Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με την παιδίατρο

Recommended Posts

Δεν προσπαθώ να γλυτώσω καμία επίσκεψη, του προτείνω να πάω και δε δέχεται αν δεν παρέλθει 24 ωρο......λες να ρισκάρει την καριέρα του? Δε νομίζω.....είναι καταπληκτικός παιδίατρος! Καταλαβαίνω τι λες, και ναι, εν μέρη έχεις δίκιο, αλλά πιο πολλή είναι η υστερία του "το παιδί έχει 37.7 τρεχάαααααααατε" από μάνες, παρά τα σοβαρά περιστατικά. Και όπως και να έχει, στην κοπέλα στην οποία απαντάμε όλοι, είναι τραγελαφικά όσα της κάνει η παιδίατρός της......

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ευχομαι μονο ο πυρετος στο πρωτο 24ωρο να μην ειναι μηνιγγιτιδα σε κανενα απο τα παιδια μας...γιατι τοτε η διαιρεσουλα δε σωζει κανεναν!! και βεβαια ολες τις ευθυνες θα τις ριξουμε πανω του που θα βγουμε και θα λεμε πως δεν επρεπε να δωσει ντεπον απο το τηλεφωνο!!! δεν διαφωνω με κανενα παραπανω..απλα λεω οτι ο γιατρος προσφερει υπηρεσιες και εχει πολυ μεγαλη ευθυνη...καθε παιδιατρος μπορει να παρακολουθει και 200 παιδια..αν εμεις ως γονεις θελουμε τη βολη μας και κοιταμε πως θα γλιτωσουμε την επισκεψη τοτε εμεις ρισκαρουμε πρωτοι και οχι οι παιδιατροι μας! εχω ζησει στο εξωτερικο χρονια και αυτη τη νοοτροπια μονο εδω στην ελλαδα την εχω δει..δηλαδη την αμεση οδηγια απο το τηλεφωνο..και το χειροτερο ειναι πως εχουμε μαθει να την απαιτουμε κιολας!

Στην μηνιγγίτιδα, όπως και σε σοβαρές λοιμώξεις ο πυρετός απλά ΔΕΝ πέφτει με το απλό ντεπονάκι, κι αυτη είναι μια σοβαρή ενδειξη, όπως και τα ρίγη ή η διάθεση του παιδιού. Το ότι δίνονται κάποιες κατευθυντήριες γραμμές τηλεφωνικά δεν σημαίνει ότι παύει η επικοινωνία με τον γιατρό. Εμένα πάντα ρωτάει και για άλλα συμπτώματα για να κρίνει αν χρειάζεται να πάμε στο ιατρείο και πάντα περιμένει να την ξαναπάρω σε λίγες ώρες να την ενημερώσω πώς πάνε τα πράγματα. Αν με "άφηνε" να πάω στο ιατρείο κάθε φορά που είχαμε κάτι θα ήμουν κάθε μήνα στο ιατρείο (δεδομένης και της απειρίας μου σαν πρωτομανούλα). Να φανταστείτε στις αρχές από το άγχος μου πήγα 2 φορές από μόνη μου , ενώ μου είχε πει να μην πάω (απλή ίωση και απλό σύγκαμα οι 2 περιπτώσεις), " για καλό και για κακό" έτσι της είπα :oops:, τώρα το σκέφτομαι και γελάω.

Εννοείται και εγώ θα άλλαζα παιδίατρο στην θέση της θεματοθέτριας.

Προσωπικά εγώ εάν κάποιο από τα παιδάκια μου είναι εμπύρετο ,δίνω ντεπόν και περιμένω δύο εικοσιτετράωρα.Αν δω ότι συνεχίζεται μετά την παρέλευση δύο ημερών,πηγαίνουμε στον γιατρό.Αν πάλι τύχει κάτι άλλο έκτακτο,πχ τσίμπημα όπως ανέφερες,παίρνω τηλ.Αυτό που ήθελα να πω και ίσως να μην το διατύπωσα σωστά είναι ότι ενδεχομένως κάποιοι γιατροί είναι ευθυνόφοβοι πέραν του δέοντος και επιθυμούν να εξετάζουν το παιδί πριν δώσουν οτιδήποτε..Ο προηγούμενος γιατρός που είχα έτυχε να χάσει παιδάκι λόγω τηλεφωνικής διάγνωσης και έκτοτε δεν έδινε ποτέ οδηγίες από το τηλέφωνο..Για την θεματοθέτρια ,δεν θα διαφωνήσω ,όντως είναι υπερβολικό να μην δίνει την δοσολογία από το τηλέφωνο

Δηλ τι εννοείς ότι έχασε παιδάκι;;; τι ακριβώς έγινε;;; πωπω τρόμαξα τωρα!

Παντως και εγώ είμαι της άποψης ότι δεν χρειάζεται με το παραμικρό να μας λεει ο παιδίατρος έλα. και μενα ο δικός μου εκανε τώρα το εμβολιο ιλαρα, ερυθρά παρωτίτιδα και μετα από 8 μέρες όπως μου είπε και ο παιδίατρος έκανε πυρετο. παρόλα αυτά τον αφήσαμε ένα 24 ώρο να δούμε πως θα πάει και μετά το 24ωρο μου είπε ο παιδίατρος πως σωστό θα είναι να τον δει μην είναι κάτι άλλο και μου φαίνεται πολύ λογικό αυτό!!!

Θεωρω ότι τους παιδιατρους αν σε κατι δεν τους εμπιστευόμαστε ας δοκιμάζουμε και αλλους να πα΄ρουμε και άλλες γνωμες. Εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ αυτό και με κάνει να νιωθω και μια σχετική ασφάλεια...

sJbgp3.png W9hQp3.png

Εγώ θεωρώ ότι η σχέση παιδιάτρου -γονικού είναι πολύ σημαντική. Θέλω να αισθάνομαι άνετα να την καλώ οποιαδήποτε ωρα αν χρειαστεί.

Όταν έχουμε απλή ίωση (με βαση τα συμπτώματα) μου λέει να τα παρακολουθήσω 3 μερες κ αν δώ οτι το παιδί συνεχίζει να μην είναι καλά να το πάω.

Ειναι κ περιπτώσεις που εχω πανικοβληθεί κ ειμαι εκείνη που επιμένω να την επισκεφτώ. Πολλες φορες δεν μου παίρνει κάν χρήματα κ το χω εκτιμήσει πολυ αυτό.

Σχετικά με το αν κάνουμε εμβόλιο σε παιδακι που παιρνει αντιβίωση, εμένα μου εχει πει κατηγορηματικά ΟΧΙ. Άλλωστε για πιο λόγο να βιαστώ κ να επιβαρύνω κ το παιδι με εμβόλιο. Συνήθως μου λέει να πάω μια βδομάδα μετά.

Αν σκεφτεί κανείς ότι το εμβόλιο ουσιαστικά είναι κι αυτό ένας ιός έγκλειστος, γιατί να το δώσεις σε έναν άνθρωπο που ήδη νοσεί? Ας περάσουν λίγες μέρες δε χάθηκε ο κόσμος!

Διαφημίσεις

Αν σκεφτεί κανείς ότι το εμβόλιο ουσιαστικά είναι κι αυτό ένας ιός έγκλειστος, γιατί να το δώσεις σε έναν άνθρωπο που ήδη νοσεί? Ας περάσουν λίγες μέρες δε χάθηκε ο κόσμος!

Ακριβώς αυτό...

Κοριτσια ευχαριστώ για τις απόψεις. Θα δω τι θα κάνω. Η αλήθεια είναι ότι την παιδίατρο την είχα μέχρι τώρα για τα εμβόλια. Είναι κοντά ούτε ταξί ούτε βενζίνες ούτε να τρέχω στην άλλη άκρη του κόσμου. Θα προσπαθήσω να την χειριστώ και εγώ λιγάκι διαφορετικά. Δυστυχώς σκέφτομαι ότι και σε άλλη να πάμε μπορεί ενδεχομένως να μου βγάλει παρόμοια συμπεριφορά ακριβώς επειδή πάω ιδιωτικά. Ίσως εάν έχω κάποια έξυπνη ατάκα που να μπορώ να της κόψω λιγάκι την φόρα αλλά χωρίς να εκτεθώ και εγώ (ότι δυσκολεύομαι πολύ) αλλά και να μην την θίξω. Δυστυχώς αυτό είναι το πρόβλημα όταν επιλέγεις παιδίατρο ιδιώτη, πρέπει να πληρώσεις. Είναι λεπτό το θέμα. Πλάκα πλάκα μια μαμά που το είχα συζητήσει μαζί της μου είχε πει την επόμενη φορά που θα μου πει "φέρτην" να της απαντήσω μεταξύ σοβαρού και αστείου "εε δεν είναι και τσάμπα"!!! Βέβαια αυτό μου ακούγεται κάπως. Έχω σκεφτεί να της πετάξω σπόντα κάτι σαν "κοίτα για επίσκεψη αυτή την φορά εάν χρειαστεί λέω να την πάω στο παίδων, εκτός εάν μπορείς να με καθοδηγήσεις, ξέρεις τώρα πως είμαστε λιγάκι όλοι ζόρικα" ;;

Κοριτσια ευχαριστώ για τις απόψεις. Θα δω τι θα κάνω. Η αλήθεια είναι ότι την παιδίατρο την είχα μέχρι τώρα για τα εμβόλια. Είναι κοντά ούτε ταξί ούτε βενζίνες ούτε να τρέχω στην άλλη άκρη του κόσμου. Θα προσπαθήσω να την χειριστώ και εγώ λιγάκι διαφορετικά. Δυστυχώς σκέφτομαι ότι και σε άλλη να πάμε μπορεί ενδεχομένως να μου βγάλει παρόμοια συμπεριφορά ακριβώς επειδή πάω ιδιωτικά. Ίσως εάν έχω κάποια έξυπνη ατάκα που να μπορώ να της κόψω λιγάκι την φόρα αλλά χωρίς να εκτεθώ και εγώ (ότι δυσκολεύομαι πολύ) αλλά και να μην την θίξω. Δυστυχώς αυτό είναι το πρόβλημα όταν επιλέγεις παιδίατρο ιδιώτη, πρέπει να πληρώσεις. Είναι λεπτό το θέμα. Πλάκα πλάκα μια μαμά που το είχα συζητήσει μαζί της μου είχε πει την επόμενη φορά που θα μου πει "φέρτην" να της απαντήσω μεταξύ σοβαρού και αστείου "εε δεν είναι και τσάμπα"!!! Βέβαια αυτό μου ακούγεται κάπως. Έχω σκεφτεί να της πετάξω σπόντα κάτι σαν "κοίτα για επίσκεψη αυτή την φορά εάν χρειαστεί λέω να την πάω στο παίδων, εκτός εάν μπορείς να με καθοδηγήσεις, ξέρεις τώρα πως είμαστε λιγάκι όλοι ζόρικα" ;;

εξυπνες ατακες -δε λεω-αλλα οχι για να απεθυνθουν σε επιστημονες αλλα μαλλον σε μπακαληδες! εγω αν ελεγα τετοια πραγματα στον παιδιατρο μας θα μου ελεγε ευγενικα οτι δεν μπορουμε να συνεργαστουμε...υπαρχουν παιδιατροι και παιδιατροι...το παιδων ειναι μια λυση βεβαια...αλλο τα 5 ευρω αλλο τα 30...αλλα τα 5 ευρω ερχονται μαζι με κανενα τετραωρο αναμονη και γυρευε ποσες αλλες αρρωστιες στην αναμονη..επιπροσθετα πηγαινουμε για πρωτοβαθμια φροντιδα σε τριτοβαθμια νοσοκομεια..μονοι μας μπουκωνουμε το συστημα υγειας...

οσον αφορα για τον πυρετο στο πρωτο 24ωρο μεταφερω την εμπειρια μου απο το 3 χρ παιδι της εξαδελφης μου στην αγγλια που εκανε μεσα σε 4 ωρες πυρετου κεραυνοβολο μηνιγγιτιδα και κατεληξε 7 ημερες στην εντατικη....σπανιο βεβαια αυτο ελα ομως που της ετυχε!!! οθτε 1 24ωρο ουτε δευτερο αυτη δεν ειχε...επομενως επανερχομαι σε αυτο που ειπα...εχουμε σαφεστατα και εμεις ευθυνη ως γονεις οταν εχουμε ευκολη τη λυση του τηλεφωνου..στην αγγλια δεν υπαρχει το παιρνω τον παιδιατρο τηλεφωνο..ειναι ελληνικο γνωρισμα αυτο..εκει υπαρχει το τηλεφωνο NHS direct που απλα δινει οδηγιες ενας νοσηλευτης και οχι παιδιατρος...ας εκτιμαμε λοιπον πολυ παραπανω τους παιδιατρους μας εδω στην ελλαδα...αν τωρα η θεματοθετρια δεν εχει καλη επαφη με την παιδιατρο της τοτε με τα χιλια ειμαι μαζι της να την αλλαξει..αλλα οχι γιατι της λεει οταν εκεινη κρινει 'φερε να δω το παιδι' ακομα και αν ειναι καθε φορα!!

Συμφωνώ για τις ατάκες και τα περί πρωτοβάθμιας/τριτοβάθμιας φροντίδας, αναμονής κλπ αλλά διαφωνώ εν μέρη με τα υπόλοιπα που λες.

οσον αφορα για τον πυρετο στο πρωτο 24ωρο μεταφερω την εμπειρια μου απο το 3 χρ παιδι της εξαδελφης μου στην αγγλια που εκανε μεσα σε 4 ωρες πυρετου κεραυνοβολο μηνιγγιτιδα και κατεληξε 7 ημερες στην εντατικη....σπανιο βεβαια αυτο ελα ομως που της ετυχε!!! οθτε 1 24ωρο ουτε δευτερο αυτη δεν ειχε

Σε μία τέτοια περίπτωση (καλπάζουσας μηνιγγίτιδας) δεν σε σώζει η επίσκεψη στον γιατρό. Η πιο σίγουρη λύση, αν δεν το έχεις ψυλλιαστεί από μόνος σου να τρέξεις στο νοσοκομείο, είναι να επικοινωνήσεις άμεσα με το γιατρό για να σε κατευθύνει, με άλλα λόγια να ψυλλιαστεί αυτός ότι ίσως πρόκειται για μηνιγγίτιδα και να σου πει να πάρεις το ΕΚΑΒ.

στην αγγλια δεν υπαρχει το παιρνω τον παιδιατρο τηλεφωνο..ειναι ελληνικο γνωρισμα αυτο..εκει υπαρχει το τηλεφωνο NHS direct που απλα δινει οδηγιες ενας νοσηλευτης και οχι παιδιατρος...ας εκτιμαμε λοιπον πολυ παραπανω τους παιδιατρους μας εδω στην ελλαδα...

Στην Αγγλία δεν υπάρχει παιδίατρος γενικώς. Αυτός που δίνει τις οδηγίες στο τηλέφωνο δεν είναι νοσηλευτής αλλά ένας άσχετος με ιατρικά θέματα που διαβάζει από μια λίστα και σε συμβουλεύει ανάλογα με τα συμπτώματα. Για έναν απλό πυρετό δεν σου λέει να πας να δει το παιδί γιατρός, σου λέει να δώσεις ντεπόν και να το παρακολουθήσεις (κλασική απάντηση). Στο λέω επειδή το έχουμε δοκιμάσει. Επιπλέον στην Αγγλία που οι εναλλακτικές έως σχετικά πρόσφατα ήταν να πας στον γενικό γιατρό ή στο νοσοκομείο, τα τελευταία χρόνια προωθούν πάρα πολύ τη συμβουλή μέσω τηλεφώνου και μάλιστα έχουν αρχίσει να προτρέπουν τον κόσμο να απευθύνεται σε φαρμακοποιούς για οδηγίες σχετικά με απλές ασθένειες, δοσολογίες φαρμάκων κλπ δηλαδή λίγο-πολύ αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα.

Συμφωνώ βεβαίως ότι καλό είναι να εκτιμάμε το γεγονός ότι στην Ελλάδα μπορούμε να παίρνουμε τηλέφωνο τον παιδίατρό μας οποιαδήποτε στιγμή και να προσπαθούμε να μην γινόμαστε φορτικοί, πάντως κατά βάση το θέμα είναι να βρεις ένα γιατρό που σου ταιριάζει. Κάποιοι γιατροί είναι πιο διαθέσιμοι από κάποιους άλλους. Έχω φίλες στην Ελλάδα που παίρνουν τηλέφωνο το γιατρό τους με το παραμικρό και ο γιατρός τους τις ενθαρρύνει να έχουν συνεχή επαφή. Άλλοι γιατροί είναι πιο δυσεύρετοι, άλλοι έχουν νοσοκόμα για τις απλές ερωτήσεις, άλλοι θέλουν να σε βλέπουν στο ιατρείο με το παραμικρό. Ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις γιατρό, άρα απλά βρίσκεις αυτόν που σου ταιριάζει και τελειώνει το θέμα.

Δυστυχώς σκέφτομαι ότι και σε άλλη να πάμε μπορεί ενδεχομένως να μου βγάλει παρόμοια συμπεριφορά ακριβώς επειδή πάω ιδιωτικά. Ίσως εάν έχω κάποια έξυπνη ατάκα που να μπορώ να της κόψω λιγάκι την φόρα αλλά χωρίς να εκτεθώ και εγώ (ότι δυσκολεύομαι πολύ) αλλά και να μην την θίξω. Δυστυχώς αυτό είναι το πρόβλημα όταν επιλέγεις παιδίατρο ιδιώτη, πρέπει να πληρώσεις. Είναι λεπτό το θέμα.

Μα οι περισσότερες κοπέλες σου απάντησαν ότι η συμπεριφορά της δεν δικαιολογείται από το ότι είναι ιδιώτης γιατρός, οι περισσότεροι ιδιώτες παιδίατροι δεν λένε "έλα να σε δω" για το παραμικρό. Εγώ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και αλλού. Τώρα αν έχει παρόμοια συμπεριφορά, θα είσαι πολύ άτυχη :rolleyes:.

Διαφημίσεις

o λογος που τα λεω ολα αυτα ειναι οτι πρεπει να σεβομαστε και να εκτιμαμε τους παιδιατρους μας...ακουστηκε και το αλλο...'παω στον παιδιατρο μονο για τα εμβολια'..δηλαδη την ευθυνη της παρακολουθησης του παιδιου οταν εχουμε τετοια νοοτροπια ποιος την εχει????επαναλαμβανω και καλος, και φθηνος,και να μην παιρνει λεφτα στις επανεξετασεις, και να δινει συμβουλες στο πρωτο 24ωρο παντα απο το τηλεφωνο, και να ειναι διαθεσιμος μερα-νυχτα, σαββατοκυριακα, γιορτες κλπ.....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! τον καλο γιατρο αν τον χρειαστουμε και ζητησουμε τη συμβουλη του θα πρεπει να τον πληρωσουμε...οι τηλεφωνικες οδηγιες απο γιατρο επαναλαμβανω ειναι γνωρισμα της ελλαδας..πουθενα αλλου στον κοσμο δεν γινεται!!!

Για μένα πάντα, αν το να έχεις προσωπική σχέση με τον παιδίατρο, να γνωρίζει το παιδί και να θυμάται τυχόν ιδιαιτερότητές του, να ενδιαφέρεται και να είναι διαθέσιμος για βοήθεια όποτε τον χρειαστείς είναι γνώρισμα της Ελλάδας, τότε χαίρομαι πάρα πολύ για την πρωτιά μας και ελπίζω να αποκτήσουν και οι άλλες χώρες την τύχη μας.

Τα παραπάνω για εμένα δεν αποτελούν ένδειξη μή σεβασμού προς το γιατρό, τουναντίον.

Θεωρώ την παιδίατρό μας αναπόσπαστο κομμάτι της οικογενειακής μας ζωής, τη σέβομαι απεριόριστα και της το δείχνω με κάθε δυνατό τρόπο, την χρειάζομαι και προσπαθώ να είμαι πάντα "υποδειγματική" πελάτης.

Άλλωστε και η δική μου δουλειά είναι παροχή υπηρεσιών και καταλαβαίνω τι χασούρα και τι όφελος υπάρχει στις παράπλευρες μη κοστολογούμενες υπηρεσίες σε σχέση με τη μακροχρόνια πιστότητα του πελάτη.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Εγω προτείνω να μην ειμαστε ΑΠΟΛΥΤΟΙ σε τιποτα...Και οχι μονο στο θέμα του παιδιάτρου αλλα και γενικα στη ζωή..Δεν μπορούμε να κρίνουμε όλο τον κόσμο απο δικές μας λίγες εμπειρίες και να τους βάζουμε όλους σε ενα καβούκι!!! Αυτα απο μένα!

επαναλαμβανω και καλος, και φθηνος,και να μην παιρνει λεφτα στις επανεξετασεις, και να δινει συμβουλες στο πρωτο 24ωρο παντα απο το τηλεφωνο, και να ειναι διαθεσιμος μερα-νυχτα, σαββατοκυριακα, γιορτες κλπ.....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! τον καλο γιατρο αν τον χρειαστουμε και ζητησουμε τη συμβουλη του θα πρεπει να τον πληρωσουμε...οι τηλεφωνικες οδηγιες απο γιατρο επαναλαμβανω ειναι γνωρισμα της ελλαδας..πουθενα αλλου στον κοσμο δεν γινεται!!!

Υπάρχει, η παιδίατρος μου :-P. Τώρα δεν ξέρω τι εννοείς καλός γιατρός, αν εννοείς αυθεντία όχι δεν είναι (αυτοί είναι 2-3 σε όλη την Ελλάδα), πάντως σε ό,τι μας έχει πει μέχρι τώρα είχε σε όλα δίκιο.

Κατά τα άλλα, Alexia1985 συμφωνώ!!!

Αν ενδιαφέρεσαι μανούλα για παιδίατρο γυναίκα με κινητο ανοιχτό 24/7 με πολλες γνώσεις κτλ και εοπυυ εχω να σου προτείνω την δική μου.. Πάντα σηκώνει το τηλ της σου λεει τί να κανεις τί φάρμακο αν ειναι κατι απλό αλλιώς σου λεει κανε αυτό και αν δε δεις αλλαγη μεχρι πχ αύριο φερτην.. Αν θέλεις στοιχεία πες μου. Ειναι στα βορεια προαστεια

44lBp2.png

rvtOp2.png

Διαφημίσεις

Εμένα η δική μου έχει ιατρείο Ν.Φιλαδέλφεια , αλλά μένει Νότια Προάστια οπότε καλύπτει κ εκεί...

Για μένα είναι πολύ καλή, άμεσα διαθέσιμη, με καθυσηχάζει με την εμπειρία κ τις γνώσεις της. Αν μένεις προς τα πάνω, πες μου

εμενα η δικη μου παιδιατρος ακολουθει την "πεπατημενη" των περισσοτερων...δηλαδη θα μου πει να περιμενουμε 2 24ωρα, θα μου πει τα κλασικα: αντιπυρετικο, ορο -αν εχουμε μυξες- κτλ...αντιβιωση ποτε τηλεφωνικα!!!!!! αν τωρα εγω επιμεινω ή κατι δε μου αρεσει στην εικονα του παιδιου, τοτε εγω δεν το διαπραγματευομαι, κ της λεω ποτε θα εισαι ελευθερη να ερθουμε...συνηθως πεφτω μεσα σε οσα με ανησυχουν, οπως νομιζω ολες οι μαμαδες λιγο πολυ διακρινουμε μια απλη εμπυρετη ιωση απο κατι πιο σοβαρο...το μονο σιγουρο σε μας ειναι οτι τη βρισκω παντα στο τηλ κ τη ρωταω ο,τι θελω-ειμαι πολυ αγχωδης μαμα κ θελω να ρωταω τα παντα-, αν δεν απαντησει θα με παρει αμεσα, δε με αγχωνει, ειναι καλη επαγγελματιας, σε επανεξεταση ποτε μα ποτε δεν εχει παρει χρηματα, κ μαλιστα οταν η κορη μου ηταν περιπου στα 2 παθαινε συχνα βρογχιτιδες κ μπορει να μας εβλεπε κ καθε μερα για μια βδομαδα για να δει την εξελιξη της κ ποτε δεν πηρε χρηματα περα απο την 1η επισκεψη. Επισης δεν παιρνει παραπανω χρηματα τωρα που εξεταζει 2 παιδια...θεωρω απαραδεκτο να υπαρχουν τετοιοι γιατροι που για τοσο απλα πραγματα να σε φερνουν στο ιατρειο κ να σε χρεωνουν κανονικοτατα...κ αν τυχει κατι σοβαρο κ πρεπει να σε δουν 4-5 φορες ειναι δυνατον να σε χρεωνουν κανονικα καθε φορα;;;;; κ ειδικα στις μερες μας αυτα ειναι απαραδεκτα...

Αν ενδιαφέρεσαι μανούλα για παιδίατρο γυναίκα με κινητο ανοιχτό 24/7 με πολλες γνώσεις κτλ και εοπυυ εχω να σου προτείνω την δική μου.. Πάντα σηκώνει το τηλ της σου λεει τί να κανεις τί φάρμακο αν ειναι κατι απλό αλλιώς σου λεει κανε αυτό και αν δε δεις αλλαγη μεχρι πχ αύριο φερτην.. Αν θέλεις στοιχεία πες μου. Ειναι στα βορεια προαστεια

Ευχαριστώ πολύ ....εάν θες μου στέλνεις μήνυμα να έχω τα στοιχεία.

Εμένα η δική μου έχει ιατρείο Ν.Φιλαδέλφεια , αλλά μένει Νότια Προάστια οπότε καλύπτει κ εκεί...

Για μένα είναι πολύ καλή, άμεσα διαθέσιμη, με καθυσηχάζει με την εμπειρία κ τις γνώσεις της. Αν μένεις προς τα πάνω, πες μου

δεν μένω και πολύ μακριά έαν θέλεις στείλε μου τα στοιχεία.

εξυπνες ατακες -δε λεω-αλλα οχι για να απεθυνθουν σε επιστημονες αλλα μαλλον σε μπακαληδες! εγω αν ελεγα τετοια πραγματα στον παιδιατρο μας θα μου ελεγε ευγενικα οτι δεν μπορουμε να συνεργαστουμε...υπαρχουν παιδιατροι και παιδιατροι...το παιδων ειναι μια λυση βεβαια...αλλο τα 5 ευρω αλλο τα 30...αλλα τα 5 ευρω ερχονται μαζι με κανενα τετραωρο αναμονη και γυρευε ποσες αλλες αρρωστιες στην αναμονη..επιπροσθετα πηγαινουμε για πρωτοβαθμια φροντιδα σε τριτοβαθμια νοσοκομεια..μονοι μας μπουκωνουμε το συστημα υγειας...

οσον αφορα για τον πυρετο στο πρωτο 24ωρο μεταφερω την εμπειρια μου απο το 3 χρ παιδι της εξαδελφης μου στην αγγλια που εκανε μεσα σε 4 ωρες πυρετου κεραυνοβολο μηνιγγιτιδα και κατεληξε 7 ημερες στην εντατικη....σπανιο βεβαια αυτο ελα ομως που της ετυχε!!! οθτε 1 24ωρο ουτε δευτερο αυτη δεν ειχε...επομενως επανερχομαι σε αυτο που ειπα...εχουμε σαφεστατα και εμεις ευθυνη ως γονεις οταν εχουμε ευκολη τη λυση του τηλεφωνου..στην αγγλια δεν υπαρχει το παιρνω τον παιδιατρο τηλεφωνο..ειναι ελληνικο γνωρισμα αυτο..εκει υπαρχει το τηλεφωνο NHS direct που απλα δινει οδηγιες ενας νοσηλευτης και οχι παιδιατρος...ας εκτιμαμε λοιπον πολυ παραπανω τους παιδιατρους μας εδω στην ελλαδα...αν τωρα η θεματοθετρια δεν εχει καλη επαφη με την παιδιατρο της τοτε με τα χιλια ειμαι μαζι της να την αλλαξει..αλλα οχι γιατι της λεει οταν εκεινη κρινει 'φερε να δω το παιδι' ακομα και αν ειναι καθε φορα!!

λυπάμαι αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι κάνουν στην Αγγλία γιατί πολύ απλά ζω στην Ελλάδα, και ναι υπάρχουν έξυπνες ατάκες που κόβουν την φόρα και σε μπακάληδες και σε γιατρούς αλλά και σε μπακαλογιατρούς...συγνώμη αλλά το τι είναι κάποιος γιατρός δεν του δίνει καμία επιπλέον αξία σαν άνρθωπος από τον μπακάλη απλά κάνει άλλο επάγγελμα, βέβαια είναι κλασσικό ελληνικό γνώρισμα να εξυψώνουμε τους γιατρούς επιστήμονες μας και να το θεωρούμε αυτονόητο ότι μπορούν να χρεώνουν και που ανασαίνουμε. Απλά πριν 2 έτη δεν είχα κανένα θέμα και τώρα έχω θέμα....στην τσέπη μου και όπως όλοι προσπαθώ να λύνω τα προβληματα που μου προκύπτουν.

Νομίζω όμως ότι είσαι εκτός θέματος. Το πρόβλημα με την παιδίατρος είναι ότι με τον που την καλείς στο τηλέφωνο σου λέει έστω και για κάτι απλό να της πας το παιδί που σημαίνει επίσκεψη. Εδώ στο Ελλαδαστάν έτσι κανουμε you know έχεις παιδίατρο και την παίρνεις τηλέφωνο αλλά και η ξαδέλφη μου που έχει 2 παιδιά και την καλεί, εξυπηρετήται χωρίς να αδειάζει η τσέπη της.

• 3 εβδομάδες μετά...
λυπάμαι αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι κάνουν στην Αγγλία γιατί πολύ απλά ζω στην Ελλάδα, και ναι υπάρχουν έξυπνες ατάκες που κόβουν την φόρα και σε μπακάληδες και σε γιατρούς αλλά και σε μπακαλογιατρούς...συγνώμη αλλά το τι είναι κάποιος γιατρός δεν του δίνει καμία επιπλέον αξία σαν άνρθωπος από τον μπακάλη απλά κάνει άλλο επάγγελμα, βέβαια είναι κλασσικό ελληνικό γνώρισμα να εξυψώνουμε τους γιατρούς επιστήμονες μας και να το θεωρούμε αυτονόητο ότι μπορούν να χρεώνουν και που ανασαίνουμε. Απλά πριν 2 έτη δεν είχα κανένα θέμα και τώρα έχω θέμα....στην τσέπη μου και όπως όλοι προσπαθώ να λύνω τα προβληματα που μου προκύπτουν.

Νομίζω όμως ότι είσαι εκτός θέματος. Το πρόβλημα με την παιδίατρος είναι ότι με τον που την καλείς στο τηλέφωνο σου λέει έστω και για κάτι απλό να της πας το παιδί που σημαίνει επίσκεψη. Εδώ στο Ελλαδαστάν έτσι κανουμε you know έχεις παιδίατρο και την παίρνεις τηλέφωνο αλλά και η ξαδέλφη μου που έχει 2 παιδιά και την καλεί, εξυπηρετήται χωρίς να αδειάζει η τσέπη της.

χαιρομαι που με τοση σαφηνεια εξηγεις γιατι η χωρα μας απο ελλαδα μετατραπηκε σε ελλαδασταν!!! τα ειπες ολαααααα!!!με σαφηνεια εξηγησες τη νοοτροπια ορισμενων που μας εφτασε εν μερει εκει που ειμαστε σημερα...να θυμασαι ομως οτι αυτου του ειδους τη χωρα και με αυτες τις νοοτροπιες θα γευτουν πολυ καλα τα παιδια μας!!! για τον εαυτο μου δε με ενοχλει αλλα για τα παιδια μου με ενοχλει και για αυτο πασχιζω να κριτικαρω ασχημες νοοτροπιες!

χαιρομαι που με τοση σαφηνεια εξηγεις γιατι η χωρα μας απο ελλαδα μετατραπηκε σε ελλαδασταν!!! τα ειπες ολαααααα!!!με σαφηνεια εξηγησες τη νοοτροπια ορισμενων που μας εφτασε εν μερει εκει που ειμαστε σημερα...να θυμασαι ομως οτι αυτου του ειδους τη χωρα και με αυτες τις νοοτροπιες θα γευτουν πολυ καλα τα παιδια μας!!! για τον εαυτο μου δε με ενοχλει αλλα για τα παιδια μου με ενοχλει και για αυτο πασχιζω να κριτικαρω ασχημες νοοτροπιες!

Νομίζω οτι οδηγούμαστε στην υπερβολή.......αν για σένα γιατρός καλός, που απαντάει στα τηλέφωνα, και δε λέει με το παραμικρό ελάτε στο ιατρείο, και δίνει οδηγίες για το πρώτο 24 ωρο δεν υπάρχει, όπως βλέπεις για όλες τις υπόλοιπες, υπάρχει. Δεν ξέρω που μένεις και πόσο τέλεια είναι όλα εκεί........μακάρι να είναι. Η μαμά εδώ είναι εξοργισμένη γιατί δεν μπορεί να έχει μια παροχή που έχει το 90% των μαμάδων.....αυτό εννοεί ότι μένει στην Ελλάδα. Το αν είναι σωστό ή όχι που μας δίνουν οδηγίες απ το τηλέφωνο, πολλοί το έχουν ξεκινήσει οι ίδιοι ξέρεις......εμένα πχ ο δικός μου του λέω "να έρθουμε" και λέει "μη βιάζεσαι, δε μπορούμε να έχουμε σωστή κλινική εικόνα, θα ξαναμιλήσουμε αύριο και αν συνεχίζει, τότε θα έρθετε." Δε σημαίνει οτι κάναμε την Ελλάδα εμείς Ελλαδιστάν.....

Νομίζω οτι οδηγούμαστε στην υπερβολή.......αν για σένα γιατρός καλός, που απαντάει στα τηλέφωνα, και δε λέει με το παραμικρό ελάτε στο ιατρείο, και δίνει οδηγίες για το πρώτο 24 ωρο δεν υπάρχει, όπως βλέπεις για όλες τις υπόλοιπες, υπάρχει. Δεν ξέρω που μένεις και πόσο τέλεια είναι όλα εκεί........μακάρι να είναι. Η μαμά εδώ είναι εξοργισμένη γιατί δεν μπορεί να έχει μια παροχή που έχει το 90% των μαμάδων.....αυτό εννοεί ότι μένει στην Ελλάδα. Το αν είναι σωστό ή όχι που μας δίνουν οδηγίες απ το τηλέφωνο, πολλοί το έχουν ξεκινήσει οι ίδιοι ξέρεις......εμένα πχ ο δικός μου του λέω "να έρθουμε" και λέει "μη βιάζεσαι, δε μπορούμε να έχουμε σωστή κλινική εικόνα, θα ξαναμιλήσουμε αύριο και αν συνεχίζει, τότε θα έρθετε." Δε σημαίνει οτι κάναμε την Ελλάδα εμείς Ελλαδιστάν.....

την ελλαδα σιγουρα εμεις την καναμε ελλαδασταν γιατι απο μονη της να εγινε λιγο δυσκολο...και δε λεω βεβαια οτι φταιει για αυτο μονο η απαντηση του παιδιατρου στο 1ο 24ωρο και η απαιτηση μας για αυτο!!!

σχολιαζω απλα νοοτροπιες...και το ξαναλεω...η επαφη με τον παιδιατρο ειναι θεμα χημειας ειτε στο πρωτο δευτερολεπτο ειτε στο πεμπτο εικοσιτετραωρο πυρετου...αλλα δε μπορω να μην πω τιποτα για τις ατακες που ακουσα οτι θα πρεπει να λεγονται σε παιδιατρους για να τους κοβουμε τη φορα...

η δικια μας φορα πως θα κοπει δεν ξερω!!!

αυτα για αυτο το θεμα και τιποτα παραπανω!

Και εγω συμφωνω με τον γιαννοπατερα :) .υπαρχει μια μανια καταδιωξης απο πολλους, δεν λεω για εσενα θεματοθετρια, δεν σε ξερω.

Δεν λειτουργει τιποτα στη χωρα, φωναζουμε...προσπαθουμε να τα βαλουμε σε μια σειρα, ξαναφωναζουμε...

Μαθαμε καλα τα δικαιωματα μας και ξεχασαμε οχι μονο τις υποχρεωσεις μας αλλα τους στοιχειωδεις τροπους επικοινωνιας.

Ο γιατρος σαφως δεν ειναι ανωτερος ανθρωπος, ποιος ειπε κατι τετοιο? αλλα ειναι ενας επιστημονας που στηριζομαστε σε αυτον για το μεγαλυτερο αγαθο της ζωης....την ιδια τη ζωη .

Αν εκλαμβανουμε την προσφορα του επιπολαια, επιπολαια θα φερθει και αυτος.

Αν εκλαμβανουμε την προσφορα του επιπολαια, επιπολαια θα φερθει και αυτος.

Αν μου επιτρέπεις, πολλοί φέρονται επιπόλαια και από μόνοι τους.....όπως και σε όλα τα επαγγέλματα βέβαια.....μόνο που όπως προείπες, εδώ έχει να κάνει με την ίδια τη ζωή. Δεν την υποστηρίζω, απλά την καταλαβαίνω την θεματοθέτρια.......δεν είναι λίγο το καψώνι που της κάνει η γιατρός της νομίζω.

Τώρα με το να γενικεύουμε, εννοείται θα βγάλουμε λάθος συμπεράσματα. :) :) :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...