Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λογοθεραπεία:Στο σπίτι ή σε κέντρο?Αξίζει?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

καλησπερα,

εχουμε ξεκινησει κ εμεις λογο θεραπειες στο σπιτι απο τον Σεπτεμβριο.

Το ποσο που σου δικαιολογει το ΙΚΑ εξαρταται απο το τι εχει καθε παιδακι κ που χρειαζεται βοηθεια.

Για περιπτωσεις "ευκολες" που το παιδι χρειαζεται 2 φορες την εβδομαδα λογο συνηθως σου γραφουν 15 λογο +15 εργο για να μπορεσεις να φτασεις το ποσο των ~250 ευρω το μηνα.

15 λογο=225 Ευρω , ενω 15 εργο =25 ευρω,δηλαδη τιποτα.

Εμεις δινουμε 30 ευρω την ωρα, φιλικη τιμη αλλα εχω ακουσει κ απο αλλες μαμαδες την ιδια τιμη ανα 45 λεπτο.

Εχω καταθεσει την πρωτη αποδειξη στον ΕΟΠΥ απο αρχες Σπετεμβριου κ ακομα δεν εχω παρει ουτε ευρω, ενω καθε μηνα εννοειται πως πληρωνω κανονικα την κοπελα. Προχτες που ρωτησα στον ΕΟΠΥ, μου ειπαν πως την πρωτη φορα αργεις να παρεις τα χρηματα σου κ πως θα πληρωθω 6 μηνες μετα την καταθεση της 1ης αποδειξης.Η λογοθεραπευτρια μου ειπε πως αυτο εξαρταταιο απο το ΕΟΠΥ της καθε περιοχης κ συνηθως η πρωτη φορα ειναι απο 3 εως 6 μηνες αναμονη.

Ειναι λιγο δυσκολο να βρεις καποιον να περιμενει πχ 6 μηνες να πληρωθεις κ μετα να παρει τα χρηματα του, κατα την γνωμη μου παντα.

Αγγελινα_2 τι ταμειο εχεις κ πηρες τοσο γρηγορα τα χρηματα απο την πρωτη φορα;

Κορίτσια κι εγώ ΕΟΠΥΥ έχω (επαρχιακή πόλη Β. Ελλάδος). Άντε την πρώτη φορά να άργησαν κανένα 15ήμερο παραπάνω, αλλά γενικά τα παίρνω όπως σας ανέφερα. Ούτε κατά διάνοια πάντως τρίμηνα κι εξάμηνα. Αν ήμασταν και μια φορά τυχεροί στη ζωή μας και πέσαμε στην περίπτωση, τι να πω. Πάντως εννοείται πως δεν έχεις την απαίτηση από τη λογοθεραπεύτρια να περιμένει τόσον καιρό απλήρωτη. Εμείς απλά το πάμε ένα μήνα πίσω, δηλαδή τον Οκτώβριο πήρε τα χρήματα του Σεπτεμβρίου και τώρα θα της δώσω του Οκτωβρίου, που θα είναι και ο τελευταίος μήνας, γιατί μας είχε γράψει 6μηνο.

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια άλλο ερώτημα που προέκυψε... λοιπόν ήρθε η ώρα να καταθέσουμε την 1η μας απόδειξη. Κατ αρχάς δεν ξεκινήσαμε τα μαθήματα αρχές του μήνα και αντί για 8 μαθήματα έχουμε κάνει 6.

- Η κυρία στο κέντρο μας έκοψε απόδειξη για 8 συνεδρίες λέγοντας μας ότι πρέπει να κόψει όλο το ποσό και πρέπει να κάνουμε 2 αναπληρώσεις.....

- Προκύπτουν όμως και άλλες μέρες που θα χάσουμε μαθήματα λόγω γιορτών και οι αναπληρώσεις πάνε στις 5!

Της είπα ότι δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε όλες αυτές τις αναπληρώσεις γιατί γενικά το πρόγραμμά μας είναι γεμάτο τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας και να κόβει το ποσό που πρέπει στις αποδείξεις πχ να έκοβε το ποσό που αναλογούσε στις 6 συνεδρίες και όχι στις 8 για αυτό τον μήνα και μας είπε ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!! Γιατί λέει το ικα δεν μπορεί να βλέπει διαφορετικό ποσό στις αποδείξεις κάθε μήνα......

Και ρωτάω εγώ έχει δίκιο????? 'Η το κάνει για να πάρει παραπάνω χρήματα και να αναγκαστούμε εμείς να κάνουμε τις αναπληρώσεις?

Δηλαδή αν πάω μια απόδειξη στο ικα και είναι λιγότερο από 225? που δίνει (πχ 150?) δεν θα μου δώσει πίσω τα χρήματα δηλ. τα 150??

Από ότι έχω καταλάβει ότι ποσό και να πας στο ικα από 225? και πάνω, είτε είναι 225? είτε 500? τα 225 θα σου δώσει πίσω.... αν όμως πας απόδειξη με λιγότερα τι γίνεται?

- Έχει τύχει σε καμιά σας να πάει απόδειξη με λιγότερα χρήματα?

- Έχει τύχει επίσης να πάτε τον ένα μήνα διαφορετικό ποσό από τον άλλο μήνα?

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Κορίτσια κι εγώ ΕΟΠΥΥ έχω (επαρχιακή πόλη Β. Ελλάδος). Άντε την πρώτη φορά να άργησαν κανένα 15ήμερο παραπάνω, αλλά γενικά τα παίρνω όπως σας ανέφερα. Ούτε κατά διάνοια πάντως τρίμηνα κι εξάμηνα. Αν ήμασταν και μια φορά τυχεροί στη ζωή μας και πέσαμε στην περίπτωση, τι να πω. Πάντως εννοείται πως δεν έχεις την απαίτηση από τη λογοθεραπεύτρια να περιμένει τόσον καιρό απλήρωτη. Εμείς απλά το πάμε ένα μήνα πίσω, δηλαδή τον Οκτώβριο πήρε τα χρήματα του Σεπτεμβρίου και τώρα θα της δώσω του Οκτωβρίου, που θα είναι και ο τελευταίος μήνας, γιατί μας είχε γράψει 6μηνο.

ερωτηση

παιδι ετων 4 κ κατι ποτε πρεπει να μιλα καθαρα.

1. ποτε πρεπει να πει το ξ,ρ,δ,φ,θ..κλπ
    θελει τις περισσοτερες φορες να το ντυνει η μαμα 'εγω δηλαδη΄' ή να το ταιζω...είναι μοναχοπαιδι

2. τωρα τον σεπτ πηγε παιδικο, εωσ τωρα τον δεκεμβριο ξερει κ γραφει το ονομα του αναγνωριζει τα μισα γραμματα της αλφαβηταμ μετρα ωσ το 20 κ παει λεγοντας

3. θελει να ειναι μαζι μας...παιζει με αλλα παδια...

4. ισως ομως αν το αφησουμε μονο του με λογοθεραπευτρια...να μην κατσει.....

5. η λογοθεραπευτρια ειπε οτι εχει προβλημα με την αρθρωση....

6. η γνωμη των ειδικων. παρακαλω...και των δικων σασ...

7. ποτε χρειαζετε ενα παιδι αναπτυξιολογο...

8. εχω ακουσει για καποια...καραντανου στην αθήνα

:(:(:(:(

λετε να εχει θεμα...το παιδι....

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...