Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τί φταίει κ δεν κοιμάται...; Εχω απελπιστεί

Thumber

Recommended Posts

Καλησπερα, εχω ενα αγορακι 19μηνων το οποιο οχι ολοκληρη νυχτα δν εχει κοιμηθει αλλα ουτε σερι πανω απο 4 ωρες. Τι μπορει να φταιει? υπαρχει μανουλα με αναλογη εμπειρια?

Διαφημίσεις

Ετσι και εμενα ο ενας πηγαινα 20-25 φορες την βραδυα απο νεογεννητο,εκανα τα παντα.τελικα τωρα κανα 5μηνο διορθωθηκε του αλλαξα δωματιο,του δινω βραδυνο φαγητο,τωρα εκλεισε τα 3,και το κυριοτερο πταν κλαιει δεν τρεχω οπως πριν αλλα τον αφηνα λιγο και μετα πηγαινα.τωρα ξυπναει 1-2 φορες και αν..,

Εχει ξεκινησει παιδικο κ δεν κουραζεται καθολου! Βραδυ μονο γαλα γιατι κοιμαται κατα τις 7 κ κατι κ κατα τις 16.30 τρωει κρεμα η τοστ. Το βραδυ τον παιρνουμε στο κρεβατι μας γιατι δεν αντεχουμε να σηκωνομαστε αλλα καμια διαφορα στον υπνο του

Εχει ξεκινησει παιδικο κ δεν κουραζεται καθολου! Βραδυ μονο γαλα γιατι κοιμαται κατα τις 7 κ κατι κ κατα τις 16.30 τρωει κρεμα η τοστ. Το βραδυ τον παιρνουμε στο κρεβατι μας γιατι δεν αντεχουμε να σηκωνομαστε αλλα καμια διαφορα στον υπνο του

Γνώμη μου και μην με παρεξηγηςεις κρέμα η τοστ δεν ειναι αρκετό για βραδινό! Πόσο γαλα πίνει και το ώρα ακριβώς;

Ο δικός μου έχει κανονικό δείπνο γύρω στις 5 (λουκάνικα με πατάτες η ψάρι κοτόπουλο κλπ) και τοστ απο πάνω και μπανάνα και γύρω στα 350 ml αγελαδινο στις 6:30 και κοιμάται σερί 12 ωρες - και να τονίσω το φαγητο τον βοήθησε πολυ πριν ξυπναγε 3/4 φορές την νύχτα!

Διαφημίσεις

Γιατι να σε παρεξηγησω? ? το σκεφτηκα κ εγω αυτο. Δεν μου τρωει ομως. Γαλα γενικα πινει λιγο. Απο 100-200ml.Τα 200 σπανια για να ειμαι ειλικρινης

Καταλαβα! Τα έχω περάσει και εγω, καθόλου φάγητο και στήθος ολο το βράδυ!

Οταν αρχισε να τρώει πολυ, και οταν ήμουν σίγουρη οτι δεν πεινάει, τον άφησα να κλαψει 5 λεπτά max και απο τοτε δεν έχει ξανά ξυπνήσει παρά μονο αν ειναι άρρωστος

Γνώμη μου φταίει το φαγητο, οπότε συγκεντρώσου σε αυτο να δεις πως θα τον κανεις να του αρέσει... Καντο σαν παιχνίδι, κανε πικνικ, βάλτον να σε ταΐσει, να ταΐσει μια κούκλα, κανε σαν τρελή και χτυπά παλαμάκια κάθε φορά που βάζει κάτι στο στωμα του κλπ αυτο μας βοήθησε πολυ!! Δοκίμασε το!

Σ'ευχαριστω! γενικα τρωει σαν παιδακι απλως γαλα δεν πινει. Αυτες τις μερες ηταν αρρωστουλης κ δν πολυτρωει. Θα το δοκιμασω. Να σε ρωτησω, τι ωρα κοιμαται ο δικος σου κ τρωει στις 5? Αυτο με το κλαμα το δοκιμασα αλλα δεν

Μπορεί να πεινάει ο μπεμπης για αυτο. Και εγω μονο τον άφησα να κλαψει οταν ήξερα οτι ειχε φάει πολυ

Ο δικός μου παει για ύπνο στις 7. Τρώει στις 5, μετα του δίνω 200 ml γαλα στις 6 και τα υπόλοιπα 150/200 ml στις 6:30

Και μένα ο δικός μου δεν θα κάτσει κάτω να πει τόσο γαλα, οπότε κανω δυο πράγματα α) το αρχίζω απο τις 6, και έχω το καπελάκι διαθέσιμο μπροστά του και οταν τρέχει πάνω κάτω στο σπίτι σταματάει και πίνει και β) αν δεν το έχει πιει ήδη ολο τον ξαπλώνω κάτω, του βάζω βίντεο στο κινητό και του δίνω το γαλα.. Το έχει τελειώσει σε 2 λεπτά!! Σιγουρα το γαλα το θέλει αλλά ειναι τόσο excited απο το πάνω κάτω σιγα μην κάτσει να το πιει. Οπότε το βίντεο του αποσπάει την προσοχή για 2 λεπτά

Για δες μήπως πιάσει

Χα! Την ιδια ωρα κοιμουνται τα καμαρια μας! απο αυριο φαγητο στις 5 να δουμε! Εμεις το γαλα το εχουμε στη ρουτινα υπνου. Το πινουμε αγκαλιτσα κ μετα νανι

Διαφημίσεις

Καλα κανεις, και εγω θα το έκανα απλα επειδή πλένουμε δόντια μετα, δίνουμε βιταμίνες και τέτοια δεν μπορω να δώσω γαλα πριν τον ύπνο

Ολα να σου πανε καλα! Πες μας πως πήγε!!

Καλησπερα, εχω ενα αγορακι 19μηνων το οποιο οχι ολοκληρη νυχτα δν εχει κοιμηθει αλλα ουτε σερι πανω απο 4 ωρες. Τι μπορει να φταιει? υπαρχει μανουλα με αναλογη εμπειρια?

Thumber μου υποθετω πως με θυμασαι!!!

Το μεσημερι δεν κοιμαται το μωρο??? και για βραδυ κοιμαται στις 19:00, καταλαβα καλα???

Εμενα για παραδειγμα κοιμαται το μεσημερι 2-3 ωρες και για βραδυ πεφτει για υπνο στις 21:00 και ενιοτε παει και 22:00 γιατι καμια φορα λεει τα δικα της...στο κρεββατακι της, εχει εφεση το πουλακι μου. :idea::D

Σε εμας το προβλημα διορθωθηκε μετα τον χρονο και αφου περασαμε το αρχικο δυσκολο σταδιο των δοντιων, αλλα μη φανταστεις, παλι ξυπναει απο 2-3,4,5 φορες, ωστοσο υπαρχουν και φορες (σπανια) που ξυπναει 1 φορα, αλλα ακομα δεν εχει κοιμηθει νυχτα χωρις να ξυπνησει καθολου, κατι που δεν με ανησυχει γιατι το παρελθον μας οσον αφορα το θεμα "υπνος" ηταν τρομακτικο.

Εφοσον τον εχετε στο κρεβατι σας και παλι δεν διορθωνεται η κατασταση σιγουρα δεν ειναι ανασφαλεια, αλλα κατι αλλο που του προκαλει αυτη την "αναστατωση" που για ορισμενους γονεις ειναι απλα φυσιολογικη, ενω για αλλους οχι. Στα ξυπνηματα του τι κανει??? δειχνει να δυσανασχετει η να ενοχλειτε απο κατι??? γκρινιαζει/κλαιει???

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Γεια σ κοαλακι πονεμενο! Ελπιζω να καταφερατε να κοιμηθειτε στο κρεβατακι κ να αφησατε το καροτσι! Τι εχεις περασει κ εσυ δυσμηρη μανα! Ο μικρος μου κοιμαται καμια ωρα το πολυ το πρωι γυρω στις 11 ή 12. Μεσημερι δεν κοιμαται. Αν κοιμηθει την πατησαμε.Μπορει να παει κ 23.00 για να κοιμηθει οποτε το παει σερι. Οταν ξυπναει πολυ συχνα θελει νερο. Αλλες φορες θελει την πιπιλα του κ αλλες απλως ξυπναει. παντα γκρινιαζει. Σιγουρα ομως θελει εμενα να με πιασει ισα να μ'ακουμπαει για να κοιμηθει

Thumber τα δικα μου κοντά στα 2 είναι τώρα, ξυπνάνε 9-10 φορές την νυχτα, κάθε νυχτα. Έχω να κοιμηθω με την γυναικα μου στο ιδιο κρεβάτι 2 μήνες και, όσο για το αν έχω κοιμηθει νυχτα ολοκήρη πάνε 2 χρόνια που δεν συμβαίνει αυτό...αλλά το συνηθίζεις με το καιρό αχ θεούλη μου.

Θα το βρεις Thumber απλα "παιξε" με τις ώρες φαγητου και ύπνου και θα βρεις την χρυση τομη.

Γεια σ κοαλακι πονεμενο! Ελπιζω να καταφερατε να κοιμηθειτε στο κρεβατακι κ να αφησατε το καροτσι! Τι εχεις περασει κ εσυ δυσμηρη μανα! Ο μικρος μου κοιμαται καμια ωρα το πολυ το πρωι γυρω στις 11 ή 12. Μεσημερι δεν κοιμαται. Αν κοιμηθει την πατησαμε.Μπορει να παει κ 23.00 για να κοιμηθει οποτε το παει σερι. Οταν ξυπναει πολυ συχνα θελει νερο. Αλλες φορες θελει την πιπιλα του κ αλλες απλως ξυπναει. παντα γκρινιαζει. Σιγουρα ομως θελει εμενα να με πιασει ισα να μ'ακουμπαει για να κοιμηθει

Ναι ευτυχως τα καταφεραμε και κοιμομαστε στο κρεβατακι μας, αφου χρονησαμε ομως στεφθηκε με επιτυχια η μεταφορα. ;)

Δοκιμασες να μην τον κοιμησεις για ενδιαμεσο και να τον βαλεις κατευθειαν για μεσημερι??? δυσκολο το ξερω αλλα ισως με αυτη την αλλαγη να παει λιγο πισω ο βραδυνος υπνος που αυτο συνεπαγεται περισσοτερη κουραση, ερεθισματα και αν μι τι αλλο μια ρουτινα πιο φυσιολογικη απο αυτην που ακολουθει τωρα.

Επιπλεον σκεψου οτι οσο πιο νωρις κοιμαται τοσο περισσοτερο και γρηγοροτερα στεγνωνει το στοματακι του με συνεπεια να ξυπναει πολλες φορες για νερο, οπως ειπες!!!

Οσον αφορα την πιπιλα και την μαμα σε αυτη την ηλικια ειναι αρκετα εξαρτημενα, μιλαω εκ πειρας ;). Αν εβαζες μια μπλουζα σου η κατι αγαπημενο σου διπλα του, πιστευεις οτι μπορει να αλλαζε συμπεριφορα???

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

• 2 months later...

καλημερα εχω μια μικρη κοντα 6 μηνων απο 3,5+ κοιμαται μονη της στην κουνια χωρις κουνημα κ αγκαλια κ μπορει να ξυπνουσε μια δυο φορες μονο για να της βαλω την πιπιλα μεχρι το πρωι στις 6,30-7,00 οπου ξυπναω για δουλεια...απο την ημερα που αλλαξε η ωρααααα αχχχ αλλο παιδι ξυπναει καθε τρεις κ λιγο κ δεν μπορω να την κανω καλα με τιποτα μια δυο αφου με τσακισε η κουραση την πηρα στο κρεβατι μηπως κοιμηθω κ εγω λιγο...(μεγα λαθος το ξερω)αλλα με ταραξε η μεση μου σκυμενη πανω απο την κουνια να της κραταω τα χερακια κ αυτη να με κοιταζει κ να γκρινιαζει(αυτο γινονταν γυρω στις 4-5 το πρωι)εεε εδω κ μια εβδομαδα ξεκιναει τα πανυγυρια απο τις 22,30-23,00 οποτε κρεβατι...υπαρχει περιπτωση να συνηθησε που λεμε η ξεκινησε αυτη τη δουλεια λογω φοβου-ανασφαλειας γιατι εχουμε τα ουλα μας που εχουν φουσκωσει κ ποναει το μικρουλη μου...δε ξερω εχω απελπιστει δεν θελω να την μαθω στο κρεβατι απο τη μια αλλα δεν αντεχω απο την αλλη το σαββατο ημουν ορθια κ το παλεψα απο τις 22,30-3,00 το πρωι(ειπα δεν θα λυγισω αλλα η επιμονη της αλλο πραγμα)πειτε μου καμια γνωμη!!!!

Καλημέρα,

Κοριτσάκι δόντια, μπορουν να καταστρέψουν το πρόγραμμα ακόμα και των πιο καλόβολων μωρών. Κάνε ό,τι μπορείς, απλά πρόσεξε γιατί όποια συνήθεια εγκαθιδρυθεί τώρα θα σε ακολουθεί για πολύ καιρό. Κουράγιο λοιπόν...

jTosp2.png

Καλημέρα,

Κοριτσάκι δόντια, μπορουν να καταστρέψουν το πρόγραμμα ακόμα και των πιο καλόβολων μωρών. Κάνε ό,τι μπορείς, απλά πρόσεξε γιατί όποια συνήθεια εγκαθιδρυθεί τώρα θα σε ακολουθεί για πολύ καιρό. Κουράγιο λοιπόν...

αυτο πιστευω κ εγω οτι ειναι τα δοντια λεω να παρω ενα ραντσο που εχω κ να το βαλω διπλα απο την κουνια της κ να ξαπλαρω εκει μηπως κ μαθει οτι πρεπει να κοιμαται στο δωματιο της κ οχι στο δικο μας...

Καλησπερα babuska κ χρονια πολλα!

Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα , μονο που εμεις θηλαζουμε κ οταν ξυπναει θελει στηθος!

Την πηρα κι εγω στο κρεββατι κ ηρεμησε , αλλα δε θελω να μαθει ετσι...Εσεις πως πατε;

Δεν φταίει κάτι. Τα παιδιά έχουν μικρούς κύκλους ύπνου και ξυπνάνε πιο εύκολα από τους ενήλικες. Πολλά παιδιά συνεχίζουν να ξυπνάνε (έστω 1 φορά) τη νύχτα μέχρι 5-6 χρονών (ένα από αυτά ήμουν κι εγώ). Και τα παιδιά μου ξυπνάνε συνέχεια τη νύχτα. Η μπέμπα που είναι 3 μηνών μπορεί να κοιμάται κάτι μισάωρα ή άντε 1 ώρα και μετά ξυπνάει. Ο μπέμπης που είναι 25 μηνών ξυπναει κι αυτός από 2-3 έως πολλέεεςς φορές κάθε νύχτα.

Θα σε βοηθούσε να διαβάσεις κάποια πράγματα πάνω στον ύπνο γενικά και στον ύπνο των παιδιών ειδικά. Αν τα αγγλικά σου είναι καλά, μπορείς να διαβάσεις το The No Cry Sleep Solution της Elizabeth Pantley.

http://www.familias-madeira.com/Elizabeth.Pantley.The.No.Cry.Sleep.Solution-1.pdf

A newborn babyʼs sleep-wake cycles are spread throughout day and night,

gradually settling into a pattern of defined naps and nighttime

sleep... As the biological cycle matures, a baby reaches a point

when she is mostly awake during the day and mostly asleep during

the night. At about nine to ten months, a babyʼs sleep periods

consolidate so that she wakes up and goes to sleep at about the

same times every day, and her sleep spans are longer.

Because the biological clock is the primary regulator of daily

sleep and wakefulness patterns, it is easy to see why a baby does

not sleep through the night—and why this pattern so adversely

affects new parents!

Babies move through the same sleep cycles as adults do, but

their cycles are shorter and more numerous. Babies also spend

much more time in light sleep than adults do, and they have many

more of those in-between stages of brief awakenings. There are

two reasons why a baby sleeps like a baby.

The first is developmental. A babyʼs sleep pattern facilitates

brain growth and physical development. Babies grow at an astronomical

rate during the first two years of life, and their sleep patterns

reflect biological needs that differ vastly from those of adults.

The second reason why a baby sleeps like a baby is survival.

They spend much of their time in lighter sleep. This is most likely

so that they can easily awaken in uncomfortable or threatening

situations: hunger, wetness, discomfort, or pain. In fact, acclaimed

pediatrician Dr. William Sears, in The Baby Book (Little, Brown

and Company, 1993) says, “Encouraging a baby to sleep too deeply,

too soon, may not be in the best survival or developmental interests

of the baby.”

All the stages of sleep are important for your babyʼs growth and

development. As he matures, so does his sleep cycle; attaining

sleep maturity is a biological process.

A Babyʼs Sleep Cycle

Understanding that a baby naturally and necessarily follows a particular

sleep cycle is crucial to understanding her problems with

falling asleep and staying that way. A typical babyʼs nighttime

sleep cycle looks something like this:

Drowsy; falling asleep

Light sleep

Deep sleep for about an hour

Brief awakening

Deep sleep for about one to two hours

Light sleep

Brief awakening

Rapid eye movement (REM); dreaming sleep

Brief awakening

Light sleep

Brief awakening

REM (dreaming sleep)

Brief awakening

Toward morning: another period of deep sleep

Brief awakening

REM (dreaming sleep)

Brief awakening

Light sleep

Awake for the day

Now you know that brief awakenings (night wakings) are a normal

part of human sleep, regardless of age. All babies experience

these. The difference with a baby who requires nighttime care

every hour or two is that he is involving the parent in all his brief

awakening periods. This conclusion was the lightbulb moment in

my own research—and seems so obvious, now that I understand

sleep cycles and their physiology.

Typically, when a frequent night-waking baby wakes up and

starts to cry, heʼs not hungry or thirsty or wet or even lonely; heʼs

just plain tired, as desperate for sleep, perhaps, as his parents but,

unlike them, clueless as to how to fall back asleep!

Imagine this. You fall asleep in your nice, warm, comfy bed with

your favorite pillow and your soft blanket. When your first night

waking occurs, you may change position, pull the covers up, and

then fall right back to sleep without ever remembering this

happening.

What if you woke up to find yourself sleeping on the kitchen

floor without blankets or a pillow?

Could you simply turn over and go back to sleep? I know I

couldnʼt! You would probably wake up startled, worry about how

you got there, fret a bit, go back up to bed, get comfortable, and

eventually fall asleep—but not too deeply, because you would

worry about winding up back on the floor again. This is how it is

for a baby who is nursed, rocked, bottlefed, or otherwise parented

to sleep. She falls asleep rocking, nursing, sucking a pacifier, and

so forth and wakes up to wonder, “What happened? Where am I?

Whereʼs Mommy and Daddy? I want things the way they were

when I fell asleep! Wahhh!”

• 4 εβδομάδες μετά...
Δεν φταίει κάτι. Τα παιδιά έχουν μικρούς κύκλους ύπνου και ξυπνάνε πιο εύκολα από τους ενήλικες. Πολλά παιδιά συνεχίζουν να ξυπνάνε (έστω 1 φορά) τη νύχτα μέχρι 5-6 χρονών (ένα από αυτά ήμουν κι εγώ). Και τα παιδιά μου ξυπνάνε συνέχεια τη νύχτα. Η μπέμπα που είναι 3 μηνών μπορεί να κοιμάται κάτι μισάωρα ή άντε 1 ώρα και μετά ξυπνάει. Ο μπέμπης που είναι 25 μηνών ξυπναει κι αυτός από 2-3 έως πολλέεεςς φορές κάθε νύχτα.

Θα σε βοηθούσε να διαβάσεις κάποια πράγματα πάνω στον ύπνο γενικά και στον ύπνο των παιδιών ειδικά. Αν τα αγγλικά σου είναι καλά, μπορείς να διαβάσεις το The No Cry Sleep Solution της Elizabeth Pantley.

http://www.familias-madeira.com/Elizabeth.Pantley.The.No.Cry.Sleep.Solution-1.pdf

This is how it is

for a baby who is nursed, rocked, bottlefed, or otherwise parented

to sleep. She falls asleep rocking, nursing, sucking a pacifier, and

so forth and wakes up to wonder, “What happened? Where am I?

Whereʼs Mommy and Daddy? I want things the way they were

when I fell asleep! Wahhh!”

Βασικα αυτο ειναι η αρχη του προβληματος. Οτι οταν το μωρο εχει συνηθισει να το παιρνει ο υπνος θηλαζοντας, η' με κουνημα και ξαφνικα ξυπνησει και κανενας δε το κουναει, και δεν θηλαζει αρχιζει να κλαιει γιατι θελει να βρεθει στην προηγουμενη κατασταση ακριβως πριν αποκοιμηθει!

Το ειχα ξαναγραψει, οτι εγω αυτο που κανω με το μωρο μου ειναι μετα το θηλασμο, τον σηκωνω για να ρευτει και τον κανω καμμια βολτα. Αυτος ξυπναει η' μισοξυπναει αλλα ειναι νυσταγμενος και σε αυτη τη φαση τον βαζω για υπνο...σβηνω και το φως και φευγω και τον παιρνει ο υπνος. Οποτε και να ξυπνησει, του ειναι γνωριμη η κατασταση και ουτε κλαιει ουτε μας ξυπναει...εκτος βεβαια αν πειναει!!

Κι εμένα ο δέυτερος μέχρι να γίνει 1.5 χρονών ξυπνούσε από 5-15 φορές ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ και δεν του έφταιγε ο τρόπος που κοιμόταν, γιατί κοιμόταν με διακοπτάκι on-off, κοινώς μόνος του,στην κούνια του!! Είναι απελπισία αλλά είναι η περίοδος της οδοντοφιίας και είναι δύσκολη. Για το νερό, εγώ είχα κρεμάσει στην κούνια, με κορδόνι (όχι πολύ μακρύ), ένα παγουρίνο για να πίνει όταν θέλει. Για τις πιπίλες, έβαζα 2-3 στην κούνια και γύρω γύρω πάντες ή κουβερτούλες για να μην πέφτουν κάτω (επίσης υπάχρουν οι φωσφοριζέ που φαίνονται στο σκοτάδι). Για τις φορές που ξυπνάει απλά, ίσως βλέπει κακά όνειρα και θέλει παρηγοριά. Επίσης κάποιες βραδιές του έδινα depon πριν τον ύπνο ή μέσα στη νύχτα και κοιμόταν πολύ καλύτερα. Δες και το θέμα του φαγητού που λένε οι κοπέλες γιατί παίζει και η πείνα..Ελπίζω να την βρείτε την λύση.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

• 2 months later...

Καλημερα.

Εδω και 3 βραδια , η μπουμπου μου ξυπναει κλαιγοντας σπαρακτικα και δεν σταματαει αν δεν τη σηκωσω στην αγκαλια μου.Και τα τρια βραδια , κοιμηθηκε γυρω στις 23.30 και ξυπνησε ακριβως στις 02.50 !

Αρχικα , στριφογυριζει και προσπαθει να γυρισει μπρουμυτα , αλλα δεν μπορει γιατι ξαπλωνει πανω στο χερι της.Στη συνεχεια ξεκιναει το κλαμα ,ωσπου ξυπναει εντελως και θελει παιχνιδια.Κατα τις 05.30 ξανακοιμαται μεχρι τις 8-9!

Χθες αποφασισα να της δωσω νερακι ,μηπως διψουσε, αλλα ενω

το ηπιε , μετα το στομαχι της εκανε κατι περιεργους ηχους , κοκκινησαν τα ματια της και εκανε μια κινηση σα να ανατριχιασε.

Οταν τη σηκωσα απο το κρεββατι , ειδα μια λιμνη ιδρωτα και το φανελακι της εσταζε κυριολεκτικα.

Η παιδιατρος ,που την ειδε την προηγουμενη εβδομαδα ,ειπε οτι ετοιμαζονται να βγουν οι κυνοδοντες.

Λετε να φταιει αυτο;

Επισης , να πω οτι εδω και κανενα διμηνο θελει να θηλαζει πιο πολυ σε ορθια σταση(δηλ. καθισμενη στο μηρο μου) , και οχι σε ξαπλωτη.

Ακομη , μερικες φορες εκει που καθεται , ξαφνικα πνιγεται απο το σαλιο της(?) ,σαν να της βγαινει στο στομα καποιο υγρο.

Μηπως εχει παλινδρομηση;

Η παιδιατρος λεει οχι , αλλα εγω γιατι ανησυχω;;

Αν μπορειτε , φωτιστε με παρακαλω!!!

Καλημερα.

Εδω και 3 βραδια , η μπουμπου μου ξυπναει κλαιγοντας σπαρακτικα και δεν σταματαει αν δεν τη σηκωσω στην αγκαλια μου.Και τα τρια βραδια , κοιμηθηκε γυρω στις 23.30 και ξυπνησε ακριβως στις 02.50 !

Αρχικα , στριφογυριζει και προσπαθει να γυρισει μπρουμυτα , αλλα δεν μπορει γιατι ξαπλωνει πανω στο χερι της.Στη συνεχεια ξεκιναει το κλαμα ,ωσπου ξυπναει εντελως και θελει παιχνιδια.Κατα τις 05.30 ξανακοιμαται μεχρι τις 8-9!

Χθες αποφασισα να της δωσω νερακι ,μηπως διψουσε, αλλα ενω

το ηπιε , μετα το στομαχι της εκανε κατι περιεργους ηχους , κοκκινησαν τα ματια της και εκανε μια κινηση σα να ανατριχιασε.

Οταν τη σηκωσα απο το κρεββατι , ειδα μια λιμνη ιδρωτα και το φανελακι της εσταζε κυριολεκτικα.

Η παιδιατρος ,που την ειδε την προηγουμενη εβδομαδα ,ειπε οτι ετοιμαζονται να βγουν οι κυνοδοντες.

Λετε να φταιει αυτο;

Επισης , να πω οτι εδω και κανενα διμηνο θελει να θηλαζει πιο πολυ σε ορθια σταση(δηλ. καθισμενη στο μηρο μου) , και οχι σε ξαπλωτη.

Ακομη , μερικες φορες εκει που καθεται , ξαφνικα πνιγεται απο το σαλιο της(?) ,σαν να της βγαινει στο στομα καποιο υγρο.

Μηπως εχει παλινδρομηση;

Η παιδιατρος λεει οχι , αλλα εγω γιατι ανησυχω;;

Αν μπορειτε , φωτιστε με παρακαλω!!!

Το κακομοιράκι!!!

Νομίζω ότι ζεστάθηκε, και μένα ο δικός μου τα τελευταία βράδια στριφογυρίζει ιδρωμένος, τα ταλαιπωρεί η ζέστη. Εγώ αποφάσισα να ξεπεράσω τον φόβο του A/C και το βάζω πλέον στο χαμηλό στο δωμάτιό του!

Παλινδρόμηση σε αυτή την ηλικία προσωπικά την αποκλείω, δεν πλησιάζει το έτος?

Τα σάλια το πιθανότερο είναι ότι είναι από τα δόντια, ειδικά αν ετοιμάζονται οι κυνόδοντες, τα σάλια τρέχουν από το στόμα! Γενικώς οι κυνόδοντες είναι τα πιο δύσκολα δόντια, οπότε υπομονή!

Για την στάση θηλασμού δηλώνω άγνοια, μήπως όμως έτσι βολεύεται πια περισσότερο, έχοντας αποκτήσει τη γενικότερη συνήθεια να τρώει πλέον καθιστή? Επίσης, νομίζω ότι πρέπει να συνυπολογίσεις και την ζέστη...αγκαλιά σίγουρα ζεσταίνεται περισσότερο από το να είναι καθιστή στο γόνατό σου. Λέω εγώ τώρα....:confused::confused::confused:

Τα χω σκεφτει ολα αυτα , αλλα ξερεις :οταν προκειται για το δικο μας παιδι παει ο νους στο κακο....

Επισης , εχω κι αλλη απορια :λες να μου καθιερωσει το μεταμεσονυκτιο παρτυ των 03.00-05.00 ;;

Γιατι μου φαινεται οτι το πηρε σκοινι - κορδονι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...