Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Άλλη μια απογοήτευση...Γιατί?

Recommended Posts

Νιώθω ακόμα μια φορά μεγάλη απογοήτευση.... ο λογός?? αδιαθέτησα.....κάθε μήνα πιστεύω ότι δεν θα ξαναδώ αίμα... προσπαθώ να μαντέψω απο πρίν έαν έχω συμπτώματα εγκυμοσύνης. προσπαθώ να πιαστώ απο την κάθε μια ιστοριά κάθε κοπέλας...και στο τέλος να τα κλάματα.... να η απογοήτευση... να η ψυχραμαρα με τον συζηγο να μου λέει ότι φταίω γιατι αγχώνομαι... να όλες οι φίλες που μένουν έγκυες κατ ευθείαν.... και εγω ακόμα στον 8ο μήνα προσπάθειας να απογοητεύομαι.... και έχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις... και είναι όλες μια χαρά... τοτέ γιατι? γιατι δεν έρχεται το σκατουλάκι? αυτό το μεγάλο γιατί.....

Διαφημίσεις

Νιώθω ακόμα μια φορά μεγάλη απογοήτευση.... ο λογός?? αδιαθέτησα.....κάθε μήνα πιστεύω ότι δεν θα ξαναδώ αίμα... προσπαθώ να μαντέψω απο πρίν έαν έχω συμπτώματα εγκυμοσύνης. προσπαθώ να πιαστώ απο την κάθε μια ιστοριά κάθε κοπέλας...και στο τέλος να τα κλάματα.... να η απογοήτευση... να η ψυχραμαρα με τον συζηγο να μου λέει ότι φταίω γιατι αγχώνομαι... να όλες οι φίλες που μένουν έγκυες κατ ευθείαν.... και εγω ακόμα στον 8ο μήνα προσπάθειας να απογοητεύομαι.... και έχουμε κάνει όλες τις εξετάσεις... και είναι όλες μια χαρά... τοτέ γιατι? γιατι δεν έρχεται το σκατουλάκι? αυτό το μεγάλο γιατί.....

καλημέρα....σε καταλαβαίνω απόλυτα αλλά μην απογοητεύεσαι...δε ξέρω αν έχεις κάνει σαλπιγγογραφία συνήθως τη προτείνουν μετά το χρόνο όμως είναι πολύ σημαντική εξέταση εγώ θα τη κάνω σε 10 μέρες παρότι προσπαθούμε περίπου 5 μήνες αλλά λόγω ηλικίας θέλω να τη κάνω για να ξέρω κ να μη τρελαίνομαι κάθε μήνα....αν ξέρεις μπορείς κ να βρείς λύσεις κ να φτάσεις πιό γρήγορα στο πολυπόθητο αποτέλεσμα.....προχώρα δυναμικά:):):)

τον μήνα που μας πέρασε έκανα την σαλπιγγογραφία. έδειξε ότι έχω κανονική διαβατότητα. δουλεύουν μου είπε ο γιατρός στο 95% γιατί αριστερά υπάρχει μια μικρη συμφηση που ομως δεν ενοχλει....(δεν πόνεσα καθόλου στην εξέταση, και στο γράφω αυτό γιατι ξέρω ότι μέσα στο φορουμ θα διαβάσεις το ακριβώς αντίθετο. εαν θες μπορω να σου πω και που να πας να την κάνεις). επίσης αυτόν τον μήνα τέλειωσα όλες τις απαραίτητες εξετασεις ακριβως για να ξέρω εαν υπάρχει κατι και να το αντιμετωπίσω. κι ομως δεν βρέθηκε κατι...γι αυτο με πιάνει το παραπονο. δηλαδή πόσο καιρό θα προσπαθώ χωρίς αποτέλεσμα?

κουκλίτσα μου καλή κάνε λίγη υπομονή, το ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλα μόνο η καλή ψυχολογική κατάσταση θα σε βοηθήσει....στο λέω εγω που μέχρι να γίνω μανούλα έχασα 2 μωράκια στον 9 μήνα...κιόμως μετα από καιρόκόπους βάσανα στεναχώριες απογοητευσεις έχω τον αγγελό μου αγγαλιά....

κουκλίτσα μου καλή κάνε λίγη υπομονή, το ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλα μόνο η καλή ψυχολογική κατάσταση θα σε βοηθήσει....στο λέω εγω που μέχρι να γίνω μανούλα έχασα 2 μωράκια στον 9 μήνα...κιόμως μετα από καιρόκόπους βάσανα στεναχώριες απογοητευσεις έχω τον αγγελό μου αγγαλιά....

έχεις δίκιο έτσι όπως το θέτεις. είναι πολύ άσχημο να χάνεις αυτο που έχεις μέσα σου. ομώς ήξερες ότι υπάρχει η δυνατότητα να μείνεις έγκυος. εγώ ακόμα δεν το ξέρω.... και εκει απογοητεύομαι. και σκεφτομαι τι αλλο μπορει να συμβαινει εφοσον οι εξετάσεις ειναι οκ. τόσο πολυ μπορει να φταίει το αγχοσ?

Διαφημίσεις

κάθε μήνα πιστεύω ότι δεν θα ξαναδώ αίμα... προσπαθώ να μαντέψω απο πρίν έαν έχω συμπτώματα εγκυμοσύνης. προσπαθώ να πιαστώ απο την κάθε μια ιστοριά κάθε κοπέλας...και στο τέλος να τα κλάματα.... να η απογοήτευση... να η ψυχραμαρα με τον συζηγο να μου λέει ότι φταίω γιατι αγχώνομαι...

Ένα απόλυτα υγιές ζευγάρι έχει περίπου 25% πιθανότητες σε κάθε κύκλο να πετύχει σύλληψη. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τόσο εύκολο.

Θεωρώ πολύ αγχωτικό αυτό που κάνεις. Δηλαδή να έχεις συνέχεια το μυαλό σου εκεί, να ψάχνεις για συμπτώματα, να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες κοπέλες κτλ.

Χαλάρωσε, ξέχνα το για κάποιους μήνες και όταν κάποια στιγμή θα έχεις καθυστέρηση, τότε κάνε ένα τεστάκι. Μην κάθεσαι να ψάχνεις για συμπτώματα πριν καν διαπιστώσεις καθυστέρηση. Φυσικό δεν είναι όταν έχεις μεγάλες προσδοκίες να απογοητεύεσαι; Το άγχος είναι ανασταλτικός παράγοντας. Άλλωστε έχεις κάνει ήδη εξετάσεις και είναι οκ. Χαλάρωσε λοιπόν.

Ένα απόλυτα υγιές ζευγάρι έχει περίπου 25% πιθανότητες σε κάθε κύκλο να πετύχει σύλληψη. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τόσο εύκολο.

Θεωρώ πολύ αγχωτικό αυτό που κάνεις. Δηλαδή να έχεις συνέχεια το μυαλό σου εκεί, να ψάχνεις για συμπτώματα, να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες κοπέλες κτλ.

Χαλάρωσε, ξέχνα το για κάποιους μήνες και όταν κάποια στιγμή θα έχεις καθυστέρηση, τότε κάνε ένα τεστάκι. Μην κάθεσαι να ψάχνεις για συμπτώματα πριν καν διαπιστώσεις καθυστέρηση. Φυσικό δεν είναι όταν έχεις μεγάλες προσδοκίες να απογοητεύεσαι; Το άγχος είναι ανασταλτικός παράγοντας. Άλλωστε έχεις κάνει ήδη εξετάσεις και είναι οκ. Χαλάρωσε λοιπόν.

συμφωνώ μερικώς με αυτά που γράφεις. όμως το να χαλαρώσεις και να μην σκέφτεσαι και να μην αγχώνεσαι για ένα γεγονός που σε προβληματίζει δεν είναι εφικτό. ειδικά όταν και ο ίδιος σου ο χαρακτήρας είναι έτσι. πόσο μαλλον στην δική μου περίπτωση που ο αντρας μου λείπει αρκετους μήνες τον χρόνο λόγω δουλείας. δηλαδή το αγχος παίζει τοσο ρόλο ώστε να εμποδίζει την σύλληψη?

συμφωνώ μερικώς με αυτά που γράφεις. όμως το να χαλαρώσεις και να μην σκέφτεσαι και να μην αγχώνεσαι για ένα γεγονός που σε προβληματίζει δεν είναι εφικτό. ειδικά όταν και ο ίδιος σου ο χαρακτήρας είναι έτσι. πόσο μαλλον στην δική μου περίπτωση που ο αντρας μου λείπει αρκετους μήνες τον χρόνο λόγω δουλείας. δηλαδή το αγχος παίζει τοσο ρόλο ώστε να εμποδίζει την σύλληψη?

Από όσο ξέρω, το άγχος μπορεί να ανεβάσει την προλακτίνη σου και η αυξημένη προλακτίνη εμποδίζει τη σύλληψη.

Και εγώ είμαι πολύ αγχώδης και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να αποβάλεις τα άγχη σου. Προσπάθησε όμως και να σκέφτεσαι αυτό που σου είπα. Ότι σε κάθε κύκλο και αν είναι όλα καλά, έχεις το πολύ 25% πιθανότητες να συλλάβεις. Εμένα αυτό με βοήθησε να μην έχω συνέχεια το μυαλό μου εκεί (δεν είχα δηλαδή υψηλές προσδοκίες κάθε μήνα. Ήμουν προετοιμασμένη ότι μπορεί να πάρει καιρό).

ναι και όμως παίζει! γνωστή μου ήταν όπως εσυ, εβλεπε τους άλλους και αγχωνόταν, είχαν κάνει όοολες τις εξετάσεις και τίποτα... την έτρωγε το άγχος, πέρασαν 2-3 χρόνια έτσι μες στο άγχος και ένα καλοκαίρι που χαλάρωσε έμεινε έγκυος και στο καπάκι έκανε και 2ρο...

τον μήνα που μας πέρασε έκανα την σαλπιγγογραφία. έδειξε ότι έχω κανονική διαβατότητα. δουλεύουν μου είπε ο γιατρός στο 95% γιατί αριστερά υπάρχει μια μικρη συμφηση που ομως δεν ενοχλει....(δεν πόνεσα καθόλου στην εξέταση, και στο γράφω αυτό γιατι ξέρω ότι μέσα στο φορουμ θα διαβάσεις το ακριβώς αντίθετο. εαν θες μπορω να σου πω και που να πας να την κάνεις). επίσης αυτόν τον μήνα τέλειωσα όλες τις απαραίτητες εξετασεις ακριβως για να ξέρω εαν υπάρχει κατι και να το αντιμετωπίσω. κι ομως δεν βρέθηκε κατι...γι αυτο με πιάνει το παραπονο. δηλαδή πόσο καιρό θα προσπαθώ χωρίς αποτέλεσμα?

σ'ευχαριστώ και πάλι κοπέλα μου...και να χαίρεσαι που δεν έχετε τίποτα κ απλά είναι θέμα χρόνου...τί ηλικία έχεις;αν επιτρέπεται!γιατί αγχώνεσαι τόσο εγώ που είμαι 34 έχω κάποιο λόγο αν κ προσπαθώ να μη πανικοβάλομαι κ ειλικρινά τους πρώτους 2 μήνες στεναχωριόμουν μετά που κατάλαβα κ διάβασα για το 25% πιθανότητες για κάθε μήνα δε ξανακοίταξα συμπτώματα απλά είπα θα κάνω τις απαραίτητες εξετάσεις κ μετά βλέπουμε τί κάνουμε....κ είμαι σ'αυτή τη διαδικασία τώρα...εσύ όμως γιατί;κ στο κάτω κάτω μόνο 8μήνες προσπαθείτε...

Διαφημίσεις

σ'ευχαριστώ και πάλι κοπέλα μου...και να χαίρεσαι που δεν έχετε τίποτα κ απλά είναι θέμα χρόνου...τί ηλικία έχεις;αν επιτρέπεται!γιατί αγχώνεσαι τόσο εγώ που είμαι 34 έχω κάποιο λόγο αν κ προσπαθώ να μη πανικοβάλομαι κ ειλικρινά τους πρώτους 2 μήνες στεναχωριόμουν μετά που κατάλαβα κ διάβασα για το 25% πιθανότητες για κάθε μήνα δε ξανακοίταξα συμπτώματα απλά είπα θα κάνω τις απαραίτητες εξετάσεις κ μετά βλέπουμε τί κάνουμε....κ είμαι σ'αυτή τη διαδικασία τώρα...εσύ όμως γιατί;κ στο κάτω κάτω μόνο 8μήνες προσπαθείτε...

ειμαι 32. εγω αγχωνομαι γιατι η δουλεια του αντρα μου ειναι να λειπει αρκετους μηνες τον χρονο. οποτε με περιορίζει πολυ αυτο. γιατι ο χρονος περναει. επισης εχω ακουσει οτι οι εξετασεις μπορει να ειναι ενταξει και ομως να υπάρχουν αλλα πραγματα που να εμποδιζουν την συλληψη που τα βρισκουν κυριως στο σταδιο της εξωσωματικής. όπως ασυμβατοτητα σπερματοζωαριων και ωαριου καθώς και εχθρικη τραχιλική βλέννα.

ειμαι 32. εγω αγχωνομαι γιατι η δουλεια του αντρα μου ειναι να λειπει αρκετους μηνες τον χρονο. οποτε με περιορίζει πολυ αυτο. γιατι ο χρονος περναει. επισης εχω ακουσει οτι οι εξετασεις μπορει να ειναι ενταξει και ομως να υπάρχουν αλλα πραγματα που να εμποδιζουν την συλληψη που τα βρισκουν κυριως στο σταδιο της εξωσωματικής. όπως ασυμβατοτητα σπερματοζωαριων και ωαριου καθώς και εχθρικη τραχιλική βλέννα.

αυτές είναι κάποιες εξετάσεις που μπορείς να τις κάνεις κ από τώρα αν θές να ηρεμήσεις(εγώ δε τις έχω κάνει ακόμα αλλά αυτή η ξαδέρφη μου που σου λέω τα έχει κάνει αυτά)

αντισπερματικά αντισώματα κ τέστ sims-huhner

Μου θυμίζεις ακριβώς τον εαυτό μου...ειδικά το πρώτο σου μήνυμα δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει καλύτερα τα συναισθήματα μου κάθε μήνα που περνούσε και διαπίστωνα οτι δεν ήμουν έγκυος.

Όλες οι εξετάσεις ήταν μια χαρά αλλά το μωράκι δεν ερχόταν.

Το μήνα που αποφασίσαμε οτι ξεκινάμε εξωσωματική και χαλάρωσα έμεινα έγκυος. Είχα μάλιστα αγοράσει και τα φάρμακα για να είμαι προετοιμασμένη.

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πόσο κακό κάνει το άγχος :)

Χαλάρωσε λοιπόν, απόλαυσέ το και το μωράκι θα έρθει εφόσον κανείς σας δεν έχει θέμα.

εγώ καθαρά λόγω ηλικίας αν δε μείνω μέσα σ'αυτό το χρόνο σκέφτομαι να κάνω σπερματέγχυση,αν όμως ήμουν λίγο πιό μικρή απλά θα περίμενα... τα περιθώρια όμως σε μένα αρχίζουν κ στενεύουν...κι εσένα η δουλειά του τα δυσκολεύει τα πράγματα αλλά τουλάχιστον όταν είναι εδώ να εκμεταλλεύεσαι τις γόνιμες κ όχι μόνο...αλλά πάνω απ'όλα να το ευχαριστιέσαι...να το κάνεις χωρίς άγχος...;);)

αυτές είναι κάποιες εξετάσεις που μπορείς να τις κάνεις κ από τώρα αν θές να ηρεμήσεις(εγώ δε τις έχω κάνει ακόμα αλλά αυτή η ξαδέρφη μου που σου λέω τα έχει κάνει αυτά)

αντισπερματικά αντισώματα κ τέστ sims-huhner

Το hunner test εχει σταματατησει να υφισταται. το κανουν μονο στα δημοσια νοσοκομεια και αυτο για να παιρνουν λεφτα. ο γιατρος μου είναι καθετος σ αυτο το ζητημα. δεν ειναι λεει αξιοπιστο και κανεις δεν το κανει πια. τωρα για το αλλο που γραφεις δεν ξερω τι ειναι. μπορεις να μου εξηγήσεις?

Διαφημίσεις

Το hunner test εχει σταματατησει να υφισταται. το κανουν μονο στα δημοσια νοσοκομεια και αυτο για να παιρνουν λεφτα. ο γιατρος μου είναι καθετος σ αυτο το ζητημα. δεν ειναι λεει αξιοπιστο και κανεις δεν το κανει πια. τωρα για το αλλο που γραφεις δεν ξερω τι ειναι. μπορεις να μου εξηγήσεις?

http://www.ivf-embryo.gr/antispermika-antisomata μπές σ'αυτό κ θα καταλάβεις νόμιζα πως εννοούσες αυτό...

συνήθως το κάνουν οι άντρες μαζί με το σπερμοδιάγραμμα κ καλλιέργεια σπέρματος που κοιτάνε για χλαμύδια,μυκόπλασμα,ουρεόπλασμα κ.α. τα οποία εμποδίζουν μια σύλληψη....αυτά καλό είναι να τα ξέρουμε από'κεί κ πέρα δε θα τρελαθούμε στις εξετάσεις από πρίν...όταν με το καλό μείνουμε έγκυες έχουμε να κάνουμε πολλές....:):):)

Bourboulithritsa, καλησπέρα,

αυτή τη στιγμή "παίρνεις το καλύτερο αντισυλληπτικό": το άγχος!

Το στάδιο που βρίσκεσαι τώρα το έχουμε περάσει πολλές, και είναι πολύ πιθανό να το ξαναπεράσουμε, αλλά πίστεψέ με (θα σου πω αυτό που όταν το διάβαζα εδώ μου έσπαγαν τα νεύρα) όταν το ξεχάσεις κι αφεθείς θα μείνεις πολύ πιο γρήγορα έγκυος απ' ό,τι φαντάζεσαι (σαν θαύμα ένα πράγμα!).

Δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή να αποβάλλεις το άγχος, δυστυχώς. Εγώ το είδα, κάποια στιγμή, σαν ένα στόχο, αντί να τρώγομαι και να ψάχνομαι πώς, πού, πότε να κάνουμε προσπάθειες, "επέβαλλα" στον εαυτό μου να μπει σε μία διαδικασία ηρεμίας. Εάν εργάζεσαι θα σε βοηθήσει πολύ, αλλιώς γυμναστική, κάποια χόμπι, οτιδήποτε, αρκεί να ξεφεύγει το μυαλό σου.

Τέλος, ήθελα να σου πω για τις "καρπερές" και τους "καρπερούς" φίλους που έχουμε όλοι στο περιβάλλον μας, και που ειλικρινά από ένα σημείο και πέρα νομίζω ότι υπάρχουν μόνο για να μας σπάνε τα νεύρα και το ηθικό :evil:, για πες μου, εσύ ήσουν μπροστά όταν συνέλλαβαν, όπως λένε με την πρώτη; Σαφώς και υπάρχουν τέτοια ζευγάρια, τα οποία είναι και τυχερά γιατί ξεμπερδεύουν με τη μία, αλλά δεν είναι ο κανόνας, ούτε και πρόκειται για κανένα ανταγωνιστικό παιχνίδι που συμμετέχουμε το "ποιός θα συλλάβει πρώτος".

Θα σου πω μόνο αυτό και θα κλείσω: ένας συνεργάτης μου στο γραφείο, πριν κάνει το πρώτο του παιδάκι έλεγε μία μέρα (Δεκέμβρης ήταν) ότι από τον Αύγουστο προσπαθούν με τη γυναίκα του, και ότι είχε προβληματιστεί, γιατί τελικά δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση η σύλληψη (το φεβρουάριο έμεινε τελικά έγκυος η γυναίκα του). Έκαναν το παιδάκι τους, μια χαρά, και τον άκουσα πρόσφατα να λέει σε έναν πελάτη του γραφείου που είχε να τον δει χρόνια ότι: "α, εγώ τώρα πια έχω παιδί και τρέχω. Άσε, μια μέρα γυρίζω σπίτι και μου λέει η γυναίκα μου είμαι έγκυος, και έμεινα, γιατί δεν προσπαθούσαμε, ήταν τυχαίο και μας ήρθε ξαφνικό":shock:

Η, δε, γυναίκα του, μου είχε πει το κορυφαίο: "δεν κατάλαβα πώς έμεινα έγκυος, πραγματικά, με τον κρίνο"......

Και πρόκειται για ζευγάρι που προσπαθούσε κάποιους μήνες!!!! και να φανταστείς μου είχε μείνει στη μνήμη, γιατί τότε που τον είχα ακούσει να λέει ότι προσπαθούσαν καιρό είχα στενοχωρηθεί! και ρωτώ, είναι κατόρθωμα το να μείνεις έγκυος με την πρώτη? και εάν δεν έμεινες με την πρώτη, για ποιο λόγο λες ψέματα; δηλαδή, τι, αν μείνεις με τη δέκατη, την εικοστή, με τεχνητή γονιμοποίηση, είναι ντροπή;;;

Σόρρυ που έγραψα την ιστορία της ζωής μου, αλλά εκνευρίζομαι, δεν μπορώ!

κοριτσάκι μου χαλάρωσε και όλα θα γίνουν!!! Αυτό να βάλεις ως στοίχημα, να ηρεμήσεις, και όχι το να μείνεις έγκυος (το δεύτερο θα έρθει από μόνο του,θα δεις);)

Ποσο δικιο εχει η osin! Ξερω ατομα που εκαναν εξωσωματικη και ελεγαν οτι πιασανε φυσιολογικα με την πρωτη κιολας! Να ντρεπομαι που παλεψα να αποκτησω το παιδι μου; εγω εκανα εξωσωματικη και το ελεγα ακομα και σ'αυτους που δε με ρωταγαν..ημουν και θα ειμαι παντα περηφανη γι αυτο. Τωρα οι υπολοιποι που το κρυβουν ή που κοροιδευουν απλα εχουν κομπλεξ😈

Ακριβώς! Μην ακούτε τι λένε οι άλλοι (για όλα τα θέματα).

Πολλές φορές ακόμα και να μην έχουν την πρόθεση να πουν ψέμματα, μια σάλτσα θα την βάλουν. Εδώ για ένα αντικειμενικό γεγονός θα ακούσεις από μάρτυρες 10 διαφορετικές εκδοχές...

Bourboulithritsa, καλησπέρα,

αυτή τη στιγμή "παίρνεις το καλύτερο αντισυλληπτικό": το άγχος!

Το στάδιο που βρίσκεσαι τώρα το έχουμε περάσει πολλές, και είναι πολύ πιθανό να το ξαναπεράσουμε, αλλά πίστεψέ με (θα σου πω αυτό που όταν το διάβαζα εδώ μου έσπαγαν τα νεύρα) όταν το ξεχάσεις κι αφεθείς θα μείνεις πολύ πιο γρήγορα έγκυος απ' ό,τι φαντάζεσαι (σαν θαύμα ένα πράγμα!).

Δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή να αποβάλλεις το άγχος, δυστυχώς. Εγώ το είδα, κάποια στιγμή, σαν ένα στόχο, αντί να τρώγομαι και να ψάχνομαι πώς, πού, πότε να κάνουμε προσπάθειες, "επέβαλλα" στον εαυτό μου να μπει σε μία διαδικασία ηρεμίας. Εάν εργάζεσαι θα σε βοηθήσει πολύ, αλλιώς γυμναστική, κάποια χόμπι, οτιδήποτε, αρκεί να ξεφεύγει το μυαλό σου.

Τέλος, ήθελα να σου πω για τις "καρπερές" και τους "καρπερούς" φίλους που έχουμε όλοι στο περιβάλλον μας, και που ειλικρινά από ένα σημείο και πέρα νομίζω ότι υπάρχουν μόνο για να μας σπάνε τα νεύρα και το ηθικό :evil:, για πες μου, εσύ ήσουν μπροστά όταν συνέλλαβαν, όπως λένε με την πρώτη; Σαφώς και υπάρχουν τέτοια ζευγάρια, τα οποία είναι και τυχερά γιατί ξεμπερδεύουν με τη μία, αλλά δεν είναι ο κανόνας, ούτε και πρόκειται για κανένα ανταγωνιστικό παιχνίδι που συμμετέχουμε το "ποιός θα συλλάβει πρώτος".

Θα σου πω μόνο αυτό και θα κλείσω: ένας συνεργάτης μου στο γραφείο, πριν κάνει το πρώτο του παιδάκι έλεγε μία μέρα (Δεκέμβρης ήταν) ότι από τον Αύγουστο προσπαθούν με τη γυναίκα του, και ότι είχε προβληματιστεί, γιατί τελικά δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση η σύλληψη (το φεβρουάριο έμεινε τελικά έγκυος η γυναίκα του). Έκαναν το παιδάκι τους, μια χαρά, και τον άκουσα πρόσφατα να λέει σε έναν πελάτη του γραφείου που είχε να τον δει χρόνια ότι: "α, εγώ τώρα πια έχω παιδί και τρέχω. Άσε, μια μέρα γυρίζω σπίτι και μου λέει η γυναίκα μου είμαι έγκυος, και έμεινα, γιατί δεν προσπαθούσαμε, ήταν τυχαίο και μας ήρθε ξαφνικό":shock:

Η, δε, γυναίκα του, μου είχε πει το κορυφαίο: "δεν κατάλαβα πώς έμεινα έγκυος, πραγματικά, με τον κρίνο"......

Και πρόκειται για ζευγάρι που προσπαθούσε κάποιους μήνες!!!! και να φανταστείς μου είχε μείνει στη μνήμη, γιατί τότε που τον είχα ακούσει να λέει ότι προσπαθούσαν καιρό είχα στενοχωρηθεί! και ρωτώ, είναι κατόρθωμα το να μείνεις έγκυος με την πρώτη? και εάν δεν έμεινες με την πρώτη, για ποιο λόγο λες ψέματα; δηλαδή, τι, αν μείνεις με τη δέκατη, την εικοστή, με τεχνητή γονιμοποίηση, είναι ντροπή;;;

Σόρρυ που έγραψα την ιστορία της ζωής μου, αλλά εκνευρίζομαι, δεν μπορώ!

κοριτσάκι μου χαλάρωσε και όλα θα γίνουν!!! Αυτό να βάλεις ως στοίχημα, να ηρεμήσεις, και όχι το να μείνεις έγκυος (το δεύτερο θα έρθει από μόνο του,θα δεις);)

osin συμφωνώ και μαζί σου στα περισσότερα που λες. εγώ προσωπικά δεν εχω κανενά θέμα να πω αυτα που με απασχολούν. δηλαδή όταν εκανα εξετασεις γιατι ηθελα να ξέρω το ελεγα. ακομα και εαν καποια στιγμή κάνω εξωσωματική πάλι θα το πω. είναι τιμή να περνάς όλα αυτά για ενα παιδί.

αλλα ότι εχει να κανει με το αγχος ακόμα δεν μπορω να το διαχειριστώ. το σκεφτομαι χωρις να το θέλω. μπαινω στην διαδικασια να το σκεφτω. είτε δουλεύω είτε είμαι γυμναστήριο. ίσως γιατι το θέλω πολυ.

Bourboulithritsa, σε καταλαβαίνω όσο δε μπορείς να φανταστείς (όπως και οι περισσότερες εδώ στο φόρουμ).

Εγώ το έβαλα σαν task στον εαυτό μου. Τις δύο τρεις πρώτες μέρες μου ήταν "δύσκολο" να μην το σκέφτομαι, αλλά μετά ξεχάστηκα, πραγματικά.

Σου εύχομαι, λοιπόν, να χαλαρώσεις και όλα θα γίνουν!;)

Bourboulithritsa, σε καταλαβαίνω όσο δε μπορείς να φανταστείς (όπως και οι περισσότερες εδώ στο φόρουμ).

Εγώ το έβαλα σαν task στον εαυτό μου. Τις δύο τρεις πρώτες μέρες μου ήταν "δύσκολο" να μην το σκέφτομαι, αλλά μετά ξεχάστηκα, πραγματικά.

Σου εύχομαι, λοιπόν, να χαλαρώσεις και όλα θα γίνουν!;)

σ ευχαριστώ osin. να σε ρωτήσω...εσυ μετα απο πόσο καιρο προσπαθειών τα κατάφερες? γιατι σκεφτόσουν εξωσωματική και οχι σπερματεγχυση για παραδειγμα. ?

Α, μπουρμπουληθριτσα, εγώ ειμαι αλλη (πονεμένη) ιστορία. Την πρώτη φορα προσπαθούσαμε με τπν άντρα μου πέντε μήνες,χωρίς αποτέλεσμα. Εκεί να δεις απογοήτευση. Τότε ειπα στον εαυτο μου ότι οκ δεν θα κανω παιδιά, ας το παρω απόφαση. Το έβγαλα έτσι από το μυαλό μου κ στον έκτο μήνα προσπαθειών έμεινα έγκυος. Απεβαλα στις 6 εβδομάδες κ μετά άντε πάλι από την αρχή. Να περάσει ένα διάστημα, να δώσει η γιατρός το οκ, έβγαλα μια κύστη στην ωοθήκη,έκανα θεραπεια, κ το δεκέμβρη ξεκινήσαμε πάλι προσπάθειες. Αρχισα να μετράω μέρες να έχω άγχος κ το γενάρη αδιαθετησα. Είπα δε θα τρελλαθω πιεσα τον εαυτο μου κ το έβγαλα από το μυαλό μου κ έμεινα έγκυος. Επειδή,οπως καταλαβαίνεις μολις με το καλό μείνεις έγκυος εχεις πολλά να αντιμετωπίσεις χαλάρωσε κ όλα θα γίνουν.

δεν έχω τις γνώσεις να σου πω τι πρέπει να ακολουθήσεις (εξωσωματικη η σπερματεκχυση) αλλα εαν οι εξετάσεις έδειξαν ότι είστε οκ νομίζω οτι ειναι νωρις ακομα για να απογοητευεσαι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...