Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με προλακτίνη!

Recommended Posts

On 21/2/2021 at 10:47 ΜΜ, mairoula_missy είπε:

καλησπέρα σε όλες! 
διαβαζω τα σχόλια σας σχετικά με τη προλακτινη κ έχω πολλές απορίες αν μπορείτε να με βοηθήσετε. 
ειμαι 36 κ στα 33 άρχισα να έχω θέμα με τη περίοδο μου. Ο γυναικολόγος μου είπε δεν είναι τίποτα κ μου έδωσε βιταμίνες. Κάνω εξετάσεις βλέπουμε τη προλακτινη ανεβασμένη πάλι δεν είναι τίποτα η απάντηση του κ μου δίνει μια θεραπεία για δυο μήνες ξανά εξετάσεις κ η απάντηση του πάλι δεν έχεις τίποτα πάρε αντισιλλυπτικα όλα καλά. Πήγα σε δυο άλλους γυναικολόγους κ μου λένε προ εμμηνόπαυση. Πάω σε ενδοκρινολόγους δεν έχεις εμμηνόπαυση λόγω τις προλακτινης είναι έτσι ο οργανισμός σου. Ένα χρόνο τώρα δε βλέπω καμία αλλαγή μόνο 20 κιλά παραπάνω κ τώρα το τελευταίο δίμηνο ντοστινεξ, ένα χρόνο τώρα επερνα clucoplus. Η τελευταία ενδοκρινολόγος με παραπέμπει σε εξωσωματική κ να σταματήσω όλα τα χάπια. Καμία με παροιμία εμπειρία να με βοηθησει;;; Σας ευχαριστώ 

Καλησπέρα. Ταλαιπωρούμαι από νεαρή ηλικία με την προλακτίνη αλλά όπως λέει και η @samsympan αυτό από μόνο του δεν είναι υποχρεωτικά πρόβλημα. Γίνεται όμως πρόβλημα όταν χαλάει τον κύκλο. Για τα κιλά, όταν σε κάποια φάση της ζωής μου είχα πάρει αρκετά παραπάνω (τότε δεν έπαιρνα χάπι για την προλακτίνη), ένας από τους ενδοκρινολόγους μου είχε πει ότι σύμφωνα με μελέτες ίσως να υπάρχει συσχέτιση μεταξύ ανεβασμένης προλακτίνης και αυξημένου βάρους. Ίσως. Αλλά σίγουρα αν ρίξει κανείς την προλακτίνη μετά πρέπει να δει και διατροφή σε συνδυασμό με κάποια άσκηση έστω ήπια (π.χ. περπάτημα). Σε κάθε περίπτωση επειδή προσπαθείτε καιρό, νομίζω ότι είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε έναν γιατρό εξωσωματικής για να διερευνήσετε τι μπορεί να φταίει τελικά. Εύχομαι καλή επιτυχία!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας!Θα παραθέσω κι εγώ την εμπειρία μου σχετικά με αυτό το θέμα. Το τελευταίο εξάμηνο ταλαιπωρουμαι αρκετά με τον κύκλο μου καθώς πέρασα κ διάστημα τριών μηνών αμηνορροιας,οπότε μετα από τις απαραίτητες γυναικολογικες εξετάσεις φάνηκε ότι ολα ήταν καλά.Κάνοντας όμως την ορμονική εξέταση η προλακτινη μου ήταν αρκετά ανεβασμένη σε τιμη 171 με φυσιολογικό οριο 25 αν θυμάμαι καλά και ο γυναικολόγος μου με παρέπεμψε σε ενδοκρινολογο. Η τιμη της προλακτινης στην επαναληπτική εξέταση ήταν 82 οπότε και πάλι αρκετά ανεβασμένη. Μετά από μαγνητική τουρκικού εφιππιου εντοπίστηκε κύστη στην υποφυση (γυρω στα 6 χιλιοστα), οπότε η γιατρός με παρέπεμψε σε νευροχειρουργό για να είμαστε σίγουροι.Ενδεχομένως μου είπε ότι αυτό οφείλεται στις υψηλές τιμές της ορμόνης. Ο νευροχειρουργός αποφάνθηκε ότι προς το παρόν δεν βλέπει την κυστη ανησυχητική όμως σε τρείς μήνες θα πρέπει να επαναλάβω τη μαγνητική κ να την παρακολουθήσω. Παράλληλα, η ενδοκρινολογος μου έγραψε το dostinex για να ξεκινήσω θεραπεία και βλέπουμε πώς θα πάει. Πάντως επειδή το είδα παραπάνω, υπάρχει από ότι έχω ακούσει κ αιματολογικη εξέταση που μπορεί να σου δείξει αν είσαι κοντά στην εμμηνόπαυση. Σε περίπτωση δηλαδή που υπάρχει αμφιβολία για το λόγο της αμηνορροιας. 

• 3 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν έχει τύχει σε κάποια από εσάς να έχετε μεγάλο αδενωμα 1,7 να μην επηρεάζει οπτικό πεδίο και ορμόνες ,φυσικά  με dostinex ,και να μίκρυνε χώρις να χρειαστεί χειρουργείο ;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...