Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΜΑΤΑ.......

Recommended Posts

Ο γιος μου από πολύ μικρός έχει μια κλίση για ενόργανη γυμναστική. Λέμε, (6.5 πλέον) να ξεκινήσουμε ένα άθλημα αλλά έχω αμφιβολίες ως προς το ποιο.

Τα πιο πολλά αγόρια πηγαίνουν ποδόσφαιρο.......ο δικός μου δεν τρελαίνεται κιόλας, (όχι ότι αν πάει δε θα του αρέσει), κι εγώ είπα ΟΚ, γλυτώσαμε τα στραβά πόδια.......γιατί μην μου πείτε οτι δεν στραβώνει τα πόδια το ποδόσφαιρο.......χώρια που στις πιο πολλές ομάδες νομίζουν οτι βρήκαν το Μέσσι και πορώνουν τα παιδιά με άσχημα επακόλουθα......

Το καλοκαίρι πήγε κολυμβητήριο και το σώμα του είναι τέλειο για κολύμβηση.....αλλά δυστυχώς το κολυμβητήριο έκλεισε το χειμώνα.......πήγαμε λίγο καιρό tae- kwon-do αλλά δεν ενθουσιάστηκε, απ ότι κατάλαβα, το βαρέθηκε.....δεν ξέρω τι περίμενε......

Και τώρα μαθαίνω οτι υπάρχει τμήμα ενόργανης (που αν το πω στον μπαμπά μας τον έχει γράψει αύριο κιόλας -έκανε και ο ίδιος πολλά χρόνια και τη λατρεύει).......αλλά, πως να σας το πω......φοβάμαι οτι θα μείνει κοντός!!! Ο άντρας μου έπαιζε και μπάσκετ συγχρόνως και είναι 1.85, αλλά όλοι οι συναθλητές του είναι πολύ κοντοί. Και δεν είναι ένας, δύο. Βέβαια ο άντρας μου έκανε πρωταθλητισμό.

Δε θέλω να διαλέξω ένα άθλημα που θα παρέμβει στο σώμα του παιδιού με τέτοιο τρόπο, δεν ξέρω αν σας φαίνομαι παράλογη, τα λέω όπως ακριβώς τα σκέφτομαι. Χτες διάβαζα εδώ στο φόρουμ μαμάδες που γράφουν τα κορίτσια τους μπάσκετ μόνο και μόνο για να ψηλώσουν και λέω, ΟΚ, δεν είμαι η μόνη που σκέφτομαι μακροπρόθεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ

http://www.vita.gr/paidi/article/6423/poso-tha-pshlwsei-to-paidi-moy/

H σωματική άσκηση είναι απαραίτητη για τους οστεοβλάστες (κύτταρα που συμβάλλουν στη διαδικασία επιμήκυνσης των οστών). Ένα παιδί που δεν είναι ιδιαίτερα δραστήριο και κάθεται όλη μέρα δεν εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που του δίνει η φύση να ψηλώσει. Tο μπάσκετ, το κολύμπι και το τρέξιμο είναι πολύ καλές μορφές άσκησης για το παιδί. Yπάρχουν όμως και κάποιες αθλητικές δραστηριότητες που μπορεί να «φρενάρουν» το ύψος του παιδιού, όπως η ενόργανη γυμναστική και τα βάρη. Oι δραστηριότητες αυτές καταπονούν τα σημεία εκείνα των οστών από όπου αρχίζει η επιμήκυνσή τους. Aν θέλετε να ασχοληθεί το παιδί σας με κάποιο από τα αθλήματα αυτά, καλό είναι να το κάνει αφού κλείσει τα 12 χρόνια.

ΤΕΛΟΣ ΑΡΘΡΟΥ

Το συζήτησα με φίλους, κάποιοι είπαν ας πάει για δοκιμή, κάποιοι με κράξανε άσχημα, οτι και καλά το παιδί θα το κάνω "με το ζόρι και ζουμπά και γκέυ".........απ΄την άλλη τον βλέπω όλη μέρα να κάνει τροχούς και κυβιστήσεις, μπορεί να είναι και το γονίδιο, βουρκώνω, δε μπορώ......είμαι πολύ μπερδεμένη, αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα σας ήμουν ευγνώμων. Το σίγουρο είναι οτι αθλητισμό θα κάνει οπωσδήποτε, είναι πολλά τα οφέλη.

Διαφημίσεις

ΝΑ ΚΙ ΑΛΛΟ.........

http://www.mybabysworld.gr/site/content.php?artid=1173198

Ο αθλητισμός

Για την ανάπτυξη ενός σκελετού χωρίς προβλήματα είναι απαραίτητη η άθληση κατά την παιδική ηλικία υπό την επίβλεψη πάντα ειδικού. Το μυοσκελετικό σύστημα αποτελείται από μύες και οστά τα οποία είναι αλληλοσυνδεόμενα. Όταν υπάρχει στους μυς το ερέθισμα μέσω της διέγερσης που εξασφαλίζει η γυμναστική, τότε η οστική μάζα αυξάνεται με τον πιο σωστό τρόπο. Η άθληση εξάλλου δυναμώνει το μυϊκό σύστημα και βοηθάει το παιδί να αποκτήσει σωστή στάση σώματος, πράγμα που συντελεί στη μείωση προβλημάτων όπως η κύφωση και η σκολίωση, που μπορεί να κάνουν το παιδί να φαίνεται πιο κοντό. Επίσης, συγκεκριμένες μορφές άσκησης, όπως το κολύμπι και το μονόζυγο, μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση προβλημάτων του μυοσκελετικού συστήματος όπως π.χ. η σκολίωση.

• Διάφορες ωστόσο δραστηριότητες που προτιμούν τα κορίτσια –όπως το μπαλέτο, ο χορός ή η ενόργανη γυμναστική– μπορεί να τραυματίσουν τις επιφύσεις του σκελετού (τα σημεία δηλαδή που αναπτύσσονται τα κόκαλα), γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το ύψος. Επίσης αθλήματα που έχουν σαν προϋπόθεση το παιδί να είναι κάτω από το ιδανικό βάρος, όπως η ενόργανη γυμναστική, πιθανόν να επηρεάσουν αρνητικά το ύψος του παιδιού.

Γειά σου φιλενάδα!!

Α, με έβαλες σε μπελάδες τώρα, εμείς κάνουμε μπαλέτο. :rolleyes:

Αφού ο άντρας σου είχε τόσο σοβαρή εμπλοκή με την ενόργανη, σίγουρα θα τα ξέρει αυτά τα θέματα, δεν είναι έτσι? Φοβάσαι ότι η αγάπη του για το άθλημα θα υπερισχύσει?

Έχεις δίκιο που προβληματίζεσαι, ειδικά αν είναι εμφανής η κλίση του μικρού, πραγματικά είσαι σε δίλλημα.

Φαντάζομαι ότι αφού έχει πατέρα 1.85, δύσκολα θα μείνει ζουμπάς (για το γκέυ μη με φουντώνεις νυχτιάτικα, μα ό,τι θέλει λέει κανείς πια :twisted:).

Συμφωνω με αυτό που μάλλον σκέφτεσαι, ότι αν το αρχίσει δεν θα είναι πια στο χέρι σου να το σταματήσει, γι αυτό πρέπει να ενημερωθείς σωστά από τώρα.

Ούτε και να αγνοείς ένα ταλέντο είναι εύκολο.

Σε υποχρέωσα.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Αχ Άννα μου, πάντα είσαι μια νότα χαράς.....

Ο άντρας μου έφριξε που του διάβασα το άρθρο που λέει να ξεκινήσουν ενόργανη μετά τα 12 χρόνια.......μου λέει οτι μετά τα 12 δεν μπορείς να κάνεις αυτό το άθλημα, δεν έχεις ελαστικότητα, δεν έχεις ανοίγματα, και ότι αυτά είναι χαζομάρες.......

Επίσης επιμένει οτι όσοι αθλητές γνωρίζουμε της ενόργανης είναι κοντοί, γιατί αυτοί διακρίνονται .....ευνοεί το μικρό σώμα στο να αποφεύγονται ή ακόμα και να μη φαίνονται τα λάθη στην άσκηση, οπότε αυτοί πάνε μπροστά και κάνουν πρωταθλητισμό, αυτούς ξέρω κι εγώ η δόλια μάνα......

Αλλά ΟΚ, όλα τα άρθρα να λένε το ίδιο? Χρόνια το ψάχνω......

(όσο για το γκέυ εγώ να δεις πως φούντωσα.....)

Αααααα.... βαλτή είσαι μου φαίνεται:P:p

Μόλις γυρίσαμε από το γιατρό που μας είπε ότι το παιδί πρέπει να χάσει βάρος (αρκετό:confused:) γιατί παρόλο που κάνει κάποια αθλήματα, ίσως δεν είναι αρκετά. Το tae kwo do το σταματήσαμε γιατί βαρέθηκε και δεν του αρέσει μου είπε. Συνεχίζει κολύμπι (με το ζόρι) μία φορά την εβδομάδα (δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς... αφού το κάνει σχολείο χαχαχα), κάνει μία φορά ποδόσφαιρο και μία μπάσκετ στο σχολείο απογευματινά. Θέλει όμως να πάει ακαδημία ποδοσφαίρου γιατί τρελλαίνεται με το άθλημα...

Δεν έχουμε όμως χρόνο!! Ασε που είναι καλός στο ποδόσφαιρο και φοβάμαι μην τον προωθήσουν... και έχουμε άλλα....

Το βασικό θέμα που είπε και ο γιατρος είναι το χάσιμο βάρους. Ο στίβος είναι καλός, αλλά δεν έχω καταλάβει τι κάνουν ακριβώς εκεί και ούτε έχω δει δραστηριότητα στίβου. Εχουμε καταμπερδευτεί με το θέμα αθλητισμός και άκρη δεν βγάζουμε και τα μαθήματα μας πιέζουν και το βάρος αυξάνεται....:confused::confused: και εγώ "τα'χω παίξει"!!

Διαφημίσεις

Ο

Το καλοκαίρι πήγε κολυμβητήριο και το σώμα του είναι τέλειο για κολύμβηση.....αλλά δυστυχώς το κολυμβητήριο έκλεισε το χειμώνα.......πήγαμε λίγο καιρό tae- kwon-do αλλά δεν ενθουσιάστηκε, απ ότι κατάλαβα, το βαρέθηκε.....δεν ξέρω τι περίμενε......

Και τώρα μαθαίνω οτι υπάρχει τμήμα ενόργανης (που αν το πω στον μπαμπά μας τον έχει γράψει αύριο κιόλας -έκανε και ο ίδιος πολλά χρόνια και τη λατρεύει).......αλλά, πως να σας το πω......φοβάμαι οτι θα μείνει κοντός!!! Ο άντρας μου έπαιζε και μπάσκετ συγχρόνως και είναι 1.85, αλλά όλοι οι συναθλητές του είναι πολύ κοντοί. Και δεν είναι ένας, δύο. Βέβαια ο άντρας μου έκανε πρωταθλητισμό.

Tο μπάσκετ, το κολύμπι και το τρέξιμο είναι πολύ καλές μορφές άσκησης για το παιδί. Yπάρχουν όμως και κάποιες αθλητικές δραστηριότητες που μπορεί να «φρενάρουν» το ύψος του παιδιού, όπως η ενόργανη γυμναστική και τα βάρη. Oι δραστηριότητες αυτές καταπονούν τα σημεία εκείνα των οστών από όπου αρχίζει η επιμήκυνσή τους. Aν θέλετε να ασχοληθεί το παιδί σας με κάποιο από τα αθλήματα αυτά, καλό είναι να το κάνει αφού κλείσει τα 12 χρόνια.

ΤΕΛΟΣ ΑΡΘΡΟΥ

Το συζήτησα με φίλους, κάποιοι είπαν ας πάει για δοκιμή, κάποιοι με κράξανε άσχημα, οτι και καλά το παιδί θα το κάνω "με το ζόρι και ζουμπά και γκέυ".........απ΄την άλλη τον βλέπω όλη μέρα να κάνει τροχούς και κυβιστήσεις, μπορεί να είναι και το γονίδιο, βουρκώνω, δε μπορώ......είμαι πολύ μπερδεμένη, αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα σας ήμουν ευγνώμων. Το σίγουρο είναι οτι αθλητισμό θα κάνει οπωσδήποτε, είναι πολλά τα οφέλη.

Καταρχην καλα κανεις και προβληματιζεσαι και ασε τους αλλους να κραζουν.

Συνηθιζεται το κραξιμο ειδικα οταν προκειται για το παιδι του αλλου.

Αυτο που πρεπει να λαβεις υποψη σου κατα τη γνωμη μου, χωρις ομως να εχω ασχοληθει με το θεμα, ειναι το εξης:

Ποια ειναι η αναπτυξη του εως σημερα και σε ποια καμπυλη βρισκεται.

Εαν βρισκεται στις ψηλες τοτε νομιζω οτι ειναι κριμα να του το στερησεις .

Το πας να δοκιμασει και παραλληλα με τον παιδιατρο παρακολουθεις το υψος του σε σχεση με τις καμπυλες.

Εαν ειναι στις χαμηλες καμπυλες εγω θα το απεφευγα.

Επισης παρε μια γνωμη καλου αθλιατρου-ορθοπεδικου.

Γνωριζω εναν πολυ καλο αθλιατρο-ορθοπεδικο που ασχολειται με πρωταθλητες και η αποψη του πιστευω οτι θα ηταν χρησιμη.

Με την πρωτη ευκαιρια που θα τον συναντησω , θα τον ρωτησω και θα σου πω.

Τα αθληματα επηρεαζουν το υψος, το βαρος και την αναπτυξη γιαυτο πρεπει να το ψαχνουμε και αναλογα με την αναπτυξη του παιδου μας να κρινουμε .

Οσο για το tae- kwon-do δεν ξερω και κανενα παιδακι να του αρεσει ιδιατερα.

Στην αρχη ολα ενθουσιαζονται και μετα το βαριουνται. Απο αυτα που ξερω εγω.

.

Ο άντρας μου έφριξε που του διάβασα το άρθρο που λέει να ξεκινήσουν ενόργανη μετά τα 12 χρόνια.......μου λέει οτι μετά τα 12 δεν μπορείς να κάνεις αυτό το άθλημα, δεν έχεις ελαστικότητα, δεν έχεις ανοίγματα, .

Σε αυτο εχει και δικιο ο αντρας σου. Ενοργανη ξεκινανε νωρις. Μετα το σωμα ειναι δυσκαμπτο.

Αααααα.... βαλτή είσαι μου φαίνεται:P:p

Μόλις γυρίσαμε από το γιατρό που μας είπε ότι το παιδί πρέπει να χάσει βάρος (αρκετό:confused:) γιατί παρόλο που κάνει κάποια αθλήματα, ίσως δεν είναι αρκετά. Το tae kwo do το σταματήσαμε γιατί βαρέθηκε και δεν του αρέσει μου είπε. Συνεχίζει κολύμπι (με το ζόρι) μία φορά την εβδομάδα (δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς... αφού το κάνει σχολείο χαχαχα), κάνει μία φορά ποδόσφαιρο και μία μπάσκετ στο σχολείο απογευματινά. Θέλει όμως να πάει ακαδημία ποδοσφαίρου γιατί τρελλαίνεται με το άθλημα...

Δεν έχουμε όμως χρόνο!! Ασε που είναι καλός στο ποδόσφαιρο και φοβάμαι μην τον προωθήσουν... και έχουμε άλλα....

Το βασικό θέμα που είπε και ο γιατρος είναι το χάσιμο βάρους. Ο στίβος είναι καλός, αλλά δεν έχω καταλάβει τι κάνουν ακριβώς εκεί και ούτε έχω δει δραστηριότητα στίβου. Εχουμε καταμπερδευτεί με το θέμα αθλητισμός και άκρη δεν βγάζουμε και τα μαθήματα μας πιέζουν και το βάρος αυξάνεται....:confused::confused: και εγώ "τα'χω παίξει"!!

Χαίρομαι που υπάρχουν κι άλλες μανούλες με παρόμοια ερωτήματα. Ο γιός μου ήταν από τα κανονικά προς το λεπτό παιδιά, μέχρι το καλοκαίρι (που μπήκε στα 6). Μόλις γραφτήκαμε κολυμβητήριο, άρχισε να τρώει σαν τρελός.....έβγαινε απ την πισίνα και ζητούσε γεμιστά! Μ' αυτά τα ωραία έβαλε κατά τη διάρκεια του κολυμβητηρίου 4 κιλά.....και συνέχισε να τρώει, οπότε τώρα γέμισε.......χοντρό δεν τον λες, απλά είχαμε συνηθίσει να είναι αλλιώς και τώρα μας φαίνεται κάπως πιο γεμάτος.

Αυτό που λες για το χρόνο, πολύ σημαντικό. Στο ποδόσφαιρο έχουν 3 προπονήσεις τη βδομάδα και αγώνα την Κυριακή.......σόρρυ κιόλας αλλά άμα 4 φορές τη βδομάδα ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αύριο μεθαύριο που θα έχουν και αγγλικά, ή κάποια μουσική τι θα γίνει? Και φυσικά, υπάρχει αυτή η νοοτροπία ακόμα και στις πιο μικρές και ανώνυμες ομαδούλες....βρήκαμε τον Μέσσι και ου τω καθεξής.......

Ο στίβος περιλαμβάνει τρέξιμο, εμπόδια, άλματα κλπ είναι πολύ ωραίο άθλημα αλλά για μένα, συγνώμη και πάλι, θεωρώ οτι το σώμα παραμορφώνεται αρκετά......ειδικά γυναίκες που βλέπω, ΟΚ δε μου αρέσει το αποτέλεσμα.

Θέλω να αθληθεί, αλλά έχει ένα πολύ ωραίο σώμα (ο γιατρός είπε αν θέλουμε να κρατήσει αυτό το σώμα μόνο κολύμπι, αν θέλουμε να βγάλει λεφτά μόνο στίβο - τρέχει απίστευτα γρήγορα)......:) :) :) Το κολύμπι όμως στην περιοχή μας υπάρχει μόνο το καλοκαίρι.....

Τώρα για την ενόργανη, θα αρχίσω εκτός απ τις μελέτες για το άθλημα να διαβάζω και τα βιογραφικά των αθλητών, να δούμε τί ύψος έχουν, πόσοι παντρεύτηκαν.......ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ

Ποια ειναι η αναπτυξη του εως σημερα και σε ποια καμπυλη βρισκεται.

Εαν βρισκεται στις ψηλες τοτε νομιζω οτι ειναι κριμα να του το στερησεις .

Το πας να δοκιμασει και παραλληλα με τον παιδιατρο παρακολουθεις το υψος του σε σχεση με τις καμπυλες.

Εαν ειναι στις χαμηλες καμπυλες εγω θα το απεφευγα.

Επισης παρε μια γνωμη καλου αθλιατρου-ορθοπεδικου.

Το παιδί είναι στην πιο ψηλή καμπύλη, είναι εξίμιση ετών και κάτι και είναι 1.27, κιλά μέχρι πριν το κολυμβητήριο που έλεγα πιο πάνω ήταν 26, τώρα πια είναι 33......δεν του φαίνεται βέβαια, αλλά είμαστε στην κόψη για δίαιτα.......

Μίλησα με αθλίατρο........υπέρμαχοι του αθλητισμού, και δεν τρέχει τίποτα, και αν είναι να ψηλώσει θα ψηλώσει και δεν τον εμποδίζει κανένα άθλημα........και όλα καλά. Δεν είναι τόσο απλό όμως....

Αχ Άννα μου, πάντα είσαι μια νότα χαράς.....

Ο άντρας μου έφριξε που του διάβασα το άρθρο που λέει να ξεκινήσουν ενόργανη μετά τα 12 χρόνια.......μου λέει οτι μετά τα 12 δεν μπορείς να κάνεις αυτό το άθλημα, δεν έχεις ελαστικότητα, δεν έχεις ανοίγματα, και ότι αυτά είναι χαζομάρες.......

Επίσης επιμένει οτι όσοι αθλητές γνωρίζουμε της ενόργανης είναι κοντοί, γιατί αυτοί διακρίνονται .....ευνοεί το μικρό σώμα στο να αποφεύγονται ή ακόμα και να μη φαίνονται τα λάθη στην άσκηση, οπότε αυτοί πάνε μπροστά και κάνουν πρωταθλητισμό, αυτούς ξέρω κι εγώ η δόλια μάνα......

Αλλά ΟΚ, όλα τα άρθρα να λένε το ίδιο? Χρόνια το ψάχνω......

(όσο για το γκέυ εγώ να δεις πως φούντωσα.....)

Λατίνα μου αν το επιχείρημα των γνωστών σου ήταν ότι θα μείνει ζουμπάς και γκέυ, άλλαξε παρέες.:rolleyes:

Αν εξαιρέσεις τα βάρη, δεν βλέπω με ποιον τρόπο θα εμποδιστεί η ανάπτυξη του παιδιού εάν κάνει ενόργανη... Όπως και να΄χει δεν πρόκειται να τον στείλεις για πρωταθλητισμό, έτσι δεν είναι; Μια δραστηριότητα ψάχνεις.

Εγώ θα έλεγα να τον στείλεις, αφού είναι γνώστης και ο πατέρας του.

Να ξέρεις πάντως ότι κανένα άθλημα δεν ψηλώνει και κανένα άθλημα δεν κονταίνει (με εξαίρεση τα βάρη).

Λατίνα μου αν το επιχείρημα των γνωστών σου ήταν ότι θα μείνει ζουμπάς και γκέυ, άλλαξε παρέες.:rolleyes:

Αν εξαιρέσεις τα βάρη, δεν βλέπω με ποιον τρόπο θα εμποδιστεί η ανάπτυξη του παιδιού εάν κάνει ενόργανη... Όπως και να΄χει δεν πρόκειται να τον στείλεις για πρωταθλητισμό, έτσι δεν είναι; Μια δραστηριότητα ψάχνεις.

Εγώ θα έλεγα να τον στείλεις, αφού είναι γνώστης και ο πατέρας του.

Να ξέρεις πάντως ότι κανένα άθλημα δεν ψηλώνει και κανένα άθλημα δεν κονταίνει (με εξαίρεση τα βάρη).

Χαχα είπα "κάποιοι φίλοι" όχι όλοι!!!!!!!

Κι εγώ για τα βάρη ήξερα, αλλά να που η βιβλιογραφία με εξέπληξε.....

Το αν θα κάνει πρωταθλητισμό δεν μπορώ να το ξέρω από τώρα.......

Όσο για το τελευταίο, νομίζω πως αν βάλεις μπασκετμπολίστες δίπλα σε αθλητές της ενόργανης, είναι ηλίου φαεινότερο......δεν μπορεί να είχαν όλοι οι μπασκετμπολίστες γονιδιακή προδιάθεση να φτάσουν το Θεό, ούτε όλοι οι της ενόργανης γονιδιακή προδιάθεση να είναι λεπτεπίλεπτοι.........

Διαφημίσεις

Χαίρομαι που υπάρχουν κι άλλες μανούλες με παρόμοια ερωτήματα. Ο γιός μου ήταν από τα κανονικά προς το λεπτό παιδιά, μέχρι το καλοκαίρι (που μπήκε στα 6). Μόλις γραφτήκαμε κολυμβητήριο, άρχισε να τρώει σαν τρελός.....έβγαινε απ την πισίνα και ζητούσε γεμιστά! Μ' αυτά τα ωραία έβαλε κατά τη διάρκεια του κολυμβητηρίου 4 κιλά.....και συνέχισε να τρώει, οπότε τώρα γέμισε.......χοντρό δεν τον λες, απλά είχαμε συνηθίσει να είναι αλλιώς και τώρα μας φαίνεται κάπως πιο γεμάτος.

Αυτό που λες για το χρόνο, πολύ σημαντικό. Στο ποδόσφαιρο έχουν 3 προπονήσεις τη βδομάδα και αγώνα την Κυριακή.......σόρρυ κιόλας αλλά άμα 4 φορές τη βδομάδα ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αύριο μεθαύριο που θα έχουν και αγγλικά, ή κάποια μουσική τι θα γίνει? Και φυσικά, υπάρχει αυτή η νοοτροπία ακόμα και στις πιο μικρές και ανώνυμες ομαδούλες....βρήκαμε τον Μέσσι και ου τω καθεξής.......

Ο στίβος περιλαμβάνει τρέξιμο, εμπόδια, άλματα κλπ είναι πολύ ωραίο άθλημα αλλά για μένα, συγνώμη και πάλι, θεωρώ οτι το σώμα παραμορφώνεται αρκετά......ειδικά γυναίκες που βλέπω, ΟΚ δε μου αρέσει το αποτέλεσμα.

Θέλω να αθληθεί, αλλά έχει ένα πολύ ωραίο σώμα (ο γιατρός είπε αν θέλουμε να κρατήσει αυτό το σώμα μόνο κολύμπι, αν θέλουμε να βγάλει λεφτά μόνο στίβο - τρέχει απίστευτα γρήγορα)......:) :) :) Το κολύμπι όμως στην περιοχή μας υπάρχει μόνο το καλοκαίρι.....

Τώρα για την ενόργανη, θα αρχίσω εκτός απ τις μελέτες για το άθλημα να διαβάζω και τα βιογραφικά των αθλητών, να δούμε τί ύψος έχουν, πόσοι παντρεύτηκαν.......ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ

ανάμεσα στα αθλήματα του στίβου υπάρχουν τεράστιες διαφορές στο πώς θα διαμορφωθεί ένα σώμα.

Τα πιο ψηλόλιγνα σώματα τα κάνουν τα αθλήματα που έχουν άλματα, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. (δες αν πετύχεις κανέναν αγώνα να δεις, σκέτες λαμπάδες οι άλτες/άλτριες!). Οι δρομείς πάλι έχουν διαφορές, ανάλογα με τις αποστάσεις. Οι μαραθωνοδρόμοι πχ είναι πολύ αδύνατοι και μετρίου ύψους, ενώ οι δρομείς μικρών αποστάσεων είναι πιο φουσκωτοί (ειδικά οι γυναίκες στους μηρούς είναι λίγο πιο φουσκωμένες από ό,τι θα μου άρεσε εμένα σαν γυναικείο σώμα).

Άρα αν ο μικρός ενδιαφέρεται για τον στίβο, μπορεί να δοκιμάσει τα άλματα (εις ύψος, τριπλούν κλπ) για να κάνει ψηλόλιγνο σώμα.

Όσο για το τελευταίο, νομίζω πως αν βάλεις μπασκετμπολίστες δίπλα σε αθλητές της ενόργανης, είναι ηλίου φαεινότερο......δεν μπορεί να είχαν όλοι οι μπασκετμπολίστες γονιδιακή προδιάθεση να φτάσουν το Θεό, ούτε όλοι οι της ενόργανης γονιδιακή προδιάθεση να είναι λεπτεπίλεπτοι.........

Μα πολύ απλά οι ψηλοί άνθρωποι επιλέγουν σαν άθλημα το μπάσκετ ή παρόμοια αθλήματα που απαιτούν ύψος... Δεν σημαίνει ότι το άθλημα τους ψηλώνει...:)

http://users.sch.gr/adanis/papers/Ntanis3.pdf

Βρήκα αυτή την επιστημονική μελέτη πάνω στο θέμα σας. Η μελέτη καταλήγει, χωρίς να μπορώ να κρίνω αν είναι αξιόπιστη, ότι δεν επιδρά η προπόνηση στο ύψος αλλά είναι καθοριστικός ο κληρονομικός παράγοντας. Βέβαια έχει συνταχθεί από γυμναστές. Ο ορθοπεδικός μου έχει διαφορετική γνώμη, λέει ότι κάποια αθλήματα καταπονούν ιδιαίτερα το σώμα των παιδιών και αναστέλλουν ελαφρώς την ανάπτυξη. Μιλάμε πάντα για 2-3 πόντους πάντως, όχι ότι θα μείνει κοντό ένα παιδί επειδή κάνει ενόργανη.

Διαφημίσεις

Μα πολύ απλά οι ψηλοί άνθρωποι επιλέγουν σαν άθλημα το μπάσκετ ή παρόμοια αθλήματα που απαιτούν ύψος... Δεν σημαίνει ότι το άθλημα τους ψηλώνει...:)

Εκάβη μου ειλικρινά, ξέρω πολλά άτομα που δεν ήταν πρώτο μπόι και πήγαν μπάσκετ και δεν τα γνωρίζαμε μετά.....δε μπορώ να το βασίσω εξ ολοκλήρου στην κληρονομικότητα...

Εκάβη μου ειλικρινά, ξέρω πολλά άτομα που δεν ήταν πρώτο μπόι και πήγαν μπάσκετ και δεν τα γνωρίζαμε μετά.....δε μπορώ να το βασίσω εξ ολοκλήρου στην κληρονομικότητα...

Έπρεπε λες να ασχοληθώ με το μπάσκετ όταν ήμουν μικρή; :mrgreen:

Πάντως το καλύτερο είναι να ρωτήσεις κάποιον γιατρό.

Από εκεί και πέρα, γνώμη μου είναι ότι με οποιοδήποτε άθλημα και να ασχοληθεί, αν δεν πάει για πρωταθλητισμό και αν δεν ασχολείται με αυτό το άθλημα εντατικά (εννοώ με βαρύ πρόγραμμα), δεν πρόκειται να επηρρεαστεί και η ανάπτυξή του.

Μη γελάσετε, εγώ πιστεύω οτι παίζει ρόλο και η γενιά.......δλδ όταν εγώ ήμουν τρίτη γυμνασίου τα πρωτάκια ήταν όλα πολύ κοντά, σαν πέμπτη δημοτικού μοιάζανε, δε μπορεί κανένα να μην είχε γονίδιο........επίσης τελειώνοντας εγώ το Λύκειο και θεωρώντας τον εαυτό μου ψηλό, βγήκαν κάτι ντερέκια στην επόμενη γενιά που εγώ απλά......ήμουν η κοντή της Θεοπούλας.......:) :) :)

Έχω συγγενείς που με γονείς 1.70 και 1.67 τα παιδιά πέρασαν το 1.90.....και ξέρω το γενεαλογικό τους δέντρο......και λες από πού πήρε το παιδί????

Πάντως είναι ευρέως αποδεκτό ότι κάποια αθλήματα παρεμποδίζουν ή βοηθούν το ύψος......το θέμα είναι πόσο......αν είναι για 2-3 πόντους δε θα σκάσουμε κιόλας......

Και ειλικρινά, για τα βάρη να το καταλάβω, αλλά η ενόργανη γιατί? Κρίκοι και μονόζυγο τουλάχιστον θα έπρεπε να διατείνουν.......

Έπρεπε λες να ασχοληθώ με το μπάσκετ όταν ήμουν μικρή; :mrgreen:

Πάντως το καλύτερο είναι να ρωτήσεις κάποιον γιατρό.

Από εκεί και πέρα, γνώμη μου είναι ότι με οποιοδήποτε άθλημα και να ασχοληθεί, αν δεν πάει για πρωταθλητισμό και αν δεν ασχολείται με αυτό το άθλημα εντατικά (εννοώ με βαρύ πρόγραμμα), δεν πρόκειται να επηρρεαστεί και η ανάπτυξή του.

Ο γιατρός είπε κολύμπι αλλά το κολυμβητήριό μας κλείνει το χειμώνα.....ο γιατρός επίσης είπε "όχι Φλωρινιώτικα αθλήματα" :) :) :)

Τον πρωταθλητισμό δεν τον αποφασίζει ο γονιός, αν "το έχει" το παιδί, μετά δε μπορείς να το κρατήσεις πίσω.....και όλες αυτές οι δραστηριότητες είναι 3 φορές τη βδομάδα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...