Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός ή καισαρική?

Φυσιολογικός τοκετός ή καισαρική?  

1.057

1. 1. Φυσιολογικός τοκετός ή καισαρική?

• Φυσιολογικός
    • Καισαρική κατ΄επιλογή
    • Καισαρική λόγω ανάγκης

Recommended Posts

Κοίτα, ούτε για το αντίθετο είμαστε βέβαιες.. Και φυσιολογικά όταν γεννάς, από ότι έχω διαβάσει, για το μωρό είναι μεγαλο ζόρι. Γενικώς νομίζω τα δραματοποιούμε λίγο τα πράγματα, γιατί όλες νομίζουμε ότι αυτό που λέμε είναι το σωστό.

Απλά εγώ θεωρώ ότι σωστό για την καθεμία, είναι αυτό που την κάνει να νοιωθεί καλά.

Το ζορι αυτο ομως ειναι αυτο που χρειαζονται για να βγουν γερα...!Ξερεις ποσα μωρακια νοσηλευονται στις μοναδες τις πρωτες ωρες και μερες της ζωης τους λογω της καισαρικης?Με τον ορο στο κεφαλακι και μακρια απο τη μαμα τους?Επειδη ακριβως βγαινουν αβιαστα δεν αδειαζουν σωστα τα πνευμονακια τους!Δεν το χω διαβασει καπου...το χω δει με τα ματια μου και ειναι τρομακτικο να βλεπεις ενα πλασματακι να μην μπορει να ανασανει λογω καισαρικης!!!

Αν την ωρα του τοκετου το ζορι ειναι μεγαλυτερο απο οσο αντεχει το μωρο τοτε ναι στη καισαρικη!

Ευχομαι σε ολες μας οπως και να γεννησουμε γερα και υγιη μωρακια!!!:wink:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 391
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το ζορι αυτο ομως ειναι αυτο που χρειαζονται για να βγουν γερα...!Ξερεις ποσα μωρακια νοσηλευονται στις μοναδες τις πρωτες ωρες και μερες της ζωης τους λογω της καισαρικης?Με τον ορο στο κεφαλακι και μακρια απο τη μαμα τους?Επειδη ακριβως βγαινουν αβιαστα δεν αδειαζουν σωστα τα πνευμονακια τους!Δεν το χω διαβασει καπου...το χω δει με τα ματια μου και ειναι τρομακτικο να βλεπεις ενα πλασματακι να μην μπορει να ανασανει λογω καισαρικης!!!

Αν την ωρα του τοκετου το ζορι ειναι μεγαλυτερο απο οσο αντεχει το μωρο τοτε ναι στη καισαρικη!

Ευχομαι σε ολες μας οπως και να γεννησουμε γερα και υγιη μωρακια!!!:wink:

Καλα ενταξει...τωρα μη λεμε αυθαιρετα πραγματα, απο την αλλη ομως.... οσο αυθαιρετο ειναι το "επαθε καρκινο λογω ΦΤ" αλλο τοσο αυθαιρετο ειναι το "Το ζορι αυτο ομως ειναι αυτο που χρειαζονται για να βγουν γερα...!"

Εγώ πάλι γέννησα φυσιολογικά αλλά με πρόκληση.

Το μωρό για μήνες μετά τη γέννα τρόμαζε με τους θορύβους. Με τον χτύπο του τηλεφώνου, του θυροτηλεφώνου, ή με ένα απλό φτάρνισμα που άκουγε, τιναζόταν, έτρεμε και έκλαιγε απαρηγόρητο.

Ψάχνοντας λίγο τότε, κατέληξα ότι μάλλον ευθύνεται γι αυτό η πρόκληση.

Kαι πως κατεληξες στο οτι εφταιγε η προκληση που τρομαζε?

σε ρωταω γιατι κιεγω με προκληση γεννησα κ εμενα τρομαζε αλλα δεν το ειχα σκεφτει ποτε:shock::shock:

MD1op3.png

Δεν λεω καθολου μα καθολου αυθαιρεσιες!!!με προσβαλεις!Εχει συμβει σε συγγενικο ου προσωπο και αυτα που μας ειπαν στο μαιευτηριο σας λεω!Δεν εχω κανενα λογω να λεω αυθαιρεσιες!

Ποιος μιλησε για καρκινο?

Αν διαβασεις και πιο πανω θα δεις για τα αναπνευστικα που δηιουργουνται λογω κασαρικης!

σε ρωταω γιατι κιεγω με προκληση γεννησα κ εμενα τρομαζε αλλα δεν το ειχα σκεφτει ποτε:shock::shock:

Το συζήτησα με μια μαία που έχει μεγάλη εμπειρία και το διάβασα και στο φόρουμ αλλά πάει καιρός, δεν μπορώ να σου βρω λινκ.

Χοντρικα, όπως το κατάλαβα, συμβαίνει το εξής:

Φαντάσου εσύ να είσαι επί 9 μήνες σε ένα δωμάτιο σκοτεινό, στην ησυχία σου, να ακούς νανουριστικούς θορύβους συνήθως και να λικνίζεσαι απαλά. Ξαφνικά μετά από 9 μήνες ανοίγει η πόρτα απότομα, μπαίνει μέσα πολύ δυνατό φως, και κάποιος σε αρπάζει και σε τραβάει έξω με τη βία. Είναι ένα σοκ; Δεν θα ήταν καλύτερα να περίμεναν λίγο ακόμα οι απέξω, ώστε εσύ να πάρεις την απόφαση μόνη σου ότι θέλεις να ανοίξεις την πόρτα και να βγεις έξω; Λογικό δεν είναι κάποιος που έχει υποστεί τέτοιο σοκ να τρομάζει πολύ πιο εύκολα;

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

καλέ μη φρικάρετε!

το αντανακλαστικό του τρόμου (moro reflex) είναι χαρακτηριστικό των υγιών μωρών μέχρι 4-5 μηνών και η μη παρουσία του σηματοδοτεί πρόβλημα:

http://en.wikipedia.org/wiki/Moro_reflex

αν γκουγκλάρετε moro reflex ή αντανακλαστικό του τρόμου θα βρείτε άπειρες πηγές...

δεν συνδέεται αυτό που λέτε με την πρόκληση τοκετού...

αν το σκεφτείτε λίγο, θα θυμηθείτε τον παιδίατρο στην πρώτη επίσκεψη να το τεστάρει μαζί με άλλα αντανακλαστικά (infantile or infant or newborn reflexes). Εδώ τα έχει όλα αναλυτικά:

http://en.wikipedia.org/wiki/Infantile_reflex

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

αχ να πουμε τα πραγματα λιγο απλουστερα, δεν ξερω αν γραφτηκανε γιατι περασα τις σελιδες γρηγορα γρηγορα... (και μπακαλίστικα)

η καισαρικη! :

ξερεις μερα και ωρα!

δεν πονας! (πριν εννοειται)

δεν περιμενεις!

δεν κανεις κλισμα!

ψεκαστε, σκουπιστε τελειωσατε!

το σημαντικοτερο: δε σου πειραζουν το αποκατω συστημα (πας τουαλετα οπως πριν, κανεις σεξ χωρις να ξεπαρθενιαστεις! σορυ για την εκφραση )

μετα βεβαια πονας λιγο, σου βαζουν καθετηρα, 24 ωρες ειναι περνανε... τα παρακατω δεν τα ξερω ...τιποτα τραγικο δεν εχω δει στις περιπτωσεις που ξερω, ολα καλα, ευτυχως

φυσιολογικος τοκετος:

περιμενεις....

και περιμενεις .... και ισως γεννησω σημερα ... παει αυριο και περνανε οι μερες σου και παμε παραταση και δωστου καθε τρεις και λιγο στον καρδιοτοκογράφο

αντε σπανε επιτελους τα νερα , φτανεις μαιευτηριο ... πονος ...πονος ...πονος και δωστου πονος και να ελεγχουν τη διαστολη (ξερουμε το τροπο)

...κλισμα ...πανε τουαλετα ...κανε ντουζ ... αντε στη αιθουσα ωδινων (μα γιατι τη λενε ετσι?)

καλωδιωσου ...επισκληριδιος !!! (αχ μπορω να κοιμηθω μεχρι αυριο?)

αντε να παει η διαστολη 10

και τωρα σπρωξε!!!! πιο δυνατα και σπρωξε ... και σπρωξε!

ααα το κεφαλι, (εκει κοβουμε? ψαλιδακι?) σπρωξε μια για τους ωμους!

βγηκε???? επιτελους!

σπρωξε μια και για τον πλακουντα!!!

σταυροβελονια .... (εγω γιατι το ενιωθα αυτο παρα την επισκληριδιο?)

μετα: σηκωνεσαι σε μερικες ωρες ...μμμ τουαλετα εεεε? ουτε το μωρο σου δεν ακουμπας τοσο απαλα

τελοσπαντων εχω να πω οτι σε εμενα η καισαρικη φαινεται ευκολοτερη απο τον φυσιολογικο, αν εχεις να επιλεξεις, αν το θελεις και φοβασαι τον πονο και τη διαδικασια ρε παιδι μου ΑΛΛΑ στον φ.τ τιποτα μα τιποτα δεν συγκρινεται με τη στιγμη που το παιδι ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ!

οσο για τον αριθμο των καισαρικων και κατα ποσο ειναι απαραιτητες στην καθε περιπτωση να πω οτι οταν ο πρωτος μου γιατρος μου μιλησε για καισαρικη, τρομοκρατηθηκα (ηθελα την εμπειρια βλεπεις του φτ....) πηρα και 2η γνωμη ...φυσικα δεν χρειαζοτανε καισαρικη (τις διακοπες ηθελε να κανονισει ο ανθρωπος νταλα καλοκαιρι)

και επισης στα μαθηματα ανωδυνου τοκετου στο νοσοκομειο ήμασταν 6 γυναικες, 5 απο τις οποιες ειχαμε ψαξει αλλο γιατρο γιατι μας προτειναν κ.τ.!

να αναφερω οτι και οι 6 γεννησαμε φυσιολογικα!

τυχαιο? δεν νομιζω!!!!

πως να φανταστείς οτι μπορείς να αγαπήσεις τοοοοσο πολύ!

Δεν λεω καθολου μα καθολου αυθαιρεσιες!!!με προσβαλεις!Εχει συμβει σε συγγενικο ου προσωπο και αυτα που μας ειπαν στο μαιευτηριο σας λεω!Δεν εχω κανενα λογω να λεω αυθαιρεσιες!

Αν διαβασεις και πιο πανω θα δεις για τα αναπνευστικα που δηιουργουνται λογω κασαρικης!

καταρχην δε θα πρεπει να προσβαλεσαι γιατι ουτε ειπα κατι προσβλητικο ουτε και ηθελα να σε προσβαλλω.

Το ζορι αυτο ομως ειναι αυτο που χρειαζονται για να βγουν γερα...!

Δλδ οσα γεννιουνται με καισαρικη εχουν εξ'ορισμου προβλημα....

αερικο ευχαριστω

τα εχω διαβασει και πολλα αλλα αρθρα ελληνικα και αγγλικα

απλα θα ηθελα και προσωπικες μαρτυριες ανθρωπων που ζουν στο εξωτερικο

η πολυυυυυυυυυυυυυυ μεγαλη πλειοψηφια των γιατρων ειναι εναντιον και μαλιστα σε τρομοκρατουν, αυτο ειναι το πιο εκνευριστικο, γιατι ανθρωπος εισαι κι λογικο ειναι να ανησυχεις

Οι γιατροί σε τρομοκρατουν γιατί έχουν στο μυαλό τους αυτά: http://www.medlook.net/article.asp?item_id=548 τα οποια δεν είναι καθόλου μικρός λόγος για να ανησυχείς. Γι' αυτό θέλει πολύ συζήτηση, εξετάσεις και ψάξιμο τι θα κάνεις στην δεύτερη γέννα.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

Ένα καλό pdf για τον φυσικό και τον φυσιολογικό τοκετό: http://www.birthchoices.gr/wp-content/uploads/2010/04/%CE%A4%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%A6%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%A4%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%82.pdf

Επίσης μπορει να μην έχουν όλα τα μωράκια της κ.τ. πρόβλημα τα ποσοστά όμως των παιδιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξαιτίας του:

Τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική είναι πιο ξεκούραστα γιατί δεν χρειάζεται να πιεστούν για να περάσουν από την πύελο και τον κόλπο. Καμία φορά, όμως, ακριβώς επειδή γεννιούνται πολύ γρήγορα, παρουσιάζουν ταχύπνοια και γογγυσμό, και χρειάζεται να παραμείνουν για παρακολούθηση στη μονάδα προώρων, προκαλώντας αγωνία στους γονείς.
http://www.familylife.gr/articles/kaisariki.html

είναι ανησυχητικά.

Να πω λοιπόν εδώ ότι εγώ που υποβλήθηκα σε κ.τ. λόγω πλακούντα grade 3, και διαβήτη κύησης με ινσουλίνες κατά την εγκυμοσύνη, νιώθω πολύ άσχημα που το μωρό μου το πρώτο του 24ωρο το πέρασε μακριά από το μοναδικό πράγμα που είχε γνωρίσει μέχρι εκείνη την μέρα: τη μυρωδιά μου! Δεν χρειάζεται να είμαι ειδικός για να ξέρω πως ένιωσε (γιατί σαφώς και νιώθει το μωρό) ή το πόσο επηρέασε την μετέπειτα συμπεριφορά της (άρνηση για θηλασμό κ.λπ.)

Δεν υποστηρίζω ούτε τον φ.τ. ούτε την κ.τ. Δεν ξέρω τι θα κάνω σε πιθανή δεύτερη εγκυμοσύνη αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά. Απλώς παραθέτω κάποια στοιχεία από το ιντερνετ και την προσωπική μου εμπειρία.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

οχι εσυ καλε.καποιο αλλο μελος ειπε οτι οταν γεννας με ΦΤ παθαινεις καρκινο:mrgreen:

ΑΑΑ κα να πω οτι και στους 3 ΦΤ που εκανα ουτε κλισμα μου κανανε ουτε με ξυρισανε!!!( γεννησα κ τις 3 φορες με τη μεθοδο RAT)

καταρχην δε θα πρεπει να προσβαλεσαι γιατι ουτε ειπα κατι προσβλητικο ουτε και ηθελα να σε προσβαλλω.

Το ζορι αυτο ομως ειναι αυτο που χρειαζονται για να βγουν γερα...!

Δλδ οσα γεννιουνται με καισαρικη εχουν εξ'ορισμου προβλημα....

Οταν μου λες οτι λεω αυθαιρεσιες να χαιρομαι?ισως το"γερα"ακουγεται υπερβολικο.

Δεν ειπα οτι οσα γεννιουνται με καισαρικη εχουν προβλημα,κι εγω με καισαρικη γεννησα μια χαρα ηταν το μωρο!Ειπα οτι η φυση ξερει για πιο λογο το μωρο χρειαζεται να περναει ζορι!Αν το ζορι ηταν επικυνδυνο θα καναμε 5 μωρο να ζουσαν τα 3 οπως στα σκυλια!Αυτο εννοουσα με επιστημονικους ορους:

Τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική είναι πιο ξεκούραστα γιατί δεν χρειάζεται να πιεστούν για να περάσουν από την πύελο και τον κόλπο. Καμία φορά, όμως, ακριβώς επειδή γεννιούνται πολύ γρήγορα, παρουσιάζουν ταχύπνοια και γογγυσμό, και χρειάζεται να παραμείνουν για παρακολούθηση στη μονάδα προώρων, προκαλώντας αγωνία στους γονείς. Όμως, αυτή είναι μια κατάσταση που ξεπερνιέται, συνήθως, το πρώτο 24ώρο.

οχι εσυ καλε.καποιο αλλο μελος ειπε οτι οταν γεννας με ΦΤ παθαινεις καρκινο:mrgreen:

ΑΑΑ κα να πω οτι και στους 3 ΦΤ που εκανα ουτε κλισμα μου κανανε ουτε με ξυρισανε!!!( γεννησα κ τις 3 φορες με τη μεθοδο RAT)

Aυτο δεν το χα διαβασει!Εμενα παντως με κτ και με ξυρισανε και μου εκαναν κλισμα και τα νυχια μου ξεβαψαν!;)

αχ να πουμε τα πραγματα λιγο απλουστερα, δεν ξερω αν γραφτηκανε γιατι περασα τις σελιδες γρηγορα γρηγορα... (και μπακαλίστικα)

η καισαρικη! :

ξερεις μερα και ωρα!

δεν πονας! (πριν εννοειται)

δεν περιμενεις!

δεν κανεις κλισμα!

ψεκαστε, σκουπιστε τελειωσατε!

το σημαντικοτερο: δε σου πειραζουν το αποκατω συστημα (πας τουαλετα οπως πριν, κανεις σεξ χωρις να ξεπαρθενιαστεις! σορυ για την εκφραση )

μετα βεβαια πονας λιγο, σου βαζουν καθετηρα, 24 ωρες ειναι περνανε... τα παρακατω δεν τα ξερω ...τιποτα τραγικο δεν εχω δει στις περιπτωσεις που ξερω, ολα καλα, ευτυχως

φυσιολογικος τοκετος:

περιμενεις....

και περιμενεις .... και ισως γεννησω σημερα ... παει αυριο και περνανε οι μερες σου και παμε παραταση και δωστου καθε τρεις και λιγο στον καρδιοτοκογράφο

αντε σπανε επιτελους τα νερα , φτανεις μαιευτηριο ... πονος ...πονος ...πονος και δωστου πονος και να ελεγχουν τη διαστολη (ξερουμε το τροπο)

...κλισμα ...πανε τουαλετα ...κανε ντουζ ... αντε στη αιθουσα ωδινων (μα γιατι τη λενε ετσι?)

καλωδιωσου ...επισκληριδιος !!! (αχ μπορω να κοιμηθω μεχρι αυριο?)

αντε να παει η διαστολη 10

και τωρα σπρωξε!!!! πιο δυνατα και σπρωξε ... και σπρωξε!

ααα το κεφαλι, (εκει κοβουμε? ψαλιδακι?) σπρωξε μια για τους ωμους!

βγηκε???? επιτελους!

σπρωξε μια και για τον πλακουντα!!!

σταυροβελονια .... (εγω γιατι το ενιωθα αυτο παρα την επισκληριδιο?)

μετα: σηκωνεσαι σε μερικες ωρες ...μμμ τουαλετα εεεε? ουτε το μωρο σου δεν ακουμπας τοσο απαλα

τελοσπαντων εχω να πω οτι σε εμενα η καισαρικη φαινεται ευκολοτερη απο τον φυσιολογικο, αν εχεις να επιλεξεις, αν το θελεις και φοβασαι τον πονο και τη διαδικασια ρε παιδι μου ΑΛΛΑ στον φ.τ τιποτα μα τιποτα δεν συγκρινεται με τη στιγμη που το παιδι ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ!

οσο για τον αριθμο των καισαρικων και κατα ποσο ειναι απαραιτητες στην καθε περιπτωση να πω οτι οταν ο πρωτος μου γιατρος μου μιλησε για καισαρικη, τρομοκρατηθηκα (ηθελα την εμπειρια βλεπεις του φτ....) πηρα και 2η γνωμη ...φυσικα δεν χρειαζοτανε καισαρικη (τις διακοπες ηθελε να κανονισει ο ανθρωπος νταλα καλοκαιρι)

και επισης στα μαθηματα ανωδυνου τοκετου στο νοσοκομειο ήμασταν 6 γυναικες, 5 απο τις οποιες ειχαμε ψαξει αλλο γιατρο γιατι μας προτειναν κ.τ.!

να αναφερω οτι και οι 6 γεννησαμε φυσιολογικα!

τυχαιο? δεν νομιζω!!!!

μια ενσταση

και στην καισαρικη το κανεις το κλισμα σου κανονικοτατα

Διαφημίσεις

Aυτο δεν το χα διαβασει!Εμενα παντως με κτ και με ξυρισανε και μου εκαναν κλισμα και τα νυχια μου ξεβαψαν!;)

εγω μαρεσει που στην τριτη γεννα ειχα κ βαμμενα νυχια..δε μου τα ξεβαψαν βεβαια αλλα...τα νυχια με μαραναν!!:rolleyes:κλισμα στην καισαρικη?:shock: δε το ηξερα!

τα νυχια στην καισαρικη τα ξεβαφουν για να δουν αν μελανιασουν.(υπαρχει κ αυτη η περιπτωση)αν γινει αυτο σημαινει οτι κατι παει στραβα(ο νοων νοειτω)

αφου λετε οτι ειναι κανονικοτατο χειρουργειο ετσι τα κανουν τα χειρουργεια φαγωμενοι?????

απαγορευεται να φας 12 ωρες πριν την καισαρικη οπως κ πριν απο καθε χειρουργειο φυσικα .κ αν δε κανω λαθος απαγορευεται κ να πιεις

εγω μαρεσει που στην τριτη γεννα ειχα κ βαμμενα νυχια..δε μου τα ξεβαψαν βεβαια αλλα...τα νυχια με μαραναν!!:rolleyes:κλισμα στην καισαρικη?:shock: δε το ηξερα!

τα νυχια στην καισαρικη τα ξεβαφουν για να δουν αν μελανιασουν.(υπαρχει κ αυτη η περιπτωση)αν γινει αυτο σημαινει οτι κατι παει στραβα(ο νοων νοειτω)

εμενα στην κτ μου έκαναν κλίσμα αλλά δεν το καταλαβα..... η επισκληρίδιος βλέπετε! αμα γινουν μπλε τα ακρα σου,πρωτα φαινεται στα δαχτυλα κατω απο τα νυχια σημαίνει μη καλή οξυγόνωση

αφου λετε οτι ειναι κανονικοτατο χειρουργειο ετσι τα κανουν τα χειρουργεια φαγωμενοι?????

Οταν ειναι προγραματισμενη πας νηστικη και χωρις νερο και μενεις νηστικη μεχρι να λειτουργησει το εντερο...Εγω γεννησα σαββατο πρωι και εφαγα δευτερα πρωι!

Βεβαια αν ειναι εκτακτη τι να κανεις?Και σκωλικοειδιτιδα που εκανα εκτακτα φαγωμενη πηγα!

απαγορευεται να φας 12 ωρες πριν την καισαρικη οπως κ πριν απο καθε χειρουργειο φυσικα .κ αν δε κανω λαθος απαγορευεται κ να πιεις

εγω έφαγα , ήπια και μετά σπάσανε και τα νερά! και εκανα καισαρική!

Οταν ειναι προγραματισμενη πας νηστικη και χωρις νερο και μενεις νηστικη μεχρι να λειτουργησει το εντερο...Εγω γεννησα σαββατο πρωι και εφαγα δευτερα πρωι!

Βεβαια αν ειναι εκτακτη τι να κανεις?Και σκωλικοειδιτιδα που εκανα εκτακτα φαγωμενη πηγα!

εμεινες 2 μερες νηστικη?θα ετρωγα τις μαιες στα ισα!!!ειναι απο τα πραγματα που δεν αντεχω με την καμια!να μεινω 24 ωρες νηστικη!!!με τιποτα!!!

συννυφαδα μου γεννησε με κ.τ κ την προηγουμενη το βραδυ ειχε φαει αρνι με πατατες οποτε το κλισμα σταθερα.παντως αν δεν σηκωθεις να περπατησεις το εντερο δεν λειτουργει.εγω το ιδιο βρασυ εφαγα.(βλεπετε ειμαι κ κ@@@@@@@ς χαχαχα....σορρυ ε???) με το εντερο ειχε προβλημα κ η μαμα μου οταν ειχε κανει ολικη αφερεσ πριν πολλα χρονια.μεχρι να λειτουργησει ειδε κ επαθε αλλα αυτη δεν μπορουσε να σηκωθει

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...