Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Recommended Posts

Latina προσωπικη μου αποψη ειναι οτι δεν κανεις τιποτα. Εναμιση χρονο τωρα περιμενεις απο καποιον αλλον να δωσει τη λυση (και δεν εννοω το forum). Μπλεκεις σε συζητησεις με γονεις που τελικα δεν βγαζουν πουθενα. Τελικα ειναι σοβαρο το προβλημα ή οχι (ειπες οτι δεν ειναι τοσο να δικαιολογει αποβολη).

ΣΥΓΝΩΜΗ.....ΑΠΛΑ ΠΗΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ, ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ... ΠΗΓΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ, ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ......ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΠΟΤΕ!!!!!

Περιμενεις απο τον διευθυντη να καλεσει τον συλλογο γονεων σε συνελευση (ή δεν καταλαβα καλα?) Γιατι να καλεσει ο διευθυντης τον συλλογο?

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΑΛΛΟΝ.......ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ (ΓΟΝΕΩΝ) ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Θεωρει την κατασταση προβληματικη ή μηπως οχι. Περισυ περιμενε οτι τα παιδια θα μεγαλωναν/ ηρεμουσαν. Μαλλον διαψευστικε αλλα εκανε κατι ή οχι? εχουν αλλοι δασκαλοι προβλημα ή μονο η εικαστικος δεν ειναι σε θεση να κουμανταρει τα 7αχρονα? Το προβλημα του σχολειου ειναι 2 παιδακια?

ΟΧΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΑΞΗ......ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ. ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ!

Μηπως ο διευθυντης ξερει κατι για τα παιδια που δεν ξερεται εσεις? Αν εβλεπαν ψυχολογο ή ψυχιατρο θα το εγραφαν στο κουτελο? Ειχες το θαρρος και μπραβο σου να πας σε ψυχολογο και να το κινοποιησεις στο forum ή και στις μαμαδες που μιλας?

ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ? ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΕΙΠΑ.......ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΨΑΧΝΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΣΟ ΤΗΝ ΨΑΧΝΩ ΕΓΩ....ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΕ, ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ....ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ," ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΑΛΛΑ", ΕΙΠΕ.......ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!

Ο συμβουλος ή ο ψυχολογος μπορει να φερουν μια "στιγμιαια" ηρεμια οσο θα ειναι εκει αλλα τι θα γινει οταν φυγουν? Εφοσον το αν το παιδι θα παει σε ψυχολογο εξαρταται μονο απο τους γονεις τι νομιζεις οτι μπορει να αλλαξει αν ερθει ο ψυχολογος του δημου 3-4 φορες?

ΑΝ ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ........

Και εδω ερχονται απο το κεντρο ψυχικης υγιεινη του δημου και οι γονεις ενημερωνομαστε σταδιακα αλλα η αποφαση του αν θα υπαρξουν περισσοτερες επισκεψεις για το χ παιδακι εξαρταται απο τον γονιο και οχι απο το σχολειο.

Καταλαβαινω οτι δεν μπορεις να αλλαξεις σχολειο αλλα πρεπει να προστατευσεις το παιδι σου και απο το να μην φαει μπουνια (που ειναι και το προφανες) αλλα και το να μην μπλεξει καπου χωρις να φταει. Τα πραγματα νομιζω ειναι απλα. αν το σχολειο θεωρει οτι υπαρχει προβλημα προσπαθει να το λυσει. αν δεν λυνεται προστατευεις το παιδι σου αλλαζοντας σχολειο

ΕΞΗΓΗΣΑ ΧΤΕΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΚΑΙ ΑΜΕΑ ΝΑ ΜΗΝ ΗΜΟΥΝ ΔΕ ΘΑ ΜΑΘΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ, ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΥΝΕΙ...

(Αληθεια τωρα ουτε το αλλο που προσπαθησε να πνιξει τα μικροτερα πειρε αποβολη? Δηλαδη ποιος ειναι λογος για αποβολη?)

ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟΒΟΛΗ, ΟΥΤΕ ΠΕΡΣΙ, ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ......ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΖΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ....ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟ, ΑΛΛΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ......

ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 743
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μια άλλη λύση που δεν αναφέρθηκε, είναι να γίνει ο γιος σου σαν άλλα παιδιά, που δεν μπλέκονται σε φασαρίες... Δεν ειναι η καλύτερη, ούτε 100% σίγουρη, αλλά ειναι μια λυση. Υπάρχουν παιδιά που ουτε χτυπάνε και ούτε τους χτυπάνε. Γενικά δεν ανακατεύονται. Ξέρω ότι δεν είναι πάντα μια συνταγή που τη λες και πιάνει...

Αθηνά να σου πω κάτι? Ο γιος μου δε μπλέκεται σε φασαρίες, ότι μέσα σε ένα τρίμηνο αρπάχτηκε δυο φορές με λόγο και αιτία δε σημαίνει ότι μπλέκεται. Δεν έχετε καταλάβει κάτι, ίσως εγώ δεν το εξήγησα.

Πέρσι ο γιος μου ήταν ο μόνος που μιλούσε στο επιθετικό παιδάκι και έλεγε, "μαμά, θα αλλάξει, το υποσχέθηκε, δε θα ξαναδείρει κανέναν, ας του δώσουμε μια ευκαιρία".........οπότε φέτος που τον έκανε πέρα και ο δικός μου, το αγοράκι έμεινε ολομόναχο. Σε μια αυλή, περπατάει ολομόναχο, δεν του μιλάνε και όπου πλησιάζει το διώχνουν!

Αποτέλεσμα? Πάει και τραβάει τον δικό μου απ τα ρούχα όλη μέρα μπας και τον παίξει.....έτσι μπλέκεται το παιδί, και αν μάλωσε για μια σβύστρα μια μέρα δεν το θεωρώ ίδιο με τα άλλα περιστατικά. Συγνώμη κιόλας. Πως να μην ανακατευτείς όταν σε τραβολογάνε όλη μέρα? Αν δείτε τα ρούχα του όταν έρχεται , άλλος ένας χωράει μέσα απ το τράβα- τράβα, που το είδα και με τα μάτια μου σε πολλά διαλείμματα.

Ο διευθυντής ξαναρώτησε χτες τα παιδιά, το είχε κάνει και την Παρασκευή, με ποιο παιδάκι έχουν πρόβλημα (ακούς μιρικι? σε τρεις μέρες πάλι αρτεμάκια) και τα παιδιά ξαναείπαν όλα το αγοράκι.....

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, με ενημέρωσε ο σύλλογος, αύριο το απόγευμα, απλά το χαρτάκι θα μπει μάλλον σήμερα. Κορίτσια, εμένα ο γιος μου πάλι σήμερα έκανε εμετό και είχε φάει μόνο μισό τοστ. Το παιδί είναι στρεσαρισμένο, και πριν ένα μήνα τα ίδια είχαμε με το πρώτο ξύλο!

ΔΛΔ ΟΚ, κάθε μέρα εμετοί πριν το σχολείο και τα ΣΚ περδίκι? Το νιώθω, παιδί μου είναι, εξάλλου με ρωτάει, "μαμά ο διευθυντής είπε να είμαστε φίλοι και αν τον πειράξει κανείς να πάω να του το πω.......μαμά προχτές δε μου είχε πει να μην τον παίζω και να φεύγω?" Και να σας πω και κάτι, γιατί εγώ δεν κοιτάω μόνο την πάρτη μου. Και άλλα 3 παιδάκια, χτες είπαν ξαφνικά στις μαμάδες ότι δε θέλουν καθόλου να συζητήσουν τι γίνεται στο σχολείο.

Ο διευθυντής ξαναρώτησε χτες τα παιδιά, το είχε κάνει και την Παρασκευή, με ποιο παιδάκι έχουν πρόβλημα (ακούς μιρικι? σε τρεις μέρες πάλι αρτεμάκια) και τα παιδιά ξαναείπαν όλα το αγοράκι.....

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, με ενημέρωσε ο σύλλογος, αύριο το απόγευμα, απλά το χαρτάκι θα μπει μάλλον σήμερα. Κορίτσια, εμένα ο γιος μου πάλι σήμερα έκανε εμετό και είχε φάει μόνο μισό τοστ. Το παιδί είναι στρεσαρισμένο, και πριν ένα μήνα τα ίδια είχαμε με το πρώτο ξύλο!

ΔΛΔ ΟΚ, κάθε μέρα εμετοί πριν το σχολείο και τα ΣΚ περδίκι? Το νιώθω, παιδί μου είναι, εξάλλου με ρωτάει, "μαμά ο διευθυντής είπε να είμαστε φίλοι και αν τον πειράξει κανείς να πάω να του το πω.......μαμά προχτές δε μου είχε πει να μην τον παίζω και να φεύγω?" Και να σας πω και κάτι, γιατί εγώ δεν κοιτάω μόνο την πάρτη μου. Και άλλα 3 παιδάκια, χτες είπαν ξαφνικά στις μαμάδες ότι δε θέλουν καθόλου να συζητήσουν τι γίνεται στο σχολείο.

λατιβα συγνωμη αλλα συνειδητοποιεις αυτα που γραφεις καθολου??εχεις ενα παιδι κατααγχωμενο, φοβισμενο,υποφερει καθε πρωι που πρεπει να σηκωθει και να παει στο σχολειο του, αντι να ειναι ενας χαρουμενος μαθητης....και εσυ καθεσαι και γραφεις θεωριες και περιμενεις τι?? οι θεωριες να σου λυσουν το προβλημα?? οι αλλοι να στο λυσουν??τι τελικα??ενα χρονο τωρα αντιμετωπιζει το παιδι σου προβλημα και τι περιμενεις?? πραγματικα δεν εχω καταλαβει...:shock: το παιδι σου, προφανως απο οσα γραφεις, υποφερει και εσυ επικοινωνεις με τις αλλες μαμαδες για να δεις ποιο παιδακι τρωει τις περισσοτρες μπουνιες ανα την ημερα....!!!!!συγνωμη αλλα πραγματικα εχω χασει τον τροπο σκεψης σου...:shock:

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Πέρσι ο γιος μου ήταν ο μόνος που μιλούσε στο επιθετικό παιδάκι και έλεγε, "μαμά, θα αλλάξει, το υποσχέθηκε, δε θα ξαναδείρει κανέναν, ας του δώσουμε μια ευκαιρία".........οπότε φέτος που τον έκανε πέρα και ο δικός μου, το αγοράκι έμεινε ολομόναχο. Σε μια αυλή, περπατάει ολομόναχο, δεν του μιλάνε και όπου πλησιάζει το διώχνουν!

Και αν εχω καταλαβει καλα αυτη την απομονωση του παιδιου την εχει ενθαρυνει ο διευθυντης? Νομιζω πραγματικα ο ανθρωπος δεν ξερει καθολου να το χειριστει...

Διαφημίσεις

Αυτό που περιγράφεις, δλδ 5-6 παιδάκια στο σχολείο που ρίχνουν ξύλο, άλλος λίγο, άλλος πολύ, δεν είναι μικρό πράγμα. Ευτυχώς που θα γίνει η συνέλευση, αλλά να δούμε αν τελικά θα παραστεί & ο δ/ντής....

Αν ο πρόεδρος του συλλόγου δεν θέλει να πάει κόντρα στο δ/ντή & δεν επιμένει να καλέσετε το σύμβουλο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι γονείς δεν μπορείτε να απευθυνθείτε στο σύμβουλο. Κανείς δεν μπορεί να σας το απαγορεύσει.

Αν αυτοί θεωρούν ότι τα περιστατικά είναι μέσα στα λογικά πλαίσια, να τους εξηγήσετε ότι κάποια παιδιά δέχονται εκφοβισμό & εξαιτίας αυτού δυσκολεύονται να πάνε στο σχολείο κάθε πρωί. Δεν είναι απάντηση ότι σε όλα τα σχολεία συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά, γιατί αυτό πράγματι είναι αλήθεια & αυτό επιβεβαιώνει ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο ΟΛΟΙ. Να αναγνωρίζουμε & να αντιμετωπίζουμε τη σχολική βία όταν είναι σε αρχικό στάδιο, πριν βγουν σουγιάδες στο σχολείο.... (για να μην μιλήσουμε για πρόληψη γιατί είναι ψιλά γράμματα).

Πρέπει να γίνει μια αρχή στην αντιμετώπιση του προβλήματος, & η αρχή είναι να ενημερωθεί & να ζητηθεί η συμβουλή του συμβούλου, που αυτή είναι η δουλειά του!!! Στην τελική, αν είναι & αυτός κουκουρούκου & δεν κάνει τίποτα, εσείς θα έχετε κάνει την ενέργειά σας & θα έχετε προχωρήσει ένα βήμα. Μετά βλέπετε τι θα κάνετε, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να γίνει η αρχή της λύσης του προβλήματος.

Από ότι κατάλαβα μέχρι στιγμής ούτε το πρόβλημα δεν βλέπουν αυτοί, όχι να βρουν & λύση. Εσείς (ή μάλλον ΕΣΥ & ο κάθε ΕΣΥ) θα πρέπει τους δείξετε το πρόβλημα που έχετε, άρα υπάρχει & δεν τους συμφέρει να το δουν γιατί δεν συμβαίνει στο δικό τους σπίτι & στο δικό τους παιδί.... Αλλά συμβαίνει στο δικό σου, ίσως συμβαίνει σε 2-3 οικογένειες ακόμα... Διεκδίκησε & προστάτεψε το παιδί σου. Δεν θα γίνει το θαύμα, αλλά εσύ θα κάνεις ότι μπορείς...

λατιβα συγνωμη αλλα συνειδητοποιεις αυτα που γραφεις καθολου??εχεις ενα παιδι κατααγχωμενο, φοβισμενο,υποφερει καθε πρωι που πρεπει να σηκωθει και να παει στο σχολειο του, αντι να ειναι ενας χαρουμενος μαθητης....και εσυ καθεσαι και γραφεις θεωριες και περιμενεις τι?? οι θεωριες να σου λυσουν το προβλημα?? οι αλλοι να στο λυσουν??τι τελικα??ενα χρονο τωρα αντιμετωπιζει το παιδι σου προβλημα και τι περιμενεις?? πραγματικα δεν εχω καταλαβει...:shock: το παιδι σου, προφανως απο οσα γραφεις, υποφερει και εσυ επικοινωνεις με τις αλλες μαμαδες για να δεις ποιο παιδακι τρωει τις περισσοτρες μπουνιες ανα την ημερα....!!!!!συγνωμη αλλα πραγματικα εχω χασει τον τροπο σκεψης σου...:shock:

Nαι, είμαι ένα όρθιο ζώον που το παιδί μου υποφέρει κι εγώ κάθομαι και κάνω γκάλοπ......έλα ρε παιδιά τώρα.....έλεος!!!! Το παιδί έκανε εμετούς πρώτη φορά πριν κανένα μήνα, το έψαξα για ίωση, δε φαντάστηκα ότι κάτι άλλο συμβαίνει......μετά τις αιματολογικές και τον υπέρηχο το παιδί ηρέμησε......ξανάρχισε η ιστορία μόλις προχτές........μη βγάζετε έτσι συμπεράσματα ρε παιδιά, το ότι προσπαθώ να μαζέψω κι άλλους γονείς είναι γιατί σαν μονάδα δε μου δίνουν καμιά σημασία, και το ότι το συζητάω εδώ με βοηθάει πολύ.......αν εσείς λαμβάνετε μια μάνα που δεν κάνει τίποτα, ΟΚ να μην ξαναγράψω κιόλας....

Και αν εχω καταλαβει καλα αυτη την απομονωση του παιδιου την εχει ενθαρυνει ο διευθυντης? Νομιζω πραγματικα ο ανθρωπος δεν ξερει καθολου να το χειριστει...

Μέχρι την Παρασκευή ναι, τους έλεγε "μακριά απ τον _____".Την Παρασκευή και εν όψει συμβουλίου τους είπε να είναι όλοι αγαπημένοι και όρισε και τον δικό μου να τον προστατεύει ιδιαιτέρως....ναι, δεν ξέρει να το χειριστεί και τα παιδιά έχουν καταμπερδευτεί.

epang ευτυχώς οι γονείς ενδιαφέρονται όλοι, έστω κι αν έχουν ήσυχα παιδάκια που ποτέ δεν ενεπλάκησαν, ενδιαφέρονται γιατί όλο και καμιά ξώφαλτση μπουνιά έχουν φάει και τα δικά τους και είναι πρόθυμοι να κάνουμε βήματα.....απλά οι πιο πολλοί δε θέλουν να γίνει σε συμβούλιο , θεωρούν ότι ο διευθυντής ξέρει, τα παιδιά μιλήσανε, οι γονείς μιλήσανε, οπότε αντί να κάνει λαϊκά δικαστήρια πρέπει να φωνάξει και να ασχοληθεί με τις συγκεκριμένες οικογένειες, και στο τμήμα μας με ΤΗ συγκεκριμένη. Βοήθεια θα ζητήσουμε πάντως αύριο όλοι.

... τους είπε να είναι όλοι αγαπημένοι και όρισε και τον δικό μου να τον προστατεύει ιδιαιτέρως....ναι, δεν ξέρει να το χειριστεί και τα παιδιά έχουν καταμπερδευτεί.

Καλά ο τύπος δεν υπάρχει...!! έχει & πλάκα έτσι.....??

Κανονικά έπρεπε να του απαντήσει ο δικός σου ότι : τώρα που η μαμά μου σκέφτεται να μου προσλάβει σωματοφύλακα για το σχολείο, θα της πως να κανονίσει ο ίδιος σωματοφύλακας να προσέχει και τον ....... για να μοιραστούμε & τα έξοδα..!!! γιατί εγώ τσάμπα τον αστυνομικό δεν τον κάνω.......

Διαφημίσεις

Latina μου διαβάζω το θέμα σου απο την αρχή και έχω στενοχωρηθεί πολύ. Εσύ σα μανα καλά κάνεις και πρέπει να ασχοληθείς με το δικό σου το παιδί. Να κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να μη πηγαίνει αγχωμένο στο σχολείο και να μη σου γυρνάει χτυπημένο. Αν και δεν έχω ιδια πειρα, θα σου πρότεινα να ακούσεις τα κορίτσια που έγραψαν παραπάνω και να επικοινωνήσεις με το σύμβουλο. Επίσης να γνωστοποιήσεις και γραπτώς το πρόβλημα στο διευθυντή και όπου αλλού πρέπει(συγχώρα με, δεν γνωρίζω που, ίσως στην πρωτοβάθμια?). Το τονίζω όμως γραπτώς και να πάρεις αριθμό πρωτοκόλλου γιατί τα γραπτά μένουν, τα λόγια είναι του αέρα και αυτό εκμεταλλεύεται τόσο καιρό ο διευθυτής που δεν κάνει τίποτα.

Να πω κάτι? Δεν είμαστε όλοι τσαμπουκάδες στον κόσμο αυτό, μου πείραξες το καμάρι, θα σου φέρω τα κανάλια.....αν ήθελα κάτι τέτοιο θα έστελνα τον παππού που του χτύπησαν τον εγγονό με το δίκανο και θα τελειώναμε....

Θέλησα να το πάω σωστά ιεραρχικά. Η δασκάλα δε μιλάει, καλύπτει. Δε συμφωνώ, αλλά το σέβομαι, γιατί την σέβομαι απίστευτα σαν άνθρωπο. Ο διευθυντής, μοιράζει......για να μην στοχοποιήσει, όποτε είχε το οποιοδήποτε περιστατικό, αντί να πάρει όλους τους εμπλεκόμενους γονείς, ξέρετε τι κάνει? Παίρνει μόνο τους γονείς του χτυπημένου, και λέει ότι προκαλεί.....μιλάω για πολλές περιπτώσεις....πέρσι επειδή ο δικός μου πήγε να δει μια σβύστρα κι έφαγε τη χαρακιά με το μολύβι σε όλο το πρόσωπο, είπε ότι προκάλεσε και μετά η δασκάλα ζητούσε χίλιες συγνώμες. Ο διευθυντής λοιπόν μιλάει γενικά, για πολλά ζωηρά παιδάκια γιατί αυτό ακινητοποιεί πολλούς γονείς που δεν είναι και σίγουροι για τα καμάρια τους. Μετά έρχεται ο σύλλογος.....αυτοί μας αντιπροσωπεύουν καλώς ή κακώς. Αφού λοιπόν πήγα στο γραφείο και ο διευθυντής μου είπε να απομακρύνω το παιδί μου "ΑΠ ΑΥΤΌΝ" σαν άνθρωπος με την όποια συνείδηση έχετε καταλάβει ή όχι πως διαθέτω, θεώρησα πως όσο το παιδάκι είναι Ο ΑΥΤΟΣ τα προβλήματα δε θα λυθούν. Και ζήτησα συμβούλιο.....

Και ενημερώθηκα από γονείς για να δω πόσοι έχουν πρόβλημα, και τι δικαιώματα έχουμε, και ενημερώθηκα και από εδώ πολύ και ευχαριστώ ειλικρινά και είμαι έτοιμη να πάω αύριο να τα πω. Δεν ξέρω τι μεμπτό βρίσκει κανείς στον τρόπο μου, αλλά δε θα ήθελα να με γεμίζετε τύψεις ότι δεν κάνω ό,τι καλύτερο για το παιδί μου...να είστε σίγουρες ότι αν έχω δικαίωμα να καλέσω αυτοβούλως σύμβουλο, θα το κάνω.

Καλά ο τύπος δεν υπάρχει...!! έχει & πλάκα έτσι.....??

Κανονικά έπρεπε να του απαντήσει ο δικός σου ότι : τώρα που η μαμά μου σκέφτεται να μου προσλάβει σωματοφύλακα για το σχολείο, θα της πως να κανονίσει ο ίδιος σωματοφύλακας να προσέχει και τον ....... για να μοιραστούμε & τα έξοδα..!!! γιατί εγώ τσάμπα τον αστυνομικό δεν τον κάνω.......

:D:D:D

Latina μου διαβάζω το θέμα σου απο την αρχή και έχω στενοχωρηθεί πολύ. Εσύ σα μανα καλά κάνεις και πρέπει να ασχοληθείς με το δικό σου το παιδί. Να κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να μη πηγαίνει αγχωμένο στο σχολείο και να μη σου γυρνάει χτυπημένο. Αν και δεν έχω ιδια πειρα, θα σου πρότεινα να ακούσεις τα κορίτσια που έγραψαν παραπάνω και να επικοινωνήσεις με το σύμβουλο. Επίσης να γνωστοποιήσεις και γραπτώς το πρόβλημα στο διευθυντή και όπου αλλού πρέπει(συγχώρα με, δεν γνωρίζω που, ίσως στην πρωτοβάθμια?). Το τονίζω όμως γραπτώς και να πάρεις αριθμό πρωτοκόλλου γιατί τα γραπτά μένουν, τα λόγια είναι του αέρα και αυτό εκμεταλλεύεται τόσο καιρό ο διευθυτής που δεν κάνει τίποτα.

Θα δούμε τι θα μας πει αύριο και αν δεν έχει λύσεις, θα στείλουμε έγγραφο, το έχουμε έτοιμο.

Επίσης κι αυτό το άλλο παιδάκι που χτυπάει είναι παιδί! Αυτό θα πρέπει να το λάβει υπόψην του ο διευθυντής και να κάνει κάτι και για αυτό. Είναι κρίμα να τριγυρνάει μόνο του τόσες ώρες στο σχολείο και επόμενο να συνεχίζει τις φασαρίες αφού αλλιώς κανείς δεν του δίνει σημασία. Οι γονείς του τα ξέρουν αυτά? Πώς γινεται να μην κάνουν κάτι? Οι δάσκαλοι δεν προσπαθούν έστω μέσα στην τάξη να το εντάξουν στην ομάδα με κάποιο τρόπο? Και αυτή η δασκάλα των εικαστικών τόσο άχρηστη είναι που όλο στο μάθημά της γίνονται καυγάδες? Αφού δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα πρέπει να ζητήσουν άμεσα βοήθεια απο το σύμβουλο ή απου όπου αλλού τους επιτρέπουν οι θεσμοί. Δε μπορούν να αφήνουν ένα παιδί να καταστρέφεται έτσι (τί ενήλικας θα καταλήξει) και επίσης να αφήνουν τα υπόλοιπα παιδιά να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αδιαφορίας τους σωματικά και ψυχικά.

Διαφημίσεις

Θα δούμε τι θα μας πει αύριο και αν δεν έχει λύσεις, θα στείλουμε έγγραφο, το έχουμε έτοιμο.

Και λύσεις να έχει να απαιτησετε να σας τις κοινοποιήσει γραπτώς. Αλλιώς δεν το βλέπω να προβαίνει σε ενέργειες.

Επίσης κι αυτό το άλλο παιδάκι που χτυπάει είναι παιδί! Αυτό θα πρέπει να το λάβει υπόψην του ο διευθυντής και να κάνει κάτι και για αυτό. Είναι κρίμα να τριγυρνάει μόνο του τόσες ώρες στο σχολείο και επόμενο να συνεχίζει τις φασαρίες αφού αλλιώς κανείς δεν του δίνει σημασία. Οι γονείς του τα ξέρουν αυτά? Πώς γινεται να μην κάνουν κάτι? Οι δάσκαλοι δεν προσπαθούν έστω μέσα στην τάξη να το εντάξουν στην ομάδα με κάποιο τρόπο? Και αυτή η δασκάλα των εικαστικών τόσο άχρηστη είναι που όλο στο μάθημά της γίνονται καυγάδες? Αφού δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα πρέπει να ζητήσουν άμεσα βοήθεια απο το σύμβουλο ή απου όπου αλλού τους επιτρέπουν οι θεσμοί. Δε μπορούν να αφήνουν ένα παιδί να καταστρέφεται έτσι (τί ενήλικας θα καταλήξει) και επίσης να αφήνουν τα υπόλοιπα παιδιά να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αδιαφορίας τους σωματικά και ψυχικά.

Μπράβο ρε ντεζάκι. Έτσι νιώθω κι εγώ. Κι αυτό παιδί είναι,να πάρει. Δε μπορεί να το έχεις σε μια άκρη να κάνει τον μοναχικό καουμπόυ. Δεν μπορεί να το κρατάς μέσα στα μισά διαλείμματα και να περιμένεις να μην γίνει επιθετικό. Πέρσι που το το είπα, μου είπε "έτσι ξεκινάνε, δεν αλλάζει κάτι, στο γυμνάσιο να δείτε τι θα κάνει!" μορφωμένος άνθρωπος, με ειδίκευση στη σχολική βία. Εγώ δε θέλω να πετάξουν το μαύρο αρνί απ το σχολείο λοιπόν. Ναι, κι ας με κοροϊδεύουν κάποιες ίσως. Εγώ θέλω να γίνει ασφαλές το περιβάλλον για όλα τα παιδιά. Οι γονείς του κάθε μέρα ακούν παράπονα. Κάθε μέρα. Δεν κάνουν κάτι. Η δασκάλα προσπαθεί να το εντάξει στο σύνολο, να έχει τριβή ακόμα και μ αυτούς που έχει διαφορές, αλλά, ξαναχτυπάει και πάλι τιμωρία και πάλι μέσα και πάλι τα ίδια.....Η εικαστικός και η δασκάλα ζήτησαν βοήθεια, αλλά πρέπει να δεχτούν και οι γονείς, και κάτι τέτοιο απλά δεν παίζει.....

Για να μην παραλογιζόμαστε όμως κιόλας, εννοείται ότι πρώτα με ενδιαφέρει το δικό μου το παιδί, έτσι? Δεν το στέλνω στον πόλεμο. Να μάθει γράμματα το στέλνω.

Μπράβο ρε ντεζάκι. Έτσι νιώθω κι εγώ. Κι αυτό παιδί είναι,να πάρει. Δε μπορεί να το έχεις σε μια άκρη να κάνει τον μοναχικό καουμπόυ. Δεν μπορεί να το κρατάς μέσα στα μισά διαλείμματα και να περιμένεις να μην γίνει επιθετικό. Πέρσι που το το είπα, μου είπε "έτσι ξεκινάνε, δεν αλλάζει κάτι, στο γυμνάσιο να δείτε τι θα κάνει!" μορφωμένος άνθρωπος, με ειδίκευση στη σχολική βία. Εγώ δε θέλω να πετάξουν το μαύρο αρνί απ το σχολείο λοιπόν. Ναι, κι ας με κοροϊδεύουν κάποιες ίσως. Εγώ θέλω να γίνει ασφαλές το περιβάλλον για όλα τα παιδιά. Οι γονείς του κάθε μέρα ακούν παράπονα. Κάθε μέρα. Δεν κάνουν κάτι. Η δασκάλα προσπαθεί να το εντάξει στο σύνολο, να έχει τριβή ακόμα και μ αυτούς που έχει διαφορές, αλλά, ξαναχτυπάει και πάλι τιμωρία και πάλι μέσα και πάλι τα ίδια.....Η εικαστικός και η δασκάλα ζήτησαν βοήθεια, αλλά πρέπει να δεχτούν και οι γονείς, και κάτι τέτοιο απλά δεν παίζει.....

Με συγκινείς...

Λατίνα, επιμένω ότι όσες ενέργειες κάνεις ή κάνετε πρέπει να γίνονται γραπτώς. Να μην στοχοποιήσετε κανένα παιδί, να μην επιτεθείτε προσωπικά στον δ/ντη, απλώς να διεκδικήσετε ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά σας όπως είπες. Αυτό θα γίνει μόνο αν τον αναγκάσεις (τον δ/ντη) να δράσει. Το πως θα δράσει ή τι μέτρα θα πάρει δεν θα τα βρεις εσύ. Μην ψάχνεις να του βρεις έτοιμη λύση.

Να επικεντρωθείς στο δικό σου παιδί το οποίο δεν θέλεις να βλέπεις χτυπημένο ή τρομοκρατημένο.

Όλα τα υπόλοιπα (συμβούλια επί συμβουλίων, συζητήσεις, παρακλήσεις προς τον δ/ντη κτλ) δεν θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Απλώς θα είναι αφορμή για να χρονοτριβεί το σχολείο.

Λατίνα, επιμένω ότι όσες ενέργειες κάνεις ή κάνετε πρέπει να γίνονται γραπτώς. Να μην στοχοποιήσετε κανένα παιδί, να μην επιτεθείτε προσωπικά στον δ/ντη, απλώς να διεκδικήσετε ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά σας όπως είπες. Αυτό θα γίνει μόνο αν τον αναγκάσεις (τον δ/ντη) να δράσει. Το πως θα δράσει ή τι μέτρα θα πάρει δεν θα τα βρεις εσύ. Μην ψάχνεις να του βρεις έτοιμη λύση.

Να επικεντρωθείς στο δικό σου παιδί το οποίο δεν θέλεις να βλέπεις χτυπημένο ή τρομοκρατημένο.

Όλα τα υπόλοιπα (συμβούλια επί συμβουλίων, συζητήσεις, παρακλήσεις προς τον δ/ντη κτλ) δεν θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Απλώς θα είναι αφορμή για να χρονοτριβεί το σχολείο.

Ναι, φίλη μου καλή, ξέρω........εγώ όπως και να έχει θα το πω στο τέλος, μην ξαναδώ το παιδί μου χτυπημένο.......είπαμε, καλή καλή, αλλά δε θα μου σακατέψουν το παιδί μου ούτε θα μου το τρελάνουν.....εκεί μετά σταματάει η καλή, και βγαίνει η ύαινα....

Δεν εχω διαβασει ολα τα μηνυματα.

Δεν ξερω τους νομους ή το σχολικο κωδικα για να σε βοηθησω λατινα , αλλα με σοκαρες με το προηγουμενο ποστ.

Οταν συνεβη εκεινο το τραγικο γεγονος , η κοινωνια ΤΙ εκανε για αυτο το παιδι;

Τι περιμενε οτι θα ακολουθουσε στο αμεσο και εμμεσο μελλον;

Οτι θα γινοταν ενα παιδι φυσιολογικο ; οτι δε θα ηταν βιαιο ;

Οτι .....; Οτι ....; Οτι.....;Εχω χιλια "οτι" να πω.Πραγματικα αναρωτιεμαι.

Η γνωμη μου ειναι οτι για ολα , παντα , καποιος φταιει.

Και επειδη δεν χρειαζεται κανενα διπλωμα ή υπευθυνη δηλωση οτι καποιος ειναι καταλληλος για γονιος , καπου εκει θα επρεπε να επεμβαινει η κοινωνια και να παιρνει κεφαλια.

Λυπαμαι που εχετε να αντιμετωπισετε κατι τοσο δυσκολο.

Καλη δυναμη σε ολους.

Αυτο το ''ζωηρο'' παιδι ειναι λοιπον βαθια τραυματισμενο και μεγαλωνει με τον ενα του γονιο, που αυτο απο μονο του θα μπορουσε να το φορτιζει, ποσο μαλλον να κουβαλαει και αλλα τραυματα... κανονικα το σχολειο θα επρεπε να το αγκαλιαζει και να του παρεχει ενα σταθερο περιβαλλον,φιλους, γνωση και ομορφες στιγμες. Εγω λοιπον τα βαζω κυριως με τον διευθυντη σας, προσπαθηστε αμεσα να τον παρακαμψετε με οποιο τροπο γινεται, αναλαβεται δραση οι γονεις... Επιμενω, δεν γινεται ενα ανθρωπακι να κολλαει ενα ολοκληρο σχολειο, ειναι κριμα ενω υπαρχει τοσο καλη διαθεση για συνεργασια και ενοτητα ενας ανθρωπος να καταστρεψει τοσα παιδια.

Παιδιά μη μπερδεύεστε........η ιστορία που είπα ήταν για το 11χρονο και όχι για το συμμαθητή μας.......

Σήμερα λοιπόν, ξαφνικά, ω τι θαύμα, (μια μέρα πριν το συμβούλιο) με είχαν μισή ώρα στο σχολείο και μου λέγανε ότι ο γιος μου είναι ζωηρός!!! Δεν δέρνει, δεν χτύπησε κανέναν, εκτός απ τα δύο περιστατικά χτες και προχτές που δεν έδωσαν βαρύτητα, αλλά, είναι ζωηρός! Αν ακούσει κάποιο αστείο στα εικαστικά, μουσική, κλπ γελάει, και ο άλλος παίρνει θάρρος λέει! Λέω στη δασκάλα, "μα δε μου είπατε ότι 3 μήνες δεν του έχετε κάνει ούτε μια παρατήρηση?" και μου λέει το θεϊκό "στα δικά μου μαθήματα!"

Έφτασα μέχρι το λαιμό, έβαλα τις φωνές......είπα σε όλους, δασκάλα, διευθυντή, ότι δε θα μου πάνε την κουβέντα όπου θέλουν, ότι το αυριανό θέμα είναι η βία και όχι ποιοι χαχανίζουν στα καλλιτεχνικά.......και να μετρήσουν τους δαρμένους και να δουν τι θα κάνουν αντί να πετάνε άσχετα με το θέμα σχόλια.

Θα παραστεί και ψυχολόγος αύριο, το χαρτάκι μπήκε σήμερα. Ειλικρινά είμαι έξω φρενών, δεν κοιτάνε πόσα παιδιά έχει δείρει το άτομο, και τους πείραξε αν ο δικός μου γέλασε ή χαμογέλασε? Μόνο για να πούνε κάτι δλδ.....Ο μουσικός μου είπε δε στο τέλος "επειδή το άλλο παιδάκι είναι χαμένο από χέρι και δε γίνεται τίποτα, προσπαθήστε τουλάχιστον να είναι ανύπαρκτο για τον δικό σας, ο δικός σας είναι απλά ζωηρός, αλλά είναι φιλότιμος, το άλλο δεν σώζεται!" Και λέει "θα τον ξαναχτυπήσει βέβαια αν δει ότι δεν του δίνει σημασία, αλλά με τον καιρό θα βαρεθεί....." ΠΑΙΔΙΑ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΜΟΥ??? Και φυσικά του είπα ότι την επόμενη φορά θα κάνω μήνυση και να λύσουν το θέμα τους.

Θέλω μια βοήθεια σε επιχειρήματα, παιδιά θα προσπαθήσουν να με πείσουν ότι ένα χαχανητό ή μια ζωηράδα παιδιού 7χρονου είναι ισάξιο με τόσο ξύλο και το ίδιο παραβατικά. Θα τρελαθώ. Λες κι εμείς στα εικαστικά και στις μουσικές ήμασταν Παναγίτσες! Έλεος! Θέλω βοήθεια τώρα όσο ποτέ! Πλίιιιιζ!!!!!!!

Φιλενάδα θα πανε να σε παραπλανησουνε απο εδω και απο εκει

Εσένα το μυνημα σου να ειναι καθαρό και να μην παρασύρεται απο τι σου λένε (κλείσει τα αυτια αου που λέει ο λόγος ) : υπαρχει βία απέναντι στο παιδι μου, δεν υπαρχει στήριξη, δεν εχει γίνει βήμα για να λυθει το πρόβλημα, το παιδι μου συνεχίζει να κανει εμετους απο τα χτυπήματα.. Απλα και σταράτα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...