Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Recommended Posts

Και πολύ το καθυστέρησες Λατίνα. Κάνε έγγραφο, απείλησε με μηνύσεις. Να μην φοβάσαι να τα βάλεις μαζί τους. Να φοβούνται οι άλλοι για το τι θα κάνεις.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 743
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Παιδιά δεν το χωράει ο νους μου! Την Πέμπτη του μίλησε ο μπαμπάς μας....Παρασκευή δεν πήγαν.....σήμερα πάλι χτυπημένος απ τον ίδιο! Ούτε βδομάδα μετά το δάγκωμα....ειλικρινά απ την ώρα που σχόλασε φροντίζω να μη με βλέπει γιατί κλαίω.....ευτυχώς έχει προπόνηση και λείπει τώρα....

Βρε latina μου απορω που ξαφνιαζεσαι τοσο..ειναι απολυτως αναμενομενο και να εισαι σιγουρη οτι θα ξαναγινει. Ειναι θεμα χρονου...τι να του αλλαξει συμπεριφορα του μικρου? Ο μπαμπας σας? Γιατι? Θα παει αυριο να τον πιασει απο το αυτι? Οχι! Οι τιμωριες που θα φαει? Ακομα και να εμπαινε τιμωρια ουτε αυτο θα ειχε αποτελεσμα απο ενα σημειο και μετα.

Ενα παιδι τοσο βιαιο εχει βαθυτερα προβληματα, δεν ειναι το τριχρονο που δεν ξερει να φερθει και θα το βαλεις 5 φορες στη γωνια για να καταλαβει οτι ειναι λαθος. Το παιδακι συνειδητα προκαλει πονο. Θελει παιδοψυχολογο και ειδικους χειρισμους.

Να περιμενεις και αλλα χτυπηματα δυστυχως, δεν στο λεω για να σε στεναχωρησω περισσοτερο αλλα για να κανεις τωρα αυτα που αφηνεις για αργοτερα..και προετοιμασε και τον γιο σου, πες του να εχει το νου του και αν τον βλεπει να πλησιαζει να ειναι ετοιμος για αμυνα.

H δικηγόρος μου ετοιμάζει το έγγραφο.

Ο σύζυγός μου αύριο θα πάει στον διευθυντή.

Δεν ξέρω αν θα το έχω μέχρι αύριο το έγγραφο ή αν θα χρειαστεί να πάει και να το στείλω στο επόμενο διάστημα. Θα γίνει πάντως.

Διαφημίσεις

Σήμερα ένα από τα παιδιά της τάξης μου (στο φασμα του αυτισμού) χτύπησε ένα παιδάκι και του άνοιξε τη μύτη. Ε, το υπόλοιπο διάλειμμα το πέρασε στο χέρι της δασκάλας της ένταξης (ή το δικό μου εναλλάξ γιατί κουράζεσαι κιόλας) και αύριο και όλη την εβδομάδα το ίδιο θα γίνει γιατί είναι σε μεγάλη ένταση αυτόν τον καιρό.

Και άντε φέτος υπάρχει δασκάλα ειδικής αγωγής στο σχολείο. Άλλες χρονιές που δεν υπήρχε πάλι το ίδιο έκανα. Εννοείται ότι θα συμβεί στραβή κάποια στιγμή, απλά όχι συστηματικά

Latina όταν έχεις νέα στείλε πμ να μπω να δω..

FLcUp3.png0BQfp3.png

H δικηγόρος μου ετοιμάζει το έγγραφο.

Ο σύζυγός μου αύριο θα πάει στον διευθυντή.

Δεν ξέρω αν θα το έχω μέχρι αύριο το έγγραφο ή αν θα χρειαστεί να πάει και να το στείλω στο επόμενο διάστημα. Θα γίνει πάντως.

Σήμερα διάβασα εν τάχει όσες περισσότερες αναρτήσεις μπόρεσα για το θέμα σου.. κατ' αρχάς σε συγχαίρω για την "γαιδουρινή" υπομονή σου τόσα χρόνια.. αυτό που εγώ ήθελα να σου πω είναι πως κανονικά θα έπρεπε να είχες υποβάλλει μήνυση κατά του σχολείου (διευθυντής / δάσκαλοι) προ πολλού... για το παιδί που χτυπάει θεωρώ πως όλες οι μαμάδες συμφωνουμε πως είναι θύμα.. υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φέρεται έτσι...από εκεί και πέρα ειδικά στην περίπτωση τη δική σου θα πρέπει να δούμε τι μπορεί να γίνει με τα θύματα του θύματος... εφόσον το παιδί σου έχει φάει τόσο ξύλο, θα έπρεπε να ξεκινήσεις με μηνύσεις.. δεν το συζητάω καν.. από εκεί και πέρα σε όλα τα περιστατικά βίας θα έπρεπε να κάνεις καταγγελία στην αστυνομία (η οποία νομικά δεν έχει και καμία τρελή ισχύ, απλώς καταγραφή του συμβάντος είναι) και να πάρεις χαρτί από γιατρό στο οποίο θα έπρεπε να πας το παιδί... αυτό θα έπρεπε να το κάνεις κάθε φορά που έπαιρνες το παιδί χτυπημένο από το σχολείο... με την υποβολή της μήνυσης για ξυλοδαρμό ξεκινά ποινικός χαρακτήρας... νομίζω πληρώνεις ένα παράβολο 100 ευρώ για την μήνυση και από εκεί και πέρα άσε να το αναλάβει ο εισαγγελέας.... μόνο νομικά θα δικαιωθείς! ο διευθυντής - δάσκαλοι - σύμβουλοι κλπ κλπ έχουν τεράστια ευθύνη εφόσον μιλάμε για συνεχή κακοποίηση παιδιών και αυτοί κάνουν την πάπια! κάνε εσύ τις μηνύσεις σου και άσε και αυτοί από την πλευρά τους να προσκομίσουν τα χαρτιά με τις δικές τους ενέργειες τόσα χρόνια.... μόνο με νομικά μέσα θα βρεις την ησυχία σου και εσύ και το παιδί σου... καλό κουράγιο!

Ο σύζυγός μου πήγε σήμερα στο διευθυντή. Ο διευθυντής του είπε ότι προσπαθούν, ξέρουν για τα κρούσματα και προσπαθούν. Σε ότι και να έλεγε ο άντρας μου του απαντούσε πως θα έρθει το παρατηρητήριο ενδοσχολικής βίας σε λίγες μέρες (έχει οριστεί ραντεβού) και μετά θα λυθούν όλα. Όταν δε ο άντρας μου του είπε ότι θα κάνει έγγραφη καταγγελία, του είπε πως η καταγγελία του θα παραληφθεί απ την πρωτοβάθμια απ το παρατηρητήριο, αυτούς που έχει ήδη καλέσει. Υπομονή λέει, και να πούμε στο παιδί μας να τον βλέπει και να φεύγει όπως κάνουν όλα....γιατί ο δικός μας είναι φιλότιμος λέει.

:confused::confused::confused:

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δε κάνετε μήνυση. Με την έγγραφη καταγγελία τί θα κερδίσετε; να φύγει το άλλο παιδί; Δεν μπορώ να καταλάβω!

Διαφημίσεις

Μήνυση σε ποιόν εννοείτε?

Μήνυση μπορώ να κάνω ή στον άλλο γονιό (που φοβάμαι να μπλέξω -έχω και παιδιά δεν ξέρω κατά πόσο στέκει και για τι είναι ικανός) εξάλλου το παιδί μου δεν είναι στο σπίτι του παιδιού, είναι στο ΣΧΟΛΕΙΟ του όταν γίνονται αυτά.

ΑΝ εννοείτε μήνυση προς το σχολείο, το σκεφτόμαστε και αυτό, μόνο που θα ισχυριστούν ότι τα έκαναν όλα, και συμβούλια, και σύμβουλο, και παρατηρητήριο οπότε δεν ξέρω και κατά πόσο θα φανούν και καλυμμένοι ως προς τις ενέργειές τους.

Με την έγγραφη αναφορά ελπίζουμε ότι θα αναγκαστούν να λάβουν μέτρα προστασίας των παιδιών-θυμάτων. Επίσης θα ζητήσω όταν έρθει το παρατηρητήριο να μιλήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι γονείς, γιατί ο διευθυντής αν κατάλαβα καλά σκοπεύει να φέρει σε αντιπαράθεση μόνο τη δική μου οικογένεια, ενώ υπάρχουν άλλες 4-5.

Αν θέλετε να βοηθήσετε, ολοκληρώστε τις προτάσεις σας σας παρακαλώ γιατί ειλικρινά εμένα το κεφάλι μου κοντεύει να απενεργοποιηθεί και μπορεί κάποια λύση να είναι εφικτή και να μην την σκέφτηκα. Σήμερα εκπαιδευτικός μου πρότεινε να καλέσω εισαγγελέα ανηλίκων.....όλα μες το κεφάλι μου γυρίζουν.

Ο δηκηγορος τι λεει για την μυνηση? Θα μπορουσες να κανεις μυνηση στο σχολειο γιατι αμελουν την ασφαλεια των μαθητων τους?ή στους γονεις του παιδιου γιατι το παιδι τους αποδεδειγμενα χτυπησε το δικο σου (εχεις και το χαρτι για το δοντι)?

La Latina καλησπέρα κ πάλι. Εγώ προσωπικα θα έκανα μήνυση στον διευθυντή που υποτίθεται είναι υπεύθνος κ έχει οριστεί για την ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας. Συγνώμη αλλά είναι άχρηστος κ ευθυνόφοβος. Δεύτερον φυσικά κ θα μήνυα την οικογένεια. Το παιδί σου έχει υποστεί σοβαρές ψυχικές κ σωματικές βλάβες κ ενώ οι γονείς ξέρουν τα Πάντα, το παίζουν κινέζοι. Ξέρω ότι φαίνονται βουνό όλα αυτά κ θα μπεις σε άλλες διαδικασίες, αλλά μόνο έτσι θα ταράξεις τα λιμνάζοντα νερά. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι όποιοι θέλουν θέσεις, θα πρέπει να έχουν κ τα @$^&*,?ια να αντιμετωπίσουν κ δυσκολίες. Μιλάμε για παιδιά κ όχι για ενήλικες. Συγχίστηκα πάλι.

Η δικηγόρος μου είπε ότι μπορώ να κάνω ότι επιλέξω εγώ, αλλά πρότεινε αρχικά καταγγελία έγγραφη, που μπορεί να χρησιμεύσει και μετά (ότι δλδ είχα παραπονεθεί πρέπει να είναι καταγεγραμμένο κάπου). Επέμενε ότι όλα ως τώρα επειδή ήταν προφορικά είναι ως μη γενόμενα. Ναι το έχω το χαρτί για το δόντι.

Διαφημίσεις

La Latina καλησπέρα κ πάλι. Εγώ προσωπικα θα έκανα μήνυση στον διευθυντή που υποτίθεται είναι υπεύθνος κ έχει οριστεί για την ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας. Συγνώμη αλλά είναι άχρηστος κ ευθυνόφοβος. Δεύτερον φυσικά κ θα μήνυα την οικογένεια. Το παιδί σου έχει υποστεί σοβαρές ψυχικές κ σωματικές βλάβες κ ενώ οι γονείς ξέρουν τα Πάντα, το παίζουν κινέζοι. Ξέρω ότι φαίνονται βουνό όλα αυτά κ θα μπεις σε άλλες διαδικασίες, αλλά μόνο έτσι θα ταράξεις τα λιμνάζοντα νερά. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι όποιοι θέλουν θέσεις, θα πρέπει να έχουν κ τα @$^&*,?ια να αντιμετωπίσουν κ δυσκολίες. Μιλάμε για παιδιά κ όχι για ενήλικες. Συγχίστηκα πάλι.

Κοπέλα μου σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Πίστεψέ με, πιο πολύ από μένα δε συγχύστηκες..... οι μηνύσεις είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Σε μια μάνα με 4 παιδιά εγώ σαν μάνα δε μπορώ να κάνω μήνυση επειδή το ένα, στο σχολείο δέρνει. Ξαναλέω. Το παιδί μου δεν το πηγαίνω σπίτι της. Το πηγαίνω στο σχολείο! Στο σχολείο το χτυπάνε, το σχολείο είναι υπεύθυνο. Η γυναίκα απ το σπίτι της είναι υπεύθυνη? Αυτοί εκεί μέσα τι κάνουν?

Να σας ρωτήσω κάτι άλλο. Στο παρατηρητήριο θα δώσω επίσης έγγραφη αναφορά. Έχω δυο κείμενα. Το ένα λέει καθαρά τα περιστατικά ανάμεσα στο παιδί μου και το συγκεκριμένο παιδάκι, το άλλο λέει όλα τα περιστατικά βίας του σχολείου μας και στο παιδί μου και ότι άλλο υπέπεσε στην αντίληψή μου. Ποιο να δώσω? Κάποιοι μου λένε μόνο με το παιδί αυτό να δώσω, κάποιοι άλλοι μου λένε να μη φανώ εμπαθής, αφού η βία είναι διευρυμένη στο σχολείο μας να δώσω όλα όσα ξέρω. Τι λέτε?

Εγω θα ελεγα αυτα που αφορουν το παιδι σου. Για τα υπολοιπα παιδια ας μιλησουν οι γονεις τους. Εκτως αν ησουν μπροστα οταν συβεβησαν

Χμ........και εγώ έτσι το βλέπω........

Κοπέλα μου σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Πίστεψέ με, πιο πολύ από μένα δε συγχύστηκες..... οι μηνύσεις είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Σε μια μάνα με 4 παιδιά εγώ σαν μάνα δε μπορώ να κάνω μήνυση επειδή το ένα, στο σχολείο δέρνει. Ξαναλέω. Το παιδί μου δεν το πηγαίνω σπίτι της. Το πηγαίνω στο σχολείο! Στο σχολείο το χτυπάνε, το σχολείο είναι υπεύθυνο. Η γυναίκα απ το σπίτι της είναι υπεύθυνη? Αυτοί εκεί μέσα τι κάνουν?

Τη μήνυση προς τη διεύθυνση έχω αρχίσει πλέον να τη σκέφτομαι σοβαρά.

latina, δεν θα ηθελα να σε τσιτώσω κι άλλο, αλλά σκέφτεσαι τελείως λάθος. Το πρόβλημα του παιδιου δεν είναι το σχολείο. Το σπίτι είναι. Το σχολείο μπορεί έτσι κι αλλιώς να κάνει περιορισμένα πράγματα. Σαφώς και πρέπει να κινηθείς εναντίον του σχολείου, αλλά πρέπει να κινηθείς και εναντίον της οικογένειας.

Ομολογώ ότι το επιχείρημα του ότι εσύ σαν μάνα δεν πρέπει να κάνει μήνυση σε μία άλλη μάνα δεν το καταλαβαίνω. Στο κάτω κάτω και ο διευθυντής πατέρας είναι και η δασκάλα του μικρού μάνα είναι κλπ κλπ κλπ. Τι θα πει αυτό; Ακριβώς επειδή είμαστε γονείς είμαστε υπόλογοι για την συμπεριφορά του παιδιού μας. Εμείς πρώτα και μετά το σχολείο.

latina, δεν θα ηθελα να σε τσιτώσω κι άλλο, αλλά σκέφτεσαι τελείως λάθος. Το πρόβλημα του παιδιου δεν είναι το σχολείο. Το σπίτι είναι. Το σχολείο μπορεί έτσι κι αλλιώς να κάνει περιορισμένα πράγματα. Σαφώς και πρέπει να κινηθείς εναντίον του σχολείου, αλλά πρέπει να κινηθείς και εναντίον της οικογένειας.

Ομολογώ ότι το επιχείρημα του ότι εσύ σαν μάνα δεν πρέπει να κάνει μήνυση σε μία άλλη μάνα δεν το καταλαβαίνω. Στο κάτω κάτω και ο διευθυντής πατέρας είναι και η δασκάλα του μικρού μάνα είναι κλπ κλπ κλπ. Τι θα πει αυτό; Ακριβώς επειδή είμαστε γονείς είμαστε υπόλογοι για την συμπεριφορά του παιδιού μας. Εμείς πρώτα και μετά το σχολείο.

Mariab με καλυψες ΑΠΟΛΥΤΑ. la Latina κ οι εγκληματίες, οι βιαστές έχουν μάνα, πατέρα, παιδιά, γυναίκες...τί επιχείρημα είναι αυτό. Αυτή σαν μάνα ΠΟΥ στον πλάτανο είναι;;; Με κοροιδεύεις;;; Αντί να συνετίσει το παιδί της, κυρίως για το δικό του καλό...το χει αφήνει έρμαιο !

Επίσης αν θυμάσαι καλά κ στην υπόθεση Αλεξ που κάτι ανήλικα σκότωσαν ένα ανήλικο (άφαντο ακόμα) παιδί, οι έρευνες στράφηκαν σε παιδιά, γονείς κ γενικά οικογενειακό περιβάλλον. δλδ αν χτυπήσει το παιδί σου στο δρόμο έξω από το σχολείο , πάλι τον διευθυντή θα θεωρείς υπεύθυνο.

Συγνώμη αν σου μιλάω λίγο σκληρά, αλλά μπορεί να συμβεί κάτι πιο σοβαρό κ να χτυπάς το κεφάλι σου μετά!

Συμφωνω με τις παραπανω αποψεις. Το παιδι αυτο ειναι 7 χρονων σημερα, στα 12 θα το εχετε γειτονοπουλο στους ιδιους δρομους που κυκλοφορουν τα παιδια σου...η ευθυνη ειναι κυριως των γονεων για το παιδι τους και του σχολειου για την οριοθετηση στο σχολικο περιβαλλον.

Πάμε στοίχημα ότι πολύ πριν τα 12 το παιδί αυτό θα έχει φέρει σουγιά στο σχολείο και θα έχει μαχαιρώσει κάποιο παιδί?????

Κάπως έτσι αντιδρούν τα προβληματικά παιδιά, ως γνωστόν (βλ. περιστατικά στις ΗΠΑ συχνότατα).

Δε με τσιτώνεις κοπέλα μου, είμαι ευγνώμων που ασχολείσαι με το θέμα μου, με κάθε ειλικρίνεια σου το λέω. Καταλαβαίνω πώς το θέτεις και πώς το εννοείς....να πω λοιπόν καθαρά αυτό που φοβάμαι να ξεστομίσω. Ο πατέρας αυτός είναι ένας τύπος που και μόνο που τον βλέπουν στα κάγκελα του σχολείου οι γονείς τον φωνάζουν ψυχάκια. Τρέμει σύγκορμος, δείχνει άγριος, το μάτι του γυαλίζει που λέμε. Αν σου πω τι είπε στον διευθυντή για το παιδί του, εσύ θα καλέσεις την πρόνοια, αν με καταλαβαίνεις. Σε έναν τόπο τόσο κλειστό, που ξέρει ο κάθε παρμένος που μένω, ποια είμαι, ποια είναι τα παιδιά μου και σε ποια σχολεία φοιτούν, εγώ φοβάμαι να μηνύσω αυτόν τον άνθρωπο που φαίνεται ικανός για όλα. Μη μου πεις ότι το ακούς πρώτη φορά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...