Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γαλα σκονη-Ποση ωρα διατηρειται απο τη παρασκευη του;


Recommended Posts

Γιατί δεν φτιάχνεις μικρότερη ποσότητα τότε; Εμείς αυτό κάναμε γιατί τον πρώτο καιρό πίναμε με το ζόρι 20-30 γραμμάρια (2130 βγήκαμε από το νοσοκομείο). Επίσης μπορείς να βάλεις θηλές μεγαλύτερης ροής ή να τις ανοίξεις μόνη σου ώστε το μωρό να ρουφάει πιο εύκολα και να προσλαμβάνει μεγαλύτερη ποσότητα πριν κουραστεί.

 

Σου έχουν δείξει πώς να παρακινείς το μωρό να φάει όταν σταματά;

 

 

Αν ήταν σε ατομικές συσκευασίες, αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα. Σωστά;

μα σε ατομικες συσκευασιες μιας χρησης ειναι. Των 90 ml συνηθως.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 77
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι ατομικες συσκευασιες ειναι.Εμεις στο νοσοκομειο ειχαμε των 70 μλ.Και παλι 4 ωρες μας ειχαν πει μπορουσε να μεινει ανοιχτο...

Ειναι κριμα παντως που δεν πολυκυκλοφορουν στην Ελλαδα γτ θα βολευαν ιδιαιτερα οταν δεν εισαι σπιτι πχ.

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif
Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν φτιάχνεις μικρότερη ποσότητα τότε; Εμείς αυτό κάναμε γιατί τον πρώτο καιρό πίναμε με το ζόρι 20-30 γραμμάρια (2130 βγήκαμε από το νοσοκομείο). Επίσης μπορείς να βάλεις θηλές μεγαλύτερης ροής ή να τις ανοίξεις μόνη σου ώστε το μωρό να ρουφάει πιο εύκολα και να προσλαμβάνει μεγαλύτερη ποσότητα πριν κουραστεί.

 

Σου έχουν δείξει πώς να παρακινείς το μωρό να φάει όταν σταματά;

Αυτο με τις θηλες το εχω σκεφτει ομως καποιες φορες οπως ρουφαει και τη παιρνει ο υπνος πνιγεται και σκεφτομαι μηπως ειναι χειροτερα.Μπορει να δοκιμασω τις πιο μεγαλης ροης και βλεπουμε.Βασικα αν ετρωγε λιγο πιο γρηγορα (πριν τη παρει ο υπνος) θα τελειωνε τα 60 μλ καθε φορα πιστευω.Τις σπανιες φορες που πινει ολο το γαλα σχετικα γρηγορα ειναι επειδη πεινουσε πολυ και ηταν και ξυπνια.Δε ξυπναει ευκολα για να φαει εκτος κι αν ξυπνησει απο μονη της εκεινη την ωρα.

Δε ξερω πως να το παρακινω δλδ;:confused:Απλα κουναω λιγο το μπιμπερο οταν τη παιρνει ο υπνος αλλα και παλι τζιφος.Πινει μια γουλια και μετα τπτ:|

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif
Link to comment
Share on other sites

Τότε γιατί είναι πρόβλημα η αποθήκευσή του; Ή μάλλον, γιατί είναι πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα; Δεν καταλαβαίνω :confused:

ειναι προβλημα η σωστη διατηρηση του κατα τη μεταφορα. Και βεβαια ειναι πολυ ακριβο. Περιπου 2.5 ευρω το μπουκαλακι.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δε ξερω πως να το παρακινω δλδ;:confused:Απλα κουναω λιγο το μπιμπερο οταν τη παιρνει ο υπνος αλλα και παλι τζιφος.Πινει μια γουλια και μετα τπτ:|

Ναι, υπάρχει μια κίνηση που μπορείς να κάνεις με το μπιμπερό που το βοηθάει να μην κοιμηθεί την ώρα που τρώει. Επίσης μπορείς να του χαϊδεύεις το αυτάκι. Αυτά (και το άνοιγμα των θηλών για να έχουν μεγάλη ροή) μας τα είχαν πει όταν φύγαμε από τη ΜΕΝ.

 

Πάντως τόσο μικρό που είναι, μην περιμένεις να φάει μεγάλες ποσότητες. Οπότε απλά φτιάχνε λιγότερο γάλα.

Link to comment
Share on other sites

ειναι προβλημα η σωστη διατηρηση του κατα τη μεταφορα. Και βεβαια ειναι πολυ ακριβο. Περιπου 2.5 ευρω το μπουκαλακι.

Καλά, το ακριβό είναι άλλο θέμα. Πιστεύω ότι για την βολή που προσφέρει όταν είσαι εκτός σπιτιού, πολλές μανούλες θα θυσίαζαν 2.5 ευρώ (αλλά μπορεί να κάνω και λάθος).

 

Πάντως για η δυσκολία στη διατήρηση μου κάνει εντύπωση. Στην Αγγλία κυκλοφορούν πολλά γάλατα για νεογέννητα σε συσκευασίες τετραπάκ (σε γυάλινα μπουκάλια δεν έχω δει ποτέ) και δεν έχω ακούσει να υπάρχει θέμα. Άλλωστε διατηρούνται εκτός ψυγείου.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Αν ήταν σε ατομικές συσκευασίες, αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα. Σωστά;

 

 

Σε ατομικές συσκευασίες είναι το κάθε τέτοιο γάλα. Είναι μικρά μπουκαλάκια των 60ml το καθένα. Από ότι ξέρω, υπάρχουν σε 1-2 φαρμακεία στην Αθήνα, δε θυμάμαι σε ποια.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα ,

 

Εμάς ο παιδίατρος μας είχε πει 45 λεπτά maximum , και το καλοκαίρι με τίποτα πάνω από 30. Για τα έτοιμα που δίνουν στα μαιευτήρια , δεν θυμάμαι αλλά ο γιος μου όταν γεννήθηκε έπινε 90ml, δηλ 1 1/2 συσκευασία.Το μισό πού έμενε δεν του το έδινα.

Και δεν νομίζω ότι αφού είναι με ζεστό νερό,μετά να μπαίνει ψυγείο. Εμείς τουλάχιστον δεν το κάναμε.

3W24p3.png

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ότι όσο πιο φρέσκο, τόσο πιο καλό, αλλίμονο! Αλλά, αν μια μαμά το θέλει, για δικούς της λόγους, να ξέρει ότι και το γάλα μπορεί να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες και τα γεύματα μπορούν να είναι έτοιμα στο ψυγείο για 24 ώρες (αφού κρυώσει το ζεστό νερό, φυσικά!).

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

http://www.who.int/foodsafety/publications/micro/PIF_Bottle_en.pdf

 

2 ώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Υποθέτω για θερμοκρασία κάτω των 25 βαθμών.

 

Είναι πολύ ενδιαφέρον πως το φυλλάδιο του ΠΟΥ λέει να ρίξουμε τη σκόνη όσο το νερό είναι ακόμα καυτό (στους 70 βαθμούς). Επιτέλους, γιατί ελάχιστοι παιδίατροι το ξέρουν αυτό, καθώς το κουτί άλλα γράφει...

 

 

Και ο δικός μας ο παιδίατρος αυτό μας είπε, ρίχνουμε τη σκόνη αμέσως. Παλαιοτέρα ίσχυε αυτό που γραφούν τα κουτιά.

 

Οσον αφορα την ωρα, μας είπε να το κρατάμε μια ωρα το πολυ. Βεβαία αν έχει μπει στο στομα τουωρου λίγο λιγότερο το κραταω.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα ,

 

Εμάς ο παιδίατρος μας είχε πει 45 λεπτά maximum , και το καλοκαίρι με τίποτα πάνω από 30. Για τα έτοιμα που δίνουν στα μαιευτήρια , δεν θυμάμαι αλλά ο γιος μου όταν γεννήθηκε έπινε 90ml, δηλ 1 1/2 συσκευασία.Το μισό πού έμενε δεν του το έδινα.

Και δεν νομίζω ότι αφού είναι με ζεστό νερό,μετά να μπαίνει ψυγείο. Εμείς τουλάχιστον δεν το κάναμε.

Παντως το ζεσταμα παγωμα ξαναζεσταμα κι εμενα χειροτερο μου φαινεται απο το να το αφησω λιγο παραπανω εξω:roll:

Παντως σημερα που πηγαμε για εξετασεις μου τη ζυγισαν κιολας και εχει παει 2250 οποτε σκεφτομαι εφοσον εχει αρχισει και παιρνει πλεον να σταματησω το ταισμα καθε μιση ωρα και να τη ταιζω μονο επι μια ωρα το πολυ κανονικα καθε 2ωρο ετσι θα ειναι και σιγουρα ενταξει το γαλα.Επισης αλλαξα θηλες με αυτες τις μεγαλυτερης ροης και εφαγε σε χρονο ρεκορ σχεδον 50 μλ.:P

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif
Link to comment
Share on other sites

Καλά, το ακριβό είναι άλλο θέμα. Πιστεύω ότι για την βολή που προσφέρει όταν είσαι εκτός σπιτιού, πολλές μανούλες θα θυσίαζαν 2.5 ευρώ (αλλά μπορεί να κάνω και λάθος).

 

Πάντως για η δυσκολία στη διατήρηση μου κάνει εντύπωση. Στην Αγγλία κυκλοφορούν πολλά γάλατα για νεογέννητα σε συσκευασίες τετραπάκ (σε γυάλινα μπουκάλια δεν έχω δει ποτέ) και δεν έχω ακούσει να υπάρχει θέμα. Άλλωστε διατηρούνται εκτός ψυγείου.

Ειναι σε πλαστικα μπουκαλακια αυτα στα μαιευτηρια τουλαχιστον.Καποια στιγμη ειχα δει σε τετραπακ σε σουπερ μαρκετ της νεστλε νομιζω το ναν αλλα δεν θυμαμαι αν ηταν 1ης βρεφικης ηλικιας.Υποθετω πως θα ηταν δευτερης και δεν ξερω κι αν κυκλοφορουν ακομα κιολας.

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif
Link to comment
Share on other sites

Παντως το ζεσταμα παγωμα ξαναζεσταμα κι εμενα χειροτερο μου φαινεται απο το να το αφησω λιγο παραπανω εξω

 

Κι όμως. Είναι απόλυτα ασφαλές εφόσον το κάνεις σωστά. Ο άντρας μου έχει δουλέψει σε εργοστάσιο παραγωγής παιδικών τροφών και γαλάτων γνωστής εταιρείας και ξέρει από παιδικά γάλατα. Πάντα έτσι φτιάχναμε το γάλα του μωρού, μία φορά την ημέρα φτιάχναμε 6 μπιμπερό, τα βάζαμε στο ψυγείο και τα ζεσταίναμε στον θερμαντήρα όταν τα χρειαζόμασταν. Κανένα πρόβλημα.

 

Το γάλα όμως που είχε μείνει σε θερμοκρασία δωματίου μετά από 45 λεπτά, άντε 1 ώρα το πέταγε.

 

Επισης αλλαξα θηλες με αυτες τις μεγαλυτερης ροης και εφαγε σε χρονο ρεκορ σχεδον 50 μλ.

Είδες που στα λεγα? ;)

 

Το γάλα σε συσκευασία τετραπάκ που κυκλοφορεί στην Ελλάδα είναι δεύτερης ηλικίας. Πρώτης δεν έχω δει πουθενά, άλλωστε γενικά το γάλα πρώτης ηλικίας δεν πουλιέται σε σούπερ μάρκετ (νομίζω).

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως. Είναι απόλυτα ασφαλές εφόσον το κάνεις σωστά. Ο άντρας μου έχει δουλέψει σε εργοστάσιο παραγωγής παιδικών τροφών και γαλάτων γνωστής εταιρείας και ξέρει από παιδικά γάλατα. Πάντα έτσι φτιάχναμε το γάλα του μωρού, μία φορά την ημέρα φτιάχναμε 6 μπιμπερό, τα βάζαμε στο ψυγείο και τα ζεσταίναμε στον θερμαντήρα όταν τα χρειαζόμασταν. Κανένα πρόβλημα.

 

Το γάλα όμως που είχε μείνει σε θερμοκρασία δωματίου μετά από 45 λεπτά, άντε 1 ώρα το πέταγε.

 

Το γάλα σε συσκευασία τετραπάκ που κυκλοφορεί στην Ελλάδα είναι δεύτερης ηλικίας. Πρώτης δεν έχω δει πουθενά, άλλωστε γενικά το γάλα πρώτης ηλικίας δεν πουλιέται σε σούπερ μάρκετ (νομίζω).

Εγω βαζω τα μπουκαλια με το νερο στο ψυγειο βασικα και μετα τα βαζω στο θερμαντηρα οταν ειναι να φτιαξω το γαλα(παρεπιπτωντος η πιο ακυρη αγορα που εχω κανει ο θερμαντηρας :/ )

Βεβαια εμας 6 μπιμπερο δεν μας φτανουν για μια μερα.Εχω 7 και τα βαζω κατα διαστηματα στο ψυγειο.Παντως δε μενουν πανω απο μια μερα σιγουρα.

Γαλατα 1ης βρεφικης ηλικιας εχουν πλεον τα σουπερ μαρκετ.Σιγουρα γτ απο εκει εχω παρει.

Τωρα σ αυτο με το μια ωρα σε θερμοκρασια δωματιου πραγματικα μου κανει εντυπωση πως γινεται να μην ξερουν οι μαιες στο νοσοκομειο.Εχω σκαλωσει λιγο γτ μας ελεγαν 4 ωρες απο το ανοιγμα.Και μαλιστα δεν το ζεσταινα καπου το εδινα στη θερμοκρασια δωματιου.:roll:Μιλαω για τα ετοιμα σε υγρη μορφη ομως.Δε ξερω αν εχει διαφορα με τη σκονη αν και η παιδιατρος εκει παλι το ιδιο ειπε για τη σκονη.Μα τοσο ασχετοι ειναι;Σκεφτομαι μηπως οι παιδιατροι που συνταγογραφουν και ο καθενας τα δικα του δινουν μικροτερο περιθωριο για να καταναλωνεται περισσοτερη ποσοτητα και να χρειαζομαστε περισσοτερα κουτια;:?

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγω βαζω τα μπουκαλια με το νερο στο ψυγειο βασικα και μετα τα βαζω στο θερμαντηρα οταν ειναι να φτιαξω το γαλα(παρεπιπτωντος η πιο ακυρη αγορα που εχω κανει ο θερμαντηρας :/ )

Κι αυτό μπορείς να το κάνεις. Βέβαια έτσι δεν σκοτώνονται τα όποια κακά βακτήρια έχει μέσα η σκόνη (η οποία σκόνη μπορεί να μην τα έχει από κατασκευής αλλά να τα απέκτησε από απρόσεκτη χρήση στο σπίτι - αν παίρνεις προφυλάξεις όπως να φροντίζεις πάντα να πλένεις τα χέρια σου πριν φτιάξεις το γάλα του παιδιού, να μην ακουμπάς το δοσομετρικό κουταλάκι σε επιφάνειες της κουζίνας, τότε το ρίσκο μειώνεται σημαντικά). Εννοείται ότι είναι απαραίτητη η σωστή αποστείρωση των μπιμπερό, με σχολαστικό καθάρισμα των χεριών πριν τα συναρμολογήσεις και στη συνέχεια διατήρηση σε χαμηλή θερμοκρασία στο ψυγείο.

 

Τωρα σ αυτο με το μια ωρα σε θερμοκρασια δωματιου πραγματικα μου κανει εντυπωση πως γινεται να μην ξερουν οι μαιες στο νοσοκομειο.Εχω σκαλωσει λιγο γτ μας ελεγαν 4 ωρες απο το ανοιγμα.Και μαλιστα δεν το ζεσταινα καπου το εδινα στη θερμοκρασια δωματιου.:roll:Μιλαω για τα ετοιμα σε υγρη μορφη ομως.Δε ξερω αν εχει διαφορα με τη σκονη αν και η παιδιατρος εκει παλι το ιδιο ειπε για τη σκονη.Μα τοσο ασχετοι ειναι;

Δεν είναι άσχετοι ούτε πουλημένοι. Τα υγρά γάλατα είναι πλήρως αποστειρωμένα, πράγμα που δεν ισχύει για το γάλα που έχει φτιαχτεί σε οικιακή κουζίνα, με χέρια που ίσως να μην είναι πάντα καλά πλυμμένα και σκουπισμένα με καθαρή πετσέτα, σε μπιμπερό που έχει μείνει εκτός αποστειρωτή, με ένα δοσομετρικό κουταλάκι που ίσως να έχει ακουμπήσει σε διάφορες επιφάνειες πριν ξαναμπεί στο γάλα, με γάλα που ίσως να έχει μείνει σε κουτί με ανοιχτό καπάκι κλπ. Ο γιατρός δεν μπορεί να ξέρει πόσο προσεκτική είσαι εσύ (και ο κάθε εσύ) στην παρασκευή του γάλακτος και καθότι είναι υπεύθυνος για την υγεία του παιδιού σου, κρατά επιφυλακτική στάση. Κατά τη γνώμη μου κάνει πολύ καλά και πολύ καλύτερα από το να σκέφτεται "έλα μωρέ, τι θα πάθει". Γιατί αν το μωρό σου είναι το 1 στα 100 ή στα 1000 ή στα δεν ξέρω πόσα που θα προσβληθεί από μηνιγγίτιδα, χλωμό το βλέπω να ΜΗΝ του ρίξεις την ευθύνη που δεν σου είπε να πετάς το γάλα μετά από 45 λεπτά.

 

Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για μωράκια χαμηλού βάρους, πρόωρα και όσα είναι μικρότερα των δύο μηνών.

 

Στο μαιευτήριο το γάλα κρατάει περισσότερο πρώτον γιατί είναι πλήρως αποστειρωμένο και δίνεται σε αποστειρωμένα σκεύη. Δεύτερον στο μαιευτήριο η θερμοκρασία δωματίου είναι χαμηλή και τρίτον δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσεις το γάλα στον ήλιο ή πάνω σε καλοριφέρ ή δίπλα στον φούρνο την ώρα που ψήνει ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο κουλό μπορεί να κάνει κάποιος στο σπίτι του.

 

Συνοπτικά, εγώ θα έλεγα ένα μπράβο στον παιδίατρο που δεν δίνει περιθώρια για λάθη και από εκεί και πέρα η καθεμιά μας ας ενημερωθεί και ας κάνει ό,τι νομίζει καλύτερο για το παιδί της. Ο παιδίατρος πάντως, ειδικά όταν έχει να κάνει με νεογέννητο, οφείλει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός.

 

Στην τελική, δεν χρειάζεται να μένει το γάλα. Αν το μωρό τρώει μικρές ποσότητες, απλά φτιάχνε λιγότερο!

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα δεν το κραταω 4 ωρες εξω ποτε μονο στο νοσοκομειο γτ ετσι μου ειχαν πει κι εγω ως ασχετη το κρατουσα αρκετα αλλα και παλι οχι 4 ωρες γτ καποτε το ετρωγε.Γενικα ειμαι σχολαστικη και προσωπικα δε κανω κανενα απο τα κουλα που αναφερεις αλλα εχω σκαλωσει στο οτι λεει ο καθενας τα δικα του.Οσο για τη ποσοτητα δε μπορω να φτιαξω 30 μλ γτ αρκετες φορες τρωει 40 πχ και καταλαβαινεις τι θα γινεται στο σπιτι με ενα μωρο να κλαιει κι εγω να τρεχω να φτιαξω τελευταια στιγμη τα υπολοιπα 30 μλ.Που στο τελος μπορει και να κοιμηθει στο μεταξυ και να μη φαει το λιγο παραπανω και ειναι κριμα γτ κανουμε αμαν να φαει οσο πιο πολυ μπορει...

Τελος παντων εγω απλα εκανα και λιγο το δικηγορο του διαβολου πιο πανω γτ πολλα μου περνανε απο το μυαλο.

Παντως στο νοσοκομειο δεν ειχαμε αλλη θερμοκρασια απο το σπιτι.Δεν αναβαμε αιρ κοντισιον για τα μωρακια.

Ο καθενας μπορει να κανει οπως καταλαβαινει φυσικα αλλα τι ισχυει τελικα δε προκειται να μαθουμε νομιζω.

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif
Link to comment
Share on other sites

Βρε κορίτσι μου γιατί μπερδεύεσαι έτσι; Τι ισχύει το ξέρουμε. Δες και εδώ που τα λέει αναλυτικά.

 

http://www.cdc.gov/features/cronobacter/

 

Πλην όμως ο παιδίατρος οφείλει να δώσει μια οδηγία που καλύπτει όλες τις πιθανότητες: και την σχολαστική μαμά και την άλλη που δεν είναι τόσο. Οπότε πολύ σωστά δίνει την πιο ασφαλή οδηγία, αυτή που αν την ακολουθήσεις δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα. Να, εσύ ας πούμε φτιάχνεις το γάλα με χλιαρό νερό και όχι με καυτό. Οπότε ΔΕΝ ακολουθείς τις οδηγίες παρασκευής που δικαιολογούν κράτημα εκτός ψυγείου για 2 ώρες, πολύ λιγότερο για 4!

 

Δεν ξέρω τι θερμοκρασία έχετε εσείς στο σπίτι. Στην Αθήνα, καλοκαίρι και χωρίς κλιματισμό τα σπίτια έχουν 28-32 βαθμούς. Επίσης ενδέχεται να υπάρχουν σημεία μέσα στο σπίτι (π.χ. στην κουζίνα την ώρα που μαγειρεύουμε) που η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 32 βαθμούς. Ή μπορεί το γάλα να το δίνεις εκτός σπιτιού, με ακόμα πιο ψηλές θερμοκρασίες. Θα το κρατήσεις 4 ώρες επειδή έτσι σου είπαν στο μαιευτήριο, τη στιγμή που δεν είναι εξαρχής πλήρως αποστειρωμένο;

 

Παρεμπιπτόντως, είσαι σίγουρη ότι στο μαιευτήριο όταν είπαν 4 ώρες εννοούσαν το γάλα σκόνη που φτιάχνεις στο σπίτι και όχι το συσκευασμένο του μαιευτηρίου??

 

Αν το παιδί πίνει 40-50 μλ θα φτιάχνεις 60 μλ και θα πετάς 10-20 μλ τη φορά. Δεν είναι τόσο σπουδαίο. Άλλωστε όσο και να πίνει το παιδί, πάντα θα πετάς λίγο, γιατί αυτές είναι οι οδηγίες όταν ταΐζεις με μπιμπερό (δεν πρέπει ούτε να φτιάχνεις λιγότερο ούτε να επιμένεις να πιει παραπάνω από όσο θέλει). Αλίμονο αν ρισκάρεις μόλυνση από βακτήρια (που μπορεί να οδηγήσει και σε μηνιγγίτιδα!) για να μην πηγαίνουν χαμένα 20 μλ γάλα...

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ οχι τουλαχιστον ο δικος μου θερμαντηρας και γι αυτο δεν ειμαι ικανοποιημενη μ αυτον κανει το νερο ζεματιστο ή αλλιως κρυο στο ενδιαμεσο δεν το εχω πετυχει ποτε...Οποτε τουλαχιστον απο εκει ειμαστε καλυμενοι ;) Απλα πρεπει να το κρυωνω μετα οποτε και θεωρω οτι ειναι η πιο χαζη αγορα μου γτ θα μπορουσα να το κανω και με αλλο τροπο και να το κρυωνω μετα...

Το θεμα μου ηταν απο την αρχη το οτι η μπεμπα ναι μεν τρωει τοσο αλλα μπορει να παρει και μια ωρα.Δεν μιλαω λοιπον για τα 20 μλ που θα πεταξω επειδη δεν τα εφαγε.Αλοιμονο σιγα το προβλημα το οτι θα αφηνε και λιγο.Αλλα αφου τρωει πολυ αργα εννοειται οτι το γαλα μενει.Δεν θα εφτιαχνα 10 μλ τη φορα και μετα απο λιγο αλλα 10 μλ κλπ.Ακομα και ο χρονος ρεκορ που ανεφερα παραπανω ηταν στο μισαωρο -40λεπτο.Χρονος ρεκορ για μας για αλλους οχι.

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif
Link to comment
Share on other sites

Χμμμ οχι τουλαχιστον ο δικος μου θερμαντηρας και γι αυτο δεν ειμαι ικανοποιημενη μ αυτον κανει το νερο ζεματιστο ή αλλιως κρυο στο ενδιαμεσο δεν το εχω πετυχει ποτε...Οποτε τουλαχιστον απο εκει ειμαστε καλυμενοι ;) Απλα πρεπει να το κρυωνω μετα οποτε και θεωρω οτι ειναι η πιο χαζη αγορα μου γτ θα μπορουσα να το κανω και με αλλο τροπο και να το κρυωνω μετα...

Είσαι σίγουρη πως ο θερμαντήρας είναι φτιαγμένος για να ζεσταίνεις νερό; Γιατί συνήθως είναι για να ζεσταίνεις γάλα ή φαγητό (σούπες) και όχι νερό.

 

Πάντως και με το ζεματιστό νερό δεν καλύπτεσαι, το νερό πρέπει να βράσει (να φτάσει τους 100 βαθμούς C) και μετά να κρυώσει για να φτιάξεις γάλα.

 

Με άλλα λόγια, το κρύωμα δεν το γλιτώνεις ;)

 

Για να τρώει το μωρό πιο γρήγορα βρήκαμε λύση, οπότε όλα καλά. Είσαστε ακόμα μικρές αλλά θα δεις που σε λίγο καιρό θα τρώτε 60 μλ στο πιτς φιτίλι!

Link to comment
Share on other sites

Δε ξερω θεωρουσα καλυτερο να ζεσταινω το νερο στο θερμαντηρα αφου ηταν απο το ψυγειο και μετα να βαλω τη σκονη.Και με γαλα που εχω δοκιμασει δεν εχει διαφορα.Παλι δεν τη πετυχαινω τη θερμοκρασια.

Να σου πω την αληθεια δεν το ηξερα αυτο με τη σκονη οτι δεν ειναι αποστειρωμενη.Δεν το ειχα ξανακουσει.Στη τελικη μπορω να βαζω γαλα στο ψυγειο αντι για σκετο νερο το ιδιο μου ειναι.Δεν εχει και μεγαλη διαφορα σαν διαδικασια.

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif
Link to comment
Share on other sites

Το νερό που βάζεις στο ψυγείο το έχεις ήδη βράσει;

 

Η σκόνη δεν είναι αποστειρωμένη, ούτε χρειάζεται να είναι (η σκόνη δεν είναι ευάλωτη σε μικρο-οργανισμούς γιατί είναι ξηρή) αλλά και να ήταν αποστειρωμένη, από τη στιγμή που ανοίγεις το κουτί, η αποστείρωση πάει περίπατο.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι να πάρει βράση και μετά το σβήνεις και το κατεβάζεις από τη φωτιά. Δεν χρειάζεται να το αφήσεις να χοχλάζει 10 λεπτά (αν αυτό εννοείς).

 

Εμείς το κάναμε ως εξής: βάζαμε ένα μπρίκι με νερό στο μάτι και μέχρι να βράσει το νερό πλέναμε τα μπουκάλια. Μόλις έβραζε, το βάζαμε στην άκρη να κρυώσει. Τελειώναμε το πλύσιμο των μπουκαλιών και τα βάζαμε στον αποστειρωτή. Μέχρι να τελειώσει ο αποστειρωτής, το νερό ήταν σε καλή θερμοκρασία για γάλα, οπότε φτιάχναμε 6 μπουκάλια και τα βάζαμε στο ψυγείο έτοιμα για κατανάλωση. Μας βόλευε πιο καλά έτσι γιατί το μόνο που είχαμε να κάνουμε όταν πεινούσε το μωρό ήταν να βγάλουμε ένα μπουκάλι από το ψυγείο και να το βάλουμε στον θερμαντήρα, πράγμα που χρειαζόταν μόνο ένα χέρι (γιατί το άλλο κρατούσε το μωρό).

 

Αργότερα πήραμε βραστήρα και έτσι εξοικονομούσαμε χρόνο από το βράσιμο στο μπρίκι.

Link to comment
Share on other sites

Cacao,

 

για νεογέννητο μωρό και μέχρι 4 μηνών, το νερό πρέπει να βράζει τουλάχιστον 10 λεπτά. μετά τους 4 μήνες, μπορείς να χρησιμοποιείς απλώς νερό από το βραστήρα (αφού βράσει).

 

για το πόση ώρα διατηρείται το γάλα μετά τη χρήση, καλύτερα να πάρεις την εταιρεία να ρωτήσεις. αυτοί το παράγουν, αυτοί θέτουν τις προδιαγραφές και αυτοί είναι αρμόδιοι να απαντήσουν. τα υπόλοιπα είναι γενικολογίες.

 

προσωπικά, έβραζα το νερό σε μπρίκι και μετά το βούταγα σε μια λεκανίτσα με νερό να κρυώσει. μόλις ερχοταν στην επιθυμητή θερμοκρασία το έβαζα στο αποστειρωμένο μπιμπερό (που είχα στο ψυγείο) και έφτιαχνα το γάλα.

 

στο 1ο μου παιδί, έβραζα το νερό και το έβαζα σε θερμός. όταν ερχόταν η ώρα να φτιάξω γάλα, έβαζα νερό στο μπιμπερό, το βουτούσα σε λεκανίτσα να κρυώσει και μετά έφτιαχνα το γάλα. απλά, επειδή τα μπιμπερό μου ήταν πλαστικά, αργούσε να κρυώσει το νερό. στο 2ο παιδί ακολουθούσα την πρώτη διαδικασία και γινόταν πολύ πιό γρήγορα.

 

κι εγώ είχα θερμαντήρα (αν και δεν ήταν απαραίτητος τελικά). έβαζα το μπιμπερό με το υπόλοιπο γάλα (δεν το έπιναν με τη μία και κρύωνε) αλλά δεν το άφηνα μέχρι να "χτυπήσει" ο θερμαντήρας γιατί αλλιώς γινόταν καυτό. είχα υπολογίσει περίπου το χρόνο που έκανε θα θερμανθεί στη θερμοκρασία που ήθελα.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...