Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μεγάλη ανησυχία όταν βραδιάζει.

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω μία μπεμπούλα σχεδόν 2,5 μηνών. Από τότε που σαράντισε, όταν βραδιάζει εκεί γύρω στις 8, κάτι την πιάνει και έχει απίστευτη γκρίνια. Ενώ όλη την ημέρα είναι ένα πολύ ήσυχο μωρό, όταν βραδιάζει, κάτι παθαίνει και δεν κάθεται ούτε στο ρηλάξ, ούτε στο καρότσι, πουθενά. Θέλει μόνο να την έχουμε αγκαλιά. Και ενώ νυστάζει δεν μπορεί να κοιμηθεί, και δεν έχει ησυχία, ενώ την υπόλοιπη ημέρα κοιμάται κανονικά, χωρίς πρόβλημα. Τι μπορεί να συμβαίνει? Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία?

Διαφημίσεις

Αχ συμβαίνει αυτό με πολλά μωράκαι, ειδικά τόσο μικρούλια. Είναι απο την κούραση όλης της ημέρας και την υπερένταση. Μια συμβουλή είναι να την κοιμίζιες κάπου εκεί στις 8 που βλέπεις ότι έχει κουραστεί, πριν δηλ. την πιάσει η γκρίνια που σημαίνει ότι ήδη έχει κουραστεί πολύ ή να προσπαθείς να κοιμάται περισσότερο μέσα στην ημέρα. μεγαλώνοντας θα το ξεπεράσει κάπως αυτό. Είσαι τυχερή που την υπόλοιπη μέρα είναι ησυχούλα! Να σου ζήσει!

Καλησπέρα. Έχω μία μπεμπούλα σχεδόν 2,5 μηνών. Από τότε που σαράντισε, όταν βραδιάζει εκεί γύρω στις 8, κάτι την πιάνει και έχει απίστευτη γκρίνια. Ενώ όλη την ημέρα είναι ένα πολύ ήσυχο μωρό, όταν βραδιάζει, κάτι παθαίνει και δεν κάθεται ούτε στο ρηλάξ, ούτε στο καρότσι, πουθενά. Θέλει μόνο να την έχουμε αγκαλιά. Και ενώ νυστάζει δεν μπορεί να κοιμηθεί, και δεν έχει ησυχία, ενώ την υπόλοιπη ημέρα κοιμάται κανονικά, χωρίς πρόβλημα. Τι μπορεί να συμβαίνει? Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία?

Tα ίδια ακριβως περναμε...είναι ήπιοι κολικοι...αν θηλαζεις απεφυγε σοκολατα και ξηρους καρπους...αν εχεις μαρσιππο χρησιμοποιησε το αφου θα βοηθησει να μην πονεσουν τα χερια σου αλλα και η όρθια σταση βοηθα να βγουν τα αερια του μωρου. Η παιδίατρος μου εδειξε και τρεις στασεις που επισης βοηθουν να κινητοποιηθουν τα αερια του μωρου. Πες στο γιατρο σου να σου δειξει. η πιο απλη είναι να καθεσαι σταυροπόδι και να ακουμπάς την κοιλιτσα του μωρου στο γονατο σου και να το χτυπας ελαφρα στην πλατουλα...καποιοι λένε ότι και το ροφημα από μαραθο βοηθαει.. καποιοι άλλοι βαζουν τον απορροφητηρα ή το σεσουαρ...εγω της δινω στηθος και παω πανω-κατω στο σπιτι,,μολις γλαρωσει τη βαζω στο καροτσι και το κουνάω μεχρι να αποκοιμηθεί ενώ βαζω χαμηλή μουσικουλα για μωράκια...υπομονη!

Τα ιδια ειχαμε κ εμεις! Καθε βραδυ 8-11 ή 9-12 κλαμα ατελειωτο κ ησυχια πουθενα!!!! Σε καμια σταση και καμια αγκαλια! Ηρεμουσε καπως με τον απορροφητηρα και με νανουρισματα. Κ ως δια μαγειας μετα τους 2,5 μηνες σταματησε αυτο. Ειναι η λεγομενη βραδυνη κριση οπου το μωρο υπερφορτισμενο απο την ενταση της ημερας απο τα ερεθισματα κλπ, το βγαζει σε ανησυχια και κλαμα. Θα περασει μην ανησυχεις.

veMDp3.png

Να σου ζήσει! Κλασική περίπτωση over tiredness!!!

Βάλε στόχο στις 8 να κοιμάται ήδη άρα άρχισε ρουτίνα ύπνου απο νωρίτερα!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, κι ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δεν νομίζω να είναι κολικοί, γιατί δεν κλαίει αλλά έχει μία μόνιμη γκρίνια, και δεν κάθεται καθόλου. Είναι πάρα πολύ ήσυχο μωρό μέχρι το απόγευμα, και έτσι μας φαίνεται πάρα πολύ η διαφορά, σαν να είναι άλλο μωρό. Και επειδή είναι λίγο λαίμαργη, σταματάει μόνο με γάλα που φυσικά το πίνει, όσο χορτάτη και να είναι. Μάλλον γι' αυτό έχουμε γίνει 6,5 κιλά. Για βράδυ κοιμάται γύρω στις 11, κι έτσι δεν μπορώ να την κοιμήσω από τις 8. Γενικά δεν έχουμε ακόμη ωράριο ύπνου, κοιμάται όταν κουράζεται. Περιμένω λοιπόν να μεγαλώσει ακόμα λίγο για να ηρεμήσει. Ρουτίνα ύπνου, είναι αδύνατον να κάνω, γιατί έχω και άλλα δύο παιδάκια, και καθόλου βοήθεια, οπότε το κάθε βράδυ μας είναι και διαφορετικό.

Για βράδυ κοιμάται γύρω στις 11, κι έτσι δεν μπορώ να την κοιμήσω από τις 8. Γενικά δεν έχουμε ακόμη ωράριο ύπνου, κοιμάται όταν κουράζεται. Περιμένω λοιπόν να μεγαλώσει ακόμα λίγο για να ηρεμήσει. Ρουτίνα ύπνου, είναι αδύνατον να κάνω, γιατί έχω και άλλα δύο παιδάκια, και καθόλου βοήθεια, οπότε το κάθε βράδυ μας είναι και διαφορετικό.

Καλημέρα!

Προφανώς το παιδί γύρω στις 8 είναι ήδη κουρασμένο, γιατί απλά να μην την κοιμίζεις νωρίτερα? Αν φοβάσαι ότι θα ξυπνάει νωρίτερα το πρωί, αυτό είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μύθος, σπανίως γίνεται, αντιθέτως συνήθως συμβαίνει το αντίθετο.

Όταν λέμε ρουτίνα ύπνου, δεν εννοούμε καμιά μεγάλη διαδικασία, συνήθως στην ηλικία σας είναι μπάνιο, γάλα, νάνι!!!

Επίσης νομίζω ότι αφήνοντάς την να κοιμηθεί μόνο όταν πια είναι εξαντλημένη ενισχύεις αυτή την τσίτα που έχει τα απογεύματα, η υπερένταση σε τόσο μικρά μωρά λόγω της κούρασης τα εμποδίζει να κοιμηθούν, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο!

Βεβαίως, εσύ ξέρεις καλύτερα τις συνθήκες της οικογένειάς σου, νομίζω όμως ότι αξίζει τον κόπο να κάνεις μια προσπάθεια!

Ειναι απλα παρα πολυ κουρασμενη και δεν ξερει πως να το διαχειριστει.

Υπνος ειναι η μονη λυση. Εμενα ετσι ηταν μεχρι που την κοιμησα και ηρεμησε. Κοιμαται απο πολυ μικρη απο τις 8 και ξυπναει στις 8 πρωι. Ηρεμησαμε οικογενειακως. Τοσο μωρο ειναι αδιανοητο να κοιμαται στις 11 και να μην παθει κριση υπερεντασης απο την κουραση.

Καλησπέρα. Οταν λεω κοιμάται στις 11δεν εννοω οτι τις υπολοιπες ωρες ειναι ξύπνια. Δεν έχουμε. Ρουτινα ύπνου ακομα και τις περισσότερες φορες ξυπναει στις 9 που γυρνάμε απο την βόλτα μας. Και ξανακοιμαται γυρω στις 11. Για να ξεκινήσουμε ρουτίνα ύπνου απο τις 7.30 θα πρέπει να κρατησω μεσα τα αλλα δυο μου παιδάκια.

Μάλλον είναι επειδη είναι κουρασμένη, γιατί δεν δοκιμάζεις την ώρα που είναι να κοιμηθεί να μένεις στο δωμάτιο με τα άλλα δυο σου παιδιά και να διαβάσετε κάποιο βιβλίο ή να κάνετε κάποιο πάζλ, ζωγραφική ωστε να κάτσουν για λίγο ήσυχα και να κοιμηθεί και αυτη νωρίτερα; Η΄και να τους το εξηγήσεις να κάτσουν λίγο ήσυχα μέχρι να κοιμηθεί ώστε να παίξετε μόνοι σας; Αφού και όταν κλαίει λογικά δεν μπορείτε να παίξετε. Κάποιες ιδέες δίνω. Σίγουρα είναι τρέλα με τρία παιδια. Καλή δύναμη!!!

VH6Dp2.png

ivf7p2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Οταν λεω κοιμάται στις 11δεν εννοω οτι τις υπολοιπες ωρες ειναι ξύπνια. Δεν έχουμε. Ρουτινα ύπνου ακομα και τις περισσότερες φορες ξυπναει στις 9 που γυρνάμε απο την βόλτα μας. Και ξανακοιμαται γυρω στις 11. Για να ξεκινήσουμε ρουτίνα ύπνου απο τις 7.30 θα πρέπει να κρατησω μεσα τα αλλα δυο μου παιδάκια.

Δύσκολη η κατάσταση και το καλοκαίρι την δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, καθώς τα μεγαλύτερα παιδιά δεν έχουν σχολείο και η βόλτα γίνεται αργά λόγω ζέστης. Πρέπει πάντως να βρεθεί κάπου μια μέση λύση, καθώς η γνώμη μου είναι ότι το μωρό είναι κουρασμένο εκείνη την ώρα και σε κάθε περίπτωση ένα τόσο μικρό μωρό εκείνη την ώρα (μετά τις 21.00 εννοώ) καλό είναι να κοιμάται ήδη για βράδυ.

Τι να σου πω καλή μου! Υπομονή, σε κάθε περίπτωση κάνε τώρα ό,τι μπορείς, έστω κι αν χρειαστεί να αρχίσετε να γυρίζετε λίγο νωρίτερα από την βόλτα και από χειμώνα που θα μαζευτείτε έτσι κι αλλιώς μέσα, αρχίζεις και δουλεύεις στο πρόγραμμά σας.

Καλησπέρα

κ εμενα η δικια μ (είναι 4 μηνων τωρα) αρχιζει παντα την γκρινια γυρω στις 8, οποτε εγω την παω βολτα εκεινη την ωρα μεχρι τις 9 και μιση μ 10 οποτε οταν γυρναμε εχει θηλασμο, μπανιο συμπληρωμα κ υπνο στις 10 και μιση, όταν χειμωνιασει κ αναλογα μ τ τι θ μ δειξει τ παιδι η ρουτινα τ υπνου θ παει πιο νωρις

βασιλικη κ μενα ακριβως τ ιδιο μ τ που μπαινουμε σπιτι, ενώ στη βολτα κοιμαται συνηθως, τ ματι γαριδα κ γκρινια, νομιζω ότι είναι η χειροτερη στιγμη της ημερας

Ναι το καλοκαίρι είναι πρόβλημα η βόλτα για τα άλλα παιδάκια. Εγώ βάσικά έχω κλειστεί μέσα γι αυτόν τον λόγο...συνήθως στέλνω τον μπαμπά μας βόλτα με το μεγάλο παιδάκι ή τους αφήνω κι επιστρέφω νωρίτερα για να κοιμήσω το μικρό. Αν δεν μπορείς με κάποιον τρόπο να το κοιμήσεις νωρίτερα πραγματικά κάνε απλώς υπομονή να χειμωνιάσει ή/και να μεγαλώσει το μικρό σου!

Πάντως εγω ακολουθώντας τις συμβουλες της Deena ειδα τρομερη βελτιωση!! Τωρα κανουμε μπανιο κατά τις 6 θηλαζουμε επι ωρα, μενουμε στο ιδιο δωματιο με λιγο φως και κατά τις 19.30-20.00 εχει κοιμηθεί. Ξυπνα για θηλασμο 1-2 φορες μεχρι τα μεσάνυχτα και άλλες 1-2 φορες μεχρι τις 07.00 πμ...αλλα πλεον δεν εχουμε τον εκνευρισμο και το κλαμα που είχαμε μετα τις 21.00 αφου πλεον εκεινη την ωρα κοιμαται και ουσιαστικα θηλαζει μισοκοιμισμενη!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...