Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν ακούμε καρδιά..δεν μεγάλωσε ο σάκος

Tachydromos

Recommended Posts

Καλημέρα, με βαριά καρδιά το γράφω βέβαια. Είμαι ένας σύζυγος αρκετά δυνατός να αντέξει ένα κακό νέο αλλά αδύναμος όταν βλέπει τη σύζυγο του ράκο. Έχουμε ένα υγιέστατο αγοράκι 3 χρονών. Πρόσφατα αποφασίσαμε να κάνουμε άλλο ένα παιδάκι. Είχα ήδη πολλά προβλήματα υγείας (Διαβήτη τύπου 1, ψωρίαση) και δυστυχώς προχώρησα και σε αρθρίτιδα. Έπρεπε να πάρω φάρμακο που όσο το παίρνω δεν θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε. Είχαμε πέντε μέρες να προσπαθήσουμε και τα καταφέραμε! Έγινε σύλληψη και αυτό μας έκανε πολύ χαρούμενους. Χθες όμως η χαρά....έγινε δάκρυα. Πριν τρεις μέρες σε επίσκεψη στο γιατρό δεν ακούσαμε καρδιά (είμαστε 7 εβδομάδα), μας είπε να πάμε πάλι σε δυο μέρες. Χθες μας είπε ότι ο σάκος δεν μεγάλωσε εκτός του ότι δεν ακούει καρδιά και μας είπε να προχωρήσουμε σε απόξεση. Από εκείνη τη στιγμή η γυναίκα μου είναι χάλια. Εγώ είμαι πιο ψύχραιμος λόγο του ότι πρέπει κάποιος να στέκει στα πόδια του. Δυστυχώς δεύτερη προσπάθεια δεν μπορεί να γίνει τουλάχιστον για ένα έτος. Δεν θέλαμε να αφήσουμε τον μικρούλη μόνο του. Την έπεισα να πάρουμε μια δεύτερη γνώμη. Δεν ψάχνω ψεύτικες ελπίδες αλλά με την εμπειρία μου τόσα χρόνια καλύτερα να ρωτάς δύο γιατρούς. Είμαι στη δουλειά και μόνο να δουλέψω δεν μπορώ. Σε λίγες ώρες θα ξέρω την δεύτερη γνώμη και θα σας την μεταφέρω. Αυτό που θέλω είναι να μου πείτε και πως να φερθώ στη γυναίκα μου αν πρέπει να γίνει η απόξεση και μετά....τι; Έχετε ακούσει ιστορία να ήταν λάθος;

Ζωή, όσο με πληγώνεις ΤΟΣΟ με πωρώνεις!

Διαφημίσεις

Καλημέρα, με βαριά καρδιά το γράφω βέβαια. Είμαι ένας σύζυγος αρκετά δυνατός να αντέξει ένα κακό νέο αλλά αδύναμος όταν βλέπει τη σύζυγο του ράκο. Έχουμε ένα υγιέστατο αγοράκι 3 χρονών. Πρόσφατα αποφασίσαμε να κάνουμε άλλο ένα παιδάκι. Είχα ήδη πολλά προβλήματα υγείας (Διαβήτη τύπου 1, ψωρίαση) και δυστυχώς προχώρησα και σε αρθρίτιδα. Έπρεπε να πάρω φάρμακο που όσο το παίρνω δεν θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε. Είχαμε πέντε μέρες να προσπαθήσουμε και τα καταφέραμε! Έγινε σύλληψη και αυτό μας έκανε πολύ χαρούμενους. Χθες όμως η χαρά....έγινε δάκρυα. Πριν τρεις μέρες σε επίσκεψη στο γιατρό δεν ακούσαμε καρδιά (είμαστε 7 εβδομάδα), μας είπε να πάμε πάλι σε δυο μέρες. Χθες μας είπε ότι ο σάκος δεν μεγάλωσε εκτός του ότι δεν ακούει καρδιά και μας είπε να προχωρήσουμε σε απόξεση. Από εκείνη τη στιγμή η γυναίκα μου είναι χάλια. Εγώ είμαι πιο ψύχραιμος λόγο του ότι πρέπει κάποιος να στέκει στα πόδια του. Δυστυχώς δεύτερη προσπάθεια δεν μπορεί να γίνει τουλάχιστον για ένα έτος. Δεν θέλαμε να αφήσουμε τον μικρούλη μόνο του. Την έπεισα να πάρουμε μια δεύτερη γνώμη. Δεν ψάχνω ψεύτικες ελπίδες αλλά με την εμπειρία μου τόσα χρόνια καλύτερα να ρωτάς δύο γιατρούς. Είμαι στη δουλειά και μόνο να δουλέψω δεν μπορώ. Σε λίγες ώρες θα ξέρω την δεύτερη γνώμη και θα σας την μεταφέρω. Αυτό που θέλω είναι να μου πείτε και πως να φερθώ στη γυναίκα μου αν πρέπει να γίνει η απόξεση και μετά....τι; Έχετε ακούσει ιστορία να ήταν λάθος;

Καταλαβαίνω πολύ καλά την στενοχώρια σας, την έχω περάσει κι εγώ δυο φορές την άσχημη κατάσταση (με μια αποβολή και έναν ενδομήτριο θάνατο).

Καλά κάνετε και ρωτάτε και δεύτερη γνώμη, άλλωστε πάντα υπάρχει η πιθανότητα κάτι να αλλάξει ή να έχει γίνει κάποιο λάθος, ή στην τελική αν σας επιβεβαιώσει την πρώτη γνώμη, να μην έχετε μετά δεύτερες σκέψεις για ότι κάνατε....Το ότι δεν μεγαλώνει ο σάκος και στην 7η εβδομάδα δεν έχετε ακούσει καρδιά φυσικά δεν είναι ευοίωνες ενδείξεις δυστυχώς. Εμβρυικά στοιχεία είχε δει η γιατρός ή όχι;

Όπως και να έχει, περιμένετε και την δεύτερη γνώμη και αν συμπίπτει και προχωρήσετε σε απόξεση, τότε η γυναίκα σου είναι εκείνη που πρέπει να φανεί δυνατή κυρίως για χάρη του παιδιού σας. Εσύ με την στάση σου καλό είναι να την κάνεις να επικεντρωθεί στα θετικά της ζωής σας, που είναι φυσικά ο γιος σας κι εσύ που την αγαπάς και την στηρίζεις. Και μην σκέφτεστε ότι το παιδάκι σας θα μείνει χωρίς αδερφάκι, αλίμονο, και μετά από ένα χρόνο μπορείτε κάλλιστα να προσπαθήσετε ξανά!!!! Μια αποβολή δεν είναι το τέλος του κόσμου, στο λέει και στο υπογράφει μια παθούσα ήδη δις!!!!

3642568b00.png

599c236a6c.png

Λυπαμαι πολυ...το ιδιο ακριβως περασαμε κι εμεις στην 8η εβδομαδα...Δεν ξερω τι ακριβως νιωθει ενας αντρας γιατι εσεις προτιματε να τα κρατατε μεσα σας αλλα για τις περισσοτερες γυναικες που αρχιζουν να λατρευουν αυτο το πλασματακι απο το πρωτο δευτερολεπτο που θα ακουσουν οτι ειναι εγκυες και δεν θελω να ακουστω μελοδραματικη, ειναι ενας θανατος, μια μικρη κηδεια. Αυτο που εγω ειχα αναγκη ηταν να καταλαβει απλα οτι ποναω και θρηνω και σιγουρα μια μετριασμενη αισιοδοξια(για να μην νιωσει οτι εσυ εισαι αναισθητος και δεν πονας γιατι ολα τα σκεφτεσαι μεσα στην συγχηση) ειναι το καλυτερο. Για το ζευγαρι ειναι ενα πενθος. Το πως ακριβως θα το αντιμετωπισει ειναι πολυ προσωπικο ζητημα. Νομιζω ομως οτι το να εισαι υποστηρικτικος χωρις ομως να δειχνεις καταπιεστικα ευθυμος και να αφησεις ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ για γιατρεια ειναι το καλυτερο και για τους δυο.

Οσο για σενα, γιατι αν και δυνατος οπως λες, φαινεσαι ανθρωπος τρυφερος και ευαισθητος και μπραβο σου, διωξε τις τυψεις που κατι μου λεει οτι εχεις και πιστεψε με ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΓΕΙΑ και η στενοχωρια μονο καλο δεν κανει σε διαβητη και αυτοανοσα οπως ψωριαση και αρθριτιδα..εξ αλλου αν δεν ησουν τοσο ευαισθητος μπορει καποια απ αυτα να μην τα ειχες καν...Κοιτα τον εαυτο σου λοιπον γιατι αυτο θελει πιο πολυ η γυναικα σου...

Πραγματικα ευχομαι να το ξεπερασετε και να ξαναπροσπαθησετε οταν θα μπορειτε. Αφου μενει τοσο ευκολα εγκυος ειστε ευλογημενοι!

JU4zp3.png

Αυτό που θέλω είναι να μου πείτε και πως να φερθώ στη γυναίκα μου αν πρέπει να γίνει η απόξεση και μετά....τι; Έχετε ακούσει ιστορία να ήταν λάθος;

Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Αν δεν πάνε όμως, να δείξεις και εσύ τα συναισθήματά σου. Πρόσεξε μήπως στην προσπάθεια να στέκεσαι δυνατός, της περάσεις τελικά το μήνυμα ότι δεν ενδιαφέρεσαι ή δεν την καταλαβαίνεις.

Να δείξεις λοιπόν τι αισθάνεσαι, αλλά να της περάσεις και μια αισιοδοξία για το μέλλον.

Να της πεις ότι πρέπει να φανείτε και οι 2 δυνατοί για χάρη του άλλου σας παιδιού και ότι θα ξαναπροσπαθήσετε για να του χαρίσετε ένα αδερφάκι.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Αν δεν πάνε όμως, να δείξεις και εσύ τα συναισθήματά σου. Πρόσεξε μήπως στην προσπάθεια να στέκεσαι δυνατός, της περάσεις τελικά το μήνυμα ότι δεν ενδιαφέρεσαι ή δεν την καταλαβαίνεις.

Να δείξεις λοιπόν τι αισθάνεσαι, αλλά να της περάσεις και μια αισιοδοξία για το μέλλον.

Να της πεις ότι πρέπει να φανείτε και οι 2 δυνατοί για χάρη του άλλου σας παιδιού και ότι θα ξαναπροσπαθήσετε για να του χαρίσετε ένα αδερφάκι.

Συμφωνώ απόλυτα, να της δείξεις την στεναχώρια σου (όταν είστε οι δυο σας βέβαια, μην είστε και οι 2 ράκος μπροστα στο παιδί), αυτό βοηθάει πολύ περισσότερο από το να κάνεις τον δυνατό.. και αφήστε τον χρόνο να κυλήσει, θα νιώσετε καλύτερα με τον καιρό. Ένας χρόνος περνάει πολύ γρήγορα, μόλις νιώσετε καλύτερα αρχιστε να κάνετε σχέδια για το τέλος της θεραπείας σου, έτσι κι αλλιώς δεν έχετε πρόβλημα συλληψης, κουράγιο και όλα καλά θα πάνε!

Διαφημίσεις

Η γνώμη και του δεύτερου γιατρού ήταν ίδια. Σάββατο πρωί πρέπει να κάνει την απόξεση. Της μίλησα στο τηλέφωνο αρκετά και είναι λίγο πιο δυνατή. Δεν έχω κρύψει την λύπη μου απλά αν δει στα μάτια μου απογοήτευση θα πέσει και αυτή. Της είπα να πάμε τον μικρό σε ένα παιδότοπο το απόγευμα να ξεσκάσει λίγο γιατί έχει μυριστεί πρόβλημα αν και 3 ετών. Σας ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες απαντήσεις σας. Ελπίζω σε ένα χρόνο να μπορέσουμε για νέα προσπάθεια. peny75 έχεις πέσει διάνα.... οφείλω και πρέπει να κοιτάξω την δική μου υγεία. Και πάλι σας ευχαριστώ όλους

Ζωή, όσο με πληγώνεις ΤΟΣΟ με πωρώνεις!

Η γνώμη και του δεύτερου γιατρού ήταν ίδια. Σάββατο πρωί πρέπει να κάνει την απόξεση. Της μίλησα στο τηλέφωνο αρκετά και είναι λίγο πιο δυνατή. Δεν έχω κρύψει την λύπη μου απλά αν δει στα μάτια μου απογοήτευση θα πέσει και αυτή. Της είπα να πάμε τον μικρό σε ένα παιδότοπο το απόγευμα να ξεσκάσει λίγο γιατί έχει μυριστεί πρόβλημα αν και 3 ετών. Σας ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες απαντήσεις σας. Ελπίζω σε ένα χρόνο να μπορέσουμε για νέα προσπάθεια. peny75 έχεις πέσει διάνα.... οφείλω και πρέπει να κοιτάξω την δική μου υγεία. Και πάλι σας ευχαριστώ όλους

Χαιρομαι που σκεφτεσαι ετσι..Η αγαπη που φαινεται να εχετε μεταξυ σας ειναι το καλυτερο γιατρικο. Και ο μπομπιρας αναμεσα σας ειναι το καλυτερο ψυχοφαρμακο.

Εμεις δεν εχουμε παιδακι και παρολ'αυτα βλεπω τον αντρα μου σαν το μωρο μου(λιγο υπερμεγεθες βεβαια) κι επειδη ειναι κι αυτος γλυκος και τρυφερος ανθρωπος εκει κουρνιαζω οταν κατι με βασανιζει. Οταν υπαρχουν αυτα δεν αργει να ερθει ξανα η ισορροπια!

Συμφωνω για τα ματια και την απογοητευση. Δεν χρειαζεται να δει απογοητευση γιατι αυτο θα την κανει να στεναχωριεται προσθετα και για σενα. Ξερει εκεινη δεν χρειαζεται αυτο.

Καλη συνεχεια στον αγωνα...

JU4zp3.png

Χαιρομαι που σκεφτεσαι ετσι..Η αγαπη που φαινεται να εχετε μεταξυ σας ειναι το καλυτερο γιατρικο. Και ο μπομπιρας αναμεσα σας ειναι το καλυτερο ψυχοφαρμακο.

Εμεις δεν εχουμε παιδακι και παρολ'αυτα βλεπω τον αντρα μου σαν το μωρο μου(λιγο υπερμεγεθες βεβαια) κι επειδη ειναι κι αυτος γλυκος και τρυφερος ανθρωπος εκει κουρνιαζω οταν κατι με βασανιζει. Οταν υπαρχουν αυτα δεν αργει να ερθει ξανα η ισορροπια!

Συμφωνω για τα ματια και την απογοητευση. Δεν χρειαζεται να δει απογοητευση γιατι αυτο θα την κανει να στεναχωριεται προσθετα και για σενα. Ξερει εκεινη δεν χρειαζεται αυτο.

Καλη συνεχεια στον αγωνα...

Δίκιο έχεις!!! Όταν το ζευγάρι είναι πραγματικά αγαπημένο καμιά φορά δε χρειάζεται να πεις και τίποτα...μια αληθινή αγκαλιά μπορεί να λέει πολύ περισσότερα από οτιδήποτε άλλο!!!

3642568b00.png

599c236a6c.png

Λυπάμαι παρα πολυ :-( θα ήθελα να ρωτήσω γιατι δεν μπορείτε να προσπαθήσατε για ενα χρόνο, αλλα δεν θες μην απαντας

Δυο φορές έχω περάσει αποβολή και δεν ήθελα να δω τον άντρα μου απογοήτευμενο καθόλου με έκανε χειροτερα! Ήθελα να τον δω δυνατό να μου πει οτι δεν τρέχει τίποτα και σύντομα θα αποκτήσουμε το όνειρο μας

Χρειαζομουνα κατανόηση οτι περνάμε λούκι αλλα και δύναμη ... Και μου τα έδωσε και ειμαι υποχρεη

Είσαι η δύναμη της μην λυγίσεις μπροστά της οσο και να το χρειάζεσαι

Ο Θεός μαζί σας!

Νομίζω πως παιρνει κάποια φάρμακα , γι αυτό απαγορεύεται.

Κουράγιο κ δύναμη...καλυτερα μια έγκαιρη διάγνωση, παρά παιδί με πρόβλημα υγείας.

Διαφημίσεις

θελω να προσθεσω και κατι ασχετο με το θεμα αλλα θα το πω....γιατι τοση αδικια???πραγματικα καποιες φορες δεν ειναι σαν ο θεος να παιζει με τα νευρα μας???ναι ολα για καποιο λογο γινονται αλλα για ποιον?:confused:σου δινει ενα παιδακι στις 5 τελευταιες μερες προσπαθειας ενω δεν θα μπορεις για τον υπολοιπο χρονο και εκει που χαιρεσαι ετσι απλα παει.....δεν ειναι τεραστια αδικια?η δοκιμασια?δεν ξερω.....κουραγιο παιδια.....

http://lmtf.lilypie.com/XtbDp3.png http://lb3f.lilypie.com/Dusap2.png

Γιατι να ξαναδοκιμασετε σε ενα χρόνο????πρωτη φορά ακούω αυτο το πράγμα. Εγω εκανα αποξεση οταν ήμουν στον τέταρτο μήνα, άρα σε διπλάσια και βάλε, βδομάδα κύησης απο ότι εσείς και ο γιατρός μου, μου είπε να ξαναπροσπαθησω σε τρεις μήνες. Στον πέμπτο μήνα μετα την αποξεση ήμουνα ήδη έγκυος το γιο μου.

Δοκιμάστε ξανα νωρίτερα και ο θεός θα σας βοηθήσει, οπως βοηθά όλους μας. Κι εγω νόμιζα ότι είχε έρθει το τέλος του κόσμου, αλλα δεν ειναι ετσι τα πράγματα....χχ

wMpkp2.png

tUiRp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...