Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οικολογικές βαφές τοίχου

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Μιας και δεν βρήκα παρόμοιο θέμα μετά από μια αναζήτηση που έκανα, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζεται κάποια μάρκα βαφών τοίχου που να είναι οικολογικά για να βάψουμε το δωμάτιο του μπέμπη...έχω ακούσει ότι πρέπει να αποφεύγουμε βαφές με μόλυβδο σωστά?

Και να μπορείτε να μου πείτε και που θα τα βρω θα σας ήμουν υπόχρεη.

:wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Καλημερα,jen.Νομιζω οτι σε οποιο μαγαζι και αν πας με χρωματα και ζητησεις οικολογικες μπογιες θα σου δωσουνε.Εγω ετσι εκανα και μου δωσανε καποια προσπεκτους με δειγματα χρωματων-οτι χρωμα βλεπεις,αυτο θα ειναι και στη πραγματικοτητα,μιας και φτιαχνονται απο προγραμμα τα χρωματα-και εμεινα απολυτα ευχαριστημενη.Παντως περιμενα να μη μυριζουν οι οικολογικες μπογιες αλλα εχουν και αυτες τη μυρωδια τους!!

n10D.jpg.png

Η ζωη δε μετριεται με τον αριθμο των στιγμων που περνουμε αναπνοη,αλλα με τον αριθμο των στιγμων που μας κοβεται η αναπνοη!!!

Αυτές τις μέρες βάφει ο άντρας μου το σπίτι και πήραμε οικολογικές μπογιές από μαγαζί της γειτονιάς. Ξεκίνησε να βάφει με παλαιότερη άσπρη μπογιά που είχε περισσέψει και δεν ήταν οικολογική και όταν τελείωσε η μη οικολογική χρησιμοποίησε την οικολογική. Είδα ότι ναι μεν μυρίζει η οικολογική μπογιά, αλλά η μυρωδιά της μη οικολογικής είναι αρκετά πιο έντονη. Επίσης είπε στο κατάστημα ότι τα σκούρα/έντονα χρώματα δεν βγαίνουν οικολογικά, σε αντίθεση με τα ανοιχτά/παλ χρώματα.

Καλημέρα και από εμένα. Εμείς βάψαμε όλο το σπίτι πρόσφατα με οικολογικές μπογιές της ΒΙΒΕΧΡΩΜ οι οποίες βγήκαν πολύ καλές (το χρωμα διαλύεται με νερό και όχι νεφτι και ετσι δεν μυριζαν σχεδόν καθόλου). Ξερω όμως ότι όλες οι εταιρείες πλέον βγαζουν οικολογικές μπογιές. Σε όλα τα χρωματοπωλεία αλλά και στο Praktiker μπορείς να βρεις..

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Βρε κορίτσια να σας ρωτήσω κάτι επείγον:

Σε τι διαφέρουν οι οικολογικές από τις μη οικολογικές μπογιές? Μόνο στο ότι μυρίζουν στην αρχή πιο έντονα???

Γιατί εγώ θέλω να βάψω το δωμάτιο σε πιο σκούρα χρώματα που δεν βγαίνουν σε οικολογικά και λεώ να πάρω μη οικολογικές τελικά...Θα έχει αυτό κάποια επίπτωση στην υγεία του μωρού μου?? Ρώτησα ήδη και μου είπαν ότι δεν έχουν μόλυβδο ούτως ή άλλως ούτε οι συμβατικές μπογιές της ΒΙΒΕΧΡΩΜ...

Σας παρακαλώ διαφωτίστε με....

gwggp2.png ISWTp2.png

Εμείς βάψαμε πρόσφατα όλο το σπίτι, με βιτεξ και ήταν όλο το χρωματολόγιο οικολογικό, δεν είχαν αμμωνία τα χρώματα. Απο ότι μας είπε ο μπογιατζής απλά κάποιες το γράφουν οτι είναι οικολογικές γιατι τραβάει περισσότερο τον αγοραστή.

cceXp3.png

pcTFp3.png

Διαφημίσεις

Jen. να σου πω πως εχουν τα πραγματα μιας και εχω ασχοληθει με το ειδος :D

Οικολογικά χρωματα βγαζουν πλεον πολλες εταιρείες στην Ελλάδα ΑΛΛΑ μονο σε λευκο χρωμα . Τα παλ χρωματα γινονται με λιγες σταγόνες συμβατιου χρωματος που δεν επηρεάζει την γενικη συσταση του χρωματος .

Η διαφορα του οικολογικου με το μη οικολογικο δεν ειναι ουτε στην μυρωδιά ουτε στη διαλυτοτητα . Τα πλαστικά χρωματα παντα με νερο διαλυονταν .

Αν εσυ θελεις πολυ σκουρο χρωμα αναγκαστικά θα πάρεις συμβατικό χρωμα γιατι ειπαμε δεν βγάζουν σε χρωματα , ειναι ασύμφορο γιατι δεν διακινουντε τοσο πολυ .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Jen. να σου πω πως εχουν τα πραγματα μιας και εχω ασχοληθει με το ειδος :D

Οικολογικά χρωματα βγαζουν πλεον πολλες εταιρείες στην Ελλάδα ΑΛΛΑ μονο σε λευκο χρωμα . Τα παλ χρωματα γινονται με λιγες σταγόνες συμβατιου χρωματος που δεν επηρεάζει την γενικη συσταση του χρωματος .

Η διαφορα του οικολογικου με το μη οικολογικο δεν ειναι ουτε στην μυρωδιά ουτε στη διαλυτοτητα . Τα πλαστικά χρωματα παντα με νερο διαλυονταν .

Αν εσυ θελεις πολυ σκουρο χρωμα αναγκαστικά θα πάρεις συμβατικό χρωμα γιατι ειπαμε δεν βγάζουν σε χρωματα , ειναι ασύμφορο γιατι δεν διακινουντε τοσο πολυ .

Λαμπρινή σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Και σε τι έγκειται η διαφορά τους τότε??? όσο και αν διάβασα στο ιντερνετ τελικά δεν έβγαλα ασφαλή άποψη...

πάντως ψάχνοντας βρήκα εταιρείες που βγάζουν οικολογικά χρώματα σε έντονα χρώματα...αύριο το πρωί θα τηλεφωνήσω σε όσες μπορώ να πάω να τα δω και από κοντά (όσες από αυτές τελικά όντως κάνουν έντονα οικολογικά). Δες σε αυτό το site που κάτω έχει μια λιστα με εταιρείες...έχεις άποψη για καμιά από αυτές?

http://www.buildings.gr/greek/eksoplismos/oikologika_ilika/ipiaschimiasikologikachromata.htm

gwggp2.png ISWTp2.png

Οπως κατάλαβες ειναι μουφα το οικολογικο χρωμα ! Ασε τα ISO κλπ ειναι σταχτη στα ματια .

Τελος παντων στο θέμα μας τα Brillux ειναι πολυ καλά χρωματα !!!

VgL7.jpgIgLdp2.png

Οπως κατάλαβες ειναι μουφα το οικολογικο χρωμα ! Ασε τα ISO κλπ ειναι σταχτη στα ματια .

Τελος παντων στο θέμα μας τα Brillux ειναι πολυ καλά χρωματα !!!

Μάλιστα...τι να πω κόντεψα να πιαστώ κότσος...δηλαδή δεν θα κάνω κακό στο παιδάκι μου αν το βάψω με συμβατικό το δωμάτιο ε? Και στο πρακτικερ αυτό μας είπαν ότι η διαφορά είναι μόνο στην μυρωδιά την ώρα της βαφής και ότι το συμβατικό θέλει πιο πολύ καιρό για να φύγει η πρώτη βρώμα (σιγά τα αυγά δηλαδή) αλλά δεν ήξερα αν έπρεπε να τους πιστέψω...σε ευχαριστώ πάντως με έβγαλες από μεγάλο δίλημμα...

όσον αφορά στα brillux είναι συμβατικά έτσι? (γιατί μέσα στο link που σου έδωσα τα αναφέρει σαν οικολογικά και μπερδεύτηκα)

gwggp2.png ISWTp2.png

όσον αφορά στα brillux είναι συμβατικά έτσι? (γιατί μέσα στο link που σου έδωσα τα αναφέρει σαν οικολογικά και μπερδεύτηκα)

Δεν ξέρω αν τα χουν χαρακτηρισει οικολογικά . Αυτο που ξερω ειναι οτι ειναι χρωματα με μεγαλη καλυπτικότητα , που μπορεις να τα σαπουνίζεις , στρωνουν εύκολα ...

Καλη ευκολια να έχεις και να φτιαξεις τελειο το δωματιο του μωρου σου :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Τι γνωρίζετε για τα χρώματα Dulux?

Βρήκαμε ωραίες αποχρώσεις αυτής της εταιρείας η οποία είναι πολύ πιο ακριβή από άλλες αλλά δεν καταλαβαίνω το γιατί... :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Η VECHRO είναι μία από τις εταιρείες που έχουν πιστοποιημένα οικολογικά χρώματα.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το πιο χαρακτηρίζεται οικολογικό χρώμα στο παρακάτω λινκ.

Γράφει ενδιαφέροντα πραγματάκια.

http://www.vechro.gr/ColoursInfoDetails.asp?ITMID=239&LANG=GR

Επίσης νομίζω ότι η βιβεχρώμ είναι ελληνική εταιρεία ενώ η DULUX είναι πολυεθνική και ίσως να έχει να κάνει με τις τιμές....

Evi σε ευχαριστώ, το είχα διαβάσει ήδη αυτό το λινκ σχετικά με τη VECHRO αλλά ούτε αυτό ούτε άλλα αναφέρουν πουθενά από τι μας προστατεύουν...εκτός από τον τρόπο παραγωγής τους που είναι οκ οικολογικός, δεν αναφέρει καμιά εταιρεία με οικολογικά χρώματα ότι είναι καλύτερα να ζεις σε δωμάτιο που έχει βαφεί οικολογικά για τους τάδε λόγους...αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.

btw βρήκα ένα ωραίο λινκ http://www.dulux.gr/el/c_mp_index.html σε παλιότερα θέμα σχετικά με χρώματα στο φορουμ και ενθουσιάστηκα...τελικά μάλλον θα πάμε να πάρουμε αύριο χρώματα dulux...διάβασα και αλλού ότι είναι από τα καλύτερα έχουν μεγάλη καλυπτικότητα σε σχέση με άλλα οπότε ίσως και για αυτό η τιμή.

gwggp2.png ISWTp2.png

Οι Dulux όντως είναι πολύ ωραίες μπογιές. Τις έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και ήταν άψογες!Και απο καλυπτικότητα, και απο αποχρώσεις έχει φανταστικά χρώματα!

cceXp3.png

pcTFp3.png

• 9 months later...

Οικολογικές βαφές vs Φυσικές βαφές.

Οι οικολογικές βαφές είναι αυτές των διαφόρων γνωστών εταιριών, τις οποίες αναφέρατε παραπάνω.

Οι φυσικές βαφές, αντίθετα από τις οικολογικές, κατασκευάζονται από φυσικές πρώτες ύλες μ-ό-ν-ο.

Είναι πολύ λίγα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα,

είναι η πλέον ασφαλής επιλογή (προφανώς),

υπάρχουν σε διάφορα έντονα χρώματα,

έχουν πολύ γήινες αποχρώσεις,

είναι πολύ σταθερές και με μεγάλη αντοχή.

Παρακαλώ, διορθώστε αν κάνω λάθος.

Προσωπικά, τις λατρεύω.

• 2 εβδομάδες μετά...

Κλειώ,

δεν γνωρίζω να σου απαντήσω διότι δεν έχει χρειαστεί ως τώρα να αγοράσω χρώματα τοίχου.

Η πληκτρολόγιση στο google θα δώσει περισσότερες πληροφορίες από όσες μπορώ να δώσω εγώ.

Πληκτρολόγισα στην αναζήτηση google τις φράσεις

-φυσικά χρώματα

-non-toxic paints.

Ορίστε μερικά αποτελέσματα:

2 εταιρίες :

http://www.auro.gr/

http://www.biopin.de/gr/

πολύ χρήσιμη ιστοσελίδα με πληροφορίες και λίστα με εταιρίες:

http://www.eartheasy.com/live_nontoxic_paints.htm

οι πληροφορίες της ελληνικής wikipedia:

http://el.wikipedia.org/wiki "οικολογικά χρώματα" ή "φυσικά χρώματα"

τι είναι τα φυσικά χρώματα, από Ν. Γιαννακόπουλο:

http://www.bio.gr/print.php?act=viewProd&productId=24

τι είναι τα φυσικά χρώματα, από εταιρία Auro:

http://www.auro.gr/index.php?act=viewProd&productId=19

Ps. Ωραία εικόνα έχεις βάλει!

• 7 months later...

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι στον 29ο μήνα της εγκυμοσύνης, και αντιμετωπίζω ένα σοβαρό (κατά τη γνώμη μου) πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθειά σας, εάν γνωρίζετε κάτι να με βοηθήσει.

Βάψαμε το δωμάτιο του μικρούλη μας αρχές Απριλίου με σκοπό να τα έχουμε όλα έτοιμα από νωρίς για να μην αγχωθούμε στο τέλος. Χρησιμοποιήσαμε βαφές status και διάλεξα χρώματα κιτρινωπά. Διχρωμία, ανοικτό παλ κίτρινο από τη μέση και πάνω και σκούρο (κροκί) από τη μέση και κάτω. Δυστυχώς όπως πολύ σωστά διάβασα και παραπάνω τα σκούρα χρώματα δεν βγαίνουν σε οικολογικά και έτσι πήρα το σκούρο σε συμβατικό, μετά από διαβεβαίωση του χρωματοπώλη ότι τώρα ποιά οι μπογές δεν περιέχουν αμμωνία και είναι όλες υγιεινές.

Το πρόβλημα είναι ότι 1,5 μήνα μετά και αφού η μυρωδιά της μπογιάς είχε φύγει, το δωμάτιο άρχισε να βρωμάει. Και μιλάω για πραγματική μπόχα... σαν κάτι χαλασμένο ή σαν ποδαρίλα. Πήγα πίσω στο χρωματοπώλη και μου είπε ότι μετά από άλλο ένα παράπονο που του έγινε επικοινώνησε με το εργοστάσιο στη Φιλλανδία και του είπανε τα εξής : Προσπαθήσανε να κάνουνε τα χρώματα πιο οικολογικά αφερόντας κάποια επιβλαβή συστατικά από τη συγκεκριμένη χρωστική (του κίτρινου), μετά από αυτή την επεξεργασία το αποτέλεσμα ήταν αυτή η μπόχα. Με διαβεβαίωσε ότι δεν ήταν ανθυγιεινό αλλά και εκείνος δεν ήξερε να μου πεί τίποτε παραπάνω. Περιμένανε τους ελέγχους από το εργοστάσιο.

Το θέμα είναι ότι εμείς δεν μπορούσαμε να περιμένουμε και πήγαμε σε ένα άλλο μαγαζί και πήραμε το ίδιο χρώμα από την Benjamin Moor που μας είπανε ότι είναι καλό. Το αποτέλεσμα το ίδιο. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι ακόμα και να πώ ότι αλλάζω χρώμα αντιμετωπίζω το εξής... όλα τα συγγενή χρώματα (σομόν, πορτοκαλί, λαχανί, πράσινο κτλ) έχουν βάση την ίδια χρωστική, επομένως και το ίδιο πρόβλημα. Και δεν μπορώ να αλλάξω τελείως πχ σε μπλε γιατί έχω αγοράσει τα πάντα με βάση το κίτρινο.

Έχω αγχωθεί πάρα πολύ γιατί ο χρόνος περνάει και δεν μπορώ να προχωρήσω στο δωμάτιο, είναι όλα σκεπασμένα με νάυλον μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε και λύση δεν βρίσκουμε.

Το τελευταίο που μας προτείνανε σαν έσχατη λύση είναι να περάσουμε τους τοίχους με διάφανο βερνίκι σατινέ (γυαλιστερό). Αυτό θα καλύψει τα πάντα.

Το θέμα είναι ότι μαζί θα καλύψει και τους πόρους του τοίχου με αποτέλεσμα να μην αναπνέει (τουλάχιστον το μισό). Είναι αυτό υγιεινό για το μωράκι μας??? Και πώς θα είναι με τους τοίχους να γυαλίζουν σαν μάρμαρο??? Πραγματικά έχω απελπιστεί και δεν ξέρω που να απευθυνθώ για μια υπεύθυνη γνώμη. Εάν περάσουμε το δωμάτιο με βερνίκι και αποδειχτεί λάθος, μετά θα πρέπει να τρίψουμε τους τοίχους. Φαντάζομαι ξέρετε τι συνεπάγεται αυτό...

Όποια μανούλα γνωρίζει ο,τιδήποτε για το θέμα που μπορεί να βοηθήσει θα με υποχρέωνε...

PuMep3.png?UOeroVFC

Το τελευταίο που μας προτείνανε σαν έσχατη λύση είναι να περάσουμε τους τοίχους με διάφανο βερνίκι σατινέ (γυαλιστερό). Αυτό θα καλύψει τα πάντα.

Απορω ποιος σας το προτεινε αυτο???:roll: Μα ειναι επαγγελματιες αυτοι οι ανθρωποι???

Το βερνικι ειναι οτι χειροτερο μπορεις να βαλεις σε εναν τοιχο και δεν θα συζητησω καν τι μπορει να κανει σε ενα παιδικο δωματιο. Αν σου φαινοταν ασχημη η μυρωδια της πρωτης μπογιας, του βερνικιου θα κανει να φυγει μηνες. Ασε που απλα θα καταστρεψεις τον τοιχο σου. Μην το σκεφτεις καν και μην ξαναπας σε αυτον που σου το προτεινε.

Εμεις βαψαμε ολο το σπιτι με πραγματικα οικολογικα χρωματα Auro. Ολα τα αλλα που αναφερθηκαν εδω λεγοναται οικολογικα αλλα ειναι παραπλανητικο καθως αυτο που κανουν ειναι οτι ειναι απλα ελεγμενα για να ειναι οι εκπομπες VOC μεσα στους κανονισμους της ΕΕ. VOC ειναι τα στοιχεια που θα υπαρξουν στον αερα του σπιτιου μετα το βαψιμο. Στα χρωματα που αναφερατε θα υπαρχουν εκπομπες VOC αλλα ειναι εντος οριων. Προσεξτε, οχι μηδενικες ή χαμηλες, απλα εντος κανονισμου.Το οικολογικο σηματακι που βλεπετε στα βιβεχρωμ κλπ, αυτο σημαινει, τιποτα αλλο. Πρεπει να λεει του κουτι 0% VOC για να ειναι πραγματικα οικολογικο.

Τα Auro εχουν 0% εκπομπες και ειναι φτιαγμενα εξ'ολοκληρου απο φυσικα υλικα. Το σπιτι οταν το βαψαμε μυριζε πορτοκαλι! γιατι εχει σαν βαση το αιθεραιο ελαιο πορτοκαλιου!

Υπαρχει σε λευκο χρωμα και παιρνεις ειδικες χρωστικες για να φτιαξεις τις αποχρωσεις που θελεις. Δεν ηταν πολυ δυσκολο.

Τα θετικα ειναι οτι ξερεις οτι εχεις ενα πραγματικα φυσικο χρωμα σπιτι σου που δεν θα επιβαρυνει την ατμοσφαιρα του χωρου με κακους ρυπους. Το αρνητικο ειναι οτι δεν υπαρχουν ετοιμες αποχρωσεις και το γεγονος οτι επειδη ειναι φυσικα, μπορει να μην καθαριζουν τοσο ευκολα οσο τα συμβατικα πλαστικα χρωματα.

Θα σου προτεινα λοιπον να περασεις τον τοιχο ξανα με ενα ασταρι τοιχου της Auro, και μετα να βαλεις ενα Auro χρωμα τοιχου.

Αμα εισαι ακομα επιφυλακτικη με την κιτρινη χρωστικη θα σου ελεγα να πας με αλλο χρωμα ετσι και αλλιως. Το total look στα χρωματα του δωματιου ( δηλαδη ολα κιτρινα, ολα γαλαζια) ειναι πολυ κουραστικο και εχει το αντιθετο αποτελεσμα απο αυτο που επιδιωκει κανεις οταν το φτιαχνει δηλ. αρμονια. Ιδιως το κιτρινο παντου εχει σαν αποτελεσμα να κανει το δωματιο κουραστικο και μονοτονο. Καλο ειναι να βαλεις ενα συμπληρωματικο χρωμα, που να τονιζει τα κιτρινα που εχεις στο δωματιο. Ενας τελειος συνδυασμος ειναι το απαλο γαλαζιο στον τοιχο, με κιτρινα στοιχεια εδω και εκει. Πιστεψε με, το αποτελεσμα θα ειναι πιο φωτεινο και πιο ευχαριστο και για εσας και για το νινακι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...