Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Recommended Posts

Kαι παρακολουθώντας διαπιστώνω ότι η συζήτηση φυσικά κατέληξε στο ότι μετά το διευθυντή φταίει και η δασκάλα,η οποία από αξιαγάπητη μεταλλάχθηκε σε απαράδεκτη...από το ...λαικό δικαστήριο του φόρουμ!

Όταν αποφασίσουμε τί θέλουμε από τον εαυτό μας και κατ επέκταση από τα παιδιά μας τότε θα μάθουμε και τί να περιμένουμε αλλά και να διεκδικούμε από το σχολείο και τους δασκάλους καθώς τα παιδιά μας είναι η αντανάκλαση μας.

Μέχρι τότε.... καληνύχτα Κεμάλ...αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ.

Το τι πρεσβεύει η δασκάλα για μένα, το ξέρουν όλοι εδώ μέσα. Από πέρσι. Το τι θέλω για το παιδί μου, είναι απλό.

Θέλω να το παραλαμβάνω όπως το παραδίδω στο σχολείο του. Ολόκληρο. Ούτε χαρακωμένο, ούτε με κλωτσομπουνίδια κάθε μέρα και από τον ίδιο άνθρωπο.

Αν τα παιδιά μας είναι η αντανάκλασή μας, τότε και η βία στο χώρο που είναι εκείνοι υπεύθυνοι είναι η δική τους αντανάκλαση. Απορώ πως τα έγραψες αυτά.....δεν είναι ένα παιδί χτυπημένο, κοπέλα μου!

Σήμερα πήγαν και άλλοι γονείς που έλειπαν στο συμβούλιο και απείλησαν με μηνύσεις το διευθυντή. Είμαστε όλοι τρελοί, καθώς φαίνεται.......έλεος!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 743
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και παρακολουθώντας τα πιο πολλά ποστ σου, διαπιστώνω ότι φυσικά, συνεχίζεις να ειρωνεύεσαι.....Το τι πρεσβεύει η δασκάλα για μένα, το ξέρουν όλοι εδώ μέσα. Από πέρσι. Το τι θέλω για το παιδί μου, είναι απλό.

Θέλω να το παραλαμβάνω όπως το παραδίδω στο σχολείο του. Ολόκληρο. Ούτε χαρακωμένο, ούτε με κλωτσομπουνίδια κάθε μέρα και από τον ίδιο άνθρωπο.

Αν τα παιδιά μας είναι η αντανάκλασή μας, τότε και η βία στο χώρο που είναι εκείνοι υπεύθυνοι είναι η δική τους αντανάκλαση. Απορώ πως τα έγραψες αυτά.....δεν είναι ένα παιδί χτυπημένο, κοπέλα μου! Σήμερα πήγαν και άλλοι γονείς και απείλησαν με μηνύσεις το διευθυντή. Είμαστε όλοι τρελοί, καθώς φαίνεται.......έλεος!

Τόσο απλά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;)

3W24p3.png

Τόσο απλά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;)

Ακριβώς Νικόλ μου! Και δε μιλάω, ούτε θα μιλούσα ποτέ για ένα απλό μάλωμα, έστω και κλωτσιά, παιδιά είναι θα μαλώσουν! Δεν είμαι καμιά υστερική! Εδώ όμως έχουν συνεχόμενα περιστατικά από ένα άτομο προς όλους! Ε κάποια στιγμή πρέπει να το δουν!

......Θέλω να το παραλαμβάνω όπως το παραδίδω στο σχολείο του. Ολόκληρο. Ούτε χαρακωμένο, ούτε με κλωτσομπουνίδια κάθε μέρα ....

Δλδ πρέπει να συζητάμε τα αυτονόητα!!!

Το τι πρεσβεύει η δασκάλα για μένα, το ξέρουν όλοι εδώ μέσα. Από πέρσι. Το τι θέλω για το παιδί μου, είναι απλό.

Αν τα παιδιά μας είναι η αντανάκλασή μας, τότε και η βία στο χώρο που είναι εκείνοι υπεύθυνοι είναι η δική τους αντανάκλαση. Απορώ πως τα έγραψες αυτά.....δεν είναι ένα παιδί χτυπημένο, κοπέλα μου!

Σήμερα πήγαν και άλλοι γονείς που έλειπαν στο συμβούλιο και απείλησαν με μηνύσεις το διευθυντή. Είμαστε όλοι τρελοί, καθώς φαίνεται.......έλεος!

Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα Λατίνα.Διάβασα πολλές τοποθετήσεις στο θέμα σου με ενδιαφέρον να δω προς τα που θα καταλήξει η συζήτηση και απλώς έγραψα τις σκέψεις και τα συμπεράσματα μου.

Οπωσδήποτε το σχολικό περιβάλλον είναι ανεπίτρεπτο να είναι χώρος βίας αλλά αν αυτή η βία ξεκινά από το οικογενειακό περιβάλλον όπως γίνεται συνήθως η λύση του προβλήματος πρέπει να αναζητηθεί εκεί.

Θέλω να πω ότι ένα παιδι που λειτουργεί παραβατικά μπορεί να περιοριστεί στο σχολείο αλλά ως ένα βαθμό,αποσπασματικά και συμπτωματικά.Ημίμετρα, οπως γράφτηκε.

Όταν οι γονείς αδυνατούν να οριοθετήσουν ένα παιδί αλλά και να συνεργαστουν πρέπει να επεμβαίνει η κοινωνική πρόνοια αρχικά με συμβουλευτική,με επισκέψεις κατ οίκον κι έπειτα με αυστηρή,συνεχή παρακολούθηση της πορείας.Αυτά όμως...σε πολιτισμένες,αναπτυγμένες χώρες.

Εδώ ο γονιός του παραβατικού παιδιού αρνείται να συνεργαστεί και το σχολειο το μόνο που μπορεί να κάνει είναι συζητήσεις.

Από την άλλη πλευρά όσο για το ότι πολλά παιδιά σήμερα είναι παραπάνω μη μου άπτου από το φυσιολογικό όπως υπονόησε η δασκάλα ,είναι θεωρώ αδιαμφισβήτητο.Γενικώς έχει χαθεί σε μεγάλο βαθμό η ψυχική ισορροπία λόγω των γνωστών κοινωνικών συνθηκών.

Διαφημίσεις

Ακριβώς Νικόλ μου! Και δε μιλάω, ούτε θα μιλούσα ποτέ για ένα απλό μάλωμα, έστω και κλωτσιά, παιδιά είναι θα μαλώσουν! Δεν είμαι καμιά υστερική! Εδώ όμως έχουν συνεχόμενα περιστατικά από ένα άτομο προς όλους! Ε κάποια στιγμή πρέπει να το δουν!

Είμαι σίγουρη !!!!!!!!

Ελπίζω να ανοίξουν τα μάτια τους επιτέλους και να δοθεί μια λύση!!!!!!

*Τώρα αν εμείς ''το λαικό δικαστήριο'' του φόρουμ θεωρούμε την δασκάλα απαράδεκτη , αυτό περιττεύει.Αλλά ,πραγματικά τι να πεις , με τέτοια αντίδραση?:shock:

3W24p3.png

Εμένα το θέμα μου δεν είναι η δασκάλα. Απ τη δασκάλα το δέχομαι και το σέβομαι ότι μπροστά σε όλο τον κόσμο υπερασπίστηκε τα παιδιά της.....με τον μπάμια τα έχω, να του μιλάνε τόσοι γονείς τόσο καιρό και να κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα.....έχει και ειδικές σπουδές στη βία!

miss sunshine έγραψα παραπάνω δυο τρία απλά πραγματάκι που θα μπορούσε το σχολείο να κάνει για να περιορίσει τη δυνατότητα εμφάνισης τέτοιων φαινομένων ΧΩΡΙΣ να εμπλέκονται οι γονείς του εν λόγω παιδιού. Τα οποία από ό,τι φαίνεται δεν έχουν γίνει.

Είπα και πριν ότι το πρόβλημα δε θα λυθεί έτσι, γιατί το παιδί δε θα έχει την υποστήριξη που χρειάζεται κατ' ουσίαν. Απλά δε θα έχει πολλά περιθώρια ανεξέλεγκτης δράσης.

Για τη δασκάλα κι εγώ βλέπω μια στροφή της Λα Λατινα, όμως ίσως τώρα να βλέπει πιο ρεαλιστικά τα πράγματα....

Πάντως όντως σε τέτοιες περιπτώσεις αν οι γονείς είναι αλλού γι' αλλού το σχολείο είναι πάντα εκτεθειμμένο.

Λα λατίνα, η τάξη χρειάζεται όρια και πειθαρχία. ΟΚ χωρίς βούρδουλα, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι, αλλά αν πραγματικά αγαπάς τα παιδιά πρέπει να τους βοηθάς να μη φτάνουν στα άκρα. Επομένως, από αυτά που λες τις τελευταίες μέρες όχι η δασκάλα δεν το χειρίζεται καλά τόσο καιρό.

Φυσικά συμφωνώ και για τα μη μου άπτου παιδιά και ταυτόχρονα για τα παιδιά με προβληματικές συμπεριφορές (προσέξτε προβληματικές συμπεριφορές όχι προβληματικά παιδιά) είναι πολύ πολύ περισσότερα πια. Σε καλό μας όλα αυτά, τι να πω....

FLcUp3.png0BQfp3.png

miss sunshine έγραψα παραπάνω δυο τρία απλά πραγματάκι που θα μπορούσε το σχολείο να κάνει για να περιορίσει τη δυνατότητα εμφάνισης τέτοιων φαινομένων ΧΩΡΙΣ να εμπλέκονται οι γονείς του εν λόγω παιδιού. Τα οποία από ό,τι φαίνεται δεν έχουν γίνει.

Είπα και πριν ότι το πρόβλημα δε θα λυθεί έτσι, γιατί το παιδί δε θα έχει την υποστήριξη που χρειάζεται κατ' ουσίαν. Απλά δε θα έχει πολλά περιθώρια ανεξέλεγκτης δράσης.

Για τη δασκάλα κι εγώ βλέπω μια στροφή της Λα Λατινα, όμως ίσως τώρα να βλέπει πιο ρεαλιστικά τα πράγματα....

Πάντως όντως σε τέτοιες περιπτώσεις αν οι γονείς είναι αλλού γι' αλλού το σχολείο είναι πάντα εκτεθειμμένο.

Λα λατίνα, η τάξη χρειάζεται όρια και πειθαρχία. ΟΚ χωρίς βούρδουλα, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι, αλλά αν πραγματικά αγαπάς τα παιδιά πρέπει να τους βοηθάς να μη φτάνουν στα άκρα. Επομένως, από αυτά που λες τις τελευταίες μέρες όχι η δασκάλα δεν το χειρίζεται καλά τόσο καιρό.

Φυσικά συμφωνώ και για τα μη μου άπτου παιδιά και ταυτόχρονα για τα παιδιά με προβληματικές συμπεριφορές (προσέξτε προβληματικές συμπεριφορές όχι προβληματικά παιδιά) είναι πολύ πολύ περισσότερα πια. Σε καλό μας όλα αυτά, τι να πω....

Συμφωνούμε λοιπόν σε όλα miriki.Σε τέτοια ακριβώς περιστατικά αναφερόμουν σε προηγούμενο θέμα λέγοντας ότι οι εκπαιδευτικοί και το σχολείο είναι εκτεθειμένοι.

Και δεν είμαι σίγουρη ότι δεν εφαρμόζεται αυξημένη επίβλεψη στην αυλή και συνεννόηση των εκπαιδευτικών να έχουν πάντα στο νου τους το συγκεκριμένο παιδι.Επειδή όμως τα περιστατικά αυτά τα βιώνω καθημερινά 10 εκπαιδευτικοί σου λέω εγώ να βγουν στην αυλή με 250 παιδιά ανάμεσα στα οποία υπάρχει ένα ή περισσότερα παραβατικά παιδιά το κακό δεν είναι δυνατόν να προληφθεί.Αυτό θα γίνει μόνο με ουσιαστική λύση,παρακολούθηση δηλαδή του παιδιού και των γονιών από ψυχολόγο/ψυχίατρο.

Και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουν να προσανατολιστουν όλα τα εμπλεκόμενα μέλη.Να παροτρύνουν/πείσουν/πιέσουν τους γονείς του εν λόγω παιδιού ή παιδιών- αν χρειάζεται και για παραπάνω οικογένειες- ότι είναι άμεση ανάγκη να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση!

Πολλές φορές αυτή η αφύπνιση παίρνει ακόμα και χρόνια!

ακριβως αυτό,,,κακα τα ψεμματα σε αυτές τις περιπτώσεις κι εγω δεν πιστευω ότι μπορει να γινει κατι επι της ουσιας,,,,και όχι φυσικα γτ φταινε οι εκπαιδευτικοι αλλα οι γονεις οι οποιοι όπως καταλάβαμε είναι εντελως αδιαφοροι η ποιος ξερει τι,,,,,,,,,,,,,

Διαφημίσεις

Δεν ξέρουμε τι γίνεται γιατί το σχολείο δεν ενημερώνει τους γονείς. Κατά τη γνώμη μου όταν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα, οι γονείς πρέπει να είναι ενήμεροι των μέτρων που λαμβάνονται. Με μια ωραία συνεδρία να ενημερωθούν για τις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων χωρίς να προσωποποιείται το ζήτημα και ταυτόχρονα να ζητηθεί η συνδρομή τους. Κοινώς να έχει ήδη εκπονηθεί ένα πρόγραμμα δράσης το οποίο να κοινοποιηθεί και να διευρυνθεί. Συν τα σεμινάρια κλπ που προαναφέρθηκαν.

Να προσθέσω, ότι ακόμη κι αν οι γονείς κάνουν τελικά αυτά που πρέπει, ακόμη κι αν άρχισαν από το Σεπτέμβριο λέμε τώρα και πάλι χρειάζεται χρόνος για λειτουργήσει η όποια παρέμβαση και αυτό πρέπει να το λαμβάνουμε πάντα υπόψιν. Η προσωπική μου και πάλι άποψη είναι ότι ΜΕΧΡΙ να λειτουργήσουν τα πράγματα όπως πρέπει σφίγγεις τα λουριά από άποψη επιτήρησης και άμεσης παρέμβασης σε περιστατικά βίας.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Στον πατέρα συμμαθητή, σήμερα, ο διευθυντής είπε πως οι γονείς είναι ενήμεροι εδώ και καιρό και προσπαθούν (εμάς γιατί δε μας το είπε στο συμβούλιο αφού είχε τέτοιο "χαρτί" στα χέρια του?). Μετά του είπε να κάνουμε υπομονή και να ηρεμήσουμε, γιατί κανένας δάσκαλος δε θα θέλει να πάρει τα παιδιά μας του χρόνου!!! Και στο τέλος, του είπε πως ότι και να γίνει, δύσκολο να αλλάξει κάτι με το συγκεκριμένο παιδάκι, "αυτά τα παιδάκια έτσι είναι μέχρι την εφηβεία!!!". Και ο πατέρας, του απάντησε, πως αν ξαναχτυπήσει το παιδί του, θα κινηθεί νομικά και θα πάρει το παιδί του απ το σχολείο.

Σημείωση και μην πέσετε να με φάτε οι εκπαιδευτικοί, απλά το παρατήρησα και το αναφέρω. Απ την Παρασκευή , τα παιδιά 7-8 ατόμων που είμαστε φίλοι, σε κάθε ερώτηση σχετικά με το σχολείο, ξαφνικά, "δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν, όλοι ήταν καλά παιδάκια!"

Παιδιά εγώ θα σταματήσω εδώ. Λυπάμαι γι αυτό που θα πω, λυπάμαι και σαν μάνα και σαν άνθρωπος πάνω απ όλα, αλλά θα το πω. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον πιτσιρικά. Θα ξαναχτυπήσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξαναχτυπήσει. Και τότε, ανάλογα ποιος είναι ο χτυπημένος, και πόσο χτυπημένος είναι, θα γίνει χαμός. Για μένα έληξε....Σας ευχαριστώ για όλα, για την στήριξη, για τις ιδέες, για το χρόνο σας. Να είστε καλά. Από καρδιάς.

Η προσωπική μου και πάλι άποψη είναι ότι ΜΕΧΡΙ να λειτουργήσουν τα πράγματα όπως πρέπει σφίγγεις τα λουριά από άποψη επιτήρησης και άμεσης παρέμβασης σε περιστατικά βίας.

Αυτό!

Στον πατέρα συμμαθητή, σήμερα, ο διευθυντής είπε πως οι γονείς είναι ενήμεροι εδώ και καιρό και προσπαθούν (εμάς γιατί δε μας το είπε στο συμβούλιο αφού είχε τέτοιο "χαρτί" στα χέρια του?). Μετά του είπε να κάνουμε υπομονή και να ηρεμήσουμε, γιατί κανένας δάσκαλος δε θα θέλει να πάρει τα παιδιά μας του χρόνου!!! Και στο τέλος, του είπε πως ότι και να γίνει, δύσκολο να αλλάξει κάτι με το συγκεκριμένο παιδάκι, "αυτά τα παιδάκια έτσι είναι μέχρι την εφηβεία!!!". Και ο πατέρας, του απάντησε, πως αν ξαναχτυπήσει το παιδί του, θα κινηθεί νομικά και θα πάρει το παιδί του απ το σχολείο.

Σημείωση και μην πέσετε να με φάτε οι εκπαιδευτικοί, απλά το παρατήρησα και το αναφέρω. Απ την Παρασκευή , τα παιδιά 7-8 ατόμων που είμαστε φίλοι, σε κάθε ερώτηση σχετικά με το σχολείο, ξαφνικά, "δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν, όλοι ήταν καλά παιδάκια!"

Παιδιά εγώ θα σταματήσω εδώ. Λυπάμαι γι αυτό που θα πω, λυπάμαι και σαν μάνα και σαν άνθρωπος πάνω απ όλα, αλλά θα το πω. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον πιτσιρικά. Θα ξαναχτυπήσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξαναχτυπήσει. Και τότε, ανάλογα ποιος είναι ο χτυπημένος, και πόσο χτυπημένος είναι, θα γίνει χαμός. Για μένα έληξε....Σας ευχαριστώ για όλα, για την στήριξη, για τις ιδέες, για το χρόνο σας. Να είστε καλά. Από καρδιάς.

Σε κάποιο σημείο, μέσα στα πολλά που έχουν ειπωθεί, ειπες πως ο διευθυντής σου είπε ότι έχει ζητηθεί παράλληλη στήριξη η οποία ποτε δεν ήρθε.

Αν όντως ειναι έτσι, σημαίνει ότι οι γονεις του παιδιού είναι ενήμεροι. Μάλιστα, για να ζητηθεί ΠΣ πρέπει να υπάρχει γνωμάτευση κεδδυ, άρα το έχουν τρέξει.

Ο διευθυντής καλώς δενσας τα ανέφερε αυτά, καθώς πρόκειται για προσωπικά δεδομένα και είναι απόρρητα.

Έτσι, για να μην "δικαζουμε" ως ανευθυνους τους γονείς.....

Όσο για το σχολείο..... Η miriki πρότεινε κάποια πολύ όμορφα πράγματα......

Mας είπαν πως ζήτησαν απ τους γονείς βοήθεια, και "υποσχέθηκαν ότι θα το κοιτάξουν". Την φράση παράλληλη στήριξη δεν την είπε κανείς αυτολεξεί για το αγόρι αυτό.... Ο διευθυντής είπε, αν αυτό θυμάσαι, ότι παράλληλη στήριξη φέτος ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ούτε καν για τα παιδάκια με διαγνωσμένο αυτισμό. Ενήμεροι είναι, δεν είπαμε ότι δεν είναι. ΚΕΔΔΥ δεν δέχτηκαν να πάνε, και να δέχονταν παίρνει μήνες η διαδικασία, δεν θα τελειώναμε καν φέτος.....

Ο διευθυντής, εμμάκι, καθόλου καλώς δεν πράττει.....στο συμβούλιο ήμασταν πολλοί και έκανε τον ανήξερο, αλλά κατ' ιδίαν μια χαρά το λαλάει για το παιδάκι ....και σε μένα, και σε άλλους πολλούς! Δεν είναι έτσι......ή λες ένα "ενημέρωσα τους γονείς και συνεργαζόμαστε επί του θέματος" και κλείνεις όλα τα στόματα, γιατί ποιος θα έλεγε κάτι μετά από αυτό, ή το ράβεις!!!

Δεν κάθεσαι στα τηλέφωνα στους χτυπημένους, στους παραπονούμενους στο γραφείο σου, και σε όποιον σε πιάνει να λες ούτε "η βία φέρνει βία, άρα τι να περιμένουμε απ το παιδάκι αυτό" ούτε "έτσι θα πάει αυτό το παιδάκι ότι και να κάνουμε, μέχρι την εφηβεία θα είναι παραβατικό" ούτε "ξέρετε τώρα αυτός ο ______ τα κάνει όλα, δεν έχω δικαιοδοσία να τον διώξω απ το σχολείο, απαγορεύεται!"

για να μιλάμε για διευθυντάδες.......μιας που το έφερε η κουβέντα, έκανε καμιά σήμερα.........μπάμιες???

Διαφημίσεις

Kι εγώ σιχάθηκα, epang μου. Σιχάθηκα να κοιτάω το ρολόι και να τρέμω στις ώρες του διαλείμματος, να λέω τι να γίνεται άραγε στις ώρες εικαστικών και μουσικής, να λέω τί τιμωρία έχει να φάει το παιδί μου από δω και πέρα ακόμα και για κάτι απλούστατο, απλά επειδή η μάνα του είναι αρνητικά διακείμενη να το πω, άνοιξε το στόμα της να το πω, διαλέξτε και πάρτε....

Σιχάθηκα το δήθεν τους, πάνε τάχα να προστατέψουν το παιδάκι και στα πλήθη βγάζουν λογύδρια, και κατ' ιδίαν το έχουν όχι μόνο θάψει, αλλά έχουν διαγράψει και το μέλλον του γλαφυρά......το τελειωμένο μέλλον του! Θα έπρεπε να ντρέπονται ...

Δε με νοιάζουν ούτε οι ειδικοί που ποτέ δε θα έρθουν, ούτε τα πτυχία που οδηγούν τους εκπαιδευτικούς μετά από δέκα μεταπτυχιακά να φέρονται έτσι. Απαξιώ.....Από δω και πέρα, σας είπα και χτες. Το σταυρό μας το πρωί, συμβουλές στο παιδί μας, και περιμένουμε, ω ,ναι, περιμένουμε το επόμενο χτύπημα. Ελλάδα, 2015 παρά κάτι...

LA LATINA παρακολουθώ μέρες τωρα με μεγάλη αγωνία την περιπέτεια σας.

Ξέρεις βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση σου αναρωτήθηκα τι θα έκανα εγώ, πως θα το αντιμετώπιζα (προς το παρόν το παιδάκι μου είναι μικρό και δεν έχω αντίστοιχες εμπειρίες). Και μετά θυμήθηκα τον εαυτό μου παιδάκι στο σχολίο να παρενοχλούμαι απο διάφορους συμμαθητές μου και ξέρεις τι έκανα; ΑΜΥΝΟΜΟΥΝΑ!!! Σε πληροφορώ ότι δέυτερη παρενόχληση δεν υπήρχε γιατί ο κάθε μάγκας μετά καταλαβαινε οτι δεν ήμουνα θύμα.

Θελώ να πώ οτι καλά είναι όλα αυτά που λέμε στα παιδιά μας μην χτυπάς, μην σπρώχνεις κλπ (και γω τα λέω στο παιδάκι μου) αλλά καλό είναι απο μια ηλικία και μετα να τους εξηγουμε οτι πολλες φορές θα χρειαστεί και πρέπει να σπρώξουν, να φωνάξουν, να χτυπήσουν για λόγους άμυνας.

LA LATINA παρακολουθώ μέρες τωρα με μεγάλη αγωνία την περιπέτεια σας.

Ξέρεις βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση σου αναρωτήθηκα τι θα έκανα εγώ, πως θα το αντιμετώπιζα (προς το παρόν το παιδάκι μου είναι μικρό και δεν έχω αντίστοιχες εμπειρίες). Και μετά θυμήθηκα τον εαυτό μου παιδάκι στο σχολίο να παρενοχλούμαι απο διάφορους συμμαθητές μου και ξέρεις τι έκανα; ΑΜΥΝΟΜΟΥΝΑ!!! Σε πληροφορώ ότι δέυτερη παρενόχληση δεν υπήρχε γιατί ο κάθε μάγκας μετά καταλαβαινε οτι δεν ήμουνα θύμα.

Θελώ να πώ οτι καλά είναι όλα αυτά που λέμε στα παιδιά μας μην χτυπάς, μην σπρώχνεις κλπ (και γω τα λέω στο παιδάκι μου) αλλά καλό είναι απο μια ηλικία και μετα να τους εξηγουμε οτι πολλες φορές θα χρειαστεί και πρέπει να σπρώξουν, να φωνάξουν, να χτυπήσουν για λόγους άμυνας.

Δε θέλω να το κάνω αυτό κοπέλα μου, γιατί ο γιος μου τον περνάει τον άλλον ένα κεφάλι στο μπόι και περίπου 10 κιλά στο βάρος......αν χτυπήσει, θα χτυπήσει άσχημα......αλλά βέβαια δε σκοπεύω να του μάθω να δέχεται τη βία αν αυτοί εξακολουθήσουν το βιολάκι τους εκεί μέσα....ήδη έχουμε πολλές μαμάδες που λένε "άμα σε χτυπήσουν, χτύπα" ...

τον περναει ενα κεφαλι και κατα δεκα κιλα παραπανω? Τοσο το καλυτερο. Μια γερη απωθηση μεχρι το τελευταιο θρανιο θα ειναι υπεραρκετη. Ειμαι σιγουρη οτι την επομενη φορα θα το σκεφτει δυο φορες πριν τον ενοχλησει. Δεν ηξερα να αλλαζω σχολεια για τον καθε εναν που το παιζει νταης. Δεν θελω να παρεξηγηθω, δεν ειμαι υπερ της βιας αλλα απ οτι καταλαβα στη δικη σας περιπτωση ειναι αναγκαια.

τον περναει ενα κεφαλι και κατα δεκα κιλα παραπανω? Τοσο το καλυτερο. Μια γερη απωθηση μεχρι το τελευταιο θρανιο θα ειναι υπεραρκετη. Ειμαι σιγουρη οτι την επομενη φορα θα το σκεφτει δυο φορες πριν τον ενοχλησει. Δεν ηξερα να αλλαζω σχολεια για τον καθε εναν που το παιζει νταης. Δεν θελω να παρεξηγηθω, δεν ειμαι υπερ της βιας αλλα απ οτι καταλαβα στη δικη σας περιπτωση ειναι αναγκαια.

Δεν είναι μόνο το δικό μου παιδί. Και πέρσι που μαλώνανε, και έτυχε να αποκρούσει και ο δικός μου, δεν άλλαξε κάτι. Και φέτος, σε παιδάκια που αμύνονται, την άλλη μέρα ξαναεπιτίθεται........πέρσι στο χορό του σχολείου χτυπούσε και γονείς, τι να λέμε τώρα...

.Από δω και πέρα, σας είπα και χτες. Το σταυρό μας το πρωί, συμβουλές στο παιδί μας, και περιμένουμε, ω ,ναι, περιμένουμε το επόμενο χτύπημα. Ελλάδα, 2015 παρά κάτι...

και ποια θα ειναι η επομενη κινηση σου λατιβα??αν το παιδι σου αυριο ερθει παλι με μια μπουνια στο προσωπο ή με ενα σπασμενο χερι...τι εχεις σκεφτει οτι θα κανεις??

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

και ποια θα ειναι η επομενη κινηση σου λατιβα??αν το παιδι σου αυριο ερθει παλι με μια μπουνια στο προσωπο ή με ενα σπασμενο χερι...τι εχεις σκεφτει οτι θα κανεις??

Tώρα η ερώτηση και μόνο με κάνει να τρέμω όπως καταλαβαίνεις.....θα πάω νοσοκομείο, να καταγραφεί το περιστατικό και να έχω αποδείξεις, και θα κάνω μήνυση, δε μου μένει και κάτι άλλο νομίζω...

Δεν έχω εμπλακεί μέχρι τώρα στην συζήτηση αλλά έχω διαβάσει όλα τα posts με προσοχή.

Για πρώτη φορά νομίζω latina θα διαφωνήσω μαζί σου.

Μην περιμένεις τα χειρότερα, θωράκισε το παιδί να ΜΗΝ ξαναφάει ξύλο αλλά να αμυνθεί (να σπρώξει δυνατά πίσω, να φωνάξει ΟΧΙ ή STOP κι αν ο άλλος συνεχίσει τοτέ ΝΑΙ να χτυπήσει κι αυτός).

Αφού ειναι πιο μεγαλόσωμος νομίζω πως δεν θα χρειασθεί να φτάσει να χτυπήσει, με τα δύο πρώτα θα σταματήσει η επίθεση.

Στην παρούσα φάση καλή η σταυροφορία σου όμως τώρα προέχει το παιδί.

8HQvp2.png

Tώρα η ερώτηση και μόνο με κάνει να τρέμω όπως καταλαβαίνεις.....θα πάω νοσοκομείο, να καταγραφεί το περιστατικό και να έχω αποδείξεις, και θα κάνω μήνυση, δε μου μένει και κάτι άλλο νομίζω...

Για να αποφύγεις ολα τα παραπάνω απλα σταματάς να του λες να μείνει αδρανης και να μην προστατεύει τον εαυτο του.. Κάποια στιγμή θα το κανει ετςι δεν ειναι; Η τον θες ποτε να μην χτυπήσει κανενα που του επιτίθεται;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...