Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ζητειται παιδιατρος στα...μετρα μου

Recommended Posts

Βασικά η φράση κλειδί είναι "να ρωτάνε τον γιατρό". Βλέπω πολλές φορές και εδώ στο φόρουμ, ότι πάει η μάνα στο γιατρό, φεύγει με ένα σωρό απορίες που δεν τις εξέφρασε καν στο γιατρό έστω να πάρει μία απάντηση, έρχεται εδώ, τις εκφράζει και οι υπόλοιποι βγάζουν συμπέρασμα ότι ο γιατρός ήταν άχρηστος ή είχε απώτερο κίνητρο, ενώ ο άνθρωπος δεν είχε ερωτηθεί καν ούτε ήξερε τι σκεφτόταν η μάνα από μέσα της.

Γενικά ναι δεν διαφωνούμε.:) Σίγουρα υπάρχουν και άχρηστοι στον ιατρικό κλάδο όπως και παντού, απλά μην κάνουμε το λάθος να τους θεωρούμε όλους έτσι, μόλις πουν τη λέξη αντιβίωση. Δεν λέω για εσένα (μην παρεξηγηθώ). Λέω για τους φανατικούς κατά της αντιβίωσης, κατά των φαρμάκων, κατά της επιστήμης...

Οχι δεν υπαρχει λόγος για φανατισμός γιατι θελουμε το καλύτερο για τα παιδια μας αλλα οχι και ημιμάθεια, να ξέρουμε τι μας γίνεται και ναι να ρωτάμε!! Όντως πολλές δεν ρωτάνε οχι μονο παιδίατρους αλλα ουτε γυναικολόγους μαιευτήρες και βάλε και δυστυχώς μετα ερχονται εδώ και ρωτανε!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Babycute ρίξε μια ματιά και σε αυτό το κείμενο:

http://www.bbc.com/news/uk-wales-south-east-wales-28103193

Παιδάκι πέθανε πριν λίγες μόλις μέρες στην Αγγλία γιατί δεν του έδωσαν εγκαίρως αντιβίωση.

Από το κείμενο που έστειλες εγώ κρατάω και κάτι που ίσως για σας είναι λεπτομέρεια, αλλά για μένα ήταν μια τραγική εμπειρία: το χαμογελάκι ειρωνίας της εξετάστριας όταν ο εξεταζόμενος έδωσε την αντιβίωση και την παραδοχή του ίδιου ότι η ερώτηση και η ειρωνία της είχαν να κάνουν με το ότι ήταν Έλληνας. Ναι, αυτό ήτανε για μένα, η άρια Αγγλίδα που θα ειρωνευτεί το Βαλκάνιο.

Δεν κοιτάνε τα χάλια τους τα μαύρα λέω εγώ... Που χάνουνε ανθρώπινες ζωές έτσι για την πλάκα τους...

Μετά την εμπειρία μου στην Αγγλία και κυρίως στο Βέλγιο έχω πλέον καταλήξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι στην Ελλάδα έχουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ γιατρούς, ας τους δείξουμε λίγη εμπιστοσύνη

Ekabn δεν παω να πω οτι η μια χώρα ειναι καλύτερη απο την άλλη και όντως σε περιπτώσεις μηνιγγίτιδας έχουν γίνει πολλα εδώ. Αυτο που λέω καθαρά ειναι οτι πολλοί παιδιατροι δίνουν με το παραμικρό το συγκεκριμένο φάρμακο.... Εχω προσωπική εμπειρία στο κατω κατω που άλλαξα 3 παιδίατρους ελλαδα , στην αρχή έπαιρνα όλες τις βλακεία που μου λέγανε και μετα οταν τους ρώταγε και δεν ξέρανε τι να πουν άλλαζα γιατρο!!!

Θυμάμαι και ο Παιδιατρος που πήγαινε η μάνα μου με το παραμικρό της έλεγε αντιβιωση... Το τι αντιβιωση εχω πάρει σαν παιδι δεν λεγεται και ξερεις για τι....για κρυωματα!!!! Το παραδέχεται και η μάνα μου

Μέχρι τωρα αν με δει και τρέχει η μύτη παει και μου παιρνει αντιβιωση!! Ημαρτον!

Το πρόβλημα για μένα είναι ότι μπορεί να έχει πρόσβαση η μαμά σου ακόμη σε αντιβίωση έτσι εύκολα. Εντάξει παλιότερα ήταν αλλιώς, αλλά πλέον δεν επιτρέπεται να μπορείς να πάρεις αντιβίωση απλώς επειδή θέλεις, πρέπει να υπάρχει έλεγχος.

Για τους τρεις γιατρούς που άλλαξες, δεν ξέρω, σχώρα με αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω, μήπως κάτι δεν κατάλαβες καλά; Οι γιατροί δεν είναι και ταλέντα στην επικοινωνία, μερικές φορές πιστεύουν ότι δε σου χρωστάνε καμία εξήγηση, κακώς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουν άδικο στη διάγνωση. Η δική μου εντύπωση είναι ότι δεν δίνεται εύκολα η αντιβίωση πλέον, αλλά ίσως κάνω λάθος.

Το πρόβλημα για μένα είναι ότι μπορεί να έχει πρόσβαση η μαμά σου ακόμη σε αντιβίωση έτσι εύκολα. Εντάξει παλιότερα ήταν αλλιώς, αλλά πλέον δεν επιτρέπεται να μπορείς να πάρεις αντιβίωση απλώς επειδή θέλεις, πρέπει να υπάρχει έλεγχος.

Για τους τρεις γιατρούς που άλλαξες, δεν ξέρω, σχώρα με αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω, μήπως κάτι δεν κατάλαβες καλά; Οι γιατροί δεν είναι και ταλέντα στην επικοινωνία, μερικές φορές πιστεύουν ότι δε σου χρωστάνε καμία εξήγηση, κακώς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουν άδικο στη διάγνωση. Η δική μου εντύπωση είναι ότι δεν δίνεται εύκολα η αντιβίωση πλέον, αλλά ίσως κάνω λάθος.

Πίστεψε με δεν ειμαι καμμια γυναικούλα για να μην καταλαβα καλα - δεν θα ξεχάσω μια απο τους παιδίατρους που του έδωσε ενα συροπι για το λαιμό που το παιδι παρολιγο να πάθει ταχυκαρδια (μονο που δεν σκαρφάλωσε τους τοίχους,οι χτύπος της καρδιάς ηταν τόσο γρήγοροι νόμιζα θα μου μεινει).. Μετα ειδα οτι απαγορεύτηκε αυτο κατω τον 6 σε άλλες χώρες.. Αυτο δεν εχει να κανει με αντιβιωση αλλα εχει να κανει με ασχετιλα!!!!

Και αν Παιδιατρος δεν ειναι ταλέντο στην επικοινωνία εμενα προςωπικα δεν μου κανει!!!

Επίσης άλλοι γονείς πιέζουν τον γιατρό να ΜΗΝ δώσει αντιβίωση.

;)

Αυτοί όπως και να 'χει θα αποτελέσουν αντίβαρο στην κατάχρηση!...:D:rolleyes:

Τις επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών εγώ τις διδάχθηκα στο σχολείο ως μαθήτρια. Δεν είναι πυρηνική φυσική ούτε καμια πρόσφατη ανακάλυψη. Γιʼ αυτό δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχουν απόφοιτοι Ιατρικής οι οποίοι τις αγνοούν ( ; ) ή "δεν έχουν κατανοήσει τις διαστάσεις τους" (κατά τη δήλωση του κου Σπυρίδη). Πιο πιθανό μου φαίνεται να τα δίνουν για να κρατήσουν τον πελάτη που τα θέλει ή για τους λόγους που ανέφερε η sofi@p (και οι οποίοι εξηγούν γιατί δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τη Google περισσότερο από τον γιατρό μας…). Αν κάποιος πιστεύει ότι του χορηγούν αντιβίωση άδικα, μπορεί να αναζητήσει κι άλλη άποψη. Δε μπορεί όλοι να είναι άσχετοι εκτός του ασθενούς :cool:

697577wcowvfyq3s.gif

Διαφημίσεις

Πίστεψε με δεν ειμαι καμμια γυναικούλα για να μην καταλαβα καλα

Όχι παιδί μου, δε λέω τέτοιο πράγμα, το ξέρω ότι δεν είσαι γυναικούλα :)

Και αν Παιδιατρος δεν ειναι ταλέντο στην επικοινωνία εμενα προςωπικα δεν μου κανει!!!

Συμφωνώ και επαυξάνω. Και για τον παιδίατρο και για κάθε γιατρό.

Η κυρια λεκεα βασω στο παγκρατι ειναι η παιδιατρος μας την οποια επιλεξαμε μετα απο 5 παιδιατρους που αλλαξαμε για διαφορα που περασε το νινι μας.τωρα ειμαστε δυο ετων κ την εχω απο 4 μηνων.ειμαι πολυ ευχαριστημενη γιατι ειναι τρομερα υπευθυνη σαν γιατρος μου αρεσει που ειναι αυστηρη κ καθετη σε καποια θεματα,δεν αφηνει τιποτα ετσι το ψαχνει πολυ ακομα κ για εναν απλο βηχα.ειναι στα ραντεβου της τυπικη,ποτε δεν περιμενουμε,σηκωνει πσντα το τηλ.της κ πολυ βασικο οταν τη παιρνω ξερει ποια ειμαι κ θυμαται το παιδι μου.δεν ξερω γτ η καθε μανουλα εχει δικα της κριτηρια αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενη

Έχεις δίκαιο.... αλλά πολύ ειρωνική. Κατά της ομοιοπαθητικής και του επιλεκτικού εμβολιασμού

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

• 6 χρόνια μετά...

Καλησπέρα, θα ήθελα και εγώ πιο πρόσφατα σχόλια  για την κυρία Μαρία Παπαευθυμίου ή αν έχετε να μου συστήσετε παιδίατρο με γνώσεις θηλασμού, φιλικό προς τους χορτοφάγους με ενδιαφέρει αν υπάρχει και παιδίατρος/ ομοιπαθητικός, στις περιοχές Πειραιά , Νίκαια, Κορυδαλλός, Κερατσίνι, Πέραμα. ευχαριστώ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...