι το έχει και αυτό η solgar, μήπως δω κάποιο αποτέλεσμα και με τα δύο; αλλά τι αποτέλεσμα πρέπει να δω; :confused:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...