Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σύνδρομο τριπλού Χ ....

Marchi

Recommended Posts

Μου κανει εντυπωση που ενώ εγραψε πρωτη καποια κοπελα παραπανω

"δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα, το κοριτσάκι θα έχει φυσιολογική ζωή, απλά κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να αντιμετωπίσει μαθησιακές δυσκολίες. Είναι αρκετά συνηθισμένο σύνδρομο και δεν χρειάζεται να μπει σε διαδικασίες"

μεινατε στο δικο μου το ποστ....που στην τελικη εγραψα τη γνωμη μου. Εμπαθειες...

Το μονο που προετρεψα την θεματοθετρια ηταν να αφησει τη μαμα να αποφασισει χωρις πιεση...όπως ολες.

Δεν ειπα ουτε τι πρεπει να κανει η μαμα ουτε ποιον πρεπει να ακουσει...

Αρθρα υπαρχουν πολλα και για όλα τα γουστα....Οι αποψεις μπορει να ικανοποιησουν και τις δυο πλευρες. Απορω γιατι πρεπει ολες να θεωρούμε ότι αυτό το συνδρομο είναι κατι τρομερο.....

Διαφημίσεις

ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ
Κοίτα, δεν θα παίξουμε τις πιτσιχουλιές τώρα, όχι δεν κάνω λάθος, εσύ κάνεις, όχι εγώ, εσύ :rolleyes:

Μου κανει εντυπωση που ενώ εγραψε πρωτη καποια κοπελα παραπανω

"δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα, το κοριτσάκι θα έχει φυσιολογική ζωή, απλά κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να αντιμετωπίσει μαθησιακές δυσκολίες. Είναι αρκετά συνηθισμένο σύνδρομο και δεν χρειάζεται να μπει σε διαδικασίες"

μεινατε στο δικο μου το ποστ....που στην τελικη εγραψα τη γνωμη μου. Εμπαθειες...

Ο λόγος που στάθηκα στο δικό σου ποστ ήταν για να διορθώσω μια λανθασμένη πληροφόρηση που έδωσες με βάση ένα επιστημονικό άρθρο που παρέθεσες. Αυτό δεν σημαίνει ότι διαφωνώ με τη συμβουλή που έδωσες στη θεματοθέτρια, ότι δεν σε συμπαθώ ως άτομο ή ότι σε ακυρώνω ως μητέρα, γυναίκα και συνομιλήτρια (όσο για την κατηγορία της εμπάθειας... μόνο να γελάσω μπορώ, συγγνώμη κιόλας).

Η διαφωνία μου είναι για συγκεκριμένο θέμα και εξήγησα ακριβώς πού διαφωνώ και γιατί. Για να στο κάνω ακόμα πιο λιανά:

Τα προβλήματα ψυχολογικής φύσεως ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ στον υπέρηχο, αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείς να διαγνώσεις το σύνδρομο XXX υπερηχογραφικώς. Όπως έχει ήδη ειπωθεί, οι γυναίκες που έχουν σύνδρομο ΧΧΧ δεν έχουν κάποια εμφανή εξωτερικά χαρακτηριστικά, εκτός ενδεχομένως από το ύψος. Άρα τι νομίζεις ότι θα δει κάποιος στον υπέρηχο που θα τον κάνει να αποφανθεί ότι αυτό το έμβρυο θα έχει σύνδρομο ΧΧΧ βαριάς μορφής ενώ το άλλο ελαφράς, πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ.

Το ότι οι διακοπές κύησης αυξάνονται όταν φανεί κάποια ανωμαλία στον υπέρηχο, δεν λέει κάτι. Αυτό είναι μια γενική αλήθεια και ισχύει για κάθε κύηση είτε το μωρό έχει κάποιο σύνδρομο (το οποίο αποδεικνύεται εκ των υστέρων με κάποια παρεμβατική εξέταση) είτε όχι. Αυτό το συμπέρασμα είναι ΑΣΧΕΤΟ με την συζήτηση. Αναφέρεται στο άρθρο σου μόνο και μόνο γιατί υπάρχει στη βιβλιογραφία.

Αυτά είχα να πω. Πιστεύω ότι εξήγησα ακριβώς πού είναι η διαφωνία μου με την ερμηνεία που έδωσες σε αυτά που διάβασες. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Δεν μπορώ να τα πω περισσότερο αναλυτικά.

Και για την ιστορία, συμφωνώ ότι καλό είναι να αφήσουν όλοι τη μαμά να αποφασίσει χωρίς πίεση γιατί πραγματικά βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δύσκολη απόφαση.

Κοίτα, δεν θα παίξουμε τις πιτσιχουλιές τώρα, όχι δεν κάνω, εσύ κάνεις, όχι εγώ, εσύ :rolleyes:¨

Ο καθένας καταλαβαίνει αυτά που μπορεί και θέλει να καταλάβει. Εγώ τη γνώμη μου την είπα με βάση αυτά που διάβασα και αυτά που ξέρω. Τα προβλήματα ψυχολογικής φύσεως ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ στον υπέρηχο, αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείς να διαγνώσεις το σύνδρομο XXX υπερηχογραφικώς. Όπως είπες κι εσύ οι γυναίκες που έχουν σύνδρομο ΧΧΧ δεν έχουν κάποια εμφανή εξωτερικά χαρακτηριστικά, εκτός ενδεχομένως από το ύψος. Άρα τι νομίζεις ότι θα δει κάποιος στον υπέρηχο που θα τον κάνει να αποφανθεί ότι αυτό το έμβρυο θα έχει σύνδρομο ΧΧΧ βαριάς μορφής ενώ το άλλο ελαφράς, πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ.

Το ότι οι διακοπές κύησης αυξάνονται όταν φανεί κάποια ανωμαλία στον υπέρηχο, δεν λέει κάτι. Αυτό είναι μια γενική αλήθεια και ισχύει για κάθε κύηση είτε το μωρό έχει κάποιο σύνδρομο (το οποίο αποδεικνύεται εκ των υστέρων με κάποια παρεμβατική εξέταση) είτε όχι. Αυτό το συμπέρασμα είναι ΑΣΧΕΤΟ με την συζήτηση.

αν θες στ' αληθεια να συζητήσουμε αποψεις, με χαρα!

Γιατι 'πιτσιχουλια' (ωραια λεξη...:-) ) ηταν να boldαρεις το

Severe abnormalities in ultrasound examinations before or after prenatal diagnosis increase termination rates.

http://www.nature.com/ejhg/journal/v18/n3/full/ejhg2009109a.html#bib91

και να γραψεις την αποψη σου απλα για το αρθρο, εννοωντας ότι δεν καταλαβαινω ο,τι διαβαζω.

Μια χαρα ξερω και καταλαβαινω σε διαβεβαιω.

Λοιπον, να το συζητήσουμε ...

Εγώ τη γνώμη μου την είπα με βάση αυτά που διάβασα και αυτά που ξέρω. Τα προβλήματα ψυχολογικής φύσεως ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ στον υπέρηχο, αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείς να διαγνώσεις το σύνδρομο XXX υπερηχογραφικώς.

Φυσικα και δεν φαινονται, δεν ειπε κανεις τιποτα διαφορετικο. Αλλα δεν είναι αυτος ο λογος που δεν μπορεις να διαγνώσεις το συνδρομο. Τα προβλήματα αυτά, όπως και αλλα προβλήματα αυτου του συνδρομου μια που δεν είναι μοναδικα, ΜΠΟΡΕΙ να υπαρχουν, μπορει και όχι. Σε σοβαρες περιπτωσεις μπορει πχ να εχει πρόβλημα η σπονδυλικη στηλη, σκελετικα προβλήματα, και αυτό είναι κατι που μπορει να φανει σε έναν υπερηχο.

Το να εχει καποιος το συνδρομο δεν σημαινει ότι θα του δωσει οοολα τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτό, αν και αυτό μπορει να συμβει. κανεις δεν αντιλεγει.

Όπως είπες κι εσύ οι γυναίκες που έχουν σύνδρομο ΧΧΧ δεν έχουν κάποια εμφανή εξωτερικά χαρακτηριστικά, εκτός ενδεχομένως από το ύψος. Άρα τι νομίζεις ότι θα δει κάποιος στον υπέρηχο που θα τον κάνει να αποφανθεί ότι αυτό το έμβρυο θα έχει σύνδρομο ΧΧΧ βαριάς μορφής ενώ το άλλο ελαφράς, πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ.

Μπορει να μην εχουν , μπορει όμως να εχουν και αλλα προβλήματα

'Επίσης ονομαζόμενο, "υπέρ-θήλυ", σύνδρομο ΧΧΧ και σύνδρομο χρωμοσώματος Νο. 47, το σύνδρομο ΧΧΧ πρόκειται για μία σπάνια χρωμοσωμική διαταραχή, που προσβάλει μόνο θήλεα και συνδέεται άμεσα με νοητική υστέρηση και αισθησιοκινητικές αναπηρίες'. - See more at: http://www.noesi.gr/book/syndrome/trisomy-x#sthash.sCySuOTG.dpuf

Το ότι οι διακοπές κύησης αυξάνονται όταν φανεί κάποια ανωμαλία στον υπέρηχο, δεν λέει κάτι. Αυτό είναι μια γενική αλήθεια και ισχύει για κάθε κύηση είτε το μωρό έχει κάποιο σύνδρομο (το οποίο αποδεικνύεται εκ των υστέρων με κάποια παρεμβατική εξέταση) είτε όχι. Αυτό το συμπέρασμα είναι ΑΣΧΕΤΟ με την συζήτηση.

Πως δεν λεει κατι?? Γιατι το γραφει τοτε?? Και γιατι να εκλαβω το αρθρο σχετικο ενώ καποιες προτασεις που δεν σου αρεσουν ως ασχετες?

Γενικα στο παρεντς δεν αναφερω ιατρικες μελετες γιατι το βρισκω παρακινδυνευμενο.

Η συγκεκριμενη ιατρικη μελετη αφενος εχει εστιασει σε κλινικα ευρηματα ( υπαρχουν περιπτώσεις που τα παιδια εχουν φυσιολογικοτατη συμπεριφορα και αναπτυξη) και αφετέρου γραφει ξεκάθαρα που εστιαζει η μελετη.

" developmental biology is not the focus of this review, further research in this field may yield a better understanding and findings may be clinically relevant. We want to highlight three issues: the concept regarding the slowing down of cell cycles in trisomic cells as an explanation of the phenotype in developmental disorders, the influence of the slowing down of the cell cycles on foetal and adult neurogenesis and the question of whether incomplete X-chromosomal inactivation in trisomy X might negatively influence brain development."

http://www.nature.com/ejhg/journal/v18/n3/full/ejhg2009109a.html#bib91

Επισης επειδή πολλες εδώ δεν γνωριζουν αγγλικα το βρισκω περιττο να βαζω μελετες στην αγγλικη γλωσσα. και μαλιστα ιατρικες...για αυτό λεω απλα τη γνωμη μου, στην οποια εμμενω όπως καταλαβαίνεις. :-D

Κοίτα, δεν θα παίξουμε τις πιτσιχουλιές τώρα, όχι δεν κάνω λάθος, εσύ κάνεις, όχι εγώ, εσύ :rolleyes:

Ο λόγος που στάθηκα στο δικό σου ποστ ήταν για να διορθώσω μια λανθασμένη πληροφόρηση που έδωσες με βάση ένα επιστημονικό άρθρο που παρέθεσες. Αυτό δεν σημαίνει ότι διαφωνώ με τη συμβουλή που έδωσες στη θεματοθέτρια, ότι δεν σε συμπαθώ ως άτομο ή ότι σε ακυρώνω ως μητέρα, γυναίκα και συνομιλήτρια (όσο για την κατηγορία της εμπάθειας... μόνο να γελάσω μπορώ, συγγνώμη κιόλας).

Η διαφωνία μου είναι για συγκεκριμένο θέμα και εξήγησα ακριβώς πού διαφωνώ και γιατί. Για να στο κάνω ακόμα πιο λιανά:

Τα προβλήματα ψυχολογικής φύσεως ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ στον υπέρηχο, αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείς να διαγνώσεις το σύνδρομο XXX υπερηχογραφικώς. Όπως έχει ήδη ειπωθεί, οι γυναίκες που έχουν σύνδρομο ΧΧΧ δεν έχουν κάποια εμφανή εξωτερικά χαρακτηριστικά, εκτός ενδεχομένως από το ύψος. Άρα τι νομίζεις ότι θα δει κάποιος στον υπέρηχο που θα τον κάνει να αποφανθεί ότι αυτό το έμβρυο θα έχει σύνδρομο ΧΧΧ βαριάς μορφής ενώ το άλλο ελαφράς, πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ.

Το ότι οι διακοπές κύησης αυξάνονται όταν φανεί κάποια ανωμαλία στον υπέρηχο, δεν λέει κάτι. Αυτό είναι μια γενική αλήθεια και ισχύει για κάθε κύηση είτε το μωρό έχει κάποιο σύνδρομο (το οποίο αποδεικνύεται εκ των υστέρων με κάποια παρεμβατική εξέταση) είτε όχι. Αυτό το συμπέρασμα είναι ΑΣΧΕΤΟ με την συζήτηση. Αναφέρεται στο άρθρο σου μόνο και μόνο γιατί υπάρχει στη βιβλιογραφία.

Αυτά είχα να πω. Πιστεύω ότι εξήγησα ακριβώς πού είναι η διαφωνία μου με την ερμηνεία που έδωσες σε αυτά που διάβασες. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Δεν μπορώ να τα πω περισσότερο αναλυτικά.

Και για την ιστορία, συμφωνώ ότι καλό είναι να αφήσουν όλοι τη μαμά να αποφασίσει χωρίς πίεση γιατί πραγματικά βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δύσκολη απόφαση.

θα σε παρακαλουσα όταν εχουμε μια συζητηση αμεση , να μην κανεις εντιτ ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε χωρις να μπερδευόμαστε. Οποτε απανταω σε ο,τι ουσιαστικο αλλαξες στο προηγουμενο μηνυμα σου.

Δεν εδωσα καμια λανθασμενη πληροφορια, μεταφρασα ακριβως μια προταση που γραφει το αρθρο, όπως εκανα και με άλλες προτασεις του.

Λανθασμενη πληροφορια είναι ότι ποτε δεν φαινεται κατι στον υπερηχο, λανθασμενη πληροφορια είναι ότι το συνδρομο αυτό σχετιζεται μονο με ψυχολογικα προβλήματα και λανθασμενη, κατ' εμενα , λογικη είναι να υιοθετούμε μονο ο,τι συναδει με την λογικη μας από ένα ολοκληρωμενο αρθρο η εστω να θεωρούμε ποιος είναι ο λογος που ο συγγραφεας-επιστημονας συμπεριλαμβανει μια διαπιστωση του στο αρθρο. Γιατι το να μου λες ότι το εγραψε μονο και μονο επειδή υπαρχει στη βιβλιογραφια δεν το δεχομαι...ετσι λες εσυ. ;)

Φυσικα και δεν φαινονται, δεν ειπε κανεις τιποτα διαφορετικο. Αλλα δεν είναι αυτος ο λογος που δεν μπορεις να διαγνώσεις το συνδρομο. Τα προβλήματα αυτά, όπως και αλλα προβλήματα αυτου του συνδρομου μια που δεν είναι μοναδικα, ΜΠΟΡΕΙ να υπαρχουν, μπορει και όχι. Σε σοβαρες περιπτωσεις μπορει πχ να εχει πρόβλημα η σπονδυλικη στηλη, σκελετικα προβλήματα, και αυτό είναι κατι που μπορει να φανει σε έναν υπερηχο.

Ναι, αλλά η ύπαρξη σωματικών προβλημάτων/αναπηριών δεν σημαίνει ότι οι ψυχολογικές διαταραχές θα είναι βαριές και το αντίθετο. Μπορεί ένα έμβρυο με καρδιολογικό πρόβλημα να έχει πολύ ελαφρά ή καθόλου νοητική υστέρηση. Αλλά μπορεί και ένα έμβρυο χωρίς ανατομικό πρόβλημα να έχει μέτρια ή σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς / κοινωνικοποίησης / νοητικής υστέρησης. Ή και όχι (ας μην βλέπουμε μόνο την αρνητική πλευρά).

Πως δεν λεει κατι?? Γιατι το γραφει τοτε?? Και γιατι να εκλαβω το αρθρο σχετικο ενώ καποιες προτασεις που δεν σου αρεσουν ως ασχετες?

Το λέει επειδή αναφέρεται στη βιβλιογραφία. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αξιολογήσιμο ή ότι δικαιολογεί σχέση αιτίου-αιτιατού, όπως φαίνεται να έχεις συμπεράνει.

Δηλαδή να στο πω πιο απλά, το ότι όταν παρατηρούνται ανατομικά προβλήματα αυξάνονται οι διακοπές κύησης, αυτό δεν σημαίνει ότι αυξάνονται λόγω του συνδρόμου ΧΧΧ ή επειδή υπάρχει συσχέτηση μεταξύ των ανατομικών και των νοητικών / ψυχολογικών προβλημάτων που προκαλεί το σύνδρομο ή της σοβαρότητάς τους, όπως φαίνεται να υπονοείς.

Αν το συνδρομο λοιπον δινει πιο σοβαρα προβληματα φαινονται στα ultrasounds. Τοτε αυξανονται και οι διακοπες στην κυηση.

Με αυτό διαφωνώ. Και σου εξηγώ ότι επειδή δεν φαίνεται κάποιο ανατομικό πρόβλημα στον υπέρηχο, δεν σημαίνει ότι τα νοητικά / ψυχολογικά προβλήματα θα είναι ελαφρά. Αν αυτό το λέει κάπου, μπορείς να βάλεις την πηγή να το δούμε. Πάντως από τα άρθρα που παράθεσες δεν βγαίνει τέτοιο συμπέρασμα.

Όπως επίσης το γεγονός ότι γίνονται λιγότερες διακοπές κύησης σε σύγκριση με το σύνδρομο Klinefelter επίσης δεν λέει κάτι (το Klinefelter είναι πολύ πιο σοβαρό σύνδρομο και ο μόνος λόγος που αντιπαραβάλλεται είναι γιατί είναι το αντίστοιχο σύνδρομο για τους άνδρες).

Το ότι κάτι αναφέρεται σε μια έρευνα δεν σημαίνει ότι είναι αξιολογήσιμο, ότι έχει πρακτική σημασία ή ότι προσφέρει λύσεις. Αυτό που μετράει σε μια έρευνα δεν είναι τα δεδομένα καθ' αυτά αλλά η ερμηνεία και η αξιολόγησή τους. Η οποία μπορεί να γίνει μόνο από ειδικούς (και όχι πάντα σωστά) και όχι από τον κάθε αγγλομαθή που θεωρεί ότι επειδή έχει πρόσβαση σε έρευνες μέσω του διαδικτύου, ξαφνικά έγινε επιστήμονας.

Τέλος πάντων. Αρκετά καταχραστήκαμε το χώρο... άλλωστε πολύ αμφιβάλλω ότι η συζήτησή μας βοηθάει τη θεματοθέτρια...

Διαφημίσεις

Παντα στο τελος καταφέρνουμε να ψιλοσυμφωνουμε little monkey και ας εισαι στην αρχη εντελως καθετη με την αποψη μου :) ....καλο είναι αυτό!

Δεν εγραψα στο ποστ για να πεισω καποιον....αναγκαστηκα να αμυνθώ, που βαριομουν κι ολας δηλαδή, γιατι όταν καποιος γραφει επιθετικα και με αγενεια η όταν καποιος παραποιει τα λεγομενα μου με ενοχλεί.

Δεν εχω κανενα πρόβλημα ειλικρινα με το να εχει καποιος εντελως διαφορετικη αποψη από εμενα...αν είχαμε ολη την ιδια θα καναμε και την ιδια ζωη ;)

Προς τη θεματοθέτρια έχω να πω ότι πρέπει να αφήσει τους γονείς του μωρού να αποφασίσουν τελείως μόνοι τους την πορεία της εγκυμοσύνης γιατί είναι οι μόνοι που "καίγονται" πραγματικά από αυτό που συμβαίνει και οι μόνοι που θα επωμιστούν τις ευθύνες της όποιας απόφασης.

Κανένας δε μπορεί ούτε να καταλάβει ακριβώς, ούτε να νιώσει τι θα πει διακοπή κύησης ή μια ζωή μεσα σε έναν τρελό αγώνα με ένα παιδάκι που ενδεχομένως να υποφέρει (ενδεχομένως και όχι , μην πιαστείτε κάποιες από μια λέξη και μου κάνετε κανένα τρελό κήρυγμα ;))

Το ότι είσαι αδερφή, κουνιάδα, μάνα, θεία κ.λ.π. δε σημαίνει ότι αγαπάς το μωρό περισσότερο από αυτούς, ούτε ότι μπορείς να επέμβεις σε μεγάλο βαθμό πέρα από το να πεις απλα ΜΙΑ ΦΟΡΑ τη γνώμη σου. Σε αντίθετη περίπτωση μόνο κακό μπορείς να κάνεις στην ψυχολογία τους-η οποία είναι ήδη υπερφορτισμένη- αλλά και σε σένα γιατί δεν ξερεις τι ευθύνες μπορεί να σου ρίξουν αργότερα μέσα στην απελπισία τους.. Κρατήσου μακριά λοιπόν όσο μπορείς...

Επίσης, έλεος με τις διαμάχες οριμένων ατόμων σε θέματα λεπτά όπως αυτό εδώ που διαπραγματεύονται ή όχι μια έκτρωση. Εχει ήδη γίνει φανερό και από άλλα τόπικς ποιοί είναι φανατικά κατά (ή υπέρ) μιας έκτρωσης, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μονοπωλούν τέτοια θέματα με αποτέλεσμα να αποχωρούν όλοι οι άλλοι και να μένουν αυτοί να μαλώνουν. Καταντάει γραφικό κορίτσια, και στην τελική, είτε το θέλουμε, είτε όχι είναι ένα γενετικό σύνδρομο με αμφίβολα αποτελέσματα στο παιδί οπότε καμια παράθεση μακρόσυρτου άρθρου δε θα βοηθήσει κάνέναν. Να είστε σίγουροι ότι οι άμεσα ενδιαφερόμενοιδεν περιμένουν απο καμιοά μας εδώ για να ενημερωθούν και καλά κάνουν..

Α και, VKLOPS τρομερή και ουσιώδης παρέμβαση!!! Επίσης, κάτω το νατο και τα σχετικά....:P

M1fyp3.png

g5E6p3.png

Το μονο που μπορεις να τους συμβουλευσεις ειναι να απευθυνθούν σε κορυφαίους γενετιστής η νοσοκομείο ώστε να τους ενημερώσουν καλύτερα. Η απόφαση και ο Σταυρός που πιθανόν θα πρεπει να κουβαλάνε για μια ζωη βαραίνει αποκλειστικά τους ίδιους.

Διαφημίσεις

Δυστυχώς τα κορίτσια μ' αυτό το σύνδρομο είναι στείρα......

Δεν είναι απαραίτητοαυτο ... Μπορεί να είναι και γόνιμες ... Δεν το θεωρώ όμως ούτε αυτό ούτε το να μπουν αργότερα τα κορίτσια αυτά (μετά από 25-30 χρόνια) στο δίλλημα αν θα το μεταφέρουν στα παιδιά τους (όπως έγραψε παραπάνω μια κοπέλα) λόγο για να μην ζήσει ένας άνθρωπος. Υπάρχουν γυναίκες που ανακαλύπτουν αργότερα στη ζωή τους οτι δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Τι λένε ? Καλύτερα να μην είχα γεννηθεί ? Επίσης κανείς δεν ξέρει τι θαύματα μπορεί να κάνει η επιστήμη μετά από 25-30 χρόνια για να μην μεταδίδεται αυτό ή άλλα σύνδρομα ...

Τέλος πάντων ... Η απόφαση έχει ληφθεί και είναι οριστική ...

Παρακολούθησα με πολύ προσοχή όλες τις απαντήσεις και συζητήσεις σας. Ήθελα όμως να είμαι πιο ψύχραιμη, πιο συγκροτημένη και μόνη για να σας γράψω. Στα προηγούμενα post μου ήμουν συναισθηματικά φορτισμένη και με ένα μωρό στην αγκαλιά μου που ένιωθε την ψυχοσύνθεσή μου ...

Ο γενετιστής που έβγαλε τα αποτελέσματα τους είπε οτι δεν υπάρχει λόγος στη φάση που είναι να κάνουν διακοπή κύησης. Μου κάνει εντύπωση όμως που οι περισσότεροι που είμαστε που είμαστε έξω από το χορό θεωρούμε καλύτερη λύση να διακοπεί μια ζωή για κάτι που οι περισσότερες πηγές γράφουν σχετικά πιο θετικά πράγματα σε σχέση με βαρύτερα σύνδρομα (και έχω βγάλει τα μάτια μου αυτές τις μέρες να ψάχνω και να ρωτάω - Υπάρχουν και περιστατικά με 2 ηθοποιούς που ο είχαν και έχουν). Πάντα βέβαια υπάρχει το αλλά ... κι αν το δικό μου παιδί δεν είναι έτσι ? ...

Δεν πήρα θέση για την απόφασή τους ... Δίστασα και λύγισα .... Τι κι αν το ένστικτό μου λέει το αντίθετο, δυστηχώς δεν μπορώ να εγγυηθώ οτι δεν θα εχουν πρόβλημα. Το μόνο που είπα στη μαμά είναι να περάσει ο καιρός να βγουν και κάποια άλλα αποτελέσματα (τυπικά πλέον) για να προχωρήσουν στην "διαδικασία" εφόσον το έχουν αποφασίσει , για να μπορέσει να ηρεμήσει και να αναρρώσει για εκείνη και για το παιδάκι που ήδη έχει.

Δυστηχώς δεν μπορώ να προσποιηθώ οτι δεν συμβαίνει τίποτα ... ούτε να πω είναι δικό τους "πρόβλημα" ...

Μια φωνή μέσα μου φωνάζει να δοθεί μια ευκαιρία στη ζωή... και είναι λίγες οι φορές που το ένστικτό μου έχει βγει λάθος ... μακάρι αυτή η φορά να είναι μια από αυτές... Δεν θα το μάθουμε ποτέ ..

Το μόνο που θα ευχηθώ είναι να μπορέσουν να ξεπεράσουν ένα τόσο σοβαρό πλήγμα και να φανούν δυνατοί για εκείνους και για το παιδί τους.

Δεν αξίζει σε καμία μάνα να πονάει έτσι από τη στιγμή που η καρδούλα χτυπάει στα σπλάχνα της ... του δίνει πνοή από την πνοή της ... Ναι είμαι έξω από τον χορό .. αλλά δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το πόσο πονάω..Δεν θα το συγκρίνω αλλά ούτε θα το υποτιμήσω.. Η οικογένειά μου θα μπει στο πένθος και εγώ δεν μπορώ να κάνω οτι δεν συνέβει ποτέ ...

Σας ευχαριστώ για τη συμβολή σας και ... ναι ... η απόφαση δυστηχώς βαραίνει μόνο τους γονείς ....

...ζω & υπάρχω για να σας βλέπω να μεγαλώνετε!

Ο γενετιστής που έβγαλε τα αποτελέσματα τους είπε οτι δεν υπάρχει λόγος στη φάση που είναι να κάνουν διακοπή κύησης. Μου κάνει εντύπωση όμως που οι περισσότεροι που είμαστε που είμαστε έξω από το χορό θεωρούμε καλύτερη λύση να διακοπεί μια ζωή για κάτι που οι περισσότερες πηγές γράφουν σχετικά πιο θετικά πράγματα σε σχέση με βαρύτερα σύνδρομα (και έχω βγάλει τα μάτια μου αυτές τις μέρες να ψάχνω και να ρωτάω - Υπάρχουν και περιστατικά με 2 ηθοποιούς που ο είχαν και έχουν). Πάντα βέβαια υπάρχει το αλλά ... κι αν το δικό μου παιδί δεν είναι έτσι ? ...

...

καλη δυναμη σε ολους!! ευχομαι να κανουν το σωστο την τελευταια στιγμη, οποιο και αν είναι αυτό.

απεσπασα το παραπανω κομματι γιατι συμφωνω με τη σκεψη σου και γιατι χαρηκα που ο γενετιστης τους ειπε ότι δεν υπαρχει λογος διακοπης...να υπαρχει στο αρχειο ;)

Και εγω είμαι περιπτωση που αν γεννιομουν σημερα , μαλλον θα ειχε κανει η μαμα μου διακοπη :rolleyes:....με καποια χειρουργεια όμως είμαι μια χαρα, ευτυχισμενη και υγιεστατη και ακομη πιο ευτυχισμένοι οι γονεις μου που τοτε δεν ειχαν αυτην την επιλογή.

καλη συνεχεια....και καλη δυναμη.

Δεν είναι απαραίτητοαυτο ... Μπορεί να είναι και γόνιμες ... Δεν το θεωρώ όμως ούτε αυτό ούτε το να μπουν αργότερα τα κορίτσια αυτά (μετά από 25-30 χρόνια) στο δίλλημα αν θα το μεταφέρουν στα παιδιά τους (όπως έγραψε παραπάνω μια κοπέλα) λόγο για να μην ζήσει ένας άνθρωπος. Υπάρχουν γυναίκες που ανακαλύπτουν αργότερα στη ζωή τους οτι δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Τι λένε ? Καλύτερα να μην είχα γεννηθεί ? Επίσης κανείς δεν ξέρει τι θαύματα μπορεί να κάνει η επιστήμη μετά από 25-30 χρόνια για να μην μεταδίδεται αυτό ή άλλα σύνδρομα ...

Τέλος πάντων ... Η απόφαση έχει ληφθεί και είναι οριστική ...

Παρακολούθησα με πολύ προσοχή όλες τις απαντήσεις και συζητήσεις σας. Ήθελα όμως να είμαι πιο ψύχραιμη, πιο συγκροτημένη και μόνη για να σας γράψω. Στα προηγούμενα post μου ήμουν συναισθηματικά φορτισμένη και με ένα μωρό στην αγκαλιά μου που ένιωθε την ψυχοσύνθεσή μου ...

Δεν πήρα θέση για την απόφασή τους ... Δίστασα και λύγισα .... Τι κι αν το ένστικτό μου λέει το αντίθετο, δυστηχώς δεν μπορώ να εγγυηθώ οτι δεν θα εχουν πρόβλημα. Το μόνο που είπα στη μαμά είναι να περάσει ο καιρός να βγουν και κάποια άλλα αποτελέσματα (τυπικά πλέον) για να προχωρήσουν στην "διαδικασία" εφόσον το έχουν αποφασίσει , για να μπορέσει να ηρεμήσει και να αναρρώσει για εκείνη και για το παιδάκι που ήδη έχει.

Δυστηχώς δεν μπορώ να προσποιηθώ οτι δεν συμβαίνει τίποτα ... ούτε να πω είναι δικό τους "πρόβλημα" ...

Μια φωνή μέσα μου φωνάζει να δοθεί μια ευκαιρία στη ζωή... και είναι λίγες οι φορές που το ένστικτό μου έχει βγει λάθος ... μακάρι αυτή η φορά να είναι μια από αυτές... Δεν θα το μάθουμε ποτέ ..

Το μόνο που θα ευχηθώ είναι να μπορέσουν να ξεπεράσουν ένα τόσο σοβαρό πλήγμα και να φανούν δυνατοί για εκείνους και για το παιδί τους.

Δεν αξίζει σε καμία μάνα να πονάει έτσι από τη στιγμή που η καρδούλα χτυπάει στα σπλάχνα της ... του δίνει πνοή από την πνοή της ... Ναι είμαι έξω από τον χορό .. αλλά δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το πόσο πονάω..Δεν θα το συγκρίνω αλλά ούτε θα το υποτιμήσω.. Η οικογένειά μου θα μπει στο πένθος και εγώ δεν μπορώ να κάνω οτι δεν συνέβει ποτέ ...

Σας ευχαριστώ για τη συμβολή σας και ... ναι ... η απόφαση δυστηχώς βαραίνει μόνο τους γονείς ....

Τι ωραία που τα είπες κουμπάρα μου!με συγκίνησες :'(

TBlYp3.png

..

Έλα μου ντε, και εγω που είχα προβλήματα σε αυτόν τον τομέα, τι θα πρέπει να κάνανε οι γονείς μου αν το ξέρανε, να με ξεφορτονωντουσαν;.. Αν και οι συγκεκριμένοι μπορει και να το έκαναν :-(

Ασε που η λέξη στείρα ειναι πολυ βαριά και σπάνια πλέον ...

Διαφημίσεις

Βρε Marchi πολύ συγκινήθηκα. Θα ήθελα πολύ μια αδελφή σαν και σένα. Καλή δύναμη!

Καλή δύναμη στους γονείς....Δεν είχα καταλάβει μέχρι τώρα πόσο πολύ αγαπάω τον αδερφό μου...Όλα τα αδέρφια έχουμε τις διάφορες μας - χαζές και ανούσιες και άλλοι ίσως μεγαλύτερες...Όταν κοιτάω τα μάτια του νιωθω αδύναμη...Μακάρι να ήταν όλα ένα κακό όνειρο...

Σιγουρα ειναι κινητρο για εσενα η ελλειπης ενημερωση η τα μη τεκμηριωμενα στοιχεια ουτως ωστε να προσπαθησεις (απο την αγαπη σου) να τους "απεγκλωβισεις", αλλα πραγματικα δεν γνωριζει κανεις εξ' αρχης ουτε πως τελικα θα γεννηθει-μεγαλωσει το μωρακι, αλλα ουτε και αν οι γονεις του εχουν τις αναλογες αντοχες (κυριως ψυχολογικες) να φροντισουν ενα μωρακι που ΙΣΩΣ τελικα να διαφερει. Οποτε θα συμφωνησω με τα κοριτσια πως η αποφαση για την διακοπη η μη της κυησης ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ. Αν και εφοσον σου ζητηθει η αποψη τοτε θα ηταν χρησιμο να αναφερεις οτι πληροφοριες μπορεσες και συνελεξες.

Ολα να πανε κατ" ευχην και ο γενετιστης που θα επισκεφθουν να τους πει πως Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΧΑΙΡΕΙ ΑΚΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

• 2 εβδομάδες μετά...

Δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να πάψω να το σκέφτομαι ... μου έχει γίνει εμμονή ...

Παραθέτω παρακάτω ένα link για ενημερωτικό σκοπό :

www.triple-x-syndroom.nl Βάλτε το στα αγγλικά και διαβάστε ιστορίες κοριτσιών ..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...