Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Recommended Posts

Συμφωνω με bobonela. Όταν ήμουν τριτη δημοτικου ένα κοριτσακι ειχε φτιαξει ένα ειδος συμμοριας στην ταξη όπου τρομοκρατουσε , εκβιαζε, έκλεβε τα παιδακια που δεν την ακολουθουσαν... εγω "αντισταθηκα" και καταφερε να περναω δυσκολα στο σχολειο...ο μπαμπας μου περιμενε να περασει η χρονια και μου άλλαξε σχολειο...πηγα σε πρότυπο σχολειο όπου τα παιδακια ήταν πολύ καλυτερου επιπεδου και οι δάσκαλοι πολύ πιο υπεύθυνοι...έζησα τρια καταπληκτικα χρόνια στο καινουριο μου σχολειο, με εμπειριες και ερεθισματα που ποτε δεν θα έπαιρνα στο σχολειο της γειτονιας όπου φοιτουσε όπως αποδειχτηκε κάθε καρυδια καρυδι και ήταν θεμα τυχης σε τι τμήμα θα πέσεις...το κοριτσακι μαθαμε εκ των υστερων ότι συνεχισε έτσι μεχρι το γυμνασιο και τελικά κατέληξε στα ναρκωτικα!!! Δεν ξερω τοτε τι έπαιζε με συμβουλους κτλ και ήμουν και μικρή αλλα ο μπαμπας μου γυρισε τον κόσμο ανάποδα για να με δεχτουν στο νέο σχολείο που δεν ήταν καν στην περιοχή μας. Με πηγαινε και με έφερνε στο σπίτι ο ίδιος αλλα δεν μετανιώσαμε στιγμη... Δεν τους παρατας όλους λέω εγώ??? Σωσε το παιδακι σου!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 743
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το θέμα με τις συμβουλές των ψυχολόγων είναι ότι βασίζονται σε αυτά που τους λένε οι γονείς. Αν οι γονείς σου πουν "ο Γιαννάκης και ο Γιωργάκης συνέχεια τσακώνονται" λογικό είναι ως ψυχολόγος να συμβουλεύσεις να αφήσουν τα παιδιά να λύσουν μόνα τους τις διαφορές τους χωρίς την παρέμβαση των γονιών. Το "συνέχεια τσακώνονται" όμως είναι τελείως διαφορετικό από το "ο Γιαννάκης πλακώνει στις κλωτσιές τον Γιωργάκη, τον κυνηγάει με ψαλίδια και προχθές του έχωσε μια μπουνιά". Εκεί δε νομίζω σοβαρός άνθρωπος (ψυχολόγος ή όχι) να έδινε συμβουλή αφήστε τα να λύσουν μόνα τους τις διαφορές τους...

Εν αρχή ην η σωματική ακεραιότητα του παιδιού. Τα ψυχολογικά έρχονται δεύτερα. Αν δεν μπορείς να διασφαλίσεις τη σωματική ακεραιότητα, τότε οι ψυχολογικές συμβουλές περισσεύουν.

ε,ναι, έτσι είναι ...οποιοσδήποτε σοβαρός και νοήμων άνθρωπος.;)

κι όμως έγινε έτσι ....τον πλησίασε ο γιος μου ενώ καθόταν στην τραμπάλα και έφαγε μια κλωτσιά στα μούτρα....εγώ το είδα, η άλλη μαμά είπε ...εε...μπήκε μπροστά του και ο δικός μου σήκωσε το πόδι και τον κλώτσησε.

αλλά το είπε η ψυχολόγος......και δεν επεμβαίνει:shock:

Απογοητεύομαι ρε γμτ και φοβάμαι συνάμα:(

3W24p3.png

Εχεις σκεφτει οτι αυτος ειναι εξ αρχής ο σκοπός τους;Να σας κάνουν όλους σας να αισθανθείτε και τύψεις απο πανω ,γιατί ένα κακομαθημένο χτυπάει τα παιδιά σας!

Οι άνθρωποι δεν έχουν άλλα επιχειρήματα και προσπαθούν απεγνωσμένα να σας χτυπήσουν στο φιλότιμο.

.

ακριβως αυτό....................και το διαβασα και εδω πολλες φορες και απορησα πραγματικα

Κακώς κάκιστα έγινε το σημερινό. Έπρεπε να έχουν γίνει αλλιώς τα πράγματα. Ο σύλλογος διδασκόντων δεν έχει συνεδριάσει για το συγκεκριμένο θέμα; Τι αποφάσεις έχουν ληφθεί;

Πάω στοίχημα ότι δεν υπάρχει ούτε ένα πρακτικό σχετικά και ότι το βιβλίο σχολικής ζωής γράφει μόνο γιορτές και πανηγύρια. Ότι δηλαδή, δεν έχει τηρηθεί καμία διαδικασία.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Ρε Λατίνα, τι να σου πω κι εγώ... χαμός στο ίσωμα. Ο διευθυντής είναι απλά ένας απαράδεκτος ευθυνόφορβος και με τη στάση του δε βλέπω να αλλάζει κάτι ουσιαστικό... Τώρα για τη δασκάλα... τι να πω... έχει η γυναίκα την ευαισθησία της απέναντι στα παιδιά της τάξης της, προφανώς ξέρει παραπάνω πράγματα για το παιδάκι με αποτέλεσμα να έχει την ανάγκη να το προστατεύσει κιόλας, βλέπει και τρελή ολιγωρία τόσο από το διευθυντή, όσο και από τους γονείς του παιδιού, προφανώς ξέσπασε γενικά... Γιατί αφού την αγαπάς τόσο πολύ θα το αξίζει...

Τώρα το θέμα είναι αν τα παιδιά θα είναι ασφαλή στο σχολείου τους... Δεν ξέρω τι να πω. Νομίζω ότι δε θα αλλάξει τίποτα στην κατάσταση που υπάρχει... Πορεύσου λοιπόν μόνη σου πια ή με μια ομάδα ακόμη γονιών στην κατεύθυνση του συμβούλου και στη συνέχεια όπου αλλού χρειάζεται...

Και προσωπικά νομίζω ότι θα βοηθούσε να την ξαναβρεις και να της εξηγήσεις ότι η αγωνία σου δεν ξεκινά και δε σταματά στο παιδί σου, ότι ναι αυτό είναι προτεραιότητα, αλλά ότι ανησυχείς και για το άλλο παιδί, το οποίο προφανώς και κάτι άσχημο αντιμετωπίζει και πρέπει να λυθεί....

Είπε ότι σήμερα τα έμαθε τα άλλα περιστατικά και να πάνε αύριο στο γραφείο του να τον ενημερώσουν! Λες και εγώ έλεγα παπάδες τόσο καιρό.......

Δεν έχω προλάβει να τα διαβάσω όλα & ίσως παρεμβαίνω λίγο άκαιρα ...

Το συγκεκριμένο αποδεικνύει ότι κακώς δεν του έχετε δώσει τα παράπονά σας γραπτώς. Το σωστό θα είναι από εδώ & πέρα κάθε μέρα που κάποιο παιδί δέχεται οποιουδήποτε είδους βία, να ενημερώνει ο γονιός γραπτώς το δ/ντή, χωρίς λόγια, μόνο αυτό: "σας έφερα μία ενημέρωση". Να κρατάτε φωτοτυπίες ώστε αν χρειαστεί να δοθούν παραπάνω.... Όχι να το παίζει & ανήξερος...

Ρε Λατίνα, τι να σου πω κι εγώ... χαμός στο ίσωμα. Ο διευθυντής είναι απλά ένας απαράδεκτος ευθυνόφορβος και με τη στάση του δε βλέπω να αλλάζει κάτι ουσιαστικό... Τώρα για τη δασκάλα... τι να πω... έχει η γυναίκα την ευαισθησία της απέναντι στα παιδιά της τάξης της, προφανώς ξέρει παραπάνω πράγματα για το παιδάκι με αποτέλεσμα να έχει την ανάγκη να το προστατεύσει κιόλας, βλέπει και τρελή ολιγωρία τόσο από το διευθυντή, όσο και από τους γονείς του παιδιού, προφανώς ξέσπασε γενικά... Γιατί αφού την αγαπάς τόσο πολύ θα το αξίζει...

Τώρα το θέμα είναι αν τα παιδιά θα είναι ασφαλή στο σχολείου τους... Δεν ξέρω τι να πω. Νομίζω ότι δε θα αλλάξει τίποτα στην κατάσταση που υπάρχει... Πορεύσου λοιπόν μόνη σου πια ή με μια ομάδα ακόμη γονιών στην κατεύθυνση του συμβούλου και στη συνέχεια όπου αλλού χρειάζεται...

Και προσωπικά νομίζω ότι θα βοηθούσε να την ξαναβρεις και να της εξηγήσεις ότι η αγωνία σου δεν ξεκινά και δε σταματά στο παιδί σου, ότι ναι αυτό είναι προτεραιότητα, αλλά ότι ανησυχείς και για το άλλο παιδί, το οποίο προφανώς και κάτι άσχημο αντιμετωπίζει και πρέπει να λυθεί....

Για τη δασκάλα συμφωνώ με τα παραπάνω & προσθέτω ότι θέλει να αποφύγει τη ρετσινιά που πάνε να της ρίξουν οι συνάδελφοί της για τις δικές της ευθύνες στη διαχείριση της βίαιης συμπεριφοράς του παιδιού.. που δεν μπόρεσε να διορθώσει από πέρυσι. Νιώθει άσχημα & η ίδια για την ανεπάρκειά της στο συγκεκριμένο θέμα, δεν μπορεί να το χωνέψει ότι της συμβαίνει αυτό με τόσα χρόνια πείρας & γι'αυτό ξέσπασε έτσι...

Latina, να σου πω κατ' αρχάς ότι δεν πρέπει καθόλου να αισθάνεσαι άσχημα επειδή προστατεύεις την σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού σου. Είναι η πρώτη και η απόλυτη υποχρέωσή σου. Για να το πούμε και αλλιώς, οτιδήποτε άλλο λέγεται "παραμέληση ανηλίκου" και τιμωρείται από το νόμο, όπως είναι απολύτως σωστό.

Φοβάμαι ότι θα πρέπει πια να κινηθείς νομικά. Στη θέση σου θα έκανα στο παιδί μου συνεδρίες με ψυχολόγο και θα έπερνα γνωμάτευση για το πώς τον επηρεάζει η κατάσταση στο σχολείο. Δεν θα έκανα μία συνεδρία. Θα έκανα όσες χρειάζονται προκειμένου να βγει μία σωστή επιστημονικά έκθεση. Επίσης, την επόμενη φορά που θα χτυπούσαν το παιδί μου (α) θα πήγαινα στο νοσοκομείο να πάρω χαρτί από γιατρό και (β) θα πήγαινα στην αστυνομία και θα έκανα μήνυση κατά παντώς υπευθύνου. Φαντάζομαι ότι αυτό συμπεριλαμβάνει τους δασκάλους που κάνουν επιτήρηση στην αυλή, τον διευθυντή και τους γονείς του παιδιού.

Λυπάμαι που θα στο πω αλλά το παιδί σου όσο είναι να στοχοποιηθεί έχει στοχοποιηθεί. Από εδώ και πέρα κοιτάς απλώς το καλύτερο για το παιδί σου.

Θα σε στεναχωρήσω, αλλά κι εγώ τα ίδια θα έλεγα.

Είναι πολύ δύσκολη η θέση της που διαχειρίζεται με πολύ κόπο και επιτυχία μια τόσο δύσκολη κατάσταση, με ένα διευθυντή που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ρόλου του και με τους γονείς να κατηγορούν ένα από τα παιδιά ΤΗΣ. Το οποίο δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και για το οποίο δεν μπορεί να κοινοποιήσει στοιχεία.

Όντως στήσατε λαϊκό δικαστήριο και γιαυτό σου είπα να μην συμμετάσχεις. Έπρεπε να συγκρατηθείς.

Θεωρώ ότι δε θα αλλάξει η συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά, γιατί δείχνει σοβαρός άνθρωπος, αλλά σίγουρα έχει χάσει το κέφι της. Κατά πάσα πιθανότητα, θα κάνει αυτά που είναι υποχρεωμένη να κάνει και μέχρι εκεί.

Πήγαινε αύριο στη σύμβουλο και μίλα για ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ παιδί. Τουλάχιστον να είναι προετοιμασμένη για το τι θα βρει όταν έρθει.

Όσο για τη δασκάλα σας, πήγαινε να τη βρείς την επόμενη εβδομάδα να της μιλήσεις αν σε δεχτεί. Καλή ευκολία.

έντιτ για το δικό σου παιδί μιλάς όταν λες ότι κάποιος το χαράκωσε, κάποιος του έριξε μπουνιά, ότι κάνει εμετούς και δε θέλει να πάει στο σχολείο. ΔΕΝ μιλάς για το δικό σου παιδί όταν λες ότι ένα συγκεκριμένο παιδί κάνει περισσότερα από το δικό σου που το χαρακώσε και που για το παιδί της άλλης είπε και που η εικαστικών είπε μπλα μπλα μπλα.... Δεν ξέρω αν εξηγώ τη διαφορά. Φρόντισε να τα ξεκαθαρίσεις να μη χάσεις την ευκαιρία με τη σύμβουλο.

Miriki από τα μέχρι τώρα σχόλια σου θεωρώ ότι δεν θα απάνταγες στα σοβαρά ότι κι εσύ χαρακωνώσουν και ξεβρακωνώσουν, οπότε το θεωρείς απολύτως σωστό και λογικό. Ακόμα και αν πραγματικά η δασκάλα ξεβρακωνόταν, δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί ένα υγιές πρότυπο για να το συζητάς και να το προβάλεις ως εύσημο σε μια συγκέντρωση γονεων.

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι η Latina για το δικό της παιδί μίλαγε. Έλεγε ότι κάποιος το χτυπάει, του δημιουργεί πρόβλημα κλπ. Σε ποιο σημείο ακριβώς έχασε το δίκιο της; Στο ότι δεν δέχθηκε να εξισωθεί η συμπεριφορά του παιδιού της με τους ξυλοδαρμούς; Κατά τη γνωμη σου δηλαδή θα έπρεπε να πει "Βεβαίως Κε. Διευθυντά. Το να κάνεις χαβαλέ στην τάξη είναι ακριβώς το ίδιο με το να δέρνεις." Σε κάθε περίπτωση πάντως, πάλι για το δικό της παιδί μίλησε. Στο μόνο που θα μπορούσαμε να την κριτικάρουμε είναι στο ότι έχασε την ψυχραιμία της.

Παρεπιπτόντως, διαφωνω για το ότι η δασκάλα αντιμετωπίζει με επιτυχία το θέμα. Εφόσον όλοι συμφωνούμε ότι ο διευθυντής δεν πράτει τα δέοντα η δασκάλα έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, προκειμένου να υπερασπιστεί όοοοοολα της τα παιδιά, να παρακάμψει τον διευθυντή. Είμαι σίγουρη ότι εάν θέλει μπορεί να του κάνει αναφορά. Έκανε; Προφανώς όχι. Επίσης, εάν είναι σίγουρη ότι το παιδί ξυλοκοπείται είναι υποχρεωμένη (ηθικά εάν όχι και νομικά) να καλέσει την πρόνοια. Το έκανε; Θα στοιχημάτιζα πως όχι.

Δεν μπορείς να απέχεις τώρα. Δεν μπορείς να αφήσεις το παιδί μόνο του, επειδή οι μεγάλοι δεν μπορέσατε να συνεννοηθείτε. Και εφόσον τη λάτρευες τη δασκάλα καλό θα ήταν να συμφιλιωθείς μαζί της, να κατανοήσεις τη θέση της και να της εξηγήσεις τι εννοούσες.

Καταλαβαίνω ότι σε έπνιγε το δίκιο, όμως το έχασες. Έκανες υπομονή τόσο καιρό, μην τα παρατήσεις τώρα και μείνει το παιδί σου με τη ρετσινιά κι εσύ με τον τίτλο της μαμάς ελικόπτερο (Helicopter parenting).

Το σχολείο δεν έχει σκοπό να αλλάξει κάτι, η δασκάλα παλεύει μόνη της (γιαυτό και εκείνη την ακούν τα παιδιά). Τι να πω, καλά ξεμπερδέματα, ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική.

Ο μπάμιας τι είδους ειδίκευση έχει στη σχολική βία, γιατί θα μας τρελλάνει.... Πολύ άσχημα το χειρίστηκε το πράγμα. Έπρεπε να σας οργανώσει και να έχει οργανώσει όλο το σχολείο ώστε να διαχειριστεί το πράγμα. Ακριβώς τι θα έπρεπε να κάνει δε γνωρίζω, δεν έχω βρεθεί στη θέση του, αλλά δεν επέλεξα να βρεθώ. Εκείνος το διάλεξε και πάλεψε για να βρεθεί εκεί, οπότε όφειλε αν όχι να γνωρίζει τουλάχιστον να μαθει....

θα διαφωνησω ακόμη μία φορά μαζί σου. Δεν νομίζω ότι η Latina έχει κάποιο λόγο να εξηγήσει κάτι στη δασκάλα. Είναι πράγματα που τα έχουν συζητήσει επανειλημένως. Η δασκάλα προφανώς και γνωρίζει την θέση της Latina, όπως και των άλλων γονιών. Αισθάνεται θιγμένη επειδή βλέπει ότι οι γονείς την κατηγορούν, αλλά αυτό είναι απολύτως λογικό από όλες τις πλευρές. Οι γονείς φυσικά και θα κατηγορήσουν τη δασκάλα και η δασκάλα φυσικά και θα πικαριστεί γιατί την πιέζουν οι γονείς. Τι να ξανασυζητήσουν δηλαδή;

Συνφωνώ βέβαια ότι η Latina θα πρέπει να συνεχίσει να πηγαίνει στο σχολείο. Πρέπει να συνεχίσει να ενημερώνει για τα συμβάντα (γραπτώς αυτήν την φορά) και να κοινοποιεί το έγγραφο και στον διευθυντή και στη δασκάλα.

Έτσι πρόχειρα που μου έρχονται τώρα. Έπρεπε να έχει κάνει ατομικές συναντήσεις με όλους τους γονείς των χτυπημένων, για να συλλέξει πληροφορίες. Να έχει αυξήσει την επιτήρηση στην αυλή. Να έχει φέρει τον/ την σύμβουλο για να πιέσει τους γονείς του δύσκολου παιδιού να εμπλακούν στην υπόθεση. Να έχει φτιάξει πλάνο με συκγκεριμένες στρατηγικές.

Στη σημερινή συνάντηση έπρεπε να παίρνετε οδηγίες για το πώς να χειριστείτε όλοι μαζί την κατάσταση και όχι να μιλάτε με κουκου τζα που λες κι εσύ ου΄τε να κατηγορείται κάποιος. Αυτά γίνονται κατ' ιδίαν για να μην εκτίθεται κανείς.

Καλή μου Miriki δεν εκτίθεται κάποιος επειδή συζητάμε το τι έκανε. Εκτίθεται επειδή το έκανε. Μην παρεξηγούμε τα πράγματα. Οι γονείς δεν διαμαρτύρονται για πράγματα που δεν έγιναν. Διαμαρτύρονται για πράγματα που έγιναν, εκτός αν τα αμφισβητήσουμε, αλλά ξεκινάμε όλοι από το ότι δεχόμαστε αυτά που λέει η Latina.

Miriki, οι απαντήσεις μου απέναντι σου δεν έχουν κάτι προσωπικό. Προφανώς και διαφωνώ στην προκειμένη περίπτωση μαζί σου, αλλά είμαι σίγουρη ότι οποιαδήποτε δασκάλα θα έγραφε στο ίδιο πνεύμα, οπότε θα μοίραζα τις διαφωνίες μου. :-P:razz:

Η λύση της αλλαγής σχολείου δεν νομίζω ότι είναι εφικτή εν μέσω της σχολικής χρονιάς, χωρίς να υπάρχει αποδεδειγμένα λόγος. Δεν νομίζω ότι έχεις αυτή την επιλογή τώρα, αλλά μόνο για στην εγγραφή στην επόμενη χρονιά, που & πάλι θα πρέπει να επικαλεστείς κάποιο σοβαρό λόγο για να σε δεχθούν στο νέο σχολείο, χωρίς να πάει ήδη στιγματισμένος. Οι φίλες εκπαιδευτικοί ας μας ενημερώσουν πάνω σε αυτό το θέμα αν γνωρίζουν.

Όσο για το συμβούλιο, δεν ξέρω γιατί περίμενες κάτι καλύτερο??? Ο δ/ντης έδειξε πόσο μπάμιας είναι (του κατοχυρώθηκε το παρατσούκλι!!), φάνηκε & το λάθος των γονέων να περιμένουν τόσο καιρό άσκοπα να βρεθεί λύση από ανθρώπους που δεν έχουν θέληση, φάνηκε & η ανεπάρκεια του συλλόγου. Ευτυχώς μίλησαν & οι γονείς για τα περιστατικά τους, ώστε να φανεί πόσες οικογένειες είστε που έχετε προβλήματα για να δείτε τι θα κάνετε από εδώ & πέρα. Το κακό ήταν το ξέσπασμα της δασκάλας, αλλά αφού κάποιος πιέστηκε από την κατάσταση, μήπως επιτέλους δουν το πρόβλημα!!

Εσύ δεν πρέπει να αλλάξεις στάση, θα παρακολουθείς την κατάσταση από κοντά όπως πριν.. ίσα - ίσα που θα πρέπει έχεις & περισσότερες απαιτήσεις τώρα, του τύπου : παλιά δεν ξέρατε την έκταση του προβλήματος, τώρα που ενημερωθήκατε από το γονείς στο συμβούλιο, τι θα κάνετε ??

Διαφημίσεις

Για τη δασκάλα συμφωνώ με τα παραπάνω & προσθέτω ότι θέλει να αποφύγει τη ρετσινιά που πάνε να της ρίξουν οι συνάδελφοί της για τις δικές της ευθύνες στη διαχείριση της βίαιης συμπεριφοράς του παιδιού.. που δεν μπόρεσε να διορθώσει από πέρυσι. Νιώθει άσχημα & η ίδια για την ανεπάρκειά της στο συγκεκριμένο θέμα, δεν μπορεί να το χωνέψει ότι της συμβαίνει αυτό με τόσα χρόνια πείρας & γι'αυτό ξέσπασε έτσι...

Αυτή πιστεύω κι εγώ ότι είναι η πιο πιθανή ερμηνεία για τη συμπεριφορά της δασκάλας. Αυτός που έχει τον έλεγχο μιας κατάστασης δεν έχει λόγους να ανεβάζει τους τόνους.

Ακόμα και αν πραγματικά η δασκάλα ξεβρακωνόταν, δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί ένα υγιές πρότυπο για να το συζητάς και να το προβάλεις ως εύσημο σε μια συγκέντρωση γονεων.

+++++1

δεν εκτίθεται κάποιος επειδή συζητάμε το τι έκανε. Εκτίθεται επειδή το έκανε. Μην παρεξηγούμε τα πράγματα. Οι γονείς δεν διαμαρτύρονται για πράγματα που δεν έγιναν. Διαμαρτύρονται για πράγματα που έγιναν, εκτός αν τα αμφισβητήσουμε, αλλά ξεκινάμε όλοι από το ότι δεχόμαστε αυτά που λέει η Latina.

Αυτό κι εγώ το έχω απορία σχετικά με το "λαϊκό δικαστήριο". Από πού κι ως πού ήταν κακό που συζήτησαν το θέμα και γιατί δεν έπρεπε να πουν ονόματα? Αν φας σφαλιάρα από κάποιον δηλαδή θα διστάσεις να πεις ο Τάδε με σφαλιάρησε για να μην τον εκθέσεις; Από πού κι ως πού;

Η εναλλακτική θα ήταν να μην αναφερθείς σε κανέναν χωριστά και να κινηθείς κατά των πάντων. Μήνυση σε όλους μέχρι να βρεθεί ο ένοχος. Ουφ πια.

Της τα έχω πει αυτά, και μου είπε ότι το παιδί χρειάζεται στήριξη ,την έχει ζητήσει από τους γονείς και της υποσχέθηκαν οτι θα το δουν......πάνε μήνες τώρα!

Εμένα πάλι η δική μου αγωνία θα ξεκινούσε και θα σταματούσε με το δικό μου παιδί, όσο συνέχιζε να τις τρώει. Συγγνώμη κιόλας, αλλά δεν βλέπω το λόγο να ανησυχήσω για ένα άλλο παιδί για το οποίο δεν ενδιαφέρονται οι ίδιοι οι γονείς του, όταν η συμπεριφορά του θέτει σε κίνδυνο το δικό μου παιδί. Να λυπηθώ ναι, να προσπαθήσω να βοηθήσω όσο είναι στο χέρι μου ναι, να κατανοήσω ναι - αλλά όχι να ανησυχώ για το άλλο και να κινδυνεύει το δικό μου :evil:

Τ............διαφορετικό από το "ο Γιαννάκης πλακώνει στις κλωτσιές τον Γιωργάκη, τον κυνηγάει με ψαλίδια και προχθές του έχωσε μια μπουνιά". .

Παιδιά το βράδυ τα μέτρησα ψύχραιμα. Παρόντες ήταν 15 γονείς. Πήραν το λόγο 10. Απ τους 10, 7 είχαμε παιδιά που τα χτυπάει συνεχώς, ένας είπε ότι φέτος δεν έτυχε ακόμη, μια είπε ότι ξέρουν όλοι πως χτυπάει μόνο ένας και περιμένουμε τη σειρά μας, και μια ότι το παιδί ζει σε έναν κινηματογραφικό κόσμο και καταστρώνει σχέδια απ την ώρα που ξυπνάει ποιους θα χτυπήσει μόλις έρθει και ότι χρήζει παρακολούθησης. Και ένας μπαμπάς είπε ότι μια μέρα το αγοράκι τον ακολούθησε μέχρι το σπίτι του τρέχοντας πίσω από το αυτοκίνητό του για να δει που μένει η κόρη του και δεν το θεωρεί νορμάλ αυτό.

Θα το πω μια φορά και τελειώνω. Δε νιώθει άσχημα, δε βλέπει κανένα πρόβλημα, βλέπει παιδάκια που παίζουν.......τέλος! Πέρυσι σε ένα συμβούλιο για τη βία, ήθελε να μας διαβάσει τρελλαντώνη να θυμηθούμε πώς είναι να είσαι παιδί.....δεν υπάρχει τίποτα για τη δασκάλα, μόνο η τρίχα που γίνεται τριχιά!

Διαφημίσεις

Παιδιά το βράδυ τα μέτρησα ψύχραιμα. Παρόντες ήταν 15 γονείς. Πήραν το λόγο 10. Απ τους 10, 7 είχαμε παιδιά που τα χτυπάει συνεχώς, ένας είπε ότι φέτος δεν έτυχε ακόμη, μια είπε ότι ξέρουν όλοι πως χτυπάει μόνο ένας και περιμένουμε τη σειρά μας, και μια ότι το παιδί ζει σε έναν κινηματογραφικό κόσμο και καταστρώνει σχέδια απ την ώρα που ξυπνάει ποιους θα χτυπήσει μόλις έρθει και ότι χρήζει παρακολούθησης. Και ένας μπαμπάς είπε ότι μια μέρα το αγοράκι τον ακολούθησε μέχρι το σπίτι του τρέχοντας πίσω από το αυτοκίνητό του για να δει που μένει η κόρη του και δεν το θεωρεί νορμάλ αυτό.

Είσαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Πέρυσι σε ένα συμβούλιο για τη βία, ήθελε να μας διαβάσει τρελλαντώνη να θυμηθούμε πώς είναι να είσαι παιδί.....

Γουστάρω δασκάλα :lol:

Σόρρυ που γελάω αλλά μόνο για γέλια είναι αυτό.

Παιδιά το πλησιέστερο σχολείο είναι μισή ώρα με τα πόδια και δεν περνάει λεωφορείο.......εμείς έχουμε ένα αυτοκίνητο που το έχει ο σύζυγός μου μέχρι το απόγευμα. Παιδιά δεν έχετε καταλάβει κάτι. Δεν περπατάω......η αυτονομία μου είναι να παρκάρω έξω απ το σχολείο, που είναι 50 μέτρα απ το σπίτι μου, και πηγαίνω με το αυτοκίνητο για να καταφέρω να κάνω τα εκεί βήματα εντός της αυλής να πάρω το παιδί μου. Πηγαίνω κάθε μέρα 1.30 για να βρω να παρκάρω κοντά στην είσοδο. Δεν μπορώ να αλλάξω σχολείο, το άλλο έχει τεράστια ανηφόρα, μη με φέρνετε σε πιο δύσκολη θέση σας παρακαλώ.

Το παιδί δεν είναι πληγωμένο ούτε στεναχωρημένο. Τις μέρες που έκανε τους εμετούς ήταν. Αλλά και πάλι πήγαινε, το σχολείο του το λατρεύει, το κορίτσι του, τους φίλους του. Για ένα παραβατικό παιδί δε θα ξεριζώσω όλο το περιβάλλον του παιδιού μου. Του χρόνου θα πάει και ο μικρός εκεί, έχει την τάξη και τους συμμαθητές του. Το θεωρώ αδιανόητο, με τέτοιο πρόβλημα υγείας, να κάνω κάτι τέτοιο. Λες και θέλω εγώ να χτυπήσει το παιδί μου. Έκανα 2μιση χρόνια να καταφέρω να πάω στα σχολεία των παιδιών μου, έστω και με αυτοκίνητο, έστω και παρκαρισμένη ακριβώς μπροστά γιατί δε μπορούσα ούτε την αυλή να διασχίσω και τα έδιναν χέρι χέρι τα παιδιά. Παρακαλώ πολύ να το καταλάβετε.

Αρα η κατα τα αλλα υπεροχη δασκαλα σας εχει τις ιδιες αποψεις με τον διευθυντη σας, παιδια ειναι και θα χτυπησουν κλπ κλπ.... κριμα για την εξελιξη, μην υποχωρησετε ομως. Προχωρατε τις απαραιτητες διαδικασιες,δεν ειστε ολοι τρελοι, υπαρχει προβλημα και ας κανουν αυτοι πως δεν το βλεπουν.

Παιδιά το πλησιέστερο σχολείο είναι μισή ώρα με τα πόδια και δεν περνάει λεωφορείο.......εμείς έχουμε ένα αυτοκίνητο που το έχει ο σύζυγός μου μέχρι το απόγευμα. Παιδιά δεν έχετε καταλάβει κάτι. Δεν περπατάω......η αυτονομία μου είναι να παρκάρω έξω απ το σχολείο, που είναι 50 μέτρα απ το σπίτι μου, και πηγαίνω με το αυτοκίνητο για να καταφέρω να κάνω τα εκεί βήματα εντός της αυλής να πάρω το παιδί μου. Πηγαίνω κάθε μέρα 1.30 για να βρω να παρκάρω κοντά στην είσοδο. Δεν μπορώ να αλλάξω σχολείο, το άλλο έχει τεράστια ανηφόρα, μη με φέρνετε σε πιο δύσκολη θέση σας παρακαλώ.

Το παιδί δεν είναι πληγωμένο ούτε στεναχωρημένο. Τις μέρες που έκανε τους εμετούς ήταν. Αλλά και πάλι πήγαινε, το σχολείο του το λατρεύει, το κορίτσι του, τους φίλους του. Για ένα παραβατικό παιδί δε θα ξεριζώσω όλο το περιβάλλον του παιδιού μου. Του χρόνου θα πάει και ο μικρός εκεί, έχει την τάξη και τους συμμαθητές του. Το θεωρώ αδιανόητο, με τέτοιο πρόβλημα υγείας, να κάνω κάτι τέτοιο. Λες και θέλω εγώ να χτυπήσει το παιδί μου. Έκανα 2μιση χρόνια να καταφέρω να πάω στα σχολεία των παιδιών μου, έστω και με αυτοκίνητο, έστω και παρκαρισμένη ακριβώς μπροστά γιατί δε μπορούσα ούτε την αυλή να διασχίσω και τα έδιναν χέρι χέρι τα παιδιά. Παρακαλώ πολύ να το καταλάβετε.

Εχεις όλα τα δίκια.....οσο για το κινητικό θέμα , το έχεις αναφέρει και σε προηγούμενα ποστ....αλλά βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα , τύπου ''θα είχα ήδη αλλάξει σχολείο'' κλπ.Μην στεναχωριέσαι γι αυτά. Και βέβαια δεν μπορείς να ξεριζώσεις όλο το περιβάλλον του παιδιού και μετά και του μικρού σου εξαιτίας ενός παιδιού.Εσύ έτσι κι αλλιώς κάνεις και θα κάνεις ότι καλύτερο :P

Για την δασκάλα ίσως και να είναι έτσι......ότι ξέσπασε γιατί ένιωσε ότι δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τα παιδιά.:Pαπο την άλλη αν τα βλέπει όλα ωραία και καλά , που ζει ? στο μικρό σπίτι στο λιβάδι , με λουλουδάκια και πεταλούδες ?

Εγω νομίζω , ενημέρωση ορθά κοφτά , ότι αν ξανασυμβεί περιστατικό θα προβείς σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και τέλος.Και βέβαια γνωμάτευση από γιατρό.Κι ας βρει ο μπάμπιας λύση με τους γονείς του άλλου παιδιού.

Συμφωνώ με Little Monkey, ότι θα με ένοιαζε το δικό μου παιδί και μόνο!!!!!!

3W24p3.png

Λατίνα, εγώ από την πρώτη στιγμή είπα ότι διαφωνώ με την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος... Γιατί αυτό θα πει και κερα...ας και δαρμένος για το γιό σου και φυσικά ενισχύεται η άποψή μου και από το αντικειμενικό πρόβλημα υγείας που υπάρχει.

Τώρα σε ό,τι αφορά το παιδάκι με τη βίαιη συμπεριφορά, εφόσον και η δασκάλα υποτιμά τη σοβαρότητα της κατάστασης με αποτέλεσμα την ολιγωρία και από πλευράς της, θεωρώ ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι οι 7 γονείς των παθώντων παιδιών να κάνετε μια έγγραφη αναφορά στο διευθυντή με την ένδειξη να κοινοποιηθεί και στους γονείς του παιδιού που επιδεικνύει βίαιη συμπεριφορά, όπου θα ζητάτε να παρθούν μέτρα (σχολικός σύμβουλος, ψυχολόγος, κοκ) με την επιφύλαξη, ότι αν τίποτα από αυτά δεν εφαρμοστεί και υπάρξει ολιγωρία θα κοινοποιήσετε εκ νέου έκθεση προς την πρωτοβάθμια, το υπουργείου και θα κινηθείτε και νομικά (μηνύσεις), αλλά θα ζητήσετε και την παρέμβαση της πρόνοιας...

Δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι επειδή και οι γονείς του παιδιού που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι έχουν μείνει λίγο στο απυρόβλητο λόγω της αμέτοχης στάσης τους, θα πρέπει με έναν τρόπο να κρούσετε και σε αυτούς των κώδωνα του κινδύνου... ότι δηλαδή κύριοί μου πάρτε μέτρα για να μην πάρουμε εμείς....

Έχασα τη γη κάτω απ τα πόδια μου με τη δασκάλα.......όχι ότι δεν ήξερα......μιλάει αργά, γλυκά, σαν σε παραμύθι, και ότι και να πεις θα πει παιδάκια είναι, εσύ δεν ήσουν παιδί? Και πέτρες θα πάρουν, και θα σκιστούν, και βρακιά θα κατεβάσουν, και θα έρθουν με αίματα.....όπως πάντα, όλα τα παιδιά. Θίχτηκε κιόλας επειδή μια μαμά μετέφερε τα λόγια της κόρης της ότι καλά που μπήκε ο διευθυντής μια μέρα και έκαναν ησυχία και πέρασε τέλεια, τινάχτηκε η δασκάλα, δλδ είπε έχει παράπονο η κόρη σας απ το μάθημα? Παιδιά και το δικό της μάθημα έκρυθμο είναι, (....................................)αλλά επειδή είναι τόσο ήρεμη, τόσο γλυκομίλητη, δασκάλα παλιάς κοπής, που τα αγαπάει, σα γιαγιά τους τα έχει, εγώ το έβρισκα πολύ συγκινητικό.....

edit - ίσως ήταν μια τυχαία στιγμή, το σβήνω......

Λατίνα, εγώ από την πρώτη στιγμή είπα ότι διαφωνώ με την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος... Γιατί αυτό θα πει και κερα...ας και δαρμένος για το γιό σου και φυσικά ενισχύεται η άποψή μου και από το αντικειμενικό πρόβλημα υγείας που υπάρχει.

Τώρα σε ό,τι αφορά το παιδάκι με τη βίαιη συμπεριφορά, εφόσον και η δασκάλα υποτιμά τη σοβαρότητα της κατάστασης με αποτέλεσμα την ολιγωρία και από πλευράς της, θεωρώ ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι οι 7 γονείς των παθώντων παιδιών να κάνετε μια έγγραφη αναφορά στο διευθυντή με την ένδειξη να κοινοποιηθεί και στους γονείς του παιδιού που επιδεικνύει βίαιη συμπεριφορά, όπου θα ζητάτε να παρθούν μέτρα (σχολικός σύμβουλος, ψυχολόγος, κοκ) με την επιφύλαξη, ότι αν τίποτα από αυτά δεν εφαρμοστεί και υπάρξει ολιγωρία θα κοινοποιήσετε εκ νέου έκθεση προς την πρωτοβάθμια, το υπουργείου και θα κινηθείτε και νομικά (μηνύσεις), αλλά θα ζητήσετε και την παρέμβαση της πρόνοιας...

Δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι επειδή και οι γονείς του παιδιού που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι έχουν μείνει λίγο στο απυρόβλητο λόγω της αμέτοχης στάσης τους, θα πρέπει με έναν τρόπο να κρούσετε και σε αυτούς των κώδωνα του κινδύνου... ότι δηλαδή κύριοί μου πάρτε μέτρα για να μην πάρουμε εμείς....

Ειλικρινά, πιστεύεις ότι μετά την επίθεση χτες απ τη δασκάλα, που μας ξεφτίλισε, μόνο που δε μας έφτυσε κατάμουτρα, θα ξαναμιλήσει γονιός? Φύγανε όλοι αποσβολωμένοι...... και τι να οργανώσω εγώ πάλι? Αρκετά σταμπάρανε το παιδί μου.......Καθένας την πάρτη του πλέον.

Κακώς κάκιστα έγινε το σημερινό. Έπρεπε να έχουν γίνει αλλιώς τα πράγματα. Ο σύλλογος διδασκόντων δεν έχει συνεδριάσει για το συγκεκριμένο θέμα; Τι αποφάσεις έχουν ληφθεί;

Μιρικι μα το θεό τώρα με δουλεύεις.......ποιος να έχει συνεδριάσει καλέ? Που λέγαμε τα ίδια και τα ίδια και τα σημείωνε λες και τα άκουγε πρώτη φορά......

Ναι, ρε παιδί μου, αλλά κάτι πρέπει να γίνει... Η άλλη εναλλακτική είναι αφού έχουν χαλαρώσει τα πράγματα ως προς το δικό σου το παιδί να αφήσεις τα πράγματα ως έχουν με την ελπίδα ότι δε θα το ξαναενοχλήσει και πραγματικά το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου αυτό...

Και κάτι ακόμα........για το περιστατικό με το γιο μου προχτές που χτύπησε το φίλο του για τα μολύβια και τις σβήστρες..... μου λέει η δασκάλα, ο δικός σου είπε ότι του πήρε τα πράγματα και τον λέρωσε με κόλλες, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί, λέει ψέμματα......το άλλο παιδάκι έχει σημάδι στο μάγουλο και να περιμένεις τηλέφωνο απ τη μαμά του σίγουρα θα παραπονεθεί.

Παίρνω τη μαμά του άλλου, γελάει, ποιο σημάδι καλέ μου λέει, τίποτα δεν έχει, μαλώσανε, τα βρήκανε, δεν έγινε και τίποτα εδώ δεν κοιτάνε τα καθημερινά. Χτες, μετά το συμβούλιο, πάω να δω ρούχα για το παιδί για σήμερα, δε βρίσκω καθαρά, λέω αν δε λέρωσε πολύ τα προχτεσινά ας τα ξαναβάλει, καμιά φορά αν κάτι δεν είναι λερωμένο το πάω εναλλάξ. Παίρνω τα ρούχα να τα δω, απ τη μέση της μπλούζας, μέχρι το γόνατο.........κόλλες! Λέω παιδί μου τί είναι αυτά? Καλά, μου λέει, δε σου είπα ότι με έκανε χάλια ο ......... αλλά κατά λάθος ρε μαμά........

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...