Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βοήθεια για θηλασμό

Recommended Posts

Καλησπέρα. Άνοιξα νέο θέμα γιατί δεν ήξερα αν στα ήδη ανοιγμένα -σχετικά με το πρόβλημα- θέματα θα βλέπατε το μήνυμά μου.

Θέλω τη γνώμη και τη βοήθειά σας. Έχω ένα αγοράκι 53 ημερών.

Στο μαιευτήριο μου ειπαν από την πρωτη μέρα που γέννησα πως δεν έχω αρκετό γάλα, πως το μωρό δεν κάνει θηλαστικές κινήσεις, ενώ μετά την έξοδό μας από το μαιευτήριο πως ανέβασε ίκτερο πρέπει να του δώσω ξένο γαλα γιατί έχει μέσα σίδηρο..και άλλα πολλά που δεν ωφελεί να τα αναφέρω αλλά και να τα θυμάμαι.

Το ερώτημά μου είναι το εξής: παρότι 53 μέρες τώρα έχω συνέχεια το μωρό στο στήθος, πήρα μαγιά μπύρας, τριγωνέλλα, τσαι θηλασμού και εκανα ανλήσεις με το θήλαστρο όποτε έδινα ξένο γάλα για να μη μειωθεί η παραγωγή και έκανα και τους νυχτερινούς θηλασμούς…η παραγωγή δεν αυξήθηκε ιδιαίτερα. Μονο για τέσσερις μέρες κατάφερα να κάνω αποκλειστικό θηλασμό στις οποίες το παιδί αντί να πάρει, έχασε και 30 γραμμάρια από το βάρος του. Με τα 180 Ml συμπληρώματος που του δίνω πλέον, παίρνει σταθερά αλλά ταυτόχρονα οι ανάγκες του μεγαλώνουν και θα πρέπει να του δίνω από 90-120 ml σε αντίθεση με την παραγωγή μου η οποία δε δείχνει να αυξάνεται ιδιαίτερα.

Τι προτείνετε; Υπάρχει λόγος να προσπαθώ; Παίρνει αντισώματα το παιδί μου από το θηλασμό ή άδικα γίνεται όλο αυτό; Υπάρχει καμία ελπίδα ή περίπτωση να καταφέρω να αυξήσω παραγωγή;

Παρακάτω παραθέτω τις βασικές πληροφορίες και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39 εβδ και 3 ημ.

Β. Το φύλο του βρέφους Αρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 7,9 έως 9,9 όσο είμασταν στο μαιευτήριο και εμφάνισε ίκτερο μετά την έξοδό μας από το μαιευτήριο που έφτασε στο 11,2

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

11/8 (γέννησης): 3410,

14/8 (Βάρος εξόδου από το μαιευτήριο) 3330

17/8 3250 (η παιδίατρος του νοσοκομείου που επισκεφτήκαμε για τον ίκτερο μας είπε να του δώσουμε συμπλήρωμα επειδή εμφάνισε ίκτερο)

18/8 3300

25/8 3390

28/8 3520

04/09 3810

15/9 3950

01/10 4475

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

είναι όλη μέρα σχεδόν στο στήθος. Γυρω στα 10 γεύματα κατά προσέγγιση με δυο ή τρία εκ των οποίων είναι συμπλήρωμα.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Θηλάζει όλη μέρα. Του δίνω δύο ή τρία γεύματα περίπου συμπλήρωμα τις απογευματινές ώρες προς το βράδυ, που βλέπω ότι παιδεύεται και κλαίει γιατί δεν έχω γάλα.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα. Μέχρι και χτες του έδινα 180 ml συμπλήρωμα που το έσπαγα είτε σε τρία 60άριαml είτε σε δύο 90άριαml. Παρατήρησα όμως ότι δε χορταίνει πλέον με το 60άρι και το αύξησα σε 90.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 180ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Medela mini electric

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. Πάνω από 10.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

1 κένωση ανα δύο ή τρείς ημέρες.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Διαφημίσεις

Δυστιχως στο μαιευτήριο δεν σε προέτρεψαν για να θηλασετε..παρόλα αυτα συγχαρητήρια που το προσπαθείς και να μην αγχωνεσαι γιατι τα πάτε πολυ καλα!1)πως κατάλαβες οτι το μωρο έχασε 30 γρ στις 4 μερες που θηλασετε αποκλειστικά; Εχεις ζυγαριά ακρίβειας; Καλο ειναι μην ζυγηζεις το μωρο αν δεν κλείσει μηνα εκτός αν δεις να ειναι πολυ νευρικό να μην κοιμαται η αν νιώθεις εσυ οτι πειναει!

2)καλα κανείς και το θηλαζεις ολη μερα!προσοαθησε να μειώνεις το συμπλήρωμα κι ας θηλαζει 2 ώρες ασταμάτητα.Συντομα οι δυο ώρες θα γίνουν 20 λεπτά!το συμπλήρωμα ειναι πολυ λιγο σε σχέση με οτι περάσατε και σας αξίζει να απαλλαγείτε απο τις αποστείρωσεις και τα μπουκαλακια.

3)ο θηλασμος δεν ειναι μονο αντισώματα αλλα κάτι πολυ περισσοτερο απο αυτο .Ειναι αγάπη,στοργή,σιγουριά,ασφάλεια,καταφύγιο,παυσίπονο για τους κολικους,ηρεμιστικό τις δύσκολες στιγμές και η ιδανική τροφή για το είδος μας τον άνθρωπο!(οταν θα ξεκινήσουν τα δοντακια θα εχεις ενα πολυ ισχυρό όπλο!):-D 4)ο νυχτερινός θηλασμος επισης αυξάνει την παραγωγή.θηλαζετε νύχτα; 2 θηλασμοι θα ηταν το ιδανικό! Ελπίζω να βοήθησα έστω λιγο..

Γεια σου nelli μου! Να σου ζήσει!

Θα συμφωνήσω σε όλα με την Αlexia (και στα συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου). Θέλω να κάνω άλλες 2 προτάσεις: να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης, το οποίο θα σου αυξήσει την παραγωγή (δε νομίζω ότι χρειάζεσαι παραπάνω από 3-4 αντλήσεις ημερησίως) και να σε δει από κοντά κάποιος σύμβουλος θηλασμού. Το τελευταίο το προτείνω γιατί το "όλη μέρα στο στήθος" ενδέχεται να σημαίνει και ότι το μωρό δε θηλάζει σωστά ( έχω δει με τα μάτια μου μωρό να παίρνει 50 γρ την ημέρα, τον πρώτο μήνα, και μετα να αρχίσει να χάνει βάρος, οπότε έχει φοβηθεί το μάτι μου!).

Και κάτι τελευταίο: σε ποιο μαιευτήριο γέννησες; Δεν είναι κακό να μας πεις. Ίσα-ίσα που θα βοηθήσεις άλλες μαμάδες να πάνε με τις κεραίες ανοιχτές.

Καλημέρα και σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Alexia ναι έχουμε νοικιάσει μια ζυγαριά και η αλήθεια είναι πως το ζύγιζα συνέχεια ακριβώς γιατί φοβόμουν μήπως δεν αρκεί το γάλα. Tα συμπληρώματα δεν τα δίνω τη νύχτα ακριβώς γιατί θέλω αυτούς τους 2-3 θηλασμούς για την αύξηση της παραγωγής. Τα συμπληρώματα τα δίνω από το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ που έχω την αίσθηση πως δεν έχω παραγωγή (πιέζω το στήθος και δεν τρέχει) και ο μικρός είναι νευρικός.

Μανούλα για πάντα, δε σου κρύβω πως είχα σκεφτεί και το νοσοκομειακό θήλαστρο και τον σύμβουλο θηλασμού αλλά σκεφτόμουν και το κόστος και έτσι το έχω αφήσει ως τελευταία επιλογή. Όσο για το μαιευτήριο, δεν αποκαλούν πολλά μαιευτήρια των Αθηνών «ξενοδοχεία» και δεν έχουν και άδικο για το συγκεκριμένο. Οι τζιπάρες άλλωστε και τα πληρωμένα «συνέδρια» στο εξωτερικό από κάπου πρέπει να βγαίνουν. Αλλά παραδόξως δεν έκαναν οι μαίες τη ζημιά αλλά η γιατρός με τη μαία μου, οι οποίες έχουν δώσει εντολή στις μαίες του μαιευτηρίου να δίνουν ξένο γάλα ανεξάρτητα από το τι ζηταει η μαμα και αυτό ισχύει για όλες τις μανούλες που παρακολουθούν οι συγκεκριμένες. Τα έμαθα εκ των υστέρων.

Ευχαριστώ και πάλι, να στε καλά.

Το κόστος φυσικά και δεν είναι μικρό. Βέβαια, τα 51 ευρώ το μήνα που κάνει το νοσοκομειακό ίσως αποσβεστούν από το ότι δε θα αγοράζεις σκόνη. Όσο για το σύμβουλο, μπορείς να πας πρωινές ώρες στο "Έλενα", στην Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος, και να σε εκτιμήσουν εκεί (δωρεάν, εννοείται) ή να δεις τις συναντήσεις του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδας, μήπως και μπορείς να παρακολουθήσεις κάποια(επίσης δωρεάν).

http://www.lllgreece.org/synanteseis

Διαφημίσεις

είχα την εντύπωση πως το κόστος ήταν αρκετά μεγαλύτερο να και οι συμβουλοι θηλασμου που μιλησα μου είπαν πως δεν χρειάζεται πλέον. Καταλαβαίνω πότε πίνει γιατί ακούω τις καταπόσεις...έτσι καταλαβαίνω και το πότε δεν πίνει.

Μήπως γνωρίζετε το εξής; Αν τελικά δεν καταφέρω να κάνω αποκλειστικό το μωρό θα λαμβάνει τα οφέλη του μητρικού γάλακτος; δηλαδή ο μικτός θηλασμός προσφέρει τα οφέλη του αποκλειστικού ή το ξένο γάλα καταστρέφει την προσπάθεια;

Και το συζητάς; Κάθε επιπλέον θηλασμός είναι κέρδος! Και σκέψου πως εσύ δε δίνεις και πολύ ξένο, έτσι κι αλλιώς! Επίσης, όπως σου τόνισε η Alexia "there is much more in breastfeeding than just milk!", όπως λένε, για να υπενθυμίσουν τη θαλπωρή, την παρηγοριά και τόσα άλλα που προσφέρει ο θηλασμός...

Καλημέρα και σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Alexia ναι έχουμε νοικιάσει μια ζυγαριά και η αλήθεια είναι πως το ζύγιζα συνέχεια ακριβώς γιατί φοβόμουν μήπως δεν αρκεί το γάλα. Tα συμπληρώματα δεν τα δίνω τη νύχτα ακριβώς γιατί θέλω αυτούς τους 2-3 θηλασμούς για την αύξηση της παραγωγής. Τα συμπληρώματα τα δίνω από το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ που έχω την αίσθηση πως δεν έχω παραγωγή (πιέζω το στήθος και δεν τρέχει) και ο μικρός είναι νευρικός.

Μανούλα για πάντα, δε σου κρύβω πως είχα σκεφτεί και το νοσοκομειακό θήλαστρο και τον σύμβουλο θηλασμού αλλά σκεφτόμουν και το κόστος και έτσι το έχω αφήσει ως τελευταία επιλογή. Όσο για το μαιευτήριο, δεν αποκαλούν πολλά μαιευτήρια των Αθηνών «ξενοδοχεία» και δεν έχουν και άδικο για το συγκεκριμένο. Οι τζιπάρες άλλωστε και τα πληρωμένα «συνέδρια» στο εξωτερικό από κάπου πρέπει να βγαίνουν. Αλλά παραδόξως δεν έκαναν οι μαίες τη ζημιά αλλά η γιατρός με τη μαία μου, οι οποίες έχουν δώσει εντολή στις μαίες του μαιευτηρίου να δίνουν ξένο γάλα ανεξάρτητα από το τι ζηταει η μαμα και αυτό ισχύει για όλες τις μανούλες που παρακολουθούν οι συγκεκριμένες. Τα έμαθα εκ των υστέρων.

Ευχαριστώ και πάλι, να στε καλά.

Προσπαθησε να μην ζυγηζεις το μωρο τοσο συχνά γιατι μπορει την μια μερα να χάσει και την άλλη να πάρει και τα 30γρ δεν ειναι πολλα..

Πρην δόσεις συμπλήρωμα προσπαθησε να θηλαζεις και απο τα δυο στήθη για οσο θελει το μωρο κι αν τον δεις να κλαίει στο στηθος τότε δώσε το συμπλήρωμα.

Το στηθος απο την στιγμή που δέχεται το ερέθισμα θελει συνήθως 3-4 μερες για να αρχίζει να παράγει την ωρα που το θελουμε,οποτε μην απογοητευεσαι γρηγορα!

Να κοιτάς τις πανες του να ειναι γεμάτες,θελει τουλάχιστον 6 αν θυμαμαι καλα.

Λιγο υπομονη και σύντομα θα πάρουν ολα τον δρόμο τους!

είδες αύξηση όντως eirinako? ας το προσπαθήσω και αυτό. Θα νοικιάσω να δω πως θα παω.

να είστε καλά, σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις

Διαφημίσεις

είδες αύξηση όντως eirinako? ας το προσπαθήσω και αυτό. Θα νοικιάσω να δω πως θα παω.

να είστε καλά, σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις

Nαι ειδα αυξηση γιατι κι εγω ειχα το μινι που εχεις κι εσυ αλλα δεν κανει καλη αντληση. Δεν ξερω ομως αν θελεις να μπλεξεις με αντλησεις ή αν θελεις να το παλεψεις μονο με το μωρο στο στηθος μιας και το συμπληρωμα που δινεις δεν ειναι πολυ. Εγω εδινα παρα πολυ ξενο γαλα και δεν γινοταν να το αναστρεψω χωρις αντλήσεις. Ενα καλο όμως θήλαστρο θα σε βοηθησει να δωσεις πιο αποτελεσματικο ερεθισμα στο στηθος και ειδικα ενα διπλης άντλησης θα σε γλιτωσει απο πολυ χρονο.

Όταν ας πουμε του δινεις μπουκαλι, μπορεις να αντλεις για να αντικαθιστας το ερεθισμα στο στηθος αφου το μωρο θα χορτασει και δεν θα θηλασει και θα αυξησεις την παραγωγη την ωρα που θελεις.

Το συμπλήρωμα που δινεις δεν ειναι παρα πολυ προς το παρόν.

Τα απογευματα και τα βραδια για τα περισσότερα μωρα που θηλαζουν (και κυρίως για τις μαμάδες τους που αγχώνονται) ειναι αρκετα ανήσυχα και δύσκολα. Αν κανεις ενα γυρω το φόρουμ θα βρεις πολλές περιπτώσεις ανήσυχων μωρών στο στηθος τις απογευματινες ωρες και μαμαδων που δίνουν συμπλήρωμα γιατι νομίζουν οτι δεν εχουν γαλα.

Διάβασε κι αυτα

http://kellymom.com/parenting/parenting-faq/fussy-evening/

http://www.thilasmos.com/όταν-το-μωρό-που-θηλάζει-είναι-ανήσυχο/

http://pediatros-thes.gr/θηλασμός/οδηγίες-θηλασμού/δεν-έχω-γάλα-είναι-έτσι/

Μπορει να σε βοηθήσουν.

Ο "λιγο" θηλασμος ειναι καλύτερος απο τον "καθόλου" θηλασμο. Αλλα ειναι πιο δύσκολο αυτο που κανεις τώρα απο το να θηλαζεις αποκλειστικα, επιπλέον εκθέτεις το μωρο στο ξένο γαλα και στην τελική δεν υπαρχει και κανένας λόγος να μην προσπαθήσεις να καταφέρεις αποκλειστικό θηλασμο, γιατι να μην τα καταφερεις, μη σκέφτεσαι καθόλου απο τώρα το τι θα γίνει αν δεν τα καταφέρεις. Επικεντρωσου στο οτι μπορείς να τα καταφέρεις!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Θα νοικιάσω και το θήλαστρο. Αυτο που παρατήρησα απο χτες πάντως είναι ότι έχει μειώσει κατα πολύ τον χρόνο θηλασμού, τον παίρνει ο ύπνος και όταν ξυπνάει είναι κεφάτος και όχι νευρικός. μακάρι να μην είναι κ αυτό προσωρινό. Ευχαριστώ καλό σαββατοκύριακο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...