Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 743
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πρόσεχε Λατίνα. Εσύ πας να μιλήσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το δικό σου παιδί. Όχι για το άλλο ;)

Α ρε μιρικι, αυτό το άλλο είναι που δε θέλω να θιγεί και κάθομαι και περιμένω να λύσουν το θέμα απ το σχολείο τόσο καιρό.......ξέρω, μην ανησυχείς. Στο φινάλε εγώ με τη διεύθυνση τα έχω, όχι με το παιδάκι.

Νομιζω πως η συνηθης οδος που ακολουθουμε ειναι πρωτα η διευθυνση του σχολειου και αν δεν μεινουμε ικανοποιημενοι συνεχιζουμε στην ανωτερη βαθμιδα που ειναι το γραφειο πρωτοβαθμιας της περιοχης μας. Αυτο θα γινει με επισκεψη δικη σου η και καποιων αλλων μαμαδων μαζι, κι οχι με κοινοποιησεις σε διαφορους φορεις. Ειναι ιεραρχικα τα βηματα που θα ακολουθησεις κι ευκολα. Εμεις ετσι κινηθηκαμε σε διαφορα θεματα που προεκυψαν στον μαθησιακο βιο των παιδιων μου και τις περισσοτερες φορες ικανοποιηθηκαμε.

Σε ευχαριστώ, δεν ήξερα ότι υπάρχει άγραφος κανόνας....να είσαι καλά, θα το πω και στις άλλες μαμάδες.

Και ο δήμος μας παρέχει υπηρεσίες για τα σχολεία μας, θα δω κι εκεί.

Διαφημίσεις

Αφού στο διευθυντή πήγες βρε Λστίνα. Τα έχεις κάνει αυτά... Ένα χρόνο τώρα είναι άλυτο το θέμα...

Ναι, δεν είπα ότι θα ξαναπάω στο διευθυντή......αλλά στην πρωτοβάθμια. Αλλά να γίνει το συμβούλιο μπας και βρήκε λύση ...

Εχεις απόλυτο δίκιο να φρικάρεις κι εύχομαι να βρεις κάποια άκρη αν και τόσα χρόνια που έχω βιώσει πάμπολλά παρόμοια περιστατικά το μόνο που έχω διαπιστώσει είναι ότι υπάρχει νομικό κενό και δε μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα πέρα από περισσότερη εντατική επίβλεψη του βίαιου παιδιού ή αλλάγή τμήματος.Κάποια παιδιά όμως έχουν ανάγκη ουσιαστικότερες παρεμβάσεις τις οποίες το σχολείο δε νομιμοποιείται να κάνει.Εσύ πάντα βέβαια μπορείς να κινηθείς νομικά εναντίον των συγκεκριμένων γονιών.

Το πιο κατάλληλο μέτρο φυσικά θα ήταν ο δάσκαλος παραλληλης στήριξης αλλά αν ο διευθυντής όντως εχει ζητησει και απλά δεν έχουν εκπαιδευτικό να στείλουν το οποίο είναι το πιο πιθανό δε μπορεί να βοηθήσει κανείς σε αυτό παρα μόνο αν ξαναπροσλάβουν εκπαιδευτικούς να είναι το σχολείο σε προτεραιότητα.

Και ο σύμβουλος είτε γενικης είτε ειδικής αγωγης απλά δεν έχει ΄όπλα' στα χέρια του για να το αντιμετωπίσει ουσιαστικά.Θα περιοριστεί σε καλεσματα συμβουλευτικά κι ως εκεί.Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν νόμοι.Σε χώρες του εξωτερικού σε τέτοιες περιπτώσεις το σχολείο καλεί αμεσως την κοινωνική πρόνοια η οποια κάνει απροειδοποίητες επισκέψεις στο εν λόγω σπίτι ενημερώνοντας τους γονείς για τις σοβαρότατες νομικές συνέπειες παραμελησης ανηλίκου και ακολουθείται μια πολύ συγκεκριμένη κι αποτελεσματική διαδικασία.

Ακόμα και αλλάγή σχολικού περιβάλλοντος να προτεινόταν το οποίο σήμερα σπάνια πραγματοποιείται και θεωρείται εξαιρετικά έσχατο μέτρο θα έπρεπε να συναινέσουν και οι γονείς του εν λόγω παιδιού οπότε...

Εχεις απόλυτο δίκιο να φρικάρεις κι εύχομαι να βρεις κάποια άκρη αν και τόσα χρόνια που έχω βιώσει πάμπολλά παρόμοια περιστατικά το μόνο που έχω διαπιστώσει είναι ότι υπάρχει νομικό κενό και δε μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα πέρα από περισσότερη εντατική επίβλεψη του βίαιου παιδιού ή αλλάγή τμήματος.Κάποια παιδιά όμως έχουν ανάγκη ουσιαστικότερες παρεμβάσεις τις οποίες το σχολείο δε νομιμοποιείται να κάνει.Εσύ πάντα βέβαια μπορείς να κινηθείς νομικά εναντίον των συγκεκριμένων γονιών.

Το πιο κατάλληλο μέτρο φυσικά θα ήταν ο δάσκαλος παραλληλης στήριξης αλλά αν ο διευθυντής όντως εχει ζητησει και απλά δεν έχουν εκπαιδευτικό να στείλουν το οποίο είναι το πιο πιθανό δε μπορεί να βοηθήσει κανείς σε αυτό παρα μόνο αν ξαναπροσλάβουν εκπαιδευτικούς να είναι το σχολείο σε προτεραιότητα.

Και ο σύμβουλος είτε γενικης είτε ειδικής αγωγης απλά δεν έχει ΄όπλα' στα χέρια του για να το αντιμετωπίσει ουσιαστικά.Θα περιοριστεί σε καλεσματα συμβουλευτικά κι ως εκεί.Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν νόμοι.Σε χώρες του εξωτερικού σε τέτοιες περιπτώσεις το σχολείο καλεί αμεσως την κοινωνική πρόνοια η οποια κάνει απροειδοποίητες επισκέψεις στο εν λόγω σπίτι ενημερώνοντας τους γονείς για τις σοβαρότατες νομικές συνέπειες παραμελησης ανηλίκου και ακολουθείται μια πολύ συγκεκριμένη κι αποτελεσματική διαδικασία.

Ακόμα και αλλάγή σχολικού περιβάλλοντος να προτεινόταν το οποίο σήμερα σπάνια πραγματοποιείται και θεωρείται εξαιρετικά έσχατο μέτρο θα έπρεπε να συναινέσουν και οι γονείς του εν λόγω παιδιού οπότε...

Οπότε να κάτσουμε να περιμένουμε να έχουμε κανένα νοσοκομείο, γιατί θα έχει κάποιος αργά ή γρήγορα, αφού και ο μέγας σύμβουλος τίποτα δε μπορεί να κάνει, και ο διευθυντής τίποτα δε μπορεί να κάνει, και εν πάσει περιπτώσει ποιος είναι υπεύθυνος για το τι γίνεται εκεί μέσα? Μήπως είμαι εγώ από το σπίτι μου? Και πρέπει εγώ να μπλέξω με εξώδικα, δικηγόρους, μηνύσεις και εισαγγελείς για να μην τρώει το παιδί μου ξύλο κάθε λίγο?

Εγώ μετά από όλα αυτά κ επειδή άκρη δεν θα βρεις....θα έκανα κάτι άλλο...πιστεύω ότι καυτό το παιδάκι είναι θύμα. Δεν είναι δυνατόν ένα παιδί οοοοσοζωηρό κ να είναι να ρίχνει μπουνιές κ όλα τα συναφή. Επίσης οι γονείς που δεν δίνουν σημασία είναι ύποπτο σημάδι. Κορίτσια ας ανοίξουμε τα μάτια μας πέρα από τα γεγονότα. Το παιδί αυτό μπορεί να κακοποιείται. Κάλεσε στο 1056 κ κάνε ανώνυμη καταγγελία. Ας βοηθήσουμε κ αυτήν την ψυχούλα που ίσως θέλει να τραβήξει την προσοχή των γύρω του!!!!

Διαφημίσεις

Εγώ μετά από όλα αυτά κ επειδή άκρη δεν θα βρεις....θα έκανα κάτι άλλο...πιστεύω ότι καυτό το παιδάκι είναι θύμα. Δεν είναι δυνατόν ένα παιδί οοοοσοζωηρό κ να είναι να ρίχνει μπουνιές κ όλα τα συναφή. Επίσης οι γονείς που δεν δίνουν σημασία είναι ύποπτο σημάδι. Κορίτσια ας ανοίξουμε τα μάτια μας πέρα από τα γεγονότα. Το παιδί αυτό μπορεί να κακοποιείται. Κάλεσε στο 1056 κ κάνε ανώνυμη καταγγελία. Ας βοηθήσουμε κ αυτήν την ψυχούλα που ίσως θέλει να τραβήξει την προσοχή των γύρω του!!!!

Αν οι δάσκαλοι έβλεπαν κάτι, θα είχαν κάνει ήδη την κίνηση. Εγώ το έχω δει τρεις φορές στη ζωή μου δεν μπορώ να πάρω τέτοια ευθύνη. Χτυπημένο δεν το είδε κανείς ποτέ.

Βλέπεις οι δάσκαλοι να έχουν κάνει κάτι έως τώρα;;;; Δεν είναι ευθύνη, είναι υποχρεωση μας να βοηθήσουμε ένα παιδάκι. Αλλωστε οποιαδήποτε κλήση επεξεργάζεται. Αν δεν ισχύει κακοποιήση, δεν επηρεάζεται η οικογένεια.

Βλέπεις οι δάσκαλοι να έχουν κάνει κάτι έως τώρα;;;; Δεν είναι ευθύνη, είναι υποχρεωση μας να βοηθήσουμε ένα παιδάκι. Αλλωστε οποιαδήποτε κλήση επεξεργάζεται. Αν δεν ισχύει κακοποιήση, δεν επηρεάζεται η οικογένεια.

Φίλη μου πίσω από μια οθόνη μετά βεβαιότητας κι εγώ τα ίδια θα σου έλεγα.... δεν είναι όλα τόσο εύκολα. Οι δάσκαλοι για να μην κάνουν κάτι, σημαίνει ότι δεν είδαν το παιδί χτυπημένο.....τις ιστορίες που μπορεί να σκαρφιστεί ένα παιδί δε, εκείνοι τις αξιολογούν πιο καλά που γνωρίζουν το παιδί και το ζουν κάθε μέρα.

Το να κάνω μια τέτοια κίνηση εγώ, που ξέρουν όλοι ότι χτύπησε το παιδί μου και ζήτησα συμβούλιο, βάζει σε κίνδυνο την οικογένειά μου, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Νομίζω πως ζητώντας ψυχολόγο και σύμβουλο για το παιδί, κάνω ήδη ότι καλύτερο για εκείνο. Μακάρι να το κάνουν και οι άλλοι.

Ένα παιδί δεν θεωρείται κακοποιημένο μόνο όταν έχει δεχτεί ξύλο. Κακοποίηση ειναι κ η λεκτική, η ψυχική. Απ' ότι κατάλαβα δεν έχει χτυπήσει μόνο το δικό σου παιδί. Ανέφερες κ άλλα παιδιά.

Διαφημίσεις

Ένα παιδί δεν θεωρείται κακοποιημένο μόνο όταν έχει δεχτεί ξύλο. Κακοποίηση ειναι κ η λεκτική, η ψυχική. Απ' ότι κατάλαβα δεν έχει χτυπήσει μόνο το δικό σου παιδί. Ανέφερες κ άλλα παιδιά.

Ναι έχει χτυπήσει 7 τις τελευταίες δέκα μέρες. Με τη μητέρα μιλήσαμε δυο. Και στο διευθυντή πήγα εγώ, και μετά ο σύλλογος σταλμένος απο 3..... αλλά δεν είναι χαζοί ξέρουν ότι σε μένα ήταν το πιο άσχημο χτύπημα. Εγώ την είχα τη μάνα μια ώρα στο τηλέφωνο να βρούμε λύση......και εγώ, για να στο πω απλά, αν επέμβω με τέτοιο τρόπο σε μια οικογένεια, δε θα ξανακοιμηθώ.......

Τέλος δεν μιλάω καθόλου εκ του ασφαλούς....για να σε συμβουλεύω να κινηθείς έτσι, κάτι θα ξέρω.

ΑΝ θες μπορούμε να μιλήσουμε με πμ

Απλά θα ήθελα να πω ασχετως του δικού σου προβλήματος, σε όλες κ όλους όταν βλέπουν κάτι ύποπτο να επεμβαίνουν. Ημουν εθελόντρια σε εναν οργανισμό. Το τί περνάνε κάποιες ψυχούλες με τους υποτιθέμενους καθώςδπρεπει γονείς δεν περιγράφεται. Συνήθως επεμβαίνουν γείτονες αλλά κ συγγενικό πετιβάλλον. Πιστέψτε με....όσες αμφιβολίες κ αν έχετε, θα κοιμάστε πολύ πιο ήσυχοι αν καταφέρετε να σώσετε κάποιο παιδί. Ενα παιδί που βιώνει μόνο βια (οποιασδήποτε μορφής) νομίζει ότι αυτό είναι το νορμάλ κ το μεταφέρει στο περιβάλλον του κ στην μετεπειτα ζωή του. Αυτά...

μιρικι υπάρχει κάπου εγκύκλιος καθηκόντων διεύθυνσης, γιατί μόνο για την αξιολόγηση βρίσκω λινκ.....???

Αυτό είναι...γενικά πράγματα περιλαμβάνει,σκοπίμως επειδή απλά δεν υπάρχει συγκεκριμένο,εξειδικευμένο νομοθετικό πλαίσιο.

http://edu.klimaka.gr/nomothesia/kathhkontologio/542-nomothesia-kathikontologio-dieyuhntes-ypodieyuhntes.html

Απλά θα ήθελα να πω ασχετως του δικού σου προβλήματος, σε όλες κ όλους όταν βλέπουν κάτι ύποπτο να επεμβαίνουν. Ημουν εθελόντρια σε εναν οργανισμό. Το τί περνάνε κάποιες ψυχούλες με τους υποτιθέμενους καθώςδπρεπει γονείς δεν περιγράφεται. Συνήθως επεμβαίνουν γείτονες αλλά κ συγγενικό πετιβάλλον. Πιστέψτε με....όσες αμφιβολίες κ αν έχετε, θα κοιμάστε πολύ πιο ήσυχοι αν καταφέρετε να σώσετε κάποιο παιδί. Ενα παιδί που βιώνει μόνο βια (οποιασδήποτε μορφής) νομίζει ότι αυτό είναι το νορμάλ κ το μεταφέρει στο περιβάλλον του κ στην μετεπειτα ζωή του. Αυτά...

εχεις πμ

να σαι καλα.......οντως πολυ γενικα........

προσωπικα δεν νομιζω οτι θα συνεχισεις περα απο ενα εξωδικο...δεν ειναι κατι που οι γονεις του αλλου παιδιου θα παρουν στην πλακα και σιγουρα δεν θα το παρει στην πλακα και η διευθυνση του σχολειου...μην ψαχνεις νομους και κανονες, ενα χρονο τωρα εχει γινει κατι??οχι απο οτι λες...ακομα πιο ισχυρα, κινηθειτε πολλοι γονεις μαζι για το εξωδικο...μην περιμενεις να παει το παιδι σου νοσοκομειο για να δρασεις...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

προσωπικα δεν νομιζω οτι θα συνεχισεις περα απο ενα εξωδικο...δεν ειναι κατι που οι γονεις του αλλου παιδιου θα παρουν στην πλακα και σιγουρα δεν θα το παρει στην πλακα και η διευθυνση του σχολειου...μην ψαχνεις νομους και κανονες, ενα χρονο τωρα εχει γινει κατι??οχι απο οτι λες...ακομα πιο ισχυρα, κινηθειτε πολλοι γονεις μαζι για το εξωδικο...μην περιμενεις να παει το παιδι σου νοσοκομειο για να δρασεις...

"ευτυχως" ειμαστε πολλοι........

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...