Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Recommended Posts

ΚΑνει την δουλεια του γιατι θα τον διωξουν. Κ για να τον αναγκαζει η κάθε εταιρια να παρει τηλεφωνο εκεινη την ωρα. Προφανως δεν υπαρχει καποιος νομος που να απαγορευει στις τηλεφωνικες εταιριες να "ενοχλουν" τις ωρες κοινης ησυχίας.

... και στη τελικη τι ζητάμε ολοι? Λιγη ευγενεια στη ζωη μας... ΚΑλο κανει... κακο δεν κανει!!!

Και βεβαια παρανόμως σε ενοχλει η εταιρεία σε ωρες κοινής ησυχίας. Και βεβαια δεν λαμβανουν υπ' όψιν τους οτι ζητας να μην σε ξαναενοχλησουν, δεν ειναι τοσο απλό οσο το λες γιατι σου ειπα ότι το εχω κανει με ΟΛΕΣ τις εταιρείες που με εχουν πάρει πάνω από 3 τρεις φορές (ναι, βαζω οριο το 3 :rolleyes:) και η bo frost μαζι, που είπε μια κοπέλα! Προσωπικά δεν εχω μιλήσει ασχημα σε κανεναν από τους τηλεφωνητές, αλλά εχω μιλήσει πολύ αυστηρά στον προϊστάμενό τους (αν μου τον εδωσαν πράγματι και δεν ηταν απλά ο διπλανός τους τηλεφωνητης-όπως στα Σκερτσάκια). Στο ίδιο μέρος με γραψανε και οι δυο πάντως.

Δεν ειναι τοσο συναισθηματικό το θεμα. Τη δουλειά τους κάνουν και μάλιστα πολύ καλά. Αλλά οτι ενοχλούν, ενοχλούν, αν παρουν 10 φορές και αν παρουν σε ωρα κοινή ησυχίας.Ποιος διαφωνεί σε αυτό? Και αυτοί που παίρνουν εκ μερους των τραπεζων απλά κανουν τη δουλειά τους κι αυτούς η εταιρεία τους αναγκάζει. Αυτη η καραμελα δεν εξιλεωνει τα παντα.Οσο για τη νεα σου δουλειά, εκεί επίσης ειναι θεμα πολιτικής της εταιρείας σου. Μέχρι πού ο πελάτης εχει παντα δικιο?

Η ευγενεια ειναι το α και το ω, συμφωνω απολυτα, το ήθος επίσης.

Εγω οταν κοιμουντε τα παιδια, απλα σηκωνω το ακουστικο για να μην μας καλεσει κανεις.

Αυτο είναι ενα μετρο που μπορείς να πάρεις κατ' επιλογήν, αλλά αν σε καλούν για κατι σοβαρό και το τηλ. σου ειναι κατεβασμενο?:confused:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 67
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

[quote name=skountoufla;2669777

Αυτο είναι ενα μετρο που μπορείς να πάρεις κατ' επιλογήν' date=' αλλά αν σε καλούν για κατιμου, βαρό και το τηλ. σου ειναι κατεβασμενο?:confused:[/quote]

Αν ειναι κατι σοβαρο απο ανθρωπους δικους μου η απο τη δουλεια, με παιρνουν στο κινητο.

Αν ειναι κατι σοβαρο απο καποιον τριτο που ενδεχομενως μπορει να χρειαστει να καλεσει και δεν γνωριζει το κινητο μου, θα μας ξανακαλεσει αργοτερα.

Eπειδη προσωπικα με ενδιαφερει, υπαρχει νομος για τις ωρες κοινης ησυχίας? Που μπορω να το βρω?

Το να παρεις στην εταιρια και να μιλησεις με τον προισταμενο να μην σε ενοχλουν, δεν κανεις κατι. Υπαρχει νομιζω συγκεκριμενο νουμερο που καλεις και αποκλειεις από το να σε ενοχλουν στο σπιτι σου.

Οσο για το ηθος, δεν νομιζω ότι μπορει να κριθει ενας ανθρωπος που κανει την δουλεια του παιρνοντας ευγενικα τηλεφωνο ακομη και αν παιρνει 10 φορες τον μηνα. ΠΕφτουν τα τηλεφωνα μπροστα του κ δεν μπορει να ξερει αν σε εχει ξαναπαρει ή όχι. Αν θυμαμαι καλα πεφτουν πανω από 100 σε κάθε βαρδια. (Δεν εχω δουλεψει, εχω περασει από συνεντευξη να δουλεψω αναγκαστικα γιατι εξω δεν υπηρχε κατι άλλο και ειχα αναγκη από δουλεια να μεγαλώσω τα παιδια μου κ όχι γιατι εχω το βιτσιο να ενοχλω τον αλλον σπιτι του.)

Το άρθρα 11 παρ. 1 έως 3 του ν. 3471/2006 αναφέρουν:

1. Η χρησιμοποίηση αυτόματων συστημάτων κλήσης, ιδίως με χρήση συσκευών τηλεομοιοτυπίας (φαξ) ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και γενικότερα η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς, επιτρέπεται μόνο αν ο συνδρομητής συγκατατεθεί εκ των προτέρων ρητώς.

2. Δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με ανθρώπινη παρέμβαση (κλήσεων) για τους ανωτέρω σκοπούς, εφόσον ο συνδρομητής έχει δηλώσει προς τον φορέα παροχής της διαθέσιμης στο κοινό υπηρεσίας ότι δεν επιθυμεί γενικώς να δέχεται τέτοιες κλήσεις. Ο φορέας υποχρεούται να καταχωρίζει δωρεάν τις δηλώσεις αυτές σε ειδικό κατάλογο συνδρομητών, ο οποίος είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

3. Τα στοιχεία επαφής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποκτήθηκαν νομίμως, στο πλαίσιο της πώλησης προϊόντων ή υπηρεσιών ή άλλης συναλλαγής, μπορούν να χρησιμοποιούνται για την απευθείας προώθηση παρόμοιων προϊόντων ή υπηρεσιών του προμηθευτή ή για την εξυπηρέτηση παρόμοιων σκοπών, ακόμη και όταν ο αποδέκτης του μηνύματος δεν έχει δώσει εκ των προτέρων τη συγκατάθεσή του, υπό την προϋπόθεση ότι του παρέχεται κατά τρόπο σαφή και ευδιάκριτο η δυνατότητα να αντιτάσσεται, με εύκολο τρόπο και δωρεάν, στη συλλογή και χρησιμοποίηση των ηλεκτρονικών του στοιχείων, και αυτό σε κάθε μήνυμα σε περίπτωση που ο χρήστης αρχικά δεν είχε διαφωνήσει σε αυτή τη χρήση.

Η Αρχή ερμηνεύοντας τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 11 του ν. 3471/2006 υπό το φως του αντίστοιχου άρθρου 13 της Οδηγίας 2002/58/ΕΚ έκρινε ότι προς το συμφέρον του αποδέκτη μη ζητηθείσας επικοινωνίας θα πρέπει αυτή να πραγματοποιείται κατόπιν συγκατάθεσης του αποδέκτη ανεξαρτήτως του χρησιμοποιούμενου μέσου. Συνεπώς, απαιτείται συγκατάθεση του αποδέκτη για τις τηλεφωνικές κλήσεις, τα μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου και τις υπόλοιπες κατηγορίες αυτοματοποιημένης επικοινωνίας που πραγματοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς. Βεβαίως ισχύει η εξαίρεση που εισάγει η παρ. 3 του άρθρου 11 ως προς το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, όταν η επαφή έχει αποκτηθεί νομίμως στα πλαίσια πώλησης προϊόντων ή υπηρεσιών ή άλλης συναλλαγής.

Άρα οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία με σκοπό εμπορική προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών πραγματοποιείται χωρίς εσείς να έχετε ρητά δώσει τη συγκατάθεσή σας, δεν επιτρέπεται!

Θα πρέπει άμεσα να δηλώσετε σε κάθε ανεπιθύμητη επικοινωνία την εναντίωσή σας. Έχετε δικαίωμα να ρωτήσετε με ποιόν τρόπο έχουν βρει τα στοιχεία επικοινωνίας σας και με ποιο τρόπο ο διαφημιστής έχει αποκτήσει τη συγκατάθεσή σας για την πραγματοποίηση της επικοινωνίας.

Σε περίπτωση που έχετε δώσει συγκατάθεση στο παρελθόν μπορείτε να ζητήσετε εκείνη τη στιγμή να μη σας ενοχλήσουν ξανά, δηλαδή να άρετε τη συγκατάθεση.

Σε περίπτωση που δεν έχετε δώσει τη συγκατάθεση σας, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή. Στην καταγγελία αναφέρετε όσα περισσότερα στοιχεία διαθέτετε για τη στοιχειοθέτησή της, όπως τα προϊόντα ή υπηρεσίες που διαφημίζονται, την εταιρεία που σας καλεί, τον αριθμό τηλεφώνου από τον οποίο σας καλούν, ονοματεπώνυμο του πωλητή, ημερομηνία και ώρα πραγματοποίησης της κλήσης.

Απλά ερωτήματα - προώθηση προϊόντων

Εάν σας ενοχλούν οι τηλεφωνικές κλήσεις για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών (ακόμα και από οργανώσεις και σωματεία ή πολιτικούς) θα πρέπει να ζητήσετε να εξαιρεθείτε από το δίκτυο τηλεφωνίας (κινητής ή και σταθερής) που χρησιμοποιείτε.

Ο λόγος για τις τηλεφωνικές διαφημιστικές κλήσεις με ανθρώπινη παρέμβαση που αναφέρονται αρχικά στο άρθρο 11 του ν. 3471/2006, όπου ορίζονται τα σχετικά με τις μη ζητηθείσες επικοινωνίες. Σε αυτό το άρθρο είχε αρχικά επιλεγεί ο κανόνας της προηγούμενης συγκατάθεσής μας.

Εάν σας ενοχλούν οι τηλεφωνικές διαφημίσεις, ζητήστε να εξαιρεθείτε

(Δεν εχω δουλεψει, εχω περασει από συνεντευξη να δουλεψω αναγκαστικα γιατι εξω δεν υπηρχε κατι άλλο και ειχα αναγκη από δουλεια να μεγαλώσω τα παιδια μου κ όχι γιατι εχω το βιτσιο να ενοχλω τον αλλον σπιτι του.)

Ζωή, δεν είπαμε ότι έχει κανείς βίτσιο να ενοχλεί και δεν τα βάζουμε με τον υπάλληλο που βγάζει το ψωμάκι του......όταν βέβαια κι αυτός δε μας εμπαίζει και δεν είναι εριστικός και είρων....γιατί έχει και τέτοιους!

Διαφημίσεις

Προφανως όταν δεν εχεις αρνηθεί να δεχεσαι κλησεις, μαλλον υποθετουν ότι συναινείς... Όταν κανουμε τα συμβολαιο με τις διαφορες εταιριες εχει προσεξει καμια μας αν υπαρχει κουτακι του αποδεχομαι η δεν αποδεχομαι? Αν και εχω την εντυπωση ότι πλεον όλα γινονται μεσω τηλεφωνου. Σε παιρνουν, λες οκ για το πρόγραμμα και προφανως δεν σε ενημερωνει ο υπάλληλος ότι εχεις την ταδε επιλογή σωστα?

Οποτε υπαρχει λυση και ο εργαζόμενος να κανει την δουλεια του και αυτος που είναι στο σπιτι του να μην ενοχλείται.

Η πλάκα είναι οτι μας παίρνουνε και απ την εταιρεία που είμαστε γραμμένοι!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

& όχι μόνο...αλλά σε ακατάλληλες ώρες...κάτι μεσημέρι που προσπαθείς εσύ ή να κοιμηθείς ή να κοιμήσεις το παιδί σου...τώρα έχουν ξεκινήσει άλλο θέμα...έχουμε τις δημοσκοπήσεις από την τάδε εταιρία για τις εκλογές....ΕΛΕΟΣ!!!

Εμενα οσες φορες με εχουν παρει ειναι ευγενικοι και απαντω και εγω ευγενικα αν και ειναι παντα μεσημερι,την ωρα που εχω μολις κοιμησει το μωρο!!!Ντοιγνκ!!!

Διαφημίσεις

Σήμερα ήταν το αποκορύφωμα! Τρεις κλήσεις από σταθερή και κινητή (και η εταιρεία που είμαστε ήδη).......τέσσερις κλήσεις από υποψήφιους εκλογών, και στην πόρτα κουδούνι να "συζητήσουμε πώς θα βρούμε φως στα προβλήματά μας".......μέσα σε ένα μισάωρο όλα μαζί.........freak out!!!!!!!!!:twisted::twisted::twisted:

παντως εμενα με επαιρνε μια συγκεκριμενη εταιρια στο κινητο...το αφηνε 2 φορες να χτυπησει και αν δεν το προλαβαινα εκλεινε...με επαιρνε συνεχεια ωσπου τσαντιστηκα, τους τηλεφωνησα στα κεντρικα, ζητησα τον υπευθυνο, ειπα ειμαι η ταδε με τον αριθμο ταδε και σας δηλωνω οτι αν με ξαναενοχλησετε θα σας κανω μηνυση και θα παω δικαστικως, εχω μιλησει ηδη με δικηγορο. Τα τηλ κοπηκαν μαχαιρι!!!!!!!!!!!

Χτες το αποκορύφωμα. Με παίρνει ένας από την εταιρεία που είμαστε ήδη.......(λίστες πελατών δεν έχουν?) εκείνη την ώρα κυριολεκτικά πνιγόμουν στις δουλειές και μου χτυπούσαν και το κουδούνι........του λέω "έχουμε συμβόλαιο, κύριε" και πριν προλάβω να πω "μαζί σας" μου λέει

"το ξέρω κυρία μου ότι έχετε συμβόλαιο, αλλιώς δε θα είχατε τηλέφωνο να σας καλώ" με μια ειρωνεία, ένα στόμφο.......

Την επόμενη φορά θα πάρω στη διοίκηση και όποιος με ειρωνευτεί θα τα βρει με τον προϊστάμενό του.

εγω πλεον τους το κλεινω στη μουρη!και πιο πολυ με τσαντιζουν που παιρνουν μεσημερι ρε φιλε!και ενταξει η δικια μου δεν κοιμαται τα μεσημερια!φανταζεσε να ειχα νεογεννητο και να ξυπναγε??πωπωπω ουτε θελω να φανταζομαι τι θα γινοταν!!!:mad::mad::mad:

Διαφημίσεις

Είναι απλό.Οταν όλοι μόλις ακούμε ότι πρόκειται για "ποιήμα" το κλείνουμε κατευθείαν θα καταλάβουν και οι υπεύθυνοι των εταιρειών ότι δεν χρειάζεται να βάζουν τους εργαζόμενούς τους να καλούν γενικώς τον οποιονδήποτε αλλά και ειδικώς 3-5 το μεσημέρι!

Είναι απλό.Οταν όλοι μόλις ακούμε ότι πρόκειται για "ποιήμα" το κλείνουμε κατευθείαν θα καταλάβουν και οι υπεύθυνοι των εταιρειών ότι δεν χρειάζεται να βάζουν τους εργαζόμενούς τους να καλούν γενικώς τον οποιονδήποτε αλλά και ειδικώς 3-5 το μεσημέρι!

Δεν είναι τόσο απλό........και μόνο το χτύπημα του τηλεφώνου μεσημεριάτικο τη ζημιά την κάνει.....και μη μου πείτε για αθόρυβο, μπορεί και κάποιος να μας ψάχνει, δε θα κατεβάσουμε και το τηλέφωνο επειδή αυτοί κάνουν τη δουλειά τους μόνο και πάντα μεσημέρι!

εγώ έχω να σας φανερώσω τα εξής. απο τότε που έδωσα τα στοιχεία μου στις εταιρείες με δείγματα, (το εκανα κ γω μεσα στην ζαλη της λοχειας!) ή στις κάρτες πόντων στα παιδικά καταστήματα (δεν θα γραψω ονόματα, ξέρετε ότι κάθε κατάστημα πλέον βγάζει κάρτα).

έχει γίνει αυτό που λέτε, σε τραγικό, τραγικό σημείο.

εκ των υστέρων θα είχα δώσει ψεύτικο όνομα τηλέφωνο, ψεύτικο εμαιλ.

γνωρίζω οτι οφείλονται στα παραπανω γτ μεχρι τη γεννηση της κορης μου δεν εδινα ποτε το επιθετο του συζυγου. μόνο εκει εδωσα αλλο όνομα απο το δικο μου

και ολα τα τηλεφωνηματα ή αλληλογραφία απευθύνονται σε μενα ως Μαρία ........ (όχι στυλιανάκη) και παιρνουν στο τηλεφωνο που εχω συνδυάσει με αυτό το όνομα.

τωρα 18 μηνες μετά, ....... γίνεται ακόμα χαμός στα τηλεφωνα. και το χειρότερο δε, είναι ότι ενα εκπαιδευτήριο, κιόλας, έχει αποκτήσει αυτό το όνομα κ τηλέφωνο

απο εκεί κ μου στελνει διαφημιστικα για το νηπιαγωγειο δημοτικο γυμνασι λυκειο του.!

.... ψεύτικα τηλεφωνα ή καθόλου τηλέφωνα να δίνετε - μην διαννοηθείτε να κάνετε το λάθος αυτό - μη δώσετε τηλέφωνο!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...