Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αναζητώ γυναικολογο που να μην κλείνει "ραντεβου" για τον τοκετο !!!

nefeli81

Recommended Posts

Καληςπερα σε ολες , θα ηθελα την πολύτιμη βοήθεια σας και εμπειρια σας!!!

Ειμαι εγκυος σε διδυμάκια μετα απο εξωςωματικη και διανύουμε την 20η εβδομαδα της κύησης !!!

Ο γιατρος που με παρακολουθεί ειναι ο εξωσωματικος μου , απο τον οποιο ειλικρινά δεν εχω κανενα παράπονο , ως προς την εξωσωματικη και ως προς την προσοχή που μου δινει καθε φορα που με εξετάζει η που εχει τύχει να τον ενοχλησω για κατι συσπασεις που ένιωθα!!!

Εκει που εγω ξενέρωσα λιγακι , οπως και ο συζηγος ηταν οταν πήγαμε προχθές για υπερηχο , και ηταν στο καθιστικό δυο μέλλουσες μαμάδες 35εβδομαδων σε διδυμα η μια και 37 εβδομαδων σε ενα μωρακι η αλλη και τις ακούσαμε που λέγανε οτι θα συναντηθούν την αλλη εβδομαδα στο μαιευτηριο για την καισαρικη τους! Και εκει μας δωθηκε η εντύπωση πως και αυτος ειναι άλλος ενας απο τους πολλούς που επιλέγουν την προγραμματισμένη καισαρικη και δεν το πανε μεχρι τέλους....

Βεβαια μπορει να κανω και λαθος , γιατι εμεις δεν εχουμε συζητήσει ακομα τιποτα που να αφορα τον τοκετο , ισως γιατι μεχρι τωρα ηταν πολυ νωρις! Αυτο λογικά θα συζητηθεί τον Σεπτέμβριο στο επομενο ραντεβου!

Το θεμα ειναι πως αν όντως ισχύουν οι σκέψεις μου , θα ηθελα να εχω στα υπόψιν γιατρο ο οποίος να μην παει κατ ευθείαν σε καισαρικη λογω δίδυμης κύησης ή αν αυτο δεν το καταφερω , να μην παω για προγραμματισμένη καισαρικη και να αφήσουμε τα μωρα και την φύση να αποφασίσει για την κατάλληλη στιγμή!

Γνωριζω απο έρευνες οτι τα διδυμάκια τις πιο πολλες φορες ειναι πρόωρα , αλλα με το να κανονιζουμε τοκετους νωριτερα απο το φυσιολογικο , υπαρχουν μεγαλύτερες πιθανοτητες να εμφανίσουν προβληματα υγείας!

Εννοείτε πως δεν ειμαι αρνητική στην καισαρικη , ειδικά οταν υπαρχει προβλημα υγείας των μαμάδων η των μωρων , δεν ειμαι χαζή ουτε ζω 200 χρονια πίσω που υπήρχε μεγαλη θνησιμότητα λογω μη εξέλιξης της επιστήμης,αλλα ας μην το παρακάνει πια αυτη η επιστήμη και οι γιατροι ( οι περιςςοτεροι τουλαχιςτον) που τα θυσιάζουν ολα στο βωμο του χρήματος!!!!

Για αυτο λοιπόν θα ηθελα , να μαθω αν απο την εμπειρια σας η απο γνωστούς σας , ξερετε γιατρους που να υποστηρίζουν και να προωθούν τον φυσιολογικο τοκετο και να καταφεύγουν σε καισαρικη αν δεν υπαρχει αλλη οδός ή αν τίθεται πραγματικό προβλημα υγείας!

Με ανυπομονησία θα περιμενω τις απαντησεις σας!!!

HpRzp3.png0ExJp3.png

Διαφημίσεις

Ο γιατρος μου λεγεται Λαζανακης Κωνσταντινος και ειναι στα Ανω Πατησια

Ηταν διπλα μου σε μια τρομερα δυσκολη εγκυμοσυνη τους τελευταιους 2 μηνες νοσηλευομουν καθε 3 και λιγο και αυτος ηταν παντα εκει καθε μερα και εμενε μεχρι τις 2 το βραδυ κοντα μου.Δεν προγραμματιζει σε καμια περιπτωση τους τοκετους και για το λογω αυτο δεν λειπει ποτε για διακοπες!

Πάντως για να ξέρεις τι να περιμένεις, το ότι κάνει καισαρική ένας γιατρός σε δίδυμα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καισαρικάκιας. Εννοώ ότι και γιατροί που κάνουν τα πάντα για φυσιολογικό τοκετό σε ένα μωρό, μπορεί να σου δηλώσουν ότι σε δίδυμα κάνουν καισαρική. Ή ακόμα χειρότερα να δηλώσουν ότι θα προσπαθήσουν για ΦΤ αλλά να μην προσπαθήσουν καν. Πρέπει να είναι ελάχιστοι οι γιατροί που ψάχνεις. Για την ακριβεια δεν έχω διαβάσει πουθενά εδώ στο φόρουμ να γεννησαν δίδυμα με ΦΤ, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να καταθέσει κάποια κοπέλα την εμπειρία της.

Πάντως για να ξέρεις τι να περιμένεις, το ότι κάνει καισαρική ένας γιατρός σε δίδυμα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καισαρικάκιας. Εννοώ ότι και γιατροί που κάνουν τα πάντα για φυσιολογικό τοκετό σε ένα μωρό, μπορεί να σου δηλώσουν ότι σε δίδυμα κάνουν καισαρική. Ή ακόμα χειρότερα να δηλώσουν ότι θα προσπαθήσουν για ΦΤ αλλά να μην προσπαθήσουν καν. Πρέπει να είναι ελάχιστοι οι γιατροί που ψάχνεις. Για την ακριβεια δεν έχω διαβάσει πουθενά εδώ στο φόρουμ να γεννησαν δίδυμα με ΦΤ, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να καταθέσει κάποια κοπέλα την εμπειρία της.

Το γνωριζω ηδη αυτο που λες... Και δεν περιμενω και πολλα, να σου πω την αληθεια.... Εχω βρει τρεις κοπελες στο facebook που εχουν κανει διδυμα , οι δυο με φυσιολογικο τοκετο και η αλλη αφου ξεκίνησε φυσιολογικά κατέληξαν σε καισαρικη. Λεπτομέρειες δεν ξερω ακομα , τους έστειλα μηνυμα και περιμενω απαντηση τους! Απλα ελπιζω να βρεθεί και εδω κάποιος γιατρος που να γνωρίζει απο φ.τ σε διδυμα ή τουλαχιστον αν πηγαίνει σε καισαρικη να μην ειναι πρόωρη και προγραμματισμένη !

HpRzp3.png0ExJp3.png

Εφόσον εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου ως επιστήμονα, να τον αφήσεις να κρίνει ο ίδιος πως και ποτε θα φέρεις στον κόσμο τα μωρά και σου. Καταλαβαίνω την αγωνία και τα έντονα συναισθήματα, αλλά ας μην βλέπουμε εχθρούς και φαντάσματα. Ειναι μια υπέροχη εμπειρία, είσαι υπέρ τυχερή γιατί έχεις διδυμάκια και κοιτά να το απολαύσεις! Ο γιατρος θα φροντίσει να είστε όλοι καλά!

Διαφημίσεις

Εφόσον εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου ως επιστήμονα, να τον αφήσεις να κρίνει ο ίδιος πως και ποτε θα φέρεις στον κόσμο τα μωρά και σου. Καταλαβαίνω την αγωνία και τα έντονα συναισθήματα, αλλά ας μην βλέπουμε εχθρούς και φαντάσματα. Ειναι μια υπέροχη εμπειρία, είσαι υπέρ τυχερή γιατί έχεις διδυμάκια και κοιτά να το απολαύσεις! Ο γιατρος θα φροντίσει να είστε όλοι καλά!

Όπως ειπα και στο πρωτο μηνυμα , δεν ξερω ποια τακτική θα ακολουθήσει μαζι μου , αλλα πολυ φοβαμαι πως πρωτα θα κοιτάξει την δικη του ευκολία και μετα σιγουρα θα φροντίσει να ειμαστε και οι τρεις μας καλα! Δεν αμφισβητώ τις γνώσεις του άλλωστε τις εχει αποδείξει και σε δύσκολο κομμάτι , αυτο της εξωσωματικης. Αμφισβητώ τους λόγους των προγραμματισμένων τοκετών!!!

HpRzp3.png0ExJp3.png

καλημέρα κι από μένα..συμφωνώ κι εγώ δές το λιγο αλλιώς είσαι πολύ τυχερή και η κύησή σου είναι "πολύτιμη"…δλδ νομίζω τα δίδυμα είναι ένδειξη για κ.τ. για πάρα πολλούς λόγους..ιδιαίτερα ύστερα από εξωσωματική. κάνενα πρόβλημα υγείας δεν έχουν τα μωράκια που γεννιούνται λίγο νωρίτερα, η δευτερή μου γεννήθηκε στις 38 βδ. 3.220 γρ..δεν ξέρω στη θέση σου δεν θα μυ περνούσαν καν από το μυαλό αυτές οι σκέψεις..θα αφήσεις τον επιστήμονα με τον οποίο πέτυχες τον στόχο σου για να πας σε γιατρό άγνωστο -αμφιβάλλω αν βρεις- από σύσταση μιας άγνωστης στο φβ? δεν ξέρω, μου φα΄νεται λίγο περίεργο, ιδιαίτερα μετά απο εξωσωματική..σου εύχομαι μια υπέροχη εγκυμοσύνη πάντως..

Καλημέρα!

Έχω και εγώ διδυμάκια και αυτό που ψάχνεις είναι σπάνιο καταρχήν.

Εγώ δεν ήθελα να αλλάξω γιατρό και ο δικός μου με διαβεβαίωνε ότι θα προγραμματίζαμε καισαρική που ήταν μέσα στα διεθνή πρωτόκολλα δηλαδή στις 38. Δεν έγινε όμως έτσι, με πήγε 2 εβδομάδες πιο πριν, κάτι που οδήγησε τα μωρά μου στη ΜΕΝΝ, αν και το ένα ειδικά ήταν μια χαρά και παρόλα αυτά μπήκε στην απλή παρακολούθηση στη ΜΕΝΝ για 3 μέρες. Εκεί μπλέξαμε με πρωτόκολλο μαιευτηρίου, γιατί λέει πριν τις 37 κλεισμένες μπαίνουν ΜΕΝΝ, ενώ πάλι διεθνώς αξιολογούνται και άλλοι παράγοντες γενικότερης υγείας.

Εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι ειδικά το ένα παιδι ήταν σαν να μην είχε περάσει ποτέ αυτή τη διαδικασία. Και στο συναισθηματικό του κομμάτι, ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ και στο αναπτυξιακό του, ενώ είναι ένα πολύ δουλεμένο παιδί και τώρα στο σχολείο τα πάει μια χαρά, κάποιες φορές με τον πατέρα του βλέπουμε "κατι" απροσδιόριστο, σαν πολύ πολύ ελαφριάς μορφής εγκεφαλικό "κάτι". Και στην κίνησή του και στον τρόπο που λειτουργει στη συμπεριφορά και στη σκέψη. Κάτι που δεν βλέπουμε στα άλλα φυσιολογικά παιδιά που θυμόμαστε εμείς από παιδιά 30 χρόνια πριν τα ολόγερα παιδιά πώς ήταν. Το άλλο είναι μια χαρά. Ήταν έτσι διαφορετικά μεταξύ τους τα παιδιά από τη γέννηση, από την κοιλιά ίσως και η διαφορα του ενός από το άλλο ήταν οτι έμεινε το ένα περισσότερο στη ΜΕΝΝ. Φυσικά δεν ξέρουμε σε τι ακριβώς να το αποδώσουμε, στην ελαφριά προωρότητα, στη ΜΕΝΝ και στις θεραπείες εκεί ή στον (υποτιθέμενο) λόγο που μας οδήγησε σε πρόωρο τοκετό. Και λεω υποτιθέμενο γιατί ως συνήθως σε αυτές τις ιστορίες δεν πήρα καμία απόδειξη. πχ αντίγραφο υπερήχου, ότι ο λόγος που προέβαλε ο γιατρός μου υπήρχε στα αλήθεια. Θα συνεχίσω...

Δεν θέλω να σε τρομάξω, πιστεύω ότι και εγώ τα παιδάκια μου στην πράξη δεν θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα στη ζωή τους, αλλά οπως και εσύ, έλεγα τι τελος πάντων θα πείραζε να περιμένει άλλες 2 εβδομάδες ακόμα...

Οι λογοι είναι πολλοί και διάφοροι.

Καταρχήν, πράγματι έχεις μια πολύτιμη κύηση. Όπως θα προχωράει και θα βαραίνεις, θα δεις ότι θα είσαι πολύ πιο επιβαρυμένη στο σώμα σου σε σχέση με άλλες γυναίκες με ένα παιδί. Αντικειμενικά, στατιστικά, οι κίνδυνοι είναι αρκετά πιο πολλοί σε σχέση με δύο διαδοχικές μονές κυήσεις και τις πιθανές επιπλοκές τους. Γιατί το διπλό βάρος προσθέτει μεγάλη επιβάρυνση στον οργανισμό σου. Οποτε αντικειμενικά, μπορεί κάποιοι για λόγους υγείας γενικότερους, να λένε κάλλιο πέντε και στο χέρι. Χωρίς να υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο. Από εκεί και πέρα, και πράγματι σε διεθνή φόρουμ μη καισαρικάκηδων χωρών φαίνεται, πράγματι μπορεί να προκύψουν αυξημένες επιπλοκες προς το τέλος. Που δεν οδηγούν σε προγραμματισμένη καισαρική το 95% όπως εδώ, πάντως υπάρχουν συχνά λόγοι αντικειμενικοί και για αυτό, συχνότατα, στα δίδυμα.

Πέρα από αυτό, πρακτικά, για να σε αφήσει γιατρός να σε πιάσουν οι πόνοι ή έστω να σε πάει προς το 38, πρέπει να υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα:

1. Να μην τον πειράζει να τον ξυπνήσεις πχ 3.00 το πρωί ένα Σάββατο, επειδή εσένα σε έπιασαν οι πόνοι. Αυτό αυτομάτως εξαιρεί τους μεγαλογιατρούς με μεγάλη πελατεία και μάλιστα όσους ασχολούνται με εξωσωματική, που προγραμματίζουν ραντεβού ιατρείων κλπ.

2. Να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, εκπαίδευση κλπ σε ΦΤ και ειδικά διδύμων. Γιατί υπαρχει πάντα το μικρό ρίσκο να εξελιχθεί γρήγορα ο τοκετός και μέχρι να ετοιμαστείτε και οι δύο να είναι το πρώτο μωρό προς την έξοδο. ΦΤ διδυμων είναι ελάχιστοι που πραγματοποιούν στη χώρα μας. Και αυτό το ενδεχόμενο από μόνο του έχει αρκετά ρίσκα, πάλι μπορείς να ψάξεις σε χώρες που το πραγματοποιούν και πάλι αγγίζει το 50% σε χώρες όπου έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση, άρα έχουν αρκετες περιπτώσεις στην καριέρα του ο καθένας που το κάνει.

Και ασφαλώς να μην τύχει έκτακτη επιπλοκή ή "επιπλοκή".

Με λίγα λόγια αυτό που ζητάς υπάρχει ίσως αλλά είναι πολύ πολύ σπάνιο και με λίγα λόγια και η προγραμματισμένη καισαρική ειδικά στα δίδυμα έχει αρκετά καλούς λόγους που υφίσταται.

Καλή συνέχεια!

Καλά κάνεις και το ψάχνεις, αρκεί να είσαι νηφάλια.

Φ.τ. σε δίδυμα υπό προϋποθέσεις (θέση πρώτου μωρού κλπ), αναλαμβάνουν η Ιζαμπέλ Ρόσας και ο Γιώργος Μιχαλόπουλος στην Αθήνα. Δεν έχω προσωπική εμπειρία από κανέναν από τους δυο, όμως και οι δυο αναλαμβάνουν φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους και είναι μαθημένοι στα δύσκολα.

Μίλα ανοιχτά με το γιατρό σου πρώτα όμως και πάρε μετά δεύτερη και τρίτη γνώμη. Η καισαρική είναι σωτήρια όταν υπάρχει ιατρικός λόγος, αλλά καλό θα ήταν να εξασφαλίσεις ότι όντως υπάρχει ο λόγος αυτός. Ακόμη κι αν πρέπει να γίνει συζήτα το ενδεχόμενο να ξεκινήσει αυτόματα ο τοκετός σου και μετά να υποβληθείς σε καισαρική και όχι προγραμματισμένα. Είσαι αξιοθαύμαστη που δεν πέφτεις στη λούμπα της "πολύτιμης κύησης" και της τρομοκρατίας γύρω από αυτή. Ξαναλέω όμως κράτα το μυαλό σου ανοιχτό προς όλες τις κατευθύνσεις και αν συμβιβαστείς με κάτι (ό,τι κι αν είναι αυτό) να το έχεις ψάξει πολύ καλά.

Με το καλό να έρθουν τα μωράκια σου, μ' ένα πόνο και καλή ανατροφή.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Και να προσθέσω για τις γυναίκες που λένε και τι σε νοιάζει, η δική μου έννοια για να έχουν τα παιδιά όσο γίνεται καλύτερο ξεκίνημα, ήταν ότι ήταν αδικημένα από τη σύλληψη ακόμα, ή μοίρα τους ήταν για πάντα να μοιράζονται τα πάντα. Οπότε επειδή ήταν αρκετά αδικημένα σε σχέση με παιδιά που έρχονται ένα-ένα.

Πράγματι μπορεί να είναι αμελητέα ή και ανύπαρκτη η διαφορά των λίγων ημερών στη γέννηση, αλλά στατιστικά υπάρχει μια μικρή μικρή διαφορά και δεν ήθελα να την υποστούν τα παιδιά μου. Στο βαθμό που αυτό ήταν εφικτό βέβαια, γιατί συχνά ειδικά στα δίδυμα προκύπτουν αντικειμενικοί λόγοι να έρθουν τα παιδιά νωρίτερα.

κορίτσια καλησπέρα!

νεφελη μ τ καλο τ διδυμακια σου, δεν εχω ν καταθεσω κατι επανω ακριβως σε αυτό π ρωτας αλλα ηθελα ν πω τ εξης (συγνωμη αν βγαινω εκτος θεματος)

καπου γραφεις ότι αμφισβητεις τ λογο των προγραμματισμένων τοκετων, θ συμφωνησω μαζι σου , οντως τις περισσοτερες φορες δεν υπαρχει κανενας απολυτως ιατρικος λογος π γινονται , ΑΛΛΑ σε αυτό δεν φταινε μονο οι γιατροι, γ ν ειμαστε ακριβοδίκαιες, φταιμε κ εμεις,οταν θελουμε ν γεννήσουμε μ ένα συγκεκριμενο γιατρο και σε μια συγκεκριμενη κλινικη τοτε ετσι κ αλλιως προγραμματίζουμε κ εμεις οι ιδιες τον τοκετο μας, πως αλλιως ν συμβαδισουν όλα αυτά χωρις πρόγραμμα, αν δεν τ θελουμε απλα περιμενουμε ν ερθει η ωρα φυσικα κ παμε οπου εφημερευει

καλημέρα κι από μένα..συμφωνώ κι εγώ δές το λιγο αλλιώς είσαι πολύ τυχερή και η κύησή σου είναι "πολύτιμη"…δλδ νομίζω τα δίδυμα είναι ένδειξη για κ.τ. για πάρα πολλούς λόγους..ιδιαίτερα ύστερα από εξωσωματική. κάνενα πρόβλημα υγείας δεν έχουν τα μωράκια που γεννιούνται λίγο νωρίτερα, η δευτερή μου γεννήθηκε στις 38 βδ. 3.220 γρ..δεν ξέρω στη θέση σου δεν θα μυ περνούσαν καν από το μυαλό αυτές οι σκέψεις..θα αφήσεις τον επιστήμονα με τον οποίο πέτυχες τον στόχο σου για να πας σε γιατρό άγνωστο -αμφιβάλλω αν βρεις- από σύσταση μιας άγνωστης στο φβ? δεν ξέρω, μου φα΄νεται λίγο περίεργο, ιδιαίτερα μετά απο εξωσωματική..σου εύχομαι μια υπέροχη εγκυμοσύνη πάντως..

Θα διαφώνηςω με τον όρο πολύτιμη κύηση λογω εξωσωματικης, ειναι έννοια που την χρησιμοποιούν οι γιατροι για να ξεμπερδεύουν με τους τοκετους , ακομα και αν ειναι ενα το εμβρυο και το γνωριζω πολυ καλα , απο πολυ γνωστά μου άτομα!δηλαδη τα υπολοιπα μωρα δεν ειναι πολύτιμα , και αν τα χάσουν οι μανούλες τους , θα πινεςουν λιγότερο? Ειναι εντελως λαθος όρος , άποψη , πες το οπως θες! ο όρος στον οποιο θα συμφωνούσα ειναι κυηςη υψηλού κινδύνου , διότι αυτο ισχυει! Όσον αφορα για τον ρίσκο του γιατρού , μεσα απο το facebook και την parents , βρηκα μερικούς γιατρους , εκανα συνάντηση μαζι τους, και κατέληξα σε αυτον και καταφέρα να μείνω εγκυος . Οποτε και παλι άτοπη η τοποθέτηση σου! Θα συμφωνήσω πως στην ελλαδα , δεν εχουμε γιατρους γνωστες του φ.τ σε διδυμα , αλλα και αν εχουμε μαλλον ειναι παραπολυ λίγοι!!!

Σε ευχαριστω για τις ευχες σου!!!:D

Καλά κάνεις και το ψάχνεις, αρκεί να είσαι νηφάλια.

Φ.τ. σε δίδυμα υπό προϋποθέσεις (θέση πρώτου μωρού κλπ), αναλαμβάνουν η Ιζαμπέλ Ρόσας και ο Γιώργος Μιχαλόπουλος στην Αθήνα. Δεν έχω προσωπική εμπειρία από κανέναν από τους δυο, όμως και οι δυο αναλαμβάνουν φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους και είναι μαθημένοι στα δύσκολα.

Μίλα ανοιχτά με το γιατρό σου πρώτα όμως και πάρε μετά δεύτερη και τρίτη γνώμη. Η καισαρική είναι σωτήρια όταν υπάρχει ιατρικός λόγος, αλλά καλό θα ήταν να εξασφαλίσεις ότι όντως υπάρχει ο λόγος αυτός. Ακόμη κι αν πρέπει να γίνει συζήτα το ενδεχόμενο να ξεκινήσει αυτόματα ο τοκετός σου και μετά να υποβληθείς σε καισαρική και όχι προγραμματισμένα. Είσαι αξιοθαύμαστη που δεν πέφτεις στη λούμπα της "πολύτιμης κύησης" και της τρομοκρατίας γύρω από αυτή. Ξαναλέω όμως κράτα το μυαλό σου ανοιχτό προς όλες τις κατευθύνσεις και αν συμβιβαστείς με κάτι (ό,τι κι αν είναι αυτό) να το έχεις ψάξει πολύ καλά.

Με το καλό να έρθουν τα μωράκια σου, μ' ένα πόνο και καλή ανατροφή.

Εννοείτε πως πρωτα θα μιλησω με τον γιατρο μου, στο επομενο ραντεβου , του Σεπτεμβρίου. Δεν μπορω να ειμαι με την ανασφάλεια πως θα το φάω το μαχαίρι χωρις λογο! Συμφωνω με τη καισαρικη και δεν την απορρίπτω σε περιπτωση προβλημάτων υγείας , δικού μου η των μωρων μου! Πιο σημαντικά ειναι αυτα για μενα παρα ο τρόπος τοκετού. Για αυτο και το ψαχνω.... Γιατι αν δεν τίθεται θεμα υγειας σε κανεναν απο τους τρεις μας , η καισαρικη και δη η πρόωρα προγραμματισμένη μπορει να δημιουργήσει πολλα προβληματα!

Σε ευχαριστω για τις πληροφορίες και για τις ευχες!!! :D

κορίτσια καλησπέρα!

νεφελη μ τ καλο τ διδυμακια σου, δεν εχω ν καταθεσω κατι επανω ακριβως σε αυτό π ρωτας αλλα ηθελα ν πω τ εξης (συγνωμη αν βγαινω εκτος θεματος)

καπου γραφεις ότι αμφισβητεις τ λογο των προγραμματισμένων τοκετων, θ συμφωνησω μαζι σου , οντως τις περισσοτερες φορες δεν υπαρχει κανενας απολυτως ιατρικος λογος π γινονται , ΑΛΛΑ σε αυτό δεν φταινε μονο οι γιατροι, γ ν ειμαστε ακριβοδίκαιες, φταιμε κ εμεις,οταν θελουμε ν γεννήσουμε μ ένα συγκεκριμενο γιατρο και σε μια συγκεκριμενη κλινικη τοτε ετσι κ αλλιως προγραμματίζουμε κ εμεις οι ιδιες τον τοκετο μας, πως αλλιως ν συμβαδισουν όλα αυτά χωρις πρόγραμμα, αν δεν τ θελουμε απλα περιμενουμε ν ερθει η ωρα φυσικα κ παμε οπου εφημερευει

Εννοείτε κοπελα μου οτι δεν φταίνε μονο οι γιατροι. Γνωριζω και εγω περιπτωςεις που ενω ειχαν σπάσει τα νερά , δεν θελαν συνεχίσουν τον τοκετο και ζήτησαν απ τον γιατρο να κανουν καισαρικη και την έκαναν! Επισης περιπτωςεις που λογω δουλειάς δεν θελαν να λείψουν περισσοτερο και κανόνισαν καισαρικη για ξερουν και να προγραμματίσουν την άδεια τους . Αλλες περιπτωςεις που επειδη δεν ήθελαν να πονεσουν έφαγαν το μαχαίρι και τελικα πονούσαν μετα!!! Συνυπεύθυνοι ειμαστε σε ολο αυτο και καποια στιγμή πρεπει να αλλαξει! Και η νοοτροπία η δικη μας και οι γιατροι να εκπαιδευτούν , διότι αφου έμαθαν και συνηθησαν την καισαρικη , θυμούνται πως γινεται άραγε ο φ.τ?

HpRzp3.png0ExJp3.png

Καλημέρα!

Έχω και εγώ διδυμάκια και αυτό που ψάχνεις είναι σπάνιο καταρχήν.

Εγώ δεν ήθελα να αλλάξω γιατρό και ο δικός μου με διαβεβαίωνε ότι θα προγραμματίζαμε καισαρική που ήταν μέσα στα διεθνή πρωτόκολλα δηλαδή στις 38. Δεν έγινε όμως έτσι, με πήγε 2 εβδομάδες πιο πριν, κάτι που οδήγησε τα μωρά μου στη ΜΕΝΝ, αν και το ένα ειδικά ήταν μια χαρά και παρόλα αυτά μπήκε στην απλή παρακολούθηση στη ΜΕΝΝ για 3 μέρες. Εκεί μπλέξαμε με πρωτόκολλο μαιευτηρίου, γιατί λέει πριν τις 37 κλεισμένες μπαίνουν ΜΕΝΝ, ενώ πάλι διεθνώς αξιολογούνται και άλλοι παράγοντες γενικότερης υγείας.

Εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι ειδικά το ένα παιδι ήταν σαν να μην είχε περάσει ποτέ αυτή τη διαδικασία. Και στο συναισθηματικό του κομμάτι, ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ και στο αναπτυξιακό του, ενώ είναι ένα πολύ δουλεμένο παιδί και τώρα στο σχολείο τα πάει μια χαρά, κάποιες φορές με τον πατέρα του βλέπουμε "κατι" απροσδιόριστο, σαν πολύ πολύ ελαφριάς μορφής εγκεφαλικό "κάτι". Και στην κίνησή του και στον τρόπο που λειτουργει στη συμπεριφορά και στη σκέψη. Κάτι που δεν βλέπουμε στα άλλα φυσιολογικά παιδιά που θυμόμαστε εμείς από παιδιά 30 χρόνια πριν τα ολόγερα παιδιά πώς ήταν. Το άλλο είναι μια χαρά. Ήταν έτσι διαφορετικά μεταξύ τους τα παιδιά από τη γέννηση, από την κοιλιά ίσως και η διαφορα του ενός από το άλλο ήταν οτι έμεινε το ένα περισσότερο στη ΜΕΝΝ. Φυσικά δεν ξέρουμε σε τι ακριβώς να το αποδώσουμε, στην ελαφριά προωρότητα, στη ΜΕΝΝ και στις θεραπείες εκεί ή στον (υποτιθέμενο) λόγο που μας οδήγησε σε πρόωρο τοκετό. Και λεω υποτιθέμενο γιατί ως συνήθως σε αυτές τις ιστορίες δεν πήρα καμία απόδειξη. πχ αντίγραφο υπερήχου, ότι ο λόγος που προέβαλε ο γιατρός μου υπήρχε στα αλήθεια. Θα συνεχίσω...

Ενας απο τους σημαντικότερους λόγους που το ψαχνω ειναι αυτος! Να αποφύγουμε την ΜΕΝΝ . Γιατι αν τα μωρα καταφέρουν και φτάσουν εστω και τις 38 εβδομαδες , οι πιθανοτητες να μπουν ΜΕΝΝ ελαχιστοποιουνται!

Δεν θέλω να σε τρομάξω, πιστεύω ότι και εγώ τα παιδάκια μου στην πράξη δεν θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα στη ζωή τους, αλλά οπως και εσύ, έλεγα τι τελος πάντων θα πείραζε να περιμένει άλλες 2 εβδομάδες ακόμα...

Οι λογοι είναι πολλοί και διάφοροι.

Καταρχήν, πράγματι έχεις μια πολύτιμη κύηση. Όπως θα προχωράει και θα βαραίνεις, θα δεις ότι θα είσαι πολύ πιο επιβαρυμένη στο σώμα σου σε σχέση με άλλες γυναίκες με ένα παιδί. Αντικειμενικά, στατιστικά, οι κίνδυνοι είναι αρκετά πιο πολλοί σε σχέση με δύο διαδοχικές μονές κυήσεις και τις πιθανές επιπλοκές τους. Γιατί το διπλό βάρος προσθέτει μεγάλη επιβάρυνση στον οργανισμό σου. Οποτε αντικειμενικά, μπορεί κάποιοι για λόγους υγείας γενικότερους, να λένε κάλλιο πέντε και στο χέρι. Χωρίς να υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο. Από εκεί και πέρα, και πράγματι σε διεθνή φόρουμ μη καισαρικάκηδων χωρών φαίνεται, πράγματι μπορεί να προκύψουν αυξημένες επιπλοκες προς το τέλος. Που δεν οδηγούν σε προγραμματισμένη καισαρική το 95% όπως εδώ, πάντως υπάρχουν συχνά λόγοι αντικειμενικοί και για αυτό, συχνότατα, στα δίδυμα.

Πέρα από αυτό, πρακτικά, για να σε αφήσει γιατρός να σε πιάσουν οι πόνοι ή έστω να σε πάει προς το 38, πρέπει να υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα:

1. Να μην τον πειράζει να τον ξυπνήσεις πχ 3.00 το πρωί ένα Σάββατο, επειδή εσένα σε έπιασαν οι πόνοι. Αυτό αυτομάτως εξαιρεί τους μεγαλογιατρούς με μεγάλη πελατεία και μάλιστα όσους ασχολούνται με εξωσωματική, που προγραμματίζουν ραντεβού ιατρείων κλπ.

2. Να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, εκπαίδευση κλπ σε ΦΤ και ειδικά διδύμων. Γιατί υπαρχει πάντα το μικρό ρίσκο να εξελιχθεί γρήγορα ο τοκετός και μέχρι να ετοιμαστείτε και οι δύο να είναι το πρώτο μωρό προς την έξοδο. ΦΤ διδυμων είναι ελάχιστοι που πραγματοποιούν στη χώρα μας. Και αυτό το ενδεχόμενο από μόνο του έχει αρκετά ρίσκα, πάλι μπορείς να ψάξεις σε χώρες που το πραγματοποιούν και πάλι αγγίζει το 50% σε χώρες όπου έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση, άρα έχουν αρκετες περιπτώσεις στην καριέρα του ο καθένας που το κάνει.

Και ασφαλώς να μην τύχει έκτακτη επιπλοκή ή "επιπλοκή".

Με λίγα λόγια αυτό που ζητάς υπάρχει ίσως αλλά είναι πολύ πολύ σπάνιο και με λίγα λόγια και η προγραμματισμένη καισαρική ειδικά στα δίδυμα έχει αρκετά καλούς λόγους που υφίσταται.

Καλή συνέχεια!

Οπως προειπα , δεν την θεωρώ πολύτιμη σε σχεση με τις υπολοιπες κυήσεις! Ολα τα μωρα του κοσμου ειναι πολύτιμα για τις μανούλες τους , ανεξάρτητα αν προέκυψαν με τον παραδοσιακό τροπο η με μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής! Οτι ειναι κυηση υψηλού κινδύνου , ναι , αυτο το γνωριζω , δεν ειμαι άσχετη και ξερω και τις δυσκολίες που θα προκύπτουν καθώς περνανε οι εβδομαδες! Το ξερω οτι αυτο που ζητάω ειναι δύσκολο , και το Νο1 και το Νο2 γιατι δυστυχώς στην χωρα μας , τους γιατρους τους εχουμε κακομαθει!!! Ισως δεν έγινα κατανοητή στο αρχικό μηνυμα. Δεν ειμαι αρνητική και αντίθετη με τη καισαρικη . Ειμαι αρνητική στο οτι κλείνουμε ραντεβου για να γεννηςουμε ,λες και παμε κομμωτηριο! Και ειμαι αρνητική οταν συμβαινει αυτο χωρις να τίθεται θεμα υγειας! Ασε ρε φιλε τα μωρα να φτάσουν τις εβδομαδες που πρεπει , και μετα κανονιζεις να τα παρεις! Αν γινει σωστή παρακολούθηση , μπορει να στα αφήσει οσο πιο πολυ γινεται και να τα παρει (με καισαρικη) , οταν θα ειναι η σωστή στιγμή!!!

HpRzp3.png0ExJp3.png

Eιναι πολύ σημαντικο να ξερεις καποιος τη θεση και των δυο μωρων, την κατασταση των πλακουντων τους, το βαρος τους κα για να δει αν μπορει να επιχειρήσει φτ σε διδυμα. Νομιζω ότι οι γιατροι ειδικα στις πολυδυμες κυησεις δεν σκέφτονται την "βολή " τους αλλα την ασφαλεια των νεογνων. Διοτι αν παει κατι στραβα τοτε αυτόν τον γιατρο που σημερα αναζητάς , τοτε αυτόν ακριβως στη συνεχεια θα μηνήσεις!!

Οποτε στην αναζητηση σου για γιατρο φροντισε να δεις αν αυτος που θα το αναλάβει θεσει τους σωστους προβήματισμους και σου εξηγησει τις προϋποθέσεις υπο τις οποιες θα το επιχειρησει!

Προσωπικα ξερω δυο ζευγάρια διδυμων που γεννηθηκαν με φτ πριν χρονια όταν η επιστημη δεν ειχε προχωρησηει τόσο πολύ που οι μαμαδες να αναπτυσουν προβληματισμούς! Τοτε υπηρχαν απλως προβλήματα! Το πρωτο ζευγαρι αντιμετωπισε περιγενετικη ασφυξια και των δυο μωρων με προβλήματα και στα δυο παιδια. Το δευτερο ζευγαρι ηταν πιο τηχερο. Το πρωτο μωρο βγηκε χωρις πρόβλημα και το δευτερο "κολλησε' και βγηκε με εγκεφαλικη αιμορραγια. Ευτυχως με την εντατικη φροντιδα εγινε ένα υγιεστατο παιδακι!!

Αυτά δεν τα γραφω για να σε τρομάξω. Απλα για να δεις γιατι κα΄ποιοι επιστήμονες έχουν τους λόγους τους να είναι επιφυλακτικοι και γιατι πρεπει να εισαι σιγουρη ότι ο τοκετος εχει ΟΛΕΣ τις προϋποθέσεις να ολοκληρωθεί. Παρεπιπτοντων γνωστη μου γεννησε προ 2 ετων με φτ διδυμα στη θεσσαλονικη. Αλλα αν καταλαβα καλά εισαι αθηνα για να σου στειλω το ονομα...

Διαφημίσεις

Νεφέλη μου με το καλό τα μωράκια σου! Συμφωνώ με όλες τις απόψεις που εκφράστηκαν απο πάνω και σέβομαι απόλυτα το δικό σου προβληματισμό! Προσωπικά, θα αναφέρω το πιό απλό, αλλά ταυτόχρονα για μένα και πιό ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ! Μίλα με το γιατρό σου και δείξε εμπιστοσύνη! Άν την έχει κερδίσει (την εμπιστοσύνη σου), τότε πάψε να βάζεις αρνητικές σκέψεις στο μυαλό σου και να ψάχνεσαι χωρίς αφορμή. Αν απο την άλλη νιώθεις οτι κάτι δε σου κολλάει, πάρε και άλλη γνώμη. Όμως, έχε υπόψη σου οτι καμία εγκυμοσύνη, είτε απλή είτε πολύδυμη, δεν είναι ίδια με μια άλλη, οπότε πάντα υπάρχει ο παράγοντας μοναδικότητας, που δεν πρέπει να αγνοούμε. Οπότε αν τελικά εμπιστευτείς το γιατρό σου, άκου τη γνώμη του και πίστεψέ την, μην την αμφισβητήσεις.

Και κάτι τελευταίο για τα λεγόμενα "πρωτόκολλα". Αυτά υπάρχουν, σαν αποτέλεσμα μακροχρόνιων επιστημονικών μελετών και ερευνών για να ακολουθούνται και όχι για να τα αμφισβητούμε και να τα καταρρίπτουμε! Απλά, πρεπει να εφαρμόζονται εκεί που πρέπει και με τον σωστό τρόπο, ο οποίος μπορεί ίσως να περιέχει και παρεκκλίσεις. Στη δική μου περίπτωση ακολουθήθηκε πρωτόκολλο "καθυστέρησης" τοκετού μετά απο πρόωρη ρήξη σάκου στις 29 βδομάδες, προκειμένου να κάνω τις κορτιζόνες και έχοντας ένα μωρό δυο μήνες στη ΜΕΝΝ, είδα οτι ναι μεν εφαρμόζονται πρωτόκολλα στη νοσηλεία των παιδιών, όμως είχαν πολλά ανοιχτά παραθυράκια, για κάθε μια από τις ξεχωριστες περιπτώσεις εκεί μεσα!

Ελπίζω να μή σας κούρασα! Με το καλο τα μωράκια σου Νεφέλη!

78xyp2.png

Z1jep2.png

Εγω αλλαξα γιατρο λιγο πριν το doppler επειδη ειχα παρομοιες ανησυχιες (εχω ξεκινησει και σχετικο θεμα). Οι περισσοτεροι μου εκαναν κριτικη για αυτη την επιλογη, οτι "δεν ειναι σωστο" και τετοια. Αν νιωθεις αμφιβολιες για τον γιατρο που εχεις τωρα, δεν χανεις κατι να μιλησεις και με καποιον αλλο (ή αλλους) για μια δευτερη γνωμη. Επισης μην εμπιστευεσαι τυφλα συστασεις/συμβουλες απο φιλες/γνωστες οι οποιες δεν εχουν την ιδια φιλοσοφια με σενα (ξερω κοπελες που θεωρουν εναν γιατρο κακο οταν δεν κανει πολλες παρεμβασεις και δεν δινει πολλα φαρμακα). Εμπιστευσου μονο τον εαυτο σου και το ενστικτο σου γιατι μονο εσυ ξερεις τι πραγματικα θελεις και σου ταιριαζει.

"Πολύτιμη" εννοώ ότι επιτεύχθηκε με τον δύσκολο τρόπο, καταλαβαίνεις τι εννοώ..

ο πόνος σε περίπτωση απώλειας φυσικά είναι ο ίδιος…

επίσης να σε συμβουλεύω και κάτι, μην αυθυποβάλεσαι με εκφράσεις ¨θα φάω μαχαίρι¨..κλπ…αυτά είναι που δημιουργούν τόσο φόβο και άρνηση για την κ.τ. ακόμη κι όταν είναι επιβεβλημένη..είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που θα οδηγήσουν έναν γιατρό σε αυτή την επιλογή ή όχι..δύο κ.τ. έκανα και δεν κατάλαβα τίποτα σχεδόν γιατί δεν είχα αυτή την ψυχολογία αλλά εμπιστοσύνη στον γιατρό μου..στα λέω πολύ φιλικά …με το καλό να σου πάνε όλα..

ο καθένας έχει διαφορετική εμπειρία και την καταθέτει..κι εγώ ως πολύ πρόωροέμεινα δυόμιση μήνες στη μενν..δόξα τω θεώ δλδ..όπως το δεις είναι..

Όπως ειπα και στο πρωτο μηνυμα , δεν ξερω ποια τακτική θα ακολουθήσει μαζι μου , αλλα πολυ φοβαμαι πως πρωτα θα κοιτάξει την δικη του ευκολία και μετα σιγουρα θα φροντίσει να ειμαστε και οι τρεις μας καλα! Δεν αμφισβητώ τις γνώσεις του άλλωστε τις εχει αποδείξει και σε δύσκολο κομμάτι , αυτο της εξωσωματικης. Αμφισβητώ τους λόγους των προγραμματισμένων τοκετών!!!

Επειδή τυχαίνει ο άντρας μου να είναι γιατρός, όχι γυναικολόγος, και να συναναστρέφομαι αρκετά με συναδέλφους του, μπορώ να σου πω με σιγουριά πως ένας ευσυνείδητος επιστήμονας δεν θα κοιτάξει ΠΟΤΕ τη δική του ευκολία! Και ξέρεις γιατί; Γιατί έχει κοπιάσει τόσο πολύ για να μπορέσει να έχει ένα ιατρείο και να ασκεί το επάγγελμά του, εχει επένδυσει τόσα πολλά σε χρήμα και χρόνο που δεν πρόκειται να τα θυσιάσει για να μην τον ξυπνήσεις εσύ ή εγώ ή κάποιος άλλος στις 3 το βράδυ! Εννοώ πως δεν πρόκειται να ρισκάρει να πάθει κάτι ένας ασθενής και να καταστραφεί η συνείδησή του, η καριέρα του, η ζωή του και έτσι πάντα εκ του ασφαλούς για όλους παίρνουν τις αποφάσεις τους. Αναφέρομαι πάντα σε σωστούς επάγγελματίες.

Επιμένω, λοιπόν και λέω πως αν αυτός ο άνθρωπος είναι σωστός επαγγελματίας θα φροντίσει να έχεις το καλύτερο πρώτα εσύ, μετά τα παιδάκια σου και τέλος τη ζωή του.

Κατα αρχην ευχαριστω για τις απαντησεις όλων σας , ανεξάρτητα αν συμφωνω η διαφωνώ. Μονο και μονο που διαθέσατε χρονο για να μου γράψετε ,με τιμά και με ευχαριστεί πολυ!

Αυτο ομως που παρατήρησα με λύπη μου , ειναι οτι μονο ενα-δυο άτομα ειχαν να συστήσουν κάποιο γιατρο που να αναλαμβάνει "δυσκολες" περιπτωςεις και ολοι οι αλλοι μου συστησαν να μην μπω στη διαδικασια να αλλάξω η να ψάξω για άλλον.

Ο καθενας μπορει να βγάλει τα συμπεράσματα του ,για τα οποια εννοείτε δεν θα επεκταθώ , καθώς δεν άνοιξα το θεμα για να έρθω σε αντιπαράθεση με κανεναν , αλλα για να βρω κάποιον επιστήμονα με εξειδικευμένες γνώσεις και σιγουρα οχι φιλοχρηματο!

Και παλι σας ευχαριστω ολες για τον χρονο σας!:)

HpRzp3.png0ExJp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Με τη σειρα μου κ εγω θα ρωτησω γιατι θεωρεις την καισαρικη "μαχαιρι"....αν επρεπε χτυπα ξυλο να κανεις εγχειρηση πχ καρδιας θα ελεγες "θα φαω μαχαιρι?" ειναι λιγο κλισε εκφρασεις που δεν εξυπηρετουν και καποιο σκοπο θεωρω.....

Ως προς το κομματι του οικονομικου πραγματικα εχω μεγααλη απορια...Εσας ρε κοριτσια σας πηραν περισσοτερα λεφτα για καισαρικη? Γιατι εμενα ο γιατρος μου χρεωνει και ΦΤ και ΚΤ το ιδιο και απο οτι ξερω ολοι οι γιατροι το ιδιο κανουν ακριβως για να μην υπαρχει υπονοια οτι κανουν ΚΤ για τα χρηματα...

Νεφελη κοριτσι μου εφοσον σε ενδιαφερει η υγεια των νεογνων θα σε ενδιαφερει να ακολουθησεις το πρωτοκολλο που ακολουθουν οι γιατροι...δεν νομιζω λοιπον οτι ειναι κακο να προγραμματισεις καισαρικη στον ενδεδειγμενο χρονο. Αν ηταν ενα το μωρακι θα καταλαβαινα τους προβληματισμους σου αλλα με τα διδυμα και εφοσον μονη σου χαρακτηριζεις την κυηση "υψηλου κινδυνου" δεν καταλαβαινω τι ακριβως ζητας...Θελεις ενα γιατρο που να μη σου προγραμματισει καισαρικη ασχετα αν κατα 99% θα πατε με καισαρικη απλα και μονο για να πεις οτι "δεν ειχες προγραμματισει καισαρικη"? Και δε σε πειραζει να αφησεις το γιατρο σου που πιθανολογω τον εμπιστευεσαι για να πας να σε ξεγεννησει καποιος που δεν ξερεις απλα κ μονο για να μπεις μη προγραμματισμενα? Ακομα και το γεγονος οτι σου συστησαν τον τωρινο γιατρο σου απο ιντερνετ δεν λεει τιποτα διοτι ειχες αρκετο καιρο να τον τεσταρεις να δεις αν ειναι καλος αν ταιριαζουν οι χημειες σας...Τωρα στο παρα πεντε θα πρεπει να εμπιστευτεις οποιον βρεις με κλειστα ματια.

Δεν σε κρινω και αυτα που λεω δε τα λεω επικριτικα. Απλως νομιζω οτι πολλες κοπελες παρασυρονται απο την ...παραφιλολογια του καισαρικακια γιατρου και κανουν εσφαλμενες επιλογες! Σου μιλαει μια κοπελα που γεννησε με επειγουσα καισαρικη καθως ειχα προγραμματισει καισαρικη αλλα ο μπεμπης ηθελε να βγει 2 εβδομαδες νωριτερα!!!

Χωρίς πολλά λόγια και επειδή θεωρώ ότι το θέμα έχει κλείσει καθώς ελάχιστοι είχαν να μου συστησουν κάποιο επιστήμονα που να γνωρίζει από φτ, θα σου πω ότι ναι είναι μαχαίρι η καισαρικη όπως και όλα τα χειρουργεία καθώς χρειάζονται χρόνο αναρρωσης, είναι μαχαίρι γιατί ακόμα και το υποτιθέμενο κράτος μας το θεωρεί χειρουργείο και για αυτό στα δημόσια νοσοκομεία δεν χρεώνουν την γέννα αυτή!

Εννοείται ότι έχει σώσει ζωές όπως όλοι γνωρίζουμε αλλά δεν πιστεύω ότι το 60% των καισαρικων που γίνονται στην Ελλάδα είναι γιατί πραγματικά χρειάζονται, αλλά επειδή ο γιατρος πρέπει να κανονίσει τα ραντεβού του, το ιατρείο του καθώς και άλλες γέννες!

Όπως όλοι γνωρίζουμε άλλο τα χρήματα από ένα φτ που μπορεί να κρατήσει και 24 ώρες η και παραπάνω και άλλο από μια καισαρικη που κρατάει μισή ώρα,οπότε κανονίζουμε και μερικές ακόμα την ίδια μέρα!

Και ναι πιστεύω ότι με κατακρίνεις όπως και οι υπόλοιπες, γιατί το θέμα δεν ήταν να πείτε την γνώμη σας σε αυτό που θέλω να κάνω, αλλά να πείτε αν γνωρίζετε γιατρό που να ξέρει να ξεγενναει φυσιολογικά!!!!

Εκτός αν δεν γράφω καλά ελληνικά και δεν είναι ξεκάθαρο αυτό που ζητάω!!!!!

HpRzp3.png0ExJp3.png

Το γεγονος οτι στην Ελλαδα γινονται καισαρικες στο 60% των γεννησεων δεν εχει καμμια σχεση με το θεμα σου και την ερωτηση σου. Εγω και ισως καποιες κοπελες εδω εκφρασαμε ενα προβληματισμο σχετικα με το αν οντως η καισαρικη ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος να προχωρησεις και εσυ αντιδρας αμυντικα και βγαζεις ενα απιστευτο αρνητισμο σα να δειχνεις οτι δε σε ενδιαφερει η γνωμη των αλλων! Λες εχω μια ξεκαθαρη ερωτηση αλλα εσυ μονη σου καθεσαι και γραφεις κατεβατα υπερ του ΦΤ και εναντιον της καισαρικης αλλα απαιτεις απο τους υπολοιπους να απαντησουν "λιτα και απεριττα" χωρις περαιτερω σχολια!

Λυπαμαι λοιπον για το χρονο που διεθεσα αυτα τα 5' να σου δωσω μια τσαμπα συμβουλη σκεπτομενη την υγεια των μωρων σου, και αφου εχω ψαξει απιστευτα το θεμα ΦΤ/ΚΤ λογω και της δικιας μου περιπτωσης. Δε γνωριζω κανενα γυναικολογο που να δεχεται την τελευταια στιγμη ασθενη για να παει σε καισαρικη που απλα δε θα εχει προγραμματισει.

Να ρωτησω και κατι απλο?? Εχει σκεφτει η θεματοθετρια το ενδεχομενο να είναι αδυνατο να διεξαχθεί μια καισαρικη εάν γινει έναρξη του τοκετου και αφου ο τοκετος υπερβει ένα συγκεκριμενο σταδιο...??

Εχει ακουσει η θεματοθετρια τον όρο "οξυς τοκετός"??? Ξερει τι μπορει να συμβει σε μια διδυμη κυηση αν προκυψει οξυς τοκετος..????

Ο κάθε επιστήμονας οφειλει να διασφαλισει την υγεια των νεογνων γιατι αυτος ξερει...γι αυτό πολλοι εχουν την ταση να προγραμματιζουν τις διδυμες κυησεις...όχι για να κανουν τα μπανια τους...διοτι η ιδια μαμα που πριν τον τοκετο τους "αναζητουσε' και τους ειχε "θεους' αν μετα τον τοκετο προκυψει πρόβλημα με το νεογνο θα τους μηνήσει...

Εγω σου ευχομαι να εισαι από τις τυχερες που όλα θα πανε καλα και να γεννησεις με τον τρόπο που θες τα παιδακια σου και χωρις επιπλοκες. Με το καλο!

Δεν νομίζω ότι έτσι γενικά σε κατακρίνουν οι υπόλοιπες. Προσπαθήσαμε νομίζω να σου παρουσιάσουμε την πραγματικότητα στη χώρα μας, όπου αρκετές προβληματιζόμαστε για τις καισαρικές. Η πραγματικότητα όμως είναι η πραγματικότητα. Εσύ πέφτεις από τα σύννεφα γιατί δεν εμφανίστηκαν πολλά ονοματα γιατρών με την επιθυμητή "γραμμή" στο τόπικ. Προσπαθήσαμε να σε βάλουμε λίγο στο νόημα, ως μαμάδες προς μια υποψήφια και ανυποψίαστη καθώς φαίνεται, μαμά. Και όμως οι γιατροί με τη γραμμή υπέρ του ΦΤ έχουν αρχίσει να γίνονται τόσο σπάνιοι, που τους βλέπει με μισό μάτι και το υπόλοιπο κατεστημένο των συναδέλφων τους. Ειδικά αν μιλάμε και για δίδυμα...

Και μόνο που γίνεται η κουβέντα και παραμένει το τόπικ στις πρώτες σελίδες, είναι πιο πιθανό περνώντας οι μέρες να πάρεις κάποια απάντηση που σε ενδιαφέρει με όνομα γιατρού, το σκέφτηκες αυτό; Είναι τόσο άχρηστες πια οι γνώμες των άλλων μαμάδων και πώς θα κρατήσεις το ίδιο ύφος και το ίδιο νικ νέημ και θα περιμένεις αργότερα να σου απαντάνε σε άλλες απορίες;

Επίσης, δεν ήθελα να το αναφέρω, αλλά υπήρχε πρόσφατα εδώ στο φόρουμ ένα άσχημο περιστατικό με δίδυμα και δεν θέλω να πω παραπάνω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...