Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δημοτικές παιδικές χαρές


Recommended Posts

ήθελα να εκφράσω μια ανησυχία μου σχετικά με τους χωρους των παιδικών χαρών στο δήμο της Αθηνας.Τη προηγούμενη εβδομάδα σε μια βόλτα μου με τη μπέμπα στη παιδική χαρά της γειτονιάς μας μπηκανε στη παιδική χαρά δυο άσχετα ατομα κατα πάσα πιθανοτητα τοξικομανείς τα οποία δε συνόδευαν κανένα παιδι αλλά απλά άνοιξαν τη πόρτα και μπήκαν να κάνουν το τσιγάρο τους σε ένα πολύ περιορισμένο χώρο και ανάμεσα στα μικρά παιδιά. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να αντιδράσω εκείνη τη στιγμή αλλά γυρίζοντας σπίτι το σκεφτόμουν πολύ έντονα. Σε μια συζήτηση με ένα συγγενη μου ο οποίος δουλευει στο Δημο όταν τον ρώτησα τι μπορει να γίνει για αυτό η απάντηση του ειλικρινα με θύμωσε πάρα πολύ. Μου είπε ότι μπορεί να μπαινει ο καθένας στη παιδική χαρα ανεξάρτητα αν συνοδεύει παιδιά ή όχι , να καπνίζει ανενόχλητος και πως και καταγγελια να κάνω δε κερδίζω τίποτα.

Αν κάποια κοπέλα έχει κάποια ιδέα πως μπορούμε να κινηθούμε προκειμένου να υπάρχει κάποιος περιορισμός όσον αφορά τη εισοδο στις παιδικές χαρές ή τη φυλαξη τους ας την εκφράσει, θεωρώ πως αν γίνει μια μαζική καταγγελία τουλάχιστον θα ακουστει πιο πολύ από μια ατομική.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει στους περισσότερους δήμους και όπου η παιδική χαρά δεν είναι κλειστή και δεν έχει φύλακα.

Εγώ έχω απογοητευτεί πλήρως με αυτό το θέμα. Τα πράγματα είναι επιεικώς απαράδεκτα. Και όταν το έθεσα στο Δήμο, μου απάντησαν με ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ!

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως, τέτοιοι πηγαίνουν στις παιδικές χαρές για να καπνίσουν. Και σε αυτή την περίπτωση πετάνε τα σκουπίδια τους (γόπες κλπ.) κάτω. Οπότε παραβιάζουν το άρθρο 12 του κανονισμού καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με τον οποίο επιβάλλεται και πρόστιμο. Τώρα το τι εφαρμόζεται και το κατά πόσον ο δήμος ξέρει για τον κανονισμό του και τι κάνει για να τον επιβάλει είναι άλλο θέμα...

 

Μπορείτε να κατεβάσετε τον κανονισμό καθαριότητας από το site του Δήμου Αθηναίων στο :

http://www.cityofathens.gr/katoikoi/kathariotita-periballon/kanonismos-kathariotitas

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως, τέτοιοι πηγαίνουν στις παιδικές χαρές για να καπνίσουν.

 

Και πού να δεις μαμάδες και νταντάδες τί κάνουν.

Βουναλάκια οι γόπες όπου υπάρχει παγκάκι.

Μιλάμε για πολιτισμό, όχι αστεία.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλά και να φυλαχτούν οι παιδικές χαρές μη φανταστείτε ότι θα έχει μεγάλη διαφορά αφού η μεγάλη πλειοψηφία των γονιών καπνίζει και πετάει τις γόπες κάτω :shock: ...α, και τα σκουπίδια...εκεί στο Θησείο ανάμεσα στις κούνιες και στο γήπεδο ποδοσφαίρου έχει γίνει σκουπιδότοπος....πήγα να πιάσω μια μπάλα και τρόμαξα!!!

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Link to comment
Share on other sites

12.1

Υποχρεώσεις πεζών - οδηγών και ιδιοκτητών ή συνοδών κατοικίδιων

ζώων

12.1.1. Η απόρριψη από πεζούς ή εποχούμενους σε δρόμους, πεζοδρόμια και

λοιπούς κοινόχρηστους χώρους άχρηστων χαρτιών, πακέτων ή άλλων ειδών

ατομικής χρήσης δεν επιτρέπεται. Απαγορεύεται επίσης η απόρριψη κάθε

είδους απορριμμάτων σε κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, πάρκα, παιδικές

χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.τ.λ..) από περιπατητές, θαμώνες κ.τ.λ.. Τα

παραπάνω αντικείμενα πρέπει να ρίπτονται στα υπάρχοντα καλάθια

μικροαπορριμμάτων ή στους κάδους απορριμμάτων. Σε όσους παραβιάζουν

την διάταξη αυτή επιβάλλεται πρόστιμο.

 

 

το προστιμο μου είπαν απο το δήμο ότι θα ισχύει απο το 2010............ως τότε βουνό οι γόπες..... :mad::mad::mad:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Από τις 143 στον Δήμο Αθηναίων, οι 90 δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και χρόνια

 

Η παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Διοχάρους και Ίωνος Δραγούμη στα Ιλίσια βρίσκεται σε έναν καταπράσινο χώρο. Μέσα στο Άλσος Συγγρού. Ακόμη και το απόγευμα και με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες όμως, ο παιδότοπος είναι έρημος. Ούτε ένα παιδί δεν παίζει στην τσουλήθρα και τα υπόλοιπα όργανα.

 

Το γιατί ο παραπάνω χώρος έχει μετατραπεί σε παιδική χαρά- φάντασμα μπορεί να το αντιληφθεί κανείς μόλις πλησιάσει στα παιχνίδια του παιδότοπου. Όλα είναι παλιά- και επικίνδυνα για τα παιδιά. Στην τσουλήθρα, τα παιδιά προσγειώνονται σε τσιμέντο, που, όπως λένε οι ειδικοί, θα μπορούσε να τραυματίσει τους μικρούς επισκέπτες. Όσο για το έδαφος, είναι κι αυτό ακατάλληλο, με πέτρες και χώμα. Δείγμα... παιδιού δεν υπάρχει και σε ακόμη μία παιδική χαρά της Αθήνας μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα, στη Λ. Αλεξάνδρας, απέναντι από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Ολόκληρη η παιδική χαρά απ΄ άκρη σ΄ άκρη είναι γεμάτη παγίδες. Αντί για ασφαλές δάπεδο υπάρχει παντού τσιμέντο. Η παλιά τσουλήθρα έχει φθαρεί τόσο, που είναι αδύνατον να τσουλήσει ένα παιδί χωρίς να χτυπήσει. Στην είσοδο εξέχει ένα σκουριασμένο σίδερο ενώ σε μία άλλη γωνιά υπάρχουν σπασμένα μάρμαρα.

 

Οι νέοι χώροι

Παρόμοια εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζουν οι 90 από τις 143 παιδικές χαρές του Δήμου της Αθήνας. Έτσι αρκετοί γονείς αναγκάζονται να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα ψάχνοντας για μία ασφαλή παιδική χαρά. Τα τελευταία χρόνια ο δήμος έχει αναδιαμορφώσει 53 παιδότοπους με καινούργια όργανα που πληρούν τις προδιαγραφές του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ). Το πρόγραμμα ανάπλασης και των υπολοίπων όμως προχωρά με αργούς ρυθμούς. Έως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου, πρόκειται να αναμορφωθούν άλλες δέκα παιδικές χαρές Μόλις 5 δήμοι- Αργυρούπολης, Θεσσαλονίκης, Συκεών, Κω, Αθήνας- έχουν ζητήσει να πιστοποιηθούν οι παιδικές χαρές τους, λέει στα «ΝΕΑ» ο υπεύθυνος παιχνιδότοπων του ΕΛΟΤ κ. Νίκος Σκορδαράς. Σημειώνει ότι έως σήμερα δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για τις παιδικές χαρές και άρα κανόνες και προδιαγραφές ασφαλείας.

 

«Το κείμενο του νόμου έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι αλλά εκκρεμούν οι υπογραφές από το υπουργείο Εσωτερικών και τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης. Ο νόμος θα προβλέπει ότι κάθε παιδική χαρά σε δήμο θα πρέπει να διαθέτει άδεια λειτουργίας και να πληροί κριτήρια παιδαγωγικού χαρακτήρα ασφαλείας του εξοπλισμού, καθώς και πρόσβασης από άτομα με αναπηρίες», αναφέρει ο κ. Σκορδαράς.

 

Σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 8.000- 10.000 παιδικές χαρές σε όλη την Ελλάδα. Αρκετές εξακολουθούν να λειτουργούν με ακατάλληλα όργανα. Το κόστος μιας νέας παιδικής χαράς με τσουλήθρα, 2 πυργάκια και κούνιες δεν ξεπερνάει τα 10.000 ευρώ.

 

Οι γονείς δεν δυσκολεύονται να απαντήσουν ποια είναι η καλύτερη παιδική χαρά στην Αττική. Είναι η αυτή στον Φλοίσβο του Π. Φαλήρου. Προσφέρει άνεση, ασφάλεια, έχει έκταση 6 στρέμματα και διαθέτει παιχνίδια προσβάσιμα και σε παιδιά με αναπηρίες. «Σίγουρα έχει μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με άλλες παιδικές χαρές που έχουν παλιά παιχνίδια. Η σημαντικότερη διαφορά είναι το ειδικό δάπεδο που έχει για να μην τραυματίζονται τα παιδιά», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Παναγιώτης Στάμος, ο οποίος έχει επισκεφτεί τον παιδότοπο μαζί με την κορούλα του και τη σύζυγό του.

ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ

Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να καθορίζει τους όρους ασφάλειας για τους 10.000 χώρους παιχνιδιού σε όλη τη χώρα

 

 

πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4500506&ct=1

Link to comment
Share on other sites

ντροπή για άλλη μία φορά :evil::evil::evil:

ευτυχώς που το άρθροδεν αφορά συγκεκριμένο ατύχημα παιδιού αλλά προσπαθεί να "χτυπήσει καμπανάκια" αλλά που ...

 

είμαστε που είμαστε από τους τελευταίους σε ποσοστό πρασίνου που αναλογεί ανά κάτοικο να είναι και σε αυτά τα χάλια :evil::evil::evil:

 

στην Ελλάδα ότι το δημόσιο φτιάχνεται και με μία αίσθηση μιζέριας και χωρίς καμία πρόβλεψη για την συντήρηση του

 

να το ξαναπω όμως ότι φταίμε κι εμείς που και τους ψηφίζουμε και δεν τους καταγγέλουμε;;;

age.png
Link to comment
Share on other sites

Οι γονείς δεν δυσκολεύονται να απαντήσουν ποια είναι η καλύτερη παιδική χαρά στην Αττική. Είναι η αυτή στον Φλοίσβο του Π. Φαλήρου. Προσφέρει άνεση, ασφάλεια, έχει έκταση 6 στρέμματα και διαθέτει παιχνίδια προσβάσιμα και σε παιδιά με αναπηρίες. «Σίγουρα έχει μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με άλλες παιδικές χαρές που έχουν παλιά παιχνίδια. Η σημαντικότερη διαφορά είναι το ειδικό δάπεδο που έχει για να μην τραυματίζονται τα παιδιά», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Παναγιώτης Στάμος, ο οποίος έχει επισκεφτεί τον παιδότοπο μαζί με την κορούλα του και τη σύζυγό του.

Σιγουρα είναι πολύ καλή η παιδική χαρα στο Φλοισβο - αναρωτιέμαι όμως, δεν σας αγχώνει βρε παιδια όλος αυτος ο τεράστιος χώρος?

Εχουμε βρεθει εκει ειτε μονοι μας με τα παιδια μας είτε παρεα με οικογένεια φιλων, σε ώρα που ειχε πολυ κόσμο και .... καθε τρις και λιγο χαναμε τα πιτσιρίκια απο τα μάτια μας.. Υπάρχουν 'κατασκευές' που ειναι μεγάλες, με πολλες εισοδους/εξοδους, τσουληθρες μεγαλες και μικρες, σκαλακια απο δω κι απο εκει...μπαινει μεσα το παιδι κι αρχιζει να τρεχει πανω κατω και δεν ξερεις απο που θα βγει, οπτικη επαφη δεν έχεις γιατι δεν υπαρχει καποιο σημειο λιγο πιο ψηλα ωστε να μπορεις να βλεπεις ολο το χωρο, ο κοσμος τριγυρω ειναι πολυς..

Δεν ειναι πολυ ευκολο μεσα σ'αυτο το χαμο να χαθει ενα παιδι? Αναρωτιέμαι.. μονο εγω αγχωνομαι εκει??

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Όχι mama δεν αγχώνεσαι μόνο εσύ στην παιδικη χαρά του Φλοίσβου.

Είναι όντως πολύ ωραίος χώρος με μοντέρνα παιχνίδια, καινούργια με όμορφα χρώματα και φυσικά πιο ασφαλή. Είναι όμως αχανής και δεν πρέπει να χάνεις το παιδί από τα μάτια σου ούτε για δευτέρολεπτο ιδίως όταν έχει κόσμο.

 

Εγώ προσωπικά με δύο μικρά μόνη μου σε αυτή τη παιδική χαρά δεν μπορώ να πάω......

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΟΙΓΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΟΛΥ.ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΓΓΟΝΑΚΙ ΜΟΥ.ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ(ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΧΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ)ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΤΙ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2-3 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ "ΧΑΡΕΣ".ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΩΜΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ.ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΡΙΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΛΟΓΩ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ(ΜΗ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ)ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΜΕ ¨"ΚΑΪΡΟ"ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΕΝΩ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ...ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΕΣΤΕΣ ΤΙ ΑΝΟΥΜΕ???ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΠΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΙΣ ΚΟΥΝΙΕΣ.ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΥΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΤΟΥΦΕΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΒΑΡΑΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΥΡΩΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ???? ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΕΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΙΠΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ "ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΩ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΨΩΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΗΤΕ ΚΙΟΛΑΣ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΑΚΙ ΤΟΥΣ.

ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΛΛΑ Ε???ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕΜΕ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΕ ΓΙ Α ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Link to comment
Share on other sites

το ιδιο ακριβως προβλημα εχω και γω στη γειτονια μου.ακριβως κατω απο το μπαλκονι μου εχω παιδικη χαρα.τι τυχερη και τι ατυχη μαζι.καθαρισανε τα χορτα μετα απο δημοσιευσεις στην τοπικη εφημεριδα.τα οργανα ειναι σπασμενα.δεν περνανε να καθαρισουνε.το γραφειο πολιτη ειναι για τα ματια του κοσμου και αφου ξανγινανε τα χορτα ενα μετρο και αφου το ξαναδημοσιευσα στην εφημεριδα ηρθαν και τα κοψανε.ουφ κουραστηκα πια.χτες στην εφημεριδα υπηρχε δημοσιευση για παιδικη χαρα σε αλλο σημειο της πολης.αντε να δουμε!θα τους πιασει το φιλοτιμο?

Link to comment
Share on other sites

Εμείς είμαστε απο τους τυχερούς (λέω τυχερούς για τα αυτονόητο !!!) οι παιδικές χαρές του Δήμου μας έχουν ανακαινιστεί οι περισσότερες και είναι σε αρκετά καλή κατάσταση (Δημος Περιστερίου).

Όλος τυχαίως σήμερα ακούγοντας ΣΚΑΙ κάνουν ανάλογη συζήτηση και κινητοποιήση, ίσως αν επικοινωνούσατε μαζί τους?

 

Πάντως είναι απαράδεκτη η κατάσταση.

 

Να χαίρεστε τα εγγονάκια σας

Link to comment
Share on other sites

Ax Kα ΖΑΦΕΙΡΟ...τι μου θύμισες τώρα..το χειμώνα πηγαίναμε σε παιδική χαρά του δήμου μας όπου σε μία γεφυρουλα που καταλήγει σε τσουληθρες έλειπαν 2 κομμάτια από ξύλο...αρκετά ψηλή κατασκευή...άνετα χωρούσε παιδάκι να πέσει μέσα από την τρύπα..

Και όπως είπατε και εσείς..σύνδεση με καιρο..ακόμη η τσουλήθρα έτσι είναι...

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

«Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα του Παιδιού πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε παιδί ένα επίπεδο ζωής που να επιτρέπει τη σωματική, πνευματική, ψυχική, ηθική και κοινωνική ανάπτυξή του. Στο πλαίσιο αυτό αναφαίρετο δικαίωμα του παιδιού συνιστούν οι δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου, η ενασχόληση με τα ψυχαγωγικά παιχνίδια και, γενικότερα, με δραστηριότητες οι οποίες είναι κατάλληλες για την ηλικία του. Μέσα από το παιχνίδι το παιδί αναπτύσσει την προσωπικότητά του, κοινωνικοποιείται και διευρύνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του. Αποτελεί, συνεπώς, χρέος της Πολιτείας να μεριμνά για την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων για ασφαλές παιδικό παιχνίδι. Οι νέες συνθήκες ζωής ωθούν τους γονείς και τα παιδιά στις παιδικές χαρές των Δήμων και των Κοινοτήτων, όπως επίσης και στους παιδότοπους.

 

Μια από τις πρώτες διαπιστώσεις που κάναμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι παιδικές χαρές λειτουργούσαν, δυστυχώς, χωρίς επαρκείς προδιαγραφές ασφαλείας και χωρίς υποχρεωτικές διαδικασίες ελέγχου για την καταλληλότητά τους. Ανάλογη κατάσταση επικρατούσε και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των παιδότοπων, μετατρέποντας, πολλές φορές, το παιχνίδι σε απειλή για το παιδί και όλες αυτές τις, συχνά εντυπωσιακές, κατασκευές σε παγίδες, όπως φαίνεται, άλλωστε, και από τις στατιστικές και τα ατυχήματα που αναφέρονται.

Ξεκινώντας από τις παιδικές χαρές, θα ήθελα να επισημάνω και πάλι ότι, δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο και, άρα, κανόνες λειτουργίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης Παιδικού Ατυχήματος, κατά τη διάρκεια ενός και μόνο έτους καταγράφηκαν 777 περιστατικά τραυματισμών παιδιών, ηλικίας έως και 14 ετών, κατά τη διάρκεια παιχνιδιού στις παιδικές χαρές της Αττικής. Σ' αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι, λόγω των συχνών καταστροφών που γίνονται στις παιδικές χαρές, υπάρχει αυξημένη ανάγκη επισκευών και συντήρησης, ώστε να διατηρηθούν σε κατάσταση που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια.

Για ν' αντιμετωπισθεί αυτή η κατάσταση και να γίνουν οι παιδικές χαρές πραγματικά φιλικές για τα παιδιά μας, αλλά και να είναι ξέγνοιαστοι οι γονείς προχωρήσαμε στην έκδοση της υπΆ αριθμ. 28492/18.5.2009 (ΦΕΚ 931 Β΄) «Καθορισμός των προϋποθέσεων και των τεχνικών προδιαγραφών για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων και των Κοινοτήτων, τα όργανα και τη διαδικασία αδειοδότησης και ελέγχου τους».

 

Βασικοί άξονες των ρυθμίσεων αυτών είναι οι ακόλουθοι:

 

Προβλέπεται πότε ένας χώρος κρίνεται κατάλληλος, ώστε να δημιουργηθεί μια παιδική χαρά (π.χ. να μη γειτνιάζει με εγκαταστάσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ή να μη βρίσκεται κοντά σε εστίες μολύνσεων κλπ.).

 

Ορίζεται πώς πρέπει να σχεδιάζεται μία παιδική χαρά, ακολουθώντας τις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού (ηλιακά φωτιστικά, κάδοι ανακύκλωσης, ανακύκλωση του νερού για την άρδευση των φυτών κλπ.), καθώς επίσης και τι πρέπει να διαθέτει μία παιδική χαρά (π.χ. ζώνες πρασίνου, πόσιμο νερό, καθίσματα για συνοδούς κλπ.).

 

Τίθενται σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας για τον εξοπλισμό, τα όργανα και τις κατασκευές της παιδικής χαράς, τα οποία πιστοποιούνται από τον ΕΛΟΤ, μέσω διενέργειας τακτικών, ανά διετία, ελέγχων και έκδοσης αντίστοιχων πιστοποιητικών.

 

Καθορίζονται ειδικές προδιαγραφές ασφαλείας για μικρές και μεγάλες παιδικές χαρές. Με τον τρόπο αυτόν εκλείπει και το φαινόμενο να τοποθετείται μία μεμονωμένη εγκατάσταση σε οποιονδήποτε κενό χώρο.

 

Πιστοποιείται η καταλληλότητα, με ειδικό σήμα.

 

Λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τα παιδιά με αναπηρίες.

 

Καθιερώνεται υποχρεωτικός ορισμός υπευθύνου από τη δημοτική αρχή για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση της παιδικής χαράς.

 

 

Προβλέπεται λειτουργία τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών σε κάθε νομό, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας. Η Επιτροπή αυτή χορηγεί και ανανεώνει το πιστοποιητικό καταλληλότητας.

 

Όλες οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές υποχρεούνται να προσαρμόσουν στις νέες συνθήκες τις παιδικές χαρές που ήδη λειτουργούν ως τις 31.12.2012. Η προσαρμογή του θα πιστοποιείται από την Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών με την έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας και τη χορήγηση του ειδικού σήματος.

 

Η παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του Δήμου ή της Κοινότητας. Αν η Επιτροπή Ελέγχου διαπιστώσει ότι δεν πληρούται κάποιος από τους όρους ή τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων είχε χορηγηθεί το πιστοποιητικό καταλληλότητας ή ότι δεν υπάρχει συμμόρφωση στους κανόνες που έχουν τεθεί, αφαιρεί το σήμα καταλληλότητας και επιβάλλει τη διακοπή της λειτουργίας της παιδικής χαράς.

 

Με την παραπάνω παρέμβαση για τις παιδικές χαρές προχωρούμε ένα βήμα περαιτέρω προς την ολοκλήρωση του σχεδιασμού μας ως προς τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του παιδιού και ιδίως της ελεύθερης και ολοκληρωμένης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του. Προηγήθηκε η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από έναν, περίπου, χρόνο με την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τους παιδότοπους. Τώρα οι παιδότοποι γίνονται ασφαλείς και ελέγχονται συστηματικά. Με βάση τα στοιχεία του ΕΛ.Ο.Τ. έχουν ήδη ελεγχθεί και πιστοποιηθεί ως σήμερα πάνω από 1.000 παιδότοποι. Και είναι σημαντικό το γεγονός ότι λαμβάνεται ειδική μέριμνα και για τους παιδότοπους που λειτουργούν στο πλαίσιο άλλων επιχειρήσεων, όπως ξενοδοχεία, γυμναστήρια κλπ., οι οποίοι στο παρελθόν δεν ελέγχονταν καν και δεν χρειάζονταν αυτοτελή αδειοδότηση.

 

Οι βασικές αρχές του νέου θεσμικού πλαισίου (υπ'αριθμ. 36873/2.8.2007 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1364 Β΄) είναι οι ακόλουθες:

 

 

Υποχρεωτικά άδεια από το Δήμο ή την Κοινότητα για κάθε παιδότοπο, όπου κι αν αυτός λειτουργεί.

 

Σύντομες και απλές διαδικασίες αδειοδότησης. Ειδικότερα:

 

 Η προέγκριση ίδρυσης χορηγείται μέσα σ' ένα μήνα.

 

 Η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας χορηγείται το πολύ σε 65 μέρες μετά την υποβολή της αίτησης με όλα τα δικαιολογητικά.

 

 Η αντικατάσταση της άδειας ήδη λειτουργούσας επιχείρησης, στην οποία εγκαθίσταται παιδότοπος χορηγείται σε 15 μέρες.

 

Ασφάλεια στην ψυχαγωγία των παιδιών. Έχουν προβλεφθεί:

 

 Ειδικές απαιτήσεις για τη σχεδίαση και οργάνωση του χώρου.

 Ειδικές προδιαγραφές σχεδίασης κατασκευής και πρόσβασης στις παιχνιδοκατασκευές και τα παιχνίδια.

 Υποχρέωση ελέγχου για τη συμμόρφωση των εξοπλισμών προς αυστηρά και σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας.

 Υποχρέωση συντήρησης των παιχνιδοκατασκευών και των παιχνιδιών.

 Αυστηρές κυρώσεις, που φθάνουν ως την αφαίρεση της άδειας και τη σφράγιση του παιδότοπου, και υψηλά πρόστιμα (10.000 ευρώ) σε όσους παραβιάζουν τις ανωτέρω υποχρεώσεις, ύστερα από τη βεβαίωση της παράβασης από τη δημοτική αστυνομία.

 

Επισημαίνεται ότι ο υπεύθυνος του παιδότοπου οφείλει να διασφαλίζει ότι θα υπάρχει στον κλειστό παιδότοπο τουλάχιστον ένα άτομο ανά 25 παιδιά.

 

Το επόμενο στάδιο του προγραμματισμού μας είναι επίσης κομβικό και αφορά τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, τόσο αυτούς που λειτουργούν ως δημοτικές επιχειρήσεις όσο και τους πρώην κρατικούς παιδικούς σταθμούς. Και στον τομέα αυτόν, σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, προχωρούμε σε σημαντικές τομές, εκσυγχρονίζοντας τόσο τις υποδομές όσο και το πρόγραμμα λειτουργίας αλλά και διδασκαλίας. Μεταξύ άλλων:

 

Θέτουμε αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές, τόσο για τα κτίρια όσο και για τον εξοπλισμό, τα παιχνίδια και, γενικότερα, τις κάθε είδους υποδομές που φιλοξενούν τα παιδιά ή τις οποίες χρησιμοποιούν τα παιδιά.

 

Επεξεργαζόμαστε σύγχρονους πρότυπους κανονισμούς λειτουργίας, προσαρμοσμένους στις ανάγκες της σημερινής οικογένειας και ιδίως της εργαζόμενης μητέρας.

 

Ετοιμάσαμε, σε συνεργασία με το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την ΚΕΔΚΕ και την Ε.Ε.Τ.Α.Α., σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα, με γνώμονα την ολοκληρωμένη και υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά σε 15 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων από νηπιαγωγούς που έχουν λάβει ειδική επιμόρφωση.

 

Με τις παρεμβάσεις αυτές εκπληρώνουμε στοιχειώδες χρέος απέναντι στα παιδιά, προκειμένου, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, να διασφαλίσουμε τις συνθήκες εκείνες, υπό τις οποίες μπορεί και πρέπει νΆ αναπτυχθεί η προσωπικότητάς τους προς τον διπλό ορίζοντα της ελευθερίας και της δημιουργίας».

 

http://www.ypes.gr/ypes_po/detail.asp?docid=2133

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω απολυτα. Νομιζουν οτι βαζοντας δυο κουνιες κ ριχνοντας κ λιγο χωμα εχουν φτιαξει παιδικη χαρα κ πρεπει να τους πουμε κ ευχαριστω.. Κ εμεις πολλες φορες εχουμε φυγει απο παιδικη χαρα γιατι οχι απλα δεν ειναι καθαρες, αλλα ακρως επικυνδυνες με σκουριασμενα σιδερα να προεξεχουν, σπασμενες κουνιες, λακουβες κ προεξοχες που ανετα ενα παιδακι πεφτει. Για να μη σχολιασω οτι σχεδον ολες ειναι αφυλακτες κ σε καποιες περιοχες γινονται κ στεκια ναρκομανων ή περιθωριοποιημενων ανθρωπων. Κ εγω εχω επικοινωνησει με το δικο μου δημο αναφεροντας προβληματα. Οχι οτι γινεται τιποτα, αλλα νιωθω χρεος μου να το κανω. Εδω δε μιλαμε για απλη αμελεια, αλλα για εγκλημα με πιθανα θυματα κ τα δικα μας παιδια..

Link to comment
Share on other sites

να τυπωσω αυτα που εγραψε η γαβριας και να παω να τα κολησω στη μουρη του δημαρχου μηπως αλαξει κατι?

 

Ελένη μπορείς να πας με το ΦΕΚ ,βέβαια όπως θα είδες έχουνε περιθώριο μέχρι το 2012 για τις αλλαγές αλλά κάτι μπορεί να γίνει και άμμεσα.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Δεν το φανταζόμουν ότι και οι κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου είχαν τέτοιο πρόβλημα, γιατί έχω δει αυτή την παιδική χαρά δίπλα στο Φλοίσβο, η οποία είναι πρότυπο παιδικής χαράς. Είναι τεράστια, με πάρα πολλά παιχνίδια, όλα σε καλή κατάσταση και πολύ ωραία διαμόρφωση χώρου. Μέχρι και ράμπα για να ανεβαίνει καρότσι πάνω σε σύμπλεγμα με τσουλήθρες έχει. Νόμιζα λοιπόν ότι σε όλο το δήμο θα είναι έτσι τα πράγματα. Δεν ήξερα ότι αυτό είναι μόνο βιτρίνα.:?

etCDp3.png hk8kp3.png

 

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Link to comment
Share on other sites

γεια σου zafiro!! να χαιρεσαι τα εγγονακια σου.

Και εγω μαζι σου αν ου μη γενητο συμβει κατι να παρεις το τουφεκι και να τους κοπανας.Εκει που μενω ευτυχως οι παιδικες χαρες βλεπονται, αλλα εκει που μενει η μητερα μου και παει το παιδι μου οι περισσοτερες παιδικες χαρες ειναι για....καψιμο!!

Απλα περιμενω τις επομενες δημοτικες εκλογες....ε ρε και να πετυχω καναν υποψηφιο δημαρχο μπροστα μου....

tyazp2.png

C9SDp2.png

 

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Link to comment
Share on other sites

ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙ ΦΕΚ ΚΑΙ ΦΟΥΚ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΤΕ ΑΛΛΙΩΣ.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΑΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΩΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΙΕΣ ΜΑΣ ΚΟΥΝΙΕΣ ΕΧΕΙ ΧΑΛΙΚΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝ ΠΕΣΩ ΕΚΕΙ ΤΟ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΩ ΑΓΡΙΑ.ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΑ ΜΩΡΑ?ΤΡΑΓΙΚΟ Ε?ΒΡΕ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥΣ.

Link to comment
Share on other sites

:confused: Αν δεν απαιτήσει κανείς αυτά που απο το νόμο δικαιούται και αν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι το θέμα σου τι νόημα έχει???

Συγνώμη αλλά με μπέρδεψες :?

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΟΙΓΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΟΛΥ.ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΓΓΟΝΑΚΙ ΜΟΥ.ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ(ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΧΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ)ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΤΙ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2-3 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ "ΧΑΡΕΣ".ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΩΜΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ.ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΡΙΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΛΟΓΩ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ(ΜΗ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ)ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΜΕ ¨"ΚΑΪΡΟ"ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΕΝΩ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ...ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΕΣΤΕΣ ΤΙ ΑΝΟΥΜΕ???ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΠΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΙΣ ΚΟΥΝΙΕΣ.ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΥΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΤΟΥΦΕΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΒΑΡΑΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΥΡΩΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ???? ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΕΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΙΠΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ "ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΩ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΨΩΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΗΤΕ ΚΙΟΛΑΣ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΑΚΙ ΤΟΥΣ.

ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΛΛΑ Ε???ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕΜΕ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΕ ΓΙ Α ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

 

Έχετε δίκιο κυρία ζαφείρω. Εμείς μέναμε στο Π. Φάληρο κοντά στην Παναγίτσα & η πιο κοντινή μας παιδική χαρά ήταν στην Αμφιτρίτης (ο δρόμος του Σκλαβενίτη) ανάμεσα στην Αχιλλέως & τη Θησέως. Δεν ξέρω τώρα, αλλά μέχρι τον Οκτώβριο που μετακομίσαμε ήταν σε κακά χάλια! Κάτι παμπάλαια σκουριασμένα παιχνίδια, είχε κάτι σαν χαμηλό χαμηλό τοιχάκι μες στην μέση & τα μικρά παιδάκια όλο έπεφταν, σε μια άκρη είχε κάτι παρατημένα σπασμένα μάρμαρα... Χάλια. Εμείς πάντως παίρναμε το τραμ & πηγαίναμε στη μεγάλη παιδική χαρά στο τροκαντερό που ομολογουμένως είναι εξαιρετική.

Link to comment
Share on other sites

agapite gavria mallon den me katalabes den eipa oti telika den tha kano tipota me to thema,apla eipa oti autoi oi anthropoi den katalabenoun oute apo nomous pisteueis pos ama pao me ta fek sto xeri pos ti allh mera tha ginei ti?tipota gia na ftaso sto shmeio na to rixno sti treli sigoura prota tous eipa gia tous nomous pou les kai esi,alla................!!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...