Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Και αν πέσει απ το κρεβάτι?

Recommended Posts

Καλημέρα.

Ο μικρούλης μας είναι 10 μηνών. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες σηκώνετε άνετα από το κρεβατάκι του, πιάνεται στα κάγκελα και αρχίζει το χοροπηδητό ενώ πολλές φορές προσπαθεί να σκαρφαλώσει. Απόλυτα φυσιολογικό θα μου πει κάποιος. Σωστά.

Ο φόβος είναι πως είναι αρκετά ψηλός και "αλτικός" για την ηλικία του, τα κάγκελα δεν μπορούν να υψωθούν περισσότερο και ειλικρινά φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί στο πάτωμα ή ακόμα θα χτυπησει κανα σαγόνι στα κάγκελα.

Ναι έχω βάλει καουτσούκ κάτω ώστε αν πέσει να μη σπάσει κανά κεφάλι αλλά το θέμα είναι να μη καταλήξουμε εκεί.

Κάγκελα πρόσθετα δεν υπάρχουν στο εμπόριο. Αλλαγή κούνιας με ψηλότερα κάγκελα το θεωρώ υπερβολή αφού σε λίγο καιρό πάλι δε θα βολεύει. Αναρωτιέμαι τι λύση έχετε βρει εσείς :-)

Διαφημίσεις

Εμείς στη φάση που το μικρό ήταν όπως περιγράφεις, βγάλαμε τελείως τα κάγκελα και χαμηλώσαμε το κρεβάτι όσο έπαιρνε. Πήραμε το ειδικό προστατευτικό καγκελάκι (είναι χαμηλό, αλλά δεν κινδυνεύει το μωρό να κατρακυλήσει και να βρεθεί στο πάτωμα). Ακριβώς δίπλα βάλαμε ένα ακόμα στρωματάκι καλού κακού, το οποίο σύντομα σηκώσαμε γιατί είδαμε ότι το μωρό δεν έπεφτε. Βέβαια ο δικός μου ήταν 18 μηνών και περπατούσε ήδη, αλλά αυτό που σου είπα μας διευκόλυνε πολύ γιατί όποτε ήθελε να βγει από το κρεβάτι του, έβγαινε χωρίς να φωνάζει να πάμε να τον βγάλουμε.

Μια άλλη λύση είναι να καταργήσεις τελείως το κρεβάτι για ένα διάστημα και να τον κοιμίζεις σε στρώμα στο πάτωμα. Ψάξε αν θες στο νετ για δωμάτια Montessori.

Αν ψαξεις θα δεις πως πριν κανα χρονο ειχα ανοιξει και εγω το ιδιο θεμα για υο παιδακι μου. Λοιπον μια λυση ειναι να κοιμαται το μωρο σε στρωμα στο πατωμα.εγω δεν συμφωνω με αυτο γιατι δεν μου αρεσει σαν ιδεα.

Αυτο που μας προτεινε η δικη μας παιδιατρο ειναι να παρουμε στον μικρο κρεβατι!! Η να κανουμε την κουνια κρεβατι αν γινεται!(μερικες κουνιες γινονται μετα κρεβατακια γιαυτο το λεω)

Μολις κλεισει χρονο το μωρο σου σε κανα δυο μηνες παρτε του το κρεβατακι του. Εμεις του πηραμε κρεβατι παιδικο μονο χαμηλο...απο την μια πλευρα το κολλησαμε στον τοιχο απο την αλλη πλευρα τωρα οταν κοιμοταν απλα βαζαμε ενα μαξιλαρι και κατω διπλα απο το κρεβατι βαζουμε ενα στρωμα οποτε αν πεσει να πεσει πανω στο στρωμα... Η παιδιατρος μου ειπε: αν πεσει το παιδι απο την κουνια θ πεσει απο ενα μετρα τουλαχιστον υψος(αναλογος ποσο ψυλα ειναι τα καγγελα) αν πεσει απο το κρεβατι θα πεσει απο τους 20-30 ποντους..ποιο ειναι χειροτερο?? Και μην φανταστεις το κρεβατι ειναι χαμηλο αν βαλεις και στρωμα στο πατωμα(μπορεις να βαλεις αυτο που εχει η κουνια τωρα!!!) θα συκωθει κιαλο οποτε δεν μενει και πολυ υψος να πεσει το παιδι..εμεις το εχουμε τοσο καιρο κ δεν εχει πεσει παντως..βρισκει στο μαξιλαρι!!!! Ασε που μαθαινει και μονο του το παιδι και ανεβαινει κ κατεβαινει απο το κρεβατι χωρις να πεφτει..

Σε καθε περιπτωση ρωτα και την παιδιατρο σας..

Επίσης, για να μην έχεις την έννοια μην κινδυνεύσει έχοντας σηκωθεί από το χαμηλό κρεβατάκι του και τριγυρνώντας, μπορείς να κάνεις το δωμάτιο babyproof (γκουγκλαρέ το) και να βάλεις πορτάκι στο δωμάτιό του για να μην κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα ειδικά τη νύχτα.

Μπορείς επίσης να μάθεις στο παιδί να κατεβαίνει με ασφάλεια από το χαμηλό κρεβατάκι, με την όπισθεν. Στην αρχή του δείχνεις, δηλαδή το τοποθετείς εσύ στην άκρη με την όπισθεν και το τοποθετείς έτσι ώστε να καταλάβει.

εγω ειχα κατεβασει χαμηλα το κρεββατι και εκοψα δυο ξυλα απ το ενα καγκελο, δες μια φωτο που ειχα ανεβασει τότε: http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2546212&postcount=15

και δεν επεφτε ο μικρός και έβγαινε όποτε ήθελε χωρίς να κινδυνεύει ;)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Πολυ σωστη η Αθηνα..ακριβως αυτα εκανα και εγω..του εδειξα πως να κατεβαινει απο το κρεβατι μια δυο φορες και ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το καταλαβε!!!!! Ουτε εγω δεν το πιστευα! Και εγω εχω βαλει πορτα ασφαλειας στο δωματιο του για να μην μπορει να βγαινει απο εκει οταν ξυπναει και εμεις κοιμομαστε και να γυρναει ολο το σπιτι κυνδινευοντας! Ειναι πολυ πρακτικη μολις ξυπναει παει στην πορτα και μας φωναζει. Ειναι φθηνη κανει περιπου 30? απο τα jumpo και προσαρμοζεται πανω σε ολες τις κασες του σπιτιου!

Επίσης, για να μην έχεις την έννοια μην κινδυνεύσει έχοντας σηκωθεί από το χαμηλό κρεβατάκι του και τριγυρνώντας, μπορείς να κάνεις το δωμάτιο babyproof (γκουγκλαρέ το) και να βάλεις πορτάκι στο δωμάτιό του για να μην κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα ειδικά τη νύχτα.

Μπορείς επίσης να μάθεις στο παιδί να κατεβαίνει με ασφάλεια από το χαμηλό κρεβατάκι, με την όπισθεν. Στην αρχή του δείχνεις, δηλαδή το τοποθετείς εσύ στην άκρη με την όπισθεν και το τοποθετείς έτσι ώστε να καταλάβει.

Μα ειναι 10 μηνών. Είμαι μωράκι ακόμα. Δε ξέρω αν έχει ακόμα την ικανότητα να καταλάβει. Αυτός να παίξει θέλει ο καημένος. Σηκώνεται και αρχίζει τα ντοιγκ ντοιγκ. Δε τον απασχολεί ιδιαίτερα να βγει εκτός κρεββατιου ούτε φωνάζει να έρθουμε. Απλά θα ξυπνήσει, θα σηκωθεί και θα αρχίσει το χοροπηδητό :-)

Μα ειναι 10 μηνών. Είμαι μωράκι ακόμα. Δε ξέρω αν έχει ακόμα την ικανότητα να καταλάβει. Αυτός να παίξει θέλει ο καημένος. Σηκώνεται και αρχίζει τα ντοιγκ ντοιγκ. Δε τον απασχολεί ιδιαίτερα να βγει εκτός κρεββατιου ούτε φωνάζει να έρθουμε. Απλά θα ξυπνήσει, θα σηκωθεί και θα αρχίσει το χοροπηδητό :-)

Τότε γιατί ανησυχείς ότι μπορεί να πέσει;

Ενταξει τωρα ακομμη μπορει να μην το κανει μονος του(να κατεβει απο το κρεβατι) αλλα οχι οτι δεν καταλαβαινει αν του το δειξεις...ν ξεκινησεις να το δειχνεις απο τωρα καθε φορα που κατεβαινει απο το κρεβατι θα δεις οτι σε δυο μηνες πανω στο χρονο που θα περπατησει κιολας θα δεις πως θα κατεβαινει μονο του. Εμενα ξεκινησε να του το δειχνει ο αντρας μου κι εγω τον κοροιδευα του ελεγα μην κανεις χαζομαρες στο παιδι και τετοια κ πως δεν καταλαβαινει αλλα ειχα αδικο......οταν σε λιγο καιρο τον ειδα να γυριζει το κολαρακι του και να κατεβαινει μονος του επαθα πλακα...

Να θυμασαι κατι που το λεω να το ακουσω και εγω τωρα: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ!

Τότε γιατί ανησυχείς ότι μπορεί να πέσει;

Ριξε μια ματιά στο πρωτο ποστ.

Τα κάγγελα ειναι χαμηλά σε σχέση με το "άλμα" του. Φοβάμαι οτι θα σκαρφαλώσει. Του ειναι ευκολο έτσι όπως το βλεπω.

Γιάννα έχεις δικιο. Αυτο θα δοκιμάσω μάλλον.

Διαφημίσεις

Ριξε μια ματιά στο πρωτο ποστ.

Τα κάγγελα ειναι χαμηλά σε σχέση με το "άλμα" του. Φοβάμαι οτι θα σκαρφαλώσει. Του ειναι ευκολο έτσι όπως το βλεπω.

Γιάννα έχεις δικιο. Αυτο θα δοκιμάσω μάλλον.

Το διάβασα το πρώτο ποστ, ήμουν η πρώτη που σου απάντησε. Τα κάγκελα των παιδικών κρεβατιών δεν έχουν σχεδιαστεί τυχαία. Έχουν τέτοιο ύψος ώστε να προστατεύουν το παιδί από πτώση όσο είναι ακόμα στη φάση που δεν μπορεί να σκαρφαλώσει. Αν σκαρφαλώνει, σημαίνει ότι δείχνει διάθεση ή ότι είναι έτοιμο να βγει και να εξερευνήσει. Οπότε είναι μονόδρομος. Όσο κρατάς το κάγκελο ως έχει, αυξάνονται οι πιθανότητες να πέσει και να χτυπήσει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...