Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΕ ΦΤ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

LA LATINA

Recommended Posts

όσο για την περίπτωση της xena, θα πω ότι η κοπέλα έχει δίκιο. είχαμε τον ίδιο γιατρό κι ενώ πήγα με πόνους ανά 10λεπτο στο μαιευτήριο, μου έβαλε τεχνητούς πόνους χωρίς να με ρωτήσει, ατόνησε η μήτρα μου και παρολίγον να πάω για επειγουσα καισαρική (με τρέχανε με το φορείο και φωνάζανε να ετοιμαστεί το χειρουργείο γιατί έπεσαν οι παλμοί του μωρού και το χάναμε). ευτυχώς τελευταια στιγμή ανέβηκαν οι παλμοί και γέννησα φυσιολογικά. και την άλλη μέρα που ρώτησα γιατί βιάστηκαν να γεννήσω, μου είπαν ότι ταυτόχρονα γένναγαν με τον ίδιο γιατρό άλλες 6 κοπέλες. κάποιες τις καθυστερούσαν και κάποιες τις "προχωρούσαν"...

Τον ίδιο τον ρώτησες;

Δεν αμφισβητώ αυτά που λέτε, αλλά μερικές φορές δεν ξέρουμε όλη την αλήθεια και καλό είναι να ακούμε εξηγήσεις από πρώτο χέρι.

Η φράση άλλες τις καθυστερούσαν και άλλες τις προχωρούσαν, ακούγεται άσχημη. Εγώ στη δεύτερη γέννα μου χρειάστηκε να με "προχωρήσουν" για λόγους ιατρικούς. Ίσως να καθυστέρησα κάποια άλλη. Άκουγα ότι εκείνη τη μέρα γινόταν χαμός και μαζί με τις προγραμματισμένες γέννες είχαν μέσα σε λίγες ώρες 30 επείγουσες γέννες και όλοι ήταν πανικόβλητοι! Τον δε γιατρό μου τον είδα στο χειρουργείο. Επικοινωνούσε με τις μαίες-νοσοκόμες για την κατάστασή μου.Εκεί, τι να σου κάνει και ο γιατρός. Προσπαθεί να τα βγάλει πέρα δεν ξέρω με πόσες γέννες ταυτόχρονα...

Διαφημίσεις

Τον ίδιο τον ρώτησες;

Δεν αμφισβητώ αυτά που λέτε, αλλά μερικές φορές δεν ξέρουμε όλη την αλήθεια και καλό είναι να ακούμε εξηγήσεις από πρώτο χέρι.

Η φράση άλλες τις καθυστερούσαν και άλλες τις προχωρούσαν, ακούγεται άσχημη. Εγώ στη δεύτερη γέννα μου χρειάστηκε να με "προχωρήσουν" για λόγους ιατρικούς. Ίσως να καθυστέρησα κάποια άλλη. Άκουγα ότι εκείνη τη μέρα γινόταν χαμός και μαζί με τις προγραμματισμένες γέννες είχαν μέσα σε λίγες ώρες 30 επείγουσες γέννες και όλοι ήταν πανικόβλητοι! Τον δε γιατρό μου τον είδα στο χειρουργείο. Επικοινωνούσε με τις μαίες-νοσοκόμες για την κατάστασή μου.Εκεί, τι να σου κάνει και ο γιατρός. Προσπαθεί να τα βγάλει πέρα δεν ξέρω με πόσες γέννες ταυτόχρονα...

μα τον ίδιο το γιατρό ρώτησα και αυτή ακριβώς την έκφραση χρησιμοποίησε.

απλά, μπορεί ο γιατρός να μην αναλαμβάνει 7 έγκυες ταυτόχρονα που γεννούν την ίδια περίοδο. αλλά το χρήμα είναι γλυκό....

Νομίζω ότι έχει παρερμηνευτεί λίγο το νόημα της εκπομπής. Δε νομίζω ότι σκοπός της ήταν να νιώσουν άσχημα οι μανούλες που γέννησαν με καισαρική, η κάθεμια γνωρίζει τους λόγους που έκανε καισαρική κι αν αυτοί την καλύπτουν γιατί να νιώσει άσχημα? Πολύ πιο σημαντικός σκοπός της εκπομπής ήταν να είναι πιο υποψιασμένες οι μέλλουσες μητέρες για την πιθανότητα να οδηγηθούν σε μια αχρείαστη καισαρική στην Ελλάδα του 2014.

Ακόμα, και αυτό που είπε η κοπέλα, ότι όλες οι γυναίκες έχουν γάλα γιατί είναι θηλαστικά, ενημερώνει τις μελλουσες μητέρες να είναι πιο καχύποπτες σε λάθος οδηγίες του στυλ "δεν έχεις γάλα" ή "το γάλα σου δεν είναι καλό". Γιατί το παρερμηνεύετε ότι έγινε για να νιώσουν τύψεις οι μητέρες που δεν θήλασαν, λίγο υπερβολή δεν είναι?

Γιατί δεν παρουσίασε ποτέ την άλλη άποψη. ΄Καθαρά και μόνο γι αυτό. Πουθενά δεν αναφέρθηκε ότι οι καισαρικές έχουν σωσει ζωές, πουθενά ότι πολλές φορές απ τη φυση τους τα πράγματα μπορεί να μην πάνε καλά. Σε κανένα σημείο δεν ήταν καθησυχαστική η "έρευνα"

τι κουτσομπολιό; για τα σώψυχά της; Όλα περιστρέφονταν γύρω από τους κακούς ανήθικους γιατρούς που καπελώνουν τις καλές ηθικές μαίες και υπεράνω χρημάτων μαίες. Όλα αυτά τα πλήρωσα 400ευρώ...

Τζάμπα πράγμα :P

Λοιπόν έχοντας κάνει αναίτια καισαρική (σούπερ αναίτια όμως, και ναι είμαι σίγουρη: πρόκληση στις 40 εβδομάδες χωρίς καμμία δικαιολογία, και καισαρική μετά από μόλις 3 ώρες επειδή το παιδί δεν κατέβαινε - λες και κατεβαίνει κανένα μέσα σε 3 ώρες - χωρίς αλλοίωση παλμών ή οποιαδήποτε άλλη ανησυχητική ένδειξη), είδα τη χτεσινή εκπομπή με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ομολογώ ότι με απογοήτευσε, γιατί αναλώθηκε σε προσωπικές ιστορίες σεμνών, ενημερωμένων αλλά εμφανώς συγκινησιακά φορτισμένων γυναικών, με αποτέλεσμα να διαστρεβλώνεται το μήνυμα που ήθελε να περάσει. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ότι α) τα ποσοστά καισαρικών στην Ελλάδα δεν δικαιολογούνται, και β) υπάρχουν αναίτιες καισαρικές, κάτι που έχει συνέπειες και στις μητέρες (κυρίως αυτές που παραπλανήθηκαν) και στα μωρά (κυρίως αυτά που βγήκαν πριν την ώρα τους και χρειάστηκε να νοσηλευτούν).

Επίσης, νομίζω ότι αυτό που ίσως ήθελε να περάσει στο τέλος με τη γιαγια, μαμά, κόρη, ήταν το ότι η γενιά μας, διαθέτοντας όλα αυτά τα ιατρικά μέσα για μια γέννα με ασφάλεια, πέρασε στο άλλο άκρο, χάνοντας εντελώς τη "μαγεία" του πράγματος. Κατέληξε όμως να εκληφθεί από τους περισσότερους ως επιθυμία να επιστρέψουμε στην εποχή της γιαγιάς...ως αποτέλεσμα της υπερβολής και της φόρτισης με την οποία μίλησαν κάποιες από τις γυναίκες.

Καλό μάθημα κατά τη γνώμη μου για το πώς ο φανατισμός μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητο!

Πιστεύω ότι χάθηκε μια ευκαιρία να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση σε επίπεδο επαγγελματιών υγείας για τα αίτια αυτής της κατάστασης, να τεθεί το θέμα στη σωστή διάσταση (ούτε όλοι οι γιατροί είναι καισαρικάκηδες, ούτε όλες οι μαμάδες έχουν δίκιο να αμφισβητούν τους πάντες και τα πάντα) και κυρίως να ακουστούν τα επιστημονικά δεδομένα και όλες οι πλευρές.

Από την άλλη πλευρά, ας μην σπέυδουμε να κατακρίνουμε τις γυναίκες που μπορεί να νιώθουν πληγωμένες την εμπειρία της γέννας τους...ανθρώπινο είναι κι αυτό (πόσο μάλλον όταν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις παραπλάνησης)...

Διαφημίσεις

απλά, μπορεί ο γιατρός να μην αναλαμβάνει 7 έγκυες ταυτόχρονα που γεννούν την ίδια περίοδο. αλλά το χρήμα είναι γλυκό....

Αν τύχει 7 πελάτισσες να γεννήσουν ταυτόχρονα ή με διαφορά λίγων ωρών που θα τις στείλει;

Επίσης το ότι έπεσαν οι παλμοί ήταν λόγω της πρόκλησης; Σε αυτήν την περίπτωση θα του έλεγα ότι διακινδύνευσε τη ζωή του μωρού μου. Τι είπε πάνω σε αυτό;

Δεν λέω ότι όλοι οι γιατροί είναι άγιοι έτσι;

Πλην όμως μπορεί οι μισές να μην ήταν να γεννήσουν τη συγκεκριμένη περίοδο. Τι είναι ο γιατρός, μάντης να προβλέψει για το πότε θα γεννήσει η κάθε μία;

Γιατί δεν παρουσίασε ποτέ την άλλη άποψη. ΄Καθαρά και μόνο γι αυτό. Πουθενά δεν αναφέρθηκε ότι οι καισαρικές έχουν σωσει ζωές, πουθενά ότι πολλές φορές απ τη φυση τους τα πράγματα μπορεί να μην πάνε καλά. Σε κανένα σημείο δεν ήταν καθησυχαστική η "έρευνα"

Το χρήμα έγινε Θεός. Όλα μπήκαν στις βιτρίνες και τα μαιευτήρια τα κάναμε σουίτες. Βγάλαμε τον πόνο και την αναμονή από τη γέννα και προσθέσαμε νυστέρια, φάρμακα και γάλα σε σκόνη. Μια γέννα έφτασε να στοιχίζει στην Ελλάδα όσο οι μισθοί ενός έτους. Ζούμε στη χώρα με τις περισσότερες καισαρικές στον κόσμο και τις περισσότερες ιδιωτικές θερμοκοιτίδες - αυτά τα δύο συνδέονται γιατί τα παιδιά των καισαρικών καταλήγουν σχεδόν πάντα «για λίγες μέρες στην εντατική».

Ο ΟΗΕ πέρυσι την Άνοιξη κατήγγειλε την Ελλάδα για κακοποίηση των γυναικών μέσω των καισαρικών τομών και για έλλειψη σεβασμού προς την έγκυο γυναίκα. Τα ίδια λένε στον ΟΟΣΑ και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το επιτρεπτό ποσοστό καισαρικών είναι 15% και στην Ελλάδα στα ιδιωτικά κέντρα έχουμε 65% καισαρικές και στα νοσοκομεία 40% (ακόμη και στις ΗΠΑ με την αμυντική ιατρική λόγω των συχνών δικαστικών αγωγών κατά των ιατρών τα ποσοστά καισαρικής είναι γύρω στο 30%). Εμείς όμως δεν ακούμε. Άλλο ένα χαρακτηριστικό μας. Αντί να σταματάμε, να κοιτάμε, να διορθώνουμε, συνεχίζουμε να υπηρετούμε τα μαύρα ρεκόρ μας.

Οι έλληνες γυναικολόγοι πρέπει να αναθεωρήσουν και κάποιοι από αυτούς να εκπαιδευτούν ξανά. Οι γιατροί που είναι υπέρμαχοι του φυσιολογικού τοκετού πρέπει να βγουν μπροστά. Να μη δειλιάζουν. Η καισαρική είναι μια ιατρική επιλογή για δύο στις δέκα γυναίκες. Τελεία. Και η κοινωνία πρέπει να επιβάλει ελέγχους για να διαπιστώνουμε αν οι καισαρικές επιβάλλονται όντως από ιατρικούς λόγους. Ελέγχους που κάνουν σε όλες τις «πολιτισμένες χώρες». Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αμέσως μετά την προβολή της εκπομπής είπε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εφαρμοστούν οι οδηγίες της Επιτροπής Εξάλειψης των Διακρίσεων κατά των Γυναικών του ΟΗΕ. Περιμένουμε.

από την επίσημη σελίδα της εκπομπής στο fb

Πλην όμως μπορεί οι μισές από τις 7 να μην ήταν να γεννήσουν τη συγκεκριμένη περίοδο...

μωρέ, με το συγκεκριμένο γιατρό 7 θα ήταν να γεννήσουν κανονικά κι άλλες 7 θα γέννησαν πρόωρα την ίδια περίοδο.

είχε 3 φορές/βδομάδα ιατρείο στην Αθήνα και το τελευταίο ραντεβού έφευγε 2 το βράδυ.

Λοιπόν έχοντας κάνει αναίτια καισαρική (σούπερ αναίτια όμως, και ναι είμαι σίγουρη: πρόκληση στις 40 εβδομάδες χωρίς καμμία δικαιολογία, και καισαρική μετά από μόλις 3 ώρες επειδή το παιδί δεν κατέβαινε - λες και κατεβαίνει κανένα μέσα σε 3 ώρες - χωρίς αλλοίωση παλμών ή οποιαδήποτε άλλη ανησυχητική ένδειξη), είδα τη χτεσινή εκπομπή με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ομολογώ ότι με απογοήτευσε, γιατί αναλώθηκε σε προσωπικές ιστορίες σεμνών, ενημερωμένων αλλά εμφανώς συγκινησιακά φορτισμένων γυναικών, με αποτέλεσμα να διαστρεβλώνεται το μήνυμα που ήθελε να περάσει. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ότι α) τα ποσοστά καισαρικών στην Ελλάδα δεν δικαιολογούνται, και β) υπάρχουν αναίτιες καισαρικές, κάτι που έχει συνέπειες και στις μητέρες (κυρίως αυτές που παραπλανήθηκαν) και στα μωρά (κυρίως αυτά που βγήκαν πριν την ώρα τους και χρειάστηκε να νοσηλευτούν).

Επίσης, νομίζω ότι αυτό που ίσως ήθελε να περάσει στο τέλος με τη γιαγια, μαμά, κόρη, ήταν το ότι η γενιά μας, διαθέτοντας όλα αυτά τα ιατρικά μέσα για μια γέννα με ασφάλεια, πέρασε στο άλλο άκρο, χάνοντας εντελώς τη "μαγεία" του πράγματος. Κατέληξε όμως να εκληφθεί από τους περισσότερους ως επιθυμία να επιστρέψουμε στην εποχή της γιαγιάς...ως αποτέλεσμα της υπερβολής και της φόρτισης με την οποία μίλησαν κάποιες από τις γυναίκες.

Καλό μάθημα κατά τη γνώμη μου για το πώς ο φανατισμός μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητο!

Πιστεύω ότι χάθηκε μια ευκαιρία να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση σε επίπεδο επαγγελματιών υγείας για τα αίτια αυτής της κατάστασης, να τεθεί το θέμα στη σωστή διάσταση (ούτε όλοι οι γιατροί είναι καισαρικάκηδες, ούτε όλες οι μαμάδες έχουν δίκιο να αμφισβητούν τους πάντες και τα πάντα) και κυρίως να ακουστούν τα επιστημονικά δεδομένα και όλες οι πλευρές.

Από την άλλη πλευρά, ας μην σπέυδουμε να κατακρίνουμε τις γυναίκες που μπορεί να νιώθουν πληγωμένες την εμπειρία της γέννας τους...ανθρώπινο είναι κι αυτό (πόσο μάλλον όταν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις παραπλάνησης)...

συμφωνώ με ΟΛΑ και τα είπες τόσο όμορφα....

με ένα μόνο θα διαφωνήσω........δεν κατακρίνουμε, είπαμε οτι λυπηθήκαμε, οτι είναι κρίμα να νιώθουν έτσι, και μάλλον κουράγιο δώσαμε.....

Διαφημίσεις

Τζάμπα πράγμα :P

Δεν πειράζει, καλά να πάθω... Αφού έβλεπα τι γίνεται και ξαναπήγαινα και ντρεπόμουν να ρωτήσω πότε θα κάνουμε εκείνες τις αναπνοές που τις κάναμε 1 και μοναδική φορά.

Βλέπω ότι κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εκπομπή καθώς παρουσιάστηκε μονόπλευρα και όχι στη σωστή διάσταση όπως λες.

Ξέρετε αν μπορώ να τη δω κάπου εκ των υστέρων; Αν θα παιχθεί επανάληψη ή αν μπορώ να τη βρω στο ίντερνετ;

Οι έλληνες γυναικολόγοι πρέπει να αναθεωρήσουν και κάποιοι από αυτούς να εκπαιδευτούν ξανά.

Ή μπορούν οι Ελληνίδες να αρχίσουν να γεννάνε στα δημόσια νοσοκομεία με τις μαίες και τους γιατρούς της εφημερίας και να μην θέλουν η κάθε μία το γιατρό ΤΗΣ και τη μαία ΤΗΣ και να είναι και οι μοναδικές που γεννάνε τη συγκεκριμένη στιγμή :rolleyes:

Επίσης ας μην αναμασάμε το ποσοστό των καισαρικών γιατί από μόνο του δεν λέει αυτά που νομίζουμε ότι λέει.

Αν τύχει 7 πελάτισσες να γεννήσουν ταυτόχρονα ή με διαφορά λίγων ωρών που θα τις στείλει;

Επίσης το ότι έπεσαν οι παλμοί ήταν λόγω της πρόκλησης; Σε αυτήν την περίπτωση θα του έλεγα ότι διακινδύνευσε τη ζωή του μωρού μου. Τι είπε πάνω σε αυτό;

Δεν λέω ότι όλοι οι γιατροί είναι άγιοι έτσι;

μα με έτρεξε για επείγουσα καισαρική. απλά τελευταία στιγμή ανέβηκαν οι παλμοί του μωρού και γέννησα με εμβρυουλκό.

Ή μπορούν οι Ελληνίδες να αρχίσουν να γεννάνε στα νοσοκομεία με το γιατρό της εφημερίας και να μην θέλουν η κάθε μία το γιατρό ΤΗΣ και τη μαία ΤΗΣ :rolleyes:

Επίσης ας μην αναμασάμε το ποσοστό των καισαρικών γιατί από μόνο του δεν λέει αυτά που νομίζουμε ότι λέει.

σε αυτο συμφωνώ, αλλά είναι άλλο θέμα.

το ποσοστό των καισαρικών συγκρίνεται με άλλων χωρών, όπου λαμβάνονται υπόψιν οι ίδιες παράμετροι.

γιατί πιστεύεις ότι στην Ελλάδα είναι άλλες οι παράμετροι που "αυξάνουν" το ποσοστό?

Οπως τα λες ακριβώς! στον νέο μου γιατρό έστειλα 2 έγκυες κοπέλες. Κι εκείνες έστειλαν άλλες 3. Και μας είπε "μην μου στέλνεις άλλες κοπέλες, δεν μπορώ να αναλάβω γιατί δεν θα μπορώ να προσφέρω αυτό που θέλω να προσφέρω".

Τι πιο ειλικρινές, τι πιο απλό; τι πιο κατανοητό;

Διαφημίσεις

Ξέρετε αν μπορώ να τη δω κάπου εκ των υστέρων; Αν θα παιχθεί επανάληψη ή αν μπορώ να τη βρω στο ίντερνετ;

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.prwtagwnistes

δε μου έδωσε την εντύπωση εκπομπής που παρουσίασε τα αποτελέσματα μίας ουσιαστικής έρευνας. Αφιερωνεις μια ώρα σε προσωπικές ιστορίες γυναικών που ήθελαν να γεννήσουν φυσιολογικά και ούτε ενα λεπτό σε μία που σώθηκε η ζωή της χάρη στην καισαρική;

Αυτο το πέρασε ξώφαλτσα λέγοντας γενικά ότι 2 στις 10 πρέπει να κάνουν καισαρική. Επίσης δεν παρουσίασε καμία περίπτωση γυναίκας που ήθελε σώνει και καλά να γεννήσει φυσιολογικά και όλα πήγαν στραβά. Δε βρήκε ?? Κι αν δεν βρήκε αναρωτήθηκε γιατί δε βρήκε; Μήπως επειδή ο γιατρός έκανε καισαρική και τώρα όλοι χαίρουν άκρας υγείας;

Ευχαριστώ. Δεν ανοίγει αυτή τη στιγμή το βίντεο αλλά θα το δω με την ησυχία μου...

Βλέπω πάντως ότι δεν ήταν αντικειμενική η εκπομπή. Δεν παρουσίασε αντίλογο και έχει επενδύσει στο συναισθηματικό κομμάτι.

Εγώ καταλαβαίνω ότι οι καισαρικές κοστίζουν πιο πολύ σε ένα κράτος γι΄αυτό και ο αγώνας να τις μειώσουν... Αφού μου λέτε ότι βγήκε και ο Άδωνις να μιλήσει για καισαρικές χωρίς λόγο, I rest my case...:rolleyes:

Ή μπορούν οι Ελληνίδες να αρχίσουν να γεννάνε στα δημόσια νοσοκομεία με τις μαίες και τους γιατρούς της εφημερίας και να μην θέλουν η κάθε μία το γιατρό ΤΗΣ και τη μαία ΤΗΣ και να είναι και οι μοναδικές που γεννάνε τη συγκεκριμένη στιγμή :rolleyes:

Little Monkey δεν είναι πάντα τόσο απλό.......ο γιατρός εφημερίας είναι ειδικευόμενος, και όπως είπα πιο πάνω, μπορεί να είναι ο καταπληκτικότερος των καταπληκτικότερων, αλλά για μένα, ακόμα σπουδάζει και θα ήθελα κάποιον έμπειρο. Επίσης, τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα από γιατρούς με πτυχία από όλα τα κράτη, πολλές φορές αμφιβόλου προελεύσεως και ακόμα και αγορασμένα. Ε, δε θέλω να μπω στη διαδικασία αυτή, προσωπικά. Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θέλω τη μαία ΜΟΥ, δεν είχα καν.....ούτε οτι θέλω να είμαι η μοναδική που γεννάω, δύο ήμασταν, μια χαρά πήγαν όλα........και στην τελική, εννιά μήνες τον πλήρωνα, στη γέννα μια χαρά τα τσέπωσε - μην είδατε απόδειξη- ναι, η συμφωνία ήταν να είναι εκεί.

Παρ όλα αυτά και εμένα πήγε να μου το παίξει κάπως, στο δεύτερο παιδί, ήταν να γεννήσω αρχές Ιουλίου, απ ότι κατάλαβα στην τελευταία επίσκεψη, ο γιατρός σκόπευε να πάει κάπου. Και ξαφνικά μου λέει.........Να κάνουμε πρόκληση την τάδε μέρα (2 βδομάδες νωρίτερα) να έχει γενέθλια μαζί με το μπαμπά?? Εγώ η χαζή το βρήκα τόσο ρομαντικό.........γύρισα σπίτι να το σκεφτώ, συνήλθα ευτυχώς........Μετά μου λέει, να κάνουμε πρόκληση την επόμενη βδομάδα να έχετε γενέθλια μαζί???? Του είπα ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ! Τελικά ο μικρός γεννήθηκε δυο μέρες πριν την μέρα που ήθελε ο γιατρός φυσιολογικά......

Ευχαριστώ. Δεν ανοίγει αυτή τη στιγμή το βίντεο αλλά θα το δω με την ησυχία μου...

Βλέπω πάντως ότι δεν ήταν αντικειμενική η εκπομπή. Δεν παρουσίασε αντίλογο και έχει επενδύσει στο συναισθηματικό κομμάτι.

Όχι δε ήταν. Και για εμάς που είμαστε σούπερ εξασκημένες εδώ μέσα είναι εμφανές.

Αν δεν ήμουν στο φόρουμ τόσον καιρό να μιλάμε για όλα αυτά, θα είχα πειστεί από την άποψη που παρουσίασε.

Ιωάννα, ναι η γιαγιά-μαμά-κόρη ήταν οικογένεια.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

δε νομίζω ότι ο σκοπός της εκπομπής ήταν να μας πει ότι ο φυσιολογικός τοκετός είναι καλός και η καισαρική κακή, ώστε να χρειάζεται αντίλογος και να ακουστούν απόψεις.

νομίζω ότι σκοπός ήταν να δούμε ότι στην Ελλάδα είναι πολύ αυξημένο το ποσοστό των καισαρικών. πού άραγε να οφείλεται αυτό? στην ευσυνειδησία των ελλήνων γιατρών? στο φόβο των ελληνίδων μανάδων? πού???

γιατί δεν πιστεύω ότι μόνο στην Ελλάδα είναι τόσες πολλές οι προβληματικές εγκυμοσύνες ή οι επιπλοκές την ώρα του τοκετού....

Σε μία εβδομάδα θα γεννήσω με καισαρική.Θα είμαι τότε 39+1. Το παιδί κατεβαίνει με τα πόδια.

Ρωτησα τον γιατρο αν μπορω να γεννησω φυσιολογικα. Μου είπε οτι παλια γινόταν συχνά αλλά τότε ήταν πιο επικίνδυνο να κάνεις εγχείρηση. Σήμερα ισχύει το αντίστροφο.

Με άφησε να κλείσουμε και την 39 ώστε να είναι τελειόμηνο το παιδί.

Πείτε μου σας παρακαλώ. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να το κάνω θέμα γιατί δε με ξεγεννάει φυσιολογικά ή γιατι δε θα τρέξει στις 3 τα ξημερωματα για καισαρικη επειδη εγω θελω να ζησω το "αγάπη μου τρέξε μου σπάσαν τα νερα". Και το λέω μα πάσα σοβαρότητα αυτό.

Αν μου απαντήσει με ιατρικα δεδομένα εγώ τι θα του αντιπαραθέσω; Την εκπομπή του θεοδωράκη ή κατι άλλες που βρηκα στο ιντερνετ και γεννησαν κανονικα αρα κι εγω μπορω (????)

Σε μία εβδομάδα θα γεννήσω με καισαρική.Θα είμαι τότε 39+1. Το παιδί κατεβαίνει με τα πόδια.

Ρωτησα τον γιατρο αν μπορω να γεννησω φυσιολογικα. Μου είπε οτι παλια γινόταν συχνά αλλά τότε ήταν πιο επικίνδυνο να κάνεις εγχείρηση. Σήμερα ισχύει το αντίστροφο.

Με άφησε να κλείσουμε και την 39 ώστε να είναι τελειόμηνο το παιδί.

Πείτε μου σας παρακαλώ. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να το κάνω θέμα γιατί δε με ξεγεννάει φυσιολογικά ή γιατι δε θα τρέξει στις 3 τα ξημερωματα για καισαρικη επειδη εγω θελω να ζησω το "αγάπη μου τρέξε μου σπάσαν τα νερα". Και το λέω μα πάσα σοβαρότητα αυτό.

Αν μου απαντήσει με ιατρικα δεδομένα εγώ τι θα του αντιπαραθέσω; Την εκπομπή του θεοδωράκη ή κατι άλλες που βρηκα στο ιντερνετ και γεννησαν κανονικα αρα κι εγω μπορω (????)

Με το καλο το μωρακι σου!

Εννοειται θα κανεις ο,τι σου πει ο γιατρος ΣΟΥ. Εδω μεσα ολοι το παιζουν γιατροι....ποιον θα εμπιστευτεις το γιατρο που σε παρακολουθει ή μια ανωνυμη σε ενα φορουμ, που υπογραφει «Μαρια» λεει οτι γεννησε με φτ και μπορει να τον λενε...Θαναση και να ειναι 15 χρονων?? Ακομα κι αν ειναι η Μαρια και εχει γεννησει με τον ΙΔΙΟ γιατρο, η καθε γεννα ειναι διαφορετικη. Επειδη εκανε κτ στη μια για ενα λογο, δεν παει να πει οτι ισχυει το ιδιο και στην αλλη...

Πεφτει πολυ «ραδιο αρβυλα» οπως καταλαβαινεις....

Το μονο που μπορει να εκανα αν ειχα χρονο και χρημα θα ηταν να παρω δευτερη γνωμη απο αλλον, καλο, μαιευτηρα. Ετσι για να νιωσω πιο σιγουρη.

Ολα να πανε καλα ευχομαι!...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...