Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΕ ΦΤ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

LA LATINA

Recommended Posts

Όχι. Όταν γεννάς χωρίς επισκληρίδιο / ορούς κλπ. λέγεται φυσικός τοκετός.

Με επισκληρίδιο / ορούς κλπ. λέγεται φυσιολογικός.

Όχι Aimee μου! Λάθος! Με επισκληρίδιο είναι υποβοηθούμενος.........Φυσιολογικό τοκετό έκανε μόνο η Παναγία!

Ε μα πια........:):):)

Διαφημίσεις

Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε.

Καταλαβαίνω τις κοπέλες που στεναχωριούνται, το συζητούσαμε χθες και με τον άντρα μου, ότι αν μας είχε συμβεί να κάνω καισαρική και να χάσουμε την εμπειρία που ζήσαμε μαζί θα μας πείραζε πολύ επίσης.

Αν όμως ήταν απαραίτητο ούτε λόγος.

Νομίζω ότι η Χαρά έχει δίκιο, όποια κοπέλα βασανίζεται με το ερώτημα (what if) θα ήταν καλό να συζητήσει με έναν επιστήμονα της εμπιστοσύνης της.

Με τα χρόνια πολλές φορές βλέπουμε τα πράγματα όπως νομίζουμε ότι ήταν και όχι όπως πραγματικά μας ήρθαν.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Φίλη xena φοβάμαι πως οι φράσεις "ασέλγεια" και "παραβιάζεις τη φύση" είναι κάπως αιχμηρές και θα προκύψουν έριδες στην κουβέντα.....απ' τη στιγμή ειδικά που το ΑΝΑΙΤΙΑ δε μπορούμε να το αποδείξουμε....με κάθε καλή διάθεση, μη με παρεξηγήσεις.

Μικρή ένσταση για το "δεν μπορούμε να το αποδείξουμε"...Υπάρχουν πάρα πάρα πολλές περιπτώσεις, κυρίως όσον αφορά στις προγραμματισμένες προκλήσεις τοκετού και καισαρικές που ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το αποδείξουμε.

Οι ενδείξεις πρόκλησης τοκετού και κτ είναι συγκεκριμένες και μετρημένες, τις βρίσκει κανείς με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο με στοιχειώδη προσοχή για την αξιοπιστία των πηγών.

Τώρα βέβαια, σε τοκετό εν εξελίξει όπου ο γιατρός βλέπει (ή ισχυρίζεται) ότι κάτι στράβωσε και πρέπει να γίνει κτ, η αλήθεια είναι ότι είναι μάλλον δύσκολο να αποδειχτεί...

Να ρωτησω κατι? Γιατι θεωρειτε οτι σε μια χωρα με τοσο υψηλη υπογεννητικοτητα και με μεγαλο μεσο ορο πια στην ηλικια της πρωτοτοκης, δεν ειναι φυσιολογικο να εχουν ανεβει καπως τα ποσοστα των τοκετων σε ρισκο? Ημουν Αγγλια ενα διαστημα, γενναγαν απο τα 15 τους, αβερτα. Πολλες στο δρομο μικρομανουλες. Στη Σκανδιναβια επισης, δεν το συζητω. Στην Ασια δεν το συζητω. Στην Αφρικη δεν το συζητω. Μηπως να εξετασουμε λιγο το θεμα πιο σφαιρικα? Οταν μιλας για νουμερα, πρεπει να ξερεις πώς βγηκαν! Τα πολλα δις του πλυθυσμου της γης σε υπαναπτυκτες χωρες ζουν. Για ποια καισαρικη μιλαμε??? Ουτε φυσικα ειπαν, το ποσοστο θνησιμοτητας, ετσι?

Πραγματικά τώρα, υποστηρίζεις ότι από ολο τον ανεπτυγμένο κόσμο μόνο στην Ελλάδα είναι υψηλός ο μέσος όρος ηλικίας των πρωτότοκων?

Όσο για την ασφάλεια των καισαρικών, έχω μιλήσει με χειρούργους και γυναικολόγους και πραγματικά δεν υπάρχει πιο εύκολο (και ασφαλές φυσικά) πράγμα για ένα γιατρό από την καισαρική. Τότε γιατί δεν φροντίζει το κράτος να κάνουμε μονό καισαρικές και να είμαστε 100% ασφαλείς :rolleyes: ? Και γιατί δεχόμαστε σύσταση από τον ΟΗΕ για το υψηλό ποσοστό καισαρικών?

Μικρή ένσταση για το "δεν μπορούμε να το αποδείξουμε"...Υπάρχουν πάρα πάρα πολλές περιπτώσεις, κυρίως όσον αφορά στις προγραμματισμένες προκλήσεις τοκετού και καισαρικές που ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το αποδείξουμε.

Οι ενδείξεις πρόκλησης τοκετού και κτ είναι συγκεκριμένες και μετρημένες, τις βρίσκει κανείς με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο με στοιχειώδη προσοχή για την αξιοπιστία των πηγών.

Τώρα βέβαια, σε τοκετό εν εξελίξει όπου ο γιατρός βλέπει (ή ισχυρίζεται) ότι κάτι στράβωσε και πρέπει να γίνει κτ, η αλήθεια είναι ότι είναι μάλλον δύσκολο να αποδειχτεί...

Δίκιο έχεις, είχα εστιάσει στη δεύτερη περίπτωση μόνο. Δικό μου το λάθος.

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι αυτο που ενοχλεί περισσότερο ειναι οτι εχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία γύρω απο τους τοκετους ενοχλεί και μην ξεχνάμε οτι τα πόσα ειναι τεράστια. Οταν ένας τοκετος κλινική + γιατρος στοιχίζουν περίπου 3000 ευρώ η κάθε γυναικα θα ήθελε να εχει μια καλη φροντίδα. Καμια μητερα δεν ειναι ενάντια στο φτ, αλλα ενοχλεί οταν γίνονται αναιτιες καισαρικές μονο και μονο γιατι ετσι βολεύουν πολλούς μαιευτήρες. Αν ο κάθε Γιατρος σου έλεγε οτι το μωρό εχει ισχιακη προβολή, εχει δίδυμα , εισαι μεγαλη σε ηλικία και πλέον οι μυς δεν ειναι αυτοί που ηταν οταν ήσουν 20 και μπορει θεωρητικά να προχωρήσουμε σε φτ αλλα στην περίπτωση σου ειναι προτιμότερη η κτ καμια δεν θα ειχε πρόβλημα. Οταν ομως κάνουν τα παντα για να προσαρμόσουν την επιτόκιο στο δικό τους προγράμμα τότε κατι δεν παει καλα. Παίρνεις τα χρήματα μου, με εγχειρήσεις αναίτια μονο και μονο γιατι εσενα ετσι βολεύει;

Σχετικά με τις καισαρικές δεν ειχα άμεση εμπειρία ενοχλήθηκα ομως με όλη την ενημέρωση που έγινε στην κλινική για το πως παρασκευαζουμε το γάλα σκόνη πόσο συχνά ταΐζουμε το παιδί και βεβαια ποια εταιρεία να προτιμησουμε. Κανένας δεν ρώτησε τις γυναικες αν θέλουν να θηλασουν η να δωσουν σκόνη, να τις πληροφορήσει αντικειμενικά για τα πλεονεκτήματα του κάθε τρόπου και να πάρει μονη της την απόφαση. Κατα τα αλλα η κλινική υποστήριζε το θηλασμο :) ουτε καν δεν έδινε τη δυνατότητα στις γυναικες να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν.

Πραγματικά τώρα, υποστηρίζεις ότι από ολο τον ανεπτυγμένο κόσμο μόνο στην Ελλάδα είναι υψηλός ο μέσος όρος ηλικίας των πρωτότοκων?

Όσο για την ασφάλεια των καισαρικών, έχω μιλήσει με χειρούργους και γυναικολόγους και πραγματικά δεν υπάρχει πιο εύκολο (και ασφαλές φυσικά) πράγμα για ένα γιατρό από την καισαρική. Τότε γιατί δεν φροντίζει το κράτος να κάνουμε μονό καισαρικές και να είμαστε 100% ασφαλείς :rolleyes: ? Και γιατί δεχόμαστε σύσταση από τον ΟΗΕ για το υψηλό ποσοστό καισαρικών?

Οχι δεν ειπα αυτο. Ειπα οτι δεν ειναι επιστημονικα ορθο να συγκρινεις τα ποσοστα μιας χωρας οπως η Ελλαδα με το διεθνη μεσο ορο, οταν ειμαστε μια σταλια γυναικες που γεννουμε εναντι δις σε τριτες χωρες, οπου δεν υπαρχει δυνατοτητα για καισαρικη. Συνεχισα τη σκεψη μου λεγοντας οτι δεν μας ειπαν το ποσοστο θνησιμοτητας διεθνως, για να το συγκρινουμε με τον Ελληνικο μεσο ορο γιατι για εμενα εκει ειναι το κλειδι. Το να γεννιουνται τα μωρα, υγιη κι οχι το πως γεννηθηκαν!

Τα παραπανω δεν τα λεω επειδη πιστευω οτι η κτ ειναι πιο ασφαλης. Απλα μας ενδιαφερει αν τελικα ο εκαστοτε ιατρος πηρε τη σωστη αποφαση για τον συγκεκριμενο τοκετο που ειχε μπροστα του. Αν κρινεται εκ του αποτελεσματος, τοτε καλα εκανε. Δηλαδη αν εχει παλι ισχιακη προβολη μπροστα του, θα πει «ωχ ξεπερασα το 20% σημερα, πρεπει να κανω φτ για να μη θιχτει ο ΟΗΕ με τα ποσοστα?» (και μιλαω με ολο το θαρρος, λογω εργασιας, οταν μιλαω για τον ΟΗΕ...)

Πρέπει να αποχωρήσω, να πω σαν τελικό συμπέρασμα δικό μου πως σημασία έχει να μεγαλώνουμε γερά παιδιά, και σωματικά και νοητικά, και να είμαστε γερές να τα καταφέρουμε...

Όταν μπαίνουμε σ αυτά τα τρυπάκια, εσύ γέννησες έτσι, εγώ γιουβέτσι, εσύ θήλασες τόσο, εγώ τόσο, εσύ κάνεις αυτό, εγώ εκείνο........το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αναλωνόμαστε γιατί τίποτε από αυτά δεν αλλάζει......ίσως κάποια "εγώ" να ενισχύονται μόνο...

Και το κάνουμε σε όλα, Ελληνίδες Μάνες! Της μιας το παιδί περπάτησε απ' τους 5 μήνες, της άλλης μίλησε 8 μηνών, της άλλης λύνει εξισώσεις στο προνήπιο και της άλλης της το ζητήσανε στη ΝΑSA......

ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Καλό απόγευμα!

Όχι Aimee μου! Λάθος! Με επισκληρίδιο είναι υποβοηθούμενος.........Φυσιολογικό τοκετό έκανε μόνο η Παναγία!

Οσο φυσιολογική ηταν και η συλληψη,αλλωστε:rolleyes:.

Να πω και κατι που μου κακοφανηκε?

Ειπε τη φραση "στην εποχή του ιντερνετ, η αγνοια δεν συγχωρειται"

(κολλαω στις λεξεις γιατι αυτες τις λεξεις ακουσαμε, ας μην αρχισουμε τις ερμηνειες). Εκτός του ότι μου φανηκε πολύ κατηγόρια ρε παιδί μου (εκεί που γενικά το πήγαινε καλά με τις επίτοκους, ξαφνικά τις μαλωνει?WTF?), ε, πάντως ο τοκετος δεν ειναι οι θεσεις του καθε κομματος, να μπω στο ιντερνετ να ενημερωθω για να αποφασισω τι θα ψηφισω.

Αν ηθελε σωνει και καλά να κάνει μια συσταση, ας ελεγε "ρωτα και μαθε για τον γιατρό σου, κι αν δεις οτι εχει ποσοστό καισαρικών 70%, ψαξου παραπάνω".

Διαφημίσεις

Να ρωτησω κατι? Γιατι θεωρειτε οτι σε μια χωρα με τοσο υψηλη υπογεννητικοτητα και με μεγαλο μεσο ορο πια στην ηλικια της πρωτοτοκης, δεν ειναι φυσιολογικο να εχουν ανεβει καπως τα ποσοστα των τοκετων σε ρισκο? Ημουν Αγγλια ενα διαστημα, γενναγαν απο τα 15 τους, αβερτα. Πολλες στο δρομο μικρομανουλες. Στη Σκανδιναβια επισης, δεν το συζητω. Στην Ασια δεν το συζητω. Στην Αφρικη δεν το συζητω. Μηπως να εξετασουμε λιγο το θεμα πιο σφαιρικα? Οταν μιλας για νουμερα, πρεπει να ξερεις πώς βγηκαν! Τα πολλα δις του πλυθυσμου της γης σε υπαναπτυκτες χωρες ζουν. Για ποια καισαρικη μιλαμε??? Ουτε φυσικα ειπαν, το ποσοστο θνησιμοτητας, ετσι?

Σωστή παρατήρηση!

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Το υποτιθέμενο νούμερο του 13 % αφορά σε εκ των υστέρων επιβεβαίωση ότι έπρεπε να είχε γίνει καισαρική; Δηλαδή ο ΟΗΕ λέει ότι έχει ελεγχθεί ότι στο 13 % των γυναικών επιβαλλόταν καισαρική για ιατρικούς λόγους; :?::!:

Αν ναι, τότε το ποσοστό είναι πλασματικό. Κατά τη γνώμη μου, καισαρική πρέπει να γίνεται ακόμα και όταν υπάρχει υποψία για ιατρικό λόγο.

Πώς ξεχνάμε ότι στην ιατρική δεν μπορούν να υπάρχουν απόλυτες βεβαιότητες; Πολύ ωραία θα ήταν να ξέρουμε όλοι εκ των προτέρων ότι θα υπάρχει 100 % ασφάλεια στον φ.τ., αλλά δυστυχώς τα δεδομένα της υγείας της καθεμιάς μας και η εξέλιξη της εγκυμοσύνης και του τοκετού, μπορούν να περιπλέκονται αιφνιδιαστικά. Σε τόσα πολλά ζητήματα οι ίδιοι οι γιατροί έχουν τις αμφιβολίες τους ή εκφράζουν ακόμα και αντίθετες απόψεις. Βεβαιότητες εκ των προτέρων δεν υπάρχουν...

Προσωπικά, είμαι υπέρ της μη διακινδύνευσης: Απαιτώ να έχω την επιλογή να μην διακινδυνεύσει το παιδί μου ούτε 20% ούτε 10% ούτε 5% ούτε 1%. (Την ίδια άποψη έχω και για την άμνιο: ο κίνδυνος 1% για αποβολή μου φαίνεται μεγάλος...) Ασχέτως του πώς εξελίχθηκαν όμως οι δικές μου γέννες, δεν θα επέλεγα φ.τ. αν ήξερα ότι -λόγω των δεδομένων μου- κατά 98% θα πήγαιναν όλα καλά, αλλά αν επιβεβαιωνόταν η υποψία-ανησυχία του γιατρού για μικρή πιθανότητα 2%, θα υπήρχαν οδυνηρές συνέπειες.

Μου λείπει αυτή η αυτοπεποίθηση να μπορείς να στηρίζεσαι στο 98%... Είναι θέμα χαρακτήρα.

Νομίζω όμως ότι πρέπει να δίνεται αυτή η επιλογή σε όλες μας. Να μπορεί η επίτοκος να ενημερώνεται με ακρίβεια και πληρότητα και να υπογράφει σχετικά με την επιλογή της.

Όχι καλή μου! Φυσικός τοκετός είναι αυτός στον οποίο δεν γίνονται καθόλου παρεμβάσεις. Η Παναγία φυσικό τοκετό έκανε. Όπως και οι γιαγιάδες μας. Όπως και όσες γεννούν στο σπίτι. Αλλά και αυτές που γεννούν στο ΛΗΤΩ, στη μονάδα "Σαν στο Σπίτι".

Δες σχετικά:http://toketos.wordpress.com/faq/

Πρέπει να τονίσουμε τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο φυσιολογικό και το φυσικό τοκετό, αφού πολλές φορές οι δυο αυτοί όροι συγχέονται μεταξύ τους. Φυσιολογικός είναι ο τοκετός κατά τον οποίο το νεογνό γεννιέται από τον κόλπο της μητέρας του (όχι με καισαρική τομή). Ενώ φυσικός, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, είναι ο τοκετός χωρίς παρεμβάσεις. Ένας φυσιολογικός τοκετός μπορεί να γίνει φυσικός αν η μητέρα επιλέξει να γεννήσει ακολουθώντας τα ακούσματα της φύσης, έτσι όπως γεννούν όλα τα θηλαστικά πάνω στη γη.

Οχι δεν ειπα αυτο. Ειπα οτι δεν ειναι επιστημονικα ορθο να συγκρινεις τα ποσοστα μιας χωρας οπως η Ελλαδα με το διεθνη μεσο ορο, οταν ειμαστε μια σταλια γυναικες που γεννουμε εναντι δις σε τριτες χωρες, οπου δεν υπαρχει δυνατοτητα για καισαρικη.

Ναι αλλά αν κατάλαβα καλά από την εκπομπή, είμαστε 2η χώρα σε καισαρικές ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, δηλάδη ξεπερνάμε όοοολες τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου.

Αν κρινεται εκ του αποτελεσματος, τοτε καλα εκανε. Δηλαδη αν εχει παλι ισχιακη προβολη μπροστα του, θα πει «ωχ ξεπερασα το 20% σημερα, πρεπει να κανω φτ για να μη θιχτει ο ΟΗΕ με τα ποσοστα?» (και μιλαω με ολο το θαρρος, λογω εργασιας, οταν μιλαω για τον ΟΗΕ...)

Οχι, φυσικά δεν πρέπει να κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Αν πάρεις 100 γυναίκες και κάνεις καισαρική θα έχεις 100% επιτυχία, άσχετα αν οι 85 απο΄αυτές θα μπορούσαν να γεννήσουν φυσιολογικά. Η ισχιακή προβολή δεν είναι επιχείρημα, αφου είναι απόλυτη ένδειξη για καισαρική, δεν είπαμε να μην γίνεται καισαρική ποτέ, είπαμε να μην γίνεται αναίτια.

Και πως θα μπορούσε κανείς να μάθει τα πραγματικά ποσοστά ΚΤ/ΦΤ κάθε γιατρού; Ποια θα ήταν αξιόπιστη πηγή; Θα μπορούσε να υπολογίσει οποιοσδήποτε οτιδήποτε.

Και λέω......πόσο κομπλεξαρισμένος είναι ο κόσμος σήμερα......αμέσως να κρίνει, να κατακρίνει, να διορθώσει και να πει πόσο περισπούδαστα τα κάνει όλα ο ίδιος......χάνουμε την ουσία μανούλες, τη χάνουμε......

Γερά παιδιά, και γερές εμείς να τα αναστήσουμε....

θα συμφωνήσω απόλυτα μα απόλυτα..τι υστερία είναι αυτή, τι κόμπλεξ κουβαλάμε ως γενιά, αυτό νομίζω είναι το θέμα και όχι τα ποσοστά που κι αυτά υπό αμφισβήτηση είναι..έχω πολλές φίλες που έκαναν φ.τ. και πολλές που έκαναν κ.τ.

έκανα δύο καισαρικές, η μία επιβεβλημένη στα 36, το μωρό ήταν οριζόντια στην 41η βδομάδα και δεν έπιασε καν η ωκυτοκίνη, το δεύτερο στα 42 όπου δεν ρισκάριζα τίποτα για ευνόητους λόγους..καμία ταλαιπωρία, ξεπέτα, και το αποδίδω στην ψυχολογία μου έμπαινα αγχωμένη αλλά χαρούμενη που θα κρατούσα σε λίγο το μωράκι μου..ειδικά τη δεύτερη φορά οι μαίες με κοίταζαν σαν ούφο για την ταχεία ανάρρωση και δεν πίστευαν την ηλικία μου..καλή κράση λένε κάποιοι, καλή ψυχολογία λέω εγώ..

αν είχα πάει σαν το πρόβατο για σφαγή θα ήμουν να με κλαίνε οι ρέγγες..

γιατί τόση αμφισβήτηση στους γιατρούς μας κορίτσια, το έχω γράψει και αλλού και δεν κουράζομαι να το λέω..γίναμε όλοι PHD του γκούγκλ , νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα , αμφισβητούμε τον εαυτό μας και τους άλλους..πόσο παράλογο είναι..υπάρχουν και οι εξαιρέσεις φυσικά δεν λέω..

προσωπικά βρήκα την εκπομπή μονόπλευρη, δλδ ήθελε να πάει το θέμα συναισθηματικά, προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση..

προσωπικά είμαι ευτυχής που δεν ζω στην εποχή της γιαγιάς με την καρέκλα, απορώ ειλικρινά με τις γυναίκες που γυρίζουν από επιλογή στις εποχές αυτές, ξεχνάμε ότι οι γιαγιάδες προγιαγιάδες είχαν χάσει τουλάχιστον από ένα μωρό ή μεγαλύτερο παιδί ..έλεος.

και ένα τελευταίο. το να μεγαλώνεις το παιδί σου απαιτεί κόπο σε βάθος χρόνου..η κόρη μου είναι 7, στο σχολείο της γίνεται χαμός από μπούλινγκ, έχει ανάγκες, με έχει ανάγκη..οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και γιγαντώνονται κορίτσια...ας αναλώσουμε όση φαιά ουσία αρμόζει στον τρόπο γέννησης, ας έχουμε στο μυαλό μας ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα είναι σχεδόν μηδενική, και ας οπλιστούμε με δύναμη για όσα έπονται..:D

επίσης στη φίλη δεν θυμαμαι κοπέλα μου πως σε λένε..-που σε έπεισαν τα επιχειρήματα των μαιών- γιατί έβαλες τον εαυτό σου σε αυτή τη διαδικασία...δλδ οι νοσοκόμες κρίνουν τον γιατρό κι εμείς τις ακούμε ήμαρτον παναγία μου..έτσι όπως τα περιγράφεις -για να κάνω κι εγώ λίγο τη γιατρό-:Dήσουν ο ορισμός της επείγουσας καισαρικής..ειρήνη ημίν κορίτσια, ψυχραιμία..:D

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι αυτο που ενοχλεί περισσότερο ειναι οτι εχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία γύρω απο τους τοκετους ενοχλεί και μην ξεχνάμε οτι τα πόσα ειναι τεράστια. Οταν ένας τοκετος κλινική + γιατρος στοιχίζουν περίπου 3000 ευρώ η κάθε γυναικα θα ήθελε να εχει μια καλη φροντίδα. Καμια μητερα δεν ειναι ενάντια στο φτ, αλλα ενοχλεί οταν γίνονται αναιτιες καισαρικές μονο και μονο γιατι ετσι βολεύουν πολλούς μαιευτήρες. Αν ο κάθε Γιατρος σου έλεγε οτι το μωρό εχει ισχιακη προβολή, εχει δίδυμα , εισαι μεγαλη σε ηλικία και πλέον οι μυς δεν ειναι αυτοί που ηταν οταν ήσουν 20 και μπορει θεωρητικά να προχωρήσουμε σε φτ αλλα στην περίπτωση σου ειναι προτιμότερη η κτ καμια δεν θα ειχε πρόβλημα. Οταν ομως κάνουν τα παντα για να προσαρμόσουν την επιτόκιο στο δικό τους προγράμμα τότε κατι δεν παει καλα. Παίρνεις τα χρήματα μου, με εγχειρήσεις αναίτια μονο και μονο γιατι εσενα ετσι βολεύει;

Σχετικά με τις καισαρικές δεν ειχα άμεση εμπειρία ενοχλήθηκα ομως με όλη την ενημέρωση που έγινε στην κλινική για το πως παρασκευαζουμε το γάλα σκόνη πόσο συχνά ταΐζουμε το παιδί και βεβαια ποια εταιρεία να προτιμησουμε. Κανένας δεν ρώτησε τις γυναικες αν θέλουν να θηλασουν η να δωσουν σκόνη, να τις πληροφορήσει αντικειμενικά για τα πλεονεκτήματα του κάθε τρόπου και να πάρει μονη της την απόφαση. Κατα τα αλλα η κλινική υποστήριζε το θηλασμο :) ουτε καν δεν έδινε τη δυνατότητα στις γυναικες να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν.

Ακριβώς αυτό ενοχλεί και εμένα.

1) Διαφωνώ στο ύψος του ποσοστού του ΟΗΕ (13 %), γιατί πιστεύω πραγματικά ότι η καισαρική τομή ενδείκνυται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό.

2) Επίσης, από πρώτο χέρι, μπορώ να βεβαιώσω ότι η έλλειψη ιατρικών πρωτοκόλλων έχει οδηγήσει πολλούς γιατρούς σε αμυντική ιατρική. Και αυτό γιατί η επίκληση ιατρικού πρωτοκόλλου αρκεί για να αποκλειστεί η ποινική ευθύνη του γιατρού αλλά και η αστική ευθύνη του για αποζημίωση. Και δεν είναι τυχαία η διαφορά του ποσοστού κ.τ. σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία: Στα δημόσια νοσοκομεία, αν κάτι πάει στραβά, όλο το σύστημα θα δουλέψει για να καλυφθεί νομικά ο "συνάδελφος" γιατρός. Στα ιδιωτικά νοσοκομεία, ο γιατρός είναι μόνος του: Αν κάτι πάει στραβά, το πιθανότερο είναι να μην έχει καν μάρτυρες υπεράσπισης (γιατί ο επιχειρηματίας της ιδιωτικής κλινικής "αποθαρρύνει" τους εργαζόμενούς ΤΟΥ από το να εμπλέκουν σε δίκες). Για αυτό, χρειάζεται να έχει αυτοπεποίθηση ο γιατρός για να ξεφεύγει από την πεπατημένη εύκολη και ασφαλή οδό.

Ωστόσο, ξαναγυρνάμε σε αυτό που έγραψε η ΙΛΟΝΚΑ. Γιατί ποσοστό 60% απλά ΔΕΝ καλύπτεται μόνο από τις παραπάνω 2 περιπτώσεις. Το ποσοστό κ.τ. σκαρφαλώνει σε αυτό το ύψος γιατί είναι πολλοί οι γιατροί που ασκούν κακή ιατρική. Και κακή ιατρική σημαίνει να προγραμματίζεις τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις βάσει των προσωπικών σου ευκολιών.

Ας μην αναλάβει ο γυναικολόγος εγκυμοσύνες με ΠΗΤ στα Χριστούγεννα, στο Πάσχα ή στις διακοπές του. Και ας ξεκαθαρίζει εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να χαλάσει τα Σαββατοκύριακά του. Ας το λέει όμως, εκ των προτέρων. Γιατί διαφορετικά, εξαπατά την έγκυο. Και επιπλέον της επιβάλλει επέμβαση στο σώμα της. Με ποιο δικαίωμα; Τι σόι παροχή υπηρεσιών είναι αυτή;

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει στο σώμα των γυναικολόγων μεγάλος αριθμός γιατρών που κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαγραφεί από τον ιατρικό σύλλογο. Είναι μεν μειοψηφία αλλά πολύ προκλητική και πολύ επιζήμια τόσο για εμάς όσο και για την καλή φήμη του κλάδου τους.

Φυσικά και δεν ήταν ακριβοδίκαιο το ρεπορτάζ. Θα ήταν αν είχαν εντοπίσει τους γιατρούς του 99% καισαρική και θα είχε ενδιαφέρον να ακουγόταν και η δική τους άποψη! :mrgreen: Αντί για αυτό βρήκαν έναν γιατρό του 20%... Προφανώς το 60% είναι ένας μέσος όρος και προφανώς υπάρχει και το 99% που το έχουν και καμάρι ορισμένοι.

Βέβαια αυτός που έχει να κάνει ΦΤ δεκαετίες και που η 1% γέννησε μόνη της στο ταξί ή λίγο μετά πριν την προλάβουν, ξέρει πλέον να κάνει ΦΤ οέο;

...έκανα δύο καισαρικές, η μία επιβεβλημένη στα 36, το μωρό ήταν οριζόντια στην 41η βδομάδα και δεν έπιασε καν η ωκυτοκίνη, το δεύτερο στα 42 όπου δεν ρισκάριζα τίποτα για ευνόητους λόγους..καμία ταλαιπωρία, ξεπέτα, και το αποδίδω στην ψυχολογία μου έμπαινα αγχωμένη αλλά χαρούμενη που θα κρατούσα σε λίγο το μωράκι μου..ειδικά τη δεύτερη φορά οι μαίες με κοίταζαν σαν ούφο για την ταχεία ανάρρωση και δεν πίστευαν την ηλικία μου..καλή κράση λένε κάποιοι, καλή ψυχολογία λέω εγώ..

αν είχα πάει σαν το πρόβατο για σφαγή θα ήμουν να με κλαίνε οι ρέγγες..

γιατί τόση αμφισβήτηση στους γιατρούς μας κορίτσια, το έχω γράψει και αλλού και δεν κουράζομαι να το λέω..γίναμε όλοι PHD του γκούγκλ , νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα , αμφισβητούμε τον εαυτό μας και τους άλλους..πόσο παράλογο είναι..υπάρχουν και οι εξαιρέσεις φυσικά δεν λέω..

προσωπικά βρήκα την εκπομπή μονόπλευρη, δλδ ήθελε να πάει το θέμα συναισθηματικά, προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση..

.....:D

Εκεί είναι το κλειδί: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.

Ποια ψυχολογία μπορεί να έχει η γυναίκα που ξαφνικά της ανακοινώνουν χωρίς πολλά-πολλά, χωρίς συζητήσεις και εξηγήσεις, ότι πάει για καισαρική και υποψιάζεται ότι ο γιατρός της ίσως την παραπλανούσε όλους αυτούς τους μήνες που της έλεγε ότι θα γεννήσει φυσιολογικά και τελικά την ξεγεννάει άρον-άρον την Παρασκευή για να περάσει ήσυχο Σαββατοκύριακο;;;

Υπάρχει και αυτή η πλευρά των πραγμάτων...

Δεν μπορείς να αγνοήσεις ότι πρόκειται για μια ματαίωση.

Εχω αδερφη μαια και μου εχει πει πως πολλες γυναικες πιανονται κοροιδα απο τους γιατρους τι παλμοι πεφτουν ξαφνικα και ενα σωρο αλλα παραμυθια.Οι γιατροι που ειναι καισαρικακιδες συνηθως ειναι γνωστοι για αυτο ε αν πας σε τετοιον και θες φυσικο να εχεις στο νου σου την καισαρικη. Εγω παλι εκανα καισαρικη λογω διαβητη πηγα με προκληση μωρο ψηλα συσπασεις καθολου και καμια ανταποκριση στην ωκυτοκινη. Πονεσα αλλα οχι τοσο πολυ, και οπως λεω καμια φορα κοροιδευοντας και για πλακα εχω κολπο 16αρας:oops:! Μια φιλη μου με φυσιολογικο αισθανεται πιο χαλαρο τον κολπο της και δεν απολαμβάνει το σεξ οπως πριν τη γέννα, μπορει και να ειναι τυχαιο. Το παν ειναι να μπορουμε να εμπιστευθουμε τους γιατρους μας. Η μαμα μου γεννησε και τα τρια μας με φυσικο τοκετο στη μεγαλη μου αδερφη κοιλοπονουσε για 48 ωρες με τα ποδια ερχοτανε και μετα απο 2 μερες πονου τα καταφερε με κουταλες κτλ.έ και; στα 48 της εκανε μια ωραιοτατη ολικη αφαιρεση μητρας. Το καθετι εχει το τιμημα του. Στο εξωτερικό και να χαθει ενα μωρο στον τοκετο ειναι ανεκτο σαν πιθανη επιπλοκη του τοκετου. Αντε πες εδω σε ελληνιδα μανα και σοι για αυτην την επιπλοκη. Το θεμα ειναι να ειμαστε γερες και να χαιρομαστε τα παιδια μας και φυσικά σαν ελληνιδα μανα απαιτω το 2014 το ποσοστο θνησιμότητας να ειναι 0 και ας χρειαστει να φαω μαχαίρι απο το κεφαλι μεχρι τα ποδια!

Φυσικά και δεν ήταν ακριβοδίκαιο το ρεπορτάζ. Θα ήταν αν είχαν εντοπίσει τους γιατρούς του 99% καισαρική και θα είχε ενδιαφέρον να ακουγόταν και η δική τους άποψη! :mrgreen: Αντί για αυτό βρήκαν έναν γιατρό του 20%... Προφανώς το 60% είναι ένας μέσος όρος και προφανώς υπάρχει και το 99% που το έχουν και καμάρι ορισμένοι.

Βέβαια αυτός που έχει να κάνει ΦΤ δεκαετίες και που η 1% γέννησε μόνη της στο ταξί ή λίγο μετά πριν την προλάβουν, ξέρει πλέον να κάνει ΦΤ οέο;

Τι εννοείς με το ποσοστό 99%;

Ξέρω ότι τέτοιο ποσοστό έχουν οι γυναικολόγοι στα νησιά όπου δεν υπάρχουν κλινικές. Αυτοί προγραμματίζουν τις γέννες και φέρνουν τις γυναίκες στην Αθήνα στην 38η-39η εβδομάδα.

Επίσης, τέτοιο ποσοστό έχουν οι γυναικολόγοι που ασχολούνται με εξωσωματική. Αλλά η εξωσωματική είναι μία άλλη διαδικασία. Και συνήθως τα συναισθήματα της εγκύου διαφέρουν...

Υπάρχει άλλη κατηγορία;

και πως κρίνεις ότι γίνεται αναίτια? το ενδεχόμενο ο γιατρός σου να θέλει να σε προφυλάξει από πολλές ιατρικές λεπτομέρειες και να σώσει εσένα και το παιδί δεν παίζει? ο γιατρός μου με τον οποίο έχω σχέση εμπιστοσύνης φυσικά, αν δεν είχα θα τον άλλαζα...δεν χρειάστηκε να με "πείσει" για κάτι...

μήπως η ψυχολογία του "Θα κάνω φ.τ. που θα είναι έτσι κι έτσι κι αλλιώς" μας βάζει σε λάθος συμπεράσματα αν κάνει πάει αλλιώς από όσα υπολογίζαμε..

η απορία μου ειναι πώς ένας άνθρωπος χωρίς ιατρικές γνώσεις-όχι από το γκουγκλ ή την κουνιάδα- κρίνει τη μη αναγκαιότητα μιας ιατρικής πράξης..αυτό ειλικρινά με ξεπερνάει..

έχω δει και μαίες που βγάζουν μια απίστευτη επιθετικότητα προς κάποιος γιατρούς, δεν θα πω που , γνωστές είναι..

Εχω αδερφη μαια και μου εχει πει πως πολλες γυναικες πιανονται κοροιδα απο τους γιατρους τι παλμοι πεφτουν ξαφνικα και ενα σωρο αλλα παραμυθια.Οι γιατροι που ειναι καισαρικακιδες συνηθως ειναι γνωστοι για αυτο ε αν πας σε τετοιον και θες φυσικο να εχεις στο νου σου την καισαρικη. Εγω παλι εκανα καισαρικη λογω διαβητη πηγα με προκληση μωρο ψηλα συσπασεις καθολου και καμια ανταποκριση στην ωκυτοκινη. Πονεσα αλλα οχι τοσο πολυ, και οπως λεω καμια φορα κοροιδευοντας και για πλακα εχω κολπο 16αρας:oops:! Μια φιλη μου με φυσιολογικο αισθανεται πιο χαλαρο τον κολπο της και δεν απολαμβάνει το σεξ οπως πριν τη γέννα, μπορει και να ειναι τυχαιο. Το παν ειναι να μπορουμε να εμπιστευθουμε τους γιατρους μας. Η μαμα μου γεννησε και τα τρια μας με φυσικο τοκετο στη μεγαλη μου αδερφη κοιλοπονουσε για 48 ωρες με τα ποδια ερχοτανε και μετα απο 2 μερες πονου τα καταφερε με κουταλες κτλ.έ και; στα 48 της εκανε μια ωραιοτατη ολικη αφαιρεση μητρας. Το καθετι εχει το τιμημα του. Στο εξωτερικό και να χαθει ενα μωρο στον τοκετο ειναι ανεκτο σαν πιθανη επιπλοκη του τοκετου. Αντε πες εδω σε ελληνιδα μανα και σοι για αυτην την επιπλοκη. Το θεμα ειναι να ειμαστε γερες και να χαιρομαστε τα παιδια μας και φυσικά σαν ελληνιδα μανα απαιτω το 2014 το ποσοστο θνησιμότητας να ειναι 0 και ας χρειαστει να φαω μαχαίρι απο το κεφαλι μεχρι τα ποδια!

Αυτό!

Ως χώρα έχουμε ιατρικοποιήσει πλήρως τη γέννα. Αλλά τουλάχιστον είμαστε πολύ πολύ καλοί στα επίπεδα της περιγεννητικής ασφάλειας μητέρας και παιδιού.

Οι σκανδιναβικές χώρες είναι στον αντίποδα. Αντιμετωπίζουν την εγκυμοσύνη και τον τοκετό ως φυσιολογικές διαδικασίες και είναι εξίσου άριστα τα ποσοστά τους στην περιγεννητική φροντίδα.

Άρα εκ του αποτελέσματος και τα δύο συστήματα είναι -κατά βάση- σωστά και καλά. Το μόνο θέμα είναι ποιο ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μας.

Α! Και φυσικά να διασφαλίσουμε ότι η κ.τ. γίνεται για ιατρικούς λόγους/ πιθανούς ιατρικούς λόγους και όχι για τη βολή του γιατρού.

Πονεσα αλλα οχι τοσο πολυ, και οπως λεω καμια φορα κοροιδευοντας και για πλακα εχω κολπο 16αρας:oops:! Μια φιλη μου με φυσιολογικο αισθανεται πιο χαλαρο τον κολπο της και δεν απολαμβάνει το σεξ οπως πριν τη γέννα, μπορει και να ειναι τυχαιο.!

Εγώ αυτό που έπαθε η φίλη σου και όχι μόνο αυτό, το έπαθα με την καισαρική! Ναι μεν δεν χαλάρωσε ο κόλπος αλλά... Δεν είναι όπως πριν η όλη αίσθηση στην περιοχή. Βέβαια είχα μια δύσκολη εγκυμοσύνη και άλλους παράγοντες κινδύνου, ακινησία για μήνες... Πάντως περίμενα πότε θα ένιωθα όπως πριν σωματικά... και περίμενα... και περίμενα... Και δεν συνέβη ποτέ! Κόπηκαν τα νεύρα στην κοιλιά και δεν επηρέασε μόνο την περιοχή αμέσως κάτω από την κοιλιά... Αλλά και όλο το κάτω μπροστινό μέρος του σώματος. Με αποτέλεσμα κάθε στιγμή που στέκομαι και περπατάω και υπάρχω, να μη νιώθω όπως πριν. Σαν να γέρασα απότομα ένα πράγμα. Φυσικά και δεν φροντίζει κανείς να σε ενημερώσει για αυτό, αφού "κινδυνεύει το μωρό" παραβλέπεται! Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να συμβεί, πάντως αναφέρεται και αυτό, αν το ψάξει κανείς, που κατά κανόνα θα το διαπιστώσει εκ των υστέρων, βέβαια.

και πως κρίνεις ότι γίνεται αναίτια? το ενδεχόμενο ο γιατρός σου να θέλει να σε προφυλάξει από πολλές ιατρικές λεπτομέρειες και να σώσει εσένα και το παιδί δεν παίζει? ο γιατρός μου με τον οποίο έχω σχέση εμπιστοσύνης φυσικά, αν δεν είχα θα τον άλλαζα...δεν χρειάστηκε να με "πείσει" για κάτι...

μήπως η ψυχολογία του "Θα κάνω φ.τ. που θα είναι έτσι κι έτσι κι αλλιώς" μας βάζει σε λάθος συμπεράσματα αν κάνει πάει αλλιώς από όσα υπολογίζαμε..

η απορία μου ειναι πώς ένας άνθρωπος χωρίς ιατρικές γνώσεις-όχι από το γκουγκλ ή την κουνιάδα- κρίνει τη μη αναγκαιότητα μιας ιατρικής πράξης..αυτό ειλικρινά με ξεπερνάει..

έχω δει και μαίες που βγάζουν μια απίστευτη επιθετικότητα προς κάποιος γιατρούς, δεν θα πω που , γνωστές είναι..

Δεν αντιλέγω σε όσα λες.

Δεν μου αρέσει να μπαίνω στα χωράφια άλλης επιστήμης και κρατώ γενικά πολύ μικρό καλάθι σε όσα ισχυρίζονται οι κάθε είδους καλοθελητές.

Απλά, και όχι από δική μου εμπειρία, θεωρώ αντίθετο στους νόμους του Μέρφι να εμφανίζονται όλοι οι ιατρικοί λόγοι πριν τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, τον Αύγουστο και ...τις Παρασκευές. :shock:

Και επίσης θεωρώ υποχρέωση του γιατρού να ενημερώσει πλήρως την έγκυο. Δεν ισχύει αυτό το "δεν καταλαβαίνεις, είναι περίπλοκο".

Είναι υποχρέωση από τον νόμο!

Για να εξηγηθώ: Αν π.χ. εγχειρίζεται μια γυναίκα για έναν Χ λόγο και ο γιατρός εντοπίσει έναν όγκο σε ένα Ψ όργανο, αφαιρεί τμήμα του όγκου και τον στέλνει για ταχεία βιοψία. Αμέσως μετά, βγαίνει από το χειρουργείο και ενημερώνει τους συγγενείς της ασθενούς για να λάβει τη συγκατάθεσή τους, προκειμένου να αφαιρέσει όλο το όργανο αν επιβεβαιωθεί η υποψία καρκίνου.

Αυτή είναι η διαδικασία. Προβλέπεται από τον νόμο. Και έχω προσωπική εμπειρία.

Η πληροφόρηση είναι δικαίωμα του ασθενούς σε κάθε περίπτωση. Και φυσικά αντίστοιχη υποχρέωση του γιατρού.

Σε μία εβδομάδα θα γεννήσω με καισαρική.Θα είμαι τότε 39+1. Το παιδί κατεβαίνει με τα πόδια.

Ρωτησα τον γιατρο αν μπορω να γεννησω φυσιολογικα. Μου είπε οτι παλια γινόταν συχνά αλλά τότε ήταν πιο επικίνδυνο να κάνεις εγχείρηση. Σήμερα ισχύει το αντίστροφο.

Με άφησε να κλείσουμε και την 39 ώστε να είναι τελειόμηνο το παιδί.

Πείτε μου σας παρακαλώ. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να το κάνω θέμα γιατί δε με ξεγεννάει φυσιολογικά ή γιατι δε θα τρέξει στις 3 τα ξημερωματα για καισαρικη επειδη εγω θελω να ζησω το "αγάπη μου τρέξε μου σπάσαν τα νερα". Και το λέω μα πάσα σοβαρότητα αυτό.

Αν μου απαντήσει με ιατρικα δεδομένα εγώ τι θα του αντιπαραθέσω; Την εκπομπή του θεοδωράκη ή κατι άλλες που βρηκα στο ιντερνετ και γεννησαν κανονικα αρα κι εγω μπορω (????)

Όχι, σε καμία περίπτωση να μην το κάνεις θέμα. Αν θέλεις μπορείς να του ζητήσεις όταν κλείσεις τις 39 εβδομάδες να κάνετε έναν τελευταίο υπέρηχο για να δείτε μήπως γύρισε το παιδί. Δε νομίζω ότι είναι παράλογο κάτι τέτοιο. Πάντως κάνει πολύ καλά που δεν επέμενε να γεννήσεις πριν τις 39 εβδομάδες. Σύμφωνα με τα νέα στάνταρ της αμερικανικής παιδιατρικής εταιρίας τα μωρά που γεννιούνται πριν τις 39 είναι πρόωρα τελειόμηνα. Και δυστυχώς οι περισσότεροι γιατροί τα παίρνουν στις 37-38 εβδομάδες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...