Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αρτοπαρασκευαστης


bizoudaki

Recommended Posts


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 700
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πάλι μπροστά μου :mrgreen::mrgreen:

βάζεις το αλεύρι το κανονικό αυτό που βάζεις για το ψωμί και ακολουθείς την συνταγή του ψωμιού μόνο που το βάζεις να κάνει ζύμωμα και φούσκωμα μετά αλοίφεις τα χεράκια σου με λίγο λάδι (έχεις λαδώσει και το ταψί) και το απλώνεις βάζεις τα υλικά χωρίς το τυρί και το ψήνεις λίγο πρίν γίνει, πετάς και το τυρί από πάνω και το βάζεις να λιώσει και αυτό (εμείς φτιάχνουμε σχεδόν κάθε Παρασκευή αντί για τα παλιοντελιβερι ):mrgreen::mrgreen:

 

Ασχετο με αρτοπαρασκευαστή αλλά έχει στο alevri.com μία φανταστική συνταγή για πίτσα με φαρινάπ... Από τότε που τη βρήκα δεν την αλλάζω ! Είναι γρήγορη και πεντανόστιμη !

Link to comment
Share on other sites

Ασχετο με αρτοπαρασκευαστή αλλά έχει στο alevri.com μία φανταστική συνταγή για πίτσα με φαρινάπ... Από τότε που τη βρήκα δεν την αλλάζω ! Είναι γρήγορη και πεντανόστιμη !

 

 

Καλέ που ήταν αυτό το site και δε το είχα ανακαλύψει???? Εχει κάτι συνταγές.......αχχχ και μόνο απο τη φωτο όλα σου έρχεται να τα φτιάξεις!!

Να'σαι καλά που μας το ανέφερες.

sj3dp3.png
Link to comment
Share on other sites

Καλέ που ήταν αυτό το site και δε το είχα ανακαλύψει???? Εχει κάτι συνταγές.......αχχχ και μόνο απο τη φωτο όλα σου έρχεται να τα φτιάξεις!!

Να'σαι καλά που μας το ανέφερες.

 

Εχω φτιάξει πάρα πολλά πράγματα από αυτό το site και πραγματικά όλα ήταν καταπληκτικά. Πρόσεχε όμως για την πίτσα γιατί αν πας να τυπώσεις την ζύμη για πίτσα με φαρινάπ σου βγάζει την άλλη συνταγή που έχει με το κανονικό αλεύρι. Οπότε πάρε χαρτί και σημείωνε ...

 

Καλή επιτυχία !

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εχω τον αρτοπαρασκευαστη του lidlεδω και 3 χρονια κατα διαστηματα φτιαχνω πολλα πραγματα αλλα με το ψωμι εχω θεματακια:

 

1)το ψωμι μου βγαινει υγρο εσωτερικα!!!!!!!!

Εχω αλλαξει δοσολογιες προσθετω και λιγο παραπανω αλευρι οταν κολλαει στο ζυμωμα οπως λεει αλλα τίποτα

εχετε καμια ιδεα πως να το κανω πως στεγνο??

 

2)ενω μου φουσκωνει πολυ ωραια λιγο πριν το ψησιμο κανει μερικες περιστροφες με τους αναδευτηρες με αποτελεσμα το ψωμι να ''πέφτει"

και ενω φουσκωνει παλι στο ψησιμο ποτε δε φτανει εκει που ηταν πριν.

το κανει αυτο και σε σας??

Link to comment
Share on other sites

εχω τον αρτοπαρασκευαστη του lidlεδω και 3 χρονια κατα διαστηματα φτιαχνω πολλα πραγματα αλλα με το ψωμι εχω θεματακια:

 

1)το ψωμι μου βγαινει υγρο εσωτερικα!!!!!!!!

Εχω αλλαξει δοσολογιες προσθετω και λιγο παραπανω αλευρι οταν κολλαει στο ζυμωμα οπως λεει αλλα τίποτα

εχετε καμια ιδεα πως να το κανω πως στεγνο??

 

2)ενω μου φουσκωνει πολυ ωραια λιγο πριν το ψησιμο κανει μερικες περιστροφες με τους αναδευτηρες με αποτελεσμα το ψωμι να ''πέφτει"

και ενω φουσκωνει παλι στο ψησιμο ποτε δε φτανει εκει που ηταν πριν.

το κανει αυτο και σε σας??

 

Κι εγώ του Lidl έχω και δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ τέτοια θέματα. Αυτές είναι οι αναλογίες που τηρώ και μου βγαίνει πάντα πολύ καλό.

 

 

300 ml νερό

2 κ.γλ.αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. λάδι

500 γρ. Αλεύρι

1,5 κ.γλ. ξηρή μαγιά

 

Πρόγραμμα 1 για 500γρ και ψήσιμο σκούρο.

Link to comment
Share on other sites

Πήγαμε χθες Κωτσόβολο και βρήκαμε τον Kenwood 350 kai 450. O 450 σχεδιαστικά είναι πιο ωραίος από τον 350 και έχει περισσότερα προγράμματα. Δεν είναι πολύ ογκώδης όπως φοβόμουν και μάλλον σε αυτόν θα καταλήξουμε. Ευτυχώς έχω μεγάλο πάγκο κουζινας οπότε δε θα προβληματιστώ ιδιαίτερα. Θα τον παραγγείλω αύριο από το perfect shop. O kotsovolos τον είχε 174 ευρώ εάν θυμάμαι καλά και το perfect 155. Για να δούμε....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καλημέρα κορίτσια! έχω τον αρτοπαρασκευαστή του Lidl, τον πήρα πριν κανένα 6μηνο και από τότε έχουμε πάντα δικό μασ σπιτικό ψωμί στο σπίτι! Δεν ξέρω πόσο ρεύμα καίει, δεν έχω δει καμιά διαφορά στο λογαριασμό της δεη πάντως. Οι συνταγές που έχει το βιβλιαράκι είναι ολες για ψωμί περίπου 900gr, πρόσφατα αύξησα μόνη μου το νερό, το αλεύρι και τη μαγιά κατά 1/3 όλα και μου βγήκε πολύ ωραίο, 1100 gr. Εγώ φτιάχνω μαύρο ολικής, σικάλεως κια πολύσπορο, αυτά τα 3 κυρίως. Είναι πολύ πιο νόστιμο από τις φέτες τοστ του εμπορίου και φυσικά χωρίς συντηρητικά. Αν θέλεις το σχήμα του να είναι διαφορετικό από φόρμα του τοστ, έχει μια φάση όπου μπορείς να το βγάλεις από το μηχάνημα, να το πλάσεις σε καρβέλια όπως θέλεις και μετά να το ψήσεις στο φούρνο σου.

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα

Link to comment
Share on other sites

Ο αρτοπαρασκευαστής βγάζει το ψωμί σαν...τη φρατζόλα του ψωμιού του τοστ???

 

Ανάλογα το αρτοπαρασκευαστή και το δοχείο του. Συνήθως βγαίνει σαν ψωμί φόρμας.

Link to comment
Share on other sites

Επισης στο LIDL εχει ετοιμα μιγματα για ψωμι(αλευρι) τα εχετε δοκιμασει; εχει για διαφορα ειδη ψωμιου..

 

Ναι έχω χρησιμοποιήσει το έτοιμο ολικής άλεσης και είναι πολύ καλό. Τα αποφεύγω όμως γενικά τα έτοιμα λόγω συντηρητικών γιατί έχει τροφικές αλλεργίες ο μικρός μου.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η φίλη και κουμπάρα μου έχει αγοράσει από Αγγλία αρτοπαρασκευαστή της PANASONIC. Είναι πολύ ευχαριστημένη και φτιάχνει και ωραίο μαύρο ψωμί.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμη ποιον θα πάρω, είμαι στην έρευνα αγοράς.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ του Lidl έχω και δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ τέτοια θέματα. Αυτές είναι οι αναλογίες που τηρώ και μου βγαίνει πάντα πολύ καλό.

 

 

 

300 ml νερό

 

 

 

2 κ.γλ.αλάτι

 

 

 

2 κ.σ. ζάχαρη

 

 

 

2 κ.σ. λάδι

 

 

 

500 γρ. Αλεύρι

 

 

 

1,5 κ.γλ. ξηρή μαγιά

 

 

 

Πρόγραμμα 1 για 500γρ και ψήσιμο σκούρο.[/Q

 

εκανα ακριβως αυτη τη συνταγη λιγο πριν φυγω για τη δουλεια το ελεγχω ειχε φουσκωσει τέλεια και ειχε γεμισει ολη τη φορμα του αρτοπαρασκευαστη. οταν επεστρεψα μετα απο 2 ωρες το βρηκα ψημενο μεν αλλα ''καθισμενο'' ουτε τη μιση φορμα δεν καλυπτε:evil::evil:

ετσι αφουσκωτο που ηταν φυσεκα ηταν σαν πετρα!!!!!

ψαχνω και τις οδηγιες χρησης τις οποιες δεν βρισκω πουθενα!!

τα νευρα μουυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!!!1

τι κανω λαθος???

εχω πεταξει απειρα ψωμια:-(:sad:

Link to comment
Share on other sites

εκανα ακριβως αυτη τη συνταγη λιγο πριν φυγω για τη δουλεια το ελεγχω ειχε φουσκωσει τέλεια και ειχε γεμισει ολη τη φορμα του αρτοπαρασκευαστη. οταν επεστρεψα μετα απο 2 ωρες το βρηκα ψημενο μεν αλλα ''καθισμενο'' ουτε τη μιση φορμα δεν καλυπτε:evil::evil:

ετσι αφουσκωτο που ηταν φυσεκα ηταν σαν πετρα!!!!!

ψαχνω και τις οδηγιες χρησης τις οποιες δεν βρισκω πουθενα!!

τα νευρα μουυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!!!1

τι κανω λαθος???

εχω πεταξει απειρα ψωμια:-(:sad:

 

Πόση ώρα μετά από το τελείωμα το έβγαλες ??? Μήπως έμεινε πολύ ώρα ? Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ.

Link to comment
Share on other sites

rosa το εβγαλα 1 ωρα μετα !!1

βρηκα τις οδηγιες και κοιταξα εκει στις αναλυτικες πληφροφοριες για τη διαδικασια προγραμματος και λεει οτι πριν το ψησιμο εχει ''δουλεμα'' 3 λεπτα και σε εκεινη τη φαση ''πέφτει'' το ζυμαρι.

το θεμα ειναι γιατι το κανει μονο σε μενα???????

αποψε εβγαλα τα ζυμωτηρια να δω αν καταφερω κατι

Link to comment
Share on other sites

κορίτσια πήρα στη μητέρα μου αρτοπαρασκευαστή της tefal και γενικά είναι πολύ καλός. ένα θέμα έχω μόνο και γιαυτό δεν έχω πάρει και εγώ και προτιμώ να το φτιάχνω μόνη μου (όπως και η μαμά μου τελικά). το ταψάκι είναι από teflon και είναι πολύ καρκινογόνο. Σε υψηλές θερμοκρασίες εκλείει 8 τοξικά αέρια. εγώ τα έχω πετάξει δύο σκεύη που είχα τέτοια. ψάχνω για αρτοπαρασκευαστή που να μην έχει τεφλόν στο ταψάκι αλλά δεν έχω βρει. μόνο η μάρκα που ψωνίζω τις (πανάκριβες) κατσαρόλες τον έχει με ταψάκι τιτανίου αλλά δεν τον πουλάει, τον δίνει δώρο με αγορά 3.000 ευρώ και πάνω. εγώ τα έχω δώσει να φανταστείτε αυτά τα χρήματα αλλά σταδιακά και έτσι δε μου συγκεντρώνετε το ποσό. καμιά ιδέα;;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ του Lidl έχω και δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ τέτοια θέματα. Αυτές είναι οι αναλογίες που τηρώ και μου βγαίνει πάντα πολύ καλό.

 

 

 

 

300 ml νερό

 

 

 

 

 

 

2 κ.γλ.αλάτι

 

 

 

 

 

 

2 κ.σ. ζάχαρη

 

 

 

 

 

 

2 κ.σ. λάδι

 

 

 

 

 

 

500 γρ. Αλεύρι

 

 

 

 

 

 

1,5 κ.γλ. ξηρή μαγιά

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα 1 για 500γρ και ψήσιμο σκούρο.[/Q

 

εκανα ακριβως αυτη τη συνταγη λιγο πριν φυγω για τη δουλεια το ελεγχω ειχε φουσκωσει τέλεια και ειχε γεμισει ολη τη φορμα του αρτοπαρασκευαστη. οταν επεστρεψα μετα απο 2 ωρες το βρηκα ψημενο μεν αλλα ''καθισμενο'' ουτε τη μιση φορμα δεν καλυπτε:evil::evil:

ετσι αφουσκωτο που ηταν φυσεκα ηταν σαν πετρα!!!!!

ψαχνω και τις οδηγιες χρησης τις οποιες δεν βρισκω πουθενα!!

τα νευρα μουυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!!!1

τι κανω λαθος???

εχω πεταξει απειρα ψωμια:-(:sad:

γιατι το βαζεις στο προγραμμα 1 και για 500 γραμμαρια. πρεπει να το βαλεις στο 2 και για 1 κιλο. τα 500 γρ αλευρι δεν σημαινει οτι επιλεγεις 500 για το ψησιμο. το ιδιο ακριβως φτιαχνω και εγω και σε αρτοπαρασκευαστη του lidl και γινεται τελειο το μονο διαφορετικο ειναι οτι βαζω 1 ,75 αλατι

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Link to comment
Share on other sites

asteri, εγώ ποτέ δεν ψήνω στον αρτοπαρασκευαστή ψωμί, βγάζω την ζύμη και την βάζω στον φούρνο για 30-40 λεπτά. Έτσι του δίνω ότι φόρμα θέλω ( όχι αυτό το φρατζόλι όλο ψιχα που δεν μας αρέσει) και ελέγχω πόσο ξεροψημένο θα γίνει και γίνεται και πιο γρήγορα.

There is no patch for human stupidity.

Link to comment
Share on other sites

γιατι το βαζεις στο προγραμμα 1 και για 500 γραμμαρια. πρεπει να το βαλεις στο 2 και για 1 κιλο. τα 500 γρ αλευρι δεν σημαινει οτι επιλεγεις 500 για το ψησιμο. το ιδιο ακριβως φτιαχνω και εγω και σε αρτοπαρασκευαστη του lidl και γινεται τελειο το μονο διαφορετικο ειναι οτι βαζω 1 ,75 αλατι

 

Το βάζω στα 500 γρ. γιατί όταν το έβαζα στο 1 κιλό φούσκωνε πολύ και δεν μας άρεσε. Νομίζω ότι γενικά όλα αυτά είναι υποκειμενικά όπως και το αλάτι ή η ζάχαρη.

Link to comment
Share on other sites

rosa το εβγαλα 1 ωρα μετα !!1

βρηκα τις οδηγιες και κοιταξα εκει στις αναλυτικες πληφροφοριες για τη διαδικασια προγραμματος και λεει οτι πριν το ψησιμο εχει ''δουλεμα'' 3 λεπτα και σε εκεινη τη φαση ''πέφτει'' το ζυμαρι.

το θεμα ειναι γιατι το κανει μονο σε μενα???????

αποψε εβγαλα τα ζυμωτηρια να δω αν καταφερω κατι

 

Δεν ξέρω γιατί στο βγάζει έτσι το ψωμάκι. Δεν δικαιολογείται πάντως επειδή το βγάζεις 1 ώρα μετά. Μήπως να πάρεις το service και να στον αλλάξουν ???

Link to comment
Share on other sites

asteri, εγώ ποτέ δεν ψήνω στον αρτοπαρασκευαστή ψωμί, βγάζω την ζύμη και την βάζω στον φούρνο για 30-40 λεπτά. Έτσι του δίνω ότι φόρμα θέλω ( όχι αυτό το φρατζόλι όλο ψιχα που δεν μας αρέσει) και ελέγχω πόσο ξεροψημένο θα γίνει και γίνεται και πιο γρήγορα.

 

αν το κάνεις έτσι, τότε είναι εύκολο να κάνεις και τη ζύμη μόνη σου. την έχεις κάνει ποτέ;; σου βγαίνει πιο αφράτο στον αρτοπαρασκευαστή; στο ζύμωμα γυμνάζεις και δικέφαλους-τρικέφαλους ;)

4opXp3.png 1cSqp3.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...