Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

CAMPION SCHOOL

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Καλησπερα μαμαδες θα ηθελα οποια εχει την καλοσυνη και γνωριζει πληροφοριες για το CAMPION SCHOOL να με βοηθησει ευχαριστω!!

O γιος μου έχει συμμαθητές στο δημοτικό πολλά παιδιά από το σχολείο αυτό. Μπορώ να σου πω, επομένως, για το νηπιαγωγείο και το προνήπιο. Είναι πολύ οργανωμένο σχολείο, ακολουθεί καινοτόμες μεθόδους, το παιδί ζει σε ένα αγγλόφωνο περιβάλλον, επομένως, ειδικά αν πάει δύο χρόνια, είναι σχεδόν δίγλωσσο στα 7 του. Είναι αυστηρό σχολείο, γενικά απευθύνεται σε πολύ ευκατάστατες οικογένειες, δεν έχει αμερικανικό αλλά βρετανικό προσανατολισμό. Το αρνητικό είναι ότι δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς παρέες, γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των οικογενειών είναι αγγλόφωνες, και όχι μόνο αυτό, αλλά εντελώς διαφορετικής κουλτούρας. Το τελευταίο επιδεινώνεται στο δημοτικό, γιατί στο νηπιαγωγείο πηγαίνουν πολλά ελληνάκια μόνο και μόνο και τα αγγλικά και μετά συνεχίζουν σε άλλα σχολεία. Επίσης ξέρω ελληνάκια που πηγαίνουν εκεί μέχρι την τρίτη δημοτικού, όπου τα αγγλικά φτάνουν σε ένα πολύ καλό επίπεδο, και μετά πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία. Αυτά τα ολίγα ξέρω. Γενικά εγώ, αν διέθετα τα χρήματα και ήταν κάπου κοντά μου, θα το επέλεγα ως νηπιαγωγείο, με την προοπτική να το πάω μετά στη δημοτικό ή έστω στην δ' δημοτικού σε ελληνικό σχολείο με έμφαση στα αγγλικά.

Καλημερα Maya μου σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου εγω ενδιαφερομουν για την κορη μου που θα παει το Σεπτεμβρη Α δημοτικου ο ενδοιασμος μου ειναι οτι πως μαθαινουν συχρονως την αλφαβητα παραδειγμα και στα ελληνικα και στα αγλλικα? δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειδικα στην πρωτη δημοτικου στα κανονικα σχολεια ξεκινανε την γραφη και την αναγνωση στα ελληνικα εκει κανουν και τα δυο συχρονως η μονο στα αγγλικα??ειμαι αρκετα μπερδεμενη..

as1cCAx0g410010Mzg3bGR8MDAwNDcxN2R8TVkgTElUVExFIFBSSU5TU0VTIElT.gif

KATERINA30gr, είσαι ΠΟΛΥ μπερδεμένη. Το Campion είναι βρετανικό σχολείο. Δεν ξεκινάνε με δύο γλώσσες, ξεκινάνε με την επίσημη γλώσσα του σχολείου, τα αγγλικά και ως ξένη γλώσσα διδάσκονται τα ελληνικά. Ρίξε μία ματιά στο site http://www.campion.edu.gr/

πήγαινε και από εκεί να ρίξεις μία ματιά.

Πώς σου ήρθε το Campion, αλήθεια? Νομίζω βέβαια ότι οι εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί.

ισως δεν το διατυπωσα σωστα....αυτο με τις γλωσσες εννοουσα οτι ο προβληματιζμος μου ειναι αν θα μαθει σωστα τα ελληνικα λογω του οτι ειναι αγγλοφωνο σχολειο...εχω ραντεβου την τεταρτη ηθελα απο νηπιο να την στειλω σε αγγλοφωνο σχολειο λογω επαγγελματος δικου μου...θα μου πεις τωρα ποιο παιδι ακολουθει το επαγγελμα του γονιου τοτε ειχε κοιταξει για το st catherines αλλα λογω αποστασης δεν εξυπηρετουσε...

as1cCAx0g410010Mzg3bGR8MDAwNDcxN2R8TVkgTElUVExFIFBSSU5TU0VTIElT.gif

Διαφημίσεις

ισως δεν το διατυπωσα σωστα....αυτο με τις γλωσσες εννοουσα οτι ο προβληματιζμος μου ειναι αν θα μαθει σωστα τα ελληνικα λογω του οτι ειναι αγγλοφωνο σχολειο..

Όχι, δεν θα τα μάθει σωστά, ούτε επαρκώς για μητρική γλώσσα. Αυτοί που ξέρω εγώ κάνουν ελληνικά ιδιαίτερο από το νηπιαγωγείο.

Όχι, δεν θα τα μάθει σωστά, ούτε επαρκώς για μητρική γλώσσα. Αυτοί που ξέρω εγώ κάνουν ελληνικά ιδιαίτερο από το νηπιαγωγείο.

Αυτό συμβαίνει Κατερίνα!

Η βασική γλώσσα του Σχολείου είναι τα Αγγλικά. Ακόμα και στο διάλειμμα τα παιδιά συνεννοούνται στα Αγγλικά.

Αυτή είναι η διαφορά του campion από άλλα σχολεία, όπως π.χ. ο Δούκας ή η Ελληνοαγγλική Αγωγή, που το βασικό πρόγραμμα ακολουθεί το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και απλώς δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία των Αγγλικών.

Δεδομένων των πολύ υψηλών διδάκτρων, είναι ένα θέμα το τι γίνεται αν κάποια στιγμή για κάποιον λόγο υπάρξει αδυναμία να συνεχιστεί η φοίτηση του παιδιού σε αυτό το σχολείο. Γιατί θα είναι δύσκολη η προσαρμογή του παιδιού στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Όπως είπε η Maya, οι γνώσεις του παιδιού στα Ελληνικά δεν θα είναι επαρκείς για μητρική γλώσσα. Οπότε, ίσως χρειάζεται να βεβαιωθείς ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή των σχετικών διδάκτρων για τα επόμενα δώδεκα χρόνια...

Επίσης σχετικό θέμα είναι ότι -εφόσον το παιδί ενδιαφέρεται για τριτοβάθμιες σπουδές- ουσιαστικά προδιαγράφεις από τώρα, από τα 6 του χρόνια, ότι οι σπουδές αυτές ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα.

Κατερίνα, σου έγραψα και σε άλλο thread ότι έχω συμμαθήτριες της κόρης μου στο μπαλέτο που πάνε εκεί, πες μου αν ζητάς γενικές πληροφορίες ή κάτι συγκεκριμένο για να ρωτήσω τη μαμά τους αν θες. Πάντως ναι, την έχω ακούσει να λέει ότι τα ελληνικά διδάκονται ως ξένη γλώσσα εκεί και ξέρει από τώρα ότι τα παιδιά θα φύγουν Αγγλία για σπουδές.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...