Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με προλακτίνη!

Recommended Posts

Κoρίτσια εμένα η προλακτίνη μου ήταν 690 με ανώτατο το 560. Μετά από ένα μήνα θεραπείας με dostinex (μισό χάπι 2 φορές τη βδομάδα), είχε πέσει στο 67, δηλαδή πολύ πιο κάτω από το κατώτατο όριο. Ένας χρόνος προσπαθειών χωρίς καρπούς. Κι έτρεμα ότι θα ξανανέβει η προλακτίνη μου πριν προλάβω να συλλάβω. Αλλά δεν πρόλαβε!!! Τον ίδιο μήνα μετά τη θεραπεία έμεινα έγκυος!

Διαφημίσεις

Κoρίτσια εμένα η προλακτίνη μου ήταν 690 με ανώτατο το 560. Μετά από ένα μήνα θεραπείας με dostinex (μισό χάπι 2 φορές τη βδομάδα), είχε πέσει στο 67, δηλαδή πολύ πιο κάτω από το κατώτατο όριο. Ένας χρόνος προσπαθειών χωρίς καρπούς. Κι έτρεμα ότι θα ξανανέβει η προλακτίνη μου πριν προλάβω να συλλάβω. Αλλά δεν πρόλαβε!!! Τον ίδιο μήνα μετά τη θεραπεία έμεινα έγκυος!

Με το καλό κοπέλα μου!

PMNYp3.png

Τρελλαίνομαι για τέτοιες ανακοινώσεις. Άλλο ένα μωράκι έρχεται. Πολλές ευχές για μία υπέροχη εγκυμοσύνη κι ένα τέλειο μωράκι. :P

κοριτσια γεια σας. θα ηθελα να σας ρωτησω κατι αν γνωριζετε να μου απαντησετε. η υψηλη προλακτινη αν δεν επειρεαζει τον κυκλο τοτε παλι προκαλει προβλημα στη συλληψη? εγω εχω ενα παιδακι που το απεκτησα με τη πρωτη προσπαθεια και εδω και 2 μηνες προσπαθουμε για το δευτερο. το θεμα ειναι οτι πριν λιγες μερες το στηθος μου ηταν πολυ πρισμενο και το πιεσα λιγο και εβγαλε γαλα. Αυριο που ειναι η δευτερη μερα του κυκλου μου θα παω για εξεταση προλακτινης γιατι υποθετω οτι θα ειναι αυξημενη. Ο κυκλος μου ειναι απο 28 μεχρι 32 μερες θεοριτε σταθερος η οχι?

Κορίτσια καλησπέρα....Είμαι κι εγώ καινουρια στη παρέα σας...θα ηθελα να σας ρωτησω σχετικα με το θεμα της προλακτινης.Εγω δεν ειχα ποτε μου σταθερο κυκλο για την ακριβεια ειχα καθυστερηση εως και 4 μηνες.Εκανα ολες τις εξετασεις και δεν βρεθηκε κατι.Η προλακτινη μου πορολο που ηταν στο 13 η γιατρος μου μου εδωσε χαπια για να την κατεβασει γιατι λεει οτι η προλακτινη οταν ειναι πανω απο 10 προκαλει συμπτωματολογια γι αυτο λεει εχω και τους πονοκεφαλους...εχετε ακουσει κατι παρομοιο??

Διαφημίσεις

κοριτσια γεια σας. θα ηθελα να σας ρωτησω κατι αν γνωριζετε να μου απαντησετε. η υψηλη προλακτινη αν δεν επειρεαζει τον κυκλο τοτε παλι προκαλει προβλημα στη συλληψη? εγω εχω ενα παιδακι που το απεκτησα με τη πρωτη προσπαθεια και εδω και 2 μηνες προσπαθουμε για το δευτερο. το θεμα ειναι οτι πριν λιγες μερες το στηθος μου ηταν πολυ πρισμενο και το πιεσα λιγο και εβγαλε γαλα. Αυριο που ειναι η δευτερη μερα του κυκλου μου θα παω για εξεταση προλακτινης γιατι υποθετω οτι θα ειναι αυξημενη. Ο κυκλος μου ειναι απο 28 μεχρι 32 μερες θεοριτε σταθερος η οχι?

Καλησπέρα!!!

Είμαστε η ίδια περίπτωση.

Έχω, ήδη, ένα παιδάκι, το οποίο απέκτησα χωρίς πρόβλημα. Στην προσπάθειά μου, όμως, για δεύτερο διαπίστωσα κάποια ζητήματα. Για την ακρίβεια, είχα υγρό στο στήθος και το αισθανόμουν (το στήθος) βαρύ, όπως είναι στο θηλασμό. Επειδή κάτι υποψιάστηκα και τα κορίτσια εδώ "μου άνοιξαν τα μάτια" και λόγω του θυροειδή που έχω, όταν πήγα στην ενδοκρινολόγο και της μίλησα μου έδωσε εξετάσεις για προλακτίνη, η οποία ήταν αυξημένη.

Γράφω λίγο παρελθοντικά, επειδή στις τελευταίες εξετάσεις, η προλακτίνη είναι πολύ καλή, κάτω από τα ανώτατα όρια, πολύ κάτω, κι ελπίζω να μείνει εκεί μέχρι να έρθει το μωρό.

Από ό,τι γνωρίζω ο κύκλος σου θεωρείται φυσιολογικός.

Γνώμη μου, όμως, είναι να απευθυνείς σε γιατρό (προτίμησε ενδοκρινολόγο, επειδή η προλακτίνη είναι ορμόνη και γι' αυτήν είναι ειδικοί αυτοί οι γιατροί) κι εμείς εδώ είμαστε.....

Κορίτσια καλησπέρα....Είμαι κι εγώ καινουρια στη παρέα σας...θα ηθελα να σας ρωτησω σχετικα με το θεμα της προλακτινης.Εγω δεν ειχα ποτε μου σταθερο κυκλο για την ακριβεια ειχα καθυστερηση εως και 4 μηνες.Εκανα ολες τις εξετασεις και δεν βρεθηκε κατι.Η προλακτινη μου πορολο που ηταν στο 13 η γιατρος μου μου εδωσε χαπια για να την κατεβασει γιατι λεει οτι η προλακτινη οταν ειναι πανω απο 10 προκαλει συμπτωματολογια γι αυτο λεει εχω και τους πονοκεφαλους...εχετε ακουσει κατι παρομοιο??

Καλησπέρα και σε σένα.

Καταρχήν, ακολουθούμε ό,τι μας λένε οι γιατροί, επειδή αυτοί ξέρουν.

Για τους πονοκεφάλους, ναι υπάρχει αυτό το σύμπτωμα.

Έκανες και γυναικολογικές κι ορμονολογικές;

Κορίτσια, γενικώς μην αγχώνεστε, κι όλα θα πάνε κατ' ευχήν.

:-P

Καλησπέρα!!!

Είμαστε η ίδια περίπτωση.

Έχω, ήδη, ένα παιδάκι, το οποίο απέκτησα χωρίς πρόβλημα. Στην προσπάθειά μου, όμως, για δεύτερο διαπίστωσα κάποια ζητήματα. Για την ακρίβεια, είχα υγρό στο στήθος και το αισθανόμουν (το στήθος) βαρύ, όπως είναι στο θηλασμό. Επειδή κάτι υποψιάστηκα και τα κορίτσια εδώ "μου άνοιξαν τα μάτια" και λόγω του θυροειδή που έχω, όταν πήγα στην ενδοκρινολόγο και της μίλησα μου έδωσε εξετάσεις για προλακτίνη, η οποία ήταν αυξημένη.

Γράφω λίγο παρελθοντικά, επειδή στις τελευταίες εξετάσεις, η προλακτίνη είναι πολύ καλή, κάτω από τα ανώτατα όρια, πολύ κάτω, κι ελπίζω να μείνει εκεί μέχρι να έρθει το μωρό.

Από ό,τι γνωρίζω ο κύκλος σου θεωρείται φυσιολογικός.

Γνώμη μου, όμως, είναι να απευθυνείς σε γιατρό (προτίμησε ενδοκρινολόγο, επειδή η προλακτίνη είναι ορμόνη και γι' αυτήν είναι ειδικοί αυτοί οι γιατροί) κι εμείς εδώ είμαστε...

:-P

ευχαριστω παραπολυ για την απαντηση . σε 2 ωρες εχω ραντεβου για την εξεταση για τη προλακτινη στο γυναικολογο μου και ελπιζω να με διαφωτισει. εκανες και αλλες εχετασεις η μονο για τη προλακτινη ? εμενα μου ειπε να κανουμε μονο για προλακτινη αφου μονο 2 μηνες προσπαθουμε αλλα δεν ξερω αν θα επρεπε να το ψαξω περισσοτερο

Βρε κορίτσι, τι ευχαριστείς;;; Κατέθεσα την εμπειρία μου.

Εξετάσεις έκανα μόνο για προλακτίνη, τις συνηθείς του θυροειδή (επειδή έχω θυροειδή) κι, εάν θυμάμαι καλά, κοίταξε και την FSH. Πρόβλημα υπήρχε μόνο στην προλακτίνη, η οποία ήταν αυξημένη αρκετά.

Ενδοκρινολόγος και γυναικολόγος συμφώνησαν ότι οι εξετάσεις είναι εντάξει.

Για προλακτίνη, εάν είναι πολύ μα πάρα πολύ ανεβασμένη, κάνουν και μαγνητική υπόφυσης για αδένωμα.

Σου εύχομαι να είναι όλα εντάξει και με μία μικρή θεραπεία να καλωσορίσεις το δεύτερο μωράκι σου. Όσο για το πρώτο να σου ζήσει και να το καμαρώνεις.

Πάντως, μην αγχώνεσαι. Ναι, υπάρχει ζήτημα με αυξημένη προλακτίνη, αλλά δεν είναι αξεπέραστο. Κι εάν κοιτάξεις και παλαιότερες αναρτήσεις, θα δεις ότι αρκετά κορίτσια με αυξημένη προλακτίνη, έμειναν έγκυες. Γιατί όχι κι εσύ;;;

Εάν θέλεις, μας λες τι σου είπε ο γιατρός.

να ρωτήσω κι εγώ κάτι???? (ελπίζω να μην είναι χαζό...)

θηλάζω 13 μήνες τον μικρό μου, άρα σίγουρα έχω υψηλή προλακτίνη (σημειωτέον περίοδος ήρθε μόνο μια φορά τον Μάϊο).

έχω θυρεοειδή, αλλά το παρακολουθώ και είναι ρυθμισμένος. εάν πάρω χάπια να ρυθμίσω την προλακτίνη (ενώ θηλάζω), θα μπορέσω πιο εύκολα να μείνω έγκυος? γίνετε να πάρω χάπια ενώ θηλάζω? ή επειδή θέλω δεύτερο παιδάκι, δεν ξέρω τί λέω????????????????????????????????

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

Διαφημίσεις

να ρωτήσω κι εγώ κάτι???? (ελπίζω να μην είναι χαζό...)

θηλάζω 13 μήνες τον μικρό μου, άρα σίγουρα έχω υψηλή προλακτίνη (σημειωτέον περίοδος ήρθε μόνο μια φορά τον Μάϊο).

έχω θυρεοειδή, αλλά το παρακολουθώ και είναι ρυθμισμένος. εάν πάρω χάπια να ρυθμίσω την προλακτίνη (ενώ θηλάζω), θα μπορέσω πιο εύκολα να μείνω έγκυος? γίνετε να πάρω χάπια ενώ θηλάζω? ή επειδή θέλω δεύτερο παιδάκι, δεν ξέρω τί λέω????????????????????????????????

λογικαν αν παρεις χαπια μπορει να σταματισεις το θηλασμο. δεν ξερω κιολας αλλα λογικα αν χαμηλωσει η προλακτινη δεν θα παραγεις και γαλα

Βρε κορίτσι, τι ευχαριστείς;;; Κατέθεσα την εμπειρία μου.

Εξετάσεις έκανα μόνο για προλακτίνη, τις συνηθείς του θυροειδή (επειδή έχω θυροειδή) κι, εάν θυμάμαι καλά, κοίταξε και την FSH. Πρόβλημα υπήρχε μόνο στην προλακτίνη, η οποία ήταν αυξημένη αρκετά.

Ενδοκρινολόγος και γυναικολόγος συμφώνησαν ότι οι εξετάσεις είναι εντάξει.

Για προλακτίνη, εάν είναι πολύ μα πάρα πολύ ανεβασμένη, κάνουν και μαγνητική υπόφυσης για αδένωμα.

Σου εύχομαι να είναι όλα εντάξει και με μία μικρή θεραπεία να καλωσορίσεις το δεύτερο μωράκι σου. Όσο για το πρώτο να σου ζήσει και να το καμαρώνεις.

Πάντως, μην αγχώνεσαι. Ναι, υπάρχει ζήτημα με αυξημένη προλακτίνη, αλλά δεν είναι αξεπέραστο. Κι εάν κοιτάξεις και παλαιότερες αναρτήσεις, θα δεις ότι αρκετά κορίτσια με αυξημένη προλακτίνη, έμειναν έγκυες. Γιατί όχι κι εσύ;;;

Εάν θέλεις, μας λες τι σου είπε ο γιατρός.

ο γιατρος μου ειπε οτι βεβαια και επιρεαζει η προλακτινη ασχετα αν εχει χαλασει ο κυκλος η οχι και μου ειπε οτι πευτει πολυ ευκολα και να μην ανησιχω . αυριο το μεσημερι θα παω να μου πει τα αποτελεσματα και να με εξετασει στο στηθος και μετα να μου πει τι θα κανουμε. θα σας πω αυριο τα αποτελεσματα

τελικα η προλακτινη μου ειναι φυσιολογικη. μου εδωσε ενα χαπακι να πινω μισο για 20 μερες και λεει θα σατματισει να βγαζει γαλα. με ρωτησε για το ποτε γεννισα δεν ξερω αν πεζει ρολο.

απο οσο καταλαβαίνω η προλακτίνη σου ρυθμίστηκε στο φυσιολογικο. προσεξε μη σε φορτωνουν μονιμα χαπια, ποτε δεν χρειάζονται

δεν ξερω μηπος ανεβαινει στη μεση του κυκλου οπου ειδα οτι εβγαζε και γαλα γιατι σημερα που με εξεταασσε ο γιατρος εβγαλε μονο το ενα στηθος λιγο διαφανο υγρο και οχι ασπρο οπου εβγαζαν πριν μια βδομαδα και τα δυο στηθη. θα τα παρω αυτα που μου εδωσε γιατι δεν θελω να υπαρχει η περιπτωση να εμποδειζει τη συλληψη αυτο

Διαφημίσεις

καλησπερα εχω και εγω προβλημα με την προλακτινη τους τελευταιους 3 μηνες παιρνω χαπακι να την ρυθμισω επαιρνα παλι πριν 1 χρονο και οταν ρυθμιστηκε σταματησε τωρα επειδη ειχε χαλασει παλι ο κυκλος μου ξαναρχισα ο κυκλος σχεδον εχει φτιαξει στα φυσιολογικα του αλλα αυτον τον μηνα απο την οωρρηξια και μετα οι θηλες ειναι πολυ ευαισθητες και πονανε υπαρχει περιπτωση να εχει ανεβει η προλακτινη ειναι συμπτωμα αυτο?γιατι δεν την εχω τσεκαρει τωρα καθολου...βοηθηστε please ή να ελπιζω για κανενα μπεμπακι? τωρα ειναι η 5η μερα μετα την οωρρηξια και ειναι πολυ νωρις για συμπτωματα.

καλησπερα εχω και εγω προβλημα με την προλακτινη τους τελευταιους 3 μηνες παιρνω χαπακι να την ρυθμισω επαιρνα παλι πριν 1 χρονο και οταν ρυθμιστηκε σταματησε τωρα επειδη ειχε χαλασει παλι ο κυκλος μου ξαναρχισα ο κυκλος σχεδον εχει φτιαξει στα φυσιολογικα του αλλα αυτον τον μηνα απο την οωρρηξια και μετα οι θηλες ειναι πολυ ευαισθητες και πονανε υπαρχει περιπτωση να εχει ανεβει η προλακτινη ειναι συμπτωμα αυτο?γιατι δεν την εχω τσεκαρει τωρα καθολου...βοηθηστε please ή να ελπιζω για κανενα μπεμπακι? τωρα ειναι η 5η μερα μετα την οωρρηξια και ειναι πολυ νωρις για συμπτωματα.

Εγώ όσο διάστημα έπαιρνα τα dostinex οι ωορηξίες μου ήταν γεμάτες συμπτώματα , ένα εκ των οποίων ήταν ευαισθησία στις θηλές.Επίσης πριν την περίοδο είχα πάντα έντονα συμπτώματα.Οπότε καταλαβαίνεις πως 15 από τις 30 μέρες του μήνα είχα τέτοιου είδους ενοχλήσεις.Αλλά κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά τίποτα.Σου εύχομαι να είναι μπεμπάκι και όχι....χαπάκι!!!!!!!

PMNYp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ! ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ...ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 2,5 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟ.ΤΗ ΘΗΛΑΣΑ ΓΙΑ 17 ΜΗΝΕΣ,ΕΩΣ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΔΗΛΑΔΗ.ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΙΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΗ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ,ΗΤΑΝ 40 ΜΕ ΟΡΙΟ ΤΟ 29.ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΧΑΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΚΙΛΑ,ΕΙΧΑ 10 ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΩ ΞΑΝΑ.ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΚΙ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ,ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ 60!!!ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΑΞΟΝΙΚΗ ΥΠΟΦΥΣΗΣ,ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΔΕ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ? ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΟΝΙΚΗ? ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΑ ΕΧΑΣΑ ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΑΝΟΙΞΕ Η ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΗΡΑ 4!!!ΕΙΧΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΣΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ.ΛΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΕ Η ΟΡΜΟΝΗ? ΚΑΙ...ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ? ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ? ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ? ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ?

0vwrp3.png

mZ5jp3.png

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ! ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ...ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 2,5 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟ.ΤΗ ΘΗΛΑΣΑ ΓΙΑ 17 ΜΗΝΕΣ,ΕΩΣ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΔΗΛΑΔΗ.ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΙΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΗ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ,ΗΤΑΝ 40 ΜΕ ΟΡΙΟ ΤΟ 29.ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΧΑΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΚΙΛΑ,ΕΙΧΑ 10 ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΩ ΞΑΝΑ.ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΚΙ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ,ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ 60!!!ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΑΞΟΝΙΚΗ ΥΠΟΦΥΣΗΣ,ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΔΕ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ? ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΟΝΙΚΗ? ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΑ ΕΧΑΣΑ ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΑΝΟΙΞΕ Η ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΗΡΑ 4!!!ΕΙΧΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΣΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ.ΛΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΕ Η ΟΡΜΟΝΗ? ΚΑΙ...ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ? ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ? ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ? ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ?

evaki καλημέρα και καλώς όρισες !

Επιγραμματικά να σου πω ότι ο γιατρός για να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα χρειάζεται μια απεικόνιση της υπόφυσης που βρίσκεται στον εγκέφαλο για την πιθανότητα αδενώματος. Έτσι πρέπει να κάνει και πολύ σωστά κάνει που περιμένει και την εξέταση.Από εκεί και πέρα θα σου δώσει θεραπεία ανάλογα με το που οφείλεται η αυξημένη προλακτίνη.Τα χάπια της θεραπείας,όπως και όλα τα χάπια , έχουν παρενέργειες ανάλογα τον οργανισμό.Σε άλλους λιγότερες, σε άλλους περισσότερες και σε άλλους καθόλου.Αν ξεχάσει να στο πει ο γιατρός, καλό είναι να τα παίρνεις το βράδυ και να κοιμάσαι.

Ρωτάς για το άγχος.Η προλακτίνη είναι η ορμόνη του άγχους και ανεβαίνει όταν περνάμε μια περίοδο με στρες.Επομένως μπορεί αυτή η αύξηση να είναι παροδική και όταν ηρεμήσεις να κατέβει.Το ότι έχασες κιλά έκανες πολύ καλά γιατί και τα κιλά επηρεάζουν τις ορμόνες μας. Απλά πρέπει να χάνονται αργά και σταθερά , όπως και δεν πρέπει να παίρνουμε γρήγορα κιλά γιατί αυτή η αυξομείωση κάνει κακό επίσης.

Ελπίζω τα αποτελέσματα της εξέτασης να είναι καλά και σύντομα να αποκτήσεις και το δεύτερο παιδάκι σου.....

PMNYp3.png

Κaλημερα κοριτσια!ειχα καιρο να γραψω γιατι εν ολιγης το ειχα παρατησει το θεμα της προλακτινης,επερνα τα χαπια οποτε τα θυμωμουνα κ ολο τον αυγουστο δεν τα πηρα καθολου!προχθες μια κ θα πηγαινα για το ετησιο τεστ παπ εκανα κ μια προλακτινη,δεν πιστευα στο αποτελεσμα!!τον απριλιο που εκανα την τελευταια ειχα 40 κ τωρα 12,75!η ενδοκρινολογος μου ειπε να συνεχισω για αλλους 2 μηνες το χαπι(δεν ξερει της ατασταλιες μου)κ ο γυναικολογος μου ειπε να ξαναπαω 10 με 12μερα του κυκλου να δει τη ωορηξια μου κ κατα την γνωμη του αφου πλεων δεν υπαρχει το αορατο προφυλακτικο κ αν ειναι οκ κ η ωοριξια ειμαι στην τελικη φαση!!!!!συνχαρητηρια σε οσες τα καταφερατε να μεινετε εγκυος κ καλο κουραγιο σε εμας που ακομη προσπαθουμε!

evaki...και εμενα με τις πρωτες αιματολογικες βρηκε την προλακτινη,δεν μου εδωσε χαπια αλλα μια σειρα εξατασεις κ μεσα σε αυτες κ η αξονικη υποφυση,οταν πηρε ολα τα αποτελεσματα μου εδωσε θεραπεια!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΛΑ! ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΞΟΝΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΒΓΗΚΕ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΕΥΤΥΧΩΣ... ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕ ΤΑ DOSTINEX ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΟΣΗ ΞΕΡΕΤΕ? ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ? ΘΑ ΦΟΡΤΩΣΩ ΚΑΙ ΚΙΛΑ? ΗΔΗ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ 5-6... ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΡΚΕΙ... ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!

0vwrp3.png

mZ5jp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια έχω θέμα με την προλακτίνη κάθε μέρα το πρωί χάπι θυρωειδούς και βράδυ της προλακτίνης.Έπερνα τα DOSTINEX και όταν πήγα σε άλλη ενδοκρινολόγο και της είπα για παιδί μου είπε πως με τα χάπια αυτά δεν υπήρχε να μείνω έγκυος (τα έπερνα πολλα χρόνια!!!!!!!και η γυναικολόγος μου ουδέποτε με ρώτησε τι χάπια παίρνω.....!!!!!!!!!).Τα σταμάτησα πήρα άλλα και δεν ξέχασα ούτε ένα χάπι.....και έμεινα.....απλά....δεν πρέπει να ξεχνας χάπι....έστω και το ξέχασες μία φορά αποδιοργανώνεται όλο το σύστημα.....και βέβαια θέλει συνεχή έλεγχο των τιμών......

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...