Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΕ ΦΤ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

LA LATINA

Recommended Posts

Έψαχνα να βρω αυτό το αυξημένο ποσοστό καισαρικών από κάποιο ουδέτερο site-οργανισμό, και με μια πρόχειρη ματιά δεν το βρήκα. Το βρήκα μόνο από site που τάσσονται κατά των αναίτιων καισαρικών... Εγώ αμφιβάλλω για το ποσοστό. Ακόμα και στον ΠΟΥ μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι...

Διαφημίσεις

Σε μία εβδομάδα θα γεννήσω με καισαρική.Θα είμαι τότε 39+1. Το παιδί κατεβαίνει με τα πόδια.

Ρωτησα τον γιατρο αν μπορω να γεννησω φυσιολογικα. Μου είπε οτι παλια γινόταν συχνά αλλά τότε ήταν πιο επικίνδυνο να κάνεις εγχείρηση. Σήμερα ισχύει το αντίστροφο.

Με άφησε να κλείσουμε και την 39 ώστε να είναι τελειόμηνο το παιδί.

Πείτε μου σας παρακαλώ. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να το κάνω θέμα γιατί δε με ξεγεννάει φυσιολογικά ή γιατι δε θα τρέξει στις 3 τα ξημερωματα για καισαρικη επειδη εγω θελω να ζησω το "αγάπη μου τρέξε μου σπάσαν τα νερα". Και το λέω μα πάσα σοβαρότητα αυτό.

Αν μου απαντήσει με ιατρικα δεδομένα εγώ τι θα του αντιπαραθέσω; Την εκπομπή του θεοδωράκη ή κατι άλλες που βρηκα στο ιντερνετ και γεννησαν κανονικα αρα κι εγω μπορω (????)

σκεφτηκες ότι ανήκεις στο 15% των γυναικών που πρέπει να κάνουν καισαρική? κάτι που ειπώθηκε και στην εκπομπή και παντού?

το 15% δικαιολογείται. το 60% όχι. αυτό είπε η εκπομπή

Δε φαντάζομαι ότι είναι ψέμα αυτό που έλεγε η εκπομπή ότι μας έκαναν σύσταση από τον ΟΗΕ, άρα θα έχουν στοιχεία.

Έχει πολύ δίκιο πάντως η little monkey ότι στον υπολογισμό θα πρέπει να εξαιρεθούν οι δέυτερες-τρίτες καισαρικές για να βγει σωστό στατιστικό αποτέλεσμα, δεν ξέρω πως έχει γίνει η μέτρηση.

Η αλήθεια, βέβαια είναι ότι δε θέλει και φιλοσοφία, φαινεται με γυμνό οφθαλμό ότι έχουμε πολλές καισαρικές.

Ο γιατρός που μίλησε στην εκπομπή, είπε ότι σε άλλες χώρες (δε θυμάμαι που), ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να υποβάλει ιατρική αιτιολόγηση στο σύστημα υγείας γιατί προχωράει σε καισαρική.

Αυτό από τη μια θα έλυνε αμέσως το πρόβλημα, από την άλλη, μπορείτε να φανταστείτε τα δελτία ειδήσεων: "H KYBEΡΝΗΣΗ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ. "ΚΟΒΟΥΝ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ ΤΟΚΕΤΟ. ΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ ΜΑΣ"

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Σε μία εβδομάδα θα γεννήσω με καισαρική.Θα είμαι τότε 39+1. Το παιδί κατεβαίνει με τα πόδια.

Ρωτησα τον γιατρο αν μπορω να γεννησω φυσιολογικα. Μου είπε οτι παλια γινόταν συχνά αλλά τότε ήταν πιο επικίνδυνο να κάνεις εγχείρηση. Σήμερα ισχύει το αντίστροφο.

Πείτε μου σας παρακαλώ. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να το κάνω θέμα γιατί δε με ξεγεννάει φυσιολογικά ή γιατι δε θα τρέξει στις 3 τα ξημερωματα για καισαρικη επειδη εγω θελω να ζησω το "αγάπη μου τρέξε μου σπάσαν τα νερα". Και το λέω μα πάσα σοβαρότητα αυτό.

Αν μου απαντήσει με ιατρικα δεδομένα εγώ τι θα του αντιπαραθέσω; Την εκπομπή του θεοδωράκη ή κατι άλλες που βρηκα στο ιντερνετ και γεννησαν κανονικα αρα κι εγω μπορω (????)

Η ισχιακή προβολή είναι από τις απόλυτες ενδείξεις κτ, σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα διεθνώς (αυτό μπορείς να το επιβεβαιώσεις με μια πρόχειρη αναζήτηση σε ελληνικά και ξένα σάιτ). Ακόμα και γιατροί υπέρμαχοι του φτ, που αναλαμβάνουν vbac κλπ., δεν κάνουν πλέον φτ σε ισχιακά μωρά.

Επίσης, στις 39 εβδομάδες το μωρό θεωρείται τελειόμηνο, οπότε κανένα πρόβλημα.

Η περίπτωσή σου είναι πεντακάθαρη, και δεν θα είχες κανένα λόγο να το κάνεις θέμα. Φυσικά, υπάρχουν και αυτές που θα επέμεναν να γεννήσουν φυσιολογικά, παίρνοντας το σχετικό ρίσκο. Με γεια τους με χαρά τους, άκρη μαζί τους δεν θα έβγαζες ποτέ :wink:

Τί θέλω να πώ: υπάρχουν επιβεβλημένες καισαρικές (όπως η δική σου), αλλά πάντα θα βρεθεί κάποιος να τις αμφισβητήσει...και υπάρχουν και αναίτιες καισαρικές, που πάλι θα βρεθεί κάποιος να το αμφισβητήσει (κατηγορώντας πχ. τη μαμά ότι το παίζει γιατρός). Προσωπικά, δεν μου αρέσει ούτε η μία αμφισβήτηση ούτε η άλλη...

Τον αντίλογο τον έθεσε ο ίδιος ο γιατρός αλλά και σε άλλα σημεία διευκρινίστηκε πως καισαρική πρέπει να γίνεται όταν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή της μητέρας ή του παιδιού. Απλά θεωρώ πως η εκπομπή άγγιξε λίγο αυτό το θέμα απʼ την πλευρά της εκμετάλευσης και σίγουρα αν ωφελήσει στην πτώση αυτού του ποσοστού των αναίτιων καισαρικών έστω και κατά 1 μονάδα ή κατά 100 μανούλες, μόνο καλό θα κάνει.

Εμένα τουλάχιστον η εκπομπή αυτό μου έδωσε.

Αγαπητή μου quarter εύχομαι με το καλό να γεννηθεί το μωράκι σου. Δεν ξέρω την περίπτωση σου – αν δηλαδή υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο αλλά απʼ όσο έχω διαβάσει (αφού κι εγώ αντιμετώπισα την ισχιακή προβολή ήταν-δεν ήταν) ξέρω να σου πω πως ο γιατρός σου θα πρέπει να σε έχει ενημερώσει πως μπορεί και να γυρίσει. Δεν παίρνουν όλα τα μωράκια θέση απʼ τον 8ο μήνα. Κάποια παίρνουν και τελευταία βδομάδα ή στιγμή.

Φυσικά κι αν υπάρχει ισχιακή προβολή την στιγμή που θα σε πιάσουν οι πόνοι κι ως την ΠΗΤ θα πρέπει να κάνεις ΚΤ.

Διαφημίσεις

Ο γιατρός που μίλησε στην εκπομπή, είπε ότι σε άλλες χώρες (δε θυμάμαι που), ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να υποβάλει ιατρική αιτιολόγηση στο σύστημα υγείας γιατί προχωράει σε καισαρική.

Αυτό από τη μια θα έλυνε αμέσως το πρόβλημα, από την άλλη, μπορείτε να φανταστείτε τα δελτία ειδήσεων: "H KYBEΡΝΗΣΗ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ. "ΚΟΒΟΥΝ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ ΤΟΚΕΤΟ. ΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ ΜΑΣ"

Αννα με εκπλησσεις αλλη μια φορα, μολις ειχα συνταξει ενα μηνυμα με ομοιο περιεχομενο....

Στη δική σου περίπτωση δεν είναι αναίτια η καισαρική, και με το καλό το μωράκι σου! Κι εμείς όμως που τους ξυπνήσαμε και ήρθαν να μας ξεγεννήσουν, δε σημαίνει ότι κάναμε κανένα κακό. Τον γιατρό σου εμπιστεύεσαι και κανένα φόρουμ. Συζήτηση κάνουμε.

δε νομίζω ότι ο σκοπός της εκπομπής ήταν να μας πει ότι ο φυσιολογικός τοκετός είναι καλός και η καισαρική κακή, ώστε να χρειάζεται αντίλογος και να ακουστούν απόψεις.

νομίζω ότι σκοπός ήταν να δούμε ότι στην Ελλάδα είναι πολύ αυξημένο το ποσοστό των καισαρικών. πού άραγε να οφείλεται αυτό? στην ευσυνειδησία των ελλήνων γιατρών? στο φόβο των ελληνίδων μανάδων? πού???

γιατί δεν πιστεύω ότι μόνο στην Ελλάδα είναι τόσες πολλές οι προβληματικές εγκυμοσύνες ή οι επιπλοκές την ώρα του τοκετού....

Ο σκοπός ήταν να μας πούν να προσέχουμε, και να μας ενημερώσουν σχετικά με αναίτιες καισαρικές......ο τρόπος με τον οποίο το χειρίστηκαν όμως στην εκπομπή, έκανε ακριβώς το αντίθετο, έχοντας τις μάνες να κλαίγονται για το κακό που τους βρήκε με την καισαρική, να κλαίνε για το ότι εξέταζαν τα παιδιά τους και έχασαν τα πρώτα τους λεπτά, να λένε ότι γάλα έχουν όλες γιατί είμαστε θηλαστικά, και ο παρουσιαστής αντί να λέει γερά να λέει κάθε λίγο "έχεις όμως δυο όμορφα μωρά"...ο επίλογος, δε, "Τα παιδιά φωνάζουν, πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, κι αν δε μπορούμε να τα ακούσουμε, τότε έχουμε χαθεί εντελώς" ήταν το κερασάκι.

Αννα με εκπλησσεις αλλη μια φορα, μολις ειχα συνταξει ενα μηνυμα με ομοιο περιεχομενο....

Το έχω δεχτεί, είμαστε αδελφές ψυχές :mrgreen:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

δε νομίζω ότι ο σκοπός της εκπομπής ήταν να μας πει ότι ο φυσιολογικός τοκετός είναι καλός και η καισαρική κακή, ώστε να χρειάζεται αντίλογος και να ακουστούν απόψεις.

νομίζω ότι σκοπός ήταν να δούμε ότι στην Ελλάδα είναι πολύ αυξημένο το ποσοστό των καισαρικών. πού άραγε να οφείλεται αυτό? στην ευσυνειδησία των ελλήνων γιατρών? στο φόβο των ελληνίδων μανάδων? πού???

γιατί δεν πιστεύω ότι μόνο στην Ελλάδα είναι τόσες πολλές οι προβληματικές εγκυμοσύνες ή οι επιπλοκές την ώρα του τοκετού....

Πόσο, μα πόσο συμφωνώ.

Βρισκόμαστε σʼένα θρέντ που η La Latina έγραψε πως 11 στις 12 γυναίκες του περιβάλλοντός της γέννησαν με κ.τ. τα τελευταία χρόνια, η xena επίσης ανέφερε πως 8 στις 10 φίλες της γέννησαν με κ.τ., εγώ η Lucia έχω 8 στις 10 γνωστές που γέννησαν με κ.τ. τα τελευταία 2 χρόνια, και φαντάζομαι (στατιστικά να το πάρεις) αυτό συμβαίνει με την καθεμιά σας και τις φίλες/γνωστές της.

Και λέτε πως η εκπομπή δεν ήταν αντικειμενική? Είδα την εκπομπή. Αποτύπωσε την πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα. Καισαρική λόγω διακοπών χριστουγέννων/για να ξεμπερδεύουμε σε μισή ώρα. Το είπε κι ο Σίνδος άλλωστε, και φαντάζομαι δεν λέει λόγια του αέρα, 40 κάτι% σε Δημόσια Νοσοκομεία και 65% σε Ιδιωτικά.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Διαφημίσεις

Η αλήθεια, βέβαια είναι ότι δε θέλει και φιλοσοφία, φαινεται με γυμνό οφθαλμό ότι έχουμε πολλές καισαρικές.

Ναι, το κατακριτέο δεν ξέρω ποιο είναι... Πίσω από όλες αυτές τις καισαρικές κρύβεται παραπλάνηση του γιατρού;;; Ή μήπως είναι και επιθυμία των εγκύων προκειμένου να αποφύγουν επιπλοκές, ταλαιπωρία κτλ

Πόσο, μα πόσο συμφωνώ.

Βρισκόμαστε σʼένα θρέντ που η La Latina έγραψε πως 11 στις 12 γυναίκες του περιβάλλοντός της γέννησαν με κ.τ. τα τελευταία χρόνια, η xena επίσης ανέφερε πως 8 στις 10 φίλες της γέννησαν με κ.τ., εγώ η Lucia έχω 8 στις 10 γνωστές που γέννησαν με κ.τ. τα τελευταία 2 χρόνια, και φαντάζομαι (στατιστικά να το πάρεις) αυτό συμβαίνει με την καθεμιά σας και τις φίλες/γνωστές της.

Και λέτε πως η εκπομπή δεν ήταν αντικειμενική? Είδα την εκπομπή. Αποτύπωσε την πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα. Καισαρική λόγω διακοπών χριστουγέννων/για να ξεμπερδεύουμε σε μισή ώρα. Το είπε κι ο Σίνδος άλλωστε, και φαντάζομαι δεν λέει λόγια του αέρα, 40 κάτι% σε Δημόσια Νοσοκομεία και 65% σε Ιδιωτικά.

Μα lucia μου δε διαφωνούμε ότι είναι τόσες οι καισαρικές, κανείς δε διαφώνησε επ' αυτού.

Απλά οι κοπέλες που έχουν κάνει, μας λένε την εμπειρία τους και απ ότι βλέπω, πολλές το είχαν επιλέξει κιόλας.

Ναι, το κατακριτέο δεν ξέρω ποιο είναι... Πίσω από όλες αυτές τις καισαρικές κρύβεται παραπλάνηση του γιατρού;;; Ή μήπως είναι και επιθυμία των εγκύων προκειμένου να αποφύγουν επιπλοκές, ταλαιπωρία κτλ

Εκάβη ξέρεις πόσες κοπέλες γνωρίζω που χωρίς κανένα πρόβλημα ήθελαν καισαρική για να μην πονέσουν? Μια, και την διάβασα εδώ μέσα. Ολες οι υπόλοιπες στον κύκλο μου, λένε το γνωστό "ήταν υπερ του φυσιολογικού ο γιατρός μου, αλλά τελευταία στιγμή έγινε κάτι και δε γινόταν αλλιώς......" αυτό το κάτι ποιος το ελέγχει?

Στο κρεβάτι της οδύνης, αν σου πουν "αμαν, πρόβλημα, πάμε για καισαρική" τί ιδέα έχεις αν είναι αλήθεια αυτό? Και ας τους βάλουν να κάνουν και χαρτιά και να δικαιολογήσουν, δε θα βρουν τι να γράψουν? Για ποια χώρα μιλάμε ακριβώς?

Εκάβη ξέρεις πόσες κοπέλες γνωρίζω που χωρίς κανένα πρόβλημα ήθελαν καισαρική για να μην πονέσουν? Μια, και την διάβασα εδώ μέσα. Ολες οι υπόλοιπες στον κύκλο μου, λένε το γνωστό "ήταν υπερ του φυσιολογικού ο γιατρός μου, αλλά τελευταία στιγμή έγινε κάτι και δε γινόταν αλλιώς......" αυτό το κάτι ποιος το ελέγχει?

Στο κρεβάτι της οδύνης, αν σου πουν "αμαν, πρόβλημα, πάμε για καισαρική" τί ιδέα έχεις αν είναι αλήθεια αυτό? Και ας τους βάλουν να κάνουν και χαρτιά και να δικαιολογήσουν, δε θα βρουν τι να γράψουν? Για ποια χώρα μιλάμε ακριβώς?

Ναι βρε παιδί μου, αλλά όλοι οι γιατροί έχουν σκοπό να παραπλανήσουν την έγκυο για να τελειώνουν γρήγορα; Εγώ πιστεύω ότι διαλέγουν την πιο ασφαλή λύση ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες να πάθει κάτι το μωρό ή η έγκυος και να βρουν και τον μπελά τους από πάνω. Αυτό το κάτι σίγουρα υπάρχει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Δεν μπορεί όλοι να λένε ψέμματα (θα υπάρχουν και τέτοιοι) Μετά αποφασίζει ο γιατρός και η έγκυος κατά πόσο θέλει να πάρει το ρίσκο.

Επίσης λίγες είναι οι έγκυες που ταλαιπωρούνται πολλές ώρες και παρακαλάνε τον γιατρό να τους κάνει καισαρική να τελειώνουν;

edit: αν σου έλεγε ο γιατρός ότι το μωρό δεν έχει σωστή θέση ή ότι είναι μεγάλο και θα ταλαιπωρηθείς ή θα χρειαστείς εμβρυουλκό ή θα πρέπει μετά να κάνεις ράμματα ή θα πάρει ο τοκετός πολλές ώρες, θα ήταν κατακριτέο να θελήσεις καισαρική; Αυτό εννοω ταλαιπωρία. Όχι τον πόνο καθεαυτόν ο οποίος υπάρχει με άλλη μορφή και στην καισαρική.

Εκάβη ξέρεις πόσες κοπέλες γνωρίζω που χωρίς κανένα πρόβλημα ήθελαν καισαρική για να μην πονέσουν?

Παρομοίως, φέτος τα χριστούγεννα βρέθηκα σε γιορτή και γνώρισα δύο κοπέλες οι οποίες θα γεννούσαν με κ.τ. και ραντεβού από φόβο για να μην πονέσουν.

Μα lucia μου δε διαφωνούμε ότι είναι τόσες οι καισαρικές, κανείς δε διαφώνησε επ' αυτού.

Απλά οι κοπέλες που έχουν κάνει, μας λένε την εμπειρία τους και απ ότι βλέπω, πολλές το είχαν επιλέξει κιόλας.

Νόμιζω πώς παραπάνω αναφέρθηκε πως η εκμπομή δεν ήταν αντικειμενική, γι'αυτό έγραψα πως ο σκόπος ήταν να δείξει τα υψηλά ποσοστά της χώρας.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Διαφημίσεις

Ολες οι υπόλοιπες στον κύκλο μου, λένε το γνωστό "ήταν υπερ του φυσιολογικού ο γιατρός μου, αλλά τελευταία στιγμή έγινε κάτι και δε γινόταν αλλιώς......"

Κι εμένα το ίδιο. Μάλιστα δεν το περίμενα. Οι περισσότερες δυστοκία έτσι απλά. Για μια φίλη μου (που ίσως διαβάζει) είχαμε βάλει στοίχημα με τις άλλες, είχε ΠΗΤ 3 Ιανουαρίου και ο γιατρός της το λεγε και το ξαναλεγε, "υπερ του ΦΤ". Είχαμε δίκιο, γέννησε 23 Δεκεμβρίου με ΚΤ μετά από επίσκεψη στο ιατρείο γιατί ψηλάφησε συσπάσεις και θα έπνιγαν το παιδί μας είπε η κοπέλα. Σε 3 ώρες είχε χειρουργηθεί. Ούτε να την βάλει στο NST ούτε τίποτα.

edit: αν σου έλεγε ο γιατρός ότι το μωρό δεν έχει σωστή θέση ή ότι είναι μεγάλο και θα ταλαιπωρηθείς ή θα χρειαστείς εμβρυουλκό ή θα πρέπει μετά να κάνεις ράμματα ή θα πάρει ο τοκετός πολλές ώρες, θα ήταν κατακριτέο να θελήσεις καισαρική; Αυτό εννοω ταλαιπωρία. Όχι τον πόνο καθεαυτόν ο οποίος υπάρχει με άλλη μορφή και στην καισαρική.

Εγώ προσωπικά, δε θα έκανα καισαρική για κανένα λόγο που να έχει σχέση με εμένα...ταλαιπωρία, ράμματα, ώρες κλπ. Ο μόνος λόγος που θα έκανα είναι αν υπήρχε κίνδυνος για το μωρό μου. Αλλά εννοείται, μπορώ να κατανοήσω πλήρως οτι σε κάποιου άλλου τη φιλοσοφία είναι αλλιώς....και να σεβαστώ την κάθε απόφαση. Κατακριτέο δεν είναι τίποτα.

Έτυχε να την δω την εκπομπή. Το μήνυμα που εμένα μου έβγαλε είναι ότι γίνονται περισσότερες καισαρικές απ' όσες πραγματικά θα ήταν απαραίτητες να γίνουν με ευθύνη των γιατρών. Η εκπομπή πήρε καθαρά θέση και υπήρχε και ολίγον ειρωνία ως προς τα κριτήρια που παίρνονται οι αποφάσεις (καισαρικές). Αυτό το πράγμα να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι δεν μπορώ να το καταλάβω.

Ο γιατρός δε, που του παίρναν συνέντευξη είπε κάτι το οποίο βέβαια δεν σχολιάσθηκε καθόλου από τον παρουσιαστή... "Ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα ποσοστά καισαρικών ή φυσιολογικών γεννών με άλλες χώρες απλώς και μόνο επειδή σε άλλες χώρες οι γιατροί είναι καλυμμένοι από τον νόμο σε περίπτωση που γίνει κάτι και επιμείνει σε φ.τ ο γιατρός". Δεν ξέρω αν ισχύει απλώς μου έκανε τρομερή εντύπωση η στάση της εκπομπής.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις που οι γιατροί βάζουν μια γυναίκα να γεννήσει σύμφωνα με το πρόγραμμά του και χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να προβεί σε κ.τ.

Αλλά ας σκεφτούμε και κάτι άλλο. Από το 60% των κ.τ που έχουν γίνει αν γεννάγανε φυσιολογικά και είχαν επιμεινεί όλοι αυτοί οι γιατροί σε φ.τ. , αν μετά από αυτό υπήρχε ένα 2 ή 3 ή και 4% θνησιμότητα του εμβρύου ή της μαμάς, ποια από όλες αυτές θα έκλαιγε τώρα που δεν γέννησε φυσιολογικά?

Αντί να κοιτάμε το δάσος κοιτάμε το δέντρο!:twisted:

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Να θέσω και κάτι άλλο? Γιατί όλα τα "αυτό μόνο στην Ελλάδα γίνεται" να εξετάζονται από την αρνητική άποψη? Αποκλείεται δηλαδή ΕΝΤΕΛΩΣ να κάνουμε κι εμείς κάτι καλά?

Άλλωστε (παραπλεύρως) το άλλο θέμα της χθεσινής ημέρας στις ειδήσεις ήταν ο αναδυόμενος τουρισμός για λόγους γονιμότητας. Λόγω του ότι έχουμε ένα σούπερ εξελιγμένο επιστημονικά σύστημα, υποστηρικτική νομοθεσία και χαμηλές τιμές.

Ε, δεν μπορεί να τα κάνουμε όλα χάλια!!!

Albert Einstein

Κι εμένα το ίδιο. Μάλιστα δεν το περίμενα. Οι περισσότερες δυστοκία έτσι απλά. Για μια φίλη μου (που ίσως διαβάζει) είχαμε βάλει στοίχημα με τις άλλες, είχε ΠΗΤ 3 Ιανουαρίου και ο γιατρός της το λεγε και το ξαναλεγε, "υπερ του ΦΤ". Είχαμε δίκιο, γέννησε 23 Δεκεμβρίου με ΚΤ μετά από επίσκεψη στο ιατρείο γιατί ψηλάφησε συσπάσεις και θα έπνιγαν το παιδί μας είπε η κοπέλα. Σε 3 ώρες είχε χειρουργηθεί. Ούτε να την βάλει στο NST ούτε τίποτα.

Αυτά είναι λοιπόν που μας κάνουν να το ψάχνουμε, τα διπλανά μας παραδείγματα.......γιατί όλοι υπέρ του ΦΤ είναι σ' αυτή τη χώρα.......και δεν είναι ένα και δύο τα παραδείγματα, έτσι?

Και στις κοπέλες που το αποφάσισαν να πω ΟΚ........το δέχομαι.....υπάρχουν όμως και πολλές που απλά τις έπεισαν, και εκεί παρενέβη η εκπομπή ή ήθελε να εστιάσει....ακόμα και τώρα μιλάμε και προσπαθούν όλες να πείσουν τον εαυτό τους πρώτα απ όλα οτι, "ναι, δε γινόταν αλλιώς, το παιδί κινδύνευε....."

Ε ΟΚ, 11/12 παιδιά κινδύνευαν.......

Tελικά πιστεύω πως το κακό το κάνουμε εμείς που γεννήσαμε με φυσιολογικό τοκετό, όπου πάμε και όπου σταθούμε (για μένα το λέω) καμαρώνουμε πως γεννήσαμε φυσιολογικά, με επισκληρίδιο βέβαια αλλά φυσιολογικά, εγω αυτό το λέω "διακολπικά" φυσιολογικά είναι χωρίς επισκληρίδιο, χωρις τίποτα. Κάνουμε τα beaute μας και πάμε στο μαιευτήριο λες και πάμε για καφέ και έχουμε την απαίτηση να γεννήσουμε χωρίς πόνο και φυσιολογικά,εμ δεν είναι καφεδάκι το παιδί, έχει ρίσκο η γέννα,ντρέπομαι που πρότασσα το φυσιολογικο τοκετό, η ΑΝΑΤΡΟΦΗ είναι το παν!Ας δούμε πως θα μεγαλώσουμε γερά χαρούμενα παιδιά σε μια γερή και χαρούμενη οικογένεια και όλα τα άλλα είναι περασμένα ξεχασμένα......

Να ρωτησω κατι? Γιατι θεωρειτε οτι σε μια χωρα με τοσο υψηλη υπογεννητικοτητα και με μεγαλο μεσο ορο πια στην ηλικια της πρωτοτοκης, δεν ειναι φυσιολογικο να εχουν ανεβει καπως τα ποσοστα των τοκετων σε ρισκο? Ημουν Αγγλια ενα διαστημα, γενναγαν απο τα 15 τους, αβερτα. Πολλες στο δρομο μικρομανουλες. Στη Σκανδιναβια επισης, δεν το συζητω. Στην Ασια δεν το συζητω. Στην Αφρικη δεν το συζητω. Μηπως να εξετασουμε λιγο το θεμα πιο σφαιρικα? Οταν μιλας για νουμερα, πρεπει να ξερεις πώς βγηκαν! Τα πολλα δις του πλυθυσμου της γης σε υπαναπτυκτες χωρες ζουν. Για ποια καισαρικη μιλαμε??? Ουτε φυσικα ειπαν, το ποσοστο θνησιμοτητας, ετσι?

Αντί να κοιτάμε το δάσος κοιτάμε το δέντρο!:twisted:

Θα απομονώσω άλλη μία φορά την έκφραση αυτή - μην το πάρεις προσωπικά, το έχω ακούσει 100 φορές - και θα απαντήσω το εξής:

Οταν γίνεται ΚΤ ΑΝΑΙΤΙΑ είναι ασέλγεια στην μητρότητα.

Και μόνο να υπολογίζεις πως αυτή η γυναίκα θέλει να κάνει πχ 5 παιδιά και της αφαιρεις το δικαίωμα, φτάνει.

Και μόνο να ήξερες τι περνά μια γυναίκα με ΚΤ επιστρέφοντας στο σπίτι με το μωρό και άλλο ένα παιδάκι να φροντίσει και χωρίς βοήθεια, φτάνει.

Το να παραβιάζεις τη φύση δεν είναι αμελητέο - πως να το κάνουμε;

Θα απομονώσω άλλη μία φορά την έκφραση αυτή - μην το πάρεις προσωπικά, το έχω ακούσει 100 φορές - και θα απαντήσω το εξής:

Οταν γίνεται ΚΤ ΑΝΑΙΤΙΑ είναι ασέλγεια στην μητρότητα.

Και μόνο να υπολογίζεις πως αυτή η γυναίκα θέλει να κάνει πχ 5 παιδιά και της αφαιρεις το δικαίωμα, φτάνει.

Και μόνο να ήξερες τι περνά μια γυναίκα με ΚΤ επιστρέφοντας στο σπίτι με το μωρό και άλλο ένα παιδάκι να φροντίσει και χωρίς βοήθεια, φτάνει.

Το να παραβιάζεις τη φύση δεν είναι αμελητέο - πως να το κάνουμε;

Φίλη xena φοβάμαι πως οι φράσεις "ασέλγεια" και "παραβιάζεις τη φύση" είναι κάπως αιχμηρές και θα προκύψουν έριδες στην κουβέντα.....απ' τη στιγμή ειδικά που το ΑΝΑΙΤΙΑ δε μπορούμε να το αποδείξουμε....με κάθε καλή διάθεση, μη με παρεξηγήσεις.

Tελικά πιστεύω πως το κακό το κάνουμε εμείς που γεννήσαμε με φυσιολογικό τοκετό, όπου πάμε και όπου σταθούμε (για μένα το λέω) καμαρώνουμε πως γεννήσαμε φυσιολογικά, με επισκληρίδιο βέβαια αλλά φυσιολογικά, εγω αυτό το λέω "διακολπικά" φυσιολογικά είναι χωρίς επισκληρίδιο, χωρις τίποτα. ......

Όχι. Όταν γεννάς χωρίς επισκληρίδιο / ορούς κλπ. λέγεται φυσικός τοκετός.

Με επισκληρίδιο / ορούς κλπ. λέγεται φυσιολογικός.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...