Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΕ ΦΤ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

LA LATINA

Recommended Posts

Είσαι το alter ego μου! Κι εγώ δεν ήθελα ούτε φ.τ. ούτε καισαρική. Προτιμούσα τον πελαργό! Τελικά έκανα καισαρική με ολική, εγώ που πάνω από όλα φοβάμαι την ολική νάρκωση. Τι να πεις.... τα τυχερά της κάθε μιας! ;)

χαχαχαχ!:)

Χαίρομαι που υπάρχει και άλλη σκληρή εδώ μέσα. :-)

Διαφημίσεις

Χαρά-Μαρία συμφωνώ απόλυτα μαζί σου..και εγώ να αναφέρω από τη πλευρά μου για τις εγκύους που μας διαβάζουν ότι και για εμένα ήταν μια ομορφη εμπειρία..μακάρι να είχα κανει φτ σίγουρα, αλλά απο την άλλη δε θα ρίσκαρα τη ζωή του μωρού μου σε καμία περίπτωση..

και περιμένω πως και πως να περάσουν οι μέρες για να ξαναζήσω αυτή την εμπειρία να κρατήσω στην αγκαλιά μου και το δεύτερο μωράκι μου..:D:D

Με το καλο το μωρακι σου! :D

Εγώ το θεωρώ θέμα ανθρωπίνων "υποχρεώσεων"......και με όσα έχω διαβάσει τόσα χρόνια για τις επιπτώσεις της καισαρικής στα παιδιά...συγχωρέστε με, αλλά δεν θα την επέλεγα χωρίς ιατρικό λόγο.

Τι επιπτώσεις έχει η καισαρική στα παιδιά;

Έχεις διαβάσει και για τις επιπτώσεις του φ.τ. στο νεογέννητο;

Έχεις συγκρίνει τις μεν και τις δε;

Κι εγώ παιδί καισαρικής είμαι, όπως και ο αδερφός μου. Τι επιπτώσεις είχαμε;

Χαίρομαι που υπάρχει και άλλη σκληρή εδώ μέσα. :-)

Ηρωΐδα, μην το συζητάς!! :lol:

Για μας πρέπει να βγει ένα ειδικό θέμα:

Πώς θα θέλατε να γεννήσετε?

α. Να σας φέρει το μωρό ο πελαργός

β. Να το βρείτε στα λάχανα

γ. Να το φέρει η νεράιδα

δ. Παραγγελία μέσω ίντερνετ

ε. Δεν ξέρω / δεν απαντώ

Γιατί, είναι 100% ασφαλής ο φυσιολογικός τοκετός; Τόσο για τη μάνα όσο και για το μωρό;

Ούτε η οδήγηση είναι 100% ασφαλής, αλλά δες πόσοι την κάνουν κάθε μέρα...

Συμφωνώ απόλυτα.

Στο μεταξύ το ίδιο θέμα έχει συζητηθεί σε τουλάχιστον άλλα 3-4 τόπικ:D:D

(μην μου μιλάς για οδήγηση.....τα σιχτίρια που ρίχνω κάθε μέρα για να φτάσω στη δουελιά μου με τους άσχετους-εγκληματίες:evil:)

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

Τι επιπτώσεις έχει η καισαρική στα παιδιά;

Έχεις διαβάσει και για τις επιπτώσεις του φ.τ. στο νεογέννητο;

Έχεις συγκρίνει τις μεν και τις δε;

Κι εγώ παιδί καισαρικής είμαι, όπως και ο αδερφός μου. Τι επιπτώσεις είχαμε;

Little Monkey δεν υπάρχει λόγος να γίνεσαι εριστική ......διαβάζω ναι και προσπαθώ να έχω ανοιχτό μυαλό όταν το κάνω......δε νομίζω να εξέφρασα τίποτε σκληροπυρηνικό , είπα οτι με βάση αυτά που έχω διαβάσει εγώ, δεν θα το επέλεγα χωρίς λόγο......

Φυσικά και δε θα βάλω και λινκ να αγχώσω τις μανούλες, όποιος θέλει να διαβάσει, ξέρει πού.

Χωρίς πρόβλημα ζήτησαν καισαρική?

Από φόβο δλδ και μόνο?

Παιδιά, τα έχω ακούσει πλέον όλα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ........

Οταν έμεινα έγκυος στο πρώτο μου παιδί ήμουν άσχετη με όλα περί εγκυμοσύνης, γέννας, θηλασμού κλπ. Και δεν το έψαχνα και πολύ το πράγμα γιατί φοβόμουν κιόλας τις λεπτομέρειες (στρουθοκάμηλος γαρ...)

Είμαι ένας άνθρωπος με χαμηλή αντοχή στον πόνο (αν υπάρχει τέτοιος επιστημονικός ορισμός). Μέχρι τα 33 μου κάθε μήνα σε κάθε περίοδο υπέφερα από τρομερούς πόνους. Τέτοιους που κάθε μήνα την 1η ημέρα έμενα στο κρεβάτι. Τα παυσίπονα μόνο μετρίαζαν την κατάσταση και συχνά έκανα εμετούς και είχα λιποθυμικά επεισόδια.

Οταν λοιπόν έμεινα έγκυος και επειδή έμενα σε μια πόλη που δεν ήξερα κανέναν, ρώτησα για γυναικολόγους-μαιευτήρες και έκανα ραντεβού με έναν από αυτούς. Μου "άρεσε" και αποφασισα να συνεχίσω μαζί του.

Μετά από 2-3 μήνες μπήκα μια μέρα στο γραφείο του και του ανακοίνωσα ότι θα γεννήσω με καισαρική (ήμουν τόσο άσχετη που δεν ήξερα για την επισκληρίδιο και επίσης νόμιζα ότι η καισαρική γίνεται μόνο με ολική). "Οχι δα! γιατί να το κάνεις αυτό;" ήταν η απάντησή του. "Θα πας για Φ.Τ. και αν φοβάσαι τον πόνο θα κάνεις επισκληρίδιο. Αστο να φτάσεις στον ένατο και το ξανασυζητάμε".

Οταν στον 9ο έσπασαν τα νερά και πήγα στο μαιευτήριο, συνέβησαν τα εξής:

- εμεινα με τεχνητούς πόνους κανένα 6ωρο χωρίς η διαστολή μου να μεταβάλλεται από το 2

- ανακαλύψαμε ότι το παιδί ήταν δεμένο με τον ομφάλιο λώρο

Επάνω στο 7ωρο ο γιατρός μου είπε "θα περιμένουμε ακόμα λίγο και θα δούμε" αλλά εγώ δεν κατάλαβα τι εννοούσε - είχα τον πόνο και τη μαστούρα μου, γιατί μου έκαναν επισκληρίδιο και δε με έπιανε και με πλακώσανε στα κοκταίηλ...

Οταν το παιδί άρχισε να χάνει παλμούς μου συνέστησαν να πάρω βαθιές αναπνοες (θα εξηγήσω μετά γιατί το αναφέρω αυτό)

Εν τέλει, μετά από 8 ώρες απέκτησα διαστολή και θυμάμαι ότι η πρώτη μου εικόνα από την κόρη μου ήταν ένα μωβ σώμα...

Αν εκείνη την περίοδο είχα ανακαλύψει το parents (όπου έχω διαβάσει πολλέ ιστορίες στην ενότητα "δύσκολες στιγμές") θα είχα θορυβηθεί ιδιαίτερα και ίσως να τον είχα πιέσει για καισαρική ! Λέω "να είναι καλά όπου είναι" που επέμεινε, όμως....

Οταν γέννησα το δεύτερο παιδί μου σ' άλλη πόλη, άλλο μαιευτήριο και με άλλο γιατρό... όπου η διαστολή προχωρούσε γρήγορα και με το παιδί όλα καλά, γιατί με συνέδεσαν προληπτικά με οξυγόνο από την αρχή;

Συγγνώμη αν σας κούρασα. Για μένα το συμπέρασμα είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ...

Το βέβαιο είναι ότι οι επαγγελματίες πάσης φύσεως που σε βλέπουν σαν πορτοφόλι με κάποιο τρόπο το αφήνουν να διαφανεί...

Γενικά μιλώντας κανένα χειρουργείο δεν είναι ΠΟΤΕ 100% ασφαλές.

Επίσης η "ασφάλεια" του συγκεκριμένου χειρουργείου έχει να κάνει και με τον γιατρό και το πόσο εκπαιδευμένος χειρουργός είναι.

Έχω ακούσει για κάτι νυστέρια στο κεφαλάκι του παιδιού και έχω γίνει μπαρούτι.

Συνέβη σε φίλη μου, έκοψαν το κεφαλάκι της μικρής και έκανε 7 ράμματα......

Αλλά και σε ΦΤ φαντάζομαι υπάρχουν άπειρα τέτοια, πριν λίγο διάβαζα ένα.

Little Monkey δεν υπάρχει λόγος να γίνεσαι εριστική ......διαβάζω ναι και προσπαθώ να έχω ανοιχτό μυαλό όταν το κάνω......δε νομίζω να εξέφρασα τίποτε σκληροπυρηνικό , είπα οτι με βάση αυτά που έχω διαβάσει εγώ, δεν θα το επέλεγα χωρίς λόγο......

Φυσικά και δε θα βάλω και λινκ να αγχώσω τις μανούλες, όποιος θέλει να διαβάσει, ξέρει πού.

Δεν είμαι εριστική, μια ερώτηση έκανα.

Αν μπορείς, απάντησέ την. Αν όχι, δεν πειράζει.

Κατά τη γνώμη μου περισσότερο αγχώνουν τα μισόλογα. Στο λέω πολύ φιλικά αυτό και με καθόλου διάθεση τσακωμού.

Διαφημίσεις

Δε θα μπορούσα ποτέ να βάλω οποιοδήποτε άρθρο βλέποντας πόσο αναστατώνονται οι μανούλες που διαβάζουν. Όποιος θέλει, (προφανώς εδώ μέσα χειριζόμαστε άνετα το ιντερνετ), θα βρει να ενημερωθεί.

Το ότι φοβάσαι μη κάνεις κακό στο παιδί την ώρα που πονάς δεν είναι λόγος????

Εγώ του το ξεκαθάρισα του γιατρού ότι αν τυχόν με πιάσουν πόνοι να είναι απίκου να μου κάνει καισαρική γιατί αλλιώς θα τον πάρει και θα τον σηκώσει (οκ είναι φίλος:D).

Όχι πέστε μου αν έχει βάλει άλλη γυναίκα γιατρό σε εγρήγορση για καισαρική....εμένα να με φτύσετε.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Συνέβη σε φίλη μου, έκοψαν το κεφαλάκι της μικρής και έκανε 7 ράμματα......

Αλλά και σε ΦΤ φαντάζομαι υπάρχουν άπειρα τέτοια, πριν λίγο διάβαζα ένα.

Αμάν...:shock::shock:

Εκαβη και Harlow σας έστειλα κάτι να δείτε. Little Monkey δεν έχεις χώρο στα εισερχόμενά σου. ΑΝ κάποια είναι όντως τόσο τομληρή και δε φοβάται, ας το δημοσιεύσει κι όποια θέλει το διαβάζει. Εγώ δε θα μπορούσα να το βάλω, και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να στεναχωρηθεί κάποια μανούλα, θα χάσω τον ύπνο μου.

Εμάς δεν φοβάσαι μην μας στεναχωρήσεις ε; :P

Ευχαριστώ, προτιμώ να μην μιλάω πριβέ. Αν θέλεις, βάλε το λινκ εδώ να το δούμε όλες. Αν δεν θες, δεν πειράζει. Θα βρούμε κάτι άλλο να συζητήσουμε.

Διαφημίσεις

Εμάς δεν φοβάσαι μην μας στεναχωρήσεις ε; :P

Εγώ εσύ κι η ekavi είμαστε χοντρόπετσες.:D:D

Μην το παίρνετε έτσι.....:):):)

Εγώ και μόνο που διάβασα οτι αγχώνονται ετοιμόγεννες κοπέλες δε θα το έβαζα ποτέ. Εσείς έχετε γεννήσει, οπότε όλα είναι ανοιχτά και .......έξω απ το χορό.

LA LATINA σου απαντάω εδώ γενικότερα για κινδύνους.

Παλιά οι γιαγιάδες μας λέγανε ότι η έγκυος είναι "με το ένα πόδι στον τάφο" (ή κάτι παρόμοιο).

Στη εποχή της υπερ-πληροφόρησης, μπορείς να βρεις πλέον το πάντα. Κι ανάλογα τα μυαλά που κουβαλάς κρίνεις και πράττεις μετά.

Εγώ έχω γεννήσει μια φορά μόνο. Διατηρώ το δικαίωμα να γεννήσω και δεύτερη, ίσως και τρίτη.

Ωχ, ας μην το λιώσουμε τώρα, κατάλαβες τι εννοώ......

Το ότι φοβάσαι μη κάνεις κακό στο παιδί την ώρα που πονάς δεν είναι λόγος????

Πώς ακριβώς μπορείς να κάνεις κακό στο παιδί την ώρα που πονάς??

Δεν υπάρχει γυναίκα, ειδικά πρωτότοκη που να μην φοβαται τον πόνο την ώρα του τοκετού.. οπότε αν έρθει κάποιος και σου πει υπάρχει τρόπος να πονέσεις και υπάρχει τρόπος να μην πονέσεις , φυσικά και θα διαλέξεις τον μη πόνο.. εκτός κι αν κάτσεις κι ενημερωθείς για τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης, όσο και για την έκταση του πόνου και ίσως αλλάξεις απόφαση.

Εγώ είχα αποφασίσει ότι θέλω φτ αλλά οπωσδήποτε με επισκληρίδιο, το υπενθύμιζα στον γιατρό σε κάθε ραντεβου. Και είχα τσακωθεί με φίλη που προσπαθούσε να με πείσει να μην κάνω επισκληρίδιο εξαρχής. Φυσικά δεν απέκλεια και την καισαρική αν υπήρχε ανάγκη αλλά είχα βεβαιώθει για τον γιατρό μου σε σχέση με αναίτιες καισαρικές.. τελικά την ώρα του τοκετου επισκληρίδιο δεν μου έκανε ογιατρός αν και με καθυσήχαζε ότι θα κάνω σε λίγο και σε λίγο, γιατί δεν πρόλαβε όπως μου είπε τελικά! Υποψιάζομαι ότι απλώς έβλεπε ότι άντεχα και ο τοκετός προχωρούσε γρήγορα. Και εκ των υστέρων βλέπω ότι ο πόνος ήταν ανεκτός (πώς θα γινόταν αλλιώς άλλωστε..). Η διπλανή μου στο δωμάτιο συζητούσε συνέχεια με τον γιατρό ότι δεν θέλει επισκληριδιο, τελικά και επισκληριδιο ζήτησε και μετά απο 15 ώρες αναμονής έπεσαν οι παλμοι του μωρού και έκανε καισαρική. Θέλω να πω με αυτά ότι ούτε χρειάζεται να μεγαλοποιούμε στο κεφάλι μας τον πόνο του τοκετού (πολύ δύσκολο για τις εγκυες, το ξέρω), ούτε να είμαστε βέβαια απόλυτες για το τι τοκετό θα κάνουμε.

Συγνώμη ρε παιδιά αλλά από χτες το διαβάζω.......και μάλλον είμαι ανίδεη!

Όταν λέτε ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ που προφανώς δεν αναμειγνύεται ο γιατρός, τι εννοείτε?

ΔΛΔ οτι θα πει μια γυναίκα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα ΘΕΛΩ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ?

Από μόνη της? Η εννοείτε οτι θα προτείνει ο γιατρός και θα επιλέξει εκείνη.......γιατί εκεί πάλι έχει ανάμειξη ο γιατρός....?

Γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις όπου γυναικες μόνες τους ζήτησαν κτ. Στη μια περίπτωση ο σύζυγος ταξίδευε πολυ συχνά εξωτερικό οποτε ζήτησε κτ για να ειναι παρόν ο άντρας της τις μέρες της γέννας, στη δεύτερη γιατι ο μικρότερος αδερφός της οταν γεννήθηκε πριν απο πολλά πολλά χρονια απέκτησε πρόβλημα κατα τη διάρκεια της γέννας λόγω του υπερβολλικα δύσκολου τοκετού και στην τριτη περίπτωση η κοπέλα απλα δεν ήθελε να γεννήσει κολπικα. Και στις τρεις περιπτώσεις η επιλογή ηταν απόλυτος συνειδητή οι 2 γιατροί που τις ξεγεννησαν τις είχαν ενημερώσει για τα μειωνεκτιματα και πλεονεκτήματα του κάθε τρόπου. Απο τη στιγμή που ειναι δική τους απόφαση κανένας δεν εχει δικαίωμα να πει κουβέντα.

Εγω συγχιζομαι με του γιατρούς που συχνά βρίσκουν αστείες προφάσεις για να μη χάσουν ουτε την πελάτισσα ουτε τις διακοπές τους.

Πώς ακριβώς μπορείς να κάνεις κακό στο παιδί την ώρα που πονάς??

Δεν υπάρχει γυναίκα, ειδικά πρωτότοκη που να μην φοβαται τον πόνο την ώρα του τοκετού.. οπότε αν έρθει κάποιος και σου πει υπάρχει τρόπος να πονέσεις και υπάρχει τρόπος να μην πονέσεις , φυσικά και θα διαλέξεις τον μη πόνο.. εκτός κι αν κάτσεις κι ενημερωθείς για τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης, όσο και για την έκταση του πόνου και ίσως αλλάξεις απόφαση.

Εγώ δεν φοβάμαι τον πόνο του τοκετού, ΦΟΒΑΜΑΙ γενικά τον πόνο.

Αρκεί να σου πω ότι όταν βγήκα από το χειρουργείο η μαία μου δεν με ακούμπησε καθόλου.

Η προϊσταμένη μαία που ήρθε και μου ακούμπησε την κοιλιά, έπαθε ένα λαλα η γυναίκα

Παρόλη την ολική νάρκωση και το τρέμουλο και την εξάντληση που είχα, της έπιασα με τόση δύναμη τους καρπούς που οπισθωχώρησε η γυναίκα.

Της είπα ότι αν με ξανακουμπήσει τώρα που πονάω......(τα υπόλοιπα δεν τα λέω γιατί δεν με κολακεύουν).

Η μαία μου τους εξήγησε και με αφήσανε να φύγω από την ανάνηψη για να ηρεμήσω γιατί αλλιώς θα πάθαινα παράκρουση έτσι και με ακουμπούσε κάποιος άλλος.

Δεδομένου λοιπόν του χαρακτήρα μου και το ότι δεν ελέγχω τις αντιδράσεις μου όταν πονάω, δεν ήθελα να ρισκάρω ΤΙΠΟΤΕ απολύτως για το παιδί μου την ώρα ενός Φ.Τ.

Παράλογο? Μπορεί.

Ιδέα μου? Πάλι μπορεί.

Εγώ θεώρησα τον πιο ασφαλή τρόπο για το δικό μου παιδί την καισαρική, ενώ μπορεί και να'χα τελειώσει σε 2 ωρίστες και να μην τραβιόμουνα μετά με ράμματα κλπ.

Δεν θα το μάθω ποτέ και δεν θέλω και να πάρω το ρίσκο να το μάθω δηλαδή. Ιδιοτροπία? Πες το κι έτσι.

Γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις όπου γυναικες μόνες τους ζήτησαν κτ. Στη μια περίπτωση ο σύζυγος ταξίδευε πολυ συχνά εξωτερικό οποτε ζήτησε κτ για να ειναι παρόν ο άντρας της τις μέρες της γέννας, στη δεύτερη γιατι ο μικρότερος αδερφός της οταν γεννήθηκε πριν απο πολλά πολλά χρονια απέκτησε πρόβλημα κατα τη διάρκεια της γέννας λόγω του υπερβολλικα δύσκολου τοκετού και στην τριτη περίπτωση η κοπέλα απλα δεν ήθελε να γεννήσει κολπικα. Και στις τρεις περιπτώσεις η επιλογή ηταν απόλυτος συνειδητή οι 2 γιατροί που τις ξεγεννησαν τις είχαν ενημερώσει για τα μειωνεκτιματα και πλεονεκτήματα του κάθε τρόπου. Απο τη στιγμή που ειναι δική τους απόφαση κανένας δεν εχει δικαίωμα να πει κουβέντα.

Εγω συγχιζομαι με του γιατρούς που συχνά βρίσκουν αστείες προφάσεις για να μη χάσουν ουτε την πελάτισσα ουτε τις διακοπές τους.

Ναι, έχω πειστεί εδώ και ώρα οτι υπάρχει ΚΑΙ αυτό......τα δυο πρώτα δεν τα λες χωρίς λόγο πάντως......

Τελικά το θέμα ήταν η εκπομπή Πρωταγωνιστές για τις αναίτιες καισαρικές - για τις γυναίκες που παραπλανήθηκαν. Και καταλήξαμε να ευλογείτε τις καισαρικές ως τη μόνη ασφαλή οδό γέννησης υγιών παιδιών. Εντάξει - εκτός συναγωνισμού κορίτσια. Διαβάστε τον εαυτό σας κάποια άλλη στιγμή.

Δικαίωμα σας όσες θέλετε να είστε υπερ των καισαρικών και γενικώς των χειρουργείων δεν σας το αμιφσβητεί κανείς και μπορείτε να κάνετε όσες καισαρικές και χειρουργεία θέλετε.

Δεν είναι και πάλι αυτό το θέμα μας. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για αυτό - δεν συζητάμε αυτό.

Πίσω στο θέμα μας, δεν μπορείτε να κατα-κρίνετε την ψυχολογία των γυναικών που εξαπατήθηκαν από τον γιατρό τους - δεν είστε σε θέση να το κάνετε αν δεν έχετε βιώσει κάτι αντίστοιχο. Το απεύχομαι σε όλες και όχι μόνον για τους τοκετούς σας.

Είναι σκληρό να επιμένετε να μιλάτε έτσι, ότι μπορεί ο κάθε γιατρός να χειριστεί όπως θέλει την κάθε κατάσταση, το ξαναλέω κι ας κοροϊδεύετε όσο θέλετε. Δεν μπορώ να κάθομαι να φαγώνομαι πάλι εδώ μέσα - λέμε τα ίδια από χθες με 45 τρόπους η κάθε μία.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...